PATCH IT

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : PATCH IT
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 559.980.703

Publication

02/09/2014
ÿþa

i MUJP

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch $ta l bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte r-;eelOft`leafcen op

ter gr, 2 Z Afl6. 2014

rechtbank van tand

koophandel 5talige

Griffie gr

ussFq

1111

Ondernemingsnr : 559 f 9 SQr 703

Benaming

(voluit) : PATCH IT

(verkort) :

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetel : STALINGRADLAAN 56 - 1000 BRUSSEL

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMING

De ondergetekenden:

1. De heer Maarten Vekens, geboren op 24.01.1981,

wonende te Stalingradlaan 56, 1000 Brussel

2. Mevrouw Katrijn Vekens, geboren op 05.10.1984,

wonende te Koning Albertstraat 148, 1760 OLV-Lombeek

Verklaren een vennootschap onder firma op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

I. STATUTEN

HOOFDSTUK I  Naam  duur  zetel -- doel

Artikel 1

De vennootschap is opgericht als vennootschap onder firma onder de naam Patch IT.

Artikel 2

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur. Zij begint te werken vanaf 01/09/2014

Artikel 3

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Stalingradlaan 56 1000 Brussel.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden naar eender welk adres in België, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering, mits bekendmaking in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland, bestuurs- en uitbatingszetels, agentschappen en bijhuizen en bureaus inrichten, waar en wanneer zij het nodig acht, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering.

Artikel 4

De vennootschap heeft tot doet:

Het verstrekken van advies in de meest ruime zin op het vlak van consultancy, procesbeheer en projectopvolging op informatietechnologisch, administratief en organisatorisch vlak.

Het verstrekken van advies en technische hulp voor computers, randapparatuur en technische infrastructuur alsook occasionele aankoop en verkoop van computers en randapparatuur.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

 Het tekenen van patronen voor kledij op maat. Het aanpassen van bestaande patronen. Verstelwerk van kledij. Het ontwerpen en realiseren dames-, kinder en herenmode. Het ontwerpen en realiseren van juwelen. Het ontwerpen en realiseren van schoenen.

Het beheer en de uitbouw en uitbreiding van haar patrimonium, be staande uit roerende en onroerende goederen en rechten in de ruimste zin. Dit omvat

*alle verrichtingen en rechtshandelingen met betrekking tot onroerende goederen en - rechten in de ruimste zin, zoals het (ver)bouwen, in-richteen, het verwerven, vervreemden, het (ver)hu ren, het beheren, uitba-ten, valoriseren en ordenen van alle onroerende goederen, leasing inbegrepen.

*Alle verrichtingen en rechtshandelingen met betrekking tot roerende goederen en - rechten in de ruimste zin, zoals het verwerven, vervreemden, het uitbaten, (ver)huren, en in het bijzonder het beheren en valori-seren van aandelen, obliga ties, participatiebewijzen en andere waardepapieren.

De vennootschap kan alle rechtshandelingen en daden stellen in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel. Zij kan dit doen in België en in het buitenland, en voor eigen rekening en voor rekening van derden.

Activiteiten waarvoor de vennootschap niet zelf over de nodige vereiste activiteitsattesten zou beschikken zullen in onderaanneming worden uitgegeven.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, op gelijk welke wijze  rechtstreeks of zijdelings  deelnemen aan of belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard. Zij kan alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan, en ze kan zich voor derden borgstellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

HOOFDSTUK II -- KAPITAAL VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 5

De heer Vekens Maarten, voornoemd, brengt in de vennootschap 1.900,00 E in. In gemeen overleg worden hem hiervoor 190 van de 200 aandelen toegekend.

Mevrouw Vekens Katrijn, voornoemd, brengt in de vennootschap 100,00 £ in. In gemeen overleg worden haar hiervoor 10 van de 200 aandelen toegekend.

Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op een som ter grootte van 2.000,00 E, vertegenwoordigd door 200 aandelen, volledig volgestort.

Artikel 6

In geen geval en om geen enkele reden, zullen de vennoten of hun erfgenamen of rechtsopvolgers de zegels mogen Iaten leggen op de goederen of waarden van de vennootschap, noch een gerechtelijke inventaris laten opmaken.

Artikel 7

Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten bij aangetekend schrijven aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking zes maanden na de datum van verzending van deze brief. Bij overlijden van één van de vennoten wordt de vennootschap voortgezet onder de overlevende vennoten. Hetzelfde geldt indien één van de vennoten ingevolge een blijvende invaliditeit van meer dan zesenzestig procent (66 %) werkonbekwaam wordt, bij ontslag, uitsluiting en professionele (tuchtrechtelijke) afzetting van een vennoot.

Artikel 8

Ingeval een der vennoten zijn aandeel wenst over te dragen zal de nieuwe vennoot moeten aanvaard worden door alle overige vennoten. Indien de nieuwe vennoot niet aanvaard wordt, kan de uittredende vennoot de vennootschap gewoon verder zetten of de overname van zijn aandeel eisen.

HOOFDSTUK III -- BESTUUR

Artikel 9

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, aI dan niet vennoten.

Zij worden door de algemene vergadering benoemd voor bepaalde of onbepaalde duur.

De opdracht van de zaakvoerders zal niet vergoed worden, behoudens andersluidende beslissing van de

algemene vergadering..

Artikel 10

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

,Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door elke zaakvoerder die alleen kan optreden. Doch mogen verbintenissen boven 5.000,00 E enkel worden aangegaan mits de handtekening van twee zaakvoerders of desgevallend twee vennoten.

Artikel 11

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen, met dien verstande dat alleen

bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen toegestaan zijn.

Artikel 12

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. De professionele aansprakelijkheid van iedere vennoot blijft evenwel individueel. De professionele verzekeringskosten zijn evenwel ten laste van de vennootschap.

HOOFDSTUK IV  TOEZICHT

Artikel 13

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boekhouding, de rekeningen, brieven, notulen en in het algemeen alle geschriften van de vennootschap.

HOOFDSTUK V  ALGEMENE VERGADERING VAN DE VENNOTEN

Artikel 14

Een algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de

tweede dinsdag van Mei om 19.00 uur.

Tevens moet een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen op schriftelijke aanvraag der vennoten, die éénvijfde van het vermogen van de vennootschap vertegenwoordigen.

Alle vergaderingen worden gehouden ter zetel van de vennootschap.

De oproepingen geschieden via elektronische mail, toegezonden aan de vennoten minstens acht dagen v66r de vergadering, met vermelding van de agenda van de vergadering.

Wanneer alle vennoten aanwezig zijn en allen daarmee akkoord gaan, kan een algemene vergadering zonder voorafgaande oproepingen beraadslagen en besluiten over de agendapunten die door de vennoten met eenparigheid worden vastgesteld.

Vennoten kunnen op de algemene vergadering vertegenwoordigd worden, maar uitsluitend door een andere vennoot op voorlegging van een geschreven volmacht.

Artikel 15

De algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van:

de behandeling en goedkeuring van de jaarrekening;

het verlenen van kwijting aan de zaakvoerders, en het instellen van de vennootschapsvordering tegen

de zaakvoerders;

de bestemming van de beschikbare winst;

- de bezoldigingen van de zaakvoerders;

- het ontslag en de benoeming van zaakvoerders;

de wijziging van de statuten,

Elke vennoot heeft stemrecht in verhouding tot zijn aandeel in het vermogen van de vennootschap.

Alle beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen behoudens de hierna bepaalde uitzonderingen.

Elke beslissing betreffende de benoeming en het ontslag van zaakvoerders evenals de wijziging van de statuten moet worden goedgekeurd door een drie/vierden meerderheid van de stemmen waarmee aan de stembeurt wordt deelgenomen.

Artikel 16

a

sliet boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten, en maken de zaakvoerders de inventaris op.

Artikel 17

Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle kosten, inclusief de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit,

De nettowinst wordt tussen de vennoten verdeeld in dezelfde verhouding aIs het aantal aandelen in zijn bezit. De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk vooraf genomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

HOOFDSTUK VI  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 18

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaamverklaring, de professionele (tuchtrechterlijke) afzetting of schorsing van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen.

Artikel 19

In geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen, onverminderd de toepassing van artikel 179 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 20

In alle gevallen van ontbinding wordt in het netto-actief van de vennootschap gedeeld, derwijze dat aan iedere

vennoot een evenredig deel wordt toegekend,

DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 21

Betwistingen aangaande de interpretatie of toepassing van deze statuten zullen aan een scheidsrechterlijke

uitspraak worden voorgelegd overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek.

Artikel 22

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen en

in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

Een bijzondere volmacht wordt verleend aan de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid A. SCHETS & PARTNERS -- BELASTINGCONSULENTEN - ACCOUNTANTS, waarvan de zetel is gevestigd te 1651 Lot-Beersel, Bergensesteenweg 163, ingeschreven in het Rechtspersonenregister te Brussel onder het ondernemingsnummer 0420.048.305, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, met mogelijkheid om afzonderlijk te handelen en met mogelijkheid tot ondertekening der documenten, om alle formaliteiten met betrekking tot deze akte te vervullen betreffende de inschrijving van de vennootschap in het rechtspersonenregister, bij een ondernemingsloket, op de griffie van de rechtbank van koophandel en bij de administratie van de belasting over de toegevoegde waarde, voor zover als nodig.

OVERGANGSBEPALINGEN

Wordt als zaakvoerder benoemd voor onbepaalde duur: de heer Maarten Vekens voornoemd, die verklaart dit

mandaat te aanvaarden

Het eerste boekjaar loopt van datum van oprichting I September 2014 tot 3I december 2015.

Aldus opgemaakt te Brussel, op 18 Augustus 20I4, in vier exemplaren,

Maarten Vekens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz- van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PATCH IT

Adresse
STALINGRADLAAN 56 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale