MOSLIM TELEVISIE- EN RADIO-OMROEP, AFGEKORT : MTRO

Association sans but lucratif


Dénomination : MOSLIM TELEVISIE- EN RADIO-OMROEP, AFGEKORT : MTRO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.080.036

Publication

10/03/2011
ÿþ MOD 2.2

:Luik e In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



;8 -02- 2011

Griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*11038295*

Ondernemingsnr .03(0

Benaming

(voluit) : vzw Moslim Televisie- en Radio-Omroep

(verkort) : vzw MTRO

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Lakensestraat 166, 1000 Brussel

Onderwerp akte oprichting

OPRICHTINGSAKTE MOSLIM TELEVISIE- EN RADIO-OMROEP VZW

STATUTEN

Tussen de hierna genoemde personen:

1.ACHAIBI Mohamed, Hoogstraat 136, 9250 Waasmunster, geboren op 01/07/1962 te Trougout (MA) met

rij ksregisternr. 620101 445-81;

2.Dhr. USTUN Mehmet, Halstraat 119, 3550 Heusden-Zolder, geboren op 08/07/1961 te Caykara (TR) met

rijksregisternr. 610708 499-09;

3.ADAHCHOUR Mohamed, Av. François Malherbe 36, 1070 Brussel, geboren op 12/05/1974 te Nador (MA)

met rijksregistemr. 740512 361-92;

4.RADI EI Hassan, Koolsveldlaan 150, 2110 Wijnegem, geboren op 27 april 1968 te Midar (MA) met

rijksregisternr. 680427 525-24;

5.EL MASSOUDI M'hamed, Wareslagestraat 38, 9250 Waasmunster, geboren op 01/01/1947 te Nador (MA)

met rijksregisternr. 470001 335-40;

6.YILDIZ Yunus, Opgeëistenlaan 149, 9000 Gent, geboren op 05/09/1963 te Kozan (TR) met rijksregisternr.

630905 401-59;

7.KOCA Halil, Rogierlaan 24, 1030 Brussel geboren op 01/01/1967 te Emirdag (TR) met rijksregisternr.

670101 351-63;

De algemene vergadering van de Moslim Televisie- en Radio-Omroep (hierna te noemen MTRO) vzw, in zitting te Brussel samengekomen op dinsdag 02 november 2010, en heeft hiernavolgende statuten goedgekeurd:

TITEL I.  Naam, zetel, doelstelling, duur

Artikell . De vereniging draagt als naam: vzw "Moslim Televisie- en Radio-Omroep", afgekort: vzw "MTRO".

Art. 2. De zetel van de vzw MTRO is gevestigd op Lakensestraat 166, 1000 Brussel, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 3. Het doel van de vereniging is het verzorgen van religieuze uitzendingen op radio en televisie, alleen verstrekt voor zover zij daartoe gemachtigd is door het Nederlandstalig college van het Executief van de Moslims in België, erkend bij KB.

De vereniging kan alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van het hierboven vermelde doel.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il.  Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

I

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5. De vereniging bestaat uit leden van het Nederlandstalig college van het Executief van de Moslims in België en van de Nederlandstalige leden van de Algemene Vergadering van Moslims van België.

Art. 6. Het aantal leden van de vereniging moet minstens drie bedragen. De oprichters zijn de eerste leden.

Art. 7. Om als lid te worden aangenomen, dient het kandidaat-lid te worden voorgedragen aan de raad van bestuur door een ander lid op basis van een gemotiveerd verzoek. Nieuwe leden worden aanvaard bij gewone meerderheid. Deze beslissing dient niet gemotiveerd te worden.

Art. 8. Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Een lid kan slechts worden uitgesloten conform de bepalingen opgenomen in de wet van 27 juni 1921 (zoals gewijzigd).

Art. 9. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit de teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten.

TITEL III.  Bestuur en raad van bestuur

Art. 10. De vereniging wordt door een raad van bestuur van ten minste vijf personen bestuurd. Ze worden aangesteld en afgezet door de algemene vergadering. Nieuw te benoemen bestuurders worden voorgedragen door de raad van bestuur.

Art. 11. De leden van de raad van bestuur worden gekozen voor de periode die overeenstemt met het mandaat van het Executief van de Moslims van België, erkend bij KB. Bij ontslag, overlijden of afzetting van een bestuurder voor het einde van zijn termijn, benoemt de algemene vergadering een nieuwe bestuurder, die het mandaat van zijn voorganger voleindigt.

Art. 12. Een bestuurder mag door zijn ontslag de werking van de vereniging niet hinderen. Om deze reden kan de raad van bestuur een redelijke ontslagtermijn voorzien totdat in vervanging is voorzien.

Art. 13. § 1. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, secretaris en een penningmeester en één ondervoorzitter aanduiden.

§2. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. Bij de uitnodiging wordt de agenda gevoegd. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen van de raad worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt doorslaggevend. Elke bestuurder kan zich voor een bepaalde vergadering van de raad door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. De volmacht daartoe wordt schriftelijk gegeven. Een bestuurder mag slechts drager zijn van één volmacht.

Art 14. Enkel de leden van het Raad van Bestuur kunnen de uit te zenden religieuze radio en televisie programma's aan de agenda laten toevoegen na voorafgaand onderzoek. Dit onderzoek en voordracht geschiedt volgens het intern huishoudelijk reglement van het Nederlandstalig college van het Executief van de Moslims in België.

Art. 15. De raad van bestuur delegeert het verzorgen van het media-aanbod aan het dagelijks bestuur, en stelt het dagelijks bestuur aan. Het dagelijks bestuur houdt toezicht op de uitvoering van het programmabeleid door de directie en de redacties. De eerstverantwoordelijke voor de dagelijkse leiding is de directeur, deze wordt benoemd door de raad van bestuur. De raad van bestuur stelt een adviesraad aan, die minstens eenmaal per jaar samenkomt om kennis te nemen van de activiteiten van de MTRO en aanbevelingen te formuleren voor de toekomstige werking.

Art. 16. Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd.

Art. 17. §1. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

§2. De raad is bevoegd voor alle zaken die niet strikt zijn voorbehouden voor de algemene vergadering.

§3. De raad is o.m. bevoegd voor alle handelingen van beheer.

§4. De raad van bestuur benoemt en ontslaat het personeel en bepaalt hun statuut.

§5. De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Art. 18. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden. Zulks kan slechts gebeuren voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is.

Art. 19. Voor buitengerechtelijke handelingen van dagelijks bestuur is de vereniging ten overstaan van derden geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de directeur of, in geval van niet beschikbaarheid van de directeur, door de handtekening van de voorzitter, indien beiden niet beschikbaar zijn, door de handtekening van een bestuurder. Onder handelingen van dagelijks bestuur worden begrepen: alle verrichtingen van dagelijks uitvoerend beleid in het kader van de begroting en het jaarprogramma, alsmede deze op het vlak van sociale, fiscale en boekhoudkundige reglementeringen.

Art. 20. Voor alle buitengerechtelijke handelingen die verder reiken dan het dagelijks bestuur is de vereniging ten overstaan van derden geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter en de directeur gezamenlijk of, in geval van niet beschikbaarheid van directeur of voorzitter, kan diegene die beschikbaar is een andere bestuurder vragen om mee te handtekenen. Zo beiden niet beschikbaar zijn, door de handtekening van twee bestuurders samen.

Art. 21. Van alle vergaderingen van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de directeur en door de voorzitter. Ze worden bewaard in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten overgelegd worden, en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de directeur.

TITEL IV. -- Algemene vergadering

Art. 22. De algemene vergadering bestaat uit alle leden die de volheid van het lidmaatschap van de vereniging bezitten. Teder lid beschikt over één stem. Een lid kan zich op de algemene vergadering echter laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Art. 23. De algemene vergadering is bevoegd om te beslissen over:

a)De wijziging van de statuten;

b)Het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c)De kwijting aan de bestuurders en de commissaris;

d)De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

e)De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

f)De uitsluiting van een lid;

g)De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging; ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

h)De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 24. § 1. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als dit nodig blijkt.

§2. Dit gebeurt ten minste één maal per jaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgende jaar. Voor de vergadering worden de leden schriftelijk uitgenodigd. Ieder jaar en ten laatste binnen de zes maanden na afsluitdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgende jaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

§3. De raad is verplicht een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één vijfde van de leden dit vraagt.

§4. De uitnodigingen voor de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter, of door de ondervoorzitter of door twee bestuurders.

§5. Alle leden worden opgeroepen per gewone brief tenminste acht dagen voor de algemene vergadering. Bij de uitnodiging wordt de agenda gevoegd met de te behandelen punten. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens één twintigste van de werkende leden moet eveneens op de agenda worden geplaatst.

Art. 25. De algemene vergadering kan geldig beslissen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn op voorwaarde dat twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden hiermee akkoord zijn.

Art.26. de vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of indien hij belet of hij afwezig is, door de ondervoorzitter.

MOD 22

Luik B - Vervolg

Art.27. §1. De beslissingen van de algemene vergadering worden bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden genomen, welke ook het getal der aanwezige leden mogen zijn. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de persoon die hem vervangt, beslissend.

§2. Beslissingen houdende wijziging van de statuten, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits het naleven van de bepalingen hiervoor voorzien in de wet van 27 juni 1921 (zoals gewijzigd).

§3 de besluiten van de algemene vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Deze besluiten kunnen worden ingezien door de leden. Indien ze hierom verzoeken kunnen ze een afschrift verkrijgen.

TITEL V.  Jaarlijkse begroting en rekeningen

Art. 28. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De jaarrekening en begroting worden door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

TITEL VI.  Ontbinding en vereffening

Art. 29. Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering overeenkomstig de formaliteiten voorzien in de wet van 27 juni 1921 (zoals gewijzigd) en overeenkomstig de statuten. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank van Brussel, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 30. Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld door het huishoudelijk reglement of door de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 (zoals gewijzigd).

Aldus aangenomen met eenparigheid der stemmen op de stichtingsvergadering gehouden te Brussel op 02 november 2010. Lakensestraat 166, 1000 Brussel.

Akte betreffende de benoeming  RAAD VAN BESTUUR

Werden voor het eerst als bestuurders aangesteld:

Termijn van aanstelling (zie artikel 11):

1.ACHAIBI Mohamed, Hoogstraat 136, 9250 Waasmunster, geboren op 01/07/1962 te Trougout (MA) met

rijksregistemr. 620101 445-81;

2.Dhr. USTUN Mehmet, Halstraat 119, 3550 Heusden-Zolder, geboren op 08/07/1961 te Caykara (TR) met

rijksregistemr. 610708 499-09;

3.ADAHCHOUR Mohamed, Av. François Malherbe 36, 1070 Brussel, geboren op 12/05/1974 te Nador (MA)

met rijksregisternr. 74051236192;

4.RADI El Hassan, Koolsveldlaan 150, 2110 Wijnegem, geboren op 27 april 1968 te Midar (MA) met

rijksregisternr. 680427 525-24;

5.EL MASSOUDI M'hamed, Wareslagestraat 38, 9250 Waasmunster, geboren op 01/01/1947 te Nador (MA)

met rijksregistemr. 470001 335-40;

6.YILDIZ Yunus, Opgeëistenlaan 149, 9000 Gent, geboren op 05/09/1963 te Kozan (TR) met rijksregisternr.

630905 401-59;

7.KOCA Halil, Rogierlaan 24, 1030 Brussel geboren op 01/01/1967 te Emirdag (TR) met rijksregistemr.

670101 351-63;

Deze hebben onmiddellijk onder elkaar aangesteld tot

Voorzitter Vice-voorzitter Secretaris

ACHAIBI Mohamed USTUN Mehmet KOCA Halil

Penningmeester Vice-Penningmeester

RADI El Hassan YILDIZ Yunus

Brussel

02.11.2010

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
MOSLIM TELEVISIE- EN RADIO-OMROEP, AFGEKORT …

Adresse
LAKENSTRAAT 166 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale