PARTICIPATIEFONDS - VLAANDEREN

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : PARTICIPATIEFONDS - VLAANDEREN
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 553.802.890

Publication

24/06/2014
ÿþmod11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Steatsblad bekend te maken kopie

/ 3 juiv/

eiegceo

nivengen op

2014

ter griffie van cie Neder/encistei

Ondernemingsnr : 5 5 .3. &:-) 07, , 3 .

Benaming (voluit) : PARTICIPATIEFONDS - Vlaanderen

(verkort) :

Rechtsvorm: naamloze vennootschap

Zetel: Oude Graanmarkt 63

1000 BRUSSEL

Onderwerp akte :OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden op twaalf juni tweeduizend veertien, voor Meester Peter VAN MELKEBEKE,

Geassocieerd Notaris te Brussel,

dat:

Het PARTICIPATJEFONDS, openbare instelling, met maatschappelijke zetel gevestigd te 1000 Brussel, de

Lignestraat 1,

volgende vennootschap heeft opgericht:

Naam

De vennootschap is een handelsvennootschap en heeft de rechtsvorm van een Naamloze Vennootschap,

De bepalingen van het Wetboek Vennootschappen zijn van toepassing voor zover er niet van wordt

afgeweken in de bepalingen van de Bijzondere Wet, de Wet of huidige statuten.

Zij draagt de naam « PARTICIPATIEFONDS  Vlaanderen

Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Oude Graanmarkt 63, 1000 Brussel.

Doel

De vennootschap heeft als doel, in opdracht van het Vlaams Gewest en in overeenstemming met de

Bijzondere Wet en de Wet:

rechtstreeks of onrechtstreeks bij te dragen tot een versterking van het eigen vermogen en/of cie ondersteuning van de sfaagkansen van de projecten door achtergestelde leningen of andere gelijksoortige vormen van voorschotten van, en/of het verschaffen van financieringen aan de natuurlijke of rechtspersonen, wonende of met maatschappelijke zetel in het Vlaamse Gewest die beroepskrediet kunnen verkrijgen, ten behoeve van hun beroepswerkzaamheden. Wordt als beroepskrediet beschouwd, elke kredietverrichting met als doel de uitoefening van (en/of de voorbereiding) van een beroep door een natuurlijk persoon of rechtspersoon of de exploitatie door een rechtspersoon van een handel, een nijverheid of een professioneel middenstandbedrijf of vrij beroep te vergemakkelijken;

20 het rechtstreeks of onrechtstreeks leveren van administratieve en technische verrichtingen en begeleiding, met onder andere als doel de toegang tot financiering te vergemakkelijken, aan natuurlijke en rechtspersonen aan wie financiering wordt toegekend wonende of met maatschappelijke zetel in het Vlaams Gewest (hiertoe filialen op te richten); De begeleiding rechtstreeks of onrechtstreeks van de natuurlijke personen of rechtspersonen aan wie een financiering kan worden toegekend

30 het beleggen, het intekenei op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen al dan niet met een (semi)-publiekrechtelijk statuut;

40 het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen, het waarnemen van , bestuurdersfuncties en de functie van vereffenaar, het verlenen van advies, management en andere' gerelateerde diensten. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire ' benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt;

60 het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan aile verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, evenals het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen aile commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van ' aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken/ te bevorderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vo beho aan Belç Staat

II



II

SSe/

Voorbehouden ,kan let Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

De vennootschap mag bovendien belangen nemen door deelneming in alle vennootschappen, , ondernemingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zowel in België als in het buitenland, die een aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te vergemakkelijken/ bevorderen. Zij kan optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen. Zij kan zich borg stellen voor derden, zaakvoerders en vennoten. Zij kan hen eveneens leningen, voorschotten of kredieten toestaan, behoudens de wettelijke beperkingen terzake. De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Deze opsomming is niet limitatief zodat de vennootschap aile handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken op datum van twaalf juni tweeduizend veertien.

Kapitaal,

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt honderd en zes miljoen euro (106.000.000 EUR).

Het is vertegenwoordigd door honderd en zes duizend (106.000) aandelen op naam, met een nominale waarde van duizend euro (1.000 EUR) elk

Op de totaliteit van de kapitaalaandelen wordt in geld ingeschreven door Het Participatiefonds.

Ieder aandeel waarop werd ingeschreven en dit overeenkomstig artikel 66 §5 van de Bijzondere wet, werd volgestort ten belope van 12,6 %.

Het kapitaal werd volgestort ten belope van dertien miljoen tweehonderdvijftigduizend euro (13.250,000 EUR).

BANKATTEST.

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 449 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer BE67 0910 1990 0567 bij Belfius Bank, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 11 juni 2014, afgeleverd bankattest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minimum zes (6) en maximum twaalf (12) bestuurders. De raad moet onmiddellijk na zijn benoeming onder zijn leden een voorzitter verkiezen voor een maximale duur van 6 jaar.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad samengesteld uit natuurlijke personen, al dan niet aandeelhouders, die door de algemene vergadering van aandeelhouders worden benoemd voor hoogstens zes jaar en van wie het mandaat steeds herroepbaar is door deze laatste. Twee bestuurders zijn verkozen door de Algemene Vergadering op basis van een dubbele kandidatenlijst voorgesteld door ParticipatieMaatschappij Vlaanderen in het kort PMV.

Uittredende bestuurders zijn herbenoembaar.

De algemene vergadering mag te allen tijde een bestuurder ontslaan.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon te benoemen die belast wordt met de uitvoering van deze opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. De bestuurder- rechtspersoon mag zijn vaste vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Het mandaat van de uittredende bestuurders die niet herkozen worden, houdt onmiddellijk op te bestaan nadat de algemene vergadering tot nieuwe verkiezing is overgegaan.

De mandaten kunnen bezoldigd zijn op voorstel van de Vlaamse regering.

De vergoedingen van de bestuurders zijn bepaald door de Algemene Vergadering, op voorstel van de Vlaamse Regering.

De raad heeft de mogelijkheid om waarnemers toe te laten,

Werking van de raad van bestuur

De raad van bestuur stelt aile handelingen die noodzakelijk of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

De Raad van Bestuur beschikt over alle residuaire machten niet expliciet toegewezen aan de Algemene Vergadering door de wet of de statuten.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen en zetelt onder het voorzitterschap van de voorzitter of, indien deze verhinderd is, van een door andere bestuurders aangeduid bestuurder, telkens het belang van de vennootschap dit vereist of telkens tenminste twee bestuurders of de afgevaardigde bestuurder hierom verzoeken De oproeping geschiedt door elk communicatiemiddel dat een materiële ondersteuning kan krijgen.

De vergaderingen worden gehouden op dag, uur eg plaats

aangeduid in de oproepingen.

Bij gebrek aan een voorzitter of indien de voorzitter is verhinderd, wordt de raad van bestuur voorgezeten door een bestuurder door zijn collega's daartoe aangeduid.

De regelmatigheid van de bijeenroeping kan niet worden betwist indien alle bestuurders aanwezig of regelmatig vertegenwoordigd zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Beraadslagingen van de raad van bestuur

De raad van bestuur zal geldig beraadslagen en beslissen, indien de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda.

Over punten die niet op de agenda werden vermeld, kan slechts geldig worden beraadslaagd met de instemming van de voltallige raad van bestuur en voor zover alle bestuurders persoonlijk aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een bestuurder kan aan één van zijn collega's, bil geschrift of elk ander communicatiemiddel dat een materiële ondersteuning kan krijgen, volmacht verlenen om hem te vertegenwoordigen op een welbepaalde raad van bestuur en om er in zijn plaats te stemmen. In dat geval wordt de lastgever als aanwezig aanzien. Een bestuurder kan niet meer dan één van zijn collega's vertegenwoordigen.

Een bestuurder kan eveneens, maar slechts indien de helft van de leden van de raad van bestuur in persoon aanwezig zijn, bij geschrift of elk ander communicatiemiddel dat een materiële ondersteuning kan krijgen zijn mening laten kennen en zijn stem uitbrengen.

De besluiten van de raad van bestuur worden bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen genomen. Blanco en ongeldige stemmen worden niet bij de uitgebrachte stemmen geteld. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

Wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Hun handtekeningen worden aangebracht hetzij op één document hetzij op meerdere exemplaren van dit document. Dergelijk schriftelijk besluit wordt geacht genomen te zijn op de datum van de laatst aangebrachte handtekening. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening en de aanwending van het toegestane kapitaal.

Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor het goedkeuren van de jaarrekening en de aanwending van toegestaan kapitaal.

Adviserende comités - directiecomité

Overeenkomstig artikel 622 § 'I van het Wetboek van vennootschappen kan de raad van bestuur in haar midden en onder zijn aansprakelijkheid één of meer adviserende comités oprichten. Zij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

Overeenkomstig artikel 524 bis van het Wetboek van vennootschappen kan de raad van bestuur bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité zonder dat deze overdracht echter betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet bestuurder zijn. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

Indien een rechtspersoon lid wordt van het directiecomité, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, te benoemen die belast wordt met de uitvcering van deze opdracht in naam en voor rekening van de vennootschap. De rechtspersoon mag zijn vaste vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

De raad van bestuur is belast met het toezicht op het directiecomité.

Indien een lid van het directiecomité een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die behoort tot de bevoegdheden van het directiecomité, dienen de bepalingen en de formaliteiten voorzien in artikel 524ter van het Wetboek van vennootschappen te worden nageleefd.

Dageliiks bestuur

De raad moet het dagelijks bestuur van de vennootschap, alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat bestuur aangaat, delegeren aan hetzij één of meer bestuurders, directeurs of vol-machtdragers, die eveneens belast is met de uitvoering van de beslissingen van de raad, de leiding van het geheel of van een gedeelte of een bijzondere tak van de zaken van de vennootschap.

De raad bepaalt de bevoegdheden, de taken, de bezoldiging of de vergoeding van de persoon vernoemd in de voorgaande

Verteg_enwoordiging van de vennootschap

De vennootschap wordt in al haar handelingen, met inbegrip van de vertegenwoordiging in rechte, rechtsgeldig vertegenwoordigd ofwel door twee gezamenlijk optredende bestuurders ofwel door de afgevaardigde bestuurder.

In het kader van de uitoefening van een mandaat als bestuurder, zaakvoerder of lid van het directiecomité van een vennootschap wordt de vennootschap enkel rechtsgeldig vertegenwoordigd door de vaste vertegenwoordiger, die door de raad van bestuur bencemd werd ten einde dit mandaat in naam en voor rekening van de vennootschap uit te oefenen. Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur._Wordt een bestuurder belast met het dagelijks bestuur dan draagt hij de titel van "afgevaardigd-bestuurder. Wordt een niet-bestuurder belast met het dagelijks bestuur dan draagt hij de titel van directeur of algemeen directeur of elke andere titel waarmee hij/zij in het benoemingsbesluit wordt aangeduid.

Zij wordt bovendien rechtsgeldig verbonden door bijzonder gevolmachtigden en dit binnen het kader van hun volmacht.

Wanneer een directiecomité is ingesteld, kan de vennootschap binnen de perken van de bevoegdheden van het directiecomité tegenover derden tevens geldig vertegenwoordigd en verbonden worden door twee leden van het directiecomité samen optredend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

,taan he

Belgisch

Staatsblad

L--

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

rnod 11.1

De algemene vergadering

De gewone Algemene Vergadering kamt elk jaar samen in de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op een andere plaats vermeld in de oproeping op de eerste dinsdag van de maand mei om tien uur. Indien die dag een feestdag is, heeft de vergadering op de eerstvolgende werkdag plaats.

voorbehouden aan hy Beigisch staatstried

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vertegenwoordiging

Een aandeelhouder kan zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een gevolmachtigde op voorwaarde dat hij aile voorgeschreven formaliteiten voor toelating tot de algemene vergadering heeft nageleefd.

De minderjarigen, zij die onder gerechtelijk bewind zijn geplaatst of andere onbekwame of geesteszieke aandeelhouders handelen bij monde van hun wettelijke vertegenwoordigers.

Mede-eigenaars, vruchtgebruikers en naakte eigenaars, de schuldeisers en schuldenaars-pandgevers moeten zich laten vertegenwoordigen door één en dezelfde persoon.

De raad van bestuur kan de vorm van de volmachten vastleggen en eisen dat zij worden neergelegd op de door haar aangeduide plaats en binnen de door haar vastgestelde termijn.

Stemming in de algemene vergadering

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Behoudens andersluidende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, worden, ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen, de beslissingen van de vergadering genomen bij volstrekte meerderheid van de deelnemende stemmen, Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Blanco en ongeldige stemmen worden niet bij de uitgebrachte stemmen geteld.

De algemene vergadering kan niet beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld staan, tenzij alle aandeelhouders en andere vergaderingsgerechtigden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en aile aandeelhouders met eenparigheid besluiten over deze punten te beraadslagen.

De bestuurders geven antwoord op de vragen die hun door de aandeelhouders worden gesteld met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de aandeelhouders of het personeel van de vennootschap. In voorkomend geval, geven de commissarissen antwoord op de vragen die hun door de aandeelhouders worden gesteld met betrekking tot hun verslag.

Indien de raad van bestuur deze mogelijkheid heeft voorzien in de bijeenroeping, mag iedere aandeelhouder per brief stemmen door middel van een door de vennootschap opgesteld formulier dat door de vennootschap ter beschikking wordt gesteld van de aandeelhouders.

Dit formulier bevat de volgende vermeldingen:

- de naam, voornamen, firme of maatschappelijke benaming van de aandeelhouder, zijn woonplaats

of maatschappelijke zetel;

- zijn handtekening;

- het aantal aandelen waarmee hij deelneemt aan de stemming;

- het bewijs dat de voorafgaande toelatingsformaliteiten tot de vergadering werden nageleefd;

- de agenda van de algemene vergadering met aanduiding van de te behandelen onderwerpen en de

voorstellen van beslissingen;

- de onthouding of de zin waarin zal gestemd worden betreffende elk voorstel;

- de machtiging die eventueel aan de voorzitter of aan een andere aangeduide persoon worden

verleend om in naam van de aandeelhouder te stemmen over de amendementen of de aan de

vergadering voorgelegde nieuwe beslissingen.

De formulieren die niet bij de vennootschap zijn aangekomen ten laatste drie werkdagen voor de dag

waarop de algemene vergadering is vastgesteld, zullen buiten beschouwing worden gelaten. De

toelatingsformaliteiten moeten vervuld zijn.

Jaarrekening

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jean

Berekening van de winst

De jaarlijkse nettowinst wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Van die winst wordt vijf percent voor de wettelijke reserve voorafgenomen. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer het reservefonds een tiende van het kapitaal van de vennootschap bereikt; de verplichting herleeft indien de wettelijke reserve wordt aangesproken;

Het saldo zal de bestemming krijgen die de algemene vergadering eraan zal geven bij meerderheid van stemmen, op voorstel van de raad van bestuur.

Interimdividenden

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren. Deze uitkering mag alleen geschieden op de winst van het lopende boekjaar, in voorkomend geval verminderd met het overgedragen verlies of vermeerderd met de overgedragen winst, zonder onttrekking aan de gevormde reserves en met inachtneming van de reserves die krachtens een wettelijke of statutaire bepaling moeten warden gevormd. Verder wordt gehandeld naar het vocrschrift van de artikelen 618 en 619 van het Wetboek van vennootschappen.

Vereffening en verdeling

De beslissing tot ontbinding van de vennootschap kan enkel worden genomen op voorstel van de Vlaamse regering.

Op de laatste blz. van Luik. 8 vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(c)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden

aan he

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik ook, wordt de vereffening beheerd door één of meerdere door de algemene vergadering benoemde vereffenaar(s)op voorstel van de Vlaamse Regering; bij gebreke aan dergelijke benoeming geschiedt de vereffening door de raad van bestuur die op dat ogenblik in functie is en die handelt in hoedanigheid van vereffeningcomité. De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel ter bevestiging worden voorgelegd, overeenkomstig artikel 184, §2 van het Wetboek van vennootschappen. De vereffenaar beschikt daarvoor over de meest uitgebreide bevoegdheden zoals die door de wet worden toegestaan.

De algemene vergadering bepaalt, in voorkomend geval, de emolumenten voor de vereffenaar.

Na aanzuivering van aile schulden en van aile lasten en kosten van de vereffening of de consignatie van de nodige sommen hiertoe, dient het netto actief eerst te worden aangewend om het bedrag van het volgestorte kapitaal te vergoeden; hetzij in geld, hetzij in aandelen.

Het batig saldo van de vereffening zal gelijkmatig verdeeld worden onder de aandeelhouders. Indien de netto- opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN.

BENOEMING VAN DE EERSTE BESTUURDERS.

Werden door de oprichter tot eerste bestuurders benoemd, overeenkomstig artikel 518 § 2 van het Wetboek van vennootschappen en beslissing van de Vlaamse Regering van 25 april 2014:

1, De heer Johan Bortier, wonende te Walter Pompelaan 39, 2640 Mortsel ;

2. De heer Daniel Eysenbrandts, wonende te Sint-Jobsteenweg 81, 2970 Schilde;

3, De heer Jeroen Overmeer, wonende te Peetersstraat 15/2, 3290 !lest;

4. De naamloze vennootschap KANTOOR TORRIMMO, met maatschappelijke zetel te Oude lepersestraat 43, 8870 Izegem met als vaste vertegenwoordiger de heer Jean Pierre Dejaeghere, wonende te Oude lepersestraat 43, 8870 Izegem;

5. De heer Koen Lebegge, wonende te Schipperskaai 2, 9000 Gent;

6, Mevrouw Katleen Sottiaux, wonende te Van Leentstraat 69, 2140 Borgerhout ;

7, De heer Marcel Van Handenhoven, wonende te Lavendelstraat 74, 9100 Sint-Niklaas;

B. Mevrouw Hilde Van der Straeten, wonende te Affligemstraat 69b, 1742 Ternat ; en

9. Mevrouw Katrien Penne, wonende te Pensstraat 13, 9070 Heusden.

die dit mandaat aanvaard hebben voor een duur van zes jaar,

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van twaalf juni tweeduizend veertien en zal worden

afgesloten op 31 december 2015.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

VOLMACHT RECHTSPERSONENREGISTER, BTW ADMINISTRATIE en KRUISPUNTBANK van

ONDERNEMINGEN.

Bijzondere volmacht werd verleend aan mevrouw Eline Michels, met woonstkeuze te 1000 Brussel,

Oude Graanmarkt 63, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten

bij het rechtspersonenregister en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de

Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving/aanpassing van

de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren,

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd een uitgifte van de akte, één volmacht).

Dit uittreksel werd afgeleverd vex5r registratie bij toepassing van artikel 173,1° bis van het Wetboek der

Registratierechten.

Peter VAN MELKEBEKE

Geassocieerd Notaris

Op de laatste blz. van LU< B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van cie perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

12/12/2014
ÿþMod Word 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Rijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

en

0 3 bEt. 2014

ter griffie van de Nederlandstalig rechtbank Gm15kkoophandei Bru

p

d DI

" 1922 527"

e ai

Ondernemingsnr : 0553.802.890

Benaming

(voluit) : PARTICIPATIEFONDS - Vlaanderen

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Oude Graanmarkt 63, 1000 Brussel (volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Er blijkt uit een akte verleden voor Sofia De Wolf, Vlaams Instrumenterend ambtenaar, op 22 oktober 2014,

dat werd gehouden de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze

vennootschap "PARTICIPATIEFONDS - Vlaanderen", waarvan de zetel gevestigd is te 1000 Brussel, Oude

Graanmarkt 63 met ondernemingsnummer 0553,802,890,

De volgende beslissingen werden genomen:

EERSTE BESLISSING  Wijziging van artikel 11 van de statuten;

De algemene vergadering beslist om de volgende zinnen uit artikel 11 te schrappen: "De mandaten kunnen

bezoldigd zijn op voorstel van de Vlaamse regering.

De vergoedingen van de bestuurders zijn bepaald door de Algemene Vergadering, op voorstel van de

Vlaamse Regering.", en te vervangen als volgt: "De mandaten kunnen bezoldigd zijn op voorstel van de

Algemene Vergadering.

De vergoedingen van de bestuurders zijn bepaald door de Algemene Vergadering."

Hiertoe wordt de tekst van artikel 11 van de statuten integraal geschrapt en vervangen.

TWEEDE BESLISSING - Vergoeding leden raad van bestuur;

DERDE BESLISSING - Benoeming van een commissaris;

De voorzitter stelt voor, en de vergadering beslist om BDO Bedrijfsrevisoren-BDO Réviseurs d'Entreprises Burg. Venn. o.v.v. CVBA, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder het ondernemingsnummer 0431.088.289 en met zetel te Elsinore Building - Corporate Village, Da Vincilaan 9 bus E6, 1935 Zaventem, met ingang van 22 oktober 2014, te benoemen ais commissaris van de vennootschap voor een periode van drie jaar.

De commissaris zal de controle verrichten over drie boekjaren, namelijk vanaf het verlengde boekjaar eindigend per 31 december 2015 tot en met het boekjaar eindigend per 31 december 2017. Zijn mandaat zal, behoudens herverkiezing, eindigen op de jaarvergadering die zal besluiten over de jaarrekening betreffende het boekjaar eindigend per 31 december 2017.

BDO Bedrijfsrevisoren-BDO Réviseurs d'Entreprises Burg. Venn. o.v.v. CVBA, voornoemd, heeft aangesteld als haar vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van deze functie, de heer Bert Kegels.

De bezoldiging van de commissaris bedraagt een eenmalige systeemaudit van tweeduizend vijfhonderd euro (¬ 2.500,00) en een variabele vergoeding op jaarbasis aanpasbaar naar gelang het operationeel volume. Deze variabele vergoeding bevat alle kosten doch is exclusief BTW en zal jaarlijks worden geïndexeerd, hetgeen door de Algemene Vergadering aanvaard wordt.

VIERDE BESLISSING  Coördinatie van de statuten

De vergadering verleent aan de instrumenterende ambtenaar alle machten om, rekening houdend met de voorafgaande wijziging van de statuten, de gecoördineerde tekst van de statu-lten van de ven-nootschap op te stellen, te onderteke-men en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wet-'telijke bepalingen ter zake.

VIJFDE BESLISSING - Machtigingen

De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan de raad van bestuur om de voorgaande

beslissingen uit te voeren.

Vao'.

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De vergadering verleent bijzondere volmacht aan mevrouw Fijne MICHELS, voornoemd, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving/aanpassing van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, te verzekeren

Voor ontledend uittreksel

Sofie De Wolf

Vlaamse instrumenterende ambtenaar.

Samen hiermee neergelegd: een expeditie van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/06/2015
ÿþMod Word 11.5

Li ; x: In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

5076450*

. neer'geIeeeQtnvan9en op 2 0 mn MM

ter griffieyen d~ Erderlandsl~arigë

rechtbank van koophandel Brussel

Ondernemingsnr : 0553.802.890 Benaming

(voluit) : PARTICIPATIEFONDS-Vlaanderen

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Oude Graanmarkt 63, 1000 Brussel

(volledig adres)

Onderwerp akte : Doelwijziging - Ontslag - Benoeming

Er blijkt uit een akte verleden voor Sofie De Wolf, Vlaamse commissaris, op 30 april 2015, dat werd

gehouden de buitengewone algemene vergadering van de naamloze vennootschap "PARTICIPATIEFONDS -

Vlaanderen", waarvan de zetel gevestigd is te 1000 Brussel, Oude Graanmarkt 63, met ondernemingsnummer

0553.802.890.

De volgende beslissingen werden genomen:

Eerste beslissing  Ontslag en benoeming bestuurders

De algemene vergadering neemt akte van het ontslag van Mevrouw Hilde Van der Straeten en de heer

Marcel Van Handenhoven als bestuurders van de vennootschap en dit met ingang van heden.

De algemene vergadering van aandeelhouders beslist unaniem om de heer Filip Lacquet, wonende te

Hoogbeemd 32, 3020 Herent en ParticipatieMaatschappij Vlaanderen nv, met maatschappelijkte zetel te Oude

Graamarkt 63, 1000 Brussel en ondernemingsnummer 0455.777.660 te benoemen als bestuurders van de

vennootschap en dit met ingang van heden.

ParticipatieMaatschappij Vlaanderen nv benoemt op haar beurt Hilde Van der Straeten, wonende te

Affligemstraat 69b, 1742 Ternat, als vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van dit mandaat.

Tweede beslissing --Vaststelling vergoeding bestuurders - Rechtzetting

Het mandaat van Hilde Van der Straaten en Marcel Van Handenhoven werd steeds onbezoldigd

uitgeoefend. Dit in tegenstelling tot wat er op de vorige buitengewone algemene vergadering van

aandeelhouders, op datum van 22 oktober 2014, verkeerdelijk werd beslist.

Het mandaat van de overige bestuurders wordt wel bezoldigd uitgeoefend,

De heer Filip Lacquet zal zijn mandaat onbezoldigd uitoefenen en dit met ingang van heden.

Derde beslissing  Ontslag voorlezing verslag

Vierde beslissing  Doelwijziging

De vergadering beslist het doel van de vennootschap uit te breiden en hiertoe de tekst van artikel 3 der

statuten integraal te vervangen door volgende tekst:

"Artikel 3. DOEL

Cie vennootschap heeft ais doel, in opdracht van het Vlaams Gewest en in overeenstemming met de

Bijzondere Wet en de Wet:

1° Rechtstreeks of onrechtstreeks bij te dragen tot een versterking van het eigen vermogen en/of de

ondersteuning van de slaagkansen van de projecten door achtergestelde leningen of andere gelijksoortige

vormen van voorschotten van, en/of het verschaffen van financieringen aan

" de natuurlijke of rechtspersonen, wonende of met maatschappelijke zetel in het Vlaamse Gewest,

" de natuurlijke of rechtspersonen, wonende of met maatschappelijke zetel buiten het Vlaamse Gewest voor investeringen in een exploitatiezetel/vestiging gelegen in het Vlaamse Gewest,

die beroepskrediet kunnen verkrijgen, ten behoeve van hun beroepswerkzaamheden. Wordt als beroepskrediet beschouwd, elke kredietverrichting met ais doel de uitoefening van (en/of de voorbereiding) van een beroep door een natuurlijk persoon of rechtspersoon of de exploitatie door een rechtspersoon van een handel, een nijverheid of een professioneel middenstandbedrijf of vrij beroep te vergemakkelijken;

2° het rechtstreeks of onrechtstreeks leveren van administratieve en technische verrichtingen en begeleiding, met onder andere als doel de toegang tot financiering te vergemakkelijken, aan natuurlijke en rechtspersonen aan wie financiering wordt toegekend wonende of met maatschappelijke zetel in het Vlaams Gewest (hiertoe filialen pp te richten); De begeleiding rechtstreeks of onrechtstreeks van de natuurlijke personen of rechtspersonen aan wie een financiering kan worden toegekend;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

)loor- behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

3° het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen al dan niet met een (semi)-publiekrechtelijk statuut;

4° het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen, het waarnemen van bestuurdersfuncties en de functie van vereffenaar, het verlenen van advies, management en andere gerelateerde diensten. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt;

5' het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, evenals het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken! te bevorderen.

De vennootschap mag bovendien belangen nemen door deelneming in alle vennootschappen, ondernemingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zowel in België als in het buitenland, die een aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te vergemakkelijken! bevorderen. Zij kan optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen. Zij kan zich borg stellen voor derden, zaakvoerders en vennoten. Zij kan hen eveneens leningen, voorschotten of kredieten toestaan, behoudens de wettelijke beperkingen terzake. De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Deze opsomming is niet limitatief zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel."

Vijfde beslissing - Machtigingen

De vergadering verleent aan de instrumenterende ambtenaar alle machten om de gecoordineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, in overeenstemming met de wettelijke bepalingen ter zake.

Zesde beslissing

De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan de raad van bestuur om de voorgaande beslissingen uit te voeren.

Zevende beslissing

De vergadering verleent bijzondere volmacht aan Eline Michels, voornoemd, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke administratieve formaliteiten te vervullen, met inbegrip van de aanvraag bij de BTW, ondernemingsloket met het oog op de aanpassing van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, Sociale Verzekeringskas en de directe belastingen.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge





Voor ontledend uittreksel

Sofie De Wolf

Vlaams commissaris.

Samen hiermee neergelegd; een expeditie van de akte













Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
PARTICIPATIEFONDS - VLAANDEREN

Adresse
OUDE GRAANMARKT 63 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale