LES SAGAS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LES SAGAS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 501.501.183

Publication

25/06/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 14.04.2014, NGL 19.06.2014 14196-0314-014
27/11/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*12306138*

Neergelegd

23-11-2012

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0501501183

Benaming (voluit): LES SAGAS

(verkort):

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1000 Brussel, Bortiergalerij 11

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uit een akte verleden voor Meester Philippe DEFAUW, Notaris met standplaats te Kortrijk, op tweeëntwintig november tweeduizend en twaalf, blijkt dat:

- Mevrouw ALLAERT Catharina Elisabeth Paula Charles, geboren te Gent op tien oktober negentienhonderd tweeëntachtig, ongehuwd, wonende te 1050 Elsene, Alphonse De Wittestraat, 50 bus GV00, en

- Mevrouw VERHASSELT Ellen, geboren te Dendermonde op achtentwintig mei negentienhonderd tachtig, ongehuwd, wonende te 75005 Parijs (Frankrijk), 20bis, rue Censier,

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Belgisch recht hebben opgericht onder de naam  LES SAGAS , met zetel te 1000 Brussel, Bortiergalerij, 11.

Het geplaatst kapitaal bedraagt achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (18.550 EUR) en wordt vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, elk aandeel één/tweehonderdste (1/200ste) van het kapitaal vertegenwoordigend.

Op het kapitaal van achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (18.550 EUR) is ingeschreven door inbreng in geld, en wel als volgt:

1. mevrouw ALLAERT Catharina, voornoemd, heeft ingeschreven op honderd (100) aandelen aan de prijs van tweeënnegentig euro vijfenzeventig cent (¬ 92,75) per aandeel, hetzij voor het totale bedrag van negen duizend tweehonderd vijfenzeventig euro (¬ 9.275,00);

2. mevrouw VERHASSELT Ellen, voornoemd, heeft ingeschreven op honderd (100) aandelen aan de prijs van tweeënnegentig euro vijfenzeventig cent (¬ 92,75) per aandeel, hetzij voor het totale bedrag van negen duizend tweehonderd vijfenzeventig euro (¬ 9.275,00).

Hetzij in totaal: tweehonderd (200) aandelen of de totaliteit van het kapitaal.

Alle aandelen waarop werd ingetekend zijn volstort voor een gelijk deel, door deponering van het totale bedrag van zes duizend tweehonderd euro (6.200,00 EUR), hetzij voornoemde mevrouw ALLAERT Catharina en voornoemde mevrouw VERHASSELT Ellen elk een bedrag van drie duizend honderd euro (3.100,00 EUR), op een bijzondere bankrekening met nummer BE41 0688 9587 0910 geopend bij de naamloze vennootschap Belfius Bank op naam van de vennootschap in oprichting. Het bankattest betreffende deze stortingen werd afgeleverd door voormelde bank op 6 november 2012.

De statuten van de vennootschap vermelden ondermeer wat volgt:

Artikel één: Aard - Naam

De vennootschap is een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Zij draagt de naam:  LES SAGAS .

Die benaming moet voorkomen in alle stukken, websites en andere stukken, al dan niet in elektronische vorm die van de vennootschap uitgaan, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de leesbaar geschreven vermelding "besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of de letters "BVBA". In die stukken moet verder de zetel van de vennootschap nauwkeurig worden aangewezen en het woord "rechtspersonenregister" of de initialen "RPR" vermeld worden, samen met de rechtbank van koophandel in welk rechtsgebied de vennootschap haar zetel heeft, gevolgd door het ondernemingsnummer.

Artikel twee: Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1000 Brussel, Bortiergalerij, 11.

Hij mag verplaatst worden naar om het even welke plaats in België mits inachtname van de taalwetgeving, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering die in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad moet worden bekendgemaakt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland, bestuurs- en uitbatingszetels, agentschappen en

bijhuizen, burelen en stapelhuizen inrichten, waar en wanneer zij het nodig acht, bij eenvoudige beslissing van de

zaakvoering.

Artikel drie: Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland:

I. Voor eigen rekening of voor derden:

- De aan- en verkoop, de huur en verhuur, het ontwerp en de creatie, de renovatie en restauratie, de klein- en groothandel, de import en de export, makelaarsactiviteiten, commissiehandel, agentuur en tentoontstellling van  zonder limitatief op te sommen  antiquiteiten, sier- en kunstvoorwerpen, beeldhouwwerken, meubels, boeken, oude voorwerpen, schilderijen, tapijten, wandtapijten, brocante, ornamenten, decoratie-artikelen, keramiek, brons-, zilver- en koperwerk, sculpturen, antieke wapens, smeedijzer en curiosa allerhande, dit alles in de meest ruime zin;

- De tweedehandshandel in voormelde sectoren;

- In het algemeen alle activiteiten die verband houden met kunsthandel, nieuw en oud, daarbij ook inbegrepen expertise, tentoonstelling, expositie, uitbating van een galerij, restauratie, artistieke creatie en ondersteuning daarvan;

- Opleiding, begeleiding en advies-opdrachten met betrekking tot bovenvermelde sectoren.

II. Voor eigen rekening:

- Het doen oprichten of doen bouwen van alle welkdanige gebouwen of bouwwerken;

- Het laten uitvoeren van alle bouwwerkzaamheden, onder andere ook interieurinrichting, door onderaannemers en de coördinatie van deze werkzaamheden;

- Zowel in binnen- als buitenland, de promotie van gebouwen waaronder villa s, huizen, flatgebouwen, industriële en nijverheidsgebouwen, bij middel van aankoop, verkoop, ruiling, constructie, verpachting, lotissering, uitbating en beheer van onroerende goederen evenals alle immobilaire operaties van om het even welke aard of ermede verband houdende handelingen en projectontwikkelingen. Het verrichten van alle adviezen in bovenvermelde activiteiten;

- de aan- en verkoop van alle onroerende goederen;

- alle aannemingen van private of openbare gebouwen;

- Alle financiële en beheersverrichtingen met betrekking tot eigen roerend vermogen en met betrekking tot onroerend vermogen, onder meer, krediet en financiering, belegging van eigen roerend vermogen en van onroerend vermogen, het nemen van participaties in nieuwe en bestaande vennootschappen, beheren van eigen roerend en van onroerend vermogen, hypothecaire en andere borgstelling, commissie- en delcredereverrichtingen, voor zover dit alles wettelijk is toegelaten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de wetten en koninklijke besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

- Het stellen van persoonlijke of zakelijke borgen in het voordeel van derden.

- Het verwerven en huren met het oog op het verhuren en onderverhuren van onroerende goederen en eigen roerende installaties.

- Het optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen.

- Een patrimonium bestaande uit eigen roerende en onroerende goederen te verwerven, te behouden, in de ruimste zin van het woord te beheren en oordeelkundig uit te breiden.

Binnen dit kader mag de vennootschap overgaan tot het aankopen, verkopen, bouwen, verbouwen, uitrusten, opschikken, herstellen, valoriseren, huren, verhuren, onderverhuren of in pand nemen, maar ook eventueel verkopen van alle roerende en onroerende goederen, al dan niet gemeubeld.

- Het optreden als commissionair, tussenpersoon, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden bij alle commerciële activiteiten.

- Het nemen van participaties onder welke vorm ook, in alle bestaande en op te richten vennootschappen en ondernemingen, het beheren en valoriseren van eigen roerende waarden en participaties, het verlenen van financiële en andere bijstand aan de vennootschappen en ondernemingen waarin ze belangen heeft.

- Elke dienstverlening op het gebied van management, het beheer en het bestuur van en alle adviesverlening aan bedrijven, personen en vennootschappen.

De vennootschap zal in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel of welke van aard zouden zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel vier: Duur

De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur.

De artikelen 39,5° en 43 van het Wetboek van vennootschappen betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

De vennootschap kan ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen op de wijze voorgeschreven voor statutenwijziging.

Artikel vijf: Geplaatst kapitaal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het geplaatst kapitaal is vastgesteld op achttienduizend vijfhonderdvijftig euro (18.550 EUR) en is

vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk

één/tweehonderdste (1/200ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle aandelen zijn gelijkwaardig en geven dezelfde rechten en voordelen.

Artikel twaalf: Ondeelbaarheid

De effecten zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap.

Deze erkent slechts één enkele eigenaar per effect voor de uitoefening jegens haar van de rechten eraan

verbonden.

Zolang er onenigheid bestaat tussen verschillende gerechtigden van een effect, wordt de uitoefening van de

rechten verbonden aan de effecten geschorst totdat de belanghebbenden het eens geworden zijn over de

aanduiding ten overstaan van de vennootschap van één titularis of vertegenwoordiger.

In geval van overlijden van de enige vennoot, en zolang de aandelen niet verdeeld zijn tussen de erfgenamen of

niet afgeleverd zijn aan de legatarissen van de enige vennoot, worden de rechten verbonden aan deze effecten

uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar

evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Onverminderd hetgeen bepaald wordt in artikel acht zal, in geval van vruchtgebruik, de blote eigendom van het

effect tegenover de vennootschap vertegenwoordigd worden door de vruchtgebruiker.

Artikel veertien: Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten. Zij worden door de

algemene vergadering benoemd voor een bepaalde duur of zonder beperking van duur.

Artikel vijftien: Machten

De zaakvoerder bezit de meest uitgebreide machten van bestuur en beschikking.

Al de machten die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering door de wet, vallen onder

zijn bevoegdheid.

Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte zowel als eiser als verweerder.

Wanneer er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij, behoudens andersluidende beslissing van de algemene

vergadering die hen benoemt, hun machten ieder afzonderlijk uitoefenen, onverminderd de eventuele delegatie

van machten en zullen zij, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering die hen benoemt,

jegens derden en in rechte, eveneens afzonderlijk handelen, onverminderd de eventuele delegatie van machten.

Artikel zestien

De zaakvoerder of, indien er meerdere zijn, de zaakvoerders, kunnen andere personen, al of niet vennoten,

belasten met het dagelijks bestuur van de vennootschap.

Artikel negentien: Gewone algemene vergaderingen

Ieder jaar op de derde woensdag van de maand juni om zeventien uur, heeft de gewone algemene vergadering

plaats.

Indien dit een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de daaropvolgende werkdag en op hetzelfde

uur.

Artikel vierentwintig: Toelating tot de algemene vergadering (facultatief)

De zaakvoering mag eisen in de bijeenroeping tot een algemene vergadering dat, om tot de vergadering te worden

toegelaten de vennoten ten minste zeven volle dagen voor de vergadering de zaakvoering schriftelijk dienen in te

lichten van hun intentie aan de vergadering deel te nemen, alsook van het aantal aandelen waarmee zij aan de

stemming wensen deel te nemen.

Artikel vijfentwintig: Vertegenwoordiging

Wanneer de vennootschap meer dan één vennoot telt, mag iedere vennoot zich op de algemene vergadering laten

vertegenwoordigen door een bijzondere volmachtdrager op voorwaarde dat deze zelf vennoot met stemrecht is en

op voorwaarde dat de voorwaarden voor toelating tot de algemene vergadering door beiden vervuld zijn.

De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in

artikel 1322, alinea 2 van het burgerlijk wetboek).

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel

vermeld in artikel 2281 van het burgerlijk wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering.

De onbekwamen en de rechtspersonen mogen nochtans door hun wettelijke of statutaire vertegenwoordigers of

organen worden vertegenwoordigd of bijgestaan, zelfs indien deze zelf geen vennoten zijn.

De stemming per brief is in geen enkel geval toegelaten.

Artikel zevenentwintig: Stemrecht

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Tenzij wanneer de wet of de statuten er anders over beschikken, worden de benoemingen gedaan en worden de

beslissingen der algemene vergadering genomen volgens de gewone regels van beraadslagende en beslissende

lichamen met eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal op de vergadering

aanwezige of vertegenwoordigde aandelen weze.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel dertig: Boekjaar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het boekjaar begint op één januari van ieder jaar en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoering een inventaris opgemaakt, alsmede de jaarrekening. Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel.

Deze stukken worden opgemaakt overeenkomstig de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen die op de vennootschap toepasselijk zijn.

De jaarrekening moet binnen de bij de wet voorgeschreven termijn door toedoen van de zaakvoering bij de Nationale Bank van België worden neergelegd samen met de andere wettelijk voorgeschreven stukken.

Artikel éénendertig: Aanwending van de winst

Het positief saldo van de resultatenrekening, opgesteld overeenkomstig de wet, maakt de nettowinst uit van een boekjaar.

Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn, wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het kapitaal bereikt.

De aanwending van het overschot der winst wordt door de gewone algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen geregeld wanneer de vennootschap meer dan één vennoot telt. Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder nettoactief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1° het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2° behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Artikel vierendertig: Vereffenaars

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap benoemt één of meer vereffenaars bij gewone meerderheid van stemmen en kan deze tevens bij gewone meerderheid van stemmen te allen tijde ontslaan. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging of de homologatie van hun benoeming.

Artikel vijfendertig: Verdeling

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of de consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars de zuivere opbrengst van de vereffening onder de aandelen, elk een gelijk recht gevend, na, in voorkomend geval, gelijkmaking van de aandelen wat betreft hun afbetaling.

BENOEMINGEN - AANVAARDINGEN

1/ zaakvoerder(s)

De vergadering besloot te benoemen tot de functie van niet-statutair zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur: - mevrouw ALLAERT Catharina, voornoemd, wonende te 1050 Elsene, Alphonse De Wittestraat, 50 bus GV00;

- mevrouw VERHASSELT Ellen, voornoemd, wonende te 75005 Parijs (Frankrijk), 20bis, rue Censier, die beiden verklaarden dit hen toegekende mandaat van niet-statutair zaakvoerder te aanvaarden en die bevestigden dat de uitoefening van betrokken functie hen niet verboden is inzonderheid krachtens het koninklijk besluit nummer 22 van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig.

De zaakvoerders zullen hun taak kunnen opnemen vanaf de neerlegging van de stukken op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel.

De bezoldiging van de zaakvoerders zal vastgelegd worden bij afzonderlijk besluit van de algemene vergadering.

2/ commissaris(sen)

De vergadering verklaarde dat volgens ter goede trouw verrichte schattingen die overgenomen werden in het financieel plan, de vennootschap voor het eerste boekjaar voldoet aan de criteria vermeld in artikel 15 van het wetboek van vennootschappen en besloot bijgevolg thans geen commissaris te benoemen. OVERGANGSBEPALINGEN

1/ Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van tweeëntwintig november tweeduizend en twaalf en zal eindigen op éénendertig december tweeduizend en dertien.

2/ De eerste jaarvergadering zal gehouden worden de derde woensdag van de maand juni van het jaar tweeduizend en veertien om zeventien uur.

3/ In toepassing van artikel 60 van het wetboek van vennootschappen neemt de vennootschap de verbintenissen over die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan. Deze overname zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen,

Luik B - Vervolg

aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het wetboek van vennootschappen, en dienen eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Philippe DEFAUW, notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie akte oprichting de dato 22/11/2012.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
LES SAGAS

Adresse
BORTIERGALERIJ 11 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale