ROYALE CHAMBRE SYNDICALE DES DETAILLANTS EN CHAUSSURES DE BRUXELLES

Union professionnelle


Dénomination : ROYALE CHAMBRE SYNDICALE DES DETAILLANTS EN CHAUSSURES DE BRUXELLES
Forme juridique : Union professionnelle
N° entreprise : 408.770.074

Publication

28/04/2014 : Wijziging van de statuten en veranderîng van benaming Nedertandse versie: (Buitengewone Algemene Vergadering van 27 januari 2014)
Artikel 1: De "Koninklijke Syndicale kamer der Schoenhandelaars van Brussel en omgevmg" "Royale Chambre syndicale des Détaillants en chaussures de Bruxelles et environs" zal voortaan de volgende benaming dragen ; « Koninklijke syndicale Kamer der Lederambachten van België »,en in het Frans: « Royale Chambre syndicale des Métiers du Cuir de Belgique". .

Artikel 2: De hoofdzetel is gevestigd in een van de regio's van België waarin de unie eén of meerdere aangesloten leden heeft en zal zich op een adres bevinden dat door de algemeene vergadering wordt goedgekeurd.

Artikel 3: De beroepsunie heeft als voorwerp de bescherming en de ontwikkeling van de belangen van de leden schoenhandelaars en schoenmakers, met uitzondering van de nîet-familiale ketens voor de grootdistributie :

- door van de wetgevende instanties deze bescherming te eisen waarop zij rechtmatig aanspraak mag

maken ;

- door de verbetering van de beroepskennis en de opleidirtg van de corporatie

- door het organiseren, indien mogelijk, van de gemeenschappelijke aankoop van accessoires

- door de ontwikkeling van het idée van arbitrage en bemiddeling in het kader van de conflïcten bij welke de leden zouden betrokken zijn en, indien nodig,' door in haar schoot een kamer op te richten bevoegd voor.

arbitrage en bemiddeling

- door de verbetering van het beeld van de beroepsmensen in schoenen en Ieder; Artikel 4: De leden van de syndicale Kamer verbinden zich tôt :

- de betaling, elk jaar, van het lidmaatschapsgeld, waarvan het bedrag wordt bepaald door de algemene

vergadering, behalve akkord van de Raad van Bestuur,

- het bijwonen van de algemene vergadering

- het zich schikken naar aile reglementen van de Kamer - het elkaar wederzijds verlenen van hulp en bescherming.

Artikel 5: Elk lid heeft het recht om zich op elk ogenblik terug te trekken uit de Unie mits een opzegperiode

van drie maand, gericht, per aangetekend schrijven, aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Wordt geacht ontslagnemend te zijn elk effectief lid te laat voor één jaar bij de betaling van zijn lidmaatschapsgeld. De Raad van Bestuur kan hem echter vrijstellen van zijn verval indien het lid op voldoende wijze zijn laatfjjdigheid rechtvaardigt.

De leden kunnen worden uitgesloten van de Kamer bij niet naleving van de statuten en de reglementen van: de Unie en in gevaï ian mantfest. onoorbaar gediag, indien de leden door hun aansluïfing of hun handelingen,'

de belangen van de Unie schenden.

De uitsluiting wordt uitgesproken door de Raad van Bestuur bij een meerderheid van 2/3 van de stemmen,; de belanghebbende vooraf uitgenodigd zijnde met mogelijkheid zijn verweer te voeren. ! De betekening van de uitsluiting zal gebeuren door middel van aangetekend schrijven en de beslissing zal'

zonder verhaa! zijn. ; Artikel 6: De Federatie wordt geleid door een Raad van Bestuur van minstens vier personen samengesteld uit een Voorzitter, een Secretaris, een Schatbewaarder en een vice-voorzitter, waaraan een adjunct-secretaris en een adjunct-schatbewaarder kunnen worden toegevoegd evenals, facultatief, één of twee vice-voorzitters die

elk een van de afdelingen vertegenwoordigt maar met éénenkele verantwoordelijke vice-voorzitter per afdeling.j

De voorzitter kan echter het dubbele ambt uitoefenen als verantwoordelijke van één van de afdelingen.

Er is geen beperkt aantal bestuursleden.

Zij zijn verkozen voor een période van twee jaar onder de effectieve leden en aangeslotenen door een algemene vergadering hiertoe bijeengeroepen, bij stemming en bij absolute meerderheid van de aanwezige leden met stemrecht. Deze raad dient echter evenwichtig samengesteld te zijn in functie van de wetgeving van kracht wat betreft het minimum aantal vertegenwoordigde provinçjes vereist voor het verkrijgen van de

Oo de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden

te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.


*s Yoor-

"BërîOuae'rJ"

aan het

Belgisch

Staatsfaîad

"ô3

+-•

09
O ri

•M

cm es

Luik B - Vervolg

erkennîng als nationale groepering. Een lid kan derhalve slechts worden gekozen indien het minimum aantal provincies is vertegenwoordigd. In geval van staking van stemmen, zal het oudste lid worden verkozen. In geval van noodzaak zal de Secretaris kunnen worden gekozen buiten de Raad van Bestuur en zelfs

buiten de Unie. In dît laatste geval zal hij enkel raadgevende stem hebben,

De Raad van Bestuur wordt om de twee jaar vemïeuwd en de uittredende leden zijn opnieuw verkiesbaar. Het mandaat van de leden van de Raad van Bestuur is steeds herroepbaar door de algemene vergadering. De vervanging van de leden van de Raad van Bestuur, overleden, uitgesloten of ontslagnemend, heeft plaats bij de volgende algemene vergadering. Het lid van de nieuw gekozen Raad voltooit het mandaat van diegene die hij vervangt.

De Directieraad belast met de dagelijkse zaken is samengesteld uit de Voorzitter, de Secretaris en de Schatbewaarder. Hij vergadert zo dikwijls als nodig en kan de personen die bepaalde te behandelen punten aanbelangt uitnodigen op zijn vergaderingen.

; De Raad van Bestuur kan een persoon aanstellen, van buiten de Unie, belast met de administratie en de

uitvoering van de dagelijkse zaken.

Behoudens dringendheid verklaard en vernoemd in de uitnodiging zal de Raad slechts kunnen vergaderingen indien ten minste 2/3 van de leden aanwezig zijn. Op nieuwe uitnodiging echter zal de dagorde kunnen worden gestemd ongeacht de samenstelling van de vergadering. Behalve in de gevallen voorzien in artikel 4 wordt beslist met absolute meerderheid der stemmen. In geval van staking van stemmen is de stem van diegene die voorzit overwegend.De leden belet om de Raad van Bestuur bij te wonen kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, drager van een bijzondere volmacht.

De functies van de leden van de Raad van Bestuur worden gratis uitgevoerd. Echter, de kosten die zij zouden uitzetten in het belang van de Unie zullen kunnen worden terugbetaald na gunsfige en voorafgaande beslissing van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur is belast met aile handelingen noodzakelijk voor de uitvoering van de beslissingen van

de Algemene Vergadering.

Artikel 7: De Voorzitter waakt over, en verzekert, de uitvoering van de statuten en reglementen van interne orde, Hij zit de vergaderingen voor, neemt aile maatregelen voor de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur, tekent samen met de Secretaris aile akten, besluiten of beslissingen en vertegenwoordigt de

Federatie in aile betrekkingen met de openbare instanties en derden.

De Voorzitter nodîgt de Raad van Bestuur uit telkens wanneer de belangen van de Unie dit vereisen. Hij is ertoe gehouden de Raad van Bestuur uit te nodigen indien ten minste 3 leden hiervan hiertoe schriftelijk

verzoeken.

De Voorzitter vertegenwoordigt de Unie in aile betrekkingen met de openbare instanties en derden. Hij doet

dit onder meer bij aile gerechtelijke handelingen, hetzij aïs eiser, hetzij als verweerder.

in geval van belet van de Voorzitter of in geval van uitdrukkelijke delegatie van deze laatste, zal een lid van

de Directieraad hem van rechtswege vervangen voor aile functies.

De Voorzitter kan volmacht geven aan de Secretaris en de Schatbewaarder om in zijn naam bepaalde handelingen te verrichten, zoals het aannemen van aile verzekerde voorwerpen, aangetekende en andere, assignaties, effecten, kwijtingen en aile andere waarden, welke dan ook, op het adres van de Unie of om er rechtsgeldig kwijting of ontlasting voor te geven.

' Artikel 8: De Secretaris is belast met aile geschriften van de syndicale Kamer. Hij stelt de processen-verbaal van de Raad van Bestuur op en van de Algemene Vergadering en houdt de lijst van de leden bij. Hij is belast

met het bewaren van de archieven van de Unie.

Artikel 9: De Schatbewaarder is de bewaarder van de roerende goederen van de Unie waarvan hij de inventaris opstelt en bewaart. Hij verzorgt de plaatsing, herpiaatsing en afnemen van gelden ten gevolge van de orders getekend door de Voorzitter of hij die hem vervangt. Hij is verantwoordeiijk voor de kasmiddelen van de Unie en behandelt de ontvangst van de lidmaatschapsgelden en andere bedragen verschuldigd aan de Unie. ; Een bedrag voldoende om het hoofd te kunnen bieden aan de dagelijkse behoeften zal altijd ter beschikking zijn van de Schatbewaarder die de normale administratieve betalingen zal uitvoeren op eenvoudige vertegenwoordiging. Elke buitengewone uitgavezal dienen toegestaan te worden door de Raad van Bestuur. Artikel 10: Het jaarlijks lidmaatschapsgeld voor het volgende jaar wordt jaarlijks bepaald door de gewone

Algemene Vergadering. Het kan niet lager zijn dan het verplicht bedrag bepaald door de reglementering van kracht en vereist voor het verkrijgen van de erkennîng van de Federatie als nationale groepering.

[ Het is betaaibaar door sterling op de bankrekening van de Unie binnen de vijftien dagen volgende op de gewone Algemene Vergadering.

De laattijdigheid in de betaling van het lidmaatschapsgeld ontneemt het lid dat in gebreke blijft van zijn

rechten tôt hij zichzelf in regel heeft gesteld, behalve akkord van de Raad van Bestuur. Artikel 11 : Het maatschappelijk jaar vangt aan op 01 januari om te eindigen op 31 december.

De Raad van Bestuur richt tôt elke instantie die hiertoe verzoekt de rekening van de ontvangsten en de

kosten, per 31 december voorafgaand.

Artikel 12: Minstens één maal per jaar wordt een Algemene Vergadering georganiseerd.

De Algemene Vergadering heeft als bevoegdheid het kiezen van de leden van de Raad van Bestuur, de stemming van de bijzondere reglementen, de wijziging van de statuten, de ontbinding, het onderzoek van de rekeningen en de beraadslaging inzake aile aangelegenheden die de Unie aanbelangen.

De beslissingen van de Algemene Vergaderingen zijn gebiedend voor aile leden.

Op de laatste olz. van luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden

te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Luik B - Vervolg

M0D 0.6

aan het

Belgisch

Staatsblad

"ô3

s T5

O ri

cm es

De lederr belet voor het bijwonen van een Algemene Vergadering kunnen zich laten vertegenwoordigen

, door een ander lid, drager van een bijzondere volmacht.

Behoudens de uitzonderingen voorzien in de wet zal de Algemene Vergadering rechtsgeldig zijn

samengesteld ongeacht het aantal tegenwoordige of vertegenwoordigde leden.

Behalve in geval van wijziging van de statuten of ontbinding, zullen de beslissingen van de Algemene

Vergadering genomen worden bij meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde leden. Artikel 13: De wijziging van de statuten en de ontbinding van de Kamer kunnen niet rechtsgeldig worden beslist dan met een V* meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde leden op een algemene vergadering in het bijzonder bijeengeroepen daartoe en samengesteld uit de helft van de leden met stemrecht. Indien een algemene vergadering samengeroepen om zich uit te spreken over de ontbinding van de Unie of ; om de statuten hiervan te wijzigen niet samengesteld is uit minstens de helft van de leden, rechtstreeks of door rniddel van volmacht, zal een volgende algemene vergadering bijeengeroepen met hetzelfde oogmerk rechtsgeldig beslissen ongeacht het aantal tegenwoordige of vertegenwoordigde leden.

De Algemene Vergadering die beslist tôt de ontbinding benoemt de vereffenaars en bepaalt hun ■ bevoegdheden. Na betaling van de schulden zal het actief van de Federatie verdeeld worden als volgt : het bedrag van de giften en legaten zullen teruggegeven worden aan de beschikker of zijn erfgenaam of rechthebbenden, voor zover het recht tôt terugneming wordt beschreven in de akte van schenking en de

: vordering wordt ingesteld binnen het jaar vanaf publicatie van de akte van ontbinding.

Het netto actief, na aftrek, desgevallend, van het bedrag van de schenkingen en de legaten gedaan aan de syndicale Kamer, zal worden toebedeeld aan een gelijkaardige of samenhangende groepering aangeduid door

; de Algemene Vergadering.

Artikel 14: De Algemene Vergadering dient te worden samengeroepen voor eind maart van elk burgerlijk jaar. Deze zal onder meer worden gewijd aan het opstellen en de contrôle van de rekeningen afgesloten per 31 ', december voorafgaand. Ten minste vijftien dagen voor de statutaire algemene veîgadering zal aan aile leden ' die in orde zijn met hun lidmaatschapsgeld een uitnodiging worden verzonden door eenvoudig schrijven of

' elektronische post.

Op deze vergadering, bij te wonen door aile leden die in orde zijn met hun lidmaatschapsgeld, behoudens gemotiveerd belet, zal de Raad van Bestuur een verslag voorieggen over aile handelingen van het verlopen jaar , en voor goedkeuring de jaarlijkse rekeningen voorieggen inzake de ontvangsten en uitgaven, alsook de rekeningen van de handelingen verricht door de Unie krachtens de nummers 1 tôt 5 van artikel 2 van de wet van 31/03/1898. Deze rekeningen dienen, door de Schatbewaarder, ter beschikking te worden gehouden voor . contrôle door de leden, op de zetel van de Federatie of de zetel van de Schatbewaarder, gedurende 15 dagen

voorafgaand aan de Algemene Vergadering hierboven genoemd.

Artikel 15: Over aile niet voorziene gevallen en de betwistingen voortsprurtende uit verschillende interpretatie van de statuten, de reglementen en beslissingen van de Unie zal, zonder mogelijkheid tôt verhaal, beslist

, worden door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal trachten in genteenschappelijk overleg met tegenpartij aile middelen te onderzoeken met het oog op verzoening, hetzij arbitrage, inzake elk geschil dat de syndicale Kamer aanbelangt '

Comité/comiteit: De Keghel Alain: président,Voorzitter/ Dehairs Jean-Marie:vice-voorzitter,Vice-président/ Van Belle Guy; secrétaïre,secretaris/ Tirone Filippo: trésorier,schatbewaarder/ Administrateurs: Bertrand Ghislaine, Ronsse Michelle, Simon Agnès, Van Baelen Karin , Vignon Geneviève, Willot Marjorie, Cabu Serge, Dupont Eric, Falque Jean-Pierre, Guns Alfred, Pigarella Francis, Vandercam André

De Keghel Alain , Président, Voorzitter

Op de laatste blz van Luik B vermelden

Recto ■ Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden

vertegenwoordigen

Verso ■ Naam en handtekening
28/04/2014 : Refonte des statuts et changement de dénomination Version française: (Assemblée générale extraordinaire du 27 janvier 2014)
Au cours de l'assemblée générale extraordinaire du 27 janvier 2014.il a été décidé une refonte des statuts et un changement de dénomination de la Royale Chambre syndicale des Détaillants en chaussures de Bruxelles: Article 1: La «Royale Chambre syndicale des Détaillants en chaussures de Bruxelles et environs »"Koninklîjke Syndicale Kamer der Schoenhandelaars te Brasse! en omgevïng" portera désormais la

dénomination suivante : « Royale Chambre syndicale des Métiers du Cuir de Belgique » , et en néerlandais : «'

KonînklijKe Syndicale Kamer der Lederambachten van België »

Article 2: Son siège est situé dans l'une des régions de la Belgique dans laquelle l'Union possède un ou;

plusieurs membres adhérents. Il se situera à une adresse approuvée par l'assemblée générale.

Article 3: L'Union professionnelle a pour objet la protection et le développement des intérêts de ses membres, patrons-cordonniers, détaillants en chaussures et détaillants des métiers du cuir, à l'exception de chaînes non familiales de la grande distribution,

- en réclamant des pouvoirs législatifs la protection à laquelle elle peut légitimement prétendre ;

- en organisant, lorsque la chose est possible, l'achat en commun de chaussures et accessoires - en développant l'idée de l'arbitrage et de la médiation dans le cadre des conflits dans lesquels des membres seraient impliqués, et au besoin, en constituant en son sein une chambre d'arbitrage et de médiation ;

- en promouvant l'image des professionnels des métiers du cuir. Article 4: Les membres de la chambre syndicale s'engagent à ;

- payer tous les ans une cotisation dont le taux est fixé par l'assemblée générale, sauf accord du Conseil,

d'Administration

- à se conformer à tous les règlements de l'Union ; - à se prêter mutuellement aide et protection ;

Article 5 :Chaque membre a le droit de se retirer à tout instant du groupement moyennant un préavis de

trois mois adressé par écrit recommandé au Président du Conseil d'administration.

Est censé être démissionnaire, tout membre effectif en retard d'une année dans te payement de ses cotisations. Le conseil d'administration peut, toutefois, le relever de sa déchéance si le membre justifie

suffisamment de son retard.

Les membres effectifs peuvent être exclus du groupement en cas d'inobservation des statuts et des: règlements de la chambre et en cas d'inconduite notoire, lorsque par leur affiliation ou leurs agissements, ils portent atteinte aux intérêts de l'Union.

L'exclusion est prononcée par le conseil d'administration à la majorité des 2/3 des voix, l'intéressé devant

être préalablement invité et admis à présenter sa défense.

La signification de l'exclusion se fera par lettre recommandée et la décision sera sans appel.

Article 6: L'union professionnelle est dirigée par un conseil d'administration de quatre personnes minimum dont un Président, un Secrétaire, un Trésorier et un vice-président, à quoi peuvent s'ajouter un secrétaire-; adjoint et un trésorier-adjoint ainsi que facultativement un vice-président supplémentaire, chacun représentant une des sections ;, à raison d'un seul vice-président responsable par section. Toutefois le président peut exercer la double fonction avec celle de responsable d'une des deux sections.

Le nombre d'administrateurs n'est pas limité en nombre.

Ils sont élus pour une durée de deux ans parmi les membres adhérents par une assemblée générale convoquée à cet effet, au scrutin et à la majorité absolue des membres présents ayant droit de vote. En cas de parité, le membre le plus âgé est élu. En cas de nécessité, le secrétaire pourra être choisi en dehors du conseil d'administration et même en dehors de l'Union. Dans ce dernier cas, il aura voix consultative seulement. Le Conseil d'administration est renouvelé tous les deux ans et les membres sortants sont rééligibles. Le mandat des membres du conseil d'administration est toujours révocable par l'assemblée générale. Le mandat

Sur la dernière page du Volet B indiquer : Au recto : Nom(s) de la (des) personne(s) compétente(s) habilitée(s) â représenter l'union

professionnelle envers des tiers


Voor-

Volet 8 - Suite

NwaBfl»

fb'éRbUOërT

aan het

Belgisch

Staatsblad

"ô3

+-•

09
CC fi

des membres du conseil d'administration décédés, révoqués ou démissionnaires a lieu à la plus prochaine assemblée générale. Le membre du conseil nouvellement élu achève le mandat de celui qu'il remplace. Le bureau directeur chargé des affaires courantes se compose du Président, du Secrétaire et du trésorier. U se réunit aussi souvent que nécessaire et peut convoquer à ces réunions les personnes intéressées à l'examen

des points à discuter.

Le conseil d'administration peut désigner une personne étrangère à l'Union chargée de l'administration et de

l'expédition des affaires courantes.

A moins d'urgence déclarée-et mentionnée dans la convocation, le conseil d'administration ne peut délibérer que si les 2/3 au moins de ses administrateurs est présente. Mais sur nouvelle convocation, l'ordre du jour de la séance peut être voté quelle que soit la composition de la réunion. Sauf dans les cas prévus à l'article 4, les décisions sont prises à la majorité absolue des voix. En cas de parité des voix, la voix de celui qui préside

est prépondérante.

Les administrateurs empêchés d'assister au conseil d'administration peuvent s'y faire représenter par un

Les fonctions des membres du conseil d'administration sont exercées à titre gratuit Toutefois, les frais qu'ils exposeront dans l'intérêt de l'Union pourront leur être remboursés sur avis favorable et préalable du conseil

d'administration.

Le conseil d'administration est chargé de tous les actes nécessaires à l'exécution des décisions de

l'assemblée générale.

Article 7: Le Président surveille et assure l'exécution des statuts et règlements d'ordre intérieur. 11 préside les assemblées, prend toutes mesures pour l'exécution des décisions du conseil d'administration, signe conjointement avec le Secrétaire tous les actes, arrêtés ou délibérations et représente l'union dans tous ses rapports avec les autorités publiques et les tiers.

Le Président convoque le conseil d'administration chaque fois que les intérêts de la chambre l'exigent. 11 est tenu de convoquer le conseil d'administration si trois membres au moins de celui-ci en font la demande écrite. Le Président représente l'Union dans ses rapports avec l'autorité publique et les tiers. Il le fait notamment dans tous les actes juridiques et dans toutes actions judiciaires soit en demandant, soit en défendant. En cas d'empêchement du Président ou en cas de délégation exprès de ce dernier, un des membres du

bureau le remplacera de plein droit dans toutes ses fonctions.

Le Président peut donner procuration au Secrétaire ou au Trésorier pour effectuer en son nom certaines opérations telles que retrait de tous objets assurés, recommandés ou autres, de toucher les assignations, effets, quittances et toutes autres valeurs quelconques à l'adresse du groupement et d'en donner valablement quittances ou décharges.

Article 8: Le Secrétaire est chargé de toutes les écritures de la chambre syndicale. II rédige les procès-

verbaux du conseil d'administration et de l'assemblée générale et tient la liste des membres de l'Union.

Il est chargé de veiller à la conservation des archives du groupement.

Article 9: Le Trésorier est dépositaire des biens meubles de la chambre syndicale dont il dresse et conserve , l'inventaire. Il effectue tous placements, déplacements et retraits de fond à la suite d'ordres signés par le Président ou celui qui le remplace. Il est responsable de l'encaisse du groupement et opère la recette des

cotisations et autres sommes dues à la chambre.

Une somme suffisante pour faire face aux besoins courants sera toujours à la disposition du Trésorier qui fera les paiements ordinaires d'administration sur simple présentation. Toute dépense extraordinaire et non prévue devra être autorisée par le conseil d'administration.

Article 10; La cotisation annuelle pour l'année civile suivante est fixée tous les ans par l'assemblée générale

ordinaire. Elle ne peut être inférieure au montant obligatoire fixé par la réglementation en cours.

Elle est payable par versement au compte bancaire de la chambre syndicale dans les quinze jours suivant

l'assemblée générale ordinaire.

Le retard de paiement de la cotisation prive le membre défaillant de ses droits jusqu'à ce qu'il se soit mis en

régie , sauf accord du Conseil d'Administration

Article 11; L'année sociale est complète du 1er janvier au 31 décembre.

Le conseil d'administration adresse à toute instance en effectuant la demande, un compte de ses recettes et

de ses dépenses, arrêté au 31 décembre précédent, '

Article 12; Il est organisé au minimum une assemblée générale une fois par an.

Seuls les membres en ordre de cotisation ont voix délibérative.

.L'assemblée générale a pour attribution l'élection des membres du conseil d'administration, le vote des règlements spéciaux, des modifications aux statuts, de la dissolution, l'examen des comptes et la discussion de tous les objets intéressant l'Union,

Les décisions de l'assemblée générale sont obligatoires pour tous les membres.

Les membres empêchés d'assister à l'assemblée générale peuvent s'y faire représenter par un autre

membre porteur d'une procuration spéciale.

Sauf les exceptions prévues par la loi, l'assemblée générale est valablement constituée quel que soit le

nombre de membres présents ou représentés.

Sauf en cas de modification aux statuts ou de dissolution, les décisions de l'assemblée générale sont prises

à la majorité des membres présents ou représentés.

Article 13: Les modifications aux statuts et la dissolution de la chambre syndicale ne peuvent être valablement décidés qu'à îa majorité des 3A au moins des membres présents ou représentés dans une

Sur la dernière page du Volet B indiquer : Au recto :

Nom(s) de la (des) personne(s) compétente(s) habilitée(s) à représenter l'union

professionnelle envers des tiers


* » *■

" Voor-

MOD0.S

-bSfic-Tidffti"

aan het

Beigîsch

Staatsblad

"ô3

+-•

O ri

CM fi

assemblée générale spécialement convoquée â cette fin et composée de fa moitié des membres ayant droit

de vote.

Si une assemblée générale convoquée pour prononcer la dissolution du groupement ou modifier les statuts de celle-ci ne réunit pas la moitié des membres, directement ou par procuration, une nouvelle assemblée ' convoquée pour les même fins délibérera valablement quel que soit le nombre de membres présents ou. I représentés.

; L'assemblée générale qui prononce la dissolution nomme ses liquidateurs et détermine leurs pouvoirs. Après payement des dettes, l'avoir de la Fédération est réparti de la façon suivante : le montant des dons et

, des legs fait retour au disposant ou à ses héritiers ou ayants droit, pour

Article 14: L'assemblée générale annuelle doit être organisée avant fin mars de chaque année civile. Elle est consacrée notamment à la reddition et à la vérification des comptes clôturés au 31 décembre précédent Au ' moins quinze jours avant l'assemblée générale statutaire, il sera envoyé â tous les membres en règle de

cotisation une convocation par simple lettre ou courrier électronique.

A cette assemblée, à laquelle tous les membres en règle de cotisation sont tenus d'assister, sauf empêchement motivé, le conseil d'administration présente un rapport sur les opérations complètes de l'année . écoulée et soumet à son approbation le compte annuel des recettes et des dépenses, ainsi que les comptes des opérations faites par l'Union en vertu des n°1 à 5 de l'art. 2 de la loi du 31/03/1898. Ces comptes doivent être tenus, par les soins du Trésorier, à l'inspection des membres, au siège de la chambre ou au siège du trésorier, pendant les 15 jours qui précèdent l'assemblée générale mentionnée ci-dessus.

Article 15: Tous les cas non prévus et les contestations provenant de différences d'interprétation des statuts,

; règlements et décisions de l'Union seront tranchés sans possibilité de recours par le conseil d'administration.

Le conseil d'administration recherchera de commun accord avec la partie adverse les moyens d'aplanir soit

par conciliation, soit par arbitrage tout différend intéressant la chambre syndicale.

Comité/comiteit: De Keghel Alain: présidentVoorzitter/ Dehairs Jean-Marie:vice-voorzitter,Vice-président/ , Van Belle Guy: secrétaire,secretaris/ Tirone Filippo: trésorier.schatbewaarder/ Administrateurs: Bertrand Ghislaine, Ronsse Mtchelle, Simon Agnès, Van Baelen Karin , Vignon Geneviève, Willot Marjorie, Cabu Serge, Dupont Eric, Falque Jean-Pierre, Guns Alfred, Pigarella Francis, Vandercam André

De Keghel Alain, Président, Voorzitter

Sur la dernière page du Volet B indiquer : Au recto : Nom(s) de la (des) personne(s) compétente(s) habilitée(s) à représenter l'union

professionnelle envers des tiers

Coordonnées
ROYALE CHAMBRE SYNDICALE DES DETAILLANTS EN …

Adresse
0000

Code postal : 0000
Localité : X
Commune : X
Région : Région de Bruxelles-Capitale