SAMENWERKINGSPLATFORM D.K.O. BRUSSEL

Association sans but lucratif


Dénomination : SAMENWERKINGSPLATFORM D.K.O. BRUSSEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.206.908

Publication

05/11/2014
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ti jOemAri va

op

2 7 OKT. 2014

ter griffie var,

rechtbank van or~ kotAhiende! E3ruwp. e!

Voor- 11111111,1118111111111

behoudei aan het Belgisot

Staatsbh

Ondernemingsnr : 847.206.908

Benaming

(voluit) : SAMENWERKINGSPLATFORM D.K.O. BRUSSEL

{verkort} . SDKO

Rechtsvorm : v.z.w.

Zetel _ Koning Boudewijnplein 3 1082 Brussel

Onderwees akte : Wijziging

Gelet op de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd bij wet van 2 mei 2002;

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen :

Wietze Minne, F. Delcoignestraat 51 F22 te 1081 Koekelberg

Luc Bartholomeus, Tommestraat 91 A te 3040 Ottenburg

Ivo Bryon, Trolieberg 57 te 3010 Kessel-Lo

Daniel De Gierek, Koudehaard 15 te 9255 Buggenhout

Is overeengekomen wat volgt, onder elkaar met en voor allen die hier aanwezig of vertegenwoordigd waren en voor allen die later nog daadwerkelijk lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten onder de volgende voorwaarden en specifieke condities, gematerialiseerd in deze statuten :

Titel 1. Benaming, zetel, doel en duur van de vereniging

Artikel 1 - Naam

De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam: "SAMENWERKINGSPLATFORM D.K.O. BRUSSEL" vzw (verkort: SDKO).

Artikel 2 -Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1070 Brussel, Dapperheidsplein 17, behorend tot het gerechtelijke arrondissement Brussel.

Artikel 3 - Doel

§ 1. De vereniging heeft tot doel :

a)de belangen van de Brusselse Nederlandstalige instellingen voor Deeltijds Kunstonderwijs te behartigen; b)het organiseren en ondersteunen van artistieke en educatieve initiatieven en projecten voor en door de Brusselse Nederlandstalige instellingen voor Deeltijds Kunstonderwijs;

c)alle opdrachten te vervullen en bevoegdheden uit te oefenen die van overheidswege aan het Samenwerkingsforum D.K.O. Brussel, zoals decretaal bepaald, worden toevertrouwd;

d)het beheer van de middelen die specifiek voor het Brussels D.K.O. exclusief aan het samenwerkingsplatform worden toegekend door de Vlaamse overheid conform de bepalingen van de Vlaamse overheid;

e)het beheer van de middelen die specifiek voor het Brussels D.K.O. exclusief aan het samenwerkingsplatform worden toegekend door de Vlaamse Gemeenschapscommissie conform de bepalingen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie;

t)Alle opdrachten en het bieden van steun aan acties die passen binnen de doelstellingen.

Op de laatste blz. van Lukk_B vernielden , Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoio)n(en) bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naani en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 2. De vereniging kan alle rechtshandelingen stellen die zij nodig acht om haar doelstellingen te realiseren en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe alle roerende of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook. De vzw kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zoverre deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

Artikel 4 - Duur

§ 1. Samenwerkingsplatform Q.K.O. Brussel vzw is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden onder de voorwaarden vermeld in artikel 21.

§ 2. Het werkingsjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Titel Il. Lidmaatschap

Artikel 5 - Stemgerechtigde leden en steunende leden

Samenwerkingsplatform D.K.O. Brussel vzw heeft stemgerechtigde leden, verder leden genoemd, en

steunende leden.

Steunende leden kunnen de Algemene Vergadering met raadgevende stem bijwonen.

Artikel 6 - Toetreding van de leden

§ 1. De schoolbesturen of inrichtende machten kunnen voor elke instelling waarvoor zij bestuurlijke verantwoordelijkheid dragen de directeur of de persoon die het directeursambt van een Brusselse DKO-instelling waarneemt, voordragen als lid van de vzw.

Deze leden zijn ambtshalve stemgerechtigd. De oprichtende leden beantwoorden allen aan deze voorwaarden.

§ 2. De schoolbesturen of inrichtende machten kunnen voor elke instelling waarvoor zij bestuurlijke verantwoordelijkheid dragen naast de in §1 bedoelde personen te allen tijde één bijkomend vertegenwoordiger als stemgerechtigd lid voordragen. De personalia van de kandidaat-vertegenwoordiger worden meegedeeld aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging.

§ 3. Andere personen dan diegenen die in §1 en §2 zijn vernoemd, verenigingen, rechtspersonen of instellingen die de doelstellingen van de VZW onderschrijven en willen meewerken aan de realisatie ervan, kunnen als steunend lid toetreden tot de vereniging. Rechtspersonen, instellingen en verenigingen, dus met uitzondering van schoolbesturen en inrichtende machten van een Brusselse DKO-instelling, kunnen slechts door één persoon worden vertegenwoordigd. De personalia van de kandidaat-vertegenwoordiger worden bij de aanvraag gevoegd en gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging.

§ 4. De Raad van Bestuur beslist na beraad of hij het kandidaat-lid zoals bedoeld in §3 aanvaardt. In geval de Raad van Bestuur het kandidaat-lid niet wenst te aanvaarden, formuleert hij een advies aan de Algemene Vergadering die ter zake beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige leden. Tegen de gemotiveerde beslissing van de Algemene vergadering is geen beroep mogelijk.

§ 5. Indien de Algemene Vergadering het lidmaatschap van een kandidaat-lid weigert, kan dit kandidaat-lid slechts één jaar na de eerste aanvraag een nieuwe aanvraag indienen.

§ 6. Lidmaatschap tot de vereniging sluit aanvaarding van de statuten en het huishoudelijk reglement in.

§ 7. Het minimum aantal leden bedraagt vier.

Artikel 7 Bijdrage

§ 1. Het lidmaatschap is kosteloos.

§ 2. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de VZW.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel B - Ontslag, uitsluiting en schorsing

§ 1. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de voorzitter van de Raad van Bestuur worden gemeld.

§ 2. De Algemene Vergadering is gemachtigd een lid zoals beschreven in art.6 §3 te schorsen of te ontslaan. Een tweederdemeerderheid van de uitgebrachte of vertegenwoordigde stemmen van de aanwezige leden is in dit geval vereist.

§ 3. Elk lid, zoals vernoemd in artikel 6 §1 en §2 kan door het schoolbestuur of de inrichtende macht die hemfhaar afvaardigt, worden vervangen

De aanvraag voor het beëindigen van een lidmaatschap en de mededeling van wie hemlhaar vervangt, wordt met aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Titel Ill. De Algemene Vergadering

Artikel 9

De Algemene Vergadering, samengesteld uit alle leden, wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging of bij diens afwezigheid het oudste bestuurslid van de vereniging. Een mandaat in de Algemene Vergadering is onbezoldigd.

Artikel 10

§ 1. Elk lid heeft bij aanwezigheid één stem.

§ 2. Een lid kan zich evenwel bij afwezigheid op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits schriftelijke volmacht. Een lid kan slechts drager zijn van één volmacht.

§ 3. Vertegenwoordiging door een derde is niet toegestaan.

§ 4. Elk lid Kan, na afspraak, de notulen op de zetel van de VZW inzien.

§ 5. Derden die hun belang aantonen, kunnen een inzagerecht in de notulen aanvragen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 11 - Bevoegdheden

De Algemene Vergadering beschikt over volgende bevoegdheden:

" de wijziging van de statuten,

" de schorsing en de uitsluiting van leden,

" de goedkeuring van de jaarlijkse begroting en de jaarrekening,

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

" de kwijting aan de bestuurders,

" de formulering van de beleidslijnen die door de vereniging in haar werking zullen gevolgd worden, 'de ontbinding van de vereniging,

" de benoeming van (een) vereffenaar(s), wanneer beslist werd tot ontbinding,

.de goedkeuring van het jaarlijkse werkingsverslag,

" de uitoefening van alle bevoegdheden die voortvloeien uit de wet of deze statuten.

Artikel 12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOT) 22

§ 1. De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten wanneer de helft van de [eden aanwezig of vertegenwoordigd is, behoudens andersluidend in de wet of deze statuten.

§ 2. De Algemene Vergadering kan geldig besluiten bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behoudens andersluidend in de wet of deze statuten.

§ 3. Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op een geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

§ 4. Een statutenwijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer echter de voorgestelde statutenwijziging betrekking heeft op het doel of doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen niet een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 5. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten de wijzigingen aan te nemen met de meerderheden zoals vermeld in dit artikel ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde [eden. De tweede vergadering mag ten vroegste 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

§ 6. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diens plaatsvervanger doorslaggevend.

Artike113

§ 1. De Algemene Vergadering komt ten minste eenmaal per jaar samen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en van de begroting.

§ 2. Te allen tijde kan de Raad van Bestuur een Buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen.

§ 3. De Raad van Bestuur is verplicht een Buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer minstens één vijfde van de leden van de vereniging hierom schriftelijk verzoekt bij de voorzitter, die in dat geval een Bijzondere Algemene Vergadering houdt binnen de dertig dagen volgend op de ontvangst van het verzoek.

Artikel 14

§ 1. De samenroeping van de Algemene Vergadering gebeurt door de voorzitter van de Raad van Bestuur bij middel van een schrijven aan alle leden dat minstens acht kalenderdagen vooraf verstuurd wordt en dag, uur, plaats en agenda vermeldt.

§ 2. Elk agendapunt dat door ten minste twee leden schriftelijk en voorafgaand aan de vergadering is voorgesteld, wordt op de agenda geplaatst.

§ 3. Aan de agenda kunnen bij aanvang van de vergadering punten worden toegevoegd indien twee derde van de aanwezige leden daarmee instemt.

§ 4. Over punten die in de rondvraag worden behandeld, kunnen geen beslissingen worden genomen.

§ 5. Van elke vergadering worden notulen opgesteld die door alle leden van de vereniging, na afspraak, op de zetel van de VZW kunnen worden ingezien.

Titel IV. De Raad van Bestuur

Artikel 15

§ 1. De Algemene Vergadering benoemt en ontslaat bij gewone meerderheid de leden van de Raad van Bestuur.

§ 2. De Raad van Bestuur wordt verkozen voor een periode van vier opeenvolgende werkingsjaren, het lopende werkingsjaar inbegrepen, ongeacht het tijdstip waarop de leden zijn toegetreden. De eerste mandaatperiode eindigt op 31/12/2017.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

§ 3. Het mandaat van de bestuurders is hernieuwbaar.

§ 4. Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd.

Artikel 16

§ 1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging, telt minstens drie leden en realiseert de doelstellingen van de vereniging, In de Raad van Bestuur wordt ernaar gestreefd dat elke Brusselse D.K.O.-instelling vertegenwoordigd is.

§ 2. De Raad van Bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

§ 3. De akten betreffende de benoeming en beëindiging van het mandaat van de bestuurders worden neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

§ 4 De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verbintenis aan met betrekking tot de activiteiten van de vereniging; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het mandaat dat hun werd toevertrouwd.

§ 5. Indien door overlijden, vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke of statutair bepaalde minimum, is de Raad van Bestuur gemachtigd in de tijdelijke vervanging te voorzien door een ander lid van de vereniging voor deze periode als bestuurder aan te stellen tot de Algemene Vergadering op haar eerstvolgende vergadering in de vervanging heeft voorzien.

§ 6. Alle bevoegdheden die de wet of deze statuten niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

§ 7. Enkel de Raad van bestuur, bij monde van zijn voorzitter of een door de voorzitter aangeduid bestuurslid, is gemachtigd standpunten namens de vereniging in het openbaar in te nemen.

§ 8. De Raad van Bestuur kan één of meerdere van haar bestuurders machtigen in haar naam alle gerechtelijke en buiten gerechtelijke akten en handelingen te stellen die noodzakelijk zijn bij de uitvoering van haar beslissingen. Deze aangestelde bestuurder(s) kan(kunnen) met zijn(hun) handtekening de VZW verbinden en vertegenwoordigen in alle materies.

Voor kosten lager dan 5000¬ volstaat de handtekening van de voorzitter. Voor kosten vanaf 5000¬ zijn 3 handtekeningen nodig.

Artikel 17

§ 1. Wanneer een derde der bestuurders erom vraagt, en telkens het belang van de vereniging het vereist, komt de Raad van Bestuur bijeen op uitnodiging van de voorzitter of bij diens afwezigheid op uitnodiging van de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid op uitnodiging van het oudste bestuurslid. De oproepingsbrief bevat dag, uur, plaats en agenda. De oproepingsbrief kan ook per e-mail worden verstuurd.

§ 2. De vergadering van de Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door het oudste bestuurslid.

§ 3. Een bestuurder kan zich per schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een bestuurder kan slechts één volmacht dragen.

§ 4. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij ex aequo of staking der stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

§ 5. Op verzoek van één van de bestuurders verloopt de stemming geheim.

§ 6, Van elke vergadering worden notulen opgesteld die door alle leden van de vereniging, na afspraak, op de zetel van de VZW kunnen worden ingezien.

Artikel 18 - Einde mandaat

§ 1. Het mandaat van de bestuurders eindigt door:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-het verstrijken van de in artikel 15 bepaalde termijnen,

-vrijwillig ontslag,

- overlijden,

-wettelijke onbekwaamheid,

-afzetting door de Algemene Vergadering,

-afwezigheid van een jaar,

-indien de instelling of inrichtende macht die door de bestuurder vertegenwoordigd wordt hierom verzoekt.

§ 2. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, brengt dit schriftelijk aan de voorzitter ter kennis.

§ 3. in geval van overlijden of ontslag van een lid van de Raad van Bestuur kan in zijn vervanging worden voorzien door de Algemene Vergadering. Als de Algemene Vergadering een plaatsvervanger aanduidt en tenzij de Algemene Vergadering dit anders stipuleert, wordt het vervangend bestuurslid aangenomen voor de resterende termijn van het mandaat van zijn voorganger.

§4. In alle andere gevallen moeten de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering op de hoogte gesteld worden via aangetekende brief.

Artikel 19 - Begroting en rekeningen

§ 1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

§ 2. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot 31 december van het jaar volgend op het oprichtingsjaar.

§ 3. De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de jaarrekening en begroting op.

§ 4. De jaarrekening en begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

§ 5 Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting legt de Raad van Bestuur verantwoording af over het gevoerde beleid tijdens het voorgaande boekjaar en spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders.

Artikel 20 - Huishoudelijk reglement

In aanvulling op deze statuten kan de Raad van Bestuur een huishoudelijk reglement opstellen. Dit huishoudelijk reglement en elke wijziging ervan worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Artikel 21 - Ontbinding van de VZW en bestemming van het netto-actief

§ 1. Ontbinding van de vereniging is slechts mogelijk bij beslissing van de Algemene Vergadering wanneer twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en zo zij wordt aangenomen met een twee derde meerderheid van de stemmen.

§ 2. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten de ontbinding aan te nemen met de meerderheid zoals vermeld in §1 van dit artikel ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag ten vroegste 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diens plaatsvervanger doorslaggevend

§ 3. In geval van beslissing tot ontbinding van de VZW door de Algemene Vergadering, wordt een vereffenaar aangeduid door de Algemene Vergadering.

§ 4. De activa zullen na aanzuivering van de schulden worden overgedragen aan een vereniging of instantie die gelijkwaardige doelstellingen zoals bepaald in artikel 3, § 1, van deze statuten nastreeft.

Titel V. Slotbepaling

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 22

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk voorzien is, is de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd, van toepassing.

Deze akte is opgemaakt in vier originele exemplaren die overhandigd werden aan de ondergetekenden : Opgemaakt te Anderlecht, 15/10/2014.

holomeus Ivo Bryon

Wietze Minne

Daniel De Clerck

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

.. tàn bet

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

07/01/2013
ÿþ M0022

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 1 behouden »OP -e iCJSSEL

aan het t 2-4 DEC. 2012

Belgisch

Staatsblad





Griffie



Onderneningsnr : 847.206.908

Benaming

(voluit) : samenwerkingsplatform DKO Brussel

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Koning Boudewijnplein 3 1082 Sint-Agatha-Berchem

Onaerwern akte : wijziging maatschappelijke zetel

Op donderdag 13/12/2012 werd door de algemene vergadering beslist de maatschappelijke zetel van het

samenwerkingsplatform DKO Brussel VZW te wijzigen naar

Academie voor Beeldende Kunsten Anderlecht

Dapperheidsplein 17

1070 Anderlecht

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : naam. en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

17/07/2012
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel : Koning Boudewijnplein 3 te 1082 Brussel

Onderwerp akte :

Gelet op de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd bij wet van 2 mei 2002;

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen :

Wietze Minne, F. Delcoignestraat 51 F22 te 1081 Koekelberg

Luc Bartholomeus, Tommestraat 91A te 3040 Ottenburg

Ivo Bryon, Trolieberg 57 te 3010 Kessel-Lo

Daniel De Clerck, Koudehaard 15 te 9255 Buggenhout

is overeengekomen wat volgt, onder elkaar met en voor allen die hier aanwezig of vertegenwoordigd waren en voor allen die later nog daadwerkelijk lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten onder de volgende voorwaarden en specifieke condities, gematerialiseerd in deze statuten

Titel I. Benaming, zetel, doel en duur van de vereniging

Artikel 1 - Naam

De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam: "SAMENWERKINGSPLATFORM D.K.O. BRUSSEL" vzw.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1082 Brussel, Koning Boudewijnplein 3, behorend tot het gerechtelijke arrondissement Brussel.

Artikel 3 - Doel

§ 1. De vereniging heeft tot doel :

a)De belangen van de Brusselse Nederlandstalige instellingen voor Deeltijds Kunstonderwijs te behartigen; b)Het organiseren en ondersteunen van artistieke en educatieve initiatieven en projecten in samenwerking met de Brusselse Nederlandstalige instellingen voor Deeltijds Kunstonderwijs.

§ 2. De vereniging kan alle rechtshandelingen stellen die zij nodig acht om haar doelstellingen te realiseren en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe alle roerende of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook. De vzw kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zoverre deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

i iiiiinuu iii u

*12126164"

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

4 6 J U L 2012

Griffie

1111

mi

"

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : SAMENWERKINGSPLATFORM D.K.O. BRUSSEL

. 10450.5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

} Artikel 4 - Duur

§ 1, Samenwerkingsplatform D.K.O. Brussel vzw is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden onder de voorwaarden vernield in artikel 21,

§ 2. Het werkingsjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot en met 31 december.

Titel Il. Lidmaatschap

Artikel 5 - Werkelijke leden en steunende leden

Samenwerkingsplatform D.K.O. Brussel vzw heeft werkelijke leden, verder leden genoemd, en steunende

leden.

Steunende leden kunnen de Algemene Vergadering bijwonen, evenwel zonder stemrecht.

Artikel 6 - Toetreding van de leden

§ 1. Personen, verenigingen, rechtspersonen of instellingen die de doelstellingen van de VZW onderschrijven en willen meewerken aan de realisatie ervan, kunnen het lidmaatschap schriftelijk aanvragen. Rechtspersonen, instellingen en verenigingen kunnen slechts door één persoon worden vertegenwoordigd. De personalia van de kandidaat-vertegenwoordiger worden bij de aanvraag gevoegd.

§ 2. De Raad van Bestuur beslist autonoom of hij het kandidaat-lid aanvaardt. Indien de Raad van Bestuur het kandidaat-lid aanvaardt, bepaalt hij tevens de hoedanigheid van het lidmaatsohap zoals bepaald in art.5. in geval de Raad van Bestuur het kandidaat-lid niet wenst te aanvaarden, formuleert hij een advies aan de Algemene Vergadering die terzake beslist bij gewone meerderheid van de aanwezige leden, Tegen de gemotiveerde beslissing van de Algemene vergadering is geen beroep mogelijk.

§ 3 Indien de Algemene Vergadering het lidmaatschap van een kandidaat-lid weigert, kan dit kandidaat-lid slechts 1 jaar na de eerste aanvraag een nieuwe aanvraag indienen.

§ 4, Lidmaatschap tot de vereniging sluit aanvaarding van de statuten en het huishoudelijk reglement in.

§ 5. Het minimum aantal leden bedraagt vier.

Artikel 7 Bijdrage

§ 1. Het lidmaatschap wordt pas verworven na betaling van een lidgeld dat jaarlijks door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd.

§ 2. Het verschuldigde lidgeld wordt jaarlijks op voorstel van de Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering vastgelegd met een minimum van E 25,00.

§ 3. Het lidgeld wordt betaald voor het lopende werkingsjaar.

§ 4. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de VZW en kan de betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Artikel 8 - Ontslag, uitsluiting en schorsing

§ 1. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de voorzitter van de Raad van Bestuur worden gemeld. De lidmaatschapsbijdrage is niet terugvorderbaar.

§ 2, Een lid is ontslag nemend wanneer het zijn lidmaatschapsbijdrage niet binnen het lopende werkingsjaar heeft betaald.

§ 3. De Algemene Vergadering is gemachtigd een lid om andere dan de in §1 en §2 vermelde redenen te schorsen of te ontslaan. Een tweederdemeerderheid van de uitgebrachte of vertegenwoordigde stemmen van de aanwezige leden is in dit geval vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel lll. De Algemene Vergadering

Artikel 9

De Algemene Vergadering, samengesteld uit alle leden, wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door het oudste bestuurslid van de vereniging,

Artikel 10

§ 1. Elk lid heeft bij aanwezigheid één stem.

§ 2. Een lid kan zich bij de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits schriftelijke volmacht. leder lid kan slechts drager zijn van één volmacht, Vertegenwoordi-ging door een derde is niet toegestaan,

§ 3. Elk lid kan, na afspraak, de notulen op de zetel van de VZW inzien.

§ 4. Derden die hun belang aantonen, kunnen een inzagerecht in de notulen aanvragen aan de Raad van Bestuur.

Artikel 11 - Bevoegdheden

De Algemene Vergadering beschikt over volgende bevoegdheden:

" de wijziging van de statuten,

" de uitsluiting van leden,

" de goedkeuring van de jaarlijkse begroting en de jaarrekening,

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

" de kwijting aan de bestuurders,

" de formulering van de beleidslijnen die door de vereniging in haar werking zullen gevolgd worden,

" de ontbinding van de vereniging,

" de benoeming van (een) vereffenaar(s), wanneer beslist werd tot ontbinding,

" de goedkeuring van het jaarlijkse werkingsverslag,

-de uitoefening van alle bevoegdheden die voortvloeien uit de wet of deze statuten.

Artikel 12

§ 1. De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten wanneer de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, behoudens andersluidend in de wet of deze statuten.

§ 2. De Algemene Vergadering kan geldig besluiten bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behoudens andersluidend in de wet of deze statuten.

§ 3. Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op een geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

§ 4. Een statutenwijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer echter de voorgestelde statutenwijziging betrekking heeft op het doel of doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 5. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten de wijzigingen aan te nemen met de meerderheden zoals vermeld in dit artikel ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag ten vroegste 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

§ 6. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diens plaatsvervanger doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13

§ 1. De Algemene Vergadering komt ten minste eenmaal per jaar samen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en van de begroting.

§ 2, Te allen tijde mag de Raad van Bestuur een Buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen.

§ 3. De Raad van Bestuur is verplicht een Buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer minstens één vijfde van de leden hierom schriftelijk verzoekt bij de voorzitter, die in dat geval een Bijzondere Algemene Vergadering houdt binnen de dertig dagen volgend op de ontvangst van het verzoek,

Artikel 14

§ 1, De samenroeping van de Algemene Vergadering gebeurt door de voorzitter van de Raad van Bestuur bij middel van een schrijven aan alle leden dat minstens acht kalenderdagen vooraf verstuurd wordt en dag, uur, plaats en agenda vermeldt,

§ 2. Elk agendapunt dat door ten minste 2 leden schriftelijk en voorafgaand aan de vergadering is voorgesteld, wordt op de agenda geplaatst.

§ 3. Aan de agenda kunnen bij aanvang van de vergadering punten worden toegevoegd indien twee derde van de aanwezige werkende leden daarmee instemt.

§ 4. Over punten die in de rondvraag worden behandeld, kunnen geen beslissingen worden genomen.

§ 5, Van elke vergadering worden notulen opgesteld die door alle leden van de vereniging, na afspraak, op de zetel van de VZW kunnen worden ingezien.

Tite! IV. De Raad van Bestuur

Artikel 15

§ 1, De Algemene Vergadering benoemt en ontslaat bij gewone meerderheid de leden van de Raad van Bestuur.

§ 2. De Raad van Bestuur wordt verkozen voor een periode van vier opeenvolgende werkingsjaren, het lopende werkingsjaar inbegrepen, ongeacht het tijdstip waarop de leden zijn toegetreden.

§ 3. De bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd. Artikel 16

§ 1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging, telt minstens drie leden en realiseert de doelstellingen van de vereniging.

§ 2. De Raad van Bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter , een penningmeester en een secretaris.

§ 3. De akten betreffende de benoeming en beëindiging van het mandaat van de bestuurders worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

§ 4 De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verbintenis aan met betrekking tot de activiteiten van de vereniging; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het mandaat dat hun werd toevertrouwd.

§ 5, Indien door overlijden, vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke of statutiar bepaalde minimum, is de Raad van Bestuur gemachtigd in de tijdelijke vervanging door een ander lid van de vereniging te voorzien tot de Algemene Vergadering op haar eerstvolgende vergadering in de vervanging heeft voorzien.

§ 6. Alle bevoegdheden die de wet of deze statuten niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 7. Enkel de Raad van bestuur, bij monde van zijn voorzitter of een door de voorzitter aangeduid bestuurslid, is gemachtigd standpunten namens de vereniging in het openbaar in te nemen.

§ 8, De Raad van Bestuur kan één of meerdere van haar bestuurders machtigen in haar naam alle gerechtelijke en buiten-gerechtelijke akten en handelingen te stellen die noodzakelijk zijn hij de uitvoering van haar beslissingen. Deze aangestelde bestuur-der(s) kan(kunnen) met zijn(hun) handtekening de VZW verbinden en vertegenwoor-digen in alle materies.

Artikel 17

§ 1. Wanneer een derde der bestuurders erom vraagt, en telkens het belang van de vereniging het vereist, komt de Raad van Bestuur bijeen op uitnodiging van de voorzitter of bij diens ontstentenis op uitnodiging van het oudste bestuurlid, De oproepingsbrief bevat dag, uur, plaats en agenda. De oproepingsbrief kan ook per email worden verstuurd.

§ 2. De vergadering van de Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door het oudste aanwezige lid.

§ 3. Een bestuurder kan zich per volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, doch niemand mag meer dan één volmacht dragen.

§ 4. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking der stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend,

§ 5. Op verzoek van één van de bestuurders verloopt de stemming geheim.

§ 6, Van elke vergadering worden notulen opgesteld die door alle leden van de vereniging, na afspraak, op de zetel van de VZW kunnen worden ingezien.

Artikel 18 - Einde mandaat

§ 1. Het mandaat van de bestuurders eindigt door:

- het verstrijken van de in artikel 15 bepaalde termijnen,

- vrijwillig ontslag,

- overlijden,

- wettelijke onbekwaamheid,

afzetting door de Algemene Vergadering.

§ 2, Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, brengt dit schriftelijk aan de voorzitter ter kennis. In geval van overlijden of ontslag van een lid van de Raad van Bestuur kan in zijn vervanging worden voorzien door een beslissing van de Algemene Vergadering. Als de Algemene Vergadering een plaatsvervanger aanduidt, dan wordt die aangenomen voor het resterende deel van het mandaat van zijn voorganger.

Artikel 19 - Begroting en rekeningen

§ 1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december.

§ 2. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot 31 december van het jaar volgend op het oprichtingsjaar,

§ 3_ De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de jaarrekening en begroting op.

§ 4. De jaarrekening en begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

§ 5 Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting legt de Raad van Bestuur verantwoording af over het gevoerde beleid tijdens het voorgaande boekjaar en spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders.

r MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 20 - Huishoudelijk reglement

ln aanvulling op deze statuten kan de Raad van Bestuur een huishoudelijk reglement opstellen. Dit huishoudelijk reglement en elke wijziging ervan worden ter goedkeuring voorgelegd aan de de Algemene Vergadering.

Artikel 21 - Ontbinding van de VZW en bestemming van het netto-actief

§ 1. Ontbinding van de vereniging is slechts mogelijk bij beslissing van de Algemene Vergadering wanneer twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en zo zij wordt aangenomen met een twee derde meerderheid van de stemmen.

§ 2. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten de ontbinding aan te nemen met de meerderheid zoals vermeld in §1 van dit artikel ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag ten vroegste 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diens plaatsvervanger doorslaggevend

§ 3. In geval van beslissing tot ontbinding van de VZW door de Algemene Vergadering, wordt een vereffenaar aangeduid door de Algemene Vergadering.

§ 4. De activa zullen na aanzuivering van de schulden worden overgedragen aan een vereniging of instantie die gelijkwaardige doelstellingen zoals bepaald in artikel 3, § 1, van deze statuten nastreeft.

Titel V. Varia

Artikel 22

Worden benoemd als eerste bestuurders door de Algemene Vergadering ;

Wietze Minne, F. Delcoignestraat 51 F22 te 1081 Koekelberg

Luc Bartholomeus, Tommestraat 91A te 3040 Ottenburg

Ivo Bryon, Trolieberg 57 te 3010 Kessel-Lo

Artikel 23 - Diverse bepalingen

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk voorzien is, is de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd, van toepassing.

Deze akte is opgemaakt in vier originele exemplaren die overhandigd werden aan de ondergetekenden

Opgemaakt te Sint-Agatha-Berchem, 21 juni 2012

Wietze Minne

Luc Bartholomeus

Ivo Bryon

Daniel De Clerck

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

l't 'voor-bohouden aan het Bolgisch 5taatsbfaà

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SAMENWERKINGSPLATFORM D.K.O. BRUSSEL

Adresse
KONING BOUDEWIJNPLEIN 3 1082 BRUSSEL

Code postal : 1082
Localité : BERCHEM-SAINTE-AGATHE
Commune : BERCHEM-SAINTE-AGATHE
Région : Région de Bruxelles-Capitale