MICRO MARCHE

Association sans but lucratif


Dénomination : MICRO MARCHE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.959.118

Publication

23/11/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbla

11111lig111,1711111111!1111

J

Ondernemingsnr :08'90.959. .,118

Benaming

(voluit) : Micro Marché

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Steenkoolkaai 9, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Oprichting en benoemingen

Oprichters:

CVBA URBAN PRODUCT vertegenwoordigd door :

De Heer Ruben Vandeweghe

De Heer Johan Moyersoen

De Heer Ludovic Moyersoen

De Heer Marc D'Hondt

CVBA VIA VIA vertegenwoordigd door :

De Heer Koen De Leeuw

De Heer LUDOVIC MOYERSOEN

TITEL INaam, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam : "Micro Marché", vereniging zonder winstoogmerk.

Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden:.

`vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'vzw', mat nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te 1000 Brussel, Steenkoolkaai 9, gelegen in het gerechtelijk arrondissement.

Brussel.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel:

° initiatieven te nemen en te ondersteunen op sociaal-cultureel-artistiek-vormend vlak;

o het groeperen en versterken van stedelijke sociale economie initiatieven en vormen van een platform voor deze initiatieven;

o het ondersteunen van startende ondernemers, zelfstandigen en organisaties met of zonder winstoogmerk, bij het ontwikkelen van hun activiteit;

o het bijstaan van deze initiatieven bij de invulling van hun stedelijke sociaal economische doelstellingen en

hen aldus een sociaal en economisch voordeel verschaffen.

De vereniging zal daartoe:

o samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard.

o zelf de nodige initiatieven nemen, projecten initiëren, voorlopig of definitief, dan wel samen met andere

partners;

° de participatie van createurs-artiesten bevorderen;

° de bestaande infrastructuur beheren en eventueel nieuwe creëren;

o tewerkstelling en nuttige sociale arbeid creëren voor laag geschoolde, werkzoekende jongeren en jongvolwassenen;

o handeisdaden stellen rond ondernemerschap, doch enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend

wordt besteed aan het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Par. 1De vereniging is democratisch en komt op voor de gelijkheid van kansen op diverse levensvlakken, ongeacht het geslacht, de afkomst, cultuur, religie of levensovertuiging van de mensen. De vereniging bestrijdt alle vormen van racisme en discriminatie en roept de samenwerkende organisaties op zich hierbij aan te sluiten.

Par. 2De vereniging zet zich ook in voor de bestrijding van racisme en xenofobie, kan voor haar acties gerechtelijke stappen ondernemen en tot burgerlijke partijstelling overgaan volgens de wet ter bestrijding van racisme en xenofobie van 30 juli 1981.

TITEL ll Leden

Artikel 6

De vereniging telt minstens drie (3) leden die alle rechten, omschreven in de wet en in de statuten, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, bezitten. Iedere natuurlijke en/of rechtspersoon en/of werknemer van de vereniging kan zich kandidaat stellen al lid. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid.

Artikel 7

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging, tenzij zij aansprakelijk worden gesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Artikel 8

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen uitgesproken worden. Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering.

Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Artikel 9

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen. Artikel 10

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van leden bijge-houden. Dit register vermeldt de naam, de voornamen en woonplaats van de leden of, in geval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel, evenals alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat zij van de beslissing in kennis is gesteld of kennis heeft genomen. Na de wijziging van het ledenbestand, moet een bijgewerkte ledenlijst worden neergelegd ter griffie op de rechtbank van koophandel, éénmaal per jaar, binnen één maand te rekenen van de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

TITEL Illvrijwilligers

Artikel 11

Tot verwezenlijking van haar doel kan de vereniging beroep doen op vrijwilligers. De vrijwilligers

onderscheiden zich van de werknemers door het feit dat zij geen vergoeding ontvangen voor hun prestaties.

TITEL IVRaad van bestuur

Artikel 12

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van bestuur van minstens twee bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Wanneer de vereniging slecht het wettelijk bepaald minimum van drie leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit 2 bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal de algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkelijk lid is van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand neergelegd te publicatie bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 13

Bestuurders worden benoemd voor een onbepaalde termijn.

Artikel 14

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Par. 1 De Raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris. De voorzitter of de tweede bestuurder roept de raad van bestuur samen. De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de secretaris.

Par. 2 De raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De bestuurder kan volmacht geven door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt, waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel. Een bestuurder kan zich slechts laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Par. 3 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris (of twee bestuurders). De uitreksels moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris (of twee bestuurders).

Artikel 15

Par. 1 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De vereniging wordt in rechte en in feite door ten minste twee bestuurders vertegenwoordigd. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treed op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad kan alle handelingen van bestuur verrichten en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken. Deze opsomming is niet beperkend.

Par 2 : De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging. Hij bepaalt hun taken en hun bezoldigingen.

Par 3 : De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

TITEL V Algemene vergadering

Artikel 16

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de secretaris. Elk lid heeft één stem. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigenDe kan volmacht geven door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt, waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel. Een lid kan zich slechts laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 17

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden:

° de wijziging van de statuten;

° de benoeming en afzetting van de bestuurders;

° de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van zijn/haar bezoldiging;

° de kwijting van de bestuurders en de commissarissen;

° de ontbinding van de vereniging;

° de uitsluiting van een lid.

Artikel 18

Par. 1 De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet ten minste twee maal per jaar worden samengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgend jaar.

Par. 2 De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daartoe verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

Par. 3 De oproepingen tot de (buitengewone) algemene vergadering moeten gebeuren per brief, fax of email ten minste acht dagen voor de vergadering.

Par. 4 De oproeping, die de plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda geplaatst.

Artikel 19

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht of op de vrijwillige ontbinding van de vereniging, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 20

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Van elke vergadering wordt verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris. Uitreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en door de secretaris. Leden hebben het recht om inzage van het verslag te vragen.

TITEL VICommissaris

Artikel 21

Zoland de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in de wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiele toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan en commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

TITEL VIIRekeningen

Artikel 22

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. De raad van bestuur bereidt de

rekeningen en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 23

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in de wet en de daarop toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

Artikel 24

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel

overeenkomstig het bepaalde in de wet.Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij

de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in de wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten. De leden

hebben het recht om inzage van alle boekhoudkundige stukken te vragen.

TITEL VIIIOntbinding, vereffening

Artikel 25

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet en in deze statuten. In geval

van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer

vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 26

In geval van ontbinding worden de netto activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de

CVBA Urban Product.

Artikel 27

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld blijft de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de V8S  Wet (Wet 2 mei 2002), van toepassing.

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering, gehouden op 4 november 2011, blijkt dat de volgende (rechts)personen voor een onbepaalde duur werden benoemd tot bestuurders:

CVBA URBAN PRODUCT vertegenwoordigd door alle onderstaande bestuurders :

De Heer Moyersoen Johan Alexis Marie wonende, te Anderlecht (1070 Brussel), Clemenceaulaan 20,

geboren te Anderlecht op 18 oktober 1972, met rijksregisternummer 751103-305.93.

De Heer Moyersoen Ludovic Johan Willy Marie, wonende te 1070 Anderlecht, Veeartsenstraat 22, geboren

te Gent op 8 augustus 1969, met rijksregisternummer 691008-419.84.

De Heer D'Hondt Marc Jaak Johan, wonende te 1210 Sint-Joost-Ten-Node, G.Matheusstraat 6 Bus 2.12,

geboren te Mechelen op 14 november 1963, met rijksregisternummer 631114-413.82.

De Heer Ruben Vandeweghe, wonende te 1060 Sint-Gilles, Metaalstraat 38, geboren te Brugge op 15

oktober 1980 met rijksregisternummer 801015-083.53.

CVBA VIA VIA vertegenwoordigd door haar bestuurder:

De Heer De Leeuw Koen, wonende te 1760 Roosdaal, Lostraat 191.

DE HEER LUDOVIC MOYERSOEN Johan Willy Marie, wonende te 1070 Anderlecht, Veeartsenstraat 22,

geboren te Gent op 8 augustus 1969, met rijksregisternummer 691008-419.84.

Uit de notulen van de raad van bestuur, gehouden op 4 november 2011, blijkt de volgende taakverdeling

binnen de raad:

Voorzitter van de raad van bestuur : Koen De Leeuw

Secretaris : Ludovic Moyersoen

Voor analytisch uitreksel

Luik B - Vervolg

Koen De Leeuw Bestuurder Ludovic Moyersoen Bestuurder

Vpor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Tegelijkertijd neergelegd ter griffie, oprichtingsakte, notulen en ledenlijst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste btz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MICRO MARCHE

Adresse
STEENKOOLKAAI 9 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale