MEDICO LIONS CLUBS BELGIUM (EN ABREGE) MEDICO LCB

Divers


Dénomination : MEDICO LIONS CLUBS BELGIUM (EN ABREGE) MEDICO LCB
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 422.021.957

Publication

14/07/2014
ÿþVoorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

(Lai' 113 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0422.021.957

Benaming

(voluit) : MEDICO LIONS CLUBS BELGIUM

(verkort): MEDICO LCB

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Houba-de Strooperiaan 90, 1020 BRUSSEL

Onderwerp akte: Gewijzigde en gecoördineerde statuten

Op de Algemene Vergadering van 17 mei 2014, waarbij het quorum van het vereiste aantal stemmen

behaald werd, hebben de leden met de vereiste meerderheid van stemmen de voorliggende gewijzigde en gecoördineerde statuten aangenomen.

TITEL I: Benaming - maatschappelijke zetel - duur

ART, 1 - De vereniging draagt de naam « Medico Lions Clubs Belgium » en wordt afgekort als MEDICO LCB.

ART 2 - Zijn maatschappelijke zetel is gevestigd op het adres van de Internationale Vereniging van Lions Clubs - Multiple District 112 Belgium, Houba-de Strooperlaan 90, 1020 Brussel, gerechtelijk arrondissement van Brussel. De maatschappelijke zetel zal, op beslissing van de Algemene Vergadering, verplaatst kunnen worden naar elk ander adres binnen de grenzen van het Hoofdstedelijk Gewest Brussel. Elke wijziging van maatschappelijke zetel moet tijdens de maand gedurende welke de wijziging intreedt gepubliceerd worden in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

ART,. 3 - De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Deze kan op elk ogenblik ontbonden worden bij beslissing van de Algemene Vergadering.

TITEL Il: Doel van vereniging

ART. 4 - De vereniging heeft tot doel om projecten te ondersteunen, ongeacht de vorm die deze aannemen, projecten van sociale geneeskunde en ontwikkelingshulp ten bate van ontwikkelingslanden of van de gemeenschappen in de Derde Wereld.

De doelstellingen van de vereniging zijn louter onbaatzuchtig en filantropisch, zijn neutraliteit is absoluut op het politieke, godsdienstige en filosofische vlak.

ART. 5 - De vereniging zal aile daden kunnen verrichten die rechtstreeks of onrechtreeks verband houden met zijn doel. De vereniging zal bijstand kunnen verlenen en belangstelling betonen voor aile activiteiten die gelijkend, analoog of verwant zijn aan zijn doelstelling.

De vereniging behoudt zich het recht voor om elk type van evenement te organiseren teneinde zijn goede werking en verder bestaan te waarborgen,

TITEL Leden

Sectie 1: Aanvaarding

ART.. 6 - De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en aangesloten leden waaraan ook ereleden kunnen toegevoegd worden.

Het minimum aantal effectieve leden mag niet lager zijn dan tien.

Enkel de effectieve leden genieten van de volwaardige rechten die toegekend worden aan de leden bij kracht van wet of krachtens de voorliggende statuten.

De aangesloten leden hebben geen stemrecht; het is hen desondanks wel toegestaan om de algemene vergaderingen bij te wonen.

ART. 7 - Worden beschouwd als effectieve leden:

Elke persoon die de hoedanigheid heeft van lid van een Lions Club van het Multiple District 112 Belgium en wiens aanvaarding op soevereine wijze werd beslist door de raad van bestuur. De algemene vergadering benoemt onder de effectieve leden de personen die een mandaat van bestuurder zullen waarnemen.

- De Voorzitter van de Gouverneursraad van de Internationale Vereniging van Lions Clubs Multiple District 112 Belgium is een effectief lid van rechtswege en is permanent uitgenodigd om aan de vergaderingen van de raad van bestuur deel te nemen zonder beslissende stem.

neergelegd/ontvangen op

0 3 itILI 2014

ter griffie vanceiireilederlandstalige

I Bfflsel

reentbank_v_an.

11111j14 111fl 1I II lUI fil UI

!

35941*

II

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

% MOD 2.2

I z De beslissingen van de raad van bestuur met betrekking tot de aanvaarding van nieuwe leden zijn soeverein en zonder mogelijkheid tot beroep; deze beslissingen moeten niet met redenen omkleed zijn.

if I -JI De raad van bestuur zal erover waken om een gelijke verdeling tot stand te brengen tussen de verschitlende districten die deel uitmaken van het Multiple District 112 Belgium bij de benoeming van de effectieve leden door voorkeur te geven aan de erkenning van de kwaliteit van het effectieve lid onder de leden van Lions Clubs die projecten van de vereniging mee ondersteunen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge ART. 8 - Worden beschouwd als aangesloten leden;

De voorzitters van aile clubs die onderdeel vormen van het Multiple District 112 Belgium alsook de gouverneurs, vicegouverneurs en gewezen gouverneurs van één van de districten van het Multiple District 112 Belgium of van het gewezen District 112 Belgium.

ART. 9 - Alle leden hebben de verplichting om de statuten en de bepalingen van de vereniging na te leven. Deze verbieden elke handeling of elke vergetelheid die nadelig kan zijn voor het maatschappelijke doel of van dergelijke aard is dat het afbreuk kan doen aan hun goede naam of aan de waardering voor de vereniging of zijn leden.

ART, 10 - De effectieve leden komen minstens eenmaal per jaar samen in algemene vergadering. Zij beschikken over een beslissende stem. Zij kunnen zich laten vertegenwoordigen door een effectief lid die drager is van een volmacht, geschreven en ondertekend door de volmachtgever.

Niemand kan drager zijn van meer dan één volmacht. De volmacht moet overhandigd worden aan de secretaris van de algemene vergadering voor de aanvang van de vergadering.

Sectie 2: Verlies van de hoedanigheid van lid - Ontslag, uitsluiting, schorsing

ART, 11 - Het staat de leden vrij om zich te Men tijde terug te trekken uit de vereniging door hun ontslag te laten kennen via een aangetekende brief gericht aan de Voorzitter van de vereniging.

ART. 12 - Elk lid van de vereniging die, om welke reden dan ook, zou ophouden deel uit te maken van een Lions Club, zou evenzo van rechtswege ophouden deel uit te maken van de vereniging.

Voor het overige zullen het ontslag, de schorsing en de uitsluiting van leden geschieden op de wijze die bepaald is door het artikel 12 van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, alsook door wat bepaald is in de voorliggende statuten.

ART. 13 - De uitsluiting van een lid kan enkel beslist worden door de algemene vergadering die ageert bij wijze van geheime stemming en op basis van een twee derden meerderheid van de uitgebrachte stemmen (zonder begrip van de onthoudingen en ongeldige stemmen).

ART. 14 - De ontslag nemende, uitgesloten of uitgaande leden, evenals de erfgenamen of rechthebbenden van overleden leden, hebben geen enkel recht op het sociaal fonds. Ze kunnen geen vraag of eis indienen tot het bekomen van een verklaring, een verantwoording van de rekeningen, tot het aanbrengen van zegels of het opmaken van een inventaris.

ART, 15 - De raad van bestuur houdt op de maatschappelijke zetel van de vereniging een register bij van de effectieve leden, conform de artikels 10 en 26novies § 1 van de Wet van 27 juni 1921,

TITEL IV: Bijdragen

ART, 16 - De leden zijn niet gehouden tot betaling van een inschrijvingsgeld, noch tot betaling van enige andere bijdrage. Ze staan op daadwerkelijke wijze de vereniging bij door inbreng van hun capaciteiten en hun toewijding.

Desalniettemin, indien de goede werking van de vereniging dit zou vereisen, zou de jaarlijkse statutaire algemene vergadering een bijdrage kunnen voorzien voor het volgende werkjaar waarbij het vastgelegde bedrag niet hoger kan zijn dan 1.250,00 EUR. Het bedrag van de bijdragen kan elk jaar herzien worden door de algemene vergadering.

ART. 17 - De bijdrage die gebeurlijk door de algemene vergadering is vastgelegd, is opeisbaar bij het begin van het werkjaar of vanaf het ogenblik waarop de aanvaarding van het effectieve lid op definitieve wijze is aangenomen door de vereniging.

ART. 18 - De leden treft in hun hoedanigheid geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid met betrekking tot de verbintenissen aangegaan door de vereniging. De verbintenis van elk lid is beperkt tot de betaling van zijn bijdrage,

TITEL V: Algemene vergadering

ART. 19 - De algemene vergadering is enkel samengesteld uit de effectieve leden. De aangesloten leden hebben desalniettemin het recht om de bijeenkomsten van de algemene vergadering bij te wonen, zonder er evenwel stemrecht te hebben.

ART, 20- De algemene vergadering is bevoegd om:

- de statuten te wijzigen,

- de bestuurders te benoemen en te ontslaan,

- de rekening nazichter te benoemen en te ontslaan en de hoogte van de vergoeding te bepalen,

- kwijting te verlenen aan de bestuurders en aan de rekningnazichter,

- de budgetten en de rekeningen goed te keuren,

- zich uit te spreken over de ontbinding en de vereniging,

- zich uit te spreken over de uitsluiting van een lid,

- beslissen over de hervorming van de vereniging in een onderneming met sociaal doel.

ART, 21 - De jaarlijkse algemene vergadering van de leden van de vereniging grijpt plaats in de loop van de maand mei na oproeping door de raad van bestuur, op de maatschappelijke zetel of op enige andere plaats waartoe beslist is door de raad van bestuur en die aangegeven Is in de oproepingsbrief.

MOD 2.2

Deze kan op elk ogenblik door de raad van bestuur worden bijeengeroepen in buitengewone vergadering. Deze moet door de raad van bestuur worden bijeengeroepen wanneer een vijfde van de leden hierom schriftelijk verzoekt.

In dit geval heeft de raad van bestuur de verplichting om de algemene vergadering bijeen te roepen binnen de vijftien dagen na ontvangst van de aanvraag. Het verzoek tot bijeenroeping van de algemene vergadering moet, op last van niet-ontvankelijkheid, per aangetekend schrijven worden gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur met opgave van het onderwerp van de beraadslagingen van de buitengewone algemene vergadering.

ART. 22 - De effectieve leden worden opgeroepen tot de algemene vergadering ten minste 7 dagen voor deze laatste plaats heeft. Deze oproep mag worden toegestuurd via normale post, fax of email.

ART, 23 - De dagorde is vermeld in de oproepingsbrief. Behalve in de gevallen voorzien in de artikels 8, 12 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, kan de algemene vergadering op geldige wijze overleggen over die punten die niet vermeld zijn in de oproepingsbrief, noch de dagorde,

ART, 24 - De algemene vergadering is geldig samengesteld, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, en de beslissingen worden genomen bij absolute meerderheid van de stemmen (zonder inbegrip van ongeldige stemmen en onthoudingen).

ART, 25 - De beraadslagingen van de algemene vergadering worden beslecht bij eenvoudige meerderheid van de stemmen uitgebracht door de effectieve leden, behalve de uitzonderingen die voorzien zijn bij Wet of In de statuten. Voor de berekening van de meerderheden, worden de leden die zich van stemming onthouden beschouwd als zijnde niet aanwezig, behalve in het geval waarbij een dwingende bepaling in de Wet of in de statuten een speciaal quorum vereist.

ART. 26 - De statutaire wijzigingen kunnen enkel worden aangenomen indien deze aangeduid zijn in de oproepingsbrief en indien deze de goedkeuring wegdragen van twee derden van de stemmen van de effectieve leden. De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging niet uitspreken zonder de aanwezigheid van twee derden van zijn leden en onder de voorwaarde dat deze ontbinding gestemd wordt met een meerderheid van drie vierden van de aanwezige leden.

Indien de twee derden van de leden niet aanwezig zijn, kan overgegaan worden tot de bijeenroeping van een tweede vergadering, die geldig kan overleggen ongeacht het aantal aanwezige leden.

De tweede vergadering kan niai belegd worden minder dan 15 dagen na de eerste.

Desalniettemin, indien de wijziging betrekking heeft op één van de doelstellingen met het oog waarop de vereniging werd opgericht, zal deze slechts geldig zijn indien deze gestemd wordt met een meerderheid van vier vijfden van de aanwezige leden op de vergadering.

ART. 27 - De stemming kan gehouden worden hetzij door oproep tot handopsteking of per geheime stemming, indien ten minste een derde van de leden hierom verzoekt.

ART, 28 - De processen-verbaal van de algemene vergaderingen zullen worden opgenomen in een speciaal register, neergelegd op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Alle leden kunnen er kennis van nemen, conform de modaliteiten die bepaald zijn door het artikel 9 van het K.B, van 26 juni 2003,

TITEL VI: Raad van bestuur

ART, 29 - De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minimaal

8 leden. De raad van bestuur zal worden samengesteld met inachtname van een evenwaardige vertegenwoordiging van elk district waaruit het Multiple District 112 Belgium van de Internationale Vereniging van Lions Clubs is samengesteld.

ART. 30 - De leden van de raad van bestuur zijn benoemd door de algemene vergadering.

Om verkiesbaar te zijn als bestuurder, moet men de hoedanigheid hebben van effectief lid van de vereniging en lid zijn van een Lions Club van het Multiple District 112 Belgium.

Elke bestuurder die, om welke reden dan ook, de hoedanigheid van lid van een Lions Club zou verliezen, zou worden beschouwd als ontslag nemend, en dit van rechtswege.

Elk kandidaat lid voor de functie van bestuurder zal een ondertekende brief van kandidatuur toesturen ter attentie van de Voorzitter van de vereniging, en dit ten laatste drie maanden voor de statutaire algemene vergadering. In deze brief zal dit kandidaat lid voor de functie van bestuurder zijn motivatie verduidelijken om het mandaat van bestuurder waar te nemen en zijn beschikbare inzet om de vergaderingen van de raad van bestuur bij te wonen, De raad van bestuur zal de kandidatuur onderzoeken en zal op soevereine wijze uitspraak doen over de ontvankelijkheid ervan alvorens deze voor te leggen aan de algemene vergadering.

Elke uittredènde bestuurder is herverkiesbaar en is ontslaan van de naleving van deze formele vereiste daar hij beschouwd wordt ais kandidaat, tenzij hij per eenvoudige brief gericht aan de Voorzitter kenbaar maakt dat hij niet langer wenst herverkozen te worden.

ART. 31 - De duur van het mandaat van bestuurder is vastgesteld op vier jaar, De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar. Om een hernieuwing van de volledige raad van bestuur te vermijden zal de raad van bestuur per helft worden vernieuwd in zijn samenstelling (één per district) en dit elke 2 jaar.

ART, 32 - Met mandaat als bestuurder kan te allen tijde worden herroepen door de algemene vergadering, die zich uitspreekt bij gewone meerderheid van de uitgebrachte of vertegenwoordigde stemmen.

In het geval van een vacature in de loop van het mandaat, kan de raad van bestuur hierin tijdelijk voorzien door de aanstelling van een vervanger tot aan de volgende jaarlijkse algemene vergadering. De duur van het mandaat van plaatsvervangend bestuurder kan niet langer zijn dan de duur van het mandaat van de vervangen bestuurder.

ART. 33 - De raad van bestuur beschikt over de meest ruime bevoegdheden voor de leiding en het bestuur van de vereniging. Deze kan alle handelingen stellen die niet uitdrukkelijk verboden zijn bij Wettelijke of statutaire bepaling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2



V? or gehoudeh Luik B - Vervolg

aan het

Belgisch Staatsblad



--- De raad van bestuur kan enkel delibereren en beslissingen nemen indien minstens de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen; in geval van een gelijk aantal stemmen, zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

Hat is het enige orgaan dat bevoegd is om de vereniging te verbinden ten overstaan van derden.

Bovendien is de raad van bestuur ook het enige orgaan dat bevoegd is om op soevereine wijze alle geschillen te beslechten die betrekking hebben op de interpretatie van de statuten of reglementaire bepalingen van de vereniging.

ART. 34 - De bestuurders dragen enkel verantwoordelijkheid voor de uitvoering van hun mandaten en dragen, in het kader van hun bestuur, geen enkele persoonlijke verantwoordelijkheid met betrekking tot de verbintenissen die aangegaan zijn door de vereniging. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd en wordt op vrijwillige basis en kosteloos uitgeoefend.

ART. 35 - De raad van bestuur benoemt in zijn schoot een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een pennignmeester.

ART, 36- De raad van bestuur beslist vrij om te vergaderen, telkens wanneer het bestuur van de vereniging bat vereist en na oproeping hiertoe door zijn voorzitter. De raad van bestuur zal evenzo in vergadering moeten geroepen worden telkens wanneer twee van zijn leden hierom een schriftelijk verzoek indienen bij de voorzitter.

TITEL Vil: Dagelijks bestuur

ART. 37 - De administratieve opvolging van het dagelijks bestuur is toevertrouwd aan de secretaris en de penningmeester. De secretaris opent de correspondentie en verzekert de passende opvolging in naleving van de richtlijnen bepaald door de raad van bestuur.

De penningmeester Is belast met het opvolgen van de boekhouding en de controle over de middelen. Hij int de bijdragen die gebeurlijk werden vastgelegd door de algemene vergadering, voert betalingen en verschuivingen van financiële middelen uit, in naleving van de aanwijzingen van de raad van bestuur.

Het dagelijkse bestuur behelst de bevoegdheid om die handelingen te verrichten die de noodwendigheden van het dagelijkse leven van de vereniging niet overstijgen of deze die, om reden van hun beperkt belang of noodzaak tot een onmiddellijke oplossing, de tussenkomst van de raad van bestuur niet rechtvaardigen.

De overige verrichtingen die de vereniging verbinden, andere dan deze die het dagelijks bestuur betreffen, zijn gezamenlijk ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Elke uitgave die een bedrag 3.000,00 EUR (drieduizend Euro) overstijgt, zal gezamenlijk ondertekend worden door twee bestuurders, onder wie de voorzitter, ln het geval van afwezigheid of onmogelijkheid van de voorzitter, kan hij hiervoor volmacht verlenen aan een andere bestuurder.

ART, 38 - De gerechtelijke acties, zowel in hoedanigheid van eiser als in de hoedanigheid van verweerder, zullen worden verdergezet in opdracht van de raad van bestuur.

TITEL IX: Boekhouding en controle

ART. 39- Het begrotingsjaar start op 1 januari en eindigt op 31 december.

ART, 40 - De boekhouding wordt gevoerd in naleving van het artikel 17 van de Wet op de Vzw's en de stichtingen en de uitvoeringsbesluiten die hierop van toepassing zijn.

ART. 41 - De jaarrekeningen worden neergelegd in het dossier dat gehouden wordt bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel krachtens het artikel 26novies van de Wet op de Vzw's en de stichtingen. Deze worden evenzo, indien vereist, neergelegd bij de Nationale Bank, krachtens de bepalingen van het art. 17 § 6 van de Wet op de Vzw's en de stichtingen en de uitvoeringsbesluiten die hierop van toepassing zijn.

ART. 42 - De raad van bestuur legt aan de algemene vergadering de jaarrekening van het voorbije begrotingsjaar, alsook een voorstel voor een nieuwe begroting, ter goedkeuring voor,

TITEL X: Redenen voor uitsluiting, ontzetting of ontslag van rechtswege

ART. 43 - De effectieve leden kunnen te allen tilde worden uitgesloten uit de vereniging door de algemene vergadering wanneer zij inbreuk hebben gepleegd op de artikels 7 of 8 van de statuten, of wanneer zij een houding hebben aangenomen, die strijdig of onverenigbaar is met het maatschappelijk doel.

ART. 44- De leden van de raad van bestuur kunnen uit hun hoedanigheid ontzet worden door de algemene vergadering wanneer zij tekort geschoten zijn of ernstig tekort schieten in de uitoefening van hun taakgebonden plichten.

WEI_ XI: Diverse bepalingen

ART. 45 - Er moet overgegaan worden tot een geheime stemming bij aile beraadslagingen die betrekking hebben op persoonsgebonden aangelegenheden en, meer in het bijzonder, bij aile beraadslagingen die betrekking hebben op regels voor benoemingen, uitsluiting, ontzetting of ontslag. Het stemmen bij geheime stemming is evenzo verplicht wanneer een derde van de aanwezige stemgerechtigde leden hierom verzoekt.

ART. 46 - In het geval van ontbinding van de vereniging, zal aan de netto activa van het vermogen een bestemming worden toegekend die zoveel als mogelijk het maatschappelijk doel van de vereniging benadert, te bepalen door de algemene vergadering van de vereffening.

ART. 47 - De raad van bestuur heeft de verplichting om de publiciteit te verzekeren van alle beslissingen die, zoals bij Wet voorgeschreven, ter kennis moeten gebracht worden van derden.

De beraadslagingen van de raad van bestuur zijn genotuleerd en bijgehouden in een speciaal register.

ART. 48 - Alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de voorliggende statuten, wordt geregeld door de Wet van 27 juni 1921 betreffende de vzw's en de stichtingen en de uftvaeringsbesluiten die hierop van toepassing zijn.

Voor eensluidend afschrift





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge



.. Elien-VanDillervoorzitter



Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

14/07/2014
ÿþe MOD 2,2

fdi

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

e+

o e





N° d'entreprise: 0422.021.957

rechtbank-van.koophanrielbtUsel

11.1J!litIJJ110 i ii

Réservé

au

Moniteur

belge

II

neergelegd/ontvangen op

03 JULI 2014

ter griffie vanqtehlederlandstalige

Dénomination

(en entier) : MEDICO LIONS CLUBS BELGIUM

(en abrégé) : MEDICO LCB

Forme juridique : ASBL

Siège : Avenue Houba-de Strooper 90, 1020 Bruxelles

Oblet de l'acte : Statuts modifiés et coordonnées

Réunis en assemblée générale le 17 mai 2014, le quorum des voix étant atteint, les membres ont voté à la majorité requise l'adoption des présents statuts modifiés et coordonnés.

TITRE I Dénomination - Siège social - Durée

ART. 1 - L'association est dénommée « Medico Lions Clubs Belgium », en abrégé MEDICO LCB.

ART, 2 - Son siège est établi à l'adresse de l'Association internationale des Lions Clubs District Multiple 112

Belgium, avenue Houba-de Strooper 90, 1020 Bruxelles, arrondissement judiciaire de Bruxelles. Il pourra être

transféré, par décision de l'assemblée générale, dans toute autre lieu de la Région Bruxelles-Capitale. Toute

modification du siège social doit être publiée, dans le mois de sa date, aux annexes du Moniteur Belge,

ART. 3- L'association est constituée pour une durée indéterminée. Elle peut en tout temps être dissoute par

décision de l'Assemblée Générale,

TITRE Il : But de l'assocation

ART. 4 - L'association a pour but l'encouragement, sous quelque forme que ce soit, des projets de

médecine sociale et l'aide au développement des pays du Tiers-Monde ou de collectivité du Tiers-Monde.

Les buts de l'association sont purement altruistes et philanthropiques, sa neutralité est absolue sur les plans

politique, confessionnel ou philosophique.

ART. 5 - Elle pourra accomplir tous actes se rapportant directement ou indirectement à son but. Elle pourra

prêter son concours et s'intéresser à toute activité similaire, analogue ou connexe à son but.

L'association se réserve le droit d'organiser tout type d'événement dans le but de garantir son bon

fonctionnement et sa survie.

TITRE III Membres

Section 1 Admission

ART . 6 - L'association est composée de membres effectifs et de membres adhérents auxquels peuvent

s'ajouter des membres d'honneur.

Le nombre minimum des membres effectifs ne peut être inférieur à dix.

Seuls les membres effectifs jouissent de la plénitude des droits accordés aux membres par la loi ou les

présents statuts.

Les membres adhérents ne disposent d'aucun droit de vote ; ils sont néanmoins autorisés à assister aux

assemblées générales.

ART, 7 - Sont membres effectifs :

- Toute personne ayant qualité de membre d'un Lions Club du District Multiple 112 Belgium dont l'admission

a été décidée souverainement par le conseil d'administration. L'assemblée générale nomme parmi des

membres effectifs ceux qui auront mandat d'administrateur.

- Le Président du Conseil des Gouverneurs de l'Association Internationale des Lions Clubs District Multiple

112 Belgium est d'office membre effectif et invité permanent aux réunions du conseil d'administration sans voix

délibérative.

Les décisions du Conseil d'Administration relatives à l'admission de nouveaux membres sont souveraines et

sans appel ; elles ne doivent pas être motivées.

Le Conseil d'Administration veillera à une répartition égalitaire des membres effectifs entre les différents

districts composant le District Multiple 112 Belgium en privilégiant la reconnaissance de la qualité de membre

effectif aux membres de Lions Clubs soutenant les projets de l'association.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

ART. 8 - Sont membres adhérents

Les présidents de tous les clubs formant le District Multiple 112 Belgium ainsi que les gouverneurs, les vice-gouverneurs et les anciens gouverneurs d'un des districts du District Multiple 112 Belgium ou de l'ancien District 112 Belgium.

ART. 9 - Tous les membres ont l'obligation de respecter les statuts et règlements de l'association,. lis s'interdisent tout acte ou toute omission préjudiciable au but social ou qui serait de nature à porter atteinte à leur honneur ou à la considération de l'association ou des membres.

ART. 10 - Les membres effectifs se réunissent au moins une fois l'an en assemblée générale. Ils disposent d'une voix délibérative. Ils peuvent se faire représenter par un membre effectif porteur d'un mandat écrit et signé par le mandant.

Nul ne peut être porteur de plus d'une procuration. La procuration doit être remise au secrétaire de l'assemblée générale avant que ne débute la réunion.

Section 2 Perte de la qualité de membre - Démission, exclusion, suspension

ART, 11 - Les membres sont libres de se retirer à tout moment de l'association en notifiant leur démission par lettre recommandée au Président de l'association,

ART. 12 - Tout membre de l'association qui cesserait, pour quelque raison que ce soit, de faire partie d'un Lions Club, cesserait également de faire partie de l'association et ce de plein droit.

Pour le surplus, la démission, la suspension, et l'exclusion des membres se feront de la manière déterminée par l'article douze de la loi du 27 juin 1921 modifiée par la loi du 2 mai 2002 ainsi que par les présents statuts.

ART. 13 - L'exclusion d'un membre ne peut être prononcée que par l'assemblée générale statuant au scrutin secret et à la majorité des deux tiers des voix exprimées (non compris les abstentions et les votes nuls),

ART. 14 - Les membres démissionnaires, exclus ou sortants, ainsi que les héritiers ou ayants droit du membre décédé, n'ont aucun droit sur ie fonds social, lis ne peuvent réclamer ou requérir ni relevé, ni reddition de comptes, ni apposition de scellés, ni inventaire.

ART. 15- Le conseil d'administration tient au siège social de l'association un registre des membres effectifs conformément aux articles 10 et 26 novies, §,1 er de la loi du 27 juin 1921.

TITRE IV Cotisations

ART. 16 - Les membres ne sont astreints à aucun droit d'entrée, ni au payement d'aucune cotisation. Ils apportent à l'association le concours actif de leurs capacités et de leur dévouement.

Toutefois, si le bon fonctionnement de l'association le requérait, l'assemblée générale annuelle statutaire pourrait fixer une cotisation pour l'exercice à venir dont le montant fixé ne pourra être supérieur à 1.250,00 EUR , Le montant des cotisations peut être revu chaque année par l'assemblée générale.

ART. 17 - La cotisation éventuellement fixée par l'assemblée générale est exigible en début d'exercice ou dès l'admission du membre effectif et est définitivement acquise à l'association.

ART, 18 - Les membres ne contractent en cette qualité aucune obligation personnelle relativement aux engagements de l'association. L'engagement de chaque membre est limité au paiement de sa cotisation. TITRE V : Assemblée générale

ART, 19 - L'assemblée générale est composée des seuls membres effectifs. Les membres adhérents ont toutefois le droit d'assister aux réunions de l'assemblée générale sans toutefois y avoir le droit de vote. ART, 20- L'assemblée générale est compétente pour :

- modifier les statuts,

- nommer et révoquer les administrateurs,

- nommer et révoquer le vérificateur aux comptes et fixer la rémunération,

- donner décharge aux administrateurs et au vérificateur aux comptes,

- approuver les budgets et les comptes,

- prononcer la dissolution et l'association,

- prononcer l'exclusion d'un membre,

- décider la transformation de l'association en société à finalité sociale.

ART. 21 - L'assemblée générale annuelle des membres de l'association se tient dans le courant du mois de mai sur convocation du conseil d'administration, au siège social ou en tout autre endroit décidé par le Conseil d'Administration et indiqué dans la convocation.

Elle peut être convoquée à tout moment en réunion extraordinaire par le conseil d'administration.

Elle doit être convoquée par celui-ci lorsque un cinquième des membres en fait la demande écrite.

Dans ce cas, le conseil d'administration a l'obligation de réunir l'assemblée générale dans les quinze jours de la réception de la demande. La requête en convocation de l'assemblée générale doit, sous peine d'irrecevabilité, être adressée par voie recommandée au président du conseil d'administration et indiquer l'objet des délibérations de l'assemblée générale extraordinaire.

ART. 22 - Les membres effectifs sont convoqués en assemblée générale au moins 7 jours avant celle-ci. Cette convocation peut être envoyée par courrier normal, fax ou mail.

ART, 23 - L'ordre du jour est mentionné dans la convocation. Sauf dans les cas prévus aux articles 8, douze et vingt de la loi du 27 juin 1921 modifiée par la loi du 2 mai 2002, l'assemblée peut délibérer valablement sur des points qui ne sont pas mentionnés dans la convocation, ni l'ordre du jour.

ART, 24 - L'assemblée est valablement constituée, quel que soit le nombre de membres effectifs présents ou représentés, et les décisions sont prises à la majorité absolue des voix (non compris les votes nuls et les abstentions).

ART. 25 - Les délibérations de l'assemblée générale sont prises, sauf les dérogations prévues par la loi ou les statuts, à la simple majorité des voix émises par les membres effectifs. Pour le calcul des majorités, les

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOED 2.2

membres qui s'abstiennent au vote sont considérés comme n'étant pas présents, sauf dans le cas où une disposition impérative de la loi ou des statuts exige un quorum spécial.

ART. 26 - Les modifications statuaires ne peuvent être adoptées que si elles sont indiquées dans la convocation et si elles recueillent les deux tiers des votes des membres effectifs. L'assemblée générale ne peut prononcer la dissolution de l'association que si les deux tiers de ses membres sont présents et que si cette dissolution est votée à la majorité des trois quarts des membres présents.

Si les deux tiers des membres ne sont pas présents, il peut être convoqué une seconde réunion qui pourra délibérer valablement quel que soit le nombre des membres présents.

La seconde réunion ne peut être tenue moins de 15 jours après la première.

Toutefois, si la modification porte sur l'un des buts en vue desquels l'association a été constituée, elle ne sera valable que si elle est votée à la majorité des quatre cinquièmes des membres présents à l'assemblée, ART, 27 - Le vote peut s'effectuer par appel à main levée ou au scrutin secret si au moins un tiers des membres le demande.

ART. 28 - Les procès-verbaux des assemblées générales seront consignés dans un registre spécial déposé au siège de l'association. Tous les membres peuvent prendre connaissance, conformément aux modalités fixées par l'article 9 de l'A.R du 26 juin 2003,

TITRE VI ; Conseil d'administration

ART. 29 - L'association est administrée par un conseil d'administration composé de 8 membres au moins. Le Conseil d'administration sera composé en respectant une répartition égalitaire de chaque district composant le District Multiple 112 Belgium de l'Association Internationale des Lions Clubs.

ART. 30 - Les membres du conseil d'administration sont nommés par l'assemblée générale.

Pour pouvoir être élu administrateur, il faut avoir la qualité de membre effectif de l'association et être membre d'un Lions Club du District Multiple 112 Belgium.

Tout administrateur qui, pour quelque raison que ce soit, perdrait cette qualité de membre d'un Lions Club, serait réputé démissionnaire, et ce de plein droit.

Tout membre candidat au poste d'administrateur adressera, au moins trois mois avant l'assemblée générale statutaire, au Président de l'association, une lettre de candidature signée dans laquelle il exposera sa motivation à exercer le mandat d'administrateur et son engagement de disponibilité à assister aux réunions du conseil d'administration. Le conseil d'administration examinera la candidature et statuera souverainement sur sa recevabilité avant de la soumettre à l'assemblée générale.

Tout administrateur sortant est rééligible et est dispensé de cette formalité celui-ci étant considéré comme candidat sauf à signaler par simple lettre adressé au Président qu'il ne souhaite pas être réélu.

ART. 31 - La durée du mandat d'administrateur est fixée à quatre ans. Les administrateurs sortants sont rééligibles. Afin d'éviter un renouvellement de l'ensemble de ses administrateurs, le conseil d'administration sera renouvelé par moitié (un par District) tous les 2 ans.

ART. 32 - Les administrateurs peuvent être révoqués en tout temps par l'Assemblée générale qui se prononce à ia majorité simple des voix présentes ou représentées.

En cas de vacance au cours d'un mandat, le conseil d'administration peut y pourvoir provisoirement jusqu'à la prochaine assemblée générale annuelle. La durée du mandat de l'administrateur remplaçant ne pourra excéder ia durée du mandat de l'administrateur remplacé.

ART. 33 - Le conseil d'administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la gestion de l'association, Il peut faire tout ce qui ne lui est pas expressément défendu par la loi ou les statuts,

Il ne peut délibérer et statuer que si la moitié au moins de ses membres est présente ou représentée. Les décisions sont prises à la majorité simple des voix présentes ; en cas d'égalité, la voix du président est prépondérante.

Il est ie seul habilité à engager l'association envers les tiers.

Il est en outre seul compétent pour trancher souverainement toutes les contestations relatives à l'interprétation des statuts ou règlements de l'association.

ART. 34 - Les administrateurs ne sont responsables que de l'exécution de leurs mandats et ne contractent, en raison de leur gestion, aucune obligation personnelle relativement aux engagements de l'association. Le mandat d'administrateur n'est pas rémunéré et est exercé à titre bénévole et gratuit.

ART. 35 - Le conseil d'administration nomme en son sein un président, un vice-président, un secrétaire et un trésorier,

ART. 36 Le conseil d'administration se réunit à sa convenance, autant de fois que l'exige la gestion de l'association et sur convocation de son président Il devra également être réuni lorsque deux de ses membres en feront la demande écrite au président.

TITRE VII Gestion journalière

ART. 37 - La gestion est confiée au secrétaire et au trésorier. Le secrétaire dépouille la correspondance et y donne suite conformément aux directives du conseil d'administration.

Le trésorier est chargé de la tenue de la comptabilité et du contrôle des ressources. Il perçoit les cotisations éventuellement décidées par l'assemblée générale, effectue les paiements et déplacements de fonds, conformément aux instructions du conseil d'administration.

La gestion journalière recouvre le pouvoir d'accomplir des actes d'administration de dépassant pas les besoins de la vie quotidienne de l'association ou ceux, qui en raison de leur peu d'importance ou de la nécessité d'une prompte solution, ne justifient pas l'intervention du Conseil d'Administration.

MOD 2.2

Volet B - Suite

Les actes qui engagent l'association autres que ceux de la gestion journalière sont signés conjointement par' le président et le secrétaire. Toute dépense dépassant un montant de 3.000,00 EUR (trois mille euros) sera signée conjointement par deux administrateurs, dont le président. En cas de vacance du président, il pourra mandater à cet effet un autre administrateur.

ART. 38 - Les actions juditiaiTes, tan% en demandant qu'en délentlant, sont poursuivies à ia diiigence iu conseil d'administration.

TITRE IX : Comptabilité et contrôle

ART. 39 - L'exercice social commence le ler janvier et se termine le 31 décembre.

ART. 40 - La comptabilité est tenue conformément à l'article 17 de la loi sur les ASBL et les fondations et aux arrêtés d'exécution y applicables.

ART. 41 - Les comptes annuels sont déposés dans le dossier tenu au greffe du tribunal de Commerce conformément à l'article 26 novies de la toi sur les ASBL et les fondations. Ils sont également déposés, s'il échet, à la Banque Nationale conformément aux dispositions de l'art. 17 § 6 de la loi sur les ASBL et les fondations et des arrêtés d'exécution y afférents.

ART. 42 - Le Conseil d'Administration soumet les comptes annuels de l'exercice social précédent ainsi qu'une proposition de budget pour approbation à l'Assemblée générale annuelle.

TITRE X Causes d'exclusion, de révocation ou de démission d'office

ARL 43 - Les membres effectifs peuvent être exclus de l'association à tout moment par l'assemblée générale lorsqu'ils ont contrevenu aux articles 7 ou 8 des statuts ou lorsqu'ils adoptent une attitude hostile au but social ou incompatible avec lui.

ARL 44 - Les membres du conseil d'administration peuvent être révoqués en cette qualité par l'assemblée générale lorsqu'ils ont manqué ou manquent gravement aux devoirs de leur charge

TITRE Xl : Disposition diverses

ART. 45 - Il doit être procédé au vote par bulletins secret dans toutes les délibérations relatives à des questions de personnes et, plus spécialement dans toutes les délibérations relatives à des dispositions de nomination, d'exclusion, de révocation ou de démission. Le vote par bulletin secret est également obligatoire lorsque le tiers des membres présents ayant le droit de vote le demandent.

ART., 46 En cas de dissolution de l'association, il sera donné à l'actif net de l'avoir social une affectation se rapprochant autant que possible du but social de l'association à déterminer par l'assemblée générale de liquidation.

ART. 47 - Le conseil d'administration à l'obligation d'assurer la publicité de toutes les décisions qui doivent être légalement portées à la connaissance des tiers. Les délibérations du conseil d'administration sont consignées dans un registre spécial.

ART. 48 - Tout ce qui n'est pas explicitement prévu aux présents statuts est réglé par ia loi du 27 juin 1921 régissant les ASBL et les fondations ainsi que par ses arrêtés d'application.

Pour copie certifiée conforme

Elien Van Dille

Président

Metitianeesseldda:rdegleepingiezteMefia : Aketeetto. NénereetputitechnotietEirintearoacttliatibauddeldqapezenneepottideqemscinees apptlopoweitIdereppMecettergasectizeinojedoricititiarootneggeetteeàâ'ëggruidideeitiess

Nkaagri NierPéPeliglite

Réservé

Moniteur beige

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

29/07/2013
ÿþ Moo 2.2

r-in Copie à publier aux annexes du Moniteur belge



après dépôt de l'acte

i

Mc

b

*13118460*



ui

18 RI 2013 BRUXELLES

Greffe

N° d'entreprise : 0422.021.957

Dénomination

(en entier) : MEDICO LIONS CLUBS BELGIUM ASBL

(en abrégé) :

Forme juridique : ASBL

Siège : Avenue Houba de Strooper 90,1020 Bruxelles

Objet de l'acte : DEMISSION, NOMINATION DES ADMINISTRATEURS ET DU VERIFICATEUR AUX COMPTES

Suite à l'Assemblée Générale du 6 avril 2013 :

Démission d'administrateurs:

- Maurice Vanderstraeten, domicilié à 1340 Ottignies, Cour du Lavoir 6/402

- Eric Ver Elst ,Reul,domicilié à 1380 Lasne, Chemin des Hochequeues 18

- Christiaan Leclef, domicilié à 1040 Bruxelles, Boulevard Saint Michel 107

- Gustave De Vos, domicilié à 1200 Bruxelles, Avenue de Broqueville 265/7

-Adrien Capelle, domicilié à 1090 Jette, Avenue de Laeken 20

- Gustaaf Smets, domicilié à 3010 Kessel-Lo, Trolieberg 24

- Roland Penoy, domicilié à 6800 Séviscourt, rue d'Amberloup 8

- Aimé D'helft, domicilié à 2220 Heist-op-den-Berg, Herentalsesteenweg 6

Réelection d'administrateurs :

- Jacques De Moor,domicilié à 9400 Ninove, Biezen straat 25

- Elien Van Dille, domicilié à 9600 Ranse, Braambos 19/B

- Victor Angillis, domicilié à 1830 Machelen, Koning Boudewijnlaan 5

- Stéphan Georges, domicilié à 6900 Waha, rue Hedrée 4

- Paul Machon, domicilié à 3620 Lanaken, Dennenstraat 8

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

egétrvé

au

Moniteur

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexès du Moniteur belge

Nomination pour une durée de trois ans jusqu'à l'assemblée générale annuelle de 2016:

- Charles Tack, né à Jette le 03.03.1945, domicilié à 2800 Mechelen, Lindestraat 62

- Rubens Israël, né à Bujumbura le 02.05.1945, domicilié à 1180 Bruxelles, rue A. Asselbergs 40

- Jacques Fondu, né à Houdeng-Goegnies le 30.05.1948, domicilié à 7110 Houdeng-Goegnies, rue de la Corderie 25

Nomination vérificateur aux comptes :

Monsieur Gustave De Vos, domicilié à 1200 Bruxelles, Avenue de Broqueville 265/7, est nommé vérificateur aux comptes pour une durée de trois ans jusqu'à l'assemblée générale annuelle de 2016, mandat qu'if accepte

Suite au conseil d'administration du 4 mai 2013 :

Nomination gestion journalière :

Président , Elien Van Dille, né à Ronse le 31.07.1960, domicilié à 9600 Ronse, Braambos 191B

Vice- Président, Charles Tack, né à Jette le 03.03.1945, domicilié à 2800 Mechelen, Lindestraat 62,

Secrétaire, Stéphan Georges, né à Ortho le 25.06.1950, domicilié à 6900 Waha, rue Hedrée 4

Trésorier, Victor Angiliis, né à Machelen le 15.07.1932, domicilié à 1830 Machelen, Koning Boudewijnlaan 5

Le Trésorier aura la signature pour toutes les transactions financières jusque et y compris 3.000 (trois mille) EUR. Pour les transactions d'un montant supérieur à 3.000 (trois mille) EUR la signature conjointe du Président est requise.

Pour extrait analytique

Elien Van dille

Président

Volet B - suite

Maa 2.2

i4Féadtianeesadddaidereijempsgga:Jd+]JeleR, : Mureetto iJdcrereettgaenéziduiotdàiearisa4maatàabbouidd43pesaanae3aWdegane3eanees ageadppnvtbhi rierepPésetdei' gaseotdtitiatl idaáadddtielnDaei' iSagt}aidtlePàà'éggsácHdegiliess

Al$NseQri MQt3rei;¢kJUrqlitige

29/07/2013
ÿþ AriOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



uhlu MIII II II 1111111 II

*13118A61*

V beh aa Bel Sta

MUSSE.L.

~~$ aUL2013

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

0422.021.957

MEDICO LIONS CLUBS BELGIUM VZW

vzw

Houba-de Strooperlaan 90, 1020 BRUSSEL

ONTSLAG, BENOEMING VAN DE BESTUURDERS EN DE REKENING-NAZICHTER - FUNCTIES EN HANDTEKENINGBEVOEGDHEID

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte :

Uittreksel verslag van de Algemene Vergadering van 6 april 2013

Ontslag bestuurders :

- Maurice Vanderstraaten, wonende te 1340 Ottignies, Cour du Lavoir 6/402

- Eric Ver Elst - Reul, wonende te 1380 Lasne, Chemin des Hochequeues 18 Christiaan Leclef, wonende te 1040 Bruxelles, Boulevard Saint Michel 107 - Gustave De Vos, wonende te 1200 Bruxelles, Avenue de Broquevitte 265/7 - Adrien Capelle, wonende te 1090 Jette, Avenue de Laeken 20

Gustaaf Smets, wonende te 3010 Kessel-Lo, Trolieberg 24

- Roland Penoy, wonende te 6800 Séviscourt, rue d'Amberloup 8 - Aimé D'helft, wonende te 2220 Heist-op-den-Berg, Herentalsesteenweg 6

Herbenoeming bestuurders :

- Jacques De Moor, wonende te 9400 Ninove, Biezenstraat 25

- Elien Van Dille, wonende te 9600 Ronse, Braambos 19/B

- Victor Angíllis, wonende te 1830 Machelen, Koning Boudewijnlaan 5

- Stéphan Georges. wonende te 6900 Waha, rue Hedrée 4,

- Paul Machon, wonende te 3620 Lanaken, Dennenstraat 8

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor*

behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 22

Luik B - Vervolg

Benoeming bestuurders voor een periode van drie jaar tot de algemene jaarvergadering van 2016: - Charles Tack, geboren te Jette op 03.03.1945, wonende te 2800 Mechelen, Lindestraat 62

- Israël Rubens, geboren te Bujumbura op 02.05.1945, wonende te 1180 Bruxelles, rue A. Asselbergs 40

- Jacques Fondu, geboren te Houdeng-Goegnies op 30.05.1948,wonende te 7110 Houdeng-Goegnies, rue de la Corderie 25

"

Benoeming tot rekeningnazichter voor een periode van drie jaar tot de algemene jaarvergadering van 2016 :

Gustave De Vos, geboren te Oudenaarde op 13.05.1927, wonende te 1200 Bruxelles, Avenue de Broqueville 265/7

Benoeming dagelijks bestuur volgens de Raad van Bestuur van 4 mei 2013 :

- Voorzitter : Ellen Van Dille, geboren te Ronse OP 31.07.1960, wonende te 9600 Ranse, Braambos 191E

- Vice-voorzitter : Charles Tack, geboren te Jette op 03.03.1945, wonende te 2800 Mechelen, Lindestraat 62

- Secretaris : Stéphan Georges, geboren te Ortho op 25.06.1950, wonende te 6900 Waha, rue Hedrée 4

- Penningmeester : Victor Angillis, geboren te Machelen op 15.07.1932, wonende te 1830 Machelen, Koning Boudewijnlaan 5

De penningmeester zal de handtekening hebben voor alle financiële transacties tot een bedrag van 3.000 (drieduizend) EUR, Voor de transacties van bedragen die hoger liggen dan 3.000 (drieduizend) EUR is de gezamenlijke handtekening van de voorzitter vereist.

Voor eensluidend uittreksel

Ellen Van Dille

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/03/2011
ÿþRéservé

au

Moniteur

belge

f.

MOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

N° d'entreprise : 0422.021.957

Dénomination

(en entier) : MEDICO LIONS CLUBS BELGIUM

(en abrégé)

Forme juridique : ASBL

Siège : AVENUE NOUBA DE STROOPER 90 - 1020 BRUXELLES

Objet de l'acte : REELECTIONS - NOMINATIONS - DEMISSIONS - MODIFICATIONS AUX STATUTS

Complément au procès-verbal de l'assemblée générale du 2 décembre 2004.

Monsieur BLANCKE Petrus, domicilié Kortrijkstraat 210 8550 Zwevegem

Né à Zwevegem, le 01/12/1924 est nommé administrateur.

Complément au procès-verbal de l'assemblée générale du 29 octobre 2007.

L'assemblée générale procède à la réélection des Administrateurs pour un nouveau mandat de 3 ans,: expirant à l'assemblée générale de 2010 :

- CAPELLE Adrien avenue de Laeken 20 1090 Jette

- DE MOOR Jacques Biezenstrat 25 9400 Ninove

- DE VOS Gustave avenue de Broqueville 265 bte 7 1200 Bruxelles

- D'HELFT Aimé Herentalsesteenweg 6 2220 Heist-o/d-Berg

- GERITS Jean-Pierre Leeuwerikenstraat 37/303 3001 Heverlee

- GILLARD Fernand René rue de Ribaucourt 61 5590 Haversin

- LOOSEN Robert avenue de la Faisanderie 23 1150 Bruxelles

- MARTIN Vincent Drie Gaaienstraat 100 9100 Sint Niklaas

- PIERRET Jean rue Nestor Martin 13 6870 Saint-Hubert

SCHROOYEN Willy (Wim) Heuvelplein 22 2910 Essen

- SMETS Gustave Trolieberg 24 3010 Leuven

- GEORGES Stephan rue de Hedrée 4 6900 Waha

- VANDESTRAETEN Maurice Cour du Lavoir 6/402 1340 Ottignies

Extrait du procès-verbal de l'assemblée générale du 31/05/2008.

L'assemblée générale procède à la réélection en qualité de Commissaire aux comptes Monsieur BLANCKE Petrus (dit Pierre) pré-cité.

Extrait du procès-verbal de l'assemblée générale du 28 avril 2010.

Modification des statuts

Article 4

Le nombre de membres effectifs doit être de trois minimum et n'est pas limité.

L'assemblée

Les présidents des Lions Clubs du Multiple District 112 Belgium sont d'office membres adhérents sans:

pouvoir prétendre aux droits réservés par la loi ou les statuts aux membres effectifs.

L'admission de nouveaux ....

Article 5

1 7 MAR. 2011

IMUES

Greffe

r+.

Ill

*11047686

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

(.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

de plein droit. De plus, si ce membre exerce un mandat d'administrateur, il sera considéré d'office et sens autre formalité Domme démissionnaire à la date de la perte de sa qualité de membre d'un Lions Club.

Article 9

L'assemblée générale ordinaire se tient chaque année au cours du premier semestre de l'année civile au siège social ou en un autre lieu fixé par le conseil d'administration aux jour et heure indiqués dans la convocation.

Une assemblée générale extraordinaire peut être convoquée par le conseil d'administration ; elle sera obligatoirement convoquée dans les cas prévus par la loi et les statuts, ou lorsqu'un cinquième au moins des membres en fait la demande.

L'association peut être

Article 10

L'assemblée générale des membres effectifs est convoquée par le conseil d'administration soit par lettre

ordinaire, soit par courrier électronique à chaque membre, soit par publication .....

Article 15

Le conseil d'administration désigne parmi ses membres un président, un vice président, un secrétaire et un

trésorier. Ses deux dernières

Nomination  réélections

Nomination en qualité d'administrateur ANGILLIS Victor, Koning Boudewijnlaan 5 1830 Machelen, né à Machelen le 15 juillet 1932.

Réélection en qualité d'administrateur :

- VANDERSTRAETEN Maurice Cour du Lavoir 6/402 1340 Ottignies

- DE VOS Gustave avenue de Broqueville 26517 1200 Bruxelles

- VAN DILLE Elien Braambos 19/8 9600 Ronse

- DE MOOR Jacques Biezenstraat 25 9400 Ninove

- SMET Gustave Trolieberg 24 3010 Kessel-Lo

- GEORGES Stephan rue Hedrée 4 6900 Waha

- PENOY Roland rue d'Amberloup 8 6800 Séviscourt

- D'HELFT Aimé Herentalsesteenweg 6 2220 Heist-old-Berg

- LECLEF Christian Boulevard Saint Michel 107 1040 Bruxelles

pour une période de trois ans.

Extrait du procès-verbal de l'assemblée générale extraordinaire du 9 décembre 2010.

Un certain nombre de décisions ayant trait à la composition du Conseil d'Administration n'ont pas été rapportées au Greffe, soit au Moniteur . C'est la raison de cette assemblée générale extraordinaire.

Démission de GILLARD Fernand René, rue de Ribaucourt 61 5590 Haversin Administrateur

Démission de BLANCKE Petrus (dit Pierre) , Kortrijkstraat 210 8550 Zwevegem Administrateur et

Commissaire aux comptes

Démission de PIERRET Jean,rue Nestor Martin 13,6870 Saint-Hubert,administrateur

Démission de GERITS Jean-Pierre,Leeuwerikenstraat 37/303,3001 Heveriee,administrateur

Démission de SCHROOYEN Willy,Heuvelplein 22,2910 Essen,administrateur

Démission de LOOSEN Robert,avenue de la Faisanderie 23,1150 Bruxelles, décédé en date du 10/06/2009,

administrateur

Démission de DE VOS Gustave, avenue de Broqueville 265 bte 7,1200 Bruxelles,Trésorier

Réélection de DE MOOR Jacques,Biezenstraat 25,9400 Ninove,né le 19/08/1947 à St.Lievens Houtem,adm i nistrateur

Réélection de GEORGES Stéphan,rue de Hedrée 4,6900 Waha,né le 25/06/1950 à Ortho,administrateur Réélection de D'HELFT Aimé,Herentalsesteenweg 6,2220 Heist-o/d-Berg,né le 17/07/1936 à Leopoldsburg, administrateur

Nomination de VAN DILLE Elien,Braambos 198,9600 Ronse,né le 31/07/1960 à Renaix , administrateur Nomination de PENOY Roland,rue d'Amberloup 8,6800 Séviscourt,né le 02/07/1940 à Bras, administrateur Nomination de ANGILLIS Victor,Koning Boudewijnlaan 5,1830 Machelen,né le 15/07/1932 à Machelen,

Commissaire aux comptes et administrateur

r

;.

MOD 2.2

Volet B - Suite

Nomination d'Eric Ver Elst Reul,chemin d-es 4ochenueues 1Q, ;1380 Lasne,nP le 12/11/1Q1R 4 Rerchem Rte Agathe,admini.st_ratPur..

A l'issue de l'assemblée générale extraordinaire, 1 e conseil se compose de

- VANDERSTRAETEN Maurice,Cour du Lavoir 61402,1340 Ottignies,né le 01/02/1926 à Bruxelles

- VER ELST-REUL Eric,chemin des Hochequeues 18,1380 Lasne,né Ie 12/11/1938 à Berchem-Ste-Agathe

- LECLEF Christian, Boulevard Saint Michel 107,1040 Bruxelles,né le 31/07/1944 à Mortsel

- VAN DILLE Elien,Braambos 19/6,9600 Ronse,né le 31/07/1960 à Renaix

- ANGILLIS Victor,Koning Boudewijnlaan 5,1830 Machelen,né le 15/07/1932 à Machelen

- DE VOS GUSTAVE,avenue de Broqueville 265/7,1200 Bruxelles,né le 13/05/1927 à Oudenaarde

- CAPELLE Adrien,avenue de Laeken 20,1090 Bruxelles,né le 25/03/1926 à Liège

- SMETS Gustaaf,Trolieberg 24,3010 Kessel-Lo,né le 14/12/1927 à Louvain

- GEORGES Stéphan,rue de Hedrée 4,6900 Waha,né le 25/06/1950 à Ortho

PENOY Roland,rue d'Amberloup 8,6800 Séviscourt,né le 02/07/1940 à Bras

- MACHON Paul,Dennenstraat 8,3620 Lanaken,né le 20/10/1940 à Fouron-St-Martin

- DE MOOR Jacques,Biezenstraat 25,9400 Ninove,né le 19/08/1947 à St.Lievens Houtere

- D'HELFT Aimé,Herentalsesteenweg 6,2220 Heist-o/d-Berg,né le 17/07/1936 à Leopoldsburg

º%, Réservé

,au

VMonieeur

belge





DEPOSE EN MEME TEMPS STATUTS COORDONNES

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

29/03/2011
ÿþI Mao 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- ~

behoudet

aan het

Belgisch

Staatsbia















*1104]687»



BRUSSEt

17 MAR. 2011

Griffie

Ondernemingsnr : 0422.021.957

Benaming

(voluit) : MEDICO LIONS CLUBS BELGIUM

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : HOUBA DE STROOPERLAAN 90 - 1020 BRUSSEL

Onderwerp akte : HERBENOEMINGEN - BENOEMINGEN - ONTSLAGEN - STATUTENWIJZIGING

Aanvulling aan proces verbaal van de algemene vergadering van 2 december 2004.

Mijnheer BLANCKE Petrus, gedomicilieerd Kortrijkstraat 210, 8550 Zwevegem, geboren te Zwevegem, o 01/12/1924 is benoemd als bestuurder.

Aanvulling aan proces verbaal van de algemene vergadering van 29 oktober 2007.

De algemene vergadering gaat tot de herverkiezing van de bestuurders voor een nieuw mandaat van 3 jaar,;

dat aan de algemene vergadering van 2010 afloopt:

- CAPELLE Adrien, Laekenstraat , 20 ,1090 Jette

- DE MOOR Jacques, Biezenstraat 25,9400 Ninove

- DE VOS Gustave, avenue de Broqueville 265, bus 7 - 1200 Brussel

- D'HELFT Aimé,Herentalsesteenweg 6,2220 Heist-o/d-Berg

- GERITS Jean-Pierre, Leeuwerikenstraat 37/303,3001 Heverlee

- GILLARD Fernand René, rue de Ribaucourt 61, 5590 Haversin

- LOOSEN Robert,avenue de la Faisanderie 23,1150 Brussel

- MARTIN Vincent,Drie Gaaienstraat 100, 9100 Sint Niklaas

- PIERRET Jean,rue Nestor Martin 13, 6870 Saint-Hubert

- SCHROOYEN Willy (Wim), Heuvelplein 22, 2910 Essen

- SMETS Gustave,Trolieberg 24, 3010 Leuven

- GEORGES Stephan, rue de Hedrée 4, 6900 Waha

- VANDERSTRAETEN Maurice,Cour du Lavoir 6/402,1340 Ottignies

Uittreksel van de proces verbaal van algemene vergadering van 31/05/2008.

De algemene vergadering gaat tot de herbenoeming als commissaris van Mijnheer BLANCKE Petrus (zegt' Pierre).

Uittreksel van proces verbaal van de algemene vergadering van 28 april 2010.

Statutenwijziging

Artikel 4

Het aantal leden moet werkelijk drie tellen minimum en is niet beperkt.

De vergadering

De voorzitters in functie van de Lions Clubs van Multiple District 112 Belgium zijn van ambtswege; toegetreden leden zonder beroep te kunnen doen op de door de wet of de statuten aan de effectieve leden; voorbehouden rechten. De raad van bestuur...

Artikel 5

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

...van de vereniging. En ook zal dit lid, indien hij/zij een mandaat van bestuurder uitoefent, van ambtswege en zonder andere formaliteit beschouwd worden als ontslagnemend op de datum van het verliezen van zijn hoedanigheid van lid van een Lions Clubs.

Artikel 9

De gewone algemene vergadering wordt jaarlijks in de loop van het eerste semester van het burgerlijk jaar gehouden op de maatschappelijke zetel of op eender welke andere plaats, door de raad van bestuur vastgesteld op dag en uur zoals in de oproep vermeld.

Een buitengewone algemene vergadering kan door de raad van bestuur worden opgeroepen; deze za! verplicht worden opgeroepen in de gevallen voorzien door de wet en de statuten of wanneer minstens een vijfde van de leden het vraagt.

De vereniging kan om 't even wanneer...

Artikel 10

Tot de algemene vergadering van de effectieve leden wordt opgeroepen door de raad van bestuur, hetzij door een gewone brief, hetzij door een elektronische brief, geadresseerd aan elk lid, hetzij door aankondiging in het tijdschrift "The Lion"...

Artikel 15

De raad van bestuur duidt onder zijn leden een voorzitter, een vicevoorzitter, een secretaris en een

penningmeester aan. Deze twee laatste functies kunnen door dezelfde bestuurder...

Benoeming - Herbenoemingen

Benoeming als beheerder ANGILLIS Victor, Koning Boudewijniaan 5,1830 Machelen,geboren te Machelen op 15 juli 1932.

Herbenoemingen als beheerder:

- VANDERSTRAETEN Maurice,Cour du Lavoir 6/402,1340 Ottignies

- DE VOS Gustave, avenue de Broqueville 265, bus 7 -1200 Brussel

- VAN DILLE Ellen, Braambos 1918, 9600 Ronse

- De MOOR Jacques,Biezenstraat 25,9400 Ninove

- SMETS Gustave,Trolieberg 24, 3010 Leuven

- GEORGES Stephan, rue de Hedrée 4, 6900 Waha

- PENOY Roland, rue d'Ambedoup 8,6800 Séviscourt

- D'HELFT Aimé,Herentalsesteenweg 6,2220 Heist-o/d-Berg

- LECLEF Christian Boulevard Saint Michel 107, 1040 Brussel

voor een periode van drie jaar.

Uittreksel van proces verbaal van de buitengewone algemene vergadering van 9 december 2010.

Een aantal beslissingen die betrekking hebben op de samenstelling van de Raad van Bestuur werden niet aan het Staatsblad meegedeeld. Het is de reden van deze buitengewone algemene vergadering.

Ontslag van GiLLARD Fernand René,rue de Ribaucourt 61 5590 Haversin, bestuurder

Ontslag van BLANCKE Petrus (zegt Pierre), Kortrijkstraat 210, 8550 Zwevegem, bestuurder en commissaris

Ontslag van PIERRET Jean, rue Nestor Martin 13,6870 Saint-Hubert, bestuurder

Ontslag van GER1TS Jean-Pierre, Leeuwerikenstraat 37/303,3001 Heverlee, bestuurder

Ontslag van SCHROOYEN Willy, Heuvelplein 22,2910 Essen, bestuurder

Ontslag van LOOSEN Robert, avenue de la Faisanderie 23,1150 Brussel, die op 10/0612009 overleden is,

bestuurder

Ontslag van DE VOS Gustave, Broquevillelaan 265 bte 7,1200 Brussel, Penningmeester

Herbenoeming van DE MOOR Jacques, Biezenstraat 25,9400 Ninove, geboren op 19/08/1947 te St.Lievens Houtem ,bestuurder

Herbenoeming van GEORGES Stephan, rue de Hedrée 4,6900 Waha, geboren op 25/06/1950 te Ortho, bestuurder

Herbenoeming van D'HELFT Aimé, Herentalsesteenweg 6,2220 Heist-o/d-Berg,geboren op 17/07/1936 te Leopoldsburg,bestu u rder

Benoeming van VAN D1LLE Elien, Braambos 19/B, 9600 Ronse, geboren op 31107/1960 te Ronse, bestuurder

Benoeming van PENOY Roland,rue d'Amberloup 8,6800 Séviscourt,geboren op 02/07/1940 te Bras, bestuurder

Benoeming van de Eric Ver Elst-Reul,chemin des Hochequeues 18,138() Lasne,gebori op 12/11/1938 te Stnt Agatha Berchet', bestuurder.

i Voor-

'tbehouden

" aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

Benoeming van ANGILLIS Victor, Koning Boudewijnlaan 5,1830 Machelen, gebóren op 15/07/1932 te Machelen,Commissairs en bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Na afloop van de buitengewone algemene vergadering, rie raad van bestuur -_ s :

- VANDERSTRAETEN Maurice,Cour du Lavoir 6/402,1340 Ottignies,geboren op 01/02/1926 te Brussel

- VER ELST-REUL Eric,chemin des Hochequeues 18,1380 Lasne,geboren op 12/11/1938 te Sint-Agatha-

Berchem

- LECLEF Christian, Boulevard Saint Michel 107,1040 Bruxelles,geboren op 31/07/1944 te Mortsel

- VAN DILLE Elien,Braambos 198,9600 Ronse,geboren op 31/07/1960 te Ronse

- ANGILLIS Victor,Koning Boudewijnlaan 5,1830 Machelen,geboren op 15/07/1932 te Machelen

- DE VOS GUSTAVE,avenue de Broqueville 265/7,1200 Bruxelles,geboren op 13/05/1927 te Oudenaarde

- CAPELLE Adrien,avenue de Laeken 20,1090 Bruxelles,geboren op 25/03/1926 te Luik

- SMETS Gustaaf,Trolieberg 24,3010 Kessel-Lo,geboren op 14/12/1927 te Leuven

- GEORGES Stéphan,rue de Hedrée 4,6900 Waha,geboren op 25/06/1950 te Ortho

- PENOY Roland,rue d'Amberloup 8,6800 Séviscourt,geboren op 02/07/1940 te Bras

- MACHON Paul,Dennenstraat 8,3620 Lanaken,geboren op 20/10/1940 te Sint Martens Voeren

- DE MOOR Jacques,Biezenstraat 25,9400 Ninove,geboren op 19/08/1947 te St.Lievens Houtem

- D'HELFT Aimé,Herentalsesteenweg 6,2220 Heist-o/d-Berg,geboren op 17/07/1936 te Leopoldsburg

TEGELIJK NEERGELEGD : GECOORDINEERDE STATUTEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MEDICO LIONS CLUBS BELGIUM (EN ABREGE) MEDIC…

Adresse
Si

Code postal : 1020
Localité : Laeken
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale