SCALDIAN HOLDING & REAL ESTATE SERVICES, AFGEKORT : SH

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : SCALDIAN HOLDING & REAL ESTATE SERVICES, AFGEKORT : SH
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 431.795.203

Publication

10/03/2014
ÿþ Mod Word 11.1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophand& te Antwerpen, op

Griffie2 7 FEB. 2014

II iuiii1!)111jiwiwe 11ui

bel

ar

Be Sta

Ondernerningsnr : 0431.795.203

Benaming

(voluit) : SCALDIAN HOLDING & REAL ESTATE SERVICES (verkort) : SH&RES

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Jan Welterslaan 13-2100 Antwerpen (Deurne)

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoeming bestuurder en gedelegeerd bestuurder-Wijziging maatschappelijke zetel

Uittreksel uit de notuelen van de Buitengewone algemene vergadering van 28 october 2013.

De Buitengewone Algemene Vergadering benoemt vanaf 28 october 2013 en voor een periode van zes jaar als bestuurder:

-De NV CARTA, met maatschappelijke zetel te 1070 Anderlecht, Onderwijsstraat 123, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder nummer 0446.323.625 met hierbij als vaste vertegenwoordiger haar gedelegeerd bestuurder De Cock Steven, wonende te Blakmeers 99,1790 Affligera.

Het mandaat is onbezoldigd

Beslissingen van de Raad van Bestuur d.d. 28 october 2013

Met ingang van 28 october 2013 wordt CARTA NV, voormoemd, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer Steven De Cock benoemd als gedelegeerd bestuurder. Het mandaat is onbezoldigd.

Met ingang van 28 october 2013 wordt de maatschappelijke en exploitatiezetel verhuisd van de Jan Welterslaan 13, te Deurne naar de Onderwijsstraat 123, te 1070 Anderlecht.

Mevrouw Gerda Van Hoeydonck, wonende te 2100 Deurne, te Couwelaarlei 98-100 wordt aangesteld als bijzondere volmachtdrager om de wijzigingen door te voeren bij de kruispuntenbank voor ondernemingen en bij de BTW administratie,

Gedelegeerd bestuurder

Caria NV

vaste vertegenwoordiger

De Cock Steven

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

09/07/2013
ÿþmod 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

A

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

28 JUN 205

Griffie

Ondernemingsnr : 0431.795.203

Benaming (voluit) : SCALDIAN LINER AGENCIES

(verkort) : S.L.A.

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : 2100 Antwerpen-Deurne, Jan Welterslaan 13

Onderwerp akte :BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Uit het verslagschrift der buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de naamloze vennootschap "SCALDIAN LINER AGENCIES", in 't kort "S.L.A.", gevestigd te 2100 Antwerpen-Deurne, Jan Welterslaan 13, opgemaakt door notaris Philip Van den Abbeele te Antwerpen, op vierentwintig juni tweeduizend en dertien, blijkt dat volgende beslissingen door de vergadering werden genomen met éénparigheid van stemmen:

L De vergadering besluit de statutaire bepaling met betrekking tot de aard van de aandelen te wijzigen in die zin dat de aandelen op naam en niet aan toonder zijn, De vergadering verklaart dat de aandelen nooit zijn gedrukt maar steeds op naam hebben bestaan door de vermelding en aantekening ervan in een: aandelenregister, hetwelk aan ondergetekende notaris thans wordt voorgelegd.

Huidige beslissing houdt bijgevolg geen omzetting in doch gewoon een bevestiging van de actuele: aard van de aandelen als zijnde op naam sinds de oprichting en wijziging van de statutaire bepaling welke niet} strookt met de realiteit van de aandelen.

Il. De vergadering besluit eerst de omzetting van het kapitaal conform de eurowet in euro te bevestigen.

Vervolgens besluit zij het kapitaal te verhogen als volgt:

Kapitaalverhoging doorincorporatie van reserves

De vergadering besluit het maatschappelijk kapitaal ten bedrage van dertigduizend negenhonderd zesentachtig euro negenenzestig cent (¬ 30.986,69) te verhogen met negenenzestigduizend en dertien, euro éenendertig cent (E 69.013,31) om het kapitaal te brengen op honderd duizend euro (¬ 100.000,00),: zonder nieuwe inbrengen en zonder de creatie van nieuwe aandelen, door incorporatie uit de beschikbare reserves in het kapitaal van een som van negenenzestigduizend en dertien euro éénendertig cent (¬ 69.013,31), zoals deze beschikbare reserve voorkomt naar verklaring van de aandeelhouders op de laatste staat van actief en passief de dato éénendertig mei tweeduizend dertien.

De vergadering stelt vast en verzoekt ondergetekende notaris ervan akte te nemen dat de kapitaalverhoging aldus definitief verwezenlijkt is door voornoemde incorporatie en dat het kapitaal effectief werd gebracht op honderd duizend euro (E 100.000,00).

jj De vergadering besluit de maatschappelijke naam van de vennootschap met ingang vanaf vierentwintig juni tweeduizend en dertien te wijzigen in SCALDIAN HOLDING 8< REAL ESTATE SERVICES in het kort SH&RES.

IV. De vergadering ontslaat de voorzitter voorlezing te geven van het verslag van de gedelegeerd. bestuurder opgemaakt op vierentwintig juni tweeduizend en dertien waarbij een omstandige verantwoording wordt gegeven van de voorgestelde wijziging van het doel en waarbij gevoegd een staat van activa en passiva afgesloten per 31 mei 2013.

Zij verklaart het verslag goed te keuren.

De vergadering beslist over te gaan tot wijziging van het maatschappelijk doel door uitbreiding ervan met volgende activiteiten:

" Adviesbureau op het gebied van bedrijfsbeheer en bedrijfsvoering;

' Public relations-bureaus, het verlenen van advies en praktische hulp aan de bedrijven i.v.m. public relations en communicatie

" Arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers

" het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezioht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding, enz.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

mad 11.1

" het berekenen van de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie, enz.

" algemene audit-activiteiten

" Managementactiviteiten in het algemeen

" Managementactiviteiten van holdings : het tussenkomen in het dagelijks bestuur, het vertegenwoordigen van bedrijven op grond van het bezit van of controle over het maatschappelijk kapitaal en andere managementactiviteiten.

" Holding: De activiteiten van een holdingvennootschap: het verwerven, beheren en vervreemden van deelnemingen en participaties in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen, ook deze met een verschillend maatschappelijk doel, alsook aile investerings- en financiële verrichtingen, behalve deze voorbehouden aan deposito- en spaarbanken.

" Beheersmaatschappij

" Investeringsmaatschappij

" Het op lange termijn aanhouden van aandelen die afkomstig zijn van verschillende andere bedrijven uit verscheidene economische sectoren;

" Het beleggen van eigen vermogen in schuldvorderingen, effecten en andere vermogenswaarde, in roerende en onroerende goederen, stellen van zekerheden voor schulden en verplichtingen van groepsmaatschappijen; het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie van de ontwikkeling en investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt;

" Managementvennootschap;

" Het verstrekken van adviezen, raadgevend bureau inzake bestuursregelingen; Het verstrekken van alle diensten, raad en advies voor eigen rekening als voor andere vennootschappen, organisaties, besturen, verenigingen en natuurlijke personen, zowel in binnen- als in buitenland, zowel op algemeen, financieel, administratief, economisch, juridisch, organisatorisch vlak als op het gebied van management, marketing, research, productie, public-relations en ondernemingstechnieken.

" Consultancyactiviteiten;

" Onderneming voor het reinigen en droogkuisen van kleding.

" Onderneming voor het verkopen, verhuren en ter beschikkingstellen van reinigingsmiddelen, wasautomaten, droogkasten, enz.

" Onderneming voor het herstellen en reinigen van kleding, lakens, gordijnen, Ieder, en andere goederen (textiel, laken, enz.)

" Onderneming voor het verhuren en verkopen van poets- en reinigingsmiddelen.

" Onderneming voor het vervaardigen, verhuren en verkopen van preparaten voor het parfumeren en/of neutraliseren van geuren.

" Exploitatie van zeep-, was- en onderhoudsmiddelen.

" Het onderhouden van machines en toestellen voor het reinigen van kleding, textiel, leer enz.

" Onderneming voor het onderhouden en verhuren van industrierobots voor divers gebruik.

" Reinigen van bedrijfskleding.

" De vervaardiging van tensio-actieve preparaten : - wasmiddelen in vaste of vloeibare vorm en detergenten; - vaatwasmiddelen; - wasverzachters,

" De kleinhandel in drogisterijartikelen en onderhoudsproducten.

" Wassen, chemisch reinigen, persen, strijken, bleken, verven, enz., van textielartikelen en kleding voor bedrijven of andere grootgebruikers en voor depothouders die wasgoed van particulieren aanvaarden.

" Het ophalen en bezorgen van de was.

" Reparatie en kleine veranderingen aan kleding en ander textiel, indien dit tegelijk met het reinigen gebeurt.

" Overige zakelijke dienstverlening;

" Voor eigen rekening:

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; aile verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van roerende en onroerende goederen;

- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle

verplichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden , van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen; De vennootschap mag evenwel niet aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen zoals bedoeld in de wetten en besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over et vermogensbeheer en beleggingsadvies '

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

dijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

" Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borgstellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatleandernemingen;

" Het uitoefenen van de functie van bestuurder, gedelegeerd bestuurder, zaakvoerder, directeur of , andere leidende en uitvoerende functies, al dan niet bezoldigd in alle vormen, ook buitenlandse, . van vennootschappen, verenigingen of samenwerkingsverbanden zowel in België als in het'. buitenland.

V. De vergadering besluit dat vanaf het volgend boekjaar de jaarvergadering zal gehouden worden op de dertigste juni van ieder jaar om veertien uur.

VI. De vergadering besluit de statuten aan te passen aan de genomen beslissingen en aan het nieuwe

Wetboek van Vennootschappen.

Zij neemt aldus nieuwe statuten aan als volgt:

TITEL I - AARD VAN DE VENNOOTSCHAP - VORM  BENAMING - DUUR

Artikel 1.  Aard en naam:

De vennootschap heeft de aard van een handelsvennootschap onder de rechtsvorm van een

naamloze vennootschap.

Haar benaming luidt SCALDIAN HOLDING & REAL ESTATE SERVICES, in het kort SH&RES.

Artikel 2.  Zetel :

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2100 Antwerpen-Deurne, Jan Welterslaan 13

Hij mag naar elke andere plaats binnen het Nederlands taalgebied of naar het Brussels Hoofdstedelijk

Gewest overgebracht worden bij beslissing van de raad van bestuur.

De vennootschap mag bij beslissing van de raad van bestuur, administratieve of uitbatingzetels,

agentschappen, opslagplaatsen of fabrieken oprichten in België en/of in het buitenland.

Artikel 3.  Doel :

De vennootschap heeft tot doel

" Het verlenen van diensten in de transportsector en onder meer:

-het begeleiden en assisteren van scheepvaartondernemingen en zeeschepen over de gehele wereld;

-de bevrachting van schepen, trucks , vliegtuigen;

-het bemiddelen in zeetransport, wegtransport en binnenvaart;

-het bemiddelen in de aan- en verkoop van schepen;

-de vertegenwoordiging in België van buitenlandse firma's op het gebied van zee- en wegtransport;

-het optreden als shipchandler, stuwadoor, expediteur, cargadoor en controlebedrijf;

" Adviesbureau op het gebied van bedrijfsbeheer en bedrijfsvoering;

" Public relations-bureaus, het verlenen van advies en praktische hulp aan de bedrijven i.v.m. public relations en communicatie

" Arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers

" het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding, enz.

" het berekenen van de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie, enz.

" algemene audit-activiteiten

" Managementactiviteiten in het algemeen

" Managementactiviteiten van holdings : het tussenkomen in het dagelijks bestuur, het vertegenwoordigen van bedrijven op grond van het bezit van of controle over het maatschappelijk kapitaal en andere managementactiviteiten.

" Holding: De activiteiten van een holdingvennootschap: het verwerven, beheren en vervreemden van deelnemingen en participaties in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen, ook deze met een verschillend maatschappelijk doel, alsook aile investerings- en financiële verrichtingen, behalve deze voorbehouden aan deposito- en spaarbanken,

" Beheersmaatschappij

" Investeringsmaatschappij

" Het op lange termijn aanhouden van aandelen die afkomstig zijn van verschillende andere bedrijven uit verscheidene economische sectoren;

" Het beleggen van eigen vermogen in schuldvorderingen, effecten en andere vermogenswaarde, in roerende en onroerende goederen, stellen van zekerheden voor schulden en verplichtingen van groepsmaatschappijen; het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie van de ontwikkeling en investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt;

" Managementvennootschap;

" Het verstrekken van adviezen, raadgevend bureau inzake bestuursregelingen; Het verstrekken van alle diensten, raad en advies voor eigen rekening als voor andere vennootschappen, organisaties, besturen, verenigingen en natuurlijke personen, zowel in binnen- als in buitenland, zowel op algemeen, financieel, administratief, economisch, juridisch, organisatorisch vlak als op

het gebied van management, marketing, research, productie, public-relations en '

ondernemingstechnieken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

ififlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

' mod 11.1

" Consultancyactiviteiten;

" Onderneming voor het reinigen en droogkuisen van kleding.

" Onderneming voor het verkopen, verhuren en ter beschikkingstellen van reinigingsmiddelen, wasautomaten, droogkasten, enz.

" Onderneming voor het herstellen en reinigen van kleding, lakens, gordijnen, Ieder, en andere goederen (textiel, laken, enz.)

" Onderneming voor het verhuren en verkopen van poets- en reinigingsmiddelen.

" Onderneming voor het vervaardigen, verhuren en verkopen van preparaten voor het parfumeren en/of neutraliseren van geuren.

" Exploitatie van zeep-, was- en onderhoudsmiddelen.

" Het onderhouden van machines en toestellen voor het reinigen van kleding, textiel, leer enz.

" Onderneming voor het onderhouden en verhuren van industrierobots voor divers gebruik.

" Reinigen van bedrijfskleding.

" De vervaardiging van tensio-actieve preparaten : - wasmiddelen in vaste of vloeibare vorm en detergenten; - vaatwasmiddelen; - wasverzachters.

" De kleinhandel in drogisterijartikelen en onderhoudsproducten.

" Wassen, chemisch reinigen, persen, strijken, bleken, verven, enz., van textielartikelen en kleding voor bedrijven of andere grootgebruikers en voor depothouders die wasgoed van particulieren aanvaarden.

" Het ophalen en bezorgen van de was.

" Reparatie en kleine veranderingen aan kleding en ander textiel, indien dit tegelijk met het reinigen gebeurt.

" Overige zakelijke dienstverlening;

" Voor eigen rekening:

- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van roerende en onroerende goederen;

- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verplichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden , van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen; De vennootschap mag evenwel niet aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen zoals bedoeld in de wetten en besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over et vermogensbeheer en beleggingsadvies

" Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borgstellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondememingen;

" Het uitoefenen van de functie van bestuurder, gedelegeerd bestuurder, zaakvoerder, directeur of andere leidende en uitvoerende functies, al dan niet bezoldigd in alle vormen, ook buitenlandse, van vennootschappen, verenigingen of samenwerkingsverbanden zowel in België als in het buitenland.

De vennootschap mag in België en in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar vennootschappelijk doel. Zij mag eveneens belangen verwerven bij wijze van inbreng, inschrijving of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen. Zij mag zich voor deze vennootschappen borg stellen of hun aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

Artikel 4.  Duur:

De vennootschap bestaat sinds haar oprichting voor onbepaalde tijd.

Behoudens een gerechtelijke uitspraak kan de vennootschap slechts worden ontbonden door de buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

TITEL Il. - MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Artikel 5.  Kapitaal:

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op HONDERD DUIZEND EURO (¬ 100.000,001

Het is gesplitst in duizend tweehonderd vijftig aandelen zonder nominale waarde, waarbij ieder aandeel één/duizend tweehonderd vijftigste vertegenwoordigt van het maatschappelijk kapitaal. De aandelen zijn genummerd van één tot en met duizend tweehonderd vijftig.

Artikel 6.  Kapitaalverhoging door inbreng in geld:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

TRi l gënïi j Tiet llelgisch Staatsblad - 09/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Bij elke kapitaalverhoging moeten de nieuwe aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, eerst aangeboden worden aan de aandeelhouders, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste één maand te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. Deze termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd overeenkomstig artikel 593 van het Wetboek van vennootschappen.

Het voorkeurrecht is verhandelbaar gedurende de gehele inschrijvingstijd.

Na het verstrijken van deze termijn, indien er geen publiek beroep op beleggers werd gedaan, zal de raad van bestuur het recht hebben om te beslissen dat derden al dan niet aan de verhoging van het kapitaal kunnen deelnemen of dat het geheel of gedeeltelijk niet gebruiken door de aandeelhouders van hun voorkeurrecht tot gevolg heeft dat het evenredig aandeel van de aandeelhouders die reeds van hun inschrijvingsrecht gebruik hebben gemaakt aangroeit. De raad van bestuur bepaalt eveneens de modaliteiten van deze volgende inschrijving.

De algemene vergadering kan het voorkeurrecht beperken of opheffen in het belang van de vennootschap en met In acht name van de voorschriften inzake quorum en meerderheid vereist voor een statutenwijziging. Het voorstel daartoe moet speciaal in de oproepingen worden vermeld.

In dat geval, moet het voorstel daartoe speciaal in de oproepingen worden vermeld en de raad van bestuur en de commissaris of, bij diens ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een accountant ingeschreven op het tableau van de externe accountants van het Instituut der Accountants aangewezen door de raad van bestuur, moeten de verslagen opmaken die voorzien zijn in artikel 596 van het Wetboek van vennootschappen. Deze verslagen worden in de agenda vermeld en aan de aandeelhouders medegedeeld.

Bij beperking of opheffing van het voorkeurrecht kan de algemene vergadering bepalen dat bij de toekenning van nieuwe aandelen voorrang wordt gegeven aan de vroegere aandeelhouders in welk geval de inschrijvingstermijn tien dagen moet bedragen.

Wanneer het voorkeurrecht wordt beperkt of opgeheven ten gunste van één of meer bepaalde personen die geen personeelsleden zijn van de vennootschap of van een van haar dochtervennootschappen dienen de voorwaarden nageleefd te worden zoals bepaald door artikel 598 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 7.  Kapitaalverhoging door inbreng in natura:

Wanneer een kapitaalverhoging een inbreng in natura omvat, maakt de commissaris of, wanneer die er niet is, een door de raad van bestuur aan te wijzen bedrijfsrevisor, vooraf een verslag op. In een bijzonder verslag, waarbij het verslag van de commissaris of bedrijfsrevisor wordt gevoegd, zet de raad van bestuur uiteen waarom zowel de inbreng als de voorgestelde kapitaalverhoging van belang zijn voor de vennootschap en eventueel waarom afgeweken wordt van de conclusies van het bijgevoegde verslag.

Er is geen verslag van de commissaris of revisor vereist ingeval van inbreng van a) effecten of geldmarktinstrumenten, b) van vermogensbestanddelen die reeds werden gewaardeerd door een revisor conform de algemeen aanvaarde normen en beginselen van waardering binnen de zes maand voorafgaand de inbreng of c) van vermogensbestanddelen waarvan de waarde afgeleid kan worden uit de jaarrekening van een voorafgaand boekjaar, voor zover die jaarrekening werd gecontroleerd en het verslag daartoe geen voorbehoud maakt. In dat geval dient er een verklaring neergelegd te worden in het vennootschapsdossier bij de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

In voorgaande gevallen zal wel een verslag vereist zijn ingeval van een aanzienlijke wijziging in de koers of de waarde van het vermogensbestanddeel te wijten aan nieuwe uitzonderlijke omstandigheden. Dit is eveneens het geval indien zulks geëist wordt door de aandeelhouder of aandeelhouders die gezamenlijk ten minste vijf procent van het maatschappelijk kapitaal bezitten op het moment van de inbreng.

Artikel 8.  Volstorting van de aandelen  aflossing van het kapitaal:

a) De stortingen op de niet volledig volgestorte aandelen moeten gebeuren op plaats en datum bepaald door de raad van bestuur, die hierover alleen mag beslissen; de uitoefening van de Lidmaatschapsrechten toekomende aan deze aandelen wordt geschorst zolang de stortingen, behoorlijk opgevraagd en invorderbaar, niet zijn gedaan.

De raad van bestuur kan, na een ingebrekestelling bij aangetekend schrijven dat gedurende een maand zonder gevolg is gebleven, de aandeelhouder vervallen verklaren en de aandelen waarop de stortingen niet zijn gebeurd verkopen, hetzij rechtstreeks aan de andere aandeelhouders, hetzij door tussenkomst van een beursvennootschap. In dit geval wordt de prijs van de overdracht vastgesteld op basis van het netto-actief van de vennootschap zoals dit blijkt uit de laatste balans door de aandeelhouders goedgekeurd. De betaling moet geschieden volgens de voorwaarden door de raad van bestuur vastgesteld.

b) De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid besluiten over te gaan tot aflossing van het

geplaatste kapitaal, met het gedeelte van de uitkeerbare winst, zoals omschreven in het nagemeld artikel dat de

bestemming van de winst regelt.

Alleen volledig afbetaalde kapitaalaandelen kunnen worden afgelost.

De af te lossen aandelen worden bij lottrekking bepaald en worden a pari terugbetaald.

De afgeloste aandelen worden vervangen door bewijzen van deelgerechtigdheid.

De aandeelhouder wiens aandelen zijn afgelost behoudt zijn rechten in de vennootschap met

uitzondering van het recht op terugbetaling van de inbreng, en met uitzondering van het recht op uitkering van

een eerste dividend op niet afgeloste aandelen.

Het bedrag daarvan is bepaald in zelfde artikel dat de bestemming van de winst regelt.

Artikel 9.  Aard van de aandelen:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso*. Naam en handtekening

" a

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

a) De aandelen zijn op naam. Zij kunnen omgezet worden in gedematerialiseerde effecten en andersom.

b) De aandelen zijn ondeelbaar. De vennootschap erkent slechts een eigenaar per titel. Eigenaars in

" onverdeeldheid en alle personen die om enige reden in eenzelfde aandeel gerechtigd zijn, dienen zich respectievelijk door één enkele persoon te laten vertegenwoordigen. Zolang aan dit voorschrift niet is voldaan, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de aan die aandelen verbonden rechten te schorsen, welk schorsingsrecht uitgeoefend wordt door de voorzitter van de vergadering.

In geval van splitsing van het eigendomsrecht van aandelen in vruchtgebruik en bloot-eigendom, wordt het stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Ingeval aandelen in pand zijn gegeven, wordt het stemrecht uitgeoefend door de eigenaar-pandgever.

Behoren aandelen tot het gemeenschappelijk vermogen dat tussen echtgenoten bestaat, dan oefent deze der echtgenoten op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven in het aandelenregister alleen en zonder inmenging van de andere echtgenoot, alle daaraan verbonden lidmaatschapsrechten uit,

c) Een register wordt gehouden voor de aandelen op naam, winstbewijzen, warrants en obligaties. Naar aanleiding van de inschrijving in zulk register wordt aan de aandeelhouder of houder van het effect een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Alle effecten dragen een volgnummer.

Het gedematerialiseerd aandeel wordt vertegenwoordigd door een boeking op rekening, op naam van de eigenaar of de houder, bij een erkende rekeninghouder of bij een vereffeningsinstelling.

d) Indien de uitoefening van de rechten verbonden aan een aandeel of aandelenpakket zijn geschorst of indien de aandelen rechtens van onwaarde of vernietigd zijn wordt dit met opgave van de datum en de oorzaak van de schorsing of de nietigheid aangetekend in het register.

Evenzo wordt van zodra de vennootschap kennis krijgt van overeenkomsten of feiten die de vrije overdracht van een aandeel of aandelenpakket beperken, zoals ingeval van inpandgeving of verlening van een optie tot aankoop of inbeslagname, deze beperking aangetekend in het register

Artikel 10. - Zegellegging:

De erfgenamen, schuldeisers of andere rechthebbenden van een aandeelhouder kunnen onder geen enkel beding tussenkomen in het bestuur van de vennootschap, noch het leggen van zegels op de goederen en waarden van de vennootschap uitlokken, noch de invereffeningstelling van de vennootschap en de verdeling van haar vermogen benaarstigen.

Zij moeten zich voor de uitoefening van hun rechten houden aan de jaarrekening en en inventarissen van de vennootschap en zich schikken naar de beslissingen van de algemene vergadering.

Artikel 11. -- Obligaties en andere effecten:

De vennootschap mag te allen tijde obligaties, gewaarborgd of niet, creëren en uitgeven bij beslissing van de raad van bestuur,

Er kunnen aandelen worden uitgegeven zonder stemrecht. Aandelen zonder stemrecht kunnen geconverteerd worden in aandelen met stemrecht. Aandelen zonder stemrecht kunnen worden weder ingekocht. De vennootschap mag ook winstbewijzen uitgeven. Zij vertegenwoordigen het kapitaal niet en geven enkel een recht op dividend en een recht in de verdeling van de vereffeningstegoeden. De algemene vergadering bepaalt hun voorwaarden en de duur waarvoor ze worden uitgegeven en kan hen een beperkt stemrecht verlenen binnen de perken van de wet,

Artikel 12. - Vermindering van kapitaal -- Inkoop van eigen aandelen:

Tot vermindering van het kapitaal kan slechts worden besloten door de buitengewone algemene vergadering op de wijze vereist voor een wijziging van de statuten, waarbij de aandeelhouders die zich in gelijke omstandigheden bevinden, gelijk worden behandeld, en met toepassing van de voorschriften van artikel 612, 613 en 614 van het wetboek van vennootschappen.

Voor de verkrijging door de vennootschap van haar eigen aandelen of eventuele winstbewijzen door aankoop of ruil, is geen beslissing van de algemene vergadering vereist, wanneer deze verkrijging noodzakelijk is ter vermijding van dreigend ernstig nadeel voor de vennootschap. Er wordt dienaangaande verwezen naar de regeling voorzien in artikel 620 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

TITEL III. - BESTUUR EN TOEZICHT

Artikel 13.  Raad van bestuur - Aantal -- Benoeming en ontslag:

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van ten minste drie bestuurders, in zoverre er geen gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid van artikel 518 van het wetboek van vennootschappen, hierna vernield, gekozen door de algemene vergadering der aandeelhouders, voor een maximum duur van zes jaar. De vennootschap behoudt zich het recht voor toepassing te maken van artikel 518 van het wetboek van vennootschappen, het tweede lid luidende als volgt :

"Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn."

ln dat geval heeft de hierna vermelde statutaire bepaling die aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekent, geen uitwerking, tot de raad van bestuur opnieuw uit ten minste drie leden bestaat.

De bestuurders kunnen zowel natuurlijke personen als rechtspersonen zijn. Zij moeten geen vennoten zijn in de vennootschap. Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de ' uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

N. '

van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

Artikel 14.  Voorzitter:

De bestuurders kiezen onder hen een voorzitter indien zij dit wensen.

Artikel 15. -- Organisatie  Besluitvorming  Tegenstrijdigheid van belangen:

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging en onder voorzitterschap van haar voorzitter, of bij afwezigheid van deze, de oudste aanwezige bestuurder, telkens het belang van de vennootschap het eist of zo minstens één bestuurder het vraagt.

Elke bestuurder heeft de bevoegdheid de raad van bestuur bijeen te roepen op het tijdstip en een plaats naar keuze. Hij zal de oproepingen op voorhand aan zijn collega-bestuurders overhandigen die een copie gedateerd en voor ontvangst ondertekenen ofwel per aangetekend schrijven verzenden acht dagen op voorhand. Behoudens een éénparig afwijkend akkoord van alle bestuurders zal elke raad van bestuur gehouden worden op de maatschappelijke zetel of op een andere plaats naar keuze in het rechtsgebied waar de maatschappelijke zetel gevestigd is.

Alle oproepingsbrieven moeten tenminste acht dagen voor de datum der vergadering verstuurd worden.

iedere bestuurder heeft één stem op elke vergadering.

De bestuurders die belet zijn kunnen stemmen per brief, fax, of elektronische post, of een ander lid van de raad macht geven, ten einde hem bij de beraadslagingen te vertegenwoordigen en in hun naam te stemmen; Een bestuurder mag meerdere bestuurders vertegenwoordigen. Een vertegenwoordigde bestuurder wordt als aanwezig geteld.

Behalve in geval van overmacht, kan de raad van bestuur, slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van zijn leden tegenwoordig of vertegenwoordigd is. Indien deze voorwaarde niet is vervuld kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de dagorde van de vorige vergadering voorkwamen, indien tenminste twee bestuurders tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn.

Elke beslissing van de raad wordt genomen met gewone meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders, en bij onthouding van één of meer onder hen, met de meerderheid van de andere bestuurders.

Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

in uitzonderlijke gevallen wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het toegestaan kapitaal.

Behoudens in de uitzonderingsgevallen bedoeld in het Wetboek van vennootschappen, dient een bestuurder die, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dit mede te delen aan de andere bestuurders voor de raad van bestuur een besluit neemt en dient de raad van bestuur en de vennootschap de voorschriften van artikel 523 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 16.  Notulen en processen-verbaal:

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgesteld in processen-verbaal, ondertekend door de aanwezige leden.

De kopijen of uittreksels voor te leggen in rechte of anderszins, worden ondertekend door de voorzitter, de gedelegeerd-bestuurder of door twee bestuurders.

Artikel 17.  Machten en bevoegdheden:

De raad van bestuur wordt bekleed met de meest uitgebreide machten om alle handelingen van bestuur of van beschikking te stellen welke de vennootschap aanbelangen.

Alle handelingen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering, vallen onder zijn bevoegdheid.

Artikel 18.  Delegatie  Directiecomité  Volmachten:

1. De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur toevertrouwen ;

a) aan één of meer bestuurders, alsdan gedelegeerd-bestuurder genoemd, gekozen binnen de raad;

b) aan één of meer directeurs, gekozen buiten de raad ;

2.Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van vennootschappen kan de raad van bestuur zijn

bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur is belast met het toezicht op het directiecomité.

Een lid van het directiecomité dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

. ~ mod 11.1

1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

4 dat comité behoort, stelt de andere leden hiervan in kennis voordat het comité beraadslaagt. Voorts moeten de voorschriften van artikel 524bis van het Wetboek van Vennootschappen in acht worden genomen.

3. De raad van bestuur en de afgevaardigden tot het dagelijks bestuur, in het kader van dat bestuur, mogen volmachten, beperkt tot één of meer rechtshandelingen of tot een bepaalde reeks rechtshandelingen, toekennen aan bijzondere gevolmachtigden. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de bestuurders in geval van overdreven volmacht.

4. Binnen de raad van bestuur kan worden overgegaan tot de oprichting van (i) een auditcomité dat met name belast is met een permanent toezicht op de afgewerkte dossiers van de commissaris en (ii) één of meer adviserende comités, waarvan de raad van bestuur de samenstelling en opdrachten omschrijft.

Artikel 19.  Vertegenwoordiging van de vennootschap in rechte:

Rechtsvorderingen, zowel bij aanleg als bij verweer, worden gevoerd of vervolgd op benaarstiging van twee bestuurders, gezamenlijk handelend in naam van de vennootschap, of van de gedelegeerd-bestuurder welke alleen handelend de vennootschap kan vertegenwoordigen.

Artikel 20. -- Vertegenwoordiging van de vennootschap buiten rechte:

Behoudens bijzondere machtiging van de raad van bestuur, moeten alle akten worden ondertekend door twee bestuurders, gezamenlijk handelend in naam van de vennootschap, die aan derden geen voorafgaande beslissing van de raad van bestuur zullen moeten voorleggen, of door de gedelegeerd-bestuurder welke alleen handelend de vennootschap kan verbinden,

Artikel 21.  Bezoldiging van de mandaten:

De mandaten van de bestuurders zijn onbezoldigd, tenzij andersluidende beslissing door de algemene vergadering der aandeelhouders.

TITEL IV. -ALGEMENE VERGADERINGEN * SAMENKOMST

Artikel 22.  Algemene vergaderingen  formaliteiten tot bijeenroeping:

De jaarlijkse algemene vergadering wordt rechtens gehouden op dertig juni van ieder jaar om veertien uur op de maatschappelijke zetel. indien deze dag een zondag of een wettelijke feestdag is wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Er kan altijd een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt,

Er kan ook altijd een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De aandeelhouders kunnen eenparig en schriftelijk aile besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten werden verleden,

Alle vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op de plaats aangewezen in de oproeping. De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda en zij worden gedaan overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

De agenda moet de te behandelen onderwerpen bevatten, alsmede, voor de vennootschappen die een openbaar beroep op het spaarwezen doen of hebben gedaan, de voorstellen tot besluit,

Binnen vijf werkdagen voor de datum van de vergadering moeten de houders van aandelen op naam of hun vertegenwoordigers kennis geven van hun voornemen om aan de vergadering deel te nemen bij een gewone brief, te richten aan de zetel van de vennootschap,

De eigenaars van gedematerialiseerde aandelen dienen binnen de vijf werkdagen voor de datum van de voorgenomen vergadering op de zetel van de vennootschap of op de plaatsen aangegeven in de oproeping een dcor de erkende rekeninghouder of door de vereffeningsinstelling opgesteld attest neer te leggen, waarbij de onbeschikbaarheid van hun gedematerialiseerde aandelen tot op de datum van de algemene vergadering wordt vastgesteld.

De vervulling van deze formaliteiten kan niet geëist worden, indien daarvan geen melding is gemaakt in de oproeping tot de vergadering.

Bestuurders zijn vrijgesteld van deze formaliteiten.

De raad van bestuur kan de tekst van de volmachten opmaken en eisen dat deze neergelegd worden op de plaats aangeduid in de oproepingen vijf werkdagen voor de datum van de voorgenomen vergadering,

De houders van aandelen op naam, alsook de bestuurders en eventuele commissaris worden per aangetekende brief, vijftien dagen voor de vergadering, uitgenodigd. De oproepingsbrief bevat een opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. Het voorgaande geldt ook voor de eventuele houders van obligaties, warrants of certificaten op naam (met medewerking van de vennootschap uitgegeven).

Eerstgenoemden bekomen samen met de oproepingsbrief, de bij wet bepaalde stukken, terwijl de anderen waaronder de houders van gedematerialiseerde effecten slechts die stukken toegezonden krijgen als zij uiterlijk vijf dagen voor de vergadering de toelatingsformaliteiten hebben vervuld.

Artikel 23.  Volmacht:

leder eigenaar van titels mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een persoon, die de formaliteiten vervuld heeft om tot de vergadering toegelaten te worden. Deze dient wel te beschikken over een schriftelijke volmacht.

Artikel 24.  Bureau:

Elke algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste van de bestuurders.

De voorzitter duidt de secretaris aan.

De vergadering kiest de stemopnemers.







Bijlagen-bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2013 - Annexes du Moniteur belge







Op de laatste blz. ven Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

De aanwezige bestuurders vullen het bureau aan.

Artikel 25.  Stemkracht

Ieder aandeel geeft recht op één stem, onder voorbehoud van de wettelijke bepalingen.

Wanneer een of meer aandelen toebehoren aan verscheidene personen of aan een rechtspersoon met

een collegiaal orgaan van vertegenwoordiging, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de

vennootschap slechts uitgeoefend worden door één enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door

alle gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, kunnen alle aan de aandelen verbonden rechten geschorst

worden door de voorzitter zoals bepaald in artikel 9,

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel

verbonden stemrecht toegewezen aan de vruchtgebruiker.

Artikel 26.  Beraadslaging:

Geen enkele vergadering mag beraadslagen over punten die niet voorkomen op de dagorde, tenzij alle

aandeelhouders aanwezig zijn en het anders beslissen.

Behoudens de gevallen voorzien door de wet, worden de beslissingen genomen met gewone

meerderheid van stemmen, ongeacht de op de vergadering vertegenwoordigde titels.

Een aanwezigheidslijst vermeldende de naam van de aandeelhouders en het aantal van hun titels,

wordt getekend door ieder van hen of door hun gevolmachtigde vooraleer ter zitting te gaan.

De bestuurders en eventuele commissaris geven antwoord op vragen die door de aandeelhouders

worden gesteld met betrekking tot hun verslag of de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of

feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de aandeelhouders of het

personeel van de vennootschap,

Elke algemene vergadering, gewone, bijzondere of buitengewone, kan door de raad van bestuur één

enkele maal drie weken uitgesteld worden, zelfs indien geen uitspraak over de jaarrekening moet gedaan

worden. Deze verdaging vernietigt alle genomen beslissingen, tenzij de raad van bestuur hierover uitdrukkelijk

anders beslist, Op de tweede vergadering wordt de agenda van de eerste vergadering geheel afgehandeld voor

alle verdaagde punten.

Artikel 27. -- Afschriften van processen-verbaal:

De kopijen of uittreksels van de processen-verbaal voor te leggen in rechte of anderszins worden

ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders, of de gedelegeerd bestuurder.

Artikel 28 . - Controle:

Elke aandeelhouder bezit individueel de bevoegdheden van onderzoek en toezicht toegekend aan de

commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een IAB-accountant of bedrijfsrevisor.

Wanneer de vennootschap niet valt onder de gevallen opgesomd in artikel 141 van het wetboek van

vennootschappen of indien de vennootschap zelf deze beslissing neemt, zal het toezicht van de vennootschap

moet worden toevertrouwd aan een commissaris. Deze wordt benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie

jaar door de algemene vergadering volgens de wettelijke voorschriften. Zijn vergoeding bestaat uit een vaste

som bepaald door de algemene vergadering op het begin en voor de duur van het mandaat,

TITEL V. -JAARREKENING - UITKERINGEN

Artikel 29.  Boekjaar:

Elk boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december.

De éénendertigste december van ieder jaar worden de geschriften afgesloten en wordt door de raad

van bestuur de inventaris en de jaarrekeningen opgemaakt, overeenkomstig de wet.

Artikel 30. -- Bestemming van de winst Reserve  Interimdividend :

Het batig saldo van de jaarrekening maakt de netto winst uit van de vennootschap.

Op deze winst wordt vijf ten honderd voorafgenomen voor de wettelijke reserve, tot deze reserve tien

ten honderd van het kapitaal beloopt.

De algemene vergadering beslist telkens welke bestemming er dient te worden gegeven aan het

resterend saldo,

Aan de raad van bestuur wordt overeenkomstig artikel 618 van het wetboek van vennootschappen, de

bevoegdheid verleend om op het resultaat van het boekjaar een interim dividend uit te keren.

Geen uitkering mag geschieden, indien op datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-

actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het

bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die

volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift

van artikel 617 van het wetboek van vennootschappen.

TITEL VI. - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 31.  Ontbinding en vereffening:

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om gelijk welke reden ook en op gelijk welk ogenblik,

geschiedt de vereffening door de zorgen van de vereffenaar(s), benoemd door de algemene vergadering.

Te dien einde beschikken zij over de meest uitgebreide bevoegdheden verleend bij artikel 186 en

volgende van het wetboek van vennootschappen, zonder de toestemming van de algemene vergadering te

moeten inroepen, in de gevallen voorzien door artikelen 187 van zelfde wetboek.

De algemene vergadering bepaalt de vergoedingen van de vereffenaars.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van

stemmen.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de

vereffening te dekken.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen1 i liet Belgisch Staatsblad - 09/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

Indien bewijzen van deelgerechtigdheid bestaan komen deze in aanmerking voor hun deel in de te verdelen massa samen met de aandelen doch slechts nadat deze laatste hun inbreng kregen terugbetaald.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan van verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft,

Artikel 32.  Alarmbelprocedure:

a) Wanneer, ten gevolge van geleden verlies, het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om in voorkomend geval, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. De raad van bestuur', verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de aandeelhouders wordt gesteld.

b) Wanneer het netto-actief, ten gevolge van geleden verlies, gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, kan de ontbinding van de vennootschap uitgesproken worden wanneer zij wordt goedgekeurd door een/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

c) Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het wettelijk minimumbedrag, kan iedere ' belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. ln voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Artikel 33.  Bestemming van het liquidatiesaido:

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en vereffeningskosten, zal het netto actief bij eventuele invereffeningstelling worden verdeeld onder alle aandelen, rekening houdend met hun volstorting.

TITEL VII. -ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 34.  Woonstkeuze: Voor de uitvoering van deze statuten kiest ieder aandeel-houder in het buitenland gevestigd, ieder bestuurder, woonplaats in de maatschappelijke zetel, waar alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen geldig kunnen worden gedaan. Artikel 35.  Gerechtelijke bevoegdheid: Voor elke betwisting omtrent de uitvoering van deze statuten en de maatschappelijke handelingen tussen de vennootschap, haar vennoten, bestuurders, gedelegeerd-bestuurders, commissarissen en vereffenaars, wordt een exclusieve bevoegdheid toegekend aan de rechtbank in wiens rechtsgebied de maatschappelijke zetel is gevestigd, behoudens het recht voor de vennootschap er uitdrukkelijk aan te verzaken.

ingeval van akkoord van aile betrokken partijen mag evenwel beroep gedaan worden op arbitrage, Artikel 36. -- Omzetting: De omzetting van de vennootschap in een vennootschap van een andere rechtsvorm mag verwezenlijkt worden mits naleving van de wettelijke voorschriften en vormvereisten.

Artikel 37.  Wettelijke bepalingen:

Er wordt naar het Wetboek van Vennootschappen verwezen voor al wat niet in onderhavige statuten wordt geregeld.

Alle clausules ln bovenvermelde statuten die naar de inhoud wettelijke voorschriften hernemen of verwijzen naar wettelijke bepalingen, zijn slechts opgenomen ten titel van informatie zonder het karakter van statutaire bepalingen te vertonen.

VOOR UITTREKSEL DE NOTARIS

Philip VAN den ABBEELE

Tegelijk hiermee nedergelegd :

t afschrift}coordinatie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

1 !jIagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 23.04.2013, NGL 20.06.2013 13197-0096-008
10/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 30.06.2012, NGL 31.08.2012 12549-0355-010
05/05/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 20.04.2010, NGL 30.04.2010 10105-0540-008
05/05/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 20.04.2010, NGL 30.04.2010 10105-0538-008
06/04/2010 : AN258461
09/09/2008 : AN258461
06/09/2007 : AN258461
03/09/2007 : AN258461
03/09/2007 : AN258461
03/07/2006 : AN258461
03/06/2005 : AN258461
23/06/2004 : AN258461
04/07/2003 : AN258461
04/07/2003 : AN258461
02/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 30.09.2015 15617-0545-011
15/06/2000 : AN258461
09/10/1999 : AN258461
25/09/1999 : AN258461
12/07/1995 : AN258461
21/12/1993 : AN258461
21/12/1993 : AN258461
01/01/1993 : AN258461
01/01/1992 : AN258461
01/01/1990 : AN258461
11/09/1987 : AN258461

Coordonnées
SCALDIAN HOLDING & REAL ESTATE SERVICES, AFG…

Adresse
ONDERWIJSSTRAAT 123 1070 BRUSSEL

Code postal : 1070
Localité : ANDERLECHT
Commune : ANDERLECHT
Région : Région de Bruxelles-Capitale