SCANIA BELGIUM

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : SCANIA BELGIUM
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 402.607.507

Publication

17/06/2014 : BL259756
27/06/2014
ÿþi

i

u

u

In de bijlagen bij het Belgischtsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de aeiegwon

Ivan

1 g IUN! 2014

ter griffie van

kNeaerlahastalr

ge

~~t~r,ae! ~r,~c

rechtbank van !

n op

Mod Word 11.1

Ondernemingsnr : 0402.607.507

Benaming

(voluit) : SCANIA BELGIUM SA - NV

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : A. Van Osslaan 1 bus 28, 1120 Neder-Over-Heembeek

(volledig adres)

Onderwerp akte : Neerlegging voorstel fusie door overneming

De vennootschappen Scanie Belgium SA - NV enerzijds als Overnemende Vennootschap, en Scanie Bus Belgium NV anderzijds als Overgenomen Vennootschap, hebben de intentie om een fusie door overneming: door te voeren, waarbij het gehele vermogen (zowel de rechten als de verplichtingen) van de Overgenomen Vennootschap door ontbinding zonder vereffening zat overgaan op de Overnemende Vennootschap in overeenstemming met artikel 671 van het Wetboek van vennootschappen (hierna de "W. Venn."),

Overeenkomstig artikel 693 W. Venn., hebben de bestuursorganen van de betrokken vennootschappen op 28 mei 2014 een gezamenlijk fusievoorstel opgesteld.

De bestuursorganen van de te fuseren vennootschappen verbinden zich jegens elkaar om alles te doen wat in hun macht ligt om deze fusie tot stand te brengen tegen de hierna vermelde voorwaarden en leggen bij deze het fusievoorstel vast dat ter goedkeuring zal worden voorgelegd aan de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de betrokken vennootschappen.

De bestuursorganen van de betrokken vennootschappen verklaren kennis te hebben genomen van de wettelijke verplichting tot neerlegging van het fusievoorstel bij de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, en dit ten minste 6 weken voor de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders dewelke een beslissing zal nemen over dit fusievoorstel (artikel 693 in fine W. Venn.).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

A Identificatie van de te fuseren vennootschappen

De aan de voorgestelde fusie door overneming deelnemende vennootschappen zijn:

1. De naamloze vennootschap Scanie Belgium SA - NV, met maatschappelijke zetel te A. Van Osslaan 1 bus 28, 1120 Neder-Over-Heembeek.

De vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister Brussel onder het nummer 0402.607.507. Overeenkomstig artikel 3 van de statuten, is het maatschappelijk doel als volgt omschreven:

«De vennootschap heeft als doel het verrichten van aile mogelijke handelingen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met de handel in rollend materiaal in het algemeen, ongeacht onder welke vorm dan ook en ongeacht welke de bestemming ervan is, alsmede in alle goederen welke rechtstreeks of onrechtstreeks voor bovengenoemde handelingen dienen en met name de aankoop, de verkoop, de invoer, de uitvoer, de verhuur op korte en lange termijn, de montage en de fabrikage, de vertegenwoordiging, de makelaardij en de verhandeling van genoemde voorwerpen.

Zij zal dit doel op aile plaatsen, op alle wijzen en volgens de modaliteiten die haar het meest geëigend toelijken kunnen verwezenlijken.

Zij zal met name aile industriële, handels-, financiële of burgerlijke verrichtingen kunnen doen welke een rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel hebben of die de verwezenlijking hiervan zouden kunnen vergemakkelijken; huren of verhuren, verwerven of vervreemden van alle gebouwen en handelszaken; belangen nemen door middel van vereniging, inbreng of samensmelting, inschrijving, deelneming, financiële. tussenkomst of anderszins in alle reeds bestaande vennootschappen, of ondernemingen of die nog opgericht

Op de laatste biz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

moeten worden in België of in het buitenland en waarvan het doel gelijkaardig zou zijn aan het hare of hiermede in verband zou staan of dat voor haar een bron of een afzetmogelijkheid zou kunnen vormen.»

Hierna genoemd "Overnemende Vennootschap",

2, De naamloze vennootschap Scania Bus Belgium, met maatschappelijke zetel te A. Van Osslaan 1 bus 28, 1120 Neder-Over-Heembeek.

De vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister Brussel onder het nummer 0460.870.259. Overeenkomstig artikel 3 van de statuten, is het maatschappelijk doel als volgt omschreven:

«De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland het kopen, verkopen, herstellen en onderhouden van Scanie chassis en bussen of andere voertuigen, evenals het opbouwen voor deze voertuigen en de onderdelen ervoor.

De vennootschap zal diensten verkopen, die zowel financiering en voertuigenbeheer omvatten, als aile anders diensten in verband met de commercialisatie van de bovenvermelde producten.

De vennootschap mag alle roerende of onroerende goederen, materialen en benodigdheden, verwerven, huren of verhuren, vervaardigen, overdragen of ruilen, en in het algemeen, aile commerciële, industriële of financiële handelingen verrichten, welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, met inbegrip van de onderaanneming in het algemeen, en de uitbating van alle intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die er betrekking op hebben, Zij mag alle roerende en onroerende goederen als investering verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel van de vennootschap.

De vennootschap mag het bestuur en de vereffening waarnemen in alle verbonden vennootschappen, met dewelke een of andere band van deelneming bestaat en mag alle leningen, van gelijk welke vorm en voor gelijk welke duur, aan deze laatsten toestaan of borgstellingen verstrekken voor deze vennootschappen. Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doet identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen. Deze lijst is exemplatief en niet beperkend.

Het doel van de vennootschap mag worden uitgebreid of beperkt door middel van een wijziging van de statuten, overeenkomstig de voorwaarden voorzien door het Wetboek van Vennootschappen.»

Hierna genoemd "Overgenomen Vennootschap".

B, Ruilverhouding

De ruilverhouding werd berekend aan de hand van de eigen vermogenswaarde van de bij de fusie betrokken vennootschappen zoals blijkt uit de ontwerp jaarrekeningen per 31 december 2013 welke reeds onderworpen zijn aan de controle door de commissaris.

Op basis van bovenstaande ruilverhouding zal 1 aandeel in de Overgenomen Vennootschap omgeruild worden voor 0,013 aandelen in de Overnemende Vennootschap.

Er wordt geen opleg in geld betaald,

C, Wijze waarop de aandelen in de Overnemende Vennootschap worden uitgereikt

Aangezien zowel de aandelen van de Overnemende Vennootschap als die van de Overgenomen Vennootschap aandelen op naam zijn, zal de raad van bestuur van de Overnemende Vennootschap het nodige doen om in het aandelenregister van de Overnemende Vennootschap volgende gegevens aan te brengen, en dit binnen de 15 dagen na de publicatie van het fusiebesluit in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad:

- de identiteit van de aandeelhouders van de Overgenomen Vennootschap;

- het aantal aandelen van de Overnemende Vennootschap dat aan hen toekomt krachtens het fusiebesluit;

- de datum van de fusie.

Deze inschrijving zal mede ondertekend worden door de raad van bestuur van de Ovememende Vennootschap of een hiervoor aangewezen gevolmachtigde, en door de aandeelhouders of hun gevolmachtigden.

Het aandelenregister van de Overgenomen Vennootschap zal geannuleerd worden na goedkeuring van de fusie.

D. Datum vanaf welke deze aandelen recht geven te delen in de winst en elke bijzondere regeling met betrekking tot dit recht

De nieuw uitgegeven aandelen nemen deel in het bedrijfsresultaat van de Ovememende Vennootschap en zijn dividendgerechtigd vanaf 1 januari 2014.

In dit kader zijn er geen speciale regelingen getroffen.

E, Datum vanaf welke de handelingen van de Overgenomen Vennootschap boekhoudkundig en voor wat betreft directe belastingen geacht worden te zijn verricht voor rekening van de Overnemende Vennootschap

Vanaf 1 januari 2014 zullen de verrichtingen gesteld door de Overgenomen Vennootschap boekhoudkundig en voor wat betreft directe belastingen geacht worden te zijn uitgevoerd voor rekening van de Overnemende Vennootschap, dit wil zeggen met retroactief effect.

F, Rechten die de Overnemende Vennootschap toekent aan de aandeelhouders van de Overgenomen Vennootschap, die bijzondere rechten hebben, alsook aan de houders van andere effecten dan aandelen, of de jegens hen voorgestelde maatregelen

Er zijn in de Overgenomen Vennootschap noch aandeelhouders die bijzondere rechten hebben, noch houders van andere effecten dan aandelen.

Aldus zullen er geen bijzondere rechten worden toegekend in het kader van de vooropgestelde fusie.

G. Opdracht commissaris

Overeenkomstig artikel 695 W. Venn. werd door de Overnemende Vennootschap mandaat verleend aan Emst&Young Bedrijfsrevisoren BCVBA, met maatschappelijke zetel te 3500 Hasselt, Herckenrodesingel 4A bus 1, en vertegenwoordigd door de heer Stefan Olivier, bedrijfsrevisor, om een rapport over de inbreng in natura, zoals vermeld in artikel 602 W.Venn., op te stellen.

Aan de aandeelhouders van beide vennootschappen zal, overeenkomstig artikel 695§1 laatste lid W.Venn., derhalve voorgesteld worden om te verzaken aan het opstellen van een verslag over het fusievoorstel.

De bijzondere vergoeding die aan de commissaris verleend zal worden voor het opstellen van dit rapport bedraagt EUR 8.500.

H. leder bijzonder voordeel toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de te fuseren vennootschappen

Noch aan de bestuurders van de Overnemende Vennootschap, noch aan de bestuurders van de Overgenomen Vennootschap wordt een bijzonder voordeel toegekend.

I. Fiscale verklaringen

De bestuurders van beide vennootschappen verklaren dat deze fusie door overneming beantwoordt aan de vereisten gesteld door artikel 117 van het Registratiewetboek en de artikelen 211 en 212 van het Wetboek Inkomstenbelasting 1992, evenals de artikelen 11 en 18 § 3 van het B.T.W.-Wetboek.

.1, Wijziging statuten

Behoudens de verhoging van het maatschappelijk kapitaal als gevolg van de realisatie van de fusie, zullen er geen bijkomende wijzigingen aangebracht worden aan de statuten van de Overnemende Vennootschap.

De raad van bestuur beslist om volmacht te verlenen aan de heer Mats Rosberg om het fusievoorstel alsook het formulier vereist voor de publicatie van dit fusievoorstel in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te ondertekenen in naam en voor rekening van de raad van bestuur,

Voor eensluidend uittreksel,

Getekend,

Mats Rosberg

Bijzondere volmachtdrager

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

22/07/2014
ÿþ~ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na meerlegging ter griffie vafgdfontyangen op

10 JOLI 2014

ter griffie van de Nederlandstalige

t~9,951kl4,4tig. eeiH keeendel Brussel

11111111

*14140660*

bet ae Be Sta l A





Ondernemingsnr : 0402.607.507

Benaming

(voluit) : Scania Belgium

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Antoon van Osslaan 1 bus 28, 1120 Neder over Heembeek (volledig adres)

Onderwerp akte : Hernieuwing van het mandaat van een bestuurder

Uit de notulen van de gewone algemene vergadering gehouden op 2 juni 2014 blijkt o.m, het volgende:

De algemene vergadering besluit het mandaat van de heer Mats Rosberg als bestuurder te verlengen voor een periode van 4 jaar. Het mandaat zal eindigen na de gewone algemene vergadering die de jaarrekening zal goedkeuren met betrekking tot het boekjaar afgesloten op 31 december 2017.

Uit de notulen van de unanieme schriftelijke besluiten van de aandeelhouders gehouden op 24 juni 2014 blijkt o.m. het volgende:

De aandeelhouders beslissen om met ingang van 1 mei 2014 het ontslag te aanvaarden van de heer Per Ivan Halfberg als bestuurder van de vennootschap. De aandeelhouders wensen de heer te bedanken voor hun bewezen diensten. Een definitieve kwijting zal verleend worden op de eerstvolgende algemene vergadering die zal beslissen over de goedkeuring van de jaarrekening eindigend op 31 december 2014,

De aandeelhouders beslissen om met ingang van 1 mei 2014 het ontslag te aanvaarden van de heer Michel Pierre de Lambert de Boisjean als bestuurder van de vennootschap. De aandeelhouders wensen de heer te bedanken voor hun bewezen diensten. Een definitieve kwijting zal verleend worden op de eerstvolgende algemene vergadering die zal beslissen over de goedkeuring van de jaarrekening eindigend op 31 december 2014.

Verder beslissen de aandeelhouders om de volgende personen te benoemen tot bestuurders van de

vennootschap met ingang van 1 april 2014:

-Per-Erik Lindquist, wonende te Piantskolevagen 5,12238 Enskede, Zweden

" Alexander Vlaskamp, wonende te Petersbergstrafbe 44, 53177 Bonn, Duitsland

De mandaten worden uitgeoefend voor een termijn van vier jaar en zullen eindigen onmiddellijk na de gewone algemene vergadering te houden in 2018, De mandaten worden onbezoldigd uitgeoefend.

Voor analytisch uitreksel

Evert Halvarsson

Gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

19/08/2014 : BL259756
16/08/2013 : BL259756
07/11/2012 : BL259756
26/06/2012 : BL259756
21/11/2011 : BL259756
26/08/2011 : BL259756
06/06/2011 : BL259756
04/05/2011 : BL259756
25/03/2011 : BL259756
25/03/2011 : BL259756
22/02/2011 : BL259756
01/04/2015 : BL259756
23/07/2009 : BL259756
21/04/2015 : BL259756
25/03/2009 : BL259756
24/03/2009 : BL259756
26/11/2008 : BL259756
14/10/2008 : BL259756
26/10/2007 : BL259756
11/07/2007 : BL259756
05/07/2007 : BL259756
21/05/2007 : BL259756
15/02/2007 : BL259756
15/02/2007 : BL259756
12/01/2007 : BL259756
09/11/2006 : BL259756
12/07/2006 : BL259756
28/06/2006 : BL259756
24/11/2005 : BL259756
01/07/2005 : BL259756
29/06/2005 : BL259756
23/06/2005 : BL259756
08/07/2004 : BL259756
01/07/2004 : BL259756
04/06/2004 : BL259756
04/06/2004 : BL259756
12/08/2015 : BL259756
20/08/2015 : BL259756
08/07/2003 : BL259756
04/07/2003 : BL259756
19/09/2002 : BL259756
13/09/2002 : BL259756
05/02/2002 : BL259756
10/10/2001 : BL259756
11/07/2000 : BL259756
07/07/2000 : BL259756
21/07/1999 : BL259756
21/07/1999 : BL259756
28/10/1998 : BL259756
17/07/1998 : BL259756
28/11/1996 : BL259756
17/09/1996 : BL259756
08/04/1994 : BL259756
29/05/1993 : BL259756
23/04/1993 : BL259756
01/01/1993 : BL259756
17/07/1992 : BL259756
17/07/1992 : BL259756
23/11/1990 : BL259756
19/05/1989 : BL259756
01/01/1989 : BL259756
27/09/1988 : BL259756
25/06/1988 : BL259756
01/01/1988 : BL259756
17/07/1987 : BL259756
04/07/1986 : BL259756
01/01/1986 : BL259756
21/06/2016 : BL259756

Coordonnées
SCANIA BELGIUM

Adresse
A. VAN OSSLAAN 1, BUS 28 1120 NEDER-OVER-HEEMBEEK

Code postal : 1120
Localité : Neder-Over-Heembeek
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale