NATIONALE VERENIGING VAN BEROEPSFOTOGRAFEN

Association sans but lucratif


Dénomination : NATIONALE VERENIGING VAN BEROEPSFOTOGRAFEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.556.773

Publication

21/11/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch. Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter gl gelogdfontvangerl op

12 NOV. 2014

ter griffie van de Nederlandstalige

rechtbank vaWgphandef Brussel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0408.556.773

Benaming

(voluit) : Nationale Vereniging van Beroepsfotografen

(verkort) : NVB

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Spastraat 8, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging statuten en benoeming bestuurders

1. Op de buitengewone algemene vergadering van 28 augustus 2014 van de vereniging zonder winstoogmerk genaamd 'Nationale Vereniging van Beroepsfotografen' werd een statutenwijziging doorgevoerd., Ais gevolg en als toepassing hiervan werd de volgende gecoördineerde versie van de statuten goedgekeurd

I BENAMING - ZETEL - DOEL

Artikel 1

De vereniging draagt de volgende naam: "Nationale Vereniging van Beroepsfotografen" vzw. De naam van' de vereniging moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en, . andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden; "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel,: conform artikel 11 van de vzw-wet.

Artikel 2

De vereniging heeft haar zetel te 1000 Brussel, Willebroekkaai 37, gelegen in het gerechtelijk' . arrondissement Brussel.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel:

1De behartiging van de sociale, culturele en economische belangen van haar leden;

2.De behartiging van de beroepsbelangen van de beroepsfotografen;

3.Het organiseren van vormings - en vervolmakingsactiviteiten, bijscholingsactiviteiten en studiereizen in

binnen - en buitenland;

4.De kwaliteitsverhoging en promotie van de fotografie.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de, verwezenlijking van de bovenstaande doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten te: allen tijde zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de vernielde doelstellingen.

Il LEDEN

Artikel 4

De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden. Alleen de effectieve leden zijn stemgerechtigd Iid, van de algemene vergadering. De vereniging telt minimum drie effectieve leden. Kunnen aansluiten als. toegetreden lid bij de Nationale Vereniging voor Beroepsfotografen: beroepsfotografen zowel in hoofdberoep als'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

in bijberoep, gepensioneerde fotografen, studenten fotografie, afgestudeerde fotografen, leraars fotografie, opleidingsinstellingen waar fotografie gedoceerd wordt en personen die door hun status of deskundigheid bijdragen tot de realisatie van de doelstelling van de vereniging.

Artikel 5

De toegetreden en werkende leden van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen kunnen ten allen tijde hun lidmaatschap opzeggen door een brief of e-mail te richten aan de secretaris. Een ontslagnemend of uitgesloten effectief lid of toegetreden lid, evenals diens erfgenamen of rechtsverkrijgenden, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen of welk vermogen van de vzw ook.

Ill ALGEMENE VERGADERINGEN

Artikel 6

De raad van bestuur beslist over de toelaatbaarheid van de voorgestelde effectieve leden van de algemene vergadering.

Artikel 7

De algemene vergadering komt minstens eens per jaar samen en dit voor eind juni. De uitnodiging voor de algemene vergadering gebeurt door de secretaris of diens aangestelde per e-mail of gewone brief, die ten minste 8 dagen voor de vergadering wordt verzonden.

De algemene vergadering bezit de volgende exclusieve bevoegdheden:

1.de wijziging van de statuten,

2.de benoeming en afzetting van de voorzitter, de gedelegeerd bestuurder en de bestuurders,

3.de benoeming en afzetting van eventuele commissarissen alsook het bepalen van hun eventuele

bezoldigingen,

4.de kwijting aan bestuurders en de commissarissen,

5.de jaarlijkse goedkeuring van de begroting en van de rekeningen,

6.de ontbinding van de vereniging,

7.de uitsluiting van een lid,

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

9.de jaarlijkse ledenbijdrage bepalen,

10.het reglement van inwendige orde vastleggen,

19 .alle andere gevallen die de statuten bepalen.

Artikel 8

Ieder van de effectieve leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf lid is van de algemene vergadering en met dien verstande dat elk effectief lid maximum voor twee volmachtgevers mag optreden.

Alle effectieve leden zijn op dezelfde wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigde leden en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproepingsbrief en wanneer ten minste twee derde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden

Artikel 9

De leden van de algemene vergadering kunnen een punt op de dagorde plaatsen mits voorafgaandelijk een gemotiveerde aanvraag bij de raad van bestuur. Zij kunnen eveneens een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen mits veertien dagen vooraf aan te vragen aan de raad van bestuur.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd In een verslag. De verslagen worden bezorgd aan de effectieve leden van de algemene vergadering.

Deze verslagen worden bewaard op de zetel van de vereniging. De effectieve leden van de algemene vergadering kunnen er daar kennis van nemen.

IV BESTUUR

Artikel 10

De raad van bestuur is bij voorkeur samengesteld uit minimum 1 vertegenwoordiger per Vlaamse provincie. De raad van bestuur kan overgaan tot coöptatie van maximum 3 bestuursleden. De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur kiezen. De leden van de raad van bestuur zullen onderling de voorzitter en ondervoorzitter(s) aanstellen.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de algemene vergadering.

De raad van bestuur oefent haar bevoegdheid uit ais een college. Om geldig te kunnen beslissen moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 11

Voor het beheer en de administratie van de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen zal de raad van bestuur over de meest uitgebreide bevoegdheden beschikken. A! de volmachten, die niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehouden zijn, komen de raad van bestuur toe. Aile rechtsgedingen, zowel bij eis, bij verweer als bij dading zullen namens de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen door de raad van bestuur gevoerd worden, voor vervolging en benaarstiging door zijn voorzitter en zijn secretaris of diens aangestelde. Deze laatsten beschikken over de maatschappelijke handtekening, die door hen kan gedelegeerd worden aan een administratieve secretaris, die, met het oog op de vervulling van de vereiste dagelijkse taken voor de vereniging, wordt bezoldigd.

Artikel 12

Met uitzondering van de secretaris zal geen enkele bestuurder in deze hoedanigheid bezoldigd mogen worden. De onkosten, uitgaven die hij in het belang van de vereniging gemaakt heeft, zullen hem mogen worden terugbetaald voor zover deze uitgaven door de raad van bestuur werden goedgekeurd.

Artikel 13

De raad van bestuur zal de rekeningen en balans van de Nationale Vereniging voor Beroepsfotografen elk jaar, op 31 december, moeten afsluiten.

V BEZIT

Artikel 14

Het maatschappelijk bezit en de inkomsten van de vereniging mogen enkel aangewend worden voor de realisatie van de doelstellingen van de vereniging.

VI ONTBINDING EN LIQUIDATIE

Artikel 15

De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden ais die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel van de vereniging.

Mao 2,2

Luik B - Vervolg

Artikel 16 ...

In geval van ontbinding, zal de buitengewone algemene vergadering één of meerdere vereffenaars . benoemen, die zullen belast zijn met het aanzuiveren van alle schulden en lasten van de Nationale Vereniging ; van Beroepsfotografen en het opmaken van de overblijvende netto-activarekening,

Vooç-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17

Na ontbinding zal het resterende vermogen aangewend warden voor een gelijkaardige belangeloze ; doelstelling als deze vereniging.

Artikel 18

De statuten werden samengesteld in overeenstemming met de VZW-wet van 2 mei 2002 (B.S.11 december 2002); alles wat niet uitdrukkelijk door de statuten of het huishoudelijk reglement wordt geregeld, wordt geregeld door voornoemde wet.

2. Op de buitengewone Algemene Vergadering van 22 augustus 2014 van de vereniging zonder " winstoogmerk genaamd 'Nationale Vereniging van Beroepsfotografen' werden de volgende beslissingen " ' genomen met betrekking tot de samenstelling van de Raad van Bestuur van voormelde vereniging:

Werden ontslagen als lid van de Raad van Bestuur

- Jos Bosch, met woonplaats Landwaartslaan 20, 3600 Genk

- Rudy Fransens,met woonplaats Tervuursesteenweg 153, 3060 Bertem

- Paul Gheyle, met woonplaats Stationsstraat 22, 8380 Lissewege

- Filip Santens, met woonplaats Stationsstraat 25, 9880 Aalter

Werden benoemd als lid van de Raad van Bestuur;

- Caroline Tanghe, met woonplaats Harelbekestraat 5, 8570 Vichte

- Jos Verhoogen, met woonplaats Rechtestraat 42, 3071, Erps-Kwerps

- Danny Migalski, met woonplaats Kneuterweg 5, 3520 Zonhoven

- Johan Brouwers, met woonplaats Vredelaan 16, 3530 Houthalen - Heichteren

- Nikki Jeannine Huts, met woonplaats Haverstraat 1, 2000 Antwerpen

- Bruno Vetters, met woonplaats Frans Smekensstraat 4, 2660 Antwerpen

" Alle leden hebben de Belgische nationaliteit. De Raad van Bestuur is samengesteld als volgt:

Voorzitter

' Bruno Vetters, Frans Smekensstraat 4, 2660 Antwerpen

Ondervoorzitters

Jos Verhoogen, Rechtestraat 42, 3071, Erps-Kwerps

Caroline Tanghe, Harelbekestraat 5, 8570 Vichte

Afgevaardigd Bestuurder - Secretaris

Nikki Jeannine Huts, Haverstraat 1, 2000 Antwerpen

Bestuurders

Danny Migalski, Kneuterweg 5, 3520 Zonhoven

Johan Brouwers, Vredelaan 16, 3530 Houthalen - Helchteren

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NATIONALE VERENIGING VAN BEROEPSFOTOGRAFEN

Adresse
SPASTRAAT 8 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale