LERIAN COMMUNICATIONS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LERIAN COMMUNICATIONS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 558.997.241

Publication

25/08/2014
ÿþmod11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Stwtsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de Mclegeiegworitvan

-ger?

13 Mie. 2074

ter griffie

rechtbank var? de

va k Nederlandstalige

Grime-

n r.201)herldei Brosse'



[1 JI it 1:



Ittnr



Ondernemingsnr ; 553 -S7 Z'(-44

Benaming (voluit) LERIAN COMMUNICATIONS

(verkort) :

Rechtsvorm: Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met een Sociaal Oogmerk

Zetel: Oude Graanmarkt, 40

1000 Brussel

Onderwerp akte ; BVBA: oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Stijn RAES, notaris te Gent, op 8 augustus 2014,

dat:

De heer HARDEMAN Willem Maurits Jules Corneel, geboren te Poperinge op 24 maart 1951

(rijksregisternummer 51.03.24-267.08), echtgescheiden, wonende te 9000 Gent, Sint-Pietersaalststraat 118,

de volgende vennootschap heeft opgericht:

RECHTSVORM EN NAAM:

1; De vennootschap heeft de vorm van een besloten vennootschap niet beperkte aansprakelijkheid met een

sociaal- oogmerk. Haar naam luidt "LERIAN COMMUNICATIONS".

ZETEL:

De zetel is gevestigd te Brussel (B-1000 Brussel), Oude Graanmarkt 40.

SOCIAAL OOGMERK

De vennootschap is een vennootschap met een sociaal cogmerk en is derhalve - onverminderd de

algemene regels - onderworpen aan de bijzondere artikelen 661 tot 669 van het Wetboek van

Vennootschappen.

Het sociale oogmerk dat de vennootschap nastreeft bestaat in het helpen van minderheden in Europa, om

hun eigen taal en cultuur te ontwikkelen en te behouden. Deze minderheden wonen in kleine of grote

gemeenschappen in alle Europese landen.

De vennoten verklaren door deze vennootschap voor zichzelf geen enkel vermogensvoordeel na te

streven. Zij verklaren weet te hebben van het feit dat ook onrechtstreekse vermogensvoordelen verboden zijn.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

i) voor eigen rekening

1. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht, ...), zoals de huurfinanciering van onroerend goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende gcederen.

2. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zcals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties, cbligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten.

3. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, het verlenen van zakelijke borgen op haar activa, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositcbanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

ii) voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden

 1. Het verzorgen van taallessen aan ondernemingen, staatsinstellingen en particulieren, in alle talen en

in het kader van beroepsonderwijs en bijscholing; het talenonderzoek; de aankoop, verkoop, verhuur, ter beschikkingstelling en het uitgeven van boeken, cassettes en alle andere informatiedragers in verband met talen; het verstrekken van seoretariaats- en administratieve diensten en bijstand; het ontwikkelen van

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 1'1.1

Voorbehouden aan Pet Belgisch Staatsblad



software taalsoftwarepakketten; in het algemeen alles in verband met talen en linguïstiek, de industrie van de taal en alles wat met e-learning en blended-learning business te maken heeft.

2. Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe taalproducten en technologieën en hun toepassingen; het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële vaste activa.

3. Het verrichten van managementactiviteiten.

4. Het waarnemen van bestuursopdrachten, het uitoefenen van mandaten en functies in andere vennootschappen of ondernemingen, waaronder de functie van vereffenaar.

iii) bijzondere bepalingen

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op aile wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onrcerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar vennoten en haar zaakvoerders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet,

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk cf samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar gcederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak

DUUR:

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

KAPITAAL - ON DERSCHRIJVI NG VOLSTORTING - BANKATTEST:

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (18.550,00 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door twintig (20) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één honderdste (1/20ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Onderschrijving:

Het kapitaal is volledig onderschreven door de oprichter.

Volstorting:

Elk aandeel werd in geld en evenredig volstort voor een totaal bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR).

Bankattest:

Ondergetekende notaris bevestigt dat conform artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen net bedrag van volstorting gedeponeerd werd op een bijzondere rekening met nummer 6E15 0017 3367 4330, geopend op 4 augustus 2014, zoals blijkt uit een dcor een bank verstrekt bewijs van deze deponering dat aan de notaris werd overhandigd.

BESTUUR:

Behoudens hetgeen bepaald is in Titel VI van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt (Indien geen zaakvcerder bencemd is, heeft de enige vennoot van rechtswege aile rechten en verplichtingen van de zaakvcerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden), gelden de hiernavolgende regels.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

BEVOEGDHEID VAN DE ZAAKVOERDER - VERTEGENWOORDIGING:

Iedere zaakvoerder, ook wanneer er meerdere zijn, kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetbcek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is. De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook ais er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanwijzen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht. Ten aanzien van derden zal de gevolmachtigde het bewijs van zijn aanstelling kunnen leveren door een exemplaar voor te leggen van de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad waarin zijn aanstelling werd bekendgemaakt.

JAARVERGADERING:

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste vrijdag van de maand maart om 10 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

STEMRECHT:

Elk aandeel geeft recht op één stem.

BOEKJAAR:

Het boekjaar begint op één januari en eindigt cp éénendertig december van elk jaar.

BESTEMMING VAN DE WINST:





Bijlagen bij lialféleseliStaatiblid---1510812-014 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste te van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden mod 11.1

aan hiet Belgisch Staatsblad



u Van de jaarlijkse winst wordt, volgens de vigerende wettelijke verplichtingen terzake, de dotatie aan de wettelijke reserve voorafgenomen.

Het saldo van de winst mag niet, zelfs niet in de beperkte mate voorzien in artikel 661, 50 van het Wetboek van vennootschappen, uitgekeerd worden aan de vennoten. Het saldo van de winst zal derhalve overeenkomstig het besluit van de algemene vergadering worden overgeheveld op de rekening van het volgende jaar of worden besteed voor de verwezenlijking van het sociale oogmerk van de vennootschap.

ONTBINDING EN VEREFFENING:

Het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht in een verslag dat door de zaakvoerder wcrdt opgemaakt en dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld. De commissaris of, bij zijn ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een externe accountant die door de zaakvoerder wordt aangewezen, brengt over deze staat verslag uit en vermeldt inzonderheid cf daarin de toestand van de vennootschap op volledige, getrouwe en juiste wijze is weergegeven. Een afschrift van voormelde verslagen en de staat van activa en passiva wordt aan de vennoten verzonden.

Onverminderd de mogelijkheid tot gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slecht ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels bepaald in 28 van de statuten. De vennoten en de rechthebbenden of de rechtverkrijgenden kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen, noch de verzegeling of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op eender welke wijze ook tussenkomen in het bestuur van de vennootschap. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de boeken en geschriften en aan de beslissingen van de zaakvoerder en de algemene vergadering. De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars. De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de bevoegde rechtbank van kocphandel ter bevestiging voorgelegd worden. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 166 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De vereffenaars moeten de algemene vergadering van vennoten bijeenroepen wanneer vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehcuders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen. De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de reohtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jear van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd. Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars aile schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden. Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris bij eenzijdig verzoekschrift overeenkomstig de artikelen 1025 en volgende van het Gereohtelijk Wetboek het plan voor de verdeling van de activa cnder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van het arrondissement waarbinnen de vennootschap op het ogenblik van de indiening van dit eenzijdig verzoekschrift haar zetel heeft. Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen en de terugbetaling aan de vennoten van hun inbreng, zal (zullen) de vereffenaar(s) erop toezien dat wat na de vereffening overblijft een bestemming krijgt die zo nauw mogelijk aansluit bij het sociale oogmerk van onderhavige vennootschap. Mits voldaan is aan de voorwaarden van artikel 184, §5 Wetboek van Vennootschappen kan de vennootschap ontbonden worden en haar vereffening gesloten worden in één akte. In dit geval zijn artikel 189bis en artikel 190 Wetboek van Vennootschappen niet van toepassing. In afwijking van artikel 184, §5, laatste lid van het Wetboek van Vennootschappen gebeurt de terugname van het resterend actief niet door de vennoten zelf, maar zal (zullen) de zaakvoerder(s) erop toezien dat wat na de terugbetaling aan de vennoten van hun inbreng overblijft, een bestemming krijgt die zo nauw mogelijk aansluit bij het sociale oogmerk van onderhavige vennootschap.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

= ==

OVERGANGSBEPALINGEN:

Afsluiting van het eerste boekjaar:

Het eerste boekjaar vangt aan op de dag van neerlegging van het uittreksel van deze akte op de griffie

van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op 31 december 2015.

De eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in 2016.

Bestuursorgaan  Controle:

Werd tot zaakvoerder benoemd, zonder beperking van duurt de heer HARDEMAN Willem.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

(Afgeleverd vôôr registratie bij toepassing van artikel 173, l'bis W. Reg.).

(Tegelijk met dit oittreksel werd neergelegd: een uitgifte van de akte).

Stijn RAES,

Notaris.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LERIAN COMMUNICATIONS

Adresse
OUDE GRAANMARKT 40 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale