PLAYRIGHT

BV CVBA


Dénomination : PLAYRIGHT
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 440.736.227

Publication

04/07/2014
ÿþ ModWord 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

11111,11111.11j011111

neergelegd/ontvangen op

25 JUNi 20t4

tr griffie van de tteglandstalige priteeteert klerph-cirreici Brussb

Ondernemingsnr : 0440.736.227

Benaming

(voluit): PlayRight

(verkort) :

Rechtsvorm Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Zetel Belgicalaan, 14

1080 Brussel

(volledig adres)

Onderwerp akte: NIEUWE STATUTEN

kigevolge akte verleden voor Meester Olivier NEYRINCK, geassocieerd Notaris met standplaats te Jette, op zestien juni tweeduizend en veertien, heeft de buitengewone' algemene vergadering van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "PlayRight" oudere statuten geschrapt en nieuwe statuten aangepast ais volgt:

TITEL I - ALGEMEEN

Artikel Naam, vennootschapsvorm en duur

PlayRight is een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Belgicalaan 14 te 1080 Brussel, De Raad van Bestuur kan beslissen de zetel eiders in-het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te vestigen, of om eiders (In België of in het buitenland) plaatselijke kantoren op te zetten..

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft als doel de exploitatie, de administratie en het beheer, in de meest ruime zin, van de naburige rechten van uitvoerende kunstenaars, in België en in het buitenland, voor zichzelf, voor haar vennoten en aangeslotenen en voor andere vennootschappen voor het beheer van rechten, Zij gaat over tot de inning en de verdeling van voornoemde rechten. Zij verricht alle handelingen die haar belangen, die van haar vennoten en aangeslotenen of van andere vennootschappen voor het beheer van rechten rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bevorderen.

zij vertegenwoordigt de uitvoerende kunstenaars jegens producenten, de overheid, andere Belgische o buitenlandse vennootschappen voor het beheer van rechten, gebruikers en derden, en bestrijdt in hun naam zelfs in rechte, aile misbruiken van en inbretikerf op die rechten. In het kader van de behartiging van de materiële en immateriële belangen van haar vennoten en aangeslotenen kan de vennootschap al dan nie samen met andere organisaties  activiteiten ondernemen ter verbetering van de Juridische, de sociale _en de sociaal-economische positie van uitvoerende kunstenaars, evenals overeenkomstig en binnen de perken van de wet een deel van de door haar gernde rechten bestemmen voor sociale, culturele en educatieve doeleinden.

TITEL Il AANDELEN

Artikel 4: Kapitaal

Fiet vaste gedeelte van het kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend vijfhonderd, tweeënnegentig euro en één eurocent (18.592,01 euro) en wordt vertegenwoordigd door zevenhonderd vijftig (750) aandelen van vierentwintig euro en achtenzeventig eurocent.(24,78 euro) élk, onderschreven in speciën: en volledig veilg este rt.

Het kapitaal van de vennootschap dat dit vaste gedeelte overschrijdt, varieert volgens de toetreding dr de uittreding van vennoten, de verhoging van het kapitaal of de intrekking van aandelen. Dergelijke veranderingen behoeven geen wijziging van de statuten.

Artikel 5: Aandelenregister

Op de maatschappelijke zetel wordt een aandelenregister bijgehouden, houdende de wettelijk verplichte vermeldirigen, De aandelen dragen een volgnummer.

Vennoten die dat wensen, kunnen op schriftelijk verzoek een afschrift uit het aandelenregister krijgen van de vermeldingen die hen aanbelangen. Dit uittreksel, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, kan nit als bewijs worden gebruikt tegen de in het aandelenregister opgenomen vermeldingen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Indien als gevolg van een erfenis  of om het even welke andere reden  meerdere perSonen eigenaar zijn van eenzelfde maatschappelijk aandeel, wordt de uitoefening van de daaraan verbonden rechten opgeschort tot slechts één enkele persoon is aangeduid ais' gevolmachtigde van de rechtverkrijgenden c.q. eigenaar van het maatschappelijk aandeel.

Artikel 6: Waarde ,

Het maatkhappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door aandelen op naam met een nominale Waarde van 'negenenveertig euro en zevenenvijftig eurocent (49,57 euro), leder aandeel staat voor een inbreng in contanten en moet volledig zijn volgestort.

Er kan slechts één. enkel aandeel per vennoot worden toegekend, De maatschappelijke aandelen zijn ondeelbaar en niet overdraagbaar. Buiten de aandelen die de inbreng in contanten vertegenwoordigen, kunnen geen andere effecten worden gecreëerd onder welke benaming dan ook  die aandeelhoudersrechten vertegenwoordigen.

De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt tot het bedrag waarvoor ze hebben ingetekend. Zij zijn noch hoofdelijk, noch ondeelbaar aansprakelijk. Zij dragen geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid wat betreft dé verrichtingen van de vennootschap..

TITEL1H- VENNOTEN EN AANGESLOTENEN

Artikel 7: Hoedanigheid

Als vennoot wordt iedere natuurlijke persoon aanvaard die een activiteit van uitvoerende kunstenaar kan bewijzen aan de hand van tenminste drie prestaties die ingevolge de wet naburige rechten genereren, en die op een aandeel heeft ingeschreven en dit heeft volgestort. De natuurlijke persoon door de rechtverkrijgenden van een overleden vennoot of van een overleden uitvoerende kunstenaar (die ingevolge het voorgaande bij leven in aanmerking zot zijn gekomen voor aanvaarding als vennoot en voor zover in naam van de rechtverkrijgenden werd ingeschreven op een maatschappelijk aandeel en dit werd volgestort) onder hen aangewezen om hen te vertegenwoordigen, wordt eveneens aanvaard als vennoot,

Natuurlijke personen die een activiteit van uitvoerende kunstenaar kunnen bewijzen aan de hand van prestaties die ingevolge de wet naburige rechten genereren, maar die niet kunnen of wensen in te schrijven op

e een maatschappelijk aandeel en dit té volstorten, worden aanvaard als aangeslotenen. Zij genieten niet de

maatschappelijke rechten zoals de vennoten. De natuurlijke persoon door de rechtverkrijgenden van een overleden aangeslotene of van een overleden uitvoerende kunstenaar (die ingevolge het voorgaande bij leven in aanmerking zou zijn gekomen voor aanvaarding als aangeslotene) onder hen aangewezen om hen te vertegenwoordigen, wordt eveneens aanvaard als aangeslotene,

e

De rechtverkrijgenden van overleden vennoten of aangeslotenen of van overleden uitvoerende kunstenaars die bij leven in aanmerking zouden zijn gekomen voor aanvaarding als vennoot of als aangeslotene leggen een koie voor van de overlijdensakte van de overleden uitvoerende kunstenaar en van de notariële akte die de erfgenamen aanwijst.

Artikel 8: Aansluiting

" 4!/

Zowel de vennoten als de aangeslotenen dienen de overeenkomst van aansluiting en fiduciaire afstand met

de vennootschap te ondertekenen. De bepalingen en de modaliteiten van deze overeenkomst worden

c:: vastgelegd door de Raad van Bestuur. De ondertekening ervan houdt automatisch de instemming in met de

statuten en reglementen van de vennootschap, die tegenstelbaar zijn aan alle vennoten en aangeslotenen.

c:: Voor een vennoot of een aangeslotene die de wettelijke leeftijd van meerderjarigheid niet heeft bereikt, tekenen

de ouders of de voogd.

c:: Artikel 9: Groepen en Colleges

De vennoten worden naargelang hun hoofdactiviteit (zoals door hen aangegeven in de overeenkomst van

et aansluiting en fiduciaire afstand) ingeschreven in hetzij de groep "Muziek", hetzij de groep "Dramatische Kunst

en Dans". De indeling bij een groep is bepalend voor de stemgerechtigdheid van een vennoot bij de

et samenstelling van het overeenkomstige college.

et

Er zijn twee colleges: het college "Muziek" en het college "Dramatische Kunst en Dans", leder college is

samengesteld uit acht leden die uit de overeenkomstige groep worden gekozen.

De leden van de colleges worden aangesteld door de respectieve Bijzondere Algemene Vergaderingen,

" conform artikel 28 van onderhavige statuten. De duur van het mandaat van de leden van elk collage bédraagt vier jaar. Het mandaat is hernieuwbaar.

P: De leden van elk college zijn te allen tijde afzetbaar bij beslissing met gewone meerderheid van de

Bijzondere Algemene Vergadering die hen heeft benoemd, en dit op voorstel van het betreffende college (dat daartoe eveneens beslist met een gewone meerderheid).

De voorzitter van elk college wordt door de zetelende leden uit hun midden gekozen. Deze functie wordt, in de mate dat deze periode de termijn van het bestuursmandaat van de voorzitter van het betreffende college niet overschrijdt, gedurende een 'periode van twee jaar afwisselend uitgeoefend door een lid van de Nederlandstalige taalrol en een lid van de Franstalige taalrol zetelend in het betreffende college, behoudens andersluidende beslissing van het betreffende college genomen met een gewone meerderheid.

P: Een vennoot kan van groep veranderen indien hij kan aantonen dat zijn hoofdactiviteit een dergelijke

overgang rechtvaardigt en dit ook blijkt uit objectieve elementen die aan de Raad van Bestuur worden voorgelegd. De Raad van Bestuur neemt, na van de betrokkene een schriftelijk en met redenen omkleed verzoek te hebben ontvangen, met een drievierde meerderheid een beslissing.

Artikel 10: Stemrecht

De vennoten kunnen deelnemen aan de Algemene Vergaderingen evenais aan de Bijzondere Algemene Vergaderingen van hun groep en hierin hun stemrecht uitoefenen, Daarvoor dienen zij ten laatste drie maanden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge I voor de Algemene Vergadering de overeenkomst van aansluiting en fiduciaire afstand met de vennootschap te hebben ondertekend en het bedrag van het aandeel waarop ze hebben ingeschreven te hebben volgestort.

Zolang de erfgenamen van een overleden vennoot conform artikel 7 van onderhavige statuten geen enige lasthebber hebben aangewezen die hen vertegenwoordigt, en deze lasthebber de overeenkomst van aansluiting en fiduciaire afstand met de vennootschap niet heeft ondertekend, wordt het stemrecht opgeschort.

Het stemrecht van een vennoot die .de wettelijke leeftijd van meerderjarigheid niét heeft bereikt, blijft eveneens opgeschort; tot zolang kan het evenwel uitgeoefend worden door de ouders of de voogd van de minderjarige vennoot. . .

Artikel 11: Sancties

Iedere vennoot of aangeslotene die de morele of materiële belangen van de vennootschap aantast, die de statuten en 'de reglementen niet naleeft, die zich niet gedraagt naar de beslissingen van de Algemene Vergaderingen of van de Raad van Bestuur of die zich schuldig maakt aan valse'verklaringen oehandelswijzen die erop gericht zijn onrechtmatig rechten te innen, kan aan sancties worden onderworpen. De Raad van Bestuur kan met een tweederde meerderheid beslissen om, na de vermeende overtreder en/of de door de verrpeende overtreding begunstigde per aangetekende brief met ontvangstbewijs te hebben opgeroepen om zich mondeling of schriftelijk te verdedigen binnen een termijn van een.maand na de datum van ontvangst van de aangetekende brief, en onverminderd de terugbetaling van elke onrechtmatig geïnde som, volgende sancties opleggen: .

1) een blaam;

. 2) de betaling van een schadevergoeding, onverminderd aile andere rechtsmiddelen, door inhouding op de sommen die aan de betrokkene toekomen; dergelijke schadevergoeding volgt dan bij een eerstvolgende gelegenheid de bestemming van de gelden bedoeld in artikel 33 van onderhavige statuten.

3) de uitsluiting volgens de in artikel 12 van onderhavige statuten vastgelegde vormen en voorwaarden.

De Raad van Bestuur beslist ter zake binnen de twee maand na verloop van de hierboven bepaalde termijn. Hij kan aan de in 1) en 2) hierboven bepaalde 'sancties een voorwaardelijk karakter verlenen of bij een eerste overtreding. de procedure tijdelijk opschorten.

Artikel 12: Uitsluiting

Iedere vennoot of aangeslotene kan om gegronde redenen, indien hij daden stelt die de morele en materiële belangen van de vennootschap aantasten of wanneer hij niet langer de in artikel 7 van onderhavige statuten omschreven hoedanigheid vervult, worden uitgesloten.

De Raad van Bestuur nodigt in voorkomend geval de betrokken vennoot of aangeslotene uit per aangetekende brief met ontvangstbewijs om zich mondeling of schriftelijk te verdedigen, binnen een termijn van een maand na de datum van ontvangst van de aangetekende brief.

De uitsluiting wordt uitgesproken door de Raad van Bestuur, die beslist met een tweederde meerderheid, binnen de twee maand na afloop van de hiervoor bepaalde termijn. Het met redenen omklede voorstel tot uitsluiting wordt per aangetekende brief met ontvangstbewijs aan de betrokken vennoot of aangeslotene gericht. De beslissing is bindend voor betrokkene.

De beslissing tot uitsluiting wordt vastgesteld in een proces-verbaal dat door de Raad van Bestuur wordt opgemaakt en ondertekend en waarin de feiten waarop de uitsluiting is gegrond, worden vermeld. De uitsluiting wordt opgenomen in het aandelenregister, evenals in het dossier van de vennoot of aangeslotene.

Artikel 13: Uittreding, gedeeltelijke terugtrekking, verzaking aan de hoedanigheid van vennoot

Het verzoek tot uittreding van een vennoot of een aangeslotene moet persoonlijk ondertekend zijn en per aangetekende brief met ontvangstbewijs aan de zetel van de vennootschap worden gericht. De uittreding wordt van kracht de eerste dag van het boekjaar volgend op het boekjaar waarin het verzoek op geldige wijze werd ingediend, indien dit in de loop van de eerste zes maanden van het boekjaar gebeurde. Indien het verzoek tot uittreding minder dan zes maanden voor het einde van het boekjaar wordt ingediend, heeft de uittreding pas uitwerking de eerste dag van het boekjaar dat volgt op het daaropvolgende boekjaar. De uittreding wordt vervolgens in het aandelenregister en in het dossier van de vennoot of de aangeslotene opgenomen. Het uittreden van een vennoot kan worden geweigerd wanneer dit zou resulteren in de vereffening van de vennootschap.

Dezelfde voorwaarden en vormen gelden eveneens bij gedeeltelijke terugtrekking van rechten. De vennoot of aangeslotene dient in voorkomend geval per aangetekende brief met ontvangstbewijs aan te geven voor welke rechten hij het beheer aan "een met name genoemde vennootschap voor het beheer van rechten wil toevertrouwen en/of welke rechten hij zelf wil gaan beheren, een en ander voor zover als toegelaten bij wet.

Een vennoot die niet langer vennoot, maar wel aangeslotene wenst te blijven, dient eveneens zijn persoonlijk ondertekend verzoek daartoe per aangetekende brief met ontvangstbewijs aan de zetel van de vennootschap te richten. De verzaking heeft uitwerking drie maanden na de datum van ontvangst door de vennootschap van het daartoe op geldige wijze ingediende verzoek. Ze wordt vervolgens in. het aandelenregister en in het dossier van de voormalige vennoot opgenomen. Het verzaken aan de hoedanigheid van vennoot ken worden geweigerd wanneer dit zou resulteren in de vereffening van de vennootschap.

De uittreding of de terugtrekking van de rechten gebeurt zonder afbreuk te doen aan de rechtshandelingen die voordien door de vennootschap werden gesteld.

Artikel 14: Terugbetaling van aandelen

Bij uitsluiting, uittreding, verzaking of overlijden van een vennoot (in het laatste geval, na voorlegging door de rechtverkrijgenden van de overleden vennoot van een kopie van de overlijdensakte en van de notariële akte die de erfgenamen aanwijst) wordt zijn maatschappelijk aandeel terugbetaald tegen de nominale waarde bij het einde van het boekjaar waarin het betreffende feit plaatsvond, en slechts in die mate dat het netto actief van de vennootschap niet kleiner wordt dan het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal.

e À Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge Vennoten, hun rechtverkrijgenden of wettelijke vertegenwoordigers kunnen geen rechten laten gelden op de conventionele reserves, behalve voor wat betreft de verdeling van de sommen die hen worden toegekend in overeenstemming met de modaliteiten bepaald in de reglementen van de vennootschap en door de beslissingen van de Algemene Vergadering.

Artikel 15: Rechten van de vennoten

Noch de vennoten, noch, de rechtverkrijgenden van een vennoot kunnen de ontbinding van de vennootschap, de verzegeling, de vereffening of de verdeling van het maatschappelijk vermogen vorderen. Voor de uitoefening van hun rechten worden ze verwezen naar de boeken en bescheiden van de vennootschap en naar de beslissingen van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergaderingen.

TITEL 1V BESTUUR'

Artikel 16: Raad van Bestuur samenstelling

1. De vennootschap Wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit zestien leden die door de

Algemene Vergadering worden benoemd:

:acht bestuurders behorende tot het college "Muziek";

"acht bestuurders behorende tot het college 'Dramatische Kunst en Dans".

Zowel binnen de twee colleges als binnen de Raad van Bestuur wordt de taalpariteit geëerbiedigd.,

Enkel vennoten kunnen in de Raad van Bestuur zitting hebbèn.

2. De Raad van Bestuur kan leden van. het Uitvoerend Comité uitnodigen die geen deel uitmaken van een van de colleges, evenals personeelsleden en andere personen wiens bijdrage aan de beraadslagingen hij nuttig acht. Deze genodigden hebben evenwel geen stemrecht.

3, De Raad van Bestuur kiest binnen haar schoot een voorzitter. Deze functie wordt, in de mate dat deze periode de termijn van het bestuursmandaat van de voorzitter niet overschrijdt, gedurende eén periode van twee jaar afwisselend uitgeoefend door een bestuurder van de Nederlandstalige taalrol en door een bestuurder van de Franstalige taalrol, behoudens andersluideride beslissing van de Raad van Bestuur genomen met een drievierde meerderheid.

4. De Raad van Bestuur vergadert zo vaak als het maatschappelijk belang dat vereist, steeds op verzoek van de voorzitter, van het Uitvoerend Comité of van tenminste twee bestuurders,

6. De duur van de bestuursmandaten bedraagt vier jaar. De bestuurders zijn herkiesbaar en kunnen bij beslissing met gewone meerderheid van de Algemene Vergadering te allen tilde worden afgezet, en dit op voarstel van de Raad van Bestuur (die daartoe beslist met een drievierde meerderheid).

De Raad van Bestuur wordt jaarlijks voor een vierde vernieuwd. Daarbij worden telkens twee bestuurders van het college Muziek en twee bestuurders van het college Dramatische Kunst en Dans  telkens één van elke taalrol vervangen.

Voor de verkiezing in de Raad van Bestuur kunnen enkel kandidaturen in aanmerking worden genomen die tenminste vijfenveertig dagen voor de datum van de Algemene Vergadering per aangetekende brief met ontvangstbewijs of via elektronische post op de maatschappelijke zetel werden ontvangen.

6. Indien in een bepaalde aangelegenheid een tegenstrijdig belang bestaat of zou kunnen bestaan tussen de vennootschap en een bepaalde bestuurder, dient deze laatste daarover aan de Raad van Bestuur volledige transparantie te verlenen. In voorkomend gavai zal de toepasselijke wetgeving worden nageleefd. De betrokken bestuurder zal bij beraadslagingen over de betreffende aangelegenheid de zittingen van de Raad van Bestuur dienen te verlaten, en zal ter zake zijn stemrecht niet kunnen uitoefenen.

Zowel tijdens als na de beëindiging van hun mandaat zijn bestuurders tot geheimhouding verplicht met betrekking tot de informatie die zij uit hoofde van deiritoefening van hun mandaat hebben verworven.

Artikel 17: Raad van Bestuur bevoegdheden

1. De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden om, met het oog op het maatschappelijk belang, aile daden van beheer en beschikking te stellen die binnerj het kadèr van het doel van de vennootschap vallen, met uitzondering van die daden die door de wet of de statuten worden voorbehouden aan de Algemene Vergadering of het Uitvoerend Comité en onverminderd de bepalingen van artikel 17 Z en 22 4. van onderhavige statuten.

De Raad van Bestuur beschikt met name, en zonder dat deze oplijsting limitatief is, over volgende bevoegdheden:

"Flet uitstippelen van het algemene beleid en het bepalen van de algemene strategie van de vennootschap; "fret goedkeuren van de jaarlijkse verdelingskalender, de repartitieschema's en de tariferingen;

"Fret uitwerken van eventuele wijzigingen aan de statuten en het opstellen van het Algemeen Reglement evenals van de eventuele wijziginden daaraan, die conform artikel 32 en 35 van onderhavige statuten aan de Algemene Vergadering moeten worden voorgelegd;

"Fret opstellen van het jaarverslag en de jaarrekeningen, die ter goedkeuring aan de Algemene-Vergadering moeten worden voorgelegd;

"'let nemen van tuchtmaatregelen conform artikel 11 en.12 van onderhavige statuten;

"Flet goedkeuren van de verzoeken tot verandering van groep waarbij de vennoten zijn ingedeeld, ir overeenstemming met artikel 9 van onderhavige statuten;

"Flet aankopen of verkopen van onroerende goederen:

De Raad van Bestuur kan slechts geldige beslissingen nemen indien minstens de helft van de zetelende leden aanwezig of vertegenwoordigd is en de beslissing werd genomen met gewone meerderheid, behoudens wanneer die beslissing krachtens een andere bepaling van onderhavige statuten en/of van de wet moet worden genomen met een bijzondere meerderheid.

2. De Raad vanJ3estuur kan bepaalde van zijn bevoegdheden toevertrouwen aan een of meerdere van zijn leden of aar r derden. Hij bepaalt de bezoldiging en/of de kosten verbonden aan de opdrachten die hij toewijst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 18: Raad van Bestuur - coöptatie

Wanneer een functie van bestuurder vacant is, kan de Raad van Bestuur deze functie invullen door coöptatie van een nieuwe bestuurder uit de groep en van de taalrol waaraan het mandaat toekomt. De volgende Bijzondere Algemene Vergadering van de betreffende groep zal dan overgaan tot een verkiezing om de vacante functie in te vullen. De aldus verkozen bestuurder voltooit vervolgens het lopende mandaat.

Artikel 19: Raad van Bestuur - presentiegeld

Bestuurders hebben recht op r5resentiegeld en terugbetaling van hun verplaatsingskosten.

Het bedrag van die vergoedingen en kosten wordt bepaald door de Algemene Vergadering en jaarlijks automatisch geïndexeerd aan de hand van de gezondheidsindex, waarbij de index van het jaar 2013 als

basisindex 100 geldt. " _

Artikel 20: Colleges

1, De colleges "Muziek en "Dramatische Kunst en Dans" kunnen apart vergaderen, na oproeping doer hun

voorzitter of op verzoek van een van hun leden. Zij kunnen een lid van een ander college of van een ander

orgaan van de vennootschap uitnodigen.

2. Behoudens bevoegdheden die hen speciaal door de Raad van Bestuur werden toevertrouwd, béschikken de collegés slechts over een adviesbevoegdheid op het gebied vel aánelegenheden die specifiek hun groep aanbelangen, met name:

" kwesties die behoren tot de voor elke groep specifieke beroepsgebieden;

.1-Let onderzoek van de dossiers van de leden van elke groep;

" het verzamelen van documentatie die als basis kan dienen voor het beheer van de dossiers en voor de repartitie in elke groep;

" de studie van de budgetten van elke groep met het oog op de te verrichten repartities.

3. De adviezen van de colleges worden, indien nodig, door hun respectieve voorzitters meegedeeld aan de Raad van Bestuur en het Uitvoerend Comité. ,

Artikel 21: Uitvoerend Comité - samenstelling

1, Het Uitvoerend Comité telt vijf leden; de voorzitter van de Raad van Bestuur, da voorzitter van bet college van de groep waarvan de voorzitter van de Raad van Bestuur geen deel uitmaakt (of, bij gebreke aan een voorzitter van dit college, de door en uit dit college afgevaardigde bestuurder), de algemeen directeur van de vennootschap, evenals twee leden, al dan niet vennoten, benoemd door de Raad van Bestuur en gekozen omwille van hun vaardigheden of hun ervaring.

De leden van het Uitvoerend Comité vormeni een college. Indien nodig is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur doorslaggevend.

2. De twee externe leden van het Uitvoerend Comité worden door de Raad van Bestuur benoemd. De duur van hun mandaat bedraagt twee jaar. Het mandaat is hernieuwbaar.

Ze zijn afzetbaar om gegronde redenen door de Raad van Bestuur, bij beslissing met gewone meerderheid. De vervanging van het afgezette lid wordt op de agenda geplaatst van de volgende vergadering van de Raad van Bes-tuur, ton laatste binnen twee maanden na de afzetting.

3. Het mandaat van de leden, of van bepaalde leden, van het Uitvoerend Comité kan bezoldigd zijn. De beslissing over het al dan niet bezoldigen van een mandaat behoort tot de bevoegdheden van de Raad van Bestuur, die ter zake met gewone meerderheid beslist. In Voorkomend geval wordt het bedrag van de bezoldiging jaarlijks automatisch geïndexeerd,

4, Het Uitvoerend Comité vergadert op regelmatige basis en zo vaak ais het maatschappelijk belang dat vereist, steeds op verzoek van de voorzitter of van tenminste twee leden.

5. Indien iii een bepaalde aangelegenheid een tegenstrijdig belang bestaat of zou kunnen bestaan tussen de vennootschap en een lid van het Uitvoerend Comité, dient dit lid daarover aan het Uitvoerend Comité en de Raad van Beetuur volledige transparantie te verlenen. In voorkomend geval zat de toepasselijke wetgeving worden nageleefd. Het betrokken lid zal bij beraadslagingen over de betreffende aangelegenheid de zittingen van het Uitvoerend Comité dienen te verlaten, en zal ter zake zijn stemrecht niet kunnen uitoefenen.

Zowel tijdens als na de beëindiging van hun mandaat zijn [eden van het Uitvoerend Comité tot géheimhouding verplicht met betrekking tot de informatie die zij uit hoofde van de uitoefening van hun mandaat

hebben verworven. "

Artikel Uitvoerend Comité - bevoegdheden

1. Het Uitvoerend Comité is belast met het dagelijks bestuur van de vennootschap. Derhalve beschikt het

met name, en zonder dat deze oplijsting limitatief is, over volgende bevoegdheden:

" het beheer van het personeel en van de menselijke middelen van de vennootschap (controle op de naleving van de arbeidstijden, controle op de goede uitvoering van de taken, het opstellen en ondertekenen van alle door de sociale wetgeving verplichte documenten, het bepalen van de lonen, ...);

" het beheer van de logistiek en van het materieel van de vennootschap, de aankoop (of verkoop) van roerende goederen, van materiaal en werkmiddelen voor de vennootschap;

-het afsluiten van de overeenkomsten van aansluiting en fiduciaire afstand met zowel de vennoten als de aangeslotenen;

-het afsluiten van overeenkomsten met andere nationale of buitenlandse beheersvennootschappen in het kader van of met het oog op het realiseren van het maatschappelijk doel en het algemene beleid zoals bepaald door de Raad van Bestuur;

-het afsluiten van verzekeringscontracten;

" onderhandelen van de overeenkomsten 'met de gebruikers, inclusief de tariefovereenkomsten, in uitvoering van de beslissingen van de Raad van Bestuur,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

" het uitvoeren van de beslissingen van de Raad van Bestuur.

Beslissingen met betrekking tot het dagelijkse bestuur worden genomen bij gewone meerderheid,

2. Het Uitvoerend Comité beschikt verder over volgende bijzondere bevoegdheden:

" het voorbereiden van de vergaderingen van de Raad van Bestuur;

" het uitwerken van de jaarlijkse repartitiekalen der, de repartitieschema's en de tariferingen;

" het waarnemen en het opvolgen van de relaties met de controle- en reguleringsinstanties van de

vennootschapen voor het beheer van het auteursrecht en de naburige rechten;

" het voorbereiden van de jaarrekeningen met het oog op de afsluiting ervan door de Raad van Bestuur;

" het bijeenroepen van de Raad van Bestuur,

In dit kader worden de beslissingen met gewone meerderheid genomen, op voorwaarde evenviel dat 3/5

van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

3. Het Uitvoerend Comité brengt bij elke vergadering van de Raad van Bestuur verslag uit over de vervulling van haar opdracht.

4. Het Uitvoerend Comité kan bepaalde van zijn bevoegdheden toevertrouwen aan een of meerdere van haar leden of aan derden en zich laten bijstaan door een of meerdere deskundigen wiens of wier diensten het nuttig acht in het licht van de omstandigheden of de noodwendigheden die zich voordoen. Het bepaalt de bezoldiging en/of de kosten verbonden aan de opdrachten die het toewijst.

Artikel 23: Notulen

1. De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden genotuleerd. De notulen worden ondertekend door

minimaal twee léden die de vergadering bijwoonden.

a. De vergaderingen van de colleges en van het Uitvoerend Comité worden eveneens genotuleerd. De

notulen worden ondertekend door minimaal één lid dat de vergadering bijwoonde.

Artikel 24: Volmachten

1. De leden van de Raad van Bestuur kunnen zich tijdens de vergaderingen van de Raad van Bestuur bij schriftelijke volmacht geldig laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een bestuurder kan echter niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen. De volmachtgever kan evenwel aangeven dat zijn volmacht mag worden toegewezen aan een ander lid van de Raad van Bestuur in het geval de door hem gekozen volmachthouder reeds met een volmacht van een andere bestuurder zou zijn bekleed.

2. De leden van het Uitvoerend Comité kunnen zich tijdens de vergaderingen van het LiKvoerend Comité bij eenvoudige volmacht geldig laten vertegenwoordigen door een andei lid iran het Ultvderend Comité, Een lid van het Uitvoerend Comité kan echter niet meer dan twee andere leden van het Uitvoerend Comité vertegenwoordigen.

Artikel 25; Vertegenwoordiging

Onverminderd afwijkende regelingen voor bijzondere opdrachten en handelingen in het kader van het dagelijks bestuur, wordt de vennootschap ten aanzien van derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders.

2. Wat betreft de handelingen in het kader van het dagelijks bestuur, wordt de vennootschap ten aanzien van derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door een lid van het Uitvoerend Comité, al dan niet bestuurder.

Artikel 26: Toezicht

Op de vennootschap wordt toezicht gehouden door een commissaris gekozen onder de leden van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren. De commissaris wordt benoemd door de Algemene Vergadering en kan cok bij beslissing met gewone meerderheid door de Algemene Vergadering worden afgezet, en dit op voorstel van de Raad van Bestuur (die daetoe beslist met een tweederde meerderheid).

Zijn bezoldiging wordt bepaald door de Algemene Vergadering, conform de normen van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren.

De duur van het mandaat van de 'commissaris bedraagt drie jaar. Het mandaat is hernieuwbaar.

TITEL V - ALGEMENE VERGADERINGEN

Artikel 27: Gewone en Buitengewone Algemene Vergaderingen

1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile aanwezige of vertegenwoordigde vennoten. .

2. De Gewone Algemene Vergadering komt één keer per jaar samen op de maatschappelijke zetel van de

vennootschap of op een plaats in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vermeld in het oproepingsbericht, op de derde maandag van juni. Indien deze maandag een wettelijke feestdag is, wordt de datum van de Gewone Algemene Vergadering verplaatst naar de volgende maandag die geen wettelijke feestdag is.

3. Een Buitengewone Algemene Vergadering kan worden samengeroepen op verzoek van (i) de Raad van Bestuur, (ii) de-Commissaris, (fil) meerdere vennoten die samen minstens een vijfde van de aandelen bezitten of (iv) minimaal de helft van de vennoten van een groep. In de ander de punten (ii) tot en met (iv) bedoelde gevallen moet het verzoek schriftelijk worden gericht aan de Raad van-Bestuur, met vermelding van de punten die aan de Algemene Vergadering moeten worden voorgelegd.

4. Meerdere vennoten die samen minstens vijftig aandelen bezitten, kunnen de Raad van Bestuur schriftelijk, per aangetekende brief met ontvangstbewijs, verzoeken agendapunten of voorstellen tot wijziging van onderhavige statuten of van het Algemeen Reglement in overweging te nemen die zij behandeld wensen te zien op een volgende Gewone Algemene Vergadering, voor zover dergelijk verzoek ten laatste op.31 januari aan de voorzitter van de Raad van Bestuur werd overgemaakt en hetgeen met dergelijk verzoek wordt beoogd bil wet is toegelaten. De Raad van Bestuur beslist autonoom over de inoverwegingneming van de betreffende agendapunten en voorstellen.

k Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge 5. Gewone en Buitengewone Algemene Vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij afwezigheid van de voorzitter van de Raad van Bestuur, door de voorzitter van het college van de groep waarvan de voorzitter van de Raad van Bestuur geen deel uitmaakt of, bij afwezigheid van de voorzitter van de Raad van Bestuur én van de voorzitter van het college van de groep waarvan de voorzitter van de Raad van Bestuur geen deel uitmaakt, door de langst zetelende aanwezige bestuurder.

De Algemene Vergadering kiest onder haar leden twee stemopnemers en twee secretarissen, die samen met de voorzitter het bureau van de Algemene Vergadering vormen,

Artikel 28: Bijzondere Algemene Vergaderingen

1. De vennoten Van d5 gioep "Muziek" respectievelijk de groep "Dramatische Kunst en Dans" houden elk voor hun groep, op dezelfde datum en plaats als de Gewone Algemene Vergadering en eraan voorafgaand, een Bijzondere Algemene Vergadering.

2, Elke Bijzondere Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van het collage- van de betreffende groep of, bij afwezigheid van de voorzitter van het college van die groep, van het langst in het college van die groep zetelende, aanwezige.lid.

3, Elke Bijzondere Algemene Vergadering gaat over tot het aanstellen van de leden van haar college. Die leden zijn de bestuurders die dit college vertegenwoordigen binnen de Raad van Bestuur.

De beslissing tot aanstelling van de vennoten van de groep die zullen optreden als leden van haar college en als bestuurders wordt genomen bij gewone meerderheid.

Elke Bijzondere Algemene Vergadering kiest uit haar leden twee stemopnemers en een secretaris, die samen met de voorzitter van het betreffende college het bureau van de Bijzondere Algemene Vergadering vormen.

Artikel 29: Oproepingen

De Algemene Vergaderingen worden samengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, indien hij inbeschikbaar is, door de persoon die hij binnen de Raad van Bestuur daartoe aanwijst of, indien dat niet mogelijk blijkt, door de langst zetelende bestuurder.

De oproeping gebeurt bij gewone brief of via elektronische post aan de vennoten die hun gegevens daartoe aan de vennootschap hebben bezorgd, verstuurd tenminste twee weken voor de datum van de Algemene Vergadering, In het oproepingsbericht worden de agendapunten vermeld, met alle ter zake vereiste en/of nuttige documenten in bijlage (of via elektronische weg ter beschikking gesteld).

Uitsluitend de vennoten die in navolging van de oproeping een bericht van aanwezigheid op de maatschappelijke zetel hebben doen toekomen  op de wijze en binnen de termijn zoals bepaald in het oproepingsbericht mogen de Algemene Vergaderingen bijwonen en rechtstreeks hun stemrecht uitoefenen.

Artikel 30: Volmachten

Een vennoot kan zich op een Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een andere vennoot met stemrecht. Geen enkele vennoot mag echter meer dan één andere vennoot vertegenwoordigen.

Uitsluitend de vennoten die in navolging van de oproeping een schriftelijke volmacht op de maatschappelijke zetel hebben doen toekomen  op de wijze en binnen de termijn zoals bepaald in de oproepingsbrief mogen op de Algemene Vergaderingen hun stemrecht door een volmachthouder laten uitoefenen, voor zover deze tot dezelfde groep behoort als de groep waartoe de volmachtgever behoort. De volmachtgever kan daarbij uitdrukkelijk aangeven dat zijn volmacht mag warden toegewezen aan een andere vennoot van dezelfde groep in het geval de door hem gekozen volmachthouder reeds met een volmacht van een andere vennoot zou zijn bekleed.

Een volmacht geldt slecht voor de Algemène Vergadering(en) waarvoor ze werd gegeven. Voor wat betreft de Bijzondere Algemene Vergaderingen van de groep "Muziek" en van de groep "Dramatische Kunst en Dans" is een volmacht slechts geldig als zij wordt gegeven aan een vennoot die tot dezelfde groep behoort als die waartoe de volmachtgever behoort.

Artikel 31: Bevoegdheden en beraadslaging

De op geldige wijze samengestelde Gewone of Buitengewone Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle vennoten. Haar beslissingen binden niet alleen de vennoten (ook wanneer zij afwezig zijn of niet akkoord gaan), maar ook alle aangeslotenen.

De Gewone Algemene Vergadering benoemt en ontslaat de bestuurders evenals de commissaris. Zij aanhoort het jaarverslag van de bestuurders en het verslag van de commissaris en spreekt zich uit over de goedkeuring van de balans en de resultatenrekeningen. Zij verleent kwijting aan de bestuurders en de commissaris.

De Algemene Vergaderingen beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten, steeds geldig. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, behoudens wanneer die beslissing krachtens een andere bepaling van onderhavige statuten en/of van de wet moet worden genomen met een bijzondere meerderheid.

De Algemene Vergaderingen kunnen uitsluitend beraadslagen en stemmen over punten .die op de agenda staan.

Artikel 32 :Wijziging van de statuten

Wanneer een Algemene Vergadering tot doel heeft de statuten te wijzigen, moet de tekst die ter beraadslaging zal worden voorgelegd in bijlage aan het oproepingsbericht worden gevoegd of via elektronische weg ter beschikking worden gesteld. Om de statuten te wijzigen is, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten maar behoudens het elders in onderhavige statuten en de wet bepaalde, een drievierde meerderheid vereist.

Artikel 33: Niet toewijsbare gelden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De Algemene Vergadering beslist over de bestemming van ge-fide gelden waarvan is gebleken dat ze

binnen een fermijn van drie jaar niet definitief konden worden toegewezen, en dit overeenkomstig de wettelijke

bepalingen ter zake.

Over de aanwending van deze sommen wordt ieder jaar door de commissaris een bijzonder verslag

opgesteid.

Artikel 34: Notulen

De notulen van de Algemene Vergaderingen worden in een speciaal register overgeschreven en

ondertekend door de leden van de respectieve bureaus, evenals door vennoten die hierom verzoeken.

Artikel 35: Algemeen Reglement

De Raad van Bestuur stelt een Algemeen Reglement op dat niet mag indruisen tegen de wet, noch tegen

onderhavige staturen., Dit Algemeen Reglement wordt ter gcredkeuring voorgelegd aan de Algemene

Vergadering, die daarover bij gewone meerderheid beslist.

TITEL VI - FINANCIEEL BEHEER

- Artikel 36: Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap loopt elk jaar van één januari tot en met éénendertig december.

Artikel 37: Balans en resultatenrekening

Aan het einde van elk boekjaar stelt de Raad van Bestuur de inventaris op, evenals de balans, de

resultatenrekening en hun bijlag en. Deze worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voôrgelegd.

Artikel 38; Neerleg ging jaarrekeningen

De jaarrekeningen worden binnen een termijn van dertig dagen na goedkeuring neergelegd bij de Nationale

Bank van België.

Artikel 39: Reserves

De netto activa, zoals deze uit de balans blijken, worden als volgt aangewend:

1° Vijf procent wordt toegevoegd aan de wettelijke reserve, totdat deze een tiende van het maatschappelijk

kapitaal bedraagt.

2° De Algemene Vergadering beslist elk jaar over de verdeling van de activa na aftrek van de wettejijke

reserve. Zij kan beslissen een deel van de inkomsten, dat door haar wordt bepaald en waarvoor zij de

voorwaarden, de aflossingstermijnen en de aanwending vaststelt, toe te wijzen aan een conventionele reserve.

TITEL VII - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 40: Ontbinding

Behalve ingevolge de wettelijke oorzaken van ontbinding, kan de vennootschap voortijdig worden

ontbonden bij beslissing van de Algemene Vergadering. Deze kan enkel een vervroegde ontbinding van de

vennootschap uitspreken indien drie vierden van de vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Is die

voorwaarde niet vervuld, dan roept de Raad van Bestuur binnen een termijn van drie maanden een tweede

Algemene Vergadering samen die, ongeacht het aantal aanwezige vennoten, geldig over dit punt kan beslissen.

Er kan echter geen enkele beslissing tot vereffening worden goedgekeurd indien zij niet werd genomen met een

drievierde meerderheid.

Artikel 41; Vereffening

De Algemene Vergadering duidt in voorkomend geval één of meerdere vereffenaars aan. Zij bepaalt

eveneens hun bevoegdheden, de wijze van vereffening en hun vergoedingen. Zolang er geen vereffenaars zijn

aangeduid, is de Raad van Bestuur van rechtswege met de vereffening belast.

Artikel 42; Aanwending netto actief

Na aanzuivering van alle schulden en vereffeningskosten, wordt het netto actief in de eerste plaats gebruikt

om de aandelen terug te betalen ten belope van de nominale waarde van het bedrag van hun volstorting.

Het eventuele saldo krijgt een aanwending die zo dicht mogelijk aanleunt bij het doel van de vennootschap.

TITEL XIII -VARIA

Artikel 43: Reglementenr

De reglementen die door de Raad van Bestuur worden uitgewerkt en door de Algemene Vergadering

worden goedgekeurd, zijn tegenstelbaar aan en van toepassing op de vennoten, de aangeslotenen en

gelijkaardige vennootschappen.

Artikel 44: Onverenigbaarheid

Noch vennoten, noch aangeslotenen kunnen deel uitmaken van'het personeel van de vennootschap.

Artikel 45: Taalrol

De vennoten en aangeslotenen kiezen het Nederlands of het Frans als taal waarvan ze zich in hun relaties

met de vennootschap wensen te bedienen.

Artikel 46:. Rechtskracht statuten

Onderhavige statuten werden opgesteld in de Nederlandse en ln de Franse taal, Beide teksten hebben

gelijkwaardige rechtskracht. Waar in de tekst de mannelijke vorm wordt gebruikt, geldt evenzeer de vrouwelijke.

Artikel 47: Overdracht activa

Bij beslissing van de Algemene Vergadering, genomen bij gewone meerderheid, kan de vennootschap ertoe

gemachtigd worden om haar activa geheel of gedeeltelijk over te dragen aan een andere vennootschap met

een gelijkaardig 'doel, en waarvan de statuten geen enkele bepaling bevatten die onverenigbaar is met

onderhavige statuten.

Artikel 48: Invoegetreding

Onderhavige statuten treden in voege op 1 september 2014.

De coördinatie van de statuten zal worden neergelegd bij de griffe van de rechtbank van koophandel,

samen met een expeditie van onderhavig proces verbaal

VOOR EENSLUIDEND GELIJKVORMIG UITTREKSEL.

Neergelegd cedinatie van de statuten

Olivier NEYRINCK, geassocieerd notaris

e 4

Vodr-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. yen Lulk B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

07/07/2014 : BLT001952
07/07/2014 : BLT001952
08/07/2014
ÿþ r

MOD WORD 11.1

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépeittle l'acte au greffe

26 -06- 2014

BRUXELLES

Greffe

...

*14131855*

N° d'entreprise 0440.736.227 Dénomination

(en entier) : PlayRight

III



(en abrégé) :

Forme juridique : Société coopérative à responsabilité limitée

Siège : Boulevard Belgica, 14

Molenbeek-Saint-Jean (1080 Bruxelles)

(adresse complète)

Obietfs) de l'acte :APPROBATION DES NOUVEAUX STATUTS

Aux termes d'un procès-verbal dressé par le Notaire Olivier NEYRINCK, notaire associé, de résidence à Jette-Bruxelles, le seize juin deux mille quatorze, l'assemblée générale ordinaire des associés de la société: coopérative à responsabilité limitée "PlayRight", " a pris entre autres les résolutions suivantes

PREMIERE RESOLUTION SUPPRESSION DES ANCIENS STATUTS ET APPROBATION DES: NOUVEAUX STATUTS

L'assemblée décide de supprimer les anciens statuts et d'approuver des nouveaux statuts en français ( et en néerlandais) comme suit :

TITRE 1 GÉNÉRALITÉS

Article 1: Dénomination, forme et durée de la société

PlayRight est une société coopérative à responsabilité limitée, constituée pour une durée illimitée.

Article 2 Siège social

Le siège social de la société est établi Boulevard Belgica 14 à 1080 Bruxelles. Le Conseil d'Administration peut décider d'établir le siège ailleurs en Région de Bruxelles-Capitale ou d'établir tous sièges d'exploitation (en Belgique ou à l'étranger).

Article 3: Objet

La société a pour objet l'exploitation, l'administration et la gestion dans le sens le plus large, des droits' voisins des artistes-interprètes ou exécutants, en Belgique et à l'étranger, pour elle-même, pore ses associés et' affiliés, pour d'autres sociétés de gestion des droits. Elle procède à la perception et à la répartition desdits droits. Elle accomplit tous actes qui peuvent favoriser directement ou indirectement ses intérêts, ceux de ses, associés et affiliés ou d'autres sociétés de gestion des droits.

Elle représente les artistes-interprètes ou exécutants auprès des producteurs, des pouvoirs publics, des' sociétés comparables belges ou étrangères pour la gestion des droits, des usagers et des tiers, et combattra en leur nom, même en justice, tous abus et toutes atteintes à ces droits. Dans le cadre de la promotion des intérêts matériels et immatériels de ses associés et affiliés, la société peut  éventuellement en collaboration avec d'autres organisations  entreprendre des activités ayant pour but d'améliorer la position juridique, sociale et socio-écononiique des artistes interprètes ou exécutants, ainsi qu'affecter à des fins sociales, culturelles et éducatives, conformément à et dans les limites fixées par la loi, une partie des droits qu'elle perçoit.

TITRE Il PARTS SOCIALES

Article 4 : Capital

La part fixe du capital est de dix-huit mille cinq cent nonante deux euros et un centime (18.692,01 euros) et est représentée par sept cent cinquante (750) parts de vingt-quatre euros et septante huit centimes (24,78 euros), souscrites en espèces et entièrement libérées:

Le capital de la société qui dépasse cette part fixe est variable en fonction de l'admission ou de la démission des associés, ou de l'augmentation du capital ou du retrait des parts. Cette variation n'entraîne aucune modification des statuts.

Article 5: Registre des parts

H est tenu au siège social un registre des parts contenant les mentions stipulées par la loi. Les parts sociales: portent un numéro d'ordre.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto: Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter la personne morale à l'égard des tiers

Au verso: Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Les associés qui le souhaitent peuvent obtenir une copie des mentions figurant au registre des parts qui les concernent. Cet extrait, signé par le Président du Conseil d'Administration, ne peut servir de preuve à l'encontre des mentions portées au registre des parts.

Si, à la suite de l'ouverture d'une succession  ou pour toute autre cause.  plusieurs personnes étaient propriétaires d'une même part sociale, l'exercice des droits y afférents sera suspendu jusqu'à ce qu'une seule personne ait été désignée comme mandataire des ayants droit ou propriétaire de la part sociale.

Article 6 Valeur

Le capital social est représenté par des parts sociales nominatives d'une valeur nominale de quarante-neuf euros cinquante-sept cents chacune (49,67 euros). Chaque part représente un apport en numéraire et doit être entièrement libérée.

li ne peut être attribué qu'une seule part par associé. Les parts sociales sont indivisibles et incessibles.

En dehors des parts représentant les apports, il ne peut être créé aucune autre espèce de titres qui représentent des droits sociaux, sous quelque dénomination que ce soit.

La responsabilité des associés est limitée au montant de leur souscription. Ils sont tenus sans solidarité ni indivisibilité Ils n'ont aucune responsabilité en raison des opérations sociales.

TITRE III ASSOCIÉS ET AFFILIÉS

Article 7 : Qualité

Sont admis en qualité d'associé les personnes physiques qui justifient d'une activité d'artiste-interprètes exécutants qui ont au minimum délivré trois prestations ayant généré des droits voisins en vertu de la loi, qui ont souscrit une part sociale et l'ont entièrement libérée. Sont également admises en qualité d'associé les personnes physiques désignées entre eux par les ayants droits d'un associé décédé ou d'un artiste-interprète ou exécutant (qui, en vertu de ce qui précède, aurait été pris en considération, en cas de vie, pour être admis en qualité d'associé dans la mesure où il a été souscrit à une part sociale au nom des ayants droits et où celle-ci a été entièrement libérée), pour les représenter.

Sont admises en qualité d'affilié les personnes physiques qui justifient d'une activité d'artiste-interprète exécutant par des prestations générant des droits voisins conformément à la loi mais qui-ne peuvent ou ne souhaitent pas souscrire une part sociale et la libérer. Elles ne peuvent se prévaloir des droits sociaux des associés. Est également admise en qualité d'affilié la personne physique désignée entre eux par fes ayants droit d'un affilié décédé ou d'un artiste-interprète exécutant (qui, en vertu de ce qui précède, aurait été pris en considération, en cas de vie, pour être admis en qualité d'affilié) pour les représenter.

Les ayants droit d'associés ou d'affiliés ou d'artistes-interprètes ou exécutants décédés qui, en cas de vie, auraient été pris en considération pour être admis en qualité d'associé ou d'affilié, fourniront une copie de l'acte de décès et de l'acte notarié qui désigne les héritiers.

Article 8 : Affiliation

Tant les associés que les affiliés sont tenus de signer avec la société le contrat d'affiliation et la cession fiduciaire. Les dispositions et les modalités de cette convention sont fixées par le Conseil d'Administration, Cette signature entraîne automatiquement l'adhésion aux statuts et règlements de la société qui sont opposables à tous les associés et affiliés. Leurs parents ou tuteur signent pour les associés ou affiliés n'ayant pas atteint la majorité légale.

Article 9 Groupes et Collèges

Les associés sont inscrits, suivant leur activité principale (qu'ils précisent dans l'accord d'affiliation et la cession fiduciaire), soit dans le groupe « Musique », soit dans le groupe « Art dramatique et Danse », L'appartenance au groupe détermine l'exercice de l'admissibilité de l'associé à voter pour la composition du Collège correspondant.

li existe deux Collèges, le Collège « Musique » et le Collège « Art dramatique et Danse ». Chaque Collège est composé de huit membres, choisis au sein du groupe correspondant.

La nomination des membres des Collèges se fait au sein de l'Assemblée particulière, conformément à l'article 28 des présents statuts. La durée des mandats des membres de chaque Collège est de quatre ans. Le mandat est renouvelable.

Les membres de chaque Collège sont révocables à tout moment par décision de l'Assemblée particulière qui les a nommés statuant à la majorité simple et ceci, sur proposition du Collège -concerné (qui statue également à la majorité simple).

Le Président de chaque Collège est choisi par les membres en fonction parmi ses pairs. Cette fonction s'exerce sur une période de deux ans, pour autant que celle-ci ne dépasse pas le terme du mandat d'administrateur du Président du Collège concerné, alternativement par un membre du rôle francophone et par un membre du rôle néerlandophone siégeant dans le Collège concerné, sauf décision contraire du Collège concerné statuant à la majorité simple.

Un associé ne peut changer de groupe sauf s'il peut démontrer que son activité prériOndérante justifierait pareil transfert tel qu'il résulterait d'éléments objectifs soumis au Conseil d'Administration. Le Conseil d'Administration, saisi d'une demande écrite et motivée de l'intéressé, statuera à la majorité de 3/4 des voix.

Article 10: Droit de vote

Les associés peuvent participer aux Assemblées générales ainsi qu'aux Assemblées particulières de leur groupe et y exercer leur droit de vote. À cet effet, ils doivent avoir signé au moins trois mois avant l'Assemblée générale, le contrat d'affiliation et la cession fiduciaire avec la société et avoir entièrement libéré le montant de la part qu'ils ont souscrite.

Tant que les héritiers d'un associé décédé n'auront pas désigné, conformément à l'article 7 des présents statuts, un mandataire qui les représente et que ce mandataire n'aura pas signé le contrat d'affiliation et de -cession fiduciaire, l'exercice du droit de vote et suspendu.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Le droit de vote d'un associé n'ayant pas atteint la majorité légale est également suspendu mais il peut être exercé par les parents ou le tuteur de l'associé mineur jusqu'à sa majorité.

Article 11 ; Sanctions

Tout associé ou affilié qui porte atteinte aux intérêts moraux ou matériels de la société, qui enfreint les statuts et les règlements, qui ne se conforme pas aux décisions de l'Assemblée générale ou du Conseil d'Administration ou qui se rend coupable de fausses déclarations ou de procédés visant à toucher indûment des droits, pourra faire l'objet de sanctions. Le Conseil d'Administration, statuant à la majorité de 2/3 des voix, peut, après avoir convoqué le présumé contrevenant et/ou bénéficiaire de l'infraction par lettre recommandée avec accusé de réception pour s'expliquer oralement ou par écrit dans un délai d'un mois à compter de la réception de la lettre recommandée, et sans préjudice du remboursement de toute somme 'touchée indûment, infliger les sanctions suivantes :

'1) un blâme

2)1e paiement de dommages et intérêts, sans préjudice à toutes autres voies de droit, par une retenue à due concurrence sur les sommes revenant à l'intéressé ces dommages et intérêts seront ensuite affectés, dès que la première occasion se présentera, aux fonds visés à l'article 33 de présents statuts.

3) l'exclusion suivant les formes et conditions fixées à l'article 12 des présents statuts.

Le Conseil d'Administration statue en la matière dans les deux mois suivant le délai fixé ci-dessus. Il peut donner aux sanctions préyues aux 1) et 2) un caractère conditionnel ou suspendre provisoirement la procédure pour le contrevenant primaire.

Article 12: Exclusion

Tout associé où affilié peut être exclu pour justes motifs, s'il commet des actes portarit atteinte aux intérêts moraux et matériels de la société ou s'il cesse de remplir les conditions visées à l'article 7 des présents statuts.

Le cas échéant, le Conseil d'Administration invite, par lettre recommandée avec accusé de réception, l'associé ou affilié concerné à se défendre oralement ou par écrit, dans un délai d'un mois à compter de la date de réception de la lettre recommandée.

L'exclusion est prononcée par le Conseil d'Administration qui statue à la majorité des deux tiers dans les deux mois à compter de l'échéance du délai fixé ci-dessus. La proposition motivée d'exclusion est adressée par lettre recommandée avec accusé de réception à l'associé ou à l'affilié concerné. La décision est obligatoire Pour l'intéressé.

La décision d'exclusion est constatée dans un procès-verbal dressé et signé par le Conseil d'Administration et qui mentionne les faits sur lesquels est fondée l'exclusion. Il est fait mention de l'exclusion dans le registre des parts, ainsi qu'au dossier de l'associé ou de l'affilié.

Article 13: Démission, retrait partiel, renonciation à la qualité d'associé

La demande de démission d'un associé ou d'un affilié doit être personnellement signée et envoyée sous pli recommandé, avec accusé de réception, au siège de la société. La démission sera effective au début de l'exercice comptable suivant celui au cours duquel elle a été valablement introduite, lorsque la demande a été reçue durant les six premiers mois de l'exercice comptable. Lorsque la demande de démission est introduite moins de six mois avant la fin de l'exercice, elle ne prendra effet que le premier jour de l'exercice suivant. La démission est ensuite transcrite au registre des parts et au dossier de l'associé ou de l'affilié. La démission d'un associé peut être refusée si elle a pour effet de provoquer la liquidation de la société.

Les mêmes conditions et formes sont applicables en cas de retrait partiel de droits. Le cas échéant, l'associé ou l'affilié est tenu de préciser par lettre recommandée avec accusé de réception de quels droits il souhaite confier la gestion à une autre société de gestion des droits nommément indiquée ou de quels droits il va lui-même assurer la gestion, dans les deux cas, pour autant que la loi l'autorise.

Tout associé qui souhaite ne plus être associé mais rester affilié est également tenu d'adresser sa demande personnellement signée et envoyée sous pli recommandé, avec accusé de réception, au siège de la société. La renonciation prend effet trois mois après la date de réception Par la société de la demande dûment introduite. Celle-ci est ensuite transcrite dans le registre des parts et dans le dossier de l'ancien associé. La renonciation à la qualité d'associé peut être refusée si elle a pour effet de provoquer la liquidation de la société.

La démission ou le retrait de droit a lieu sans préjudice des actes juridiques antérieurement accomplis par la société.

Article 14 :Remboursement de parts

En cas d'exclusion, de démission, de renonciation ou de décès d'un associé (dans ce dernier cas, après présentation par les ayants droits de l'associé décédé d'une copie de l'acte de décès et de l'acte notarié désignant les héritiers), sa part sociale sera remboursée à sa valeur nominale à la fin de l'exercice comptable durant lequel les faits en question ont eu lieu, et dans la mesure où l'actif net de la société n'est pas inférieur à la partie immobilisée du capital social.

Les associés, leurs ayants droit ou représentants légaux ne peuvent faire valoir aucun droit sur les réserves conventionnelles, sauf répartition des sommes qui leur sont attribuées conformément aux modalités arrêtées par les règlements de la société et par les décisions de l'Assemblée générale.

Article 15 Droit des associés

Ni les membres ni les ayants droit d'un associé, ne peuvent demander la dissolution de la société, la mise sous scellés, la liquidation ou la répartition de l'actif. Pour l'exercice de leurs droits, ils sont renvoyés aux livres et registres de la société et aux décisions du Conseil d'Administration et des Assemblées générales.

TITRE IV - ADMINISTRATION

Article 16: Conseil d'Administration  composition

1. La société est administrée par un Conseil d'Administration composé de seize membres nommés par l'Assemblée générale:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

.huit administrateurs appartiennent au Collège « Musique »;

'huit administrateurs appartiennent au Collège « Art dramatique et Danse

La parité linguistique doit être respectée tant au sein des deux Collèges que du Conseil d'AdMinistration. Seuls les associés peuvent siéger ou Conseil d'Administration.

2.. Le Conseil d'Administration peut inviter, sans droit de vote, un membre du Comité exécutif qui ne fait pas partie de l'un des Collèges ainsi que des membres du personnel et d'autres personnes dont il estime la contribution utile aux délibérations. Ces invités ne disposent pas du droit de vote.

3, Le Conseil d'Administration élit en son sein un Président. Cette fonction s'exerce sur «une période de deux ans, pour autant que celle-ci ne dépasse pas ieterme du mandat d'administrateur du Président, alternativement par un administrateur du rôle francophone et par un administrateur du rôle néerlandophone, sauf décision contraire du Conseil d'Administration statuant à la majorité des trois quarts.

4. Le Conseil d'Administration se réunit aussi souvent que l'intérêt social l'exige et, en tout état de cause, à la demande du président, du Comité exécutif ou d'au moins deux administrateurs.

5. La durée des mandats d'administrateur est de quatre ans.. Les administrateurs sont rééligibles et peuvent être révoqués à tout moment par décision de l'Assemblée générale prise à la majorité simple et ceci, sur proposition du Conseil d'Administration (statuant à la majorité des trois quarts).

Le Conseil d'Administration est renouvelable par quart ; annuellement, deux administrateurs du Collège « Musique » et deux administrateurs du Collège « Art dramatique et Danse », un de chaque rôle linguistique, sint remplacés.

Pour l'élection au Conseil d'Administration, seules les candidatures reçues au siège social, par lettre recommandée avec accusé de réception ou courrier électronique, quarante-cinq jours au moins avant la tenue de l'Assemblée générale pourront être prises en considération..

2. Si, dans des circonstances spécifiques, un conflit d'intérêts existe ou pourrait exister entre la société et un administrateur particulier, ce dernier devra fournir au Conseil d'Administration une transparence totale. Le cas échéant, la législation applicable sera observée. L'administrateur concerné devra quitter les séances du Conseil d'Administration relatives à ces circonstances spécifiques et ne sera pas autorisé à exercer son droit de vote sur la question.

Tant pendant qu'après la fin de leur mandat, les administrateurs sont tenus au secret en ce qui concerne les informations reçues dans le cadre de l'exercice de leur mandat.

Article 17 : Conseil d'Administration  compétences

Le Conseil d'Administration est investi des pouvoirs les plus étendus pour accomplir, dans l'intérêt social, tous les actes de gestion et de disposition entrant dans le cadre de l'objet social à l'exception de ceux que la loi ou les statuts réservent à l'Assemblée générale ou au Comité exécutif et sans préjudice des dispositions des articles 17.2 et 22.4 des présents statuts.

Il dispose notamment et sans que cette énumération ne soit limitative, des compétences suivantes :

qa définition de la politique générale et de la stratégie générale de la société ;

.l'approbation des calendriers de distribution, des plans de répartition et des tarifications ;

'l'élaboration des éventuelles modifications aux statuts et l'élaboration du Règlement général ainsi que de ses modifications à soumettre à l'Assemblée générale conformément aux articles 32 et 35 des présents statuts ;

'l'élaboration du rapport annuel et des comptes annuels à soumettre à l'approbation de l'Assemblée générale ;

'la prise de mesures disciplinaires conformément aux articles 11 et 12 des présents statuts ;

.l'approbation des demandes de changement d'appartenance à des groupes dans lesquels les associés sont répartis, en conformité avec l'article 9 des présents statuts ;

'l'acquisition ou la vente de biens immobiliers.

Les décisions du Conseil d'Administration ne peuvent être prises que si au moins la moitié de ses membres sont présents ou représentés et que la décision a été prise à la majorité simple, sauf si la décision est soumise, en vertu d'une autre disposition des présents statuts et/ou de la loi, à une majorité spéciale.

Le Conseil d'Administration peut déléguer certains pouvoirs particuliers à un ou plusieurs de ses membres ou à des tiers. 11 détermine la rémunération et/ou les frais forfaitaires attachés aux délégations qu'il confère. Article 18 Conseil d'Administration  cooptation

En cas de vacance d'un poste d'administrateur, le Conseil d'Administration peut pourvoir à son remplacement par cooptation, au sein du groupe dont est issu et du rôle linguistique auquel appartient le membre à remplacer, jusqu'à l'Assemblée Générale Suivante lors de laquelle une élection sera organisée afin de pourvoir au poste vacant. L'administrateur coopté achève par la suite le mandat de celui qu'il remplace.

Article 19 Conseil d'Administration jetons de présence

Les administrateurs ont droit à un jeton de présence et au remboursement de leurs frais de déplacemeht. Ces indemnité§ et frais sont fixés par l'Assemblée générale et font l'objet d'une adaptation automatique à l'indice santé. L'indice de l'année 2013 constitue l'indice de base 100.

Article 20 Collèges

1. Les Collèges « Musique » et « Art dramatique et Danse » peuvent se réunir séparément sur convocation de leur président ou à la demande d'un de leurs membres, Ils peuvent inviter un membre d'un autre Collège ou d'un autre organe de la société.

2. Sauf pouvoirs qui leur auraient été spécialement délégués par le Conseil d'Administration, les Collèges

ne disposent que d'une compétence d'avis dans les matières spécifiques à leur groupe et notamment :

'les questions relevant des domaines professionnels propres à chaque groupe ;

'l'examen des dossiers des membres de chaque groupe ;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

" la constitution de la documentation servant de base à la gestion des dossiers et à la répartition dans chaque groupe ;

" I'étude des budgets de chaque groupe en vue des répartitions à opérer.

3. Les avis des Collèges sont, s'il échet, communiqués, à l'intervention de leurs présidents respectifs, au Conseil d'Administration et au Comité exécutif.

Article 21 : Comité exécutif composition

1, Le Comité exécutif est composé de cinq membres : le Président du Conseil d'Administration, le Président du Collège du groupe dont ne fait pas partie le Président du Conseil d'Administration (ou, à défaut de président de ce Collège, l'administrateur délégué de ce Collège), le directeur général de la société ainsi que deux membres, associés ou non, nommés par le Conseil d'Administration et choisis en fonction de leurs compétences ou de leur expérience.

Les membres du Comité exécutif forment un Collège. En cas de nécessité, la voix du Président du Conseil d'Administration est prépondérante,

2. Les deux membres externes du Comité exécutif sont nommés par le conseil d'Administration. La durée de leur mandat est de deux ans. Ce mandat est renouvelable.

Ils sont révocables pour justes motifs par le Conseil d'Administration, statuant à la majorité simple. Le  remplacement du membre révoqué sera mis à l'ordre du jour de la séance suivante du Conseil d'Administration et, en tout cas, dans les deux mois à compter de ladite révocation,

3. Le mandat des membres du Comité exécutif, ou de certains d'entre eux, peut être rémunéré. La décision à cet égard est de la compétence du Conseil d'Administration, statuant à la majorité simple. Le cas échéant, la rémunération annuelle est automatiquement liée à l'indice.

4. Le Comité exécutif se réunit régulièrement et aussi souvent que l'intérêt social l'exige, en tout état de cause, à la demande du président ou d'au moins deux de ses membres.

5. Si, dans des circonstances spécifiques, un conflit d'intérêts existe ou pourrait exister entre la société et un membre du Comité exécutif, ce dernier devra fournir au Comité exécutif et au Conseil d'Administration une transparence totale. Le cas échéant, la législation applicable sera observée. Le membre concerné devra quitter les séances du Comité exécutif relatives à ces circonstances spécifiques et ne sera pas autorisé à exercer son droit de vote sur la question.

Tant pendant qu'après la fin de leur mandat, les membres du Comité exécutif sont tenus au secret en ce qui concerne les informations reçues dans le cadre de l'exercice de leur mandat

Article 22: Comité exécutif compétences

1. Le Comité exécutif est chargé de la gestion journalière de la société. Dans ce cadre, il a notamment et sans que cette énumération ne soit limitative, les compétences suivantes :

" la gestion du personnel et des ressources humaines de la société (contrôle du respect des horaires, contrôle de la bonne exécution des tâches, établissement et signature de tous les documents requis par la législation sociale, fixation des rémunérations, ...) ;

-la gestion logistique et du matériel de la société, effectuer les achats (ou ventes) de biens meubles, de matériels et de marchandises courantes pour la société ;

-la conclusion des contrats d'affiliation et de cession fiduciaire tant avec les associés que les affiliés ;

-la conclusion avec d'autres sociétés de gestion de droit, nationales ou étrangères, de tout contrat rentrant dans le cadre ou en vue de la réalisation de l'objet social et de la politique générale définie par le Conseil d'Administration ;

" la conclusion des contrats d'assurances ;

.1a négociation des contrats avec les utilisateurs en ce cornpris les accords tarifaires, en exécution des

décisions prises par le Conseil d'Administration ;

" I'exécution des décisions du Conseil d'Administration.

Les décisions relatives à Ia gestion journalière se prennent à la majorité simple.

2. Le Comité exécutif dispose en outre des compétences particulières suivantes :

" la préparation des réunions du Conseil d'Administration ;

.l'élaboration du calendrier annuel de répartition, des plans de répartition et des tarifications ;

" I'observation et Ie suivi des relations avec les instances de contrôle et de régulation des sociétés pour la

gestion des droits d'auteur et des droits voisins ;

.1a préparation des comptes annuels en vue de leur clôture par le Conseil d'Administration ;

" la convocation du Conseil d'Administration.

Dans ce cadre, les décisions se prennent à la majorité simple, à condition toutefois que 3/5 des membres

soient présents ou représentés,

3. Le Comité exécutif fera rapport à chaque réunion du Conseil d'Administration sur l'accomplissement de sa mission.

4. Le Comité exécutif peut déléguer certains de ses pouvoirs à l'un ou l'autre de ses membres Ou à des tiers et se faire assister par un ou plusieurs experts dont il jugerait les services utiles en fonction des circonstances et des nécessités rencontrées. Il détermine la rémunération et les frais forfaitaires attachés aux délégations qu'il confère.

Article 23 : Procès-verbaux

1. Les réunions du Conseil d'Administration feront l'objet d'un procès-verbal. Ils sont contresignés par au moins deux des membres présents à la réunion,

2. Les réunions des Collèges et du Comité exécutif feront également l'objet d'un procès-verbal. lis sont contresignés par au moins un membre présent à la réunion.

; Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge Article 24: Procurations

1. Les membres du Conseil d'Administration peuvent se faire valablement représenter aux réunions du Conseil d'Administration par un autre administrateur porteur d'une procuration écrite. Tout administrateur ne peut représenter qu'un seul autre administrateur. Le mandant peut également préciser que sa procuration peut être confiée à un autre membre du Conseil d'Administration au cas où le mandataire qu'il a choisi est déjà porteur de la procuration d'un autre administrateur.

2, Les membres du Comité exécutif peuvent se faire valablement représenter aux réunions du Comité exécutif par un autre membre du Comité exécutif porteur d'une simple procuration. Tout membre du Comité exécutif ne peut représenter que maximum deux autre membres du Comité exécutif.

Article 25: Représentation

1. Sans préjudice des dérogations relatives aux délégations spéciales et aux actes relevant de la gestion

journalière, la société est valablement représentée à l'égard des tiers et en justioe par deux administrateurs.

2. En ce qui concerne les actes de gestion journalière, la société est valablement représentée à l'égard des

tiers et en justice par un membre du Comité exécutif, administrateur ou none

Article 26: Contrôle

La compagnie est contrôlée par un commissaire choisi parmi les membres de l'Institut des Réviseurs

d'Entreprises. Le commissaire est nommé par l'Assemblée générale et peut également être révoqué par

décision de l'Assemblée générale prise à la majorité simple et ce, sur proposition du Conseil d'Administration

(qui statue à la majorité des deux tiers).

Sa rémunération est fixée par l'Assemblée générale, conformément aux normes de l'Institut des Réviseurs

d'Entreprises,

La durée du mandat du commissaire est de trois ans.. Ce mandat est renouvelable.

TITRE V  ASSEMBLÉES GÉNÉRALES

Article 27 Assemblées générales ordinaires et extraordinaires

1. L'Assemblée générale se compose de tous les associés présents ou représentés..

2. L'Assemblée générale ordinaire se réunit une fois par an au siège sôcial ou en un lieu situé en Région de Bruxelles-Capitale précisé dans la convocation, le troisième lundi de juin. Si ce lundi est unjour férié légal, la date de l'Assemblée générale ordinaire est reportée au lundi suivant qui n'est pas un jour férié légal.

3. Une Assemblée générale extraordinaire peut être convoquée à la demande (i) du Conseil d'Administration, (ii) du commissaire, (iii) de plusieurs associés qui, ensemble, détiennent au moins un cinquième des parts et (iv) d'au moins la moitié des membres d'un groupe.. Dans les cas visés aux points (ii) à (iv), ta demande doit être adressée par écrit au Conseil d'Administration, en mentiennant les points à soumettre à l'Assemblée générale.

4. Plusieurs associés détenant ensemble au moins cinquante parts peuvent demander au Conseil d'Administration, par écrit et sous pli recommandé avec accusé de réception, de prendre en considération des points à l'ordre du jour ou des propositions de modification des présents statuts ou du Règlement générai qu'ils souhaitent voir débattre lors d'une prochaine Assemblée générale ordinaire, pour autant que cette demande soit communiquée au plus tard ie 31 janvier au président du Conseil d'Administration et que l'objet de ladite demande soit autorisé par la loi. Le Conseil d'Administration statue en toute autonomie sur la prise en considération des points à l'ordre du jour et des propositions concernés,

5, Les Assemblées générales ordinaires et extraordinaires sont présidées par le Président du Conseil d'Administration ou, en l'absence du Président du Conseil d'Administration, par le président du Collège du groupe dont ne fait pas partie le président du Conseil d'Administration ou, en l'absence du Président du Conseil d'Administration et du président du Collège du groupe dont ne fait pas partie le président du Conseil d'Administration, par l'administrateur présent siégeant depuis le plus longtemps.

L'Assemblée générale choisit parmi ses membres deux scrutateurs et deux secrétaires qui composent, avec te Président, le bureau de l'Assemblée générale.

Article 28 : Assemblées générales particulières

1. Les associés du groupe « Musique » et du groupe « Art dramatique et Danse » tiennent, pour leur groupe, aux mêmes lieu et date que l'Assemblée générale ordinaire et avant celle-ci, une Assemblée générale particulière.

2, Toute Assemblée générale particulière est présidée par le Président du Collège du groupe concerné ou, en l'absence du Président du Collège de ce groupe, par le membre présent siégeant depuis le plus longtemps au Collège de ce groupe.

3. Toute Assemblée générale particulière procède à la désignation des membres de son Collège. Ces membres seront les administrateurs qui représenteront ce Collège au sein du Conseil d'Administration.

La décision de désignation des associés du groupe qui se présenteront comme membres de son Collège et comme administrateurs se prend à la majorité simple.

Chaque Assemblée générale particulière choisit parmi ses membres deux scrutateurs et un secrétaire qui composent, avec le Président de son Collège, le bureau de l'Assembiée générale particulière.

Article 29: Convocations

Les Assemblées générales sont convoquées par le Président du Conseil d'Administration ou, en cas d'indisponibilité, par la personne qu'il désignera au sein de celui-ci ou, en cas d'impossibilité, par l'administrateur siégeant depuis le plus longtemps.

La convocation est faite par simple lettre ou par voie électronique sous forme d'un avis envoyé aux associés qui ont, à cet effet, communiqué leurs coordonnées à la société au moins deux semaines avant la date de l'Assemblée générale. La convocation mentionne les points à l'ordre du jour avec, en annexe, tous les documents nécessaires et/ou utiles (ou mis à disposition par voie électfonique)

; Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge Seuls les associés qui, suite à la convocation, ont renvoyé au siège social leur avis de présence conformément aux formalités à remplir  .dans Ia forme et dans le délai précisés dans l'avis de convocation  pourront assister aux Assemblées générales et y exercer directement leur droit de vote.

Article 30: Procurations

Un associé peut se faire représenter aux Assemblées générales par un autre associé disposant de l'exercice du droit de vote. Aucun associé ne peut représenter plus d'un autre associé.

Seuls les associés qui, suite à la convocation, ont fait parvenir une procuration écrite au siège social  de la manière et dans le délai précisés dans la lettre de convocation  peuvent faire exercer leur droit de vote par un mandataire aux assemblées générales pour autant que celui-ci appartienne au même groupe que le mandant. Le mandant peut expressément préciser lue sa procuration peut être attribuée à un autre associé du même groupe dans le cas où le mandataire qu'il a choisi serait déjà porteur d'une procuration d'un autre associé.

Une procuration n'est valable que pour l'Assemblée où les Assemblées générale(s) pour lesquelles elle a été donnée. En ce qui concerne les assembléesT générales particulières du groupe « Musique » et du groupe « Art dramatique et Danse », une procuration n'est valable que si elle est donnée à un associé appartenant au même groupe que le mandant.

Mille 31: Compétences et délibérations

L'Assemblée générale régulièrement constituée représente l'ensemble des associés. Ses décisions lient non seulement ceux-ci (même absents ou opposants) mais aussi tous les affiliés.

L'Assemblée générale ordinaire nomme et révoque les administrateurs ainsi que le commissaire Elle entend le rapport de gestion des administrateurs et le rapport du commissaire et statue sur l'adoption du bilan et des comptes de résultait, Elle donne décharge aux administrateurs et au commissaire.

L'Assemblée générale délibère valablement quel que soit le nombre d'associés présents ou représentés. Les décisions sont prises .à la majorité simple des votes valablement exprimés, sauf si la décision doit être prise en vertu d'autres dispositions des présents statuts et/ou de la loi à une majorité particulière.

L'Assemblée générale ne peut délibérer et voter que sur les points figurant à l'ordre du jour.

Article 32 : Modification des statuts

Lorsque l'Assemblée générale a pour objet de modifier les statuts, le texte qui sera soumis à la délibération de l'Assemblée générale doit être joint en annexe de l'avis de convocation ou être mis à disposition par voie électronique. Sauf stipulation contraire dans les présents statuts ou dans la loi, une majorité de 3/4 des voix des associés présents ou représentés est requise pour modifier les statuts, quel que soit le nombre d'associés présents ou représentés.

Article 33 : Fonds non-attribuables

L'Assemblée générale se prononce sur la destination des fonds collectés pour lesquels il apparaît qu'ils n'ont pu être distribués définitivement dans un délai de trois ans et ce, conformément aux dispositions légales en la matière. L'utilisation de ces sommes fait l'objet, chaque année, d'un rapport spécial du commissaire.

Article 34: Procès-verbaux

Les procès-verbaux des Assemblées générales sont transcrits dans un registre spécial et signés par les membres des bureaux respectifs ainsi que par les associés qui le demandent.

Article 35 : Règlement général

Le Conseil d'Administration établit un Règlement général, lequel ne peut déroger ni aux lois, ni aux présents statuts. Ce Règlement général est soumis à l'approbation de l'Assemblée générale qui statue à la majorité simple.

TITRE VI  GESTION FINANCIÈRE

Article 36 : Exercice comptable

L'exercice comptable de la société court du premier janvier au trente-et-un décembre de chaque année. Article 37: Bilan et compte de résultat

A la fin de chaque exercice comptable, le Conseil d'Administration dresse l'inventaire ainsi que le bilan, le compte de résultat et ses annexes. Ceux-ci seront soumis à l'approbation de l'Assemblée générale.

Article 36: Dépôt des comptes annuels

Les comptes annuels sont déposés dans les trente jours suivant leur approbation à la Banque Nationale de Belgique.

Article 39 ; Réserves

L'actif net, tel qu'il résulte du bilan, sera affecté comme suit :

1° Cinq pour cent sont ajoutés à la réserve légale jusqu'à ce que celle-ci atteigne un dixième du capital social

2° L'Assemblée générale décidera annuellement de la distribution de l'actif après déduction de la réserve légale. Elle pourra décider de verser à une réserve conventionnelle une part de recettes qu'elle déterminera et dont elle fixera les modalités, délais de libération et affectation.

TITRE VII DISSOLUTION ET LIQUIDATION

Article 40: Dissolution

Outre les causes légales de dissolution, la société peut être dissoute anticipativement par décision de l'Assemblée générale. Celle-ci ne peut prononcer la dissolution anticipée de la société que si les trois quarts des associés sont présents ou représentés. Si cette condition n'est pas remplie, le Conseil d'Administration convoque, dans les trois mois, une seconde Assemblée générale qui délibérera valablement sur ce point, quel que soit le nombre d'associés présents. Toute décision de mise en liquidation ne pourra toutefois être adoptée qu'a la majorité de trois quarts.

Article 41 Liquidation

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Volet B - suite

Le cas échéant, l'Assemblée générale désigne un ou plusieurs liquidateurs. Elle définit également leurs

pouvoirs, le mode de liquidation et leur rémunération. Tant que les liquidateurs n'ont pas été désignés, le ;

Conseil d'Administration est, de plein droit, chargé de la liquidation.

Article 42 : Affectation de l'actif net

Après apurement de toutes les dettes et frais de la liquidation, l'actif net servira par priorité à rembourser les

parts à concurrence de la valeur nominale du montant de leur libération.

Le solde éventuel recevra üne affectation qui se rapprochera autant que possible de l'objet social de la

société.

TITRE VIII DISPOSITIONS DIVERSES

Article 43 Règlements

Les règlements élaborés par Ie Conseil d'Administration et ratifiés par l'Assemblée générale sont

opposables et applicables à tous les associés, affiliés et sociétés comparables.

Article 44: Incompatibilité

Ni un associé, ni un affilié ne peut faire partie du personnel de la société.

Article 45: Rôle linguistique

Les associés et affiliés choisissent le français ou le néerlandais comme langue dans laquelle ils souhaitent

entretenir des relations avec la société.

Article 46 : Force juridique des statuts

Les présents statuts ont été rédigés en languefrançaise et en langue néerlandaise et les deux textes font

également foi, Si, dans le texte, la forme masculine est utilisée, elle vaut également pour la forme féminine,

Article 47 Transferts d'actifs

Par décision de l'Assemblée générale, prise à la majorité simple, la société peut être autorisée à transférer

tout ou partie de ses avoirs à un autre organisme ayant un objet comparable et dont les dispositions statutaires

ne contiennent aucune clause incompatible avec les présents statuts.

Article 48 : Entrée en vigueur

Les présents statuts entrent en vigueur le ler septembre 2014.

DEUXIÈME RÉSOLUTION - POUVOIRS

L'assemblée confère tous pouvoirs au conseil d'administration pour l'exécution des résolutions qui

précédent.

Un texte coordonné des statuts sera également déposé au Tribunal de commerce en même temps qu'une

expédition du procès-verbal.

Déposé : expédition de l'acte, coordination des statuts.

Olivier NEYRINCK, Notaire associé

Réservé

au

Moniteur

belge

Mentionner sur la dernière page du -Volet B : Au recto: Nom et qualité du notaire instrumentant ou de ka personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter la personne morale à l'égard des tiers

Au verso: Nom et signature

18/10/2013 : BLT001952
19/07/2013 : BLT001952
19/07/2013 : BLT001952
10/10/2012 : BLT001952
10/10/2012 : BLT001952
16/07/2012 : BLT001952
16/07/2012 : BLT001952
30/08/2011 : BLT001952
30/08/2011 : BLT001952
02/08/2011 : BLT001952
02/08/2011 : BLT001952
14/01/2011 : BLT001952
14/01/2011 : BLT001952
14/01/2011 : BLT001952
14/01/2011 : BLT001952
14/01/2011 : BLT001952
14/01/2011 : BLT001952
20/07/2010 : BLT001952
07/08/2009 : BLT001952
07/08/2009 : BLT001952
20/07/2009 : BLT001952
24/09/2008 : BLT001952
28/08/2008 : BLT001952
29/08/2007 : BLT001952
09/08/2007 : BLT001952
11/06/2007 : BLT001952
03/03/2006 : BLT001952
18/08/2005 : BLT001952
18/08/2005 : BLT001952
22/07/2005 : BLT001952
25/04/2005 : BLT001952
12/04/2005 : BLT001952
20/07/2015 : BLT001952
20/07/2015 : BLT001952
28/12/2004 : BLT001952
24/11/2004 : BLT001952
24/11/2004 : BLT001952
07/10/2004 : BLT001952
16/07/2004 : BLT001952
05/08/2015 : BLT001952
05/08/2015 : BLT001952
13/08/2003 : BLT001952
13/08/2003 : BLT001952
22/07/2003 : BLT001952
19/03/2003 : BLT001952
23/12/2002 : BLT001952
23/12/2002 : BLT001952
10/10/2002 : BLT001952
30/07/2002 : BLT001952
30/07/2002 : BLT001952
26/04/2002 : BLT001952
26/04/2002 : BLT001952
29/11/2001 : BLT001952
29/11/2001 : BLT001952
07/09/2000 : BLT001952
07/09/2000 : BLT001952
01/07/2000 : BLT001952
01/07/2000 : BLT001952
31/07/1999 : BLT001952
31/07/1999 : BLT001952
28/08/1998 : BLT1952
31/12/1997 : BLT1952
31/12/1997 : BLT1952
20/07/1995 : BLT1952
20/07/1995 : BLT1952
10/02/1995 : BLT1952
10/02/1995 : BLT1952
27/11/1993 : BLT1952
27/11/1993 : BLT1952
23/07/1991 : BLT1952
23/07/1991 : BLT1952
23/07/1991 : BLT1952
23/07/1991 : BLT1952
23/07/1991 : BLT1952
23/07/1991 : BLT1952
23/07/1991 : BLT1952
23/07/1991 : BLT1952
11/05/1990 : BLA55883
11/05/1990 : BLA55883
26/02/2016 : BLT001952
22/07/2016 : BLT001952
04/10/2016 : BLT001952
11/12/2017 : BLT001952

Coordonnées
PLAYRIGHT

Adresse
BELGICALAAN 14 1080 BRUSSEL

Code postal : 1080
Localité : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Commune : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Région : Région de Bruxelles-Capitale