MORRIS COMICS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : MORRIS COMICS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 837.582.528

Publication

19/03/2014
ÿþ Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

mue u

07 MAR. 2014

BRUSSEL

Griffie

Ondernemingsnr : 0837.582.528

Benaming

(voluit) : PLBL

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Tervurenlaan 313, 1150 Sint-Pieters-Woluwe

(volledig adres)

Onderwerp akte

Op de raad van bestuur van 2 oktober 2013 werd beslist de zetel van de vennootschap te verplaatsen van: Tervurenlaan 313, 1150 Sint-Pieters-Woluwe naar Faiderstraat 113, 1050 Brussel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

16/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 08.07.2013, NGL 08.08.2013 13415-0457-012
07/07/2011
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*11304277*

Neergelegd

05-07-2011



Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : PLBL

0837582528

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel: 1150 Sint-Pieters-Woluwe, Tervurenlaan 313

Onderwerp akte: OPRICHTING  BENOEMING - VOLMACHT

Uittreksel uit de akte van oprichting verleden voor notaris Jean-Philippe Lagae te Brussel, op 1 juli 2011.

1. PGBL, een commanditaire vennootschap op aandelen naar Belgisch recht, met maatschappelijke zetel te 8500 Kortrijk, Schaapsdreef 28, ingeschreven in het rechtspersonenregister (Kortrijk) onder nummer 0837.139.593, (vertegenwoordigd door de heer Philippe Blanckaert, wonende te 8500 Kortrijk, Schaapsdreef 28, overeenkomstig een onderhandse volmacht),

2. LEVBL, een commanditaire vennootschap op aandelen naar Belgisch recht, met maatschappelijke zetel te 8500 Kortrijk, Korte Steenstraat 2, bus 11, ingeschreven in het rechtspersonenregister (Kortrijk) onder nummer 0837.093.073.

hebben een naamloze vennootschap opgericht, waarvan de statuten onder meer vermelden wat volgt. Artikel 1. Naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een naamloze vennootschap, afgekort  NV .

Zij draagt de naam PLBL .

Artikel 2. Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Sint-Pieters-Woluwe (1150 Brussel), Tervurenlaan, 313. (...)

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel in eigen naam en voor eigen rekening, alle handelingen te stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het aanhouden van deelnemingen in de vennootschappen betrokken in de exploitatie van het oeuvre van Maurice De Bevere (Morris) en afgeleiden hiervan.

De vennootschap mag haar onroerende goederen in hypotheek geven en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand geven en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en alle andere verbintenissen, zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Zij mag bij middel van inbreng, deelneming, fusie, plaatsing of op iedere andere wijze belangen nemen in alle vennootschappen of ondernemingen die een soortgelijk of gelijkaardig doel hebben. In het algemeen mag zij alle industriële, commerciële, financiële, onroerende en roerende verhandelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van aard zijn haar nijverheid of haar handel uit te breiden of te bevorderen.

Artikel 5. Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt eenenzestigduizend vijfhonderd euro (61.500 EUR). Het wordt vertegenwoordigd door eenenzestig duizend vijfhonderd (61.500) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, waarvan:

dertigduizend zevenhonderd vijftig (30.750) Klasse A Aandelen;

dertigduizend zevenhonderd vijftig (30.750) Klasse B Aandelen.

Het kapitaal is volledig en onvoorwaardelijk geplaatst en is integraal volgestort.

Volstorting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Elk aandeel werd volledig afbetaald door overschrijvingen op een bijzondere rekening, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij KBC Bank NV.

Ondergetekende notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet. De vennootschap zal bijgevolg de beschikking hebben over een som van éénenzestigduizend vijfhonderd euro (61.500,00 EUR).

Artikel 6. Aard en klassen van aandelen

6.1 Aard van aandelen

Alle aandelen zijn en blijven op naam. Elk aandeel geeft recht op één stem.

De eigendom van de aandelen blijkt uitsluitend uit de inschrijving in het register van aandelen op naam.

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde eigenaars, moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort.

Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

Artikel 7. Oproeping tot volstorting

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar. De stortingen op de niet volledig volgestorte aandelen moeten gebeuren op de plaats en de datum bepaald door de raad van bestuur, die hierover alleen mag beslissen; de uitoefening van de lidmaatschapsrechten toekomende aan deze aandelen wordt geschorst zolang de stortingen, behoorlijk opgevraagd en invorderbaar, niet zijn gedaan. (...)

Artikel 9. Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit maximum vier (4) leden, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet aandeelhouders, en die als volgt wordt samengesteld: maximum twee (2) bestuurders zullen benoemd worden op bindende voordracht van de houders van de Klasse A Aandelen (de  Klasse A Bestuurders ); en

maximum twee (2) bestuurders zullen benoemd worden op bindende voordracht van de houders van de Klasse B Aandelen (de  Klasse B Bestuurders ), met dien verstande dat de raad van bestuur steeds zal zijn samengesteld uit evenveel Klasse A Bestuurders als Klasse B Bestuurders.

De bestuurders worden benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering van aandeelhouders. Hun mandaat kan te allen tijde worden herroepen. Elk van de bestuurders wordt gekozen uit een lijst. De aandeelhouders zullen, ten minste één week voor de algemene vergadering op dewelke de bestuurder(s) zullen worden benoemd, worden ingelicht over de identiteit van de kandidaat-bestuurders.

Elk mandaat van een bestuurder moet worden opgevuld binnen één (1) maand volgend op de datum waarop dit mandaat vacant werd. Bij gebreke, mag de algemene vergadering discretionair een bestuurder benoemen om het mandaat voor dewelke geen lijst van kandidaten werd voorgelegd in te vullen, totdat een lijst van kandidaten voor het betreffende mandaat wordt voorgelegd. Het nalaten van kandidaten voor te stellen voor benoeming houdt geen afstandverklaring in van het recht om kandidaten voor benoeming voor te stellen, en de aandeelhouder of groep van aandeelhouders gerechtigd om kandidaten voor te stellen voor een bestuurdersmandaat of de raad van bestuur, naargelang het geval, zal gerechtigd zijn te eisen dat een nieuwe algemene vergadering van de vennootschap wordt samengeroepen om de kandidaten te verkiezen die door hem of hen zullen worden voorgesteld.

Het recht om een bestuurder te vervangen zal toekomen aan de aandeelhouder of groep van aandeelhouders of de raad van bestuur, naargelang het geval, die initieel de bestuurder die zal worden vervangen, had voorgesteld. Zij zullen ook het recht hebben om het ontslag te eisen van de bestuurder(s) verkozen na zijn of hun voorstelling, en om, in voorkomend geval, twee nieuwe kandidaten voor te stellen om de bestuurder te vervangen. In geval een mandaat openvalt en een bestuurder dient te worden gecoöpteerd, zal de aandeelhouder of groep van aandeelhouders dan wel de raad van bestuur die de bestuurder had voorgesteld voor het mandaat dat is opengevallen, hetzelfde recht van voorstel hebben. De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, bij gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 11. Bevoegdheden en delegatie van bevoegdheden

11.1 De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet of de huidige statuten alleen de algemene vergadering van de aandeelhouders bevoegd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

11.2 Adviserende comités

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid één of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

11.3 Dagelijks bestuur

De raad mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, het bestuur van één of meer sectoren van haar activiteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad delegeren aan hetzij één of meer bestuurders, directeurs of volmachtdragers, al dan niet aandeelhouders. De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keuze toekennen.

11.4 Directiecomité

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van vennootschappen kan de raad van bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur is belast met het toezicht op dat comité.

Een lid van het directiecomité dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van het comité behoort, stelt de andere leden hiervan in kennis voordat het comité beraadslaagt. Voorts moeten de voorschriften van artikel 524ter van het Wetboek van vennootschappen in acht worden genomen.

Artikel 12. Vertegenwoordiging

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders samen optredend waarvan één Klasse A Bestuurder en één Klasse B Bestuurder.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens rechtsgeldig vertegenwoordigd door één of meerdere personen aan wie dit bestuur wordt opgedragen. Deze ondertekenaars moeten ten opzichte van derden niet het bewijs leveren van een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur. Wordt een bestuurder belast met het dagelijks bestuur dan draagt hij de titel van gedelegeerd-bestuurder. Wordt een niet-bestuurder belast met het dagelijks bestuur dan draagt hij de titel van  directeur of  algemeen directeur of elke andere titel waarmee hij/zij in het benoemingsbesluit wordt aangeduid.

De vennootschap is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden.

Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

Artikel 14. Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening wordt behoudens andersluidende beslissing van de jaarvergadering aan een boekhouder lid van het Instituut der Erkende Boekhouders en Fiscalisten opgedragen. Ingeval de jaarvergadering beslist de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening op te dragen aan een persoon geen lid van het Instituut der Erkende Boekhouders en Fiscalisten geldt deze beslissing slechts tot aan de volgende jaarvergadering.

Indien een wettelijke verplichting daartoe bestaat, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van het Wetboek van Vennootschappen en de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, echter opgedragen aan één of meer commissarissen in de zin van artikel 130 e.v. van het Wetboek van Vennootschappen die wordt benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Artikel 15. Jaarvergadering  Buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de tweede woensdag van de maand mei om 11 uur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

De jaarvergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op de plaats aangegeven in de oproeping.

Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering mag worden bijeengeroepen telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

De aandeelhoudersvergaderingen mogen worden bijeengeroepen door de raad van bestuur of de commissarissen en moeten worden bijeengeroepen op aanvraag van de aandeelhouders die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De bijzondere of buitengewone aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief of op andere wijze medegedeeld.

De algemene Vergadering beschikt exclusief over de volgende bevoegdheden (i) de bevoegdheden die haar zijn voorbehouden overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen en (ii) de volgende bijzondere bevoegdheden (hierna de  Bijzondere Bevoegdheden ):

- de overdracht (in de meest ruime zin) door de vennootschap of één van haar rechtstreekse of onrechtstreekse dochtervennootschappen van een intellectueel eigendomsrecht;

- het vestigen van een last en/of zekerheid door de vennootschap of één van haar rechtstreekse of onrechtstreekse dochtervennootschappen op Strategische Activa zoals gedefinieerd in de Overeenkomst;

- de overdracht van aandelen gehouden door de vennootschap in één van haar rechtstreekse of onrechtstreekse dochtervennootschappen;

- het uitoefenen van de stemrechten van de vennootschap dan wel één van haar rechtstreekse

of onrechtstreekse dochtervennootschappen op algemene vergaderingen van aandeelhouders van vennootschappen met betrekking tot agendapunten die ertoe zouden kunnen leiden dat (i) haar aandeelhouderschap in één van haar rechtstreekse of onrechtstreekse dochtervennootschappen zou verminderen of (ii) zij niet langer de controle over haar rechtstreekse of onrechtstreekse dochtervennootschappen kan uitoefenen; en

- beslissingen waarover een Deadlock bestaat op het niveau van de raad van bestuur overeenkomstig artikel 10.4 van deze statuten.

Artikel 17. Vertegenwoordiging

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene aandeelhoudersvergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet aandeelhouder. De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het burgerlijk wetboek).

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het burgerlijk wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Daarenboven mag de raad van bestuur eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering.

Artikel 20. Verdaging van de jaarvergadering

De raad van bestuur heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing van de jaarvergadering zoals bedoeld in artikel 15 van deze statuten met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

De raad van bestuur moet de algemene vergadering opnieuw bijeenroepen, met dezelfde agenda binnen de termijn van drie weken.

De formaliteiten die vervuld werden om aan de eerste vergadering deel te nemen, met inbegrip van de eventuele neerlegging van effecten of volmachten, blijven geldig voor de tweede vergadering. Nieuwe neerleggingen zullen toegestaan worden binnen de termijnen en op de voorwaarden vermeld in de statuten.

De verdaging kan slechts één keer gebeuren. De tweede algemene vergadering beslist definitief over de uitgestelde agendapunten.

Artikel 25. Boekjaar  jaarrekening  jaarverslag

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. (...)

Artikel 26. Winstverdeling

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf percent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap verbindt zich ertoe minstens vijftig percent (50%) van het saldo van de netto-winst uit te keren, tenzij de algemene vergadering hierover anders beslist.

Artikel 27. Uitkering

De uitkering van de dividenden toegekend door de algemene vergadering geschiedt op de tijdstippen en op de plaatsen bepaald door haar of door de raad van bestuur.

Niet geïnde dividenden verjaren door verloop van vijf jaar.

Artikel 28. Interimdividenden

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits naleving van de voorwaarden van artikel 618 van het Wetboek van vennootschappen. Artikel 29. Ontbinding en vereffening

(...) Na aanzuivering van alle schulden en lasten en van de vereffeningkosten wordt het netto-acief in speciën of in affecten over al de aandelen verdeeld.

Indien niet alle aandelen in gelijke verhouding zijn volgestort, moeten de vereffenaars, vooraleer tot de uitkering over te gaan, met deze verscheidenheid van toestand rekening houden en de gelijkheid onder al de aandelen herstellen, hetzij door bijkomende stortingsopvragen ten laste van de aandeelhouders van onvoldoende volgestorte effecten, hetzij door voorafgaande terugbetalingen ten bate van de in hogere verhouding volgestorte effecten.

Slot- en (of) overgangsbepalingen

De comparanten nemen eenparig de volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

1. Eerste boekjaar en eerste gewone algemene vergadering

Het eerste boekjaar wordt afgesloten op 31 december 2012.

De eerste gewone algemene vergadering die zich zal uitspreken over de jaarrekening afgesloten op

die datum heeft plaats in het jaar 2013.

2. Benoeming van bestuurders

De vergadering benoemt als bestuurders van de vennootschap:

- op voorstel van de houders van de Klasse A Aandelen:

PGBL, commanditaire vennootschap op aandelen, voornoemd, die in de uitoefening van haar mandaat zal worden vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer Pauwel Hendrik Gabriella BLANCKAERT, geboren te Kortrijk op 10 september 1926, wonende te 8500 Kortrijk, Schaapsdreef 28.

- op voorstel van de houders van de Klasse B Aandelen:

LEVBL, commanditaire vennootschap op aandelen, voornoemd, die in de uitoefening van haar mandaat zal worden vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer Luc BLANCKAERT, wonende te 8500 Kortrijk, Korte Steenstraat 2/B011.

Hun mandaat neemt een einde bij de gewone algemene vergadering die zal worden gehouden in 2017.

Hun mandaat wordt niet bezoldigd.

5. Volmachten

Sylvie DECONINCK, Anouk HERMANS, Marcos LAMIN-BUSSCHOTS en Régis PANISI, allen kantoorhoudende te 1000 Brussel, Loksumstraat 25, elk alleen handelend en met de mogelijkheid tot indeplaatsstelling, worden aangewezen als lasthebbers ad hoc van de vennootschap, om alle documenten te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen om de vennootschap als handelsonderneming in te schrijven bij een ondernemingsloket, een BTW-identificatie aan te vragen, haar aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds en om haar, indien nodig, te registreren bij alle andere administraties.

Met het oog hierop, heeft elke lasthebber ad hoc de bevoegdheid om de vennootschap te vertegenwoordigen bij een ondernemingsloket, bij de administratie der B.T.W., bij een sociaal verzekeringsfonds en bij alle andere administraties; hij kan alle verbintenissen aangaan in naam van de vennootschap, alle nuttige verklaringen afleggen en alle documenten ondertekenen en in het algemeen alles doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij belast is.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend: Jean-Philippe Lagae, Notaris.

Neergelegd samen met een uitgifte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 11.05.2016, NGL 29.08.2016 16504-0224-010

Coordonnées
MORRIS COMICS

Adresse
FAIDERSTRAAT 113 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale