MSIG INSURANCE EUROPE AG


Dénomination : MSIG INSURANCE EUROPE AG
Forme juridique :
N° entreprise : 542.685.997

Publication

25/06/2014
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe Mao WORD 11.1

BRUMES

s 06- 2014

Greffe

N° d'entreprise : 0542.685.997

Dénomination

(en entier) : MSIG Insurance Europe AG

(en abrégé) :

Forme juridique : Société étrangère de droit allemand

Siège : An den Dominikanern 11-27, 50668 Cologne, Allemagne

avec succursale belge à Avenue Louise 287 boîte 8, 1050 Bruxelles

(adresse complète)

Objet(s) te l'acte :Changement d'adresse de la succursale belge - Délégation de pouvoirs

Il ressort des résolutions adoptées par les administrateurs en date du 5 mai 2014 que les administrateurs, ont décidé de transférer l'adresse de la succursale belge de la société anciennement établie Avenue Louise 287. boîte 8 à 1050 Bruxelles vers le Boulevard du Souverain 360, 1160 Bruxelles et ceci à compter du 24 avril; 2014.

Les administrateurs ont décidé de donner procuration à Monsieur Dominiek Schrijvers et / ou Madame; Nathalie Boonen c/o PwC Tax Consultants sccrl pour accomplir les formalités requises ainsi que signer et déposer les documents nécessaires, tels que les formulaires de demande I et Il, en vue de publier le changement d'adresse précité dans les Annexes du Moniteur belge et modifier l'enregistrement de la société. auprès de la Banque-Carrefour des Entreprises (Registre de Commerce).

Signé

Dominiek Schrijvers

Mandataire ad hoc

Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter la personne morale è l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

07/03/2014
ÿþMW Word 7 7.7

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

I

u

~I

1 579 8*

BRUSSEL

2 6 FEB 2014

Griffie

Ondernemingsnr : 0542.685.997

Benaming

(voluit) : MS1G Insurance Europe AG

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap naar Duits recht

Zetel : An den Dominikanern 1 î -27, 50668 Keulen (Duitsland)

Zetel bijkantoor: Avenue Louise 287 bui 8).405-0 .32u4

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoeming wettelijke vertegenwoordiger

Uittreksel van het besluit van de raad van bestuur van 14 januari 2014:

Aa

1

Wordt aangesteld tot bijkomende wettelijke vertegenwoordiger van het bijkantoor in België met de volmacht

om de vennootschap alleen te vertegenwoordigen:

De heer Kenichi Nozu

Geboren op 25 september 1972 in Yonago, Tottori Pref., Japan

Wonende in -1150 Brussel, Chaussee de Stocicel 399

Aan de heer Nozu wordt met onmiddellijke ingang en tot herroeping volmacht verleend om de vennootschap rechtsgeldig te vertegenwoordigen in alle activiteiten die verband houden met de bedrijfsuitoefening van het bijkantoor in Brussel, België, De volmacht omvat ook de vertegenwoordiging in alle proceshandelingen voor rechtbanken en administratieve instanties.

2.

De vertegenwoordigingsbevoegdheid van de heer Nozu wordt tussen de heer Nozu en de vennootschap

onderling als volgt beperkt:

a.De heer Nozu heeft niet het recht om transacties af te sluiten over de aankoop, de verkoop of het bezwaren van gronden.

b.De heer Nozu is -- naast het gezag van de raad van bestuur en eventueel van de andere chefs --E onderworpen aan het gezag van de algemene gevolmachtigde van het bijkantoor in België die verantwoordelijk is in overeenstemming met de wetten inzake het toezicht op verzekeringsondememingen in België (actueel: de; heer De Block).

c.De heer Nozu heeft niet het recht om transacties af te sluiten waarbij hij een direct of indirect persoonlijk belang heeft dat in strijd is met het belang van de vennootschap.

3.

De reeds aangestelde wettelijke vertegenwoordiger van het bijkantoor in België, de heer De Block, en de heer Nozu die in het bovenstaande punt 1 van dit besluit is aangesteld tot bijkomende wettelijke vertegenwoordiger van het bijkantoor, hebben elk het recht om het bijkantoor afzonderlijk te vertegenwoordigen ten overstaan van derden.

B.

2.

De vennootschap verleent volmacht aan Carl Leermakers, Virginie Frémat en Pieter Dieltjens, advocaten,

met kantoor in 2600 Antwerpen, Uitbreidingstraat 2, elk met het recht om ondervolmacht te verlenen en elk met;

de bevoegdheid om de vennootschap. alleen te vertegenwoordigen, om bij de griffie van de rechtbank _van'

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto*. Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

koophandel en de Kruispuntbank van' Ondernemingen alle formaliteiten te vervullen die nodig zijn met de ' betrekking tot de bovenstaande beslissingen.

Pieter Dieltjens

Bijzondere lasthebber

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/02/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 31.12.2012, NGL 04.02.2014 14027-0274-057
16/12/2013
ÿþVoor-

behouder aan het Belgisct

Staatsbia

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

"

Mod Word 111

131 772

Ondememingsnr : & 5(1,2_ c` S s

Benaming ~r ~J

(voruit) : MSIG Insurance Europe AG

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap naar Duits recht

Zetel : An den Dominikanem 11-27, 50668 Keulen (Duitsland)

bijkantoor: Louizalaan 287 bus 8, 1050 Brussel (België)

(volledig adres)

Onderwerp akte : Opening bijkantoor in Belgie

I. Uit de statuten van MSIG Insurance Europe AG, een vennootschap naar Duits recht, ingeschreven in het handelsregister van Keulen onder het nummer HRB 75277, blijkt het volgende:

A.Algemene bepalingen

§1

Naam, zetel

(1)De naam van de vennootschap luidt

MSIG Insurance Europe AG

('Vennootschap").

(2)De vennootschap is gevestigd in Keulen.

§2

Doel van de onderneming

(1)Het doel van de Vennootschap is

a)directe en indirecte uitoefening van alle verzekeringstakken met uitzondering vang rechtsbijstandsverzekering, levensverzekering en ziekteverzekering en dit zowel in binnen- als buitenland;

b)verzekeringsbemiddeling;

c)uitoefening van andere activiteiten die rechtstreeks verband houden met het verzekeringswezen;

d)directe en indirecte deelneming in andere ondernemingen-

(2)De Vennootschap heeft het recht om aile maatregelen te treffen en zaken te doen die nodig en nuttig' lijken om het doel volgens alinea (1) te bereiken en te realiseren, voor zover deze in overeenstemming zijn met, de wettelijke bepalingen, in het bijzonder de wet toezicht op verzekeringen (VAG) in de respectief geldende; versie. Hiertoe kan ze in het bijzonder bijkantoren oprichten in binnen- en buitenland en ondernemingen van dezelfde of verwante aard oprichten, verkrijgen of erin deelnemen, delen van haar bedrijfsuitoefening afsplitsen naar participatieondernemingen met inbegrip van joint ventures met derden, deelnemingen in ondernemingen; verkopen, overeenkomsten tussen ondernemingen afsluiten of zich beperken tot het beheer van deelnemingen.

ïí;ti_I;t ,, ; ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1

iso 4~®Ec. 2013

D`+

Griffie

§3

Bekendmakingen en informatie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

(1)Bekendmakingen van de Vennootschap gebeuren in het elektronische staatsblad [Bundesanzeiger] tenzij bij wet de bekendmaking ook in een ander publicatieorgaan is voorgeschreven.

(2)Informatie aan de aandeelhouders van de Vennootschap en andere houders van effecten die werden uitgegeven door de Vennootschap en zijn toegelaten voor verhandeling op een georganiseerde markt in de zin van § 2 al. 5 WpHG [Duitse wet op effectenhandel], kunnen ook worden verstrekt via elektronische media,

B.Maatschappelijk kapitaal en aandelen

§4

Maatschappelijk kapitaal

(1)Het maatschappelijk kapitaal van de Vennootschap bedraagt 84.000.000,00 EUR (in woorden: vierentachtig miljoen euro).

(2)Het maatschappelijk kapitaal is verdeeld in 84.000.000 (in woorden: vierentachtig miljoen) aandelen zonder nominale waarde (Stückaktien).

§5

Aandelen

(1}De aandelen zonder nominale waarde zijn op naam.

(2)De aandeelhouders moeten aan de Vennootschap voor de inschrijving in het aandelenregister hun naam, adres en geboortedatum opgeven voor zover het gaat om natuurlijke personen, en hun firmanaam of naam, zakenadres en hun zetel voor zover het gaat om rechtspersonen of personenvennootschappen, en in elk geval het aantal en het nummer van de aandelen die zij onder zich hebben.

'(3)De aandelen kunnen enkel met toestemming van de Vennootschap worden overgedragen. ln het bijzonder moet de toestemming worden geweigerd wanneer de overdracht een aanzienlijke deelneming van de verkrijger in de Vennootschap in de zin van § 7a alinea 2 VAG [Duitse wet toezicht op verzekeringen] of van een overeenkomstige bepaling in geval van een nieuwe versie van VAG tot gevolg zou hebben en de verkrijger de voorwaarden die zijn opgenomen in § 7a al. 2 VAG of in een dienovereenkomstige bepaling in geval van een nieuwe versie van VAG niet vervult.

(4)Om de overdrager in het aandelenregister te schrappen en de verkrijger in te schrijven, kan de raad van bestuur van de Vennootschap eisen om de schriftelijke overeenkomst van overdracht tussen de verkrijger en de overdrager voor te leggen en/of, in geval er aandeelbewijzen zijn uitgegeven, om het geëndosseerde aandeelbewijs voor te leggen of in geval de verkrijging niet het gevolg is van een rechtshandeling, andere gepaste bewijzen voor te leggen.

(5}De laatste drie bankwerkdagen voor de datum van de algemene vergaderingen worden er geen overschrijvingen in het aandelenregister gedaan. Evenmin worden er in de periode tussen de ontvangst van de aanmelding voor de algemene vergadering en het einde van de algemene vergadering geen overschrijvingen in het aandelenregister gedaan.

(6)Bij een verhoging van het maatschappelijk kapitaal kan de deelneming in de winst van nieuwe aandelen worden bepaald in afwijking van § 60 al. 2 AktG [Duitse wet op naamloze vennootschappen].

§6

Vorm van aandeelbewijzen,

uitsluiting van effectisering

(1)De raad van bestuur stelt met toestemming van de raad van commissarissen de vorm en de inhoud van de aandeelbewijzen vast alsook van de dividendcoupons en de talons. Hetzelfde geldt voor andere effecten die worden uitgegeven door de Vennootschap. De aandeelbewijzen moeten worden ondertekend door zoveel leden van de raad van bestuur als nodig is om de Vennootschap te kunnen vertegenwoordigen en door de voorzitter van de raad van commissarissen.

(2)Aandeelhouders hebben niet het recht om hun aandeel en eventuele dividendcoupóns te laten effectiseren, voor zover dit wettelijk is toegelaten en het volgens de regels die gelden op een beurs waar de aandelen zijn toegelaten, niet noodzakelijk is om te effectiseren.

C.Statuten en bestuur van de Vennootschap

1.0rganen van de Vennootschap

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

§7

Organen

De organen van de Vennootschap zijn:

-de raad van bestuur,

-de raad van commissarissen en

-de algemene vergadering.

II.De raad van bestuur

§8

Samenstelling van de raad van bestuur

(1)0e raad van bestuur bestaat uit minstens twee personen. Voor het overige bepaalt de raad van commissarissen het aantal leden van de raad van bestuur.

(2)De raad van commissarissen kan een lid van de raad van bestuur benoemen tot voorzitter en een ander lid tot plaatsvervangend voorzitter van de raad van bestuur.

9

Huishoudelijk reglement en besluitvorming van de raad van bestuur

(1)Voor besluiten van de raad van bestuur is de unanimiteit van de uitgebrachte stemmen vereist, tenzij in dwingende wettelijke bepalingen, deze statuten of het huishoudelijk reglement een afwijking hiervan is voorzien. De voorzitter heeft de taak om de vergaderingen van de raad van bestuur te leiden.

(2)De raad van bestuur kan voor zichzelf met de stemmen van alle leden van de raad van bestuur unaniem een huishoudelijk reglement opstellen waarvoor de toestemming van de raad van commissarissen nodig is, tenzij de raad van commissarissen zelf gebruik maakt van zijn recht om dat te doen.

§10

Vertegenwoordiging van de Vennootschap

(1)De Vennootschap wordt wettelijk vertegenwoordigd door twee leden van de raad van bestuur samen of door één lid van de raad van bestuur samen met een procuratiehouder.

(2)De raad van commissarissen kan aan bepaalde of alle leden van de raad van bestuur de bevoegdheid verlenen om de Vennootschap alleen te vertegenwoordigen en bepaalde of aile leden van de raad van bestuur vrijstellen van het verbod om meerdere partijen te vertegenwoordigen (§ 181 2e alternatief BGB [Duits burgerlijk wetboek]), waarbij § 112 AktG [Duitse wet op naamloze vennootschappen] onverminderd van kracht blijft.

§11

Bestuur

(1)De raad van bestuur leidt de Vennootschap en staat in voor het bestuur met inachtneming van de wetten, de bekendmakingen en principes inzake de wet op toezicht, deze statuten en het huishoudelijk reglement. Ten overstaan van de Vennootschap is hij verplicht om de beperkingen na te komen die deze statuten of de raad van commissarissen voor de omvang van zijn bevoegdheid voor het bestuur hebben vastgesteld of die blijken uit een besluit van de algemene vergadering volgens § 119 al. 2 AktG [Duitse wet op naamloze vennootschappen].

(2)De raad van commissarissen legt bij besluit of in het huishoudelijk reglement voor de raad van bestuur vast voor welke bestuursmaatregelen de toestemming van de raad van commissarissen is vereist.

111.0e raad van commissarissen

§12

Samenstelling van de raad van commissarissen

(1)De raad van commissarissen bestaat uit drie leden.

(2)De verkiezing van de commissarissen gebeurt voor de periode tot de beëindiging van de algemene vergadering die besluit over de Kwijting aan de raad van commissarissen voor het eerste boekjaar na het begin

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

van de ambtstermijn. Het boekjaar waarin de ambtstermijn begint, wordt niet meegeteld. De raad van commissarissen kan worden aangesteld voor een kortere ambtstermijn. Wanneer een commissaris zijn ambt neeriegt vooraleer zijn ambtstermijn is afgelopen, wordt een opvolger verkozen voor de rest van de ambtstermijn van de commissaris die zijn ambt heeft neergelegd, tenzij de algemene vergadering besluit tot een langere ambtstermijn. De leden van de eerste raad van commissarissen worden aangesteld voor de periode totdat de algemene vergadering eindigt die besluit over de kwijting voor het eerste volledige of onvolledige boekjaar.

(3)Gelijktijdig met de verkiezing van een commissaris kan een lid ter vervanging worden verkozen dat commissaris wordt wanneer de commissaris zijn ambt neerlegt alvorens zijn ambtstermijn is afgelopen. Het ambt van de vervangende commissaris die de plaats inneemt in de raad van commissarissen vervalt wanneer er een opvolger wordt verkozen voor de commissaris die zijn ambt heeft neergelegd en uiterlijk bij afloop van de ambtstermijn van de commissaris die zijn ambt heeft neergelegd.

(4)Elke commissaris kan zonder emstige reden zijn ambt neerleggen met inachtneming van een termijn van minstens twee maanden aan de hand van een schriftelijke verklaring die moet worden gericht aan de voorzitter van de raad van commissarissen en aan de raad van bestuur, Met toestemming van de voorzitter van de raad van commissarissen kan ervan worden afgezien om deze termijn te respecteren, Indien er een ernstige reden is, is het te allen tijde mogelijk om het ambt neer te leggen.

§13

Voorzitterschap van de raad van commissarissen

(1)De raad van commissarissen duidt onder zijn leden een voorzitter en een plaatsvervangend voorzitter aan,

(2)De verkiezing gebeurt in de eerste zitting van de raad van commissarissen, nadat de commissarissen zijn aangesteld die door de algemene vergadering moeten worden verkozen.

(3)Het neerleggen van het ambt van de voorzitter vooraleer zijn ambtstermijn is afgelopen, tast de voortzetting van het ambt van de plaatsvervanger niet aan, Hetzelfde geldt omgekeerd. Indien de voorzitter of plaatsvervanger zijn ambt neerlegt vooraleer zijn ambtstermijn is afgelopen, moet de raad van commissarissen onmiddellijk een nieuwe voorzitter of plaatsvervanger aanduiden voor de resterende ambtstermijn van de commissaris die zijn ambt heeft neergelegd.

§ 14

Huishoudelijk reglement van de raad van commissarissen

De raad van commissarissen kan voor zichzelf in het kader van de wettelijke voorschriften en deze statuten een huishoudelijk reglement opstellen.

§15

Bijeenroeping van de raad van commissarissen

(1)De raad van commissarissen moet twee zittingen per semester houden, in de regel eenmaal per kwartaal. De raad van commissarissen kan besluiten om slechts één zitting per semester te houden.

(2)De bijeenroeping van de raad van commissarissen gebeurt door de voorzitter of indien hij verhinderd is door zijn plaatsvervanger, De bijeenroeping kan schriftelijk, per telex, telefax, telefoon, telegram of e-mail gebeuren. De bijeenroeping moet gebeuren met inachtneming van een termijn van veertien dagen. Bij de berekening van de termijn worden de dag waarop de oproeping wordt verzonden en de dag van de zitting niet meegerekend. In dringende gevallen kan de voorzitter de termijn verkorten. De voorzitter kan een bijeengeroepen zitting opheffen of verplaatsen

(3)Samen met de bijeenroeping moeten de onderwerpen van de agenda worden meegedeeld, Voorstellen tot besluiten moeten tijdig worden toegestuurd en in een vorm die een schriftelijke stemming mogelijk maakt,

(4)Aanvullingen of wijzigingen van de agenda na afloop van de bijeenroepingstermijn zijn toegestaan wanneer geen enkele commissaris zich hiertegen verzet,

§16

Besluitvorming van de raad van commissarissen

(1)Besluiten van de raad van commissarissen worden in de regel in zittingen genomen. De voorzitter bepaalt de volgorde waarin agendapunten worden behandeld, alsook de wijze van stemming. Over onderwerpen van de agenda die niet zijn meegedeeld bij de bijeenroeping kunnen slechts besluiten worden genomen indien geen enkele commissaris zich verzet. Aan afwezige commissarissen moet in een dergelijk geval de gelegenheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

worden geboden om zich achteraf binnen een door de voorzitter te bepalen gepaste termijn te verzetten tegen de besluitvorming. Het besluit wordt pas van kracht wanneer geen enkele afwezige commissaris zich heeft verzet binnen de termijn.

(2)Buiten de zittingen zijn besluitvormingen per brief, telegram, telex, telefax, telefoon of e-mail toegestaan wanneer de voorzitter dat bepaalt in een concreet geval. Dat geldt ook voor een combinatie van verschillende manieren van besluitvorming. Telefonische stemmingen moeten onmiddellijk door de stemmende commissaris per brief, telex, telefax of telegram worden bevestigd. Buiten de zittingen genomen besluiten worden door de voorzitter schriftelijk vastgesteld en bezorgd aan aile commissarissen.

(3)De raad van commissarissen is in staat om besluiten te nemen wanneer de helft van zijn leden, minstens echter drie leden deelnemen aan de besluitvorming. Een commissaris neemt ook deel aan de besluitvorming wanneer hij zich bij de stemming onthoudt, Afwezige commissarissen kunnen deelnemen aan stemmingen van de raad van commissarissen door schriftelijke stemmingen te laten overhandigen door andere commissarissen.

(4)Voor besluiten van de raad van commissarissen is de gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen nodig, tenzij bij wet een andere meerderheid is voorgeschreven. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

§17

Notulen van zittingen en besluiten van de raad van commissarissen

(1)Over de zittingen van de raad van commissarissen moeten notulen worden opgesteld die de voorzitter dient te ondertekenen. In de notulen moeten de plaats en de datum van de zitting, de deelnemers, de onderwerpen van de agenda, de essentiële inhoud van de onderhandelingen en de besluiten van de raad van toezicht worden vermeld. Aan elke commissaris moet een afschrift van de notulen van de zitting worden bezorgd dat is ondertekend door de voorzitter of in geval hij verhinderd is, door zijn plaatsvervanger.

(2)Voor besluiten van de raad van commissarissen die buiten de zittingen worden genomen, geldt alinea (1) dienovereenkomstig met dien verstande dat in de notulen ook de wijze moet worden vermeld waarop de genomen besluiten tot stand zijn gekomen,

(3)De voorzitter is gemachtigd om de verklaringen af te leggen en in ontvangst te nemen die vereist zijn voor de uitvoering van de besluiten van de raad van commissarissen en diens comités, voor zover de uitvoering ervan behoort tot de taak van de raad van commissarissen, in geval de voorzitter verhinderd is, heeft zijn plaatsvervanger deze bevoegdheden.

§18

Taken van de raad van commissarissen

(1)De raad van commissarissen heeft alle taken en rechten die hem worden toegewezen door de wet, deze statuten of op enige andere wijze. De commissarissen zijn niet gebonden aan opdrachten en instructies.

(2)De raad van commissarissen kan aan de raad van bestuur een huishoudelijk reglement geven.

(3)De raad van commissarissen heeft het recht om statutenwijzigingen aan te brengen die enkel de formulering betreffen.

(4)Voorts is de raad van commissarissen volgens § 156 juncto § 39 al. 3 VAG [Duitse wet toezicht op vennootschappen] of een overeenkomstige bepaling in geval van een nieuwe versie van VAG gemachtigd voor het geval dat de toezichthoudende autoriteit wijzigingen van deze statuten eist, hieraan gevolg te geven vooraleer ze het besluit tot wijziging van de statuten goedkeurt.

§ 19

Vertrouwelijkheid

(1)Ook na het neerleggen van hun ambt moeten de commissarissen stilzwijgen bewaren over vertrouwelijke gegevens en geheimen waarvan zij kennis hebben gekregen door hun activiteit in de raad van commissarissen. Indien een commissaris aan derden informatie wil doorgeven waarvan niet met zekerheid is uit te sluiten dat ze vertrouwelijk is of geheimen van de Vennootschap betreft, is ze verplicht om de voorzitter op voorhand te informeren en hem de gelegenheid te bieden om een standpunt in te nemen.

(2)Commissarissen die hun ambt neerleggen moeten alle vertrouwelijke documenten van de Vennootschap die in hun bezit zijn, teruggeven aan de voorzitter van de raad van commissarissen.

§ 20

Vergoeding van de raad van commissarissen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

(1)Elke commissaris ontvangt een vergoeding waarvan het bedrag wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Indien een commissaris slechts een gedeelte van het boekjaar lid is van de raad van commissarissen, wordt de vergoeding bepaald pro rata temporis

(2)De voorzitter van de raad van commissarissen ontvangt het dubbele van de bovenvermelde vergoeding en de plaatsvervanger van de voorzitter ontvangt het anderhalfvoudige van de bovenvermelde vergoeding.

(3)Bovendien ontvangen de commissarissen een vergoeding van hun kosten en van het bedrag aan btw dat eventueel van toepassing is op de vergoeding van de raad van commissarissen, voor zover ze het recht hebben om de btw afzonderlijk aan te rekenen aan de Vennootschap en dit recht uitoefenen.

IV.De algemene vergadering

§ 21

Plaats van de algemene vergadering

De algemene vergadering van de Vennootschap vindt plaats op de zetel van de Vennootschap of op een Duitse beurs.

§ 22

Bijeenroeping van de algemene vergadering

(1)De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur en in de wettelijk voorziene gevallen door de raad van commissarissen.

(2)De bijeenroeping van de algemene vergadering en de bekendmaking van de bijeenroeping gebeuren met inachtneming van de respectieve wettelijke bepalingen.

(3)Indien de aandeelhouders van de Vennootschap bij naam bekend zijn, kan de algemene vergadering worden bijeengeroepen per aangetekende brief aan het adres van de aandeelhouders dat de Vennootschap als laatste bekend was. In dat geval geldt voor de berekening van de bijeenroepingstermijn de datum van verzending als datum van bekendmaking.

(4)De algemene vergadering die besluit over de kwijting aan de raad van bestuur en de raad van commissarissen, de verdeling van de winst en - voor zover vereist - over de vaststelling van de jaarrekening (gewone algemene vergadering) vindt binnen de eerste acht maanden van elk boekjaar plaats.

§ 23

Deelneming aan de algemene vergadering

(1)De aandeelhouders die op de datum van de algemene vergadering zijn ingeschreven in het aandelenregister en tijdig zijn aangemeld, hebben het recht om deel te nemen aan de algemene vergadering en hun stemrecht uit te oefenen.

(2)De aanmelding moet op de plaats die wordt bekendgemaakt in de oproeping uiterlijk op de derde bankwerkdag vdôr de algemene vergadering schriftelijk worden ontvangen of in een andere vorm die eventueel door de Vennootschap nader wordt bepaald in de bijeenroeping (eventueel ook elektronisch); de raad van bestuur kan de aanmeldingstermijn verlengen.

(3)De details betreffende de aanmelding en de uitgifte van toegangskaarten moeten worden bekendgemaakt in de bijeenroeping.

(4)Het stemrecht kan worden uitgeoefend door gevolmachtigden. De volmacht moet schriftelijk (§ 126 BGB [Duits burgerlijk wetboek]) worden verleend, per telefax of op een door de Vennootschap nader te bepalen elektronische wijze. De details voor het verlenen van deze volmachten worden samen met de bijeenroeping bekendgemaakt.

§ 24

Stemrecht in de algemene vergadering

ln de algemene vergadering geeft eik aandeel zonder nominale waarde recht op één stem,

§ 25

Leiding van de algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

(1)De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van commissarissen of een andere door hem aangeduide commissaris. Indien noch de voorzitter noch een door hem hiervoor aangeduide andere commissaris aanwezig is, moet de leider van de vergadering worden verkozen onder de aandeelhouders onder leiding van de oudste aandeelhouder of de oudste vertegenwoordiger van een aandeelhouder.

(2)De voorzitter leidt de vergadering en bepaalt de volgorde van de besprekingen alsook de wijze en vorm van stemmen.

§ 26

Besluitvorming van de algemene vergadering

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen met gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen en, voor zover er een kapitaalmeerderheid vereist is, met gewone meerderheid van het maatschappelijk kapitaal dat vertegenwoordigd is bij de besluitvorming, tenzij dwingend anders is voorgeschreven in de wet of deze statuten; de vereiste van de gewone meerderheid geldt ook - voor zover toegelaten door de wet - voor statutenwijzigingen en kapitaalmaatregelen.

D.Boekhouding en bestemming van winst

§ 27

Boekjaar

Het boekjaar is het kalenderjaar.

§ 28

Boekhouding en bestemming van winst

(9)De raad van bestuur moet" elk jaar binnen de wettelijke termijn de jaarrekening met toelichting in de wettelijk voorgeschreven vorm, de geconsolideerde jaarrekening en het jaarverslag voor het voorbije boekjaar opstellen en voorleggen aan de accountant. Bovendien moet hij deze documenten samen met het voorstel dat hij wil doen aan de algemene vergadering voor de verdeling van het winstsaldo, voorleggen aan de raad van commissarissen.

(2)De jaarrekening met toelichting, de geconsolideerde jaarrekening, het jaarverslag voor het voorbije boekjaar en het voorstel van de raad van bestuur voor de verdeling van het winstsaldo moeten vanaf de bijeenroeping van de algemene vergadering in de kantoren van de Vennootschap ter beschikking worden gesteld voor inzage door de aandeelhouders.

(3)lndien de raad van commissarissen de jaarrekening goedkeurt, is deze vastgesteld.

§ 29

Belegging van het vermogen

Het vermogen moet warden belegd in overeenstemming met de wettelijke bepalingen, in het bijzonder de voorschriften van de VAG [Duitse wet toezicht op verzekeringen] in de geldende versie, en met de principes die zijn opgesteld door de toezichthoudende instantie.

A. Overige

§ 30

Taalversies

Deze statuten bevatten een Duitse en een Engelse versie. De Engelse versie is enkel een vrijblijvende vertaling; in geval van twijfel is enkel de Duitse versie beslissend.

§ 31

Oprichtingskosten

De oprichtingskosten worden gedragen door de Vennootschap tot een bedrag van 30.000,00 EUR.

II. Uittreksel van het besluit van de raad van bestuur van MSIG Insurance Europe AG d.d. 29 oktober 2013:

De leden van de raad van bestuur (de heer Nikolaus-Martin Przybyla, de heer Akio Takai en de heer Stefan Henke) nemen unaniem de volgende besluiten:

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

A.

1De Vennootschap richt een bijkantoor op in België.

2.De naam van het bijkantoor in België luidt:

MSIG Insurance Europe AG

Bijkantoor / Succursale België I Belgique

3.De kantoren van het bijkantoor in België bevinden zich op het volgende adres:

Louizalaan 287, bus 8

1050 Brussel / Bruxelles

Belgien I Belgium I Belgique

Dit is ook het binnenlands zakenadres van het bijkantoor in België.

4.1-let bijkantoor in België zal de volgende zakelijke activiteiten uitvoeren:

1. Directe verzekering

Het is de bedoeling dat de Vennootschap via het bijkantoor in Brussel, België, de volgende verzekeringstakken en risico's op zich neemt:

- ongevallen

- casco rollend spoorwegmaterieel

- luchtvaartuigcasco

- casco zee- en binnenschepen

- vervoerde goederen

- brandschade en schade door natuurelementen

_ nagel-, vorst- en andere materiële schade

- burgerlijke aansprakelijkheid voor gebruik van motorrijtuigen aan land

o aansprakelijkheid voor landtransporten

o andere

[Ter verduidelijking: Het is niet de bedoeling om de burgerlijke aansprakelijkheid van motorrijtuigen te

verzekeren.]

- burgerlijke aansprakelijkheid luchtvaartuigen

- burgerlijke aansprakelijkheid zee- en binnenschepen

- algemene burgerlijke aansprakelijkheid

- krediet

- borgtocht

- diverse geldelijke verliezen

II. Herverzekering op het gebied van schadeverzekering

Actieve herverzekering zal via het bijkantoor in Brussel, België - zoals via de Vennootschap over het algemeen - slechts in beperkte mate worden uitgeoefend, In het kader van internationale verzekeringsprogramma's en in het kader van projectzaken voor industriële klanten bestaat er in dit opzicht ten dele de ncodzaak om lokale polissen uit landen waar de Vennootschap geen eigen toelating heeft als directe verzekeraar, te herverzekeren via het bijkantoor. Het gaat hier om dekking voor dochter- en participatiemaatschappijen alsook voor projecten van verzekeringnemers bijv. in Zwitserland, in de USA, Oost-Europa of Azië. Daarbij treedt de Vennootschap eventueel ook via het bijkantoor op ais facultatieve herverzekeraar van andere ter plaatse toegelaten directe verzekeraars, bijv. van de onderneming AGCS, Generali of van andere MS1-vennootschappen.

5,Wordt aangesteld tot wettelijke vertegenwoordiger van het bijkantoor in België: de heer Louis André M De Block, geboren op 12 februari 1951 in Antwerpen, België

Aan de heer De Block wordt met onmiddellijke ingang en tot herroeping volmacht verleend om de vennootschap rechtsgeldig te vertegenwoordigen in alle activiteiten die verband houden met de bedrijfsuitoefening van het bijkantoor in Brussel, België. De volmacht omvat ook de vertegenwoordiging in alle proceshandelingen voor rechtbanken en administratieve instanties.

i " ' e_ Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

6.Het bijkantoor zal zijn zakelijke activiteiten per 04 januari 2044 beginnen, wanneer de bestanden vanL Mitsui Sumitomo lnsurance Company (Europe) Limited zijn overgedragen aan de Vennootschap.

7.13e Vennootschap verleent volmacht aan Carl Leermakers, Virginie Frémat en Pieter Dieltjens, advocaten, met kantoor in 2600 Antwerpen, Uitbreidingstraat 2, elk met het recht om ondervolmacht te verlenen en met de bevoegdheid om alleen op te treden, om bij de griffie van de rechtbank van koophandel en de Kruispuntbank van Ondernemingen alle formaliteiten te vervullen die nodig zijn voor de oprichting en de inschrijving van het bijkantoor, Aan de bovenstaande gevolmachtigden wordt hierbij volmacht verleend om aile documenten in te' vullen, te ondertekenen en neer te leggen die nodig zijn voor de inschrijving bij de belastingdienst en om de jaarrekening van de Vennootschap in naam van de Vennootschap. en/of het bijkantoor neer te leggen bij de Nationale Bank van België.

Pieter Dieltjens

Bijzondere lasthebber

Neergelegd:

- Gelegaliseerde en geapostilleerde oprichtingsakte en statuten van MSIG Insurance Europe AG +

gelegaliseerde beëdigde Nederlandstalige vertaling

- Gelegaliseerde en geapostilleerde beslissing van de raad van bestuur van MSIG Insurance Europe AG +

gelegaliseerde beëdigde Nederlandstalige vertaling

Gelegaliseerd en geapostilleerd uittreksel uit het handelsregister van MSIG Insurance Europe AG +

gelegaliseerde beëdigde Nederlandstalige vertaling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MSIG INSURANCE EUROPE AG

Adresse
LOUIZALAAN 287, BUS 8 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale