NEOGEN INTERNATIONAL

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : NEOGEN INTERNATIONAL
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 843.767.069

Publication

06/11/2013 : ME. - JAARREKENING 31.03.2013, GGK 26.09.2013, NGL 31.10.2013 13651-0095-023
21/02/2012
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Neergelegd

17-02-2012



Griffie

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*12301196*

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit): NEOGEN INTERNATIONAL

0843767069

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel: 1070 Anderlecht, Marie Curiesquare 50

Onderwerp akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte, verleden voor notaris Koen Diegenant te Halle (Buizingen), op 17 februari 2012, neergelegd ter registratie, dat:

1. De Naamloze vennootschap NEOGEN, met zetel te 1070 Anderlecht, Marie Curiesquare 50, ondernemingsnummer 0445.922.856 RPR Brussel.

Vennootschap opgericht onder de benaming  Beleggings- en Participatiemaatschappij Ratio ingevolge akte verleden voor notaris François Leconte, te Mortsel, op 9 december 1991, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 28 december 1991 onder nummer 911228-858.

Waarvan de statuten meermaals gewijzigd werden, onder andere met aanneming van de huidige maatschappelijk benaming, ingevolge proces-verbaal opgesteld door notaris Stefaan Van den Eynde, te Meise, op 27 oktober 2006, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 11 december daarna, onder nummer 06185090 en voor het laatst ingevolge proces-verbaal opgesteld door notaris Jean-Louis Maroy, te Brussel, op 18 april 2008, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 3 juni daarna, onder nummer 08080532.

2. De Naamloze vennootschap ALTER PHARMA, met zetel te 1070 Anderlecht, Marie Curiesquare 50,

ondernemingsnummer 0827.869.165, RPR Brussel.

Vennootschap opgericht ingevolge akte verleden voor ondergetekende notaris Diegenant, op 15 juli 2010,

bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 19 juli daarna, onder nummer 10304049.

Waarvan de statuten meermaals gewijzigd werden en voor het laatst ingevolge proces-verbaal opgesteld

door ondergetekende notaris Diegenant op 5 november 2010, gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch

Staatsblad van 30 november daarna, onder nummer 10173580;

Een naamloze vennootschap hebben opgericht die de volgende statuten heeft aangenomen:

Artikel 1. RECHTSVORM - NAAM.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een Naamloze vennootschap.

Zij draagt de benaming "NEOGEN INTERNATIONAL".

Artikel 2. ZETEL.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1070 Anderlecht, Marie Curiesquare 50.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van de raad van bestuur,

mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van de raad van bestuur, exploitatiezetels, administratieve zetels,

filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

Artikel 3. DOEL.

De vennootschap heeft als doel in België en in het buitenland, voor eigen rekening, voor rekening van

derden, de aankoop, de verkoop, de invoer-uitvoer, de levering, de vertegenwoordiging, de distributie en de

commercialisering van alle farmaceutische producten.

Zij kan binnen de perken van haar maatschappelijk doel, zowel in België als in het buitenland, alle roerende,

onroerende, financiële, industriële, commerciële en burgerrechtelijke verrichtingen doen.

Zij kan zich bij wijze van inbreng, overdracht, samensmelting, inschrijving, participatie, financiële

tussenkomst of op andere wijze interesseren in alle vennootschappen, ondernemingen of verrichtingen die een

gelijkaardig of verwant doel hebben of die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

Artikel 5. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt eenenzestigduizend vijfhonderd euro (61.500 EUR).

Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder 1/100e

van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op de kapitaalaandelen wordt als volgt in geld ingeschreven:

- door de NV NEOGEN, voornoemd sub 1), ten belope van negenennegentig (99) aandelen, hetzij voor een

bedrag van zestigduizend achthonderd vijfentachtig euro;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

- door de NV ALTER PHARMA, voornoemd sub 2), ten belope van één (1) aandeel, hetzij voor een bedrag van zeshonderd vijftien euro.

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 449 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer 363-1012927-93 bij de ING bank , zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 16 februari jongstleden afgeleverd bankattest, dat door ondergetekende notaris in zijn dossier zal bewaard worden.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven, volgestort is ten belope van honderd ten honderd.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van eenenzestigduizend vijfhonderd euro (EUR 61.500,00).

Het kapitaal is volledig volstort.

Artikel 5bis TOEGESTAAN KAPITAAL

Aan de raad van bestuur kan de bevoegdheid verleend worden om het geplaatst maatschappelijk kapitaal in één of meer malen te verhogen tot een vooraf bepaald maximum, overeenkomstig door de raad te bepalen modaliteiten.

Deze verhoging kan gebeuren door inbreng in geld in welk geval de raad van bestuur rekening zal dienen te houden met het voorkeurrecht van de bestaande aandeelhouders.

De verhoging van het kapitaal kan binnen het kader van het toegestane kapitaal ook gebeuren door inbreng in natura. De raad van bestuur mag evenwel, van het toegestane kapitaal geen gebruik maken om te beslissen tot een kapitaalverhoging die voornamelijk tot stand wordt gebracht door een inbreng in natura die uitsluitend voorbehouden is aan een aandeelhouder die effecten van de vennootschap in zijn bezit houdt waaraan meer dan tien procent van de stemrechten verbonden zijn.

De verhoging van het kapitaal waartoe, krachtens de bij dit artikel toegekende bevoegdheid wordt besloten, kan verder ook geschieden door omzetting van reserves, met of zonder uitgifte van nieuwe aandelen.

Binnen het kader van het toegestaan kapitaal kan de raad van bestuur beslissen tot uitgifte van converteerbare obligaties en warrants.

In geval van kapitaalverhoging door de raad van bestuur, in het kader van het toegestaan kapitaal, zal de raad van bestuur de uitgiftepremies, indien er zijn, moeten toewijzen aan een onbeschikbare rekening  Uitgiftepremies , die, zoals het kapitaal, de waarborg voor derden zal uitmaken en die, behoudens de mogelijkheid tot incorporatie in kapitaal door de raad van bestuur, zoals hiervoor voorzien, slechts zal kunnen verminderd of opgeheven worden krachtens een beslissing van de algemene vergadering beraadslagend onder de voorwaarden gesteld door artikel 612 van het Wetboek van Vennootschappen..

De raad van bestuur kan deze bevoegdheid uitoefenen gedurende vijf jaar te rekenen vanaf de bekendmaking van deze akte in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Deze bevoegdheid kan worden hernieuwd overeenkomstig de geldende wettelijke bepalingen.

Wanneer de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorstelt deze bevoegdheid te hernieuwen, stelt hij een met redenen omkleed verslag op waarin wordt aangegeven in welke bijzondere omstandigheden hij gebruik zal kunnen maken van het toegestane kapitaal en welke doeleinden hij daarbij nastreeft.

Artikel 16. BESTUURSBEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet.

De raad mag een directiecomité samenstellen waarvan de leden gekozen worden binnen of buiten de raad. De raad bepaalt de bevoegdheden van dit comité en regelt de werking ervan.

De raad mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, het bestuur van een of meer sectoren van haar activiteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad delegeren aan hetzij één of meer bestuurders, directeurs of volmachtdragers, al dan niet aandeelhouders, delegeren.

De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keus toekennen.

Artikel 17. VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, hetzij door twee bestuurders samen optredend, hetzij door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd-bestuurder, aangewezen door de raad van bestuur. Een gedelegeerde bestuurder is eveneens bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen wanneer zij wordt benoemd tot bestuurder of vereffenaar van een andere vennootschap.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Ze is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden. Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

Artikel 20. JAARVERGADERING - BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING.

De jaarvergadering zal gehouden worden elke laatste donderdag van de maand september om tien uur. Indien deze dag een zaterdag, een zondag of een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Deze aandeelhoudersvergaderingen mogen bijeengeroepen worden door de raad van bestuur of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de aandeelhouders die één/vijfde van het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief of op andere wijze medegedeeld. Artikel 21. OPROEPING.

De houders van aandelen op naam, alsook de bestuurders, commissaris, de houders van obligaties en warrants op naam en de houders van certificaten op naam die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, worden per aangetekende brief, vijftien dagen vóór de vergadering, uitgenodigd. De brief vermeldt de agenda.

De personen die krachtens het Wetboek van Vennootschappen tot een algemene vergadering dienen opgeroepen te worden en die aan een vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd.

Dezelfde personen kunnen tevens, voor of na de bijeenkomst van een algemene vergadering, welke zij niet bijwoonden verzaken zich te beroepen op het ontbreken van een oproeping of enige onregelmatigheid in de oproeping.

Artikel 23. DEPONERING VAN DE EFFECTEN.

Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering moet elke eigenaar van aandelen, indien zulks in de oproeping wordt vereist, minstens drie werkdagen voor de datum die bepaald werd voor de bijeenkomst, zijn certificaten van aandelen op naam, neerleggen op de maatschappelijke zetel of bij de instellingen die in de bijeenroepingsberichten worden vermeld.

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Artikel 24. VERTEGENWOORDIGING.

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene aandeelhoudersvergadering doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet aandeelhouder. De volmachten mogen schriftelijk of per telefax gegeven worden en worden neergelegd op het bureau van de vergadering.

De raad van bestuur mag evenwel de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering. Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Artikel 25. AANWEZIGHEIDSLIJST.

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de aandeelhouders of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de aandeelhouders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

Artikel 33. BOEKJAAR - JAARREKENING - JAARVERSLAG.

Het boekjaar begint op één april en eindigt op eenendertig maart van het erop volgende elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt de raad van bestuur een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een bestuurder of door een persoon belast met het dagelijks bestuur, of hiertoe uitdrukkelijk gemachtigd door de raad van bestuur.

De bestuurders stellen bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van vennootschappen De bestuurders zijn evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 1° van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 34. WINSTVERDELING.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

OVERGANGSBEPALINGEN

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

BENOEMING VAN DE EERSTE BESTUURDERS.

Overeenkomstig artikel 518, 2 van het Wetboek van vennootschappen worden door de oprichters tot eerste bestuurders benoemd:

1/ de Naamloze vennootschap ALTER PHARMA, met zetel te 1070 Anderlecht, Marie Curiesquare 50, ondernemingsnummer 0827.869.165, RPR Brussel, vertegenwoordigd door de BVBA GNRN Invest met zetel te Leuven (3001 Heverlee), Beukenlaan 11, ondernemingsnummer 0817.694.459 RPR Leuven, met als vaste vertegenwoordiger de heer JACOBSEN, Thomas, wonende te Leuven (3001 Heverlee), Beukenlaan 11;

2/ de heer DUBOIS, Eric, wonende te 1030 Schaarbeek, Voltairelaan 156.

De bestuurders verklaren hun opdracht te aanvaarden en bevestigen uitdrukkelijk dat zij niet getroffen zijn door een besluit dat zich daartegen verzet.

Het mandaat van de eerste bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2018.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op heden en zal worden afgesloten op 31 maart 2013.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2013.

- voor eensluidend analytisch uittreksel

Koen DIEGENANT, notaris

Dit uittreksel werd afgeleverd voor registratie, enkel met het oog op de neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel ter vervulling van de wettelijke formaliteiten.

Tegelijk neergelegd: uitgifte van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/03/2015
ÿþMal POF 11.1

In de bijlagen bij het=Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie1yy~ t /ontvangeri op

Voor- bohoudE

aan hâ Beigise Staatsbi

Ondernemingsnr :

Benaming (voluit) :

(verkort)

Rechtsvorm : 0843.767.069

13 Ut 2015

ter griffie van de Nederlandstalige rechtbank van kogfldel Brussel

Neogen International

Naamloze vennootschap

Marie Curiesquare 50 -1070 Anderlecht

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte : Benoeming Commissaris

Tekst :

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering dd 26/09/2013

De vergadering beslist

de benoeming als commissaris van VMB Bedrijfsrevisoren BV CVBA, met maatschappelijke zetel te Entrepotkaai 3, 2000 Antwerpen, ingeschreven in het rechtspersonenregister (Antwerpen) onder het nummer 0472.277.063, vast vertegenwoordigd door de heer Luc Martens, woonstkeuze doende te Entrepotkaai 3, 2000 Antwerpen. Het mandaat heeft een duur van drie boekjaren en zal automatisch een einde nemen op de jaarlijkse algemene vergadering die zal beraadslagen over de jaarrekening opgesteld over het boekjaar dat zal eindigen per 31 maart 2016. De commissaris zal tevens de controle uitvoeren over het boekjaar van de vennootschap dat eindigde per 31 maart 2013 en dit als een bijzondere opdracht. De jaarlijkse vergoeding van de commissaris wordt vastgesteld, voor de hele periode van zijn mandaat (alsook voor de bijzondere opdracht), op EUR 2.500 (excl. BTW) per jaar.

Alter Pharma NV, vast vertegenwoordigd door Thomas JACOBSEN

Bestuurder

Eric DUBOIS

Bestuurder

Opde laatste b1±.-ver tù UA-8 vermelden : 12ecto : Neem en fióèdbni û fibltC vàn dë instrùmei tèrende notaris, tiètili van clè ersfl o n en

g 1 p ) )-

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

27/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 24.09.2015, NGL 19.10.2015 15653-0056-025
03/11/2016 : ME. - JAARREKENING 31.03.2016, GGK 29.09.2016, NGL 24.10.2016 16661-0325-023

Coordonnées
NEOGEN INTERNATIONAL

Adresse
MARIE CURIESQUARE 50 1070 BRUSSEL

Code postal : 1070
Localité : ANDERLECHT
Commune : ANDERLECHT
Région : Région de Bruxelles-Capitale