PRESTO VIVACE

Association sans but lucratif


Dénomination : PRESTO VIVACE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 480.611.145

Publication

18/07/2014
ÿþMOD 2 2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

neer ele cilorrtvel en 0

09 JULI 2014

ter griffie van de Nederlandstalige

rechtbank van keeandel Brussel

Ondernemingsnr : 0480.611.145

Benaming

(voluit) : Presto Vivace

(verkort) :

Rechtsvorm Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Generaal Pattonstraat 38, 1050 Brussel

Onderwerp akte : Gecoördineerde statuten (Nederlandstalige versie).

De gecoördineerde statuten (Nederlandse versie) zijn als volgt:

TITEL I. Benaming, zetel, duur, doel

Art. 1 De naam van de vereniging luidt "Presto Vivace".

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Generaal Pattonstraat 38, 1050 Brussel. De vereniging valt onder het rechtsgebied van Brussel.

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden

Art. 4. Het doel van de vereniging is jonge musici, meer bepaald conservatoriunistudenten, de kans te geven om, omringd door bekende gewezen beroepsmensen, ervaring op te doen aangaande bet symfonisch repertoire in een orkest en zo orkest-, symfonie- of kamermuziek te promoten, in het kader van sociaie, liefdadigheids- en/of culturele activiteiten en evenementen.

De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen en installaties nuttig voor het bereiken van haar doel kopen,verkopen huren, verhuren en in bezit nemen. De vereniging kan haar goederen in hypotheek geven, Mits de wettelijk vereiste goedkeuringen, kan de vereniging alle schenkingen aanvaarden onder levenden of bij testament en kan zij in het algemeen alle handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechstreeks verband met haar doel, zoals zich interesseren voor gelijkaardige of verwante verenigingen.

TITEL Il, - Leden, toetreding, ontslag, uitsluiting, bijdrage

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit werkende leden en aangesloten leden. Het minimum aantal werkende leden wordt bepaald op drie. De aangesloten leden bezitten alleen deze rechten die hen uitdrukkelijk krachtens deze statuten zijn toegekend. Zij hebben geen stemrecht.

Art. 6. Werkende leden zijn:

1° de comparanten in deze akte;

2° elke persoon toegelaten als werkend lid bij besluit van de raad van beheer.

Art. 7. Aangesloten leden zijn alle personen toegelaten met deze hoedanigheid bij besluit van de raad van beheer.

Art. 8. De werkende en aangesloten leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van beheer.

Het werkend of aangesloten lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem bij ter post aangetekende brief werd verzonden, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen by belrelgisdiSaifiblid" :Tg/07720M - Annexes du Moniteur belge

1111 JI1,11,1111,1*11111111

be a

st

!I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen. De uitsluiting van een aangesloten lid wordt uitgesproken door de raad van beheer. Tegen de beslissingen tot uitsluiting, zowel van de algemene vergadering als van de raad van beheer, is geen beroep mogelijk en zij dienen niet gemotiveerd te worden. De raad van beheer kan in afwachting van een beslissing van de algemene vergadering de leden schorsen die zich schuldig hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of de regels der welvoeglijkheid.

De uitgesloten of ontslagnemende leden, alsook de erfgenamen van een overleden lid hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging en kunnen de bijdragen, subsidies of andere prestaties geleverd door hen of derden niet terugvorderen, zu kunnen de rekeningoverzichten of verantwoording niet vorderen of eisen noch de verzegeling of het opstellen van een inventaris.

Art. 9. Afhankelijk van de toestand van de kas van de vereniging kan de raad van beheer beslissen de aangesloten leden betaling van een jaarlijkse bijdrage op te leggen. De algemene vergadering dient het bedrag van deze bijdrage goed te keuren. De jaarlijkse bijdrage kan niet meer bedragen dan EUR 100. De werkende leden dienen geen bijdrage te betalen.

TITEL III. - Raad van beheer

Art. 10. De vereniging wordt beheerd door een raad van beheer samengesteld uit ten minste drie leden. De beheerders worden verkozen voor een termijn die een einde neemt op de dag van de algemene vergadering die beslist over de jaarrekening met betrekking tot het zesde boekjaar volgend op het boekjaar waarin de bestuurder werd benoemd. Met een drie vierde meerderheid kan de algemene vergadering te Men tijde de benoeming van de leden van de raad van beheer herroepen.

Art.11. In geval van voortijdige vacature binnen de raad van beheer kunnen de overblijvende beheerders een voorlopige beheerder benoemen. De volgende algemene vergadering zal deze benoeming goedkeuren. De uittredende beheerders zijn herkiesbaar.

Art.12. De raad van beheer kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Bij afwezigheid van de voorzitter of indien die verhinderd is, wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste der aanwezige beheerders.

Art.13. De raad van beheer wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris telkens het belang van de vereniging dit vereist. De vergaderingen warden gehouden op de plaats aangeduid in de oproeping.

Art.14. De raad van beheer kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. ledere beheerder kan, via gewone brief of telegram, volmacht geven aan een ander lid van de raad om hem te vervangen en in zijn plaats te stemmen.

De beslissingen van de raad van beheer worden genomen met meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde beheerders.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de beheerder die hem vervangt doorslaggevend.

Art.15. De besluiten van de raad van beheer worden door de secretaris vastgelegd in een notulenboek Dit boek wordt bewaard op de maatschappelijke zetel. Deze notulen worden ondertekend door de voorzitter en door ten minste de meerderheid van de beheerders die aan de beraadslaging hebben deelgenomen.

De afschriften of uittreksels van de volmachten worden ondertekend door de voorzitter of door de beheerder die hem vervangt en worden bij de notulen gevoegd.

Art.16. De raad van beheer heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer en het bestuur van de vereniging, alsook beschikt ze over alle bevoegdheden die de wet of deze statuten niet uitdrukkelijk toewijzen aan de algemene vergadering.

De raad kan zich laten bijstaan door comités met een raadgevende bevoegdheid. Alle akten die de vereniging verbinden, worden, behoudens een bijzondere delegatie van de raad van beheer, ondertekend door twee beheerders die de bevoegdheden die zij hebben gekregen van de raad niet dienen te rechtvaardigen ten opzichte van derden.

De raad kan het dagelijkse beheer van de vereniging, met gebruikmaking van de handtekening behorend tot dit beheer, delegeren aan een persoon gekozen onder of buiten zijn leden, waarvan de raad de bevoegdheid bepaalt. Deze persoon kan deze bevoegdheid niet verder delegeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

TITEL IV. - Algemene vergadering van leden

Art.17. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn deze vervat in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 18. Elk jaar zal er tussen 1 maart en één en dertig mei op de maatschappelijke zetel of op de plaats en het tijdstip aangeduid in de oproeping een algemene vergadering van de werkende leden gehouden worden waarop de raad van beheer een verslag zal geven over de activiteiten van de vereniging tijdens het afgelopen boekjaar, over de opbrengsten en uitgaven en de begroting voor het volgende boekjaar.

Deze vergadering zal ook de beheerders benoemen of vervangen waarvan het mandaat afloopt of die ontslag nemen, ontslagen worden of overleden zijn,

Art.19. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van beheer of op verzoek van één vijfde van de leden telkens het belang van de vereniging dit vereist.

De buitengewone algemene vergaderingen worden ook gehouden op de maatschappelijke zetel of op de plaats aangeduid in de oproeping.

Art.20. De oproepingen tot een algemene vergadering worden gedaan door middel van een gewone brief of e-mail, die ten minste acht (8) dagen voor de vergadering worden verstuurd en door de voorzitter of de secretaris in naam van de raad worden ondertekend.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Op verzoek van één of meerdere werkende leden kan elk onderwerp in de agenda worden opgenomen.

Art.21. leder werkend lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die een werkend lid dient te zijn. Een werkend lid kan niet meer dan twee volmachten houden.

De raad van beheer kan de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij ten minste drie dagen voor de algemene vergadering worden neergelegd op de maatschappelijke zetel.

Art. 22. Alle werkende leden hebben gelijk stremrechten; elk van hen beschikt over één stem.

Art.23. Het bureau van de algemene vergadering is samengesteld uit de aanwezige leden van de raad van beheer; de vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer, of in zijn afwezigheid, door de oudste van de aanwezige beheerders.

De voorzitter duidt de secretaris aan die tevens de functie van stemopnemer uitoefent

Art.24. Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen genomen bij absolute meerderheid van de stemmen van de werkende leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Op verzoek van de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden wordt er gestemd geheime stemming. Dergelijke geheime stemming is verplicht als de beslissingen personen betreffen.

Art.25. Behalve in de bij wet bepaalde gevallen is de vergadering geldig samengesteld onverschillig welk het aantal is van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Beslissingen van de algemene vergadering met betrekking tot een wijziging van de statuten, de uitsluiting van leden of de ontbinding van de vereniging Kunnen echter alleen maar genomen worden mits het vervullen van bijzondere voorwaarden betreffende de aanwezigheid, meerderheid en eventueel de gerechtelijke bekrachtiging vereist door artikel 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Art.26. De algemene vergadering beraadslaagt over de voorstellen van de raad van beheer of van de werkende leden die in de agenda zijn opgenomen.

Art.27. De besluiten van de algemene vergadering worden vastgelegd in een speciaal register dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris en dcor de werkende leden die erom verzoeken en wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Alle werkende leden kunnen er kennis van nemen. Indien de geinteresseerden echter geen werkende leden zijn, gebeurt deze kennisname per uittreksels die conform werden verklaard door de voorzitter, tenzij de raad van beheer uitzonderlijk en schriftelijk de communioatie van het register zelf goedkeurt.

Art. 28. De aangesloten leden hebben het recht de algemene vergaderingen bij te wonen, maar kunnen niet deelnemen aan de beraadslagingen en kunnen niet stemmen. Zij worden opgeroepen overeenkomstig artikel 18.

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

Art.29. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 decemberieder jaar.

De werkende leden kunnen vanaf de vijftiende dag voor de algemene vergadering de begroting en de rekeningen van de vereniging inkijken.

Voor-behéuden

aan het Belgisch Siaatsblad

Mg lâeii - bijliefIrélediSïââtiliràd:T87077201-4-- Knnexes Cru Moniteur belge

Art.30. Op één en dertig december van elk jaar worden de boeken en het boekjaar afgesloten.

De raad van beheer maakt de rekening van het afgelopen boekjaar en stelt de begroting op voor het volgende boekjaar. Beiden zijn onderworpen aan de goedkeuring van de eerstvolgende algemene vergadering.

De goedkeuring van de rekeningen door de algemene vergadering geldt als kwijting van de raad van beheer.

Art.31. Het positieve saldo van de rekeningen behoort aan de vereniging.

TITEL Vl. - Ontbinding en vereffening

Art.32. Ingeval van ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering de vereffenaar(s) benoemen, hun bevoegdheden bepalen en de bestemming van het netto-actief van het vermogen van de vereniging aangeven. Het actief van de vereniging dient verplicht toegekend te worden aan een of meerdere organisaties waarvan het doel gelijk of gelijkaardig is aan het doel van de vereniging.

Klaus Heinemann

Voorzitter van de raad van bestuur

I . v

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

23/07/2014
ÿþ '~~~~í~.. ~4 _..._.x._a r..,ae...~. Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD22

OIUH Hfl11 11111fl IIIII lIl

*1A192379*

N" d'entreprise : 0480.611.145

1 1 -07- 2014

~~.""` Greffe

Dénomination

(en entier) : Presto Vivace

(en abrégé) :

Forme juridique : Association Sans But Lucratif

Siège : rue Général Patton 38, 1050 Bruxelles

°blet de l'acte : Nominations . démisions - coordination des statuts

A) A l'assemblée générale du 4 juin 2013, Monsieur Roland Dewulf, né le 21 avril 1948 à Hulste et habitant Chaussée de Drogenbos 178 b, 1180 Uccle, a été nommé comme nouveau membre du conseil d'administration.

B) A la réunion du conseil d'administration du 1 octobre 2013, Monsieur Thanos Adamopoulos a démissioné comme membre du conseil d'administration, avec effet du 8 novembre 2013. Les autres membres du conseil d'administration ont acceptés cette décision.

C) A l'assemblée générale du 13 mars 2014 les décisions suivantes ont été prises:

- Nomination comme nouveau membre du conseil d'administration de Monsieur David Alejandro Navarro:

Turres, né le 20 juin 1978 à Antofagasto, Chili, et habitant Avenue Winston Churchill 225/2, 1180 Uccle;

- Nomination comme nouveau membre du conseil d'administration de Monsieur Hiroshi Loeurng, né le 30

avril 1981 à Paris, France, et habitant rue Camille Wollès 34,1030 Schaerbeek.

La composition du conseil d'administration est donc la suivante:

- Monsieur André Gheeraert;

- Monsieur Klaus Heinemann;

- Monsieur Jean Hombert;

- Madame Martine Lederrey;

- Madame Clare Roberts;

- Monsieur Roland Dewulf;

- Monsieur David Alejandro Navarro Turres;

- Monsieur Loeurng Hiroshi.

- Approbation de la nouvelle version coordonnée des statuts.

Les statuts coordonnés sont les suivants;

TITRE ter, Dénomination, siège, durée, objet

Art. 1 L'association est dénommée «Presto Vivace »,

Art. 2. Son siège social est établi rue Général Patton 38 à 1050 Bruxelles. L'association relève de l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Art. 3. L'association est constituée pour une durée illimitée. Elle peut être en tout temps dissoute.

Art. 4. L'association a pour objet d'offrir aux jeunes musiciens, notamment des étudiants des

conservatoires, d'acquérir ou d'approfondir, entourés d'ex-professionnels de notoriété, une expérience du répertoire symphonique dans un ensemble orchestral et en ce sens de promouvoir la musique orchestrale,

Mentionner sur la dernière page du Volet B

Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

symphonique ou de chambre dans le cadre d'activités ou événements organisés à des fins sociales, caritatives eV ou culturelles.

Elle pourra acheter, vendre, prendre et donner en location et posséder tous biens meubles, immeubles et installations utiles à la réalisation de son objet, hypothéquer ses immeubles, accepter moyennant les autorisations requises par la loi, toutes libéralités entre vifs ou testamentaires et généralement faire toutes opérations se rattachant directement ou indirectement à son objet, comme aussi s'intéresser à toutes associations similaires ou analogues.

TITRE li. -Membres, admission, démission, exclusion, cotisations

Art. 5. L'association est composée de membres effectifs et de membres adhérents. Le nombre minimum de membres effectifs ne peut être inférieur à trois. Les membres adhérents ne jouissent que des droits qui leur sont explicitement reconnus en vertu des statuts. Ils n'ont pas de droit de vote.

Art. 6. Sont membres effectifs :

1° les comparants au présent acte;

2 ° toute personne admise en cette qualité par décision du conseil d'administration.

Art. 7. Sont membres adhérents toutes personnes admises en cette qualité par décision du conseil d'administration.

Art.8. Les membres effectifs et adhérents sont libres de se retirer à tout moment de l'association en adressant par écrit leur démission au conseil d'administration.

Est réputé démissionnaire, le membre effectif ou adhérent qui ne paie pas la cotisation qui lui incomberait, dans le mois du rappel qui lui est adressé par lettre recommandée à la poste.

L'exclusion d'un membre effectif ne peut être prononcée que par l'assemblée générale à la majorité des deux tiers des voix présentes. L'exclusion d'un membre adhérent est prononcée par le conseil d'administration. Les décisions d'exclusion, tant du conseil d'administration que de l'assemblée générale, sont souveraines et ne doivent pas être motivées. Le conseil d'administration peut suspendre, jusqu'à décision de l'assemblée générale, les membres qui se seraient rendus coupables d'infraction grave aux statuts ou aux lois de l'honneur et de la bienséance.

Les membres exclus ou démissionnaires, de même que les héritiers d'un membre décédé n'ont aucun droit sur l'avoir social et ne peuvent réclamer le remboursement des cotisations, subventions ou autres prestations généralement quelconques, versées par eux ou par leur auteur ou par des tiers. lis ne peuvent réclamer ni requérir relevé ou reddition de comptes, ni apposition de scellés ni inventaire.

Art. 9. Le conseil d'administration peut décider, en fonction de l'état de la trésorerie de l'association, d'imposer aux membres adhérents le paiement d'une cotisation annuelle. Le montant de celle-ci devra être approuvé par l'assemblée générale. Ce montant ne pourra être supérieur à EURO 100. Les membres effectifs ne sont pas redevables de cotisations.

TITRE III. - Conseil d'administration

Art.10. L'association est dirigée par un conseil d'administration composé d'au moins trois membres. Les membres fondateurs sont membres du conseil d'administration de plein droit et ce pour une durée indéterminée. Les administrateurs qui ne sont pas membres fondateurs sont élus pour un terme de six ans au plus prenant fin au jour de l'assemblée générale qui décide des comptes du sixième exercice suivant l'exercice pendant lequel l'administrateur a été élu. La nomination de ces derniers des membres du conseil d'administration peut à tout moment être révoquée par l'assemblée générale, avec une majorité des trois quarts. La révocation d'un membre fondateur ne se fait qu'à l'unanimité.

Art,11 En cas de vacance au cours d'un mandat, un administrateur provisoire peut être nommé par les administrateurs restant en place. Cette nomination sera avalisée par la prochaine assemblée générale. Les administrateurs sortants sont rééligibles.

Art. 12. Le conseil d'administration élit parmi ses membres un président, un trésorier et un secrétaire. En cas d'absence ou d'empêchement du président, l'administrateur le plus ancien est désigné pour le remplacer.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.I3. Le conseil d'administration se réunit sur la convocation du président, ou du secrétaire aussi souvent que l'intérêt de l'association l'exige. Les réunions se font au lieu indiqué par la convocation.

Art.14. Le conseil d'administration ne peut statuer que si la majorité de ses membres sont présents ou représentés. Tout administrateur peut, par simple lettre ou télégramme, déléguer un autre membre du conseil pour le remplacer et voter en ses lieu et place.

Les décisions du conseil d'administration sont prises à la majorité des voix émises par tes administrateurs présents ou représentés.

En cas de partage de voix, celle du président ou de l'administrateur qui le remplace est prépondérante.

Art.15. Les décisions du conseil sont consignées par te secrétaire dans un registre des procès-verbaux. Ce registre est conservé au siège, social. Ces procès-verbaux sont signés par le président et la majorité au moins des membres qui ont pris part à fa délibération.

Les copies ou extraits des procurations sont signés par le président ou par l'administrateur qui le remplace et sont joints au procès-verbal.

Art.16 Le conseil d'administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la gestion de l'association, ainsi que tous les pouvoirs non expressément attribués à l'assemblée générale par la loi ou les présents statuts.

Le conseil peut s'entourer de comités qui ont un pouvoir consultatif. Tous les actes qui engagent l'association sont signés, à moins d'une délégation spéciale du conseil d'administration, par deux administrateurs, lesquels n'auront pas à justifier vis-à-vis des tiers des pouvoirs donnés à cette fin par le conseil.

La désignation du directeur musical et sa révocation relèvent du conseil d'administration. Le directeur musical dispose d'un droit de veto sur toute décision qui revêt un aspect musical y compris l'admission de nouveaux musiciens, la désignation du concertmeister, des chefs de pupitres et des solistes et le choix du programme et des salles concert. La désignation du directeur musical ne peut être révoquée qu'avec une majorité de 80 % des membres du conseil d'administration.

TITRE IV, -Assemblée générale des membresassociés

Art. 17. Les attributions de l'assemblée générale sont celles reprises à l'article 4 de la loi du 27 juin 1921.

Art. 18. II sera tenu, chaque année entre le ter mars et le 31 mai, au siège social ou en tout autre endroit et à l'heure désignée dans la convocation, une assemblée générale ordinaire des membres effectifs au cours de laquelle le conseil d'administration présentera un rapport sur les opérations de l'association pendant l'exercice écoulé, le compte des recettes et des dépenses et le budget du prochain exercice.

Cette assemblée procédera également à la nomination ou au remplacement des administrateurs dont le mandat expire ou qui sont démissionnaires, révoqués ou décédés.

Art, 19. Des assemblées générales extraordinaires peuvent être convoquées par le président du conseil d'administration ou à la demande d'un cinquième des membres chaque fois que l'intérêt de l'association le demande.

Les assemblées générales extraordinaires se tiennent également au siège social ou en tout autre endroit désigné dans les convocations.

Art. 20. Les convocations sont faites par lettre postale ou courrier électronique, adressée huit (8) jours au moins avant la réunion de l'assemblée et signées au nom du conseil par le président ou le secrétaire.

L'ordre du jour est mentionné dans la convocation. Tout objet peut être porté à l'ordre du jour sur demande d'un ou plusieurs membres effectifs.

Art.21. Chaque membre effectif peut se faire représenter à l'assemblée générale par un mandataire qui doit être membre effectif. Un membre effectif ne peut détenir plus de deux procurations.

Le conseil d'administration pourra arrêter la forme des procurations et exiger qu'elles soient déposées au siège social trois jours au moins avant l'assemblée générale.

Réservé

au

Moniteur

bel

MOD 2.2

Volet B - suite

Art.22. Tous les membres effectifs ont un droit de vote égal, chacun d'eux disposant d'une voix, sauf les membres fondateurs qui disposent chacun de trois voix en cas de décision ayant trait à la modification de l'objet social.

Art. 23, Le bureau de l'assemblée générale se compose des membres présents du conseil d'administration; l'assemblée est présidée par le président du conseil d'administration ou, à son défaut, par le plus ancien des administrateurs présents.

Le président désigne le secrétaire qui exerce aussi la fonction du et deux scrutateurs.

Art. 24. Sauf dans les cas où la loi en dispose autrement, les décisions sont prises à la majorité absolue des voix émises par tes membres effectifs. En cas de partage des voix, celle du président est prépondérante.

A la demande la majorité des membres effectifs présents ou représentés, les votes se font au scrutin secret. Celui-ci est obligatoire quand il s'agit de décisions concernant des personnes.

Art. 25, Sauf dans les cas où la loi en dispose autrement, l'assemblée est valablement constituée quel que soit le nombre des membres effectifs présents ou représentés. Toutefois, les décisions de l'assemblée générale concernant une modification aux statuts, l'exclusion d'associés ou la dissolution de l'association, ne sont prises que moyennant les conditions spéciales, de présence, de majorité et éventuellement d'homologation judiciaire, requises par les articles 8, 12 et 20 de la loi du 27vingt-sept juin 1921.mil neuf cent vingt et un,

Art.26, L'assemblée générale délibère sur les propositions qui lui sont faites par le conseil d'administration oules membres effectifs et qui sont portées à l'ordre du jour.

Art.27. Les résolutions de l'assemblée générale sont consignées dans un registre spécial signé par le président et le secrétaire deux administrateurs ainsi que par les membres effectifs qui le demandent et est conservé au siège de l'association. Tous les membres effectifs peuvent en prendre connaissance. Toutefois, si les intéressés ne sont pas des membres effectifs, cette communication a lieu par extraits certifiés conformes par le président, à moins que le conseil d'administration n'autorise exceptionnellement et par écrit la communication du registre lui-même.

Art. 28. Les membres adhérents ont le droit d'assister aux assemblées générales, sans toutefois pouvoir participer aux discussions et voter. Ils sont convoqués conformément à l'article 18.

TITRE V. -Budgets et comptes

Art.29. L'année sociale commence le 1 erjanvier et finit le 31 décembre de chaque année.

Les budgets et les comptes de l'association peuvent être consultés par les membres effectifs de l'association à partir du quinzième jour précédant l'assemblée générale,

Art.30. Le trente et un décembre de chaque année, les livres sont arrêtés et l'exercice clôturé.

Le conseil d'administration dresse le compte de l'exercice écoulé et ie budget du prochain exercice, L'un et l'autre sont soumis à l'approbation de la première assemblée générale ordinaire.

L'approbation des comptes par l'assemblée générale vaut décharge pour le conseil d'administration. Art.31. L'excédent favorable des comptes appartient à l'association.

TITRE VI. -Dissolution et liquidation

Art.32. En cas de dissolution de l'association, l'assemblée générale désignera le ou les liquidateurs, déterminera leurs pouvoirs et indiquera l'affectation à donner à l'actif net de l'avoir social. L'actif de l'association devra obligatoirement être affecté à une ou des organisations qui poursui(ven)t des objectifs similaires ou analogues à celles de l'association.

Klaus Heinemann

Président du conseil d'administration



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

01/03/2013
ÿþr t1î MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



millumwon

1 9 FEB 2013

BRUSSEL

Griffie

Ondernemingsnr : 0480.611.145

Benaming

(voluit) : Presto Vivace

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Général Pattonstraat 38, 1050 Brussel

Onderwerp akte : Nederlandse Vertaling: Gecoördineerde statuten.

De gecoördineerde statuten (Nederlandse vertaling) zijn als volgt:

TITEL 1. Benaming, zetel, duur, doel

Art. 1 De naam van de vereniging luidt "Presto Vivace".

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Général Pattonstraat 38, 1050 Brussel. De vereniging valt onder het rechtsgebied van Brussel.

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde warden ontbonden

Art. 4. Het doel van de vereniging is jonge musici, meer bepaald conservatoriumstudenten, de kans te-geven om, omringd door bekende gewezen beroepsmensen, ervaring op te doen aangaande het symfonisch repertoire in een orkest en zo orkest-, symfonie- of kamermuziek te promoten, in het kader van sociale, liefdadigheids- en/of culturele activiteiten en evenementen.

De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen en installaties nuttig voor het bereiken van haar: doel kopen,verkopen huren, verhuren en in bezit nemen. De vereniging kan haar goederen in hypotheek geven, Mits de wettelijk vereiste goedkeuringen, kan de vereniging alle schenkingen aanvaarden onder levenden of bij testament en kan zij in het algemeen alle handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechstreeks verband met haar doel, zoals zich interesseren voor gelijkaardige of verwante verenigingen.

TITEL II. - Leden, toetreding, ontslag, uitsluiting, bijdrage

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit werkende leden en aangesloten leden. Het minimum aantal werkende leden wordt bepaald op drie. De aangesloten leden bezitten alleen deze rechten die hen uitdrukkelijk krachtens deze statuten zijn toegekend. Zij hebben geen stemrecht.

Art. 6. Werkende leden zijn:

1° de comparanten in deze akte;

2° elke persoon toegelaten als werkend lid bij besluit van de raad van beheer.

Art. 7. Aangesloten leden zijn alle personen toegelaten met deze hoedanigheid bij besluit van de raad van.

beheer.

Art. 8, De werkende en aangesloten leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van beheer.

Het werkend of aangesloten lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand; na de herinnering die hem bij ter past aangetekende brief werd verzonden, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

kir

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Man 2.2

De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken niet een meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen. De uitsluiting van een aangesloten lid wordt uitgesproken door de raad van beheer. Tegen de beslissingen tot uitsluiting, zowel van de algemene vergadering als van de raad van beheer, is geen beroep mogelijk en zij dienen niet gemotiveerd te worden. De raad van beheer kan in afwachting van een beslissing van de algemene vergadering de leden schorsen die zich schuldig hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of de regels der welvoeglijkheid.

De uitgesloten of ontslag nemende leden, alsook de erfgenamen van een overleden lid hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging en kunnen de bijdragen, subsidies of andere prestaties geleverd door hen of derden niet terugvorderen. Zij kunnen de rekeningoverzichten of verantwoording niet vorderen of eisen noch de verzegeling of het opstellen van een inventaris.

Art. 9. Afhankelijk van de toestand van de kas van de vereniging kan de raad van beheer beslissen de aangesloten leden betaling van een jaarlijkse bijdrage op te leggen. De algemene vergadering dient het bedrag van deze bijdrage goed te keuren. De jaarlijkse bijdrage kan niet meer bedragen dan EUR 100. De werkende leden dienen geen bijdrage te betalen.

TITEL III. - Raad van beheer

Art. 10. De vereniging wordt beheerd door een raad van beheer samengesteld uit ten minste drie leden. De stichtende leden zijn van rechtswege lid van de raad van beheer voor een onbepaalde duur. De beheerders die geen stichtende leden zijn worden verkozen voor een termijn van ten hoogste zes jaar. Met een drie vierde meerderheid kan de algemene vergadering ten allen tijde de benoeming van deze laatsten herroepen. De herroeping van de benoeming van een stichtend lid kan alleen maar met unanimiteit gebeuren.

Art.II. In geval van voortijdige vacature binnen de raad van beheer kunnen de overblijvende beheerders een voorlopige beheerder benoemen. De volgende algemene vergadering zal deze benoeming goedkeuren. De uittredende beheerders zijn herkiesbaar.

Art.l2, De raad van beheer kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris, Bij afwezigheid van de voorzitter of indien die verhinderd is, wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste der aanwezige beheerders.

Art.13. De raad van beheer wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris telkens het belang van de vereniging dit vereist. De vergaderingen worden gehouden op de plaats aangeduid in de oproeping.

Art.14. De raad van beheer kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Iedere beheerder kan, via gewone brief of telegram, volmacht geven aan een ander lid van de raad om hem te vervangen en in zijn plaats te stemmen.

De beslissingen van de raad van beheer worden genomen met meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde beheerders,

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de beheerder die hem vervangt doorslaggevend.

Art.15. De besluiten van de raad van beheer worden door de secretaris vastgelegd in een notulenboek Dit boek wordt bewaard op de maatschappelijke zetel, Deze notulen worden ondertekend door de voorzitter en door ten minste de meerderheid van de beheerders die aan de beraadslaging hebben deelgenomen.

De afschriften of uittreksels van de volmachten worden ondertekend door de voorzitter of door de beheerder die hem vervangt en worden bij de notulen gevoegd.

Art.16. De raad van beheer heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer en het bestuur van de vereniging, alsook beschikt ze over alle bevoegdheden die de wet of deze statuten niet uitdrukkelijk toewijzen aan de algemene vergadering.

De raad kan zich laten bijstaan door comités met een raadgevende bevoegdheid. Alle akten die de vereniging verbinden, worden, behoudens een bijzondere delegatie van de raad van beheer, ondertekend door twee beheerders die de bevoegdheden die zij hebben gekregen van de raad niet dienen te rechtvaardigen ten opzichte van derden.

De raad kan het dagelijkse beheer van de vereniging, met gebruikmaking van de handtekening behorend tot dit beheer, delegeren aan een persoon gekozen onder of buiten zijn leden, waarvan de raad de bevoegdheid bepaalt. Deze persoon kan deze bevoegdheid niet verder delegeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van beheer benoemt en herroept de benoeming van de muzikaal directeur, De muzikaal directeur beschikt over een vetorecht aangaande elke beslissing die verband houdt met de muzikale aspecten met inbegrip van de toelating van nieuwe musici, de aanduiding van de dirigent, eerste lessenaar en de solisten, de programmakeuze en de keuze van concertzalen, De benoeming van de muzikaal directeur kan alleen maar herroepen worden met een meerderheid van 80 % van de leden van de raad van beheer,

TITEL iV, - Algemene vergadering

Art.17. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn deze vervat in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921.

Art, 18. Elk jaar zal er tussen 1 maart en één en dertig mei op de maatschappelijke zetel of op de plaats en het tijdstip aangeduid in de oproeping een algemene vergadering van de werkende leden gehouden worden waarop de raad van beheer een verslag zal geven over de activiteiten van de vereniging tijdens het afgelopen boekjaar, over de opbrengsten en uitgaven en de begroting voor het volgende boekjaar.

Deze vergadering zal ook de beheerders benoemen of vervangen waarvan het mandaat afloopt of die ontslag nemen, ontslagen worden of overleden zijn.

Art.19, Buitengewone algemene vergaderingen kunnen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van beheer of op verzoek van één vijfde van de leden telkens het belang van de vereniging dit vereist.

De buitengewone algemene vergaderingen worden ook gehouden op de maatschappelijke zetel of op de plaats aangeduid in de oproeping.

Art.20. De oproepingen tot een algemene vergadering worden gedaan door middel van een gewone brief of e-mail, die ten minste acht (8) dagen voor de vergadering worden verstuurd en door de secretaris in naam van de raad worden ondertekend.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Op verzoek van één of meerdere werkende leden kan elk onderwerp in de agenda worden opgenomen.

Art.21. leder werkend lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen dcor een volmachtdrager die een werkend lid dient te zijn. Een werkend lid kan niet meer dan twee volmachten houden,

De raad van beheer kan de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij ten minste drie dagen voor de algemene vergadering worden neergelegd op de maatschappelijke zetel.

Art. 22, Alle werkende leden hebben gelijk stremrechten; elk van hen beschikt over één stem, uitgezonderd van de stichtende leden die elk beschikken over drie stemmen in geval van beslissingen met betrekking tot de wijziging van het maatschappelijk doel.

Art.23. Het bureau van de algemene vergadering is samengesteld uit de aanwezige leden van de raad van beheer; de vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer, of in zijn afwezigheid, door de oudste van de aanwezige beheerders.

De voorzitter duidt de secretaris en twee stemopnemers aan.

Art.24. Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen genomen bij absolute meerderheid van de stemmen van de werkende leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Op verzoek van de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden wordt er gestemd bij geheime stemming. Dergelijke geheime stemming is verplicht als de beslissingen personen betreffen.

Art.25. Behalve in de bij wet bepaalde gevallen is de vergadering geldig samengesteld onverschillig welk het aantal is van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Beslissingen van de algemene vergadering met betrekking tot een wijziging van de statuten, de uitsluiting van leden of de ontbinding van de vereniging kunnen echter alleen maar genomen worden mits het vervullen van bijzondere voorwaarden betreffende de aanwezigheid, meerderheid en eventueel de gerechtelijke bekrachtiging vereist door artikel 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Art.26. De algemene vergadering beraadslaagt over de voorstellen van de raad van beheer of van de werkende leden die in de agenda zijn opgenomen.

Art.27. De besluiten van de algemene vergadering worden vastgelegd in een speciaal register dat ondertekend wordt door de voorzitter en twee beheerders en door de werkende leden die erom verzoeken en wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Alle werkende leden kunnen er kennis van

t N,OD 2.2

Luik B - Vervolg

nemen. indien de geïnteresseerden echter geen werkende leden zijn, gebeurt deze kennisname per uittreksels die conform werden verklaard door de voorzitter, tenzij de raad van beheer uitzonderlijk en schriftelijk de communicatie van het register zelf goedkeurt.

Voor-bel.ouden ,aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 28. De aangesloten leden hebben het recht de algemene vergaderingen bij te wonen, maar kunnen niet ' deelnemen aan de beraadslagingen en kunnen niet stemmen. Zij worden opgeroepen overeenkomstig artikel 18.

Art.29. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

De werkende leden kunnen vanaf de vijftiende dag voor de algemene vergadering de begroting en de rekeningen van de vereniging inkijken.

Art.30. Op één en dertig december van elk jaar worden de boeken en het boekjaar afgesloten.

De raad van beheer maakt de rekening van het afgelopen boekjaar en stelt de begroting op voor het volgende boekjaar. Beiden zijn onderworpen aan de goedkeuring van de eerstvolgende algemene vergadering.

De goedkeuring van de rekeningen door de algemene vergadering geldt ais kwijting van de raad van - beheer.

Art.31. Het positieve saldo van de rekeningen behoort aan de vereniging.

TITEL VI. - Ontbinding en vereffening

Art.32. Ingeval van ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering de vereffenaar(s) benoemen, hun bevoegdheden bepalen en de bestemming van het netto-actief van het vermogen van de vereniging aangeven. Het actief van de vereniging dient verplicht toegekend te worden aan een of meerdere organisaties waarvan het doel gelijk of gelijkaardig is aan het doel van de vereniging.

Klaus Heinemann

Voorzitter van de raad van bestuur

13/02/2013
ÿþ MOD 2.2

;1Y_.j= Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

N° d'entreprise : 0480.611.145

r'

Réservé 11111111,[31tIlilitlill

au

Moniteur

belge





lier[ L*~~--.U M

7 1 FEB 2013.

Greffe

Dénomination

(en entier) : Presto Vivace

(en abrégé) :

Forme juridique : Association Sans But Lucratif

Siège : rue Théo Coopman 7, 1030 Bruxelles

Objet de l'acte : transfert du siège - modification statuts - coordination des statuts - nominations

A) Réunion du conseil d'administration du 6 septembre 2012:

- Nomination avec effet immédiat de Monsieur Klaus Heinnemann comme nouveau président du conseil'

d'administration, à la suite du décès de Monsieur Roger Bausier

- Transfert avec effet immédiat du siège social à 1050 Bruxelles, Rue Général Patton 38.

L'article 2 des statuts est modifié comme suit: "Son siège social est établi Rue Général Patton 38, 1050

Bruxelles."

B) Assemblée générale du 11 octobre 2012:

- Monsieur Rager Bousier, Rue Théo Coopman 7, 1030 Bruxelles, n'est plus administrateur de l'association.:

Il est décédé le 20 août 2012.

- Nomination avec effet immédiat des deux personnes suivantes comme nouveaux membres du consei(

d'administration:

1) Madame Martine Lederrey, Avenue Charles de Tollenaere 25/4, 1070 Bruxelles;

2) Monsieur Thanos Adamopoulos, Rue du Mont-Blanc 28, 1060 Bruxelles.

La composition du conseil d'administration est donc la suivante:

- Monsieur Thanos Adamopoulos;

- Monsieur André Gheeraert;

- Monsieur Klaus Heinemann;

- Monsieur Jean Hombert;

- Madame Martine Lederrey;

- Madame Clare Roberts.

- Approbation de la nouvelle version coordonnée des statuts ainsi que sa traduction néerlandaise.

C) Les statuts coordonnés sont les suivants:

TITRE 1er. Dénomination, siège, durée, objet

Art. 1 L'association est dénommée «Presto Vivace ».

Art. 2. Son siège social est établi Rue Général Patton 38, 1050 Bruxelles. L'association relève de l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Art. 3. L'association est constituée pour une durée illimitée. Elle peut être en tout temps dissoute.

Art. 4. L'association a pour objet d'offrir aux jeunes musiciens, notamment des étudiants des conservatoires, d'acquérir ou d'approfondir, entourés d'ex-professionnels de notoriété, une expérience du répertoire symphonique dans un ensemble orchestral et en ce sens de promouvoir la musique orchestrale,

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de ta personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

r , , r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 22

symphonique ou de chambre dans le cadre d'activités ou événements organisés à des fins sociales, caritatives et! ou culturelles,

Elle pourra acheter, vendre, prendre et donner en location et posséder tous biens meubles, immeubles et installations utiles à la réalisation de son objet, hypothéquer ses immeubles, accepter moyennant les autorisations requises par la loi, toutes libéralités entre vifs ou testamentaires et généralement faire toutes opérations se rattachant directement ou indirectement à son objet, comme aussi s'intéresser à toutes associations similaires ou analogues.

TITRE Il. -Membres, admission, démission, exclusion, cotisations

Art. 5, L'association est composée de membres effectifs et de membres adhérents. Le nombre minimum de membres effectifs ne peut être inférieur à trois. Les membres adhérents ne jouissent que des droits qui leur sont explicitement reconnus en vertu des statuts. Ils n'ont pas de droit de vote.

Art. 6. Sont membres effectifs :

I' les comparants au présent acte;

2 ° toute personne admise en cette qualité par décision du conseil d'administration.

Art. 7. Sont membres adhérents toutes personnes admises en cette qualité par décision du conseil d'administration

Art.8. Les membres effectifs et adhérents sont libres de se retirer à tout moment de l'association en adressant par écrit leur démission au conseil d'administration.

Est réputé démissionnaire, le membre effectif ou adhérent qui ne paie pas la cotisation qui lui incomberait, dans le mois du rappel qui lui est adressé par lettre recommandée à la poste.

L'exclusion d'un membre effectif ne peut être prononcée que par l'assemblée générale à la majorité des deux tiers des voix présentes. L'exclusion d'un membre adhérent est prononcée par le conseil d'administration. Les décisions d'exclusion, tant du conseil d'administration que de l'assemblée générale, sont souveraines et ne doivent pas être motivées. Le conseil d'administration peut suspendre, jusqu'à décision de l'assemblée générale, les membres qui se seraient rendus coupables d'infraction grave aux statuts ou aux lois de l'honneur et de la bienséance.

Les membres exclus ou démissionnaires, de même que les héritiers d'un membre décédé n'ont aucun droit sur l'avoir social et ne peuvent réclamer le remboursement des cotisations, subventions ou autres prestations généralement quelconques, versées par eux ou par leur auteur ou par des tiers. Ils ne peuvent réclamer ni requérir relevé ou reddition de comptes, ni apposition de scellés ni inventaire.

Art. 9. Le conseil d'administration peut décider, en fonction de l'état de la trésorerie de l'association, d'imposer aux membres adhérents le paiement d'une cotisation annuelle. Le montant de celle-ci devra être approuvé par l'assemblée générale. Ce montant ne pourra être supérieur à EURO 100. Les membres effectifs ne sont pas redevables de cotisations,

TITRE III. - Conseil d'administration

Art.10. L'association est dirigée par un conseil d'administration composé d'au moins trois membres. Les membres fondateurs sont membres du conseil d'administration de plein droit et ce pour une durée indéterminée. Les administrateurs qui ne sont pas membres fondateurs sont élus pour un terme de six ans au plus. La nomination de ces derniers peut à tout moment être révoquée par l'assemblée générale, avec une majorité des trois quarts. La révocation d'un membre fondateur ne se fait qu'à l'unanimité.

Art.11 En cas de vacance au cours d'un mandat, un administrateur provisoire peut être nommé par les administrateurs restant en place. Cette nomination sera avalisée par la prochaine assemblée générale. Les administrateurs sortants sont rééligibles.

Art. 12. Le conseil d'administration élit parmi ses membres un président, un trésorier et un secrétaire. En cas d'absence ou d'empêchement du président, l'administrateur le plus ancien est désigné pour le remplacer.

Art.I3. Le conseil d'administration se réunit sur la convocation du président, ou du secrétaire aussi souvent que l'intérêt de l'association l'exige. Les réunions se font au lieu indiqué par la convocation.

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.14. Le conseil d'administration ne peut statuer que si la majorité de ses membres sont présents ou représentés. Tout administrateur peut, par simple lettre ou télégramme, déléguer un autre membre du conseil pour le remplacer et voter en ses lieu et place.

Les décisions du conseil d'administration sont prises à la majorité des voix émises par les administrateurs présents ou représentés.

En cas de partage de voix, celle du président ou de l'administrateur qui le remplace est prépondérante.

Art.15. Les décisions du conseil sont consignées par le secrétaire dans un registre des procès-verbaux. Ce registre est conservé au siège, social. Ces procès-verbaux sont signés par le président et la majorité au moins des membres qui ont pris part à la délibération.

Les copies ou extraits des procurations sont signés par le président ou par l'administrateur qui le remplace et sont joints au procès-verbal.

Art.16 Le conseil d'administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la gestion de l'association, ainsi que tous les pouvoirs non expressément attribués à l'assemblée générale par la loi ou les présents statuts.

Le conseil peut s'entourer de comités qui ont un pouvoir consultatif, Tous les actes qui engagent l'association sont signés, à moins d'une délégation spéciale du conseil d'administration, par deux administrateurs, lesquels n'auront pas à justifier vis-à-vis des tiers des pouvoirs donnés à cette fin par le conseil.

La désignation du directeur musical et sa révocation relèvent du conseil d'administration. Le directeur musical dispose d'un droit de veto sur toute décision qui revêt un aspect musical y compris l'admission de nouveaux musiciens, la désignation du concertmeister, des chefs de pupitres et des solistes et le choix du programme et des salles concert. La désignation du directeur musical ne peut être révoquée qu'avec une majorité de 80 % des membres du conseil d'administration.

TITRE IV, -Assemblée générale des associés

Art, 17. Les attributions de l'assemblée générale sont celles reprises à l'article 4 de la loi du 27 juin 1921.

Art. 18. II sera tenu, chaque année entre le 1er mars et le 31 mai, au siège social ou en tout autre endroit et à l'heure désignée dans la convocation, une assemblée générale ordinaire des membres effectifs au cours de laquelle le conseil d'administration présentera un rapport sur les opérations de l'association pendant l'exercice écoulé, le compte des recettes et des dépenses et le budget du prochain exercice.

Cette assemblée procédera également à la nomination ou au remplacement des administrateurs dont le mandat expire ou qui sont démissionnaires, révoqués ou décédés.

Art. 19. Des assemblées générales extraordinaires peuvent être convoquées par le président du conseil d'administration ou à la demande d'un cinquième des membres chaque fois que l'intérêt de l'association le demande.

Les assemblées générales extraordinaires se tiennent également au siège social ou en tout autre endroit désigné dans les convocations.

Art. 20. Les convocations sont faites par lettre postale ou courrier électronique, adressée huit (8) jours au moins avant la réunion de l'assemblée et signées au nom du conseil par le secrétaire.

L'ordre du jour est mentionné dans la convocation. Tout objet peut être porté à l'ordre du jour sur demande d'un ou plusieurs membres effectifs,

Art.21. Chaque membre effectif peut se faire représenter à l'assemblée générale par un mandataire qui doit être membre effectif, Un membre effectif ne peut détenir plus de deux procurations.

Le conseil d'administration pourra arrêter la forme des procurations et exiger qu'elles soient déposées au siège social trois jours au moins avant l'assemblée générale.

Art.22. Tous les membres effectifs ont un droit de vote égal, chacun d'eux disposant d'une voix, sauf les membres fondateurs qui disposent chacun de trois voix en cas de décision ayant trait à la modification de l'objet social.

MM 2.2

Volet B - Suite

'Art. 23. Le bureau de l'assemblée générale se compose des membres présents du conseil d'administration; r l'assemblée est présidée par le président du conseil d'administration ou, à son défaut, par le plus ancien des administrateurs présents.

Le président désigne le secrétaire et deux scrutateurs.

Résérvé

au

Moniteur

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 24. Sauf dans les cas où la loi en dispose autrement, les décisions sont prises à. la majorité absolue des voix émises par les membres effectifs. En cas de partage des voix, celle du président est prépondérante.

A la demande la majorité des membres effectifs présents ou représentés,les votes se font au scrutin ? secret.Celui-ci est obligatoire quand il s'agit de décisions concernant des personnes.

Art. 25. Sauf dans les cas où la loi en dispose autrement, l'assemblée est valablement constituée quel que soit le nombre des membres effectifs présents ou représentés. Toutefois, les décisions de l'assemblée générale concernant une modification aux statuts, l'exclusion d'associés ou la dissolution de l'association, ne sont prises

" que moyennant les conditions spéciales, de présence, de majorité et éventuellement d'homologation judiciaire, requises par les articles 8, 12 et 20 de la loi du vingt-sept juin mil neuf cent vingt et un,

Art.26. L'assemblée générale délibère sur les propositions qui lui sont faites par le conseil d'administration i oules membres effectifs et qui sont portées à l'ordre du jour.

Art.27. Les résolutions de l'assemblée générale sont consignées dans un registre spécial signé par le président et deux administrateurs ainsi que par les membres effectifs qui le demandent et est conservé au siège de l'association. Tous les membres effectifs peuvent en prendre connaissance. Toutefois, si les intéressés ne sont pas des membres effectifs, cette communication a lieu par extraits certifiés conformes par le président, à moins que le conseil d'administration n'autorise exceptionnellement et par écrit la oommunication du registre lui-même.

Art. 28. Les membres adhérents ont le droit d'assister aux assemblées générales, sans toutefois pouvoir -

participer aux discussions et voter. Ils sont convoqués conformément à l'article 18.

1

TITRE V. -Budgets et comptes "

Art.29. L'année sociale commence le ler janvier et finit le 31 décembre de chaque année.

Les budgets et les comptes de l'association peuvent être consultés par les membres 'effectifs de l'association à partir du quinzième jour précédant l'assemblée générale.

Art.30. Le trente et un décembre de chaque année, les livres sont arrêtés et l'exercice clôturé.

Le conseil d'administration dresse le compte de l'exercice écoulé et le budget du prochain exercice. L'un et l'autre sont soumis à l'approbation de la première assemblée générale ordinaire.

L'approbation des comptes par l'assemblée générale vaut décharge pour le conseil d'administration.

Art.31. L'excédent favorable des comptes appartient à l'association.

TITRE VI. -Dissolution et liquidation

Art.32. En cas de dissolution de l'association, l'assemblée générale désignera le ou les liquidateurs, déterminera leurs pouvoirs et indiquera l'affectation à donner à l'actif net de l'avoir social. L'actif de l'association devra obligatoirement être affecté à une ou des organisations qui poursui(ven)t des objectifs similaires ou analogues à celles de l'association.

Klaus Heinemann

Président du conseil d'administration

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers Au verso : Nom et signature

21/02/2011
ÿþvie ~~~ .:'ie k" .

f

MOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

(en abrégé): Forme juridique : Siège : Obiet de l'acte :

association sans but lucratif

rue Théo Coopman 7 à 1030 Bruxelles

modification statuts - coordination des statuts

TITRE Il. -Membres, admission, démission, exclusion, cotisations

Elle pourra acheter, vendre, prendre et donner en location et posséder tous biens meubles, immeubles etc installations utiles à la réalisation de son objet, hypothéquer ses immeubles, accepter moyennant les: autorisations requises par la loi, toutes libéralités entre vifs ou testamentaires et généralement faire toutes; opérations se rattachant directement ou indirectement à son objet, comme aussi s'intéresser à toutes; associations similaires ou analogues.

Art. 5. L'association est composée de membres effectifs et de membres adhérents. Le nombre minimum de membres effectifs ne peut être inférieur à trois. Les membres adhérents ne jouissent que des droits qui leur: sont explicitement reconnus en vertu des statuts. Ils n'ont pas de droit de vote.

Mentionner sur la dernière page du Volet B :

Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Dénomination

(en entier)

Presto Vivace

A la réunion de l'assemblée générale extraordinaire du 17 janvier 2011, il a été décidé:

- de modifier les statuts de l'association à savoir la date de l'assemblée générale ordinaire (article 18): entre

le 1e` mars et le 31 mai (au lieu de: entre le tex septembre et 30 novembre);

- d'appouver une version coordonnée du texte des statuts en français;

- d'approuver une traduction néerlandais de la version coordonnée des statuts;

Les statuts coordinés sont les suivants:

TITRE ler. Dénomination, siège, durée, objet

Art. 1 L'association est dénommée «Presto Vivace ».

Art. 2. Son siège social est établi rue Théo Coopman 7 à 1030 Bruxelles. L'association relève de l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Art. 3. L'association est constituée pour une durée illimitée. Elle peut être en tout temps dissoute.

Art. 4. L'association a pour objet d'offrir aux jeunes musiciens, notamment des étudiants des;

conservatoires, d'acquérir ou d'approfondir, entourés d'ex-professionnels de notoriété, une expérience du répertoire symphonique dans un ensemble orchestral et en ce sens de promouvoir la musique orchestrale,: symphonique ou de chambre dans le cadre d'activités ou événements organisés à des fins sociales, caritatives: et/ ou culturelles.

Art. 6. Sont membres effectifs :

1° les comparants au présent acte;

2 ° toute personne admise en cette qualité par décision du conseil d'administration.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Réservé

au

Moniteui

belge

" iioae+s~

N° d'entreprise : 0480.611.145

09 -02- 2011

BRUXELLES

Greffe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 7. Sont membres adhérents toutes personnes admises en cette qualité par décision du conseil d'administration

Art.8. Les membres effectifs et adhérents sont libres de se retirer à tout moment de l'association en adressant par écrit leur démission au conseil d'administration.

Est réputé démissionnaire, le membre effectif ou adhérent qui ne paie pas la cotisation qui lui incomberait, dans le mois du rappel qui lui est adressé par lettre recommandée à la poste.

L'exclusion d'un membre effectif ne peut être prononcée que par l'assemblée générale à la majorité des deux tiers des voix présentes. L'exclusion d'un membre adhérent est prononcée par le conseil d'administration. Les décisions d'exclusion, tant du conseil d'administration que de l'assemblée générale, sont souveraines et ne doivent pas être motivées. Le conseil d'administration peut suspendre, jusqu'à décision de l'assemblée générale, les membres qui se seraient rendus coupables d'infraction grave aux statuts ou aux lois de l'honneur et de la bienséance.

Les membres exclus ou démissionnaires, de même que les héritiers d'un membre décédé n'ont aucun droit sur l'avoir social et ne peuvent réclamer le remboursement des cotisations, subventions ou autres prestations généralement quelconques, versées par eux ou par leur auteur ou par des tiers. Ils ne peuvent réclamer ni requérir relevé ou reddition de comptes, ni apposition de scellés ni inventaire.

Art. 9. Le conseil d'administration peut décider, en fonction de l'état de la trésorerie de l'association, d'imposer aux membres adhérents le paiement d'une cotisation annuelle. Le montant de celle-ci devra être approuvé par l'assemblée générale. Ce montant ne pourra être supérieur à EURO 100. Les membres effectifs ne sont pas redevables de cotisations.

TITRE III. - Conseil d'administration

Art.10. L'association est dirigée par un conseil d'administration composé d'au moins trois membres. Les membres fondateurs sont membres du conseil d'administration de plein droit et ce pour une durée indéterminée. Les administrateurs qui ne sont pas membres fondateurs sont élus pour un terme de six ans au plus. La nomination de ces derniers peut à tout moment être révoquée par l'assemblée générale, avec une majorité des trois quarts. La révocation d'un membre fondateur ne se fait qu'à l'unanimité.

Art.11 En cas de vacance au cours d'un mandat, un administrateur provisoire peut être nommé par les administrateurs restant en place. Cette nomination sera avalisée par la prochaine assemblée générale. Les administrateurs sortants sont rééligibles.

Art. 12. Le conseil d'administration élit parmi ses membres un président, un trésorier et un secrétaire. En cas d'absence ou d'empêchement du président, l'administrateur le plus ancien est désigné pour le remplacer.

Art.l3. Le conseil d'administration se réunit sur la convocation du président, ou du secrétaire aussi souvent que l'intérêt de l'association l'exige. Les réunions se font au lieu indiqué par la convocation.

Art.14. Le conseil d'administration ne peut statuer que si la majorité de ses membres sont présents ou représentés. Tout administrateur peut, par simple lettre ou télégramme, déléguer un autre membre du conseil pour le remplacer et voter en ses lieu et place.

Les décisions du conseil d'administration sont prises à la majorité des voix émises par les administrateurs présents ou représentés.

En cas de partage de voix, celle du président ou de l'administrateur qui le remplace est prépondérante.

Art.15. Les décisions du conseil sont consignées par le secrétaire dans un registre des procès-verbaux. Ce registre est conservé au siège, social. Ces procès-verbaux sont signés par le président et la majorité au moins des membres qui ont pris part à la délibération.

Les copies ou extraits des procurations sont signés par le président ou par l'administrateur qui le remplace et sont joints au procès-verbal.

Art.16 Le conseil d'administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la gestion de l'association, ainsi que tous les pouvoirs non expressément attribués à l'assemblée générale par la loi ou les présents statuts.

Le conseil peut s'entourer de comités qui ont un pouvoir consultatif. Tous les actes qui engagent l'association sont signés, à moins d'une délégation spéciale du conseil d'administration, par deux

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

administrateurs, lesquels n'auront pas à justifier vis-à-vis des tiers des pouvoirs donnés à cette fin par le conseil.

La désignation du directeur musical et sa révocation relèvent du conseil d'administration. Le directeur musical dispose d'un droit de veto sur toute décision qui revêt un aspect musical y compris l'admission de nouveaux musiciens, la désignation du concertmeister, des chefs de pupitres et des solistes et le choix du programme et des salles concert. La désignation du directeur musical ne peut être révoquée qu'avec une majorité de 80 % des membres du conseil d'administration.

TITRE IV. -Assemblée générale des associés

Art. 17. Les attributions de l'assemblée générale sont celles reprises à l'article 4 de la loi du 27 juin 1921.

Art. 18. II sera tenu, chaque année entre le ler mars et le 31 mai, au siège social ou en tout autre endroit et à l'heure désignée dans la convocation, une assemblée générale ordinaire des membres effectifs au cours de laquelle le conseil d'administration présentera un rapport sur les opérations de l'association pendant l'exercice écouté, le compte des recettes et des dépenses et le budget du prochain exercice.

Cette assemblée procédera également à la nomination ou au remplacement des administrateurs dont le mandat expire ou qui sont démissionnaires, révoqués ou décédés.

Art. 19. Des assemblées générales extraordinaires peuvent être convoquées par le président du conseil d'administration ou à la demande d'un cinquième des membres chaque fois que l'intérêt de l'association le demande.

Les assemblées générales extraordinaires se tiennent également au siège social ou en tout autre endroit désigné dans les convocations.

Art. 20. Les convocations sont faites par lettre postale ou courrier électronique, adressée huit (8) jours au moins avant la réunion de l'assemblée et signées au nom du conseil par le secrétaire.

L'ordre du jour est mentionné dans la convocation. Tout objet peut être porté à l'ordre du jour sur demande d'un ou plusieurs membres effectifs.

Art.21. Chaque membre effectif peut se faire représenter à l'assemblée générale par un mandataire qui doit être membre effectif. Un membre effectif ne peut détenir plus de deux procurations.

Le conseil d'administration pourra arrêter la forme des procurations et exiger qu'elles soient déposées au siège social trois jours au moins avant l'assemblée générale.

Art.22. Tous les membres effectifs ont un droit de vote égal, chacun d'eux disposant d'une voix, sauf les membres fondateurs qui disposent chacun de trois voix en cas de décision ayant trait à la modification de l'objet social.

Art. 23. Le bureau de l'assemblée générale se compose des membres présents du conseil d'administration; l'assemblée est présidée par le président du conseil d'administration ou, à son défaut, par le plus ancien des administrateurs présents.

Le président désigne le secrétaire et deux scrutateurs.

Art. 24. Sauf dans les cas où la loi en dispose autrement, les décisions sont prises à. la majorité absolue des voix émises par les membres effectifs. En cas de partage des voix, celle du président est prépondérante.

A la demande la majorité des membres effectifs présents ou représentés,les votes se font au scrutin secret.Celui-ci est obligatoire quand il s'agit de décisions concemant des personnes.

Art. 25. Sauf dans les cas où la loi en dispose autrement, l'assemblée est valablement constituée quel que soit le nombre des membres effectifs présents ou représentés. Toutefois, les décisions de l'assemblée générale concernant une modification aux statuts, l'exclusion d'associés ou la dissolution de l'association, ne sont prises que moyennant les conditions spéciales, de présence, de majorité et éventuellement d'homologation judiciaire, requises par les articles 8, 12 et 20 de la loi du vingt-sept juin mil neuf cent vingt et un,

Art.26. L'assemblée générale délibère sur les propositions qui lui sont faites par le conseil d'administration oules membres effectifs et qui sont portées à l'ordre du jour.

MOD 2.2

Volet B - Suite

"

J ti Réservé

au

Moniteur

belge







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Art.27. Les résolutions de l'assemblée'a :

générale sont consignées dans un registre spécial signé par le président et deux administrateurs ainsi que par les membres effectifs qui le demandent et est conservé au siège de l'association. Tous les membres effectifs peuvent en prendre connaissance. Toutefois, si les intéressés ne sont pas des membres effectifs, cette communication a lieu par extraits certifiés conformes par le président, à moins que le conseil d'administration n'autorise exceptionnellement et par écrit la communication du registre lui-même.

Art. 28. Les membres adhérents ont le droit d'assister aux assemblées générales, sans toutefois pouvoir

participer aux discussions et voter. Ils sont convoqués conformément à l'article 18.

1

TITRE V. -Budgets et comptes

Art.29. L'année sociale commence le ler janvier et finit le 31 décembre de chaque année.

Les budgets et les comptes de l'association peuvent être consultés par les membres 'effectifs de ; l'association à partir du quinzième jour précédant l'assemblée générale.

Art.30. Le trente et un décembre de chaque année, les livres sont arrêtés et l'exercice clôturé.

Le conseil d'administration dresse le compte de l'exercice écoulé et le budget du prochain exercice. L'un et l'autre sont soumis à l'approbation de la première assemblée générale ordinaire.

L'approbation des comptes par l'assemblée générale vaut décharge pour le conseil d'administration.

Art.31. L'excédent favorable des comptes appartient à l'association.

TITRE VI. -Dissolution et liquidation

Art.32. En cas de dissolution de l'association, l'assemblée générale désignera le ou les liquidateurs, déterminera leurs pouvoirs et indiquera l'affectation à donner à l'actif net de l'avoir social. L'actif de l'association devra obligatoirement être affecté à une ou des organisations qui poursui(ven)t des objectifs similaires ou analogues à celles de l'association.

Le Secrétaire

André GHEERAERT

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

21/02/2011
ÿþr MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik t3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-behoude 11111wu~wm~ah~~~mll

aan het " iioaeass

Belgisch Staatsbla

0 9 -O2 2011

BRUssE

Griffe

Ondernemingsnr : 0480.611.145

Benaming

(voluit) : Presto Vivace

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Théo Coopmanstraat 7 - 1030 Brussel

Onderwerp akte : Nederlandse Vertaling : Wijzingingen van de statuten - coordinatie statuten.

Op de buitengewone algemene vergadering van 17 januari 2011 werd beslist om:

- de statuten van de vereniging te wijzigen, meer bepaald de datum van de gewone algemene vergadering.

(artikel 18): tussen 1 maart en 31 mei (in plaats van: tussen 1 september en 30 november)

- een gecoördineerde versie van de tekst van de statuten in het Frans goed te keuren;

- een vertaling van de gecoördineerde tekst van de statuten in het Nederlands goed te keuren;

De gecoördineerde statuten (Nederlandse vertaling) zijn als volgt:

TITEL I. Benaming, zetel, duur, doel

Art. 1 De naam van de vereniging luidt "Presto Vivace».

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Théo Coopmanstraat 7, 1030 Brussel. De vereniging valt onder het rechtsgebied van Brussel.

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden

Art. 4. Het doel van de vereniging is jonge musici, meer bepaald conservatoriumstudenten, de kans te' geven om, omringd door bekende gewezen beroepsmensen, ervaring op te doen aangaande het symfonisch; repertoire in een orkest en zo orkest-, symfonie- of kamermuziek te promoten, in het kader van sociale,; liefdadigheids- en/of culturele activiteiten en evenementen.

De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen en installaties nuttig voor het bereiken van haar doel kopen,verkopen huren, verhuren en in bezit nemen. De vereniging kan haar goederen in hypotheek geven, Mits de wettelijk vereiste goedkeuringen, kan de vereniging alle schenkingen aanvaarden onder levenden of bij testament en kan zij in het algemeen alle handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechstreeks verband met, haar doel, zoals zich interesseren voor gelijkaardige of verwante verenigingen.

TITEL II. - Leden, toetreding, ontslag, uitsluiting, bijdrage

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit werkende leden en aangesloten leden. Het minimum aantal: werkende leden wordt bepaald op drie.De aangesloten leden bezitten alleen deze rechten die hen uitdrukkelijk: krachtens deze statuten zijn toegekend. Zij hebben geen stemrecht.

Art. 6. Werkende leden zijn:

1° de comparanten in deze akte;

2° elke persoon toegelaten als werkend lid bij besluit van de raad van beheer.

'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 7. Aangesloten leden zijn alle personen toegelaten niet deze hoedanigheid bij besluit van de raad van beheer.

Art. 8. De werkende en aangesloten leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van beheer.

Het werkend of aangesloten lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem bij ter post aangetekende brief werd verzonden, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen. De uitsluiting van een aangesloten lid wordt uitgesproken door de raad van beheer. Tegen de beslissingen tot uitsluiting, zowel van de algemene vergadering als van de raad van beheer, is geen beroep mogelijk en zij dienen niet gemotiveerd te worden. De raad van beheer kan in afwachting van een beslissing van de algemene vergadering de leden schorsen die zich schuldig hebben gemaakt aan een emstige inbreuk op de statuten of de regels der welvoeglijkheid.

De uitgesloten of ontslagnemende leden, alsook de erfgenamen van een overleden lid hebben geen enkel recht op het vermogeu van de vereniging en kunnen de bijdragen, subsidies of andere prestaties geleverd door hen of derden niet terugvorderen. Zij kunnen de rekeningoverzichten of verantwoording niet vorderen of eisen noch de verzegeling of het opstellen van een inventaris.

Art. 9. Afhankelijk van de toestand van de kas van de vereniging kan de raad van beheer beslissen de aangesloten leden betaling van een jaarlijkse bijdrage op te leggen. De algemene vergadering dient het bedrag van deze bijdrage goed te keuren. De jaarlijkse bijdrage kan niet meer bedragen dan EUR 100. De werkende leden dienen geen bijdrage te betalen.

TITEL III. - Raad van beheer

Art. 10. De vereniging wordt beheerd door een raad van beheer samengesteld uit tenminste drie leden. De stichtende leden zijn van rechtswege lid van de raad van beheer voor een onbepaalde duur. De beheerders die geen stichtende leden zijn worden verkozen voor een temijn van ten hoogste zes jaar. Met een drie vierde meerderheid kan de algemene vergadering ten allen tijde de benoeming van deze laatsten herroepen. De herroeping van de benoeming van een stichtend lid kan alleen maar met unanimiteit gebeuren.

Art.11. In geval van voortijdige vacature binnen de raad van beheer kunnen de overblijvende beheerders een voorlopige beheerder benoemen.De volgende algemene vergadering zal deze benoeming goedkeuren. De uittredende beheerders zijn herkiesbaar.

Art.12. De raad van beheer kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Bij afwezigheid van de voorzitter of indien die verhinderd is, wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste der aanwezige beheerders.

Art.13. De raad van beheer wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris telkens het belang van de vereniging dit vereist. De vergaderingen worden gehouden op de plaats aangeduid in de oproeping.

Art.14. De raad van beheer kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Iedere beheerder kan, via gewone brief of telegram, volmacht geven aan een ander lid van de raad om hem te vervangen en in zijn plaats te stemmen.

De beslissingen van de raad van beheer worden genomen met meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde beheerders.

Bij staking van stemnen is de stem van de voorzitter of van de beheerder die hem vervangt doorslaggevend.

Art.15. De besluiten van de raad van beheer worden door de secretaris vastgelegd in een notulenboek Dit boek wordt bewaard op de maatschappelijke zetel. Deze notulen worden ondertekend door de voorzitter en door ten minste de meerderheid van de beheerders die aan de beraadslaging hebben deelgenomen.

De afschriften of uittreksels van de volmachten worden ondertekend door de voorzitter of door de beheerder die hem vervangt en worden bij de notulen gevoegd.

Art.16. De raad van beheer heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer en het bestuur van de vereniging, alsook beschikt ze over alle bevoegdheden die de wet of deze statuten niet uitdrukkelijk toewijzen aan de algemene vergadering.

De raad kan zich laten bijstaan door comités met een raadgevende bevoegdheid. Alle akten die de vereniging verbinden, worden, behoudens een bijzondere delegatie van de raad van beheer, ondertekend door twee beheerders die de bevoegdheden die zij hebben gekregen van de raad niet dienen te rechtvaardigen ten opzichte van derden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad kan het dagelijkse beheer van de vereniging, met gebruikmaking van de handtekening behorend tot dit beheer, delegeren aan een persoon gekozen onder of buiten zijn leden, waarvan de raad de bevoegdheid bepaalt. Deze persoon kan deze bevoegdheid niet verder delegeren.

De raad van beheer benoemt en herroept de benoeming van de muzikaal directeur. De muzikaal directeur beschikt over een vetorecht aangaande elke beslissing die verband houdt met de muzikale aspecten met inbegrip van de toelating van nieuwe musici, de aanduiding van de dirigent, eerste lessenaar en de solisten, de programmakeuze en de keuze van concertzalen, De benoeming van de muzikaal directeur kan alleen maar herroepen worden met een meerderheid van 80 % van de leden van de raad van beheer.

TITEL IV. - Algemene vergadering

Art.17. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn deze vervat in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 18. Elk jaar zal er tussen 1 maart en één en dertig mei op de maatschappelijke zetel of op de plaats en het tijdstip aangeduid in de oproeping een algemene vergadering van de werkende leden gehouden worden waarop de raad van beheer een verslag zal geven over de activiteiten van de vereniging tijdens het afgelopen. boekjaar, over de opbrengsten en uitgaven en de begroting voor het volgende boekjaar.

Deze vergadering zal ook de beheerders benoemen of vervangen waarvan het mandaat afloopt of die ontslag nemen, ontslagen worden of overleden zijn.

Art.19. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van beheer of op verzoek van één vijfde van de leden telkens het belang van de vereniging dit vereist.

De buitengewone algemene vergaderingen worden ook gehouden op de maatschappelijke zetel of op de plaats aangeduid in de oproeping.

Art.20. De oproepingen tot een algemene vergadering worden gedaan door middel van een gewone brief of e-mail, die ten minste acht (8) dagen voor de vergadering worden verstuurd en door de secretaris in naam van de raad worden ondertekend.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Op verzoek van één of meerdere werkende leden kan elk onderwerp in de agenda worden opgenomen.

Art.21. Ieder werkend lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die een werkend lid dient te zijn. Een werkend lid kan niet meer dan twee volmachten houden.

De raad van beheer kan de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij ten minste drie dagen voor de algemene vergadering worden neergelegd op de maatschappelijke zetel.

Art.23. Het bureau van de algemene vergadering is samengesteld uit de aanwezige leden van de raad van beheer, de vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer, of in zijn afwezigheid, door de oudste van de aanwezige beheerders.

De voorzitter duidt de secretaris en twee stemopnemers aan.

Art.24. Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen genomen bij absolute meerderheid van de stemmen van de werkende leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Op verzoek van de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden wordt er gestemd bij geheime stemming. Dergelijke geheime stemming is verplicht als de beslissingen personen betreffen.

Art.25. Behalve in de bij wet bepaalde gevallen is de vergadering geldig samengesteld onverschillig welk het aantal is van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Beslissingen van de algemene vergadering met betrekking tot een wijziging van de statuten, de uitsluiting van leden of de ontbinding van de vereniging kunnen echter alleen maar genomen worden mits het vervullen van bijzondere voorwaarden betreffende de aanwezigheid, meerderheid en eventueel de gerechtelijke bekrachtiging vereist door artikel 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Art.26. De algemene vergadering beraadslaagt over de voorstellen van de raad van beheer of van de werkende leden die in de agenda zijn opgenomen.

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B vervolg

Art.27. De besluiten van de algemene vergadering worden vastgelegd in een speciaal regi'sfeT dat ondertekend wordt door de voorzitter en twee beheerders en door de werkende leden die erom verzoeken en wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Alle werkende leden kunnen er kennis van nemen. Indien de geïnteresseerden echter geen werkende leden zijn, gebeurt deze kennisname per uittreksels die conform werden verklaard door de voorzitter, tenzij de raad van beheer uitzonderlijk en schriftelijk de communicatie van het register zelf goedkeurt.

Art. 28. De aangesloten leden hebben het recht de algemene vergaderingen bij te wonen, maar kunnen niet deelnemen aan de beraadslagingen en kunnen niet stemmen. Zij worden opgeroepen overeenkomstig artikel 18.

Art.29. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

De werkende leden kunnen vanaf de vijftiende dag voor de algemene vergadering de begroting en de rekeningen van de vereniging inkijken.

Art.30. Op één en dertig december van elk jaar worden de boeken en het boekjaar afgesloten.

De raad van beheer maakt de rekening van het afgelopen boekjaar en stelt de begroting op voor het volgende boekjaar. Beiden zijn onderworpen aan de goedkeuring van de eerstvolgende algemene vergadering.

De goedkeuring van de rekeningen door de algemene vergadering geldt als kwijting van de raad van beheer.

Art.31. Het positieve saldo van de rekeningen behoort aan de vereniging.

TITEL VI. - Ontbinding en vereffening

Art.32. Ingeval van ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering de vereffenaar(s) benoemen, hun bevoegdheden bepalen en de bestemming van het netto-actief van het vermogen van de vereniging aangeven. Het actief van de vereniging dient verplicht toegekend te worden aan een of meerderc organisaties waarvan het doel gelijk of gelijkaardig is aan het doel van de vereniging.

Secretaris

André GHEERAERT

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PRESTO VIVACE

Adresse
RUE GENERAL PATTON 38 1050 BRUXELLES

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale