SCAN COIN BELGIUM

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : SCAN COIN BELGIUM
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 526.789.479

Publication

24/04/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

4

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

`15 AV R. 2013

BRUSSEL

Griffie

LVD1~ ~

V

beh

aa

Be'

Stae





..J

Ondernemingsnr :

o5-0C /

Benaming (voluit) : SCAN COIN Belgium

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Drukpersstraat 4

1000 Brussel

Onderwerp akte :OPRICHTINGSAKTE - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden door Meester Paul Maselis, Notaris te Schaarbeek-Brussel, op 11 april 2013 vóór registratie dat :

;;1. De besloten vennootschap naar Nederlands recht "SCAN COIN  Borsu Systema" B.V., met :; maatschappelijke zetel te Van Weerden Poelmanweg 23, 3768 MN Soestduinen, Nederland, ingeschreven bij: de Kamer van Koophandel onder nummer 30167746; 2. De vennootschap naar Zweeds recht "SCAN COIN Europe" AB, met maatschappelijke zetel te; Jâgershillgatan 26, 213 75 Matm5, Zweden een naamloze vennootschap hebben opgericht, met de volgende; bepalingen :

1; Naam : SCAN COIN Belgium

Zetel : 1000 Brussel, Drukpersstraat 4

Duur : onbepaalde duur.

Kapitaal : Het geplaatst kapitaal bedraagt eenenzestigduizend vijfhonderd euro (¬ 61.500,00),; vertegenwoordigd door eenenzestigduizend vijfhonderd (61,500) aandelen, met een nominale waarde van een; euro (¬ 1,00) elk.

i: Deze aandelen zijn genummerd van één (1) tot en met eenenzestigduizend vijfhonderd (61.500).

;, De comparanten, vertegenwoordigd zoals gezegd, verzoeken Ons, Notaris, in een authentieke akte vast te; stellen dat zij onder hen een naamloze vennootschap oprichten, onder de naam "SCAN COIN Belgium", met; zetel te 1000 Brussel, Drukpersstraat 4, waarvan het geplaatste maatschappelijk kapitaal eenenzestigduizend; vijfhonderd euro (¬ 61.500,00) bedraagt, vertegenwoordigd door eenenzestigduizend vijfhonderd (61.500); aandelen met een nominale waarde van een euro (¬ 1,00) elk.

;: Op deze eenenzestigduizend vijfhonderd (61.500) aandelen wordt als volgt ingeschreven in geld;

;1 1. De besIoten vennootschap naar Nederlands recht "SCAN COIN 

Borsu Systema" B.V., voornoemd, schrijft in op eenenzestigduizend

vierhonderdnegenennegentig aandelen: 61.499

2. L}e vennootschap naar Zweeds recht "SCAN COIN Europe" AB,

voornoemd, schrijft in op één aandeel: 1

ii SAMEN: eenenzestigduizend vijfhonderd aandelen: 61.500

il elk aandeel volledig werd volgestort.

Verkriiginq van eipen effecten

;; De vennootschap kan haar eigen aandelen , winstbewijzen of certificaten die daarop betrekking hebben slechts;

1 verkrijgen door aankoop of ruil, rechtstreeks of door een persoon die handelt in eigen naam maar voor rekening;

;;van de vennootschap overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen. :

;; Er is geen besluit van de algemene vergadering vereist wanneer de verkrijging van eigen aandelen,; winstbewijzen of certificaten noodzakelijk is om te voorkomen dat de vennootschap een dreigend ernstig nadeel: ;; zou lijden.

Deze mogelijkheid is slechts drie jaar geldig te rekenen vanaf de bekendmaking van de oprichtingsakte. Boekjaar : Het boekjaar begint op één januari elk jaar en eindigt op eenendertig december van hetzelfde; ;; kalenderjaar.

ii Het eerste boekjaar vangt aan op datum van verwerving van de rechtspersoonlijkheid, en zal worden afgesloten; op eenendertig december tweeduizend dertien.

,; Reserves; verdeling van de winst; verdeling van het na vereffening overblijvend saldo : Jaarlijks wordt, ;l van de nettowinst, zoals die blijkt uit de jaarrekening, tenminste één twintigste vooraf genomen tot vorming van i; het wettelijk reservefonds.

il

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden "jan he Belgisch Staatsblad mod 11.1



Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer dit reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Deze voorafneming wordt hernomen wanneer de wettelijke reserve wordt verminderd.

Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van de raad van bestuur, de bestemming ervan bepaalt, rekening houdend met de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen. De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door de raad van bestuur.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto-actief moet worden verstaan : het totaal bedrag van de activa, zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantiëmes mag het eigen vermogen niet omvatten

1° het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2° behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

De netto activa worden verdeeld op de volgende wijze :

a) bij voorrang zullen de aandelen tot het beloop van het gedeelte van het kapitaal dat zij vertegenwoordigen terugbetaald worden, na aftrek van de stortingen die gebeurlijk nog moeten verricht worden;

b) het eventuele saldo zal gelijkelijk over al de aandelen verdeeld worden.

Bestuur : Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit tenminste drie leden, al dan niet aandeelhouders van de vennootschap, natuurlijke personen of rechtspersonen.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter en één of meer ondervoorzitters verkiezen.

Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door aile middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder of lid van het directiecomité, benoemt deze onder zijn vennoten of aandeelhouders, zaakvoerders of bestuurders, of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering der aandeelhouders voor een termijn die zes jaar niet mag overschrijden; zij mag hen te allen tijde afzetten. De bestuurders zijn herbenoembaar,

De functies van de uittredende en niet herbenoemde bestuurders eindigen onmiddellijk na de gewone algemene vergadering van het jaar waarin de opdracht vervalt.

Intern bestuur

a) algemeen

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen voortvloeiend uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

bj directiecomité

De raad van bestuur mag een directiecomité samenstellen waarvan de leden gekozen worden binnen of buiten de raad van bestuur. De raad van bestuur bepaalt de bevoegdheden van dit comité en regelt de werking ervan. dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan aan één of meer personen, al dan niet lid van de raad, het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen; zij treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college op, zoals bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur beperkt desgevallend hun vertegenwoordigingsbevoegdheid.

zodanige beperkingen kunnen aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs indien ze openbaar zijn gemaakt. De persoon aan wie deze bevoegdheden opgedragen zijn, zal de titel van "algemeen directeur" voeren, of indien hij bestuurder is, de titel van "gedelegeerd bestuurder".

d} bevoegdheidsdelegatie

De raad van bestuur, net als aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen, kunnen eveneens in het kader van dit bestuur bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen, naar hun keuze, De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven volmacht.

e) adviserende comités

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités

oprichten. Hij omschrijft schriftelijk hun samenstelling en hun opdrachten.

f) auditcomité

De raad van bestuur mag een auditcomité instellen overeenkomstig artikel 133 alinea 6, 1° van het Wetboek

van vennootschappen.

Externe vertegenwoordiging



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college wordt de

vennootschap in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar (ondermeer

de hypotheekbewaarder), rechtsgeldig vertegenwoordigd

- hetzij door twee bestuurders, die samen optreden;

- hetzij door één bestuurder, afzonderlijk optredend, voor zover hij tevens gedelegeerd bestuurder is.

- hetzij, binnen de grenzen van het dagelijks bestuur, door de persoon aan wie dit bestuur is opgedragen.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaandelijk besluit van de raad van bestuur voor te leggen.

Bovendien is de vennootschap op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebbers binnen de grenzen

van hun opdracht.

Benoeming bestuurder(s) : De oprichters benoemen, overeenkomstig artikel 518 §2 van het Wetboek van

vennootschappen als bestuurders voor een periode van zes jaar:

" de Heer BEIJLEVELDT Alexander René, geboren te Haarlem op 9 augustus 1952, van Nederlandse nationaliteit, [Paspoortnummer: 99194C8], wonende te Vijverlaan 2, 3737 RH Groenekan, Nederland;

" de Heer RENULF Bengt Karl Andreas, geboren te Kullings-Skenide op 25 februari 1974, van Zweedse nationaliteit, [Paspoortnummer: 80433072], wonende te Ljungsâtervëgen 36C, 23641 k{ëllviken, Zweden;

" de Heer THOBEN Raymond, geboren te Zwolle op 23 november 1974, van Nederlandse nationaliteit, [Paspoortnummer: Nt1JH7C646, wonende te Buurtsdijk 5, 3829 DM Hooglandveen, Nederland. Zij aanvaarden hun opdracht.

Hun opdracht wordt niet vergoed.

De benoeming van bovenvermelde bestuurders zal slechts uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkregen zal hebben.

Benoeming commissaris : De oprichters benoemen als commissaris voor een termijn, die eindigt onmiddellijk na de gewone algemene vergadering van aandeelhouders van 2016

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "PwC Bedrijfsrevisoren", met maatschappelijke zetel te 1932 Sint-Stevens-Woluwe, Woluwedal 18,

De vergoeding van de commissaris wordt vastgesteld in een buitengewone algemene vergadering, buiten de aanwezigheid van de NotarisDe benoeming van bovenvermelde commissaris zal slechts uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkregen zal hebben.

Doel : De vennootschap heeft tot doel, zowel in België ais ïn het buitenland waaronder, maar niet enkel, het Groot-Hertogdom Luxemburg, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of met medewerking van derden:

- De aanKoop, verkoop, fabricatie, ontwikkeling, installatie, import, export, distributie, de vertegenwoordiging, commercialisatie, het onderhoud, reparatie, dienstverlening van apparatuur, automaten, software, systemen, accessoires in de ruimste zin voor de verwerking, automatisatie, het beheer, beveiliging van munten, bankbiljetten en andere betalingsmiddelen en aanverwante producten of diensten.

Zij mag alle handels-, industriële en financiële activiteiten en alle onroerend en roerend goed verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of activiteiten die zullen bijdragen tot haar ontwikkeling.

De vennootschap za! de leiding en de controle, in haar hoedanigheid van bestuurder, vereffenaar of anderszins, kunnen uitoefenen over, en advies verschaffen aan aanverwante ondernemingen en dochtervennootschappen. De vennootschap mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, fusie, onderschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of anderszins, belangen nemen in andere bestaande of op te richten vennootschappen of ondernemingen, in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel verwant of analoog is met het hare of van aard haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Zij mag ook alle leningen toestaan of leningen door derden aan aanverwante vennootschappen toegestaan, waarborgen.

Jaarvergadering  toelating  stemrecht : De gewone algemene vergadering wordt gehouden op de eerste woensdag van de maand april om elf uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Om tot de vergaderingen toegelaten te worden, moeten de houders van aandelen op naam, de houders van gedematerialiseerde titels, of hun vertegenwoordigers, uiterlijk drie dagen voor de datum van de voorgenomen vergadering zich kenbaar maken op de wijze aangewezen ln de oproeping.

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

De vervulling van deze formaliteiten is niet vereist indien daarvan geen melding is gemaakt in de oproeping tot de vergadering,

Wanneer de aandelen gelijke waarde hebben, geven zij elk recht op één stem.

De eerste gewone algemene vergadering zal worden gehouden de eerste woensdag van de maand april tweeduizend veertien,

Volmacht ; Een bijzondere volmacht wordt verleend - onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel - aan Mevrouw Nadia Ceresetti, of elke andere medewerker van "RSM Interfiduciaire" te 1932 Zaventem, Lozenberg 22 bus 3, elk van hen kan afzonderlijk en alleen optreden en met mogelijkheid tot in de plaatstelling, om de nodige formaliteiten te vervullen tot inschrijving van de vennootschap bij de ondernemingsloketten en bij de diensten van de belasting op de toegevoegde waarde en de overige administraties voor zoveel als nodig.

Op de laatste blz. van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-beFouden  ean het Belgisch Staatsblad

, v

4.:

mod 11,1

Voor-

lehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Paul MASELIS, Notaris.

GELIJKTIJDIGE NEERLEGGING:

de uitgifte van de oprichtingsakte; volmacht





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.08.2016, NGL 31.08.2016 16567-0190-018

Coordonnées
SCAN COIN BELGIUM

Adresse
DRUKPERSSTRAAT 4 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale