NEDERLANDSTALIGE VERENIGING VAN MAGISTRATEN (VERKORT) NVM

Divers


Dénomination : NEDERLANDSTALIGE VERENIGING VAN MAGISTRATEN (VERKORT) NVM
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 536.419.995

Publication

15/07/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IN

1

0 2013

Griffie

6-%-(0 , LL*9 . 99r

Ondernemingsnr Benaming

(votuit) : NEDERLANDSTALIGE VERENIGING VAN MAGISTRATEN

(verkort) : NVM

Rechtsvorm ; vzw

Zetel : POELAERTPLEIN 3, 1000 BRUSSEL

Onderwerp akte : OPRICHTINGSAKTE

Volgende personen

De heer Raf Van Ransbeeck, Raadsheer, wonende te 2170 Merksem, Ringlaan 93;

Mevrouw Kathelyne Brys, Substituut-procureur des Konings, wonende te 1740 Temat, Dreef 21;

Mevrouw Katrien Demeestere, Toegevoegd reohter, wonende te 8800 Roeselare, Jachthoornstraat 19;

De heer Christian Denoyelle, Jeugdrechter, wonende te 1830 Machelen, Heirbaan 180;

De heer Jan Geysen, Substituut-arbeidsauditeur, wonende te 3020 Herent, Ravenshoek 15, bus 1; De heer Ludovicus Goossens, Ere-voorzitter, wonende te 2300 Turnhout, De Merodelei 114;

De heer Walter Peeters, Ere-magistraat, wonende te 9250 Waasmurtster, Oude Heerweg Heide 105; De heer Hans Smeyers, Rechter, wonende te 3010 Leuven, Vlierbeeklaan 15;

hebben op 3 juni 2013 de VZW NEDERLANDSTALIGE VERENIGING VAN MAGISTRATEN (NVM) opgericht en hebben volgende statuten goedgekeurd:

TITEL 1 NAAM ZETEL DOEL DUUR

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam: "NEDERLANDSTALIGE VERENIGING VAN MAGISTRATEN, Vereniging, zonder Winstoogmerk", afgekort "vzw NVM".

Artikel 2.

De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Poelaertplein 3.

Binnen deze gemeente kan de maatschappelijke zetel worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur. Deze beslissing wordt gepubliceerd in de bijlagen van het B.S.

De Raad van bestuur kan beslissen een correspondentieadres te vestigen in een ander arrondissement. Artikel 3.

De vereniging heeft als doelstelling:

-middelen te zoeken om de rechtsbedeling doeltreffender te maken;

-de persoonlijke contacten en de solidariteit tussen de magistraten te bevorderen;

-hun morele en beroepsbelangen te verdedigen en te bevorderen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto. Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging kan alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van dit doel bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, een onroerend goed in huur nemen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging lid worden van andere verenigingen of beroepsverenigingen en zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II LEDEN

Artikel 5.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens vijf bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden. De vereniging kan werkende en niet werkende leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt toe aan de werkende leden.

Artikel 6.

Enkel de beroepsmagistraten, emeriti, eremagistraten, alsook gerechtelijke stagiairs kunnen lid worden van de vereniging.

De algemene vergadering beslist zonder verhaal over het aanvaarden van nieuwe leden. De aanvraag dient schriftelijk te gebeuren.

De bijzondere modaliteiten en voorwaarden voor lidmaatschap worden geregeld in een huishoudelijk reglement,

Artikel 7.

De leden van de vereniging kunnen worden gehouden tot het betalen van een jaarlijkse bijdrage van maximaal 50 Euro.

De leden welke hun lidmaatschap over het lopende boekjaar niet hebben betaald, worden ambtshalve als ontslagnemend beschouwd.

Artikel 8.

Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen door schriftelijke melding hiervan aan de Raad van Bestuur. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

Artikel 9.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengsten.

TITEL III RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders, allen lid van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Enkel de leden bedoeld in artikel 6 kunnen door de algemene vergadering worden benoemd tot bestuurder.

Artikel 11.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 4 jaar en zijn herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

De bestuurders welke hun lidmaatschap over het lopende boekjaar niet hebben betaald, worden ambtshalve als ontslagnemend bestuurslid beschouwd.

Artikel 12, De Raad van Bestuur kan werkende of niet-werkende leden van de vereniging uitnodigen op de vergaderingen van de Raad van Bestuur en hen coöpteren als lid van de Raad van Bestuur in afwachting van bekrachtiging door een volgende vergadering van de Algemene Vergadering. Zij nemen deel aan de vergaderingen met raadgevende stem.

Artikel 13

§1, De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de Raad bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

§2. De Raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen warden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

§3. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 14

§1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

§2. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een Dagelijks Bestuur of aan één of meer van de bestuurders.

§3 De Raad vaardigt een huishoudelijk reglement uit zo hij dit nodig oordeelt.

TITEL IV ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zich echter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene vergadering.

Artikel 16

Buiten haar andere wettelijke bevoegdheden is de Algemene vergadering uitsluitend bevoegd voor; het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen, de kwijting aan de bestuurders, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Artikel 17

§1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dat vereist. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen datum.

§2. Alle werkende leden worden bij gewone brief of per e-mail uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt verstuurd in opdracht van de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, plaats en uur.

§3. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 18

§1. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§2. Ingeval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 19

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. Zij worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Leden hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

TITEL V BEGROTINGEN REKENINGEN

Artikel 20

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

TITEL VI ONTBINDING VEREFFENING

Artikel 21

Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan de Algemene Vergadering slechts tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in de artikelen 19, §§2 en 3, en 20 van de Wet van 27 juni 1921. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOE12.2

Luik B - Vervolg

Artikel-22

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

Artikel 23

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Aldus opgemaakt te Brussel op 3 juni 2013 in dubbel origineel

Na goedkeuring van de stauten, hebben de oprichtende leden op hun vergadering van 3 juni 2013 de volgende bestuursleden aangesteld:

-De heer Raf Van Ransbeeck, geboren te Sint-Gillis-Waas, op 1 augustus 1971, als bestuurder - voorzitter; -Mevrouw Kathelyne Brys, geboren te Sint-Niklaas, op 26 december 1964, als bestuurder - ondervoorzitter; -De heer Jan Geysen, geboren te Antwerpen op 28 oktober 1954 als bestuurder  secretaris en tweede ° penningmeester;

-De heer Ludovicus Goossens, geboren te Turnhout op 12 november 1940, als bestuurder- eerste penningmeester;

-De heer Christian Denoyelle, geboren te Roeselare, op 10 mei 1970, als bestuurslid;

Ondergetekenden,

Raf Van Ransbeeck Jan Geysen

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enï bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

10/07/2015
ÿþMOD 2.2

Staatsblad bekend te maken kopie akte ter griffie

In de bijlagen bij het Belgisch

na neerlegging van de

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad neergelegd/G r) op"

~..~~,.~~ >tite

. . ..<.,

Q i 1' 35

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

ter ~ ~~ àledêtbetistalËge

«.....à. r, x .1- +. . r x. ,R l " iu. .,

~ V r ~ r R" V r :~r :~ ! ~~: ..

Ondernemingsnr : 536.419.995

Benaming

(voluit) : NEDERLANDSTALIGE VERENIGING VAN MAGISTRATEN

(verkort) : NVM

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Poelaertplein 3, 1000 Brussel

Onderwerp akte r Benoemingen/ontslagen nav algemene vergadering 13 mei 2014

De algemene vergadering heeft op haar vergadering van 13 mei 2014 het ontslag aanvaard van Raf Van Ransbeeck, geboren te Sint-Gillis-Waas op 1 augustus 1971, wonende te 2170 Merksem, Ringlaan 93 als voorzitter en lid van de raad van bestuur. Hem werd samen met de andere leden van het bestuur kwijting verleend.

De algemene vergadering heeft vanaf 1 juni 2014 tot bestuurder en secretaris benoemd:

- Jennifer Vanderputten, substituut-procureur des Konings, geboren te Doornik op 3 mei 1979, met

rijksregisternummer: 79.05.03-396.44, wonende te 1030 Schaarbeek, Sleeckxlaan 103;

De algemene vergadering heeft vanaf 1 juni 2014 tot voorzitter van de vereniging benoemd;

- Jan Geysen, geboren op 28 oktober 1954, Arbeidsauditeur, met rijksregisternummer 54.10.28-377.84,

wonende te 1020 Brussel, Neerleest 4;

De raad van bestuur is bijgevolg vanaf 1 juni 2014 als volgt samengesteld:

- Jan GEYSEN (voorzitter en tweede penningmeester),

- Kathelyne BRYS (ondervoorzitter),

- Ludovicus GOOSSENS (eerste penningmeester),

- Jennifer VANDERPUTTEN (secretaris),

- Christian DENOYELLE (bestuurder),

Walter PEETERS (bestuurder),

Ondertekend op 8 juli 2014 te Brussel door:

Jennifer Vanderputten Jan Geysen

Secretaris Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
NEDERLANDSTALIGE VERENIGING VAN MAGISTRATEN …

Adresse
Zetel : Poelaertplein 3, 1000 Brussel

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale