MAALDERSVERENIGING

Divers


Dénomination : MAALDERSVERENIGING
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 408.822.237

Publication

27/09/2012
ÿþ MONITEUR BELGE

1-8 -09- 2012 MOD 0.6

in de b 'IaRembiere - " . -blad

bekend ieéûkfalc aioiT' : Mie van de akte bij de

E'OD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie

III *12161325* NI

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0408.822.237

Benaming

(voluit); Maaldersvereniging

Rechtsvorm : Beroepsvereniging

Onderwerp akte : Wijziging der statuten

Bij beslissing van de op 12 december 2011 opgemaakte overeenkomst worden de statuten van de Maaldersvereniging als volgt gewijzigd.

Artikel 1: Er wordt een beroepsvereniging gesticht onder de naam: Maaldersvereniging. Zij heeft haar zetel te Brussel, Grondwetpiaats, 17. Haar omschrijving strekt zich uit over al de steden en gemeenten van België. Haar duur is onbegrensd.

Artikel 2: De vereniging heeft ten doel de studie, de verdediging en de uitbreiding der beroepsbelangen harer leden. Om dit doel te bereiken kan zij, de vereniging, aile daden en rechtshandelingen stellen die nuttig zijn om de beroepsbelangen van hun leden te verdedigen en te verzekeren.

1) de vereniging kan hiertoe ook alle maatregelen nemen tot het inrichten, buiten haar midden, van onderlinge en samenwerkende maatschappijen, strekkende tot het verbeteren van de zedelijke en stoffelijke toestand der leden. De vereniging zal, zo nodig, voor haar leden een bureel van raadplegingen oprichten.

2) Zij mag aan iedere organisatie op nationaal of internationaal plan meewerken. Zij mag bij alle instellingen en overheidslichamen vakkundige gevolmachtigden afvaardigen die, na raadpleging van de belanghebbende, indien het gepast voorkomt, door haar aangeduid worden om de hierboven aangehaalde opdrachten te vervullen of te doen vervullen. Zij mag bij haar leden alle nuttige geachte inlichtingen inwinnen. Zij mag ieder studiecomitée en iedere commissie van advies vormen.

Wordt vervangen door:

Artikel 1: Er wordt een beroepsvereniging gesticht onder de naam: Maaldersvereniging. Zij heeft haar zetel te 1000 Brussel, Gasthuisstraat 31. Haar omschrijving strekt zich uit over al de steden en gemeenten van België. Haar duur is onbegrensd.

Artikel 2: De vereniging heeft ten doel de studie, de verdediging en de uitbreiding der beroepsbelangen harer leden. Om dit doel te bereiken kan zij, de vereniging, alle daden en rechtshandelingen stellen die nuttig zijn om de beroepsbelangen van hun leden te verdedigen en te verzekeren.

1) de vereniging kan hiertoe ook alle maatregelen nemen tot het inrichten, buiten haar midden, van onderlinge en samenwerkende maatschappijen, strekkende tot het verbeteren van de zedelijke en stoffelijke toestand der leden. De vereniging zal, zo nodig, voor haar leden een bureel van raadplegingen oprichten.

2) Zij mag aan iedere organisatie op nationaal of internationaal plan meewerken. Zij mag bij alle instellingen en overheidslichamen vakkundige gevolmachtigden afvaardigen die, na raadpleging van de belanghebbende, indien het gepast voorkomt, door haar aangeduid worden om de hierboven aangehaalde opdrachten te vervullen of te doen vervullen. Zij mag bij haar leden alle nuttige geachte inliohtingen inwinnen. Zij mag ieder studiecomitée en iedere commissie van advies vormen.

Hoofdstuk Il

Leden - Voorwaarden bij het in- of uittreden der leden

Artikel 3: De vereniging bestaat bij haar stichting uit volgende leden:

1. N.V. Dossche, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te Deinze, Vaartoever,"vertegenwoordigd

door haar beheerraad, samensgesteld als volgt:

- Weduwe Seraph Dossche, Voorzitster, Markt, 119, Deinze.

- Dossche Irène, Markt, Deinze

- Dossche Daniel, Markt, Deinze, afgevaardigde-beheerder, waarvan de statuten verschenen zijn in de

bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 28 juni 1950 onder nummer 15.967 en 15.968, vertegenwoordigd in de

beroepsvereniging door Dossche Daniël, geboren te Nevele, 23 februari 1926, Belg, wonende te Deinze,

Vaartoever.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 0.6

2. Durant Jules, geboren te Oetingen, 24 maart 1908, Belgische nationaliteit, wonende Brusselstraat, 7, Neigem (Ninove),

3. Firma Geyskens Gerard, gevestigd te Beringen, vertegenwoordigd in de beroepsvereniging door Geyskens Paul, geboren op 3 mei 1924, Belgische nationaliteit, wonende te Beringen, Molenstraat, 9.

4. N.V. Joosen-Luyckx, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te Turnhout, Oude Kaai, 26, vertegenwoordigd door haar beheerraad, samengesteld als volgt:

- Louis Joosen, afgevaardigde-beheerder, Oude Kaai, 28, Turnhout

- Mevrouw L. Joosen-Huysmans, geboren Mariette Huysmans, zonder beroep, Oude Kaai, 28, Turnhout, beheerder.

- Jozef Luyckx, rustend hoofdonderwijzer, Millegem, Mol, waarvan de statuten verschenen zijn in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 22 mei 1947 onder nummer 10.155, gewijzigd bij beslissing van de algemene vergadering van 28 mei 1952, verschenen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 28-29 juli 1952 onder nummer 18788 en bij beslissing van de buitengewone vergadering van 26 juli 1960, verschenen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 13 augustus 1960 onder nummer 24.362, vertegenwoordigd in de beroepsvereniging door de Heer Joosen Louis, geboren te Oud Turnhout op 2 januari 1923, Belg, wonende te Turnhout, Oude Kaai, 28.

5. 't Kindt Omer, geboren te Kerkhove op 9 november 1906, Belg, wonende te Kerkhove, Kaaistraat, 18.

6. Raemdonck G.E.T , geboren te Sint-Pieters-Leeuw op 1 mei 1909, Belg, wonende te Sint-Pieters-Leeuw, Mekingenweg, 14-16-18.

7, Van Caudenberg Lucien, geboren te Overijse op 4 augustus 1907, Belg, wonende te Overijse, Steenweg op Terhulpen, 217.

8. Limbourg Jozef, François, geboren te Gooik op 20 december 1929, Belg, wonende te Oetingen, Hercklaan, 18.

9. Stassijns Frans, geboren te Buggenhout op 20 mei 1897, Belg, wonende te Buggenhout, Molenstraat, 112.

10. Vandenschrieck Maurice, geboren te Herfelingen op 1 november 1907, Belg, wonende te Herfelingen, Barakkenberg, 14,

11. Vannerom Albert, Nestor, geboren te Pepingen op 7 februari 1913, Belg, wonende St. Pieters-Kapelle, Steenweg op Geeraardsbergen, 23.

12. Weduwe M, Verbruggen - De Keersrnaecker Maria, geboren te Bomem op 21 maart 1891, Belg, wonende te Oppuurs. Kalterstraat, 27.

13. Taelman Georges en Taelman Gerard, respectievelijk geboren te Otegem op 29 augustus 1916 en 18 mei 1910, Belgen, wonende respectievelijk Zavelstraat, 9 en Zavelstraat, 7, Otegem, te samen een feitelijke vennootschap vormende, vertegenwoordigd in de beroepsvereniging door Taelman Georges.

De vereniging moet minstens zeven leden tellen.

Wordt vervangen door:

Hoofdstuk ll

Leden - Voorwaarden bij het in- of uittreden der leden

Artikel 3: De vereniging bestaat bij haar stichting uit volgende leden:

1, Bloemmolens en Veevoeders Geyskens NV, gevestigd te Terbektstraat 16, 3580 BERINGEN en

vertegenwoordigd door de heer Axel Geyskens,

2. Molens 't Kindt NV, gevestigd te Kaaistraat 18, 8581 Kerkhave-Avelgem en vertegenwoordigd door de heer Rudo t'Kindt

3. Joosen Luyckx NV, gevestigd te Oude Kaai 26, 2300 TURNHOUT en vertegenwoordigd door:

- de heer Florent Joosen

- de heer Kris Clerckx

4. Molens van Ramsdonk BVBA, gevestigd te Dorpstraat 9, 1880 Kapelle-op-den-Bos en vertegenwoordigd door de heer Jef Vandenbossche

5. Molens Taelman NV, gevestigd te Bossuitstraat 7, 8583 Avelgem-Bossuit en vertegenwoordigd door de heer Paul Vanpoucke

6, Molens Vandenschrieck Moulins NV, gevestigd te Barakkenbergstraat 14, 1540 Herne-Herfelingen en vertegenwoordigd door de heer Willy Vandenschrieck

De vereniging moet minstens zes leden tellen.

Artikel 11: Het bestuurscomitée vergadert de eerste woensdag van elke maand. Deze zitting wordt van rechtswege zonder bijeenroeping gehouden. De voorzitter mag insgelijks het comitée bijeenroepen telkens de belangen der vereniging zulks vergen. De voorzitter moet het comitée bijeenroepen indien de twee andere leden van het bestuurscomitée of vier leden van de algemende vergadering hem zulks schriftelijk vragen.

Wordt vervangen door:

Uoo 0.6

On de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden

te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

Artikél"u'1'."D'ëï7i'di fitter mag hëfcomiréé"bïféenróegh félkéns clë bélâhigen der verenieralks vergen. MF

voorzitter moet het comitée bijeenroepen indien de twee andere leden van het bestuurscomitée of vier leden van de algemende vergadering hem zulks schriftelijk vragen.

Artikel 19: De leden verenigen zich in algemene vergadering tenminste viermaal per jaar en wel op de vierde woensdag van ieder trimester.

De voorzitter mag de algemene vergadering bijeenroepen telkens hij het nuttig oordeelt. Hij moet ze bijeenroepen wanneer het derde van de leden het schriftelijk aanvragen en het voorwerp aanduiden dat zij verlangen te bespreken. De algemene vergadering is belast met het kiezen der leden van het bestuurscomitée, het vastleggen van de bijzondere verordeningen en het huishoudelijk reglement, het wijzigen der statuten, de ontbinding, het nazien van al hetgeen de vereniging aanbelangt en' haar regelmatig wordt onderworpen. Haar beslissingen zijn verplichtend voor aile leden.

Alle leden hebben op de algemene vergadering één stem. Behalve de gevallen, voorzien door de artikels 18 en 22 van de statuten, worden de besluiten der algemene vergadering genomen met de volstrekste meerderheid der aanwezige stemgerechtigde leden.

Wordt vervangen door:

Artikel 19: De leden verenigen zich in de algemene vergadering tenminste eenmaal per jaar.

De voorzitter mag de algemene vergadering bijeenroepen telkens hij het nuttig oordeelt. Hij moet ze bijeenroepen wanneer het derde van de leden het schriftelijk aanvragen en het voorwerp aanduiden dat zij verlangen te bespreken. De algemene vergadering is belast met het kiezen der leden van het bestuurscomitée, het vastleggen van de bijzondere verordeningen en het huishoudelijk reglement, het wijzigen der statuten, de ontbinding, het nazien van al hetgeen de vereniging aanbelangt en haar regelmatig wordt onderworpen. Haar beslissingen zijn verplichtend voor alle leden.

Alle leden hebben op de algemene vergadering één stem. Behalve de gevallen, voorzien door de .artikels 18 en 22 van de statuten, warden de besluiten der algemene vergadering genomen met de volstrekste meerderheid der aanwezige stemgerechtigde leden,

Bijlagen

1'

Lijst der bestuursleden,

Geyskens, Paul, Belg, 39 jaar, te Beringen, nijveraar, gewoon lid, voorzitter.

Raemdonck, Felix, Belg, 54 jaar, te Sint-Pieters-Leeuw, nijveraar, gewoon lid, ondervoorzitter.

Joosen, Louis, Belg, 40 jaar, te,Turnhout, nijveraar, gewoon lid, secretaris-schatbewaarder.

Wordt vervangen door

1

Lijst der bestuursleden.

Geyskens, Axel , Belg, geboren op 19108/1966 te Hasselt, gewoon lid, voorzitter.

't Kindt, Rudo, Belg, geboren op 24/03/1973 te Kortrijk, gewoon lid, ondervoorzitter.

Joosen, Florent, Belg, geboren op 30/06/1952 te Turnhout, gewoon lid, secretaris-schatbewaarder.

Axel Geyskens

Bestuurder

~

Voor-

aan het Belgisch Staatsbiad

Coordonnées
MAALDERSVERENIGING

Adresse
GRONDWETPLAATS 17 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale