SITA ECO-TEAM

Association sans but lucratif


Dénomination : SITA ECO-TEAM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.189.594

Publication

19/03/2014
ÿþ MOD 22

rfialikrie In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

06 204

Griffie

Ondernemingsnr : 0846.189.594 Benaming

(voluit) ; SITA ECO-TEAM

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

1, Ontslag en benoeming bestuurder.

De Raad van Bestuur neemt akte van het ontslag van mevrouw Ellen Joncheere als bestuurder van de vennootschap en dit met ingang vanaf deze vergadering.

De Raad van Bestuur beslist bij unanimiteit van haar aanwezige of vertegenwoordigde leden om alle bevoegdheden die aan mevrouw Ellen Joncheere werden toegekend met ingang vanaf deze vergadering te annuleren,

De Raad van Bestuur beslist bij unanimiteit van haar aanwezige of vertegenwoordigde leden om de heer Philippe Tychon, woonachtig te 4450 Slins, rue provinciale 752, te benoemen tot nieuwe bestuurder van de vennootschap in vervanging van mevrouw Ellen Joncheere.

De heer Philippe Tychon wordt voorlopig benoemd tot bestuurder met onmiddellijke ingang tot aan de volgende algemene vergadering van aandeelhouders die over zijn definitieve benoeming zal beraadslagen.

De heer Philippe Tychon zal zijn mandaat onbezoldigd uitoefenen.

2, Verplaatsing maatschappelijke zetel.

De Raad van Bestuur beslist bij unanimiteit van haar aanwezige of vertegenwoordigde leden om de maatschappelijke zetel van de vennootschap te verplaatsen van het huidige adres naar 1082 Sint-Agatha-Berchem, Keizer Karellaan 584 Bus 7.

De verplaatsing van de maatschappelijke zetel zal plaatsvinden op 24 februari 2014,

De activiteiten die op het nieuwe adres zullen uitgeoefend worden, zullen dezelfde zijn ais deze die

momenteel nog op het huidige adres worden uitgeoefend.

3. Diversen,

In het kader van de hierboven genomen beslissingen, beslist de Raad van Bestuur bij unanimiteit van haar aanwezige of vertegenwoordigde leden om volmacht te geven aan mevrouw Nathalie Ruysschaert teneinde alle administratieve formaliteiten bij de Administratie en de Kruispuntbank van Ondernemingen in orde te brengen.

Benoît Remacle

Bestuurder

(verkort) Rechtsvorm VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel METROLOGIELAAN 511 TE 1130 BRUSSEL

Onderwerp akte : ONTSLAG EN BENOEMING BESTUURDER - VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL - RVB van 03/02/2014



Op de laatste blz, van Luik B vermelden ; Recto ; Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

07/06/2012
ÿþ MQU 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1 I III

BRUSSEL

2 9 MEI 2011

Griffie

Ondernemingsnr : . . b g Ail ~ÿ

Benaming

(voluit) : SITA ECO-TEAM

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : METROLOGIELAAN 511 TE 1130 BRUSSEL

Onderwerp akte : OPRICHTING - 29 maart 2012

THET JAAR TWEEDUIZEND EN TWAALF

Op NEGENENTWINTIG MAART

ZIJN VERSCHENEN :

- NV SITA Waste Services, met maatschappelijke zetel te 2340 Beerse, Lilsedijk 19, ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen en bij de BTW-administratie onder het nummer BE0428.531.449; met als permanent vertegenwoordiger de heer Marc DE SMEDT, woonachtig te B - 1820 Melsbroek, Eikenlaan 1, rijksregistemummer 72.12.31.099-82;

- NV SITA Recycling Center, met maatschappelijke zetel te 1120 Brussel, Vilvoordsesteenweg 218, ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen en bij de BTW-administratie onder het nummer BE0441.051.377; met als permanent vertegenwoordiger mevrouw Ellen JONCHEERE, woonachtig te B 9000 Gent, F. Lousbergskaai 127, rijksregisternummer 71.12.15.174-78;

- NV SITA Belgium, met maatschappelijke zetel te 1130 Brussel, Metrologielaan 5 Bus 1, ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen en bij de BTW administratie onder het nummer 0403.316.397; met ais permanent vertegenwoordiger de heer Mathieu BERTHOUD, woonachtig te B  1180 Brussel, rue des Cottages 21, rijksregistemummer 63.01.17.475-54 ;

De comparanten, met name de ontwerpers, promotoren en bewerkstelligers van de oprichting, worden hierna als leden-oprichters van de vereniging aangeduid.

Welke comparanten ons verzocht hebben, bij deze, de statuten bij te maken van een vereniging zonder winstoogmerk, die zij verklaren onderling als volgt te hebben vastgesteld :

TITEL I - Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1

De Vereniging krijgt de naam "SITA Eco-Team".

De Vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk.

Alle aktes, facturen, aankondigingen, publicaties en andere stukken die uitgaan van de vereniging moeten de maatschappelijke naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door deze leesbaar en voluit geschreven woorden "vereniging zonder winstoogmerk"of door de afkorting " vzw " en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de Vereniging wordt gevestigd te B  1130 Brussel (Haren), Metrologielaan 5 Bus 1 in het gerechtelijk arrondissement van Brussel,

Hij kan bij beslissing van de Raad van Bestuur worden overgebracht naar elke andere plaats in België. Gewestelijke kantoren kunnen worden gecreëerd op andere plaatsen in het land bij beslissing van de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

r

r

Moa 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3

De Vereniging heeft tot doel zowel in België als in het buitenland, met uitsluiting van elk winstoogmerk:

- het nemen, bevorderen, verspreiden, ondersteunen en promoten van initiatieven inzake kunst, cultuur en evenementen, en dit in de ruimste betekenis;

- het ter beschikking stellen van personeel en materiaal op festival- en evenemententerreinen en/of hallen teneinde de opruiming en de netheid van deze terreinen en/of hallen in te staan, het verzamelde afval te sorteren en dit alles voor het goede doel en met de bedoeling het milieu te beschermen en de afvalberg te beperken.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden en het afsluiten van contracten, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijke doel.

Artikel 4

De Vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan op elk ogenblik worden ontbonden.

TITEL If - Leden - Bijdrage

Artikel 5

Het aantal leden is niet beperkt. Hun minimumaantal wordt vastgesteld op drie.

Naast de leden-oprichters, kan de Vereniging ook nog uit effectieve leden en aangesloten leden bestaan. Het geheel van de maatschappelijke rechten wordt enkel toegekend aan de leden-oprichters en effectieve leden. De eventuele aangesloten leden genieten de maatschappelijke rechten die hen worden toegekend door onderhavige statuten.

Een register van de leden is op de zetel van de vereniging gehouden overeenkomstig artikel 10 van de Wet van twee mei twee duizend twee.

Artikel 6

Kunnen ais effectieve leden worden toegelaten: natuurlijke en rechtspersonen die belangstelling hebben voor en die zich aansluiten bij de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vereniging. Kunnen ais aangesloten leden worden toegelaten: ondernemingen, natuurlijke en rechtspersonen die een beroep doen op de diensten van de vereniging.

De hoedanigheid van lid van de ene of de andere categorie kan worden bekomen middels de aanvaarding door de Raad van Bestuur, die uitspraak doet over deze aanvragen zonder zijn beslissing ooit te hoeven motiveren

De toelating als lid houdt de instemming in met onderhavige statuten en met het reglement van interne orde, evenals naleving van beide.

Artikel 7

Het verlies van de hoedanigheid van lid doet zich voor:

- bij ontslagneming: het staat elk lid vrij zich op elk ogenblik terug te trekken uit de Vereniging door zijn, ontslagneming schriftelijk over te maken aan de Raad van Bestuur.

- bij uitsluiting: een lid kan slechts worden uitgesloten door een beslissing van de Algemene Vergadering die uitspraak doet met een tweederde meerderheid van stemmen van de aanwezige leden en voor zover het lid per aangetekende brief minstens vijftien dagen vooraf werd uitgenodigd om zijn verdediging aan deze Vergadering voor te leggen.

bij overlijden.

- bij ambtshalve uitsluiting, wanneer het lid weigert de van hem vereiste bijdrage te betalen, Deze weigering wordt vastgesteld door een ingebrekestelling, die betekend wordt per aangetekende brief en die gedurende vijftien dagen na de verzending ervan zonder antwoord is gebleven.

In geval van ernstige inbreuk kan de Raad van Bestuur de effecten van het lidmaatschap opschorten tot een uitspraak wordt gedaan over zijn uitsluiting op de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8

Het ontslagnemende, geschorste of uitgesloten lid, evenals zijn rechthebbenden en schuldeisers, alsook de erfgenamen en rechthebbenden van een overleden of ontslagen lid, kunnen geen terugbetaling vragen van de bijdragen en hebben geen enkel recht op het maatschappelijk kapitaal van de Vereniging.

Zij kunnen noch een staat van de rekening, noch rekening en verantwoording, noch verzegeling, noch inventarisatie vragen of eisen.

De opschorting of het verlies van de hoedanigheid van lid heeft geen enkele invloed op de contractuele verplichtingen van het geschorste of ontslagen lid ten opzichte van de Vereniging, indien deze voortvloeien uit door de vereniging verstrekte diensten.

Artikel 9

De bijdrage van de leden wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur. Deze mag nul euro (0¬ ) en

niet meer dan vijfentwintig euro (25 ¬ ) bedragen.

Dit bedrag is gekoppeld aan de schommelingen van het indexcijfer van de consumptieprijzen.

TITEL III - Bestuur - Raad van Bestuur

Artikel 10

De Vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit ten minste het minimum aantal van

bestuurders vereist door de wet; deze natuurlijke personen worden gekozen uit de effectieve leden of leden-

oprichters.

De bestuurders worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering.

Het mandaat is gratis.

Artikel 11

De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor drie jaar en zijn herkiesbaar.

Artikel 12

In het geval dat één van de leden van de Raad overlijdt of zijn functies in de loop van een boekjaar neerlegt, zal de Raad voorzien in zijn vervanging. Deze benoeming wordt voorlopig verricht en is onderworpen aan bekrachtiging door de eerstvolgende algemene vergadering; het aldus benoemde lid verwerft het mandaat van zijn voorganger.

Artikel 13

De Raad verkiest uit zijn midden een voorzitter en een afgevaardigd bestuurder, dat belast wordt met het dagelijks beheer van de Vereniging.

De Raad van Bestuur is gemachtigd om het deel van zijn bevoegdheden dat hij zelf bepaalt over te dragen aan één van zijn leden of aan elke andere persoon.

Artikel 14

De Raad van Bestuur vergadert telkens het belang van de Vereniging dit vereist.

De voorzitter roept de Raad samen en zit hem ook voor; in geval hij verhinderd is, wordt de vergadering

voorgezeten door de oudste aanwezige bestuurders.

De Raad van Bestuur kan ook vergaderen op verzoek van minstens twee bestuurders.

De Raad kan slechts geldig beraadslagen als minstens de helft van zijn leden aanwezig of

vertegenwoordigd is.

De verhinderde of afwezige bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder.

Nochtans mag geen enkele afgevaardigde aldus meer dan één bestuurder vertegenwoordigen.

Elke beslissing van de Raad wordt genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van

stemmen geeft de stem van de voorzitter van de vergadering de doorslag.

Van elke vergadering worden de notulen bijgehouden die worden opgetekend in een register en

ondertekend door de voorzitter of door twee leden van de Raad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 15

De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur en beheer van de

vereniging,

De Raad is verplicht elk jaar de rekeningen van het voorbije boekjaar en het budget van het volgende

boekjaar ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voor te leggen.

Hij is bevoegd voor alle kwesties, uitgezonderd de kwesties die door de wet en de statuten uitdrukkelijk zijn

voorbehouden aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur stelt het reglement van interne orde op.

Hij is houder van de residuaire bevoegdheid ten opzichte van de Algemene Vergadering op voorwaarde dat

hij door deze Laatste de dringende of uitzonderlijke maatregelen die hij heeft moeten nemen laat bevestigen,

Artikel 16

De Raad van Bestuur kan met name en zonder voor te wenden dat deze opsomming volledig is; alle betalingen verrichten en ontvangen en er kwijting van eisen of verlenen, alle deposito's verrichten en ontvangen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, uitwisselen of vervreemden, alsook er een huurcontract voor aangaan of dit overdragen, zelfs voor meer dan negen jaar; alle private en officiële subsidies en toelagen aanvaarden en ontvangen; alle legaten en schenkingen aanvaarden en ontvangen; alle subrogaties en borgstellingen toestaan en aanvaarden; sociale woningen hypothekeren, alle leningen en voorschotten afsluiten en aangaan, afzien van alle contractuele of werkelijke rechten en van aile werkelijke of persoonlijke waarborgen; opheffing verlenen, voor of na betaling van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, inbeslagnemingen of andere beletsels; zijn zaak als eiser en als verweerder bepleiten voor alle rechtsmachten, en alle vonnissen uitvoeren, schikkingen treffen, zich onderwerpen aan scheidsrechterlijke beslissingen,

Artikel 17

Aile aktes waardoor de Vereniging gebonden wordt, buiten die van het dagelijks beheer of die uitgaande van speciale mandatarissen, worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders, dewelke zich niet ten opzichte van derden moeten rechtvaardigen voor een voorafgaande beraadslaging van de Raad van Bestuur.

De aktes van dagelijks beheer worden ondertekend door de hiervoor door de Raad aangewezen persoon of personen.

TITEL IV - Algemene Vergadering

Artikel 18

De algemene vergadering bestaat uit aile leden-stichters en effectieve leden van de Vereniging. Haar bevoegdheden omvatten:

1° - het benoemen en ontslaan van de bestuurders en het vastleggen van hun aantal.

2° - het jaarlijks goedkeuren of verwerpen van de rekeningen en de budgetten en de kwijting aan de

bestuurders.

3° - het wijzigen van de statuten van de Vereniging door zich te voegen naar de betreffende wetgeving.

4° - het uitvaardigen van de ontbinding van de Vereniging.

5° - het uitsluiten van een lid.

6° - het uitoefenen van alle bevoegdheden die haar worden verleend door de wet of door de statuten.

Artikel 19

Behalve in de gevallen waarin de wet of onderhavige statuten er anders over beslissen, wordt de Algemene Vergadering geldig samengesteld bij elk aantal aanwezige leden en de beslissingen warden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

ln geval van gelijkheid van stemmen geeft de stem van de voorzitter van de vergadering de doorslag. Nochtans kunnen de in artikel 18 3°, 4° en 5° vermelde beslissingen slechts worden genomen door een Vergadering waarop tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en middels een stemming bij tweederden meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ais aan deze aanwezigheidsvoorwaarden niet is voldaan, kan een tweede Vergadering worden samengeroepen ten minste vijftien dagen na de eerste Vergadering.

De tweede Vergadering kan geldig beraadslagen bij elk aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden Er kan slechts worden overgegaan tot wijziging van het maatschappelijk doel van de Vereniging bij

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

eenparigheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 20

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, indien deze verhinderd is, door een bestuurder en vergadert minstens één maal per jaar op de vierde dinsdag van de maand juni om 9 uur.

De Vergadering wordt samengeroepen door toedoen van de Raad van Bestuur middels een gewone brief, die minstens vijftien dagen vooraf wordt verstuurd en die de dagorde vermeldt. Er kan slechts worden beraadslaagd over de in de dagorde vermelde punten.

De Raad van Bestuur kan op elk ogenblik een buitengewone Algemene Vergadering samenroepen; hij is dit verplicht in geval van verzoek hiertoe door een vijfde van de leden,

Artikel 21

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen op de Vergadering door een ander lid via een schriftelijke volmacht.

Een lid kan in de hoedanigheid van gevolmachtigde maximum een tiende van de leden vertegenwoordigen.

Artikel 22

De notulen van de Algemene Vergadering worden opgetekend in een register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering en eventueel door de leden die hierom verzoeken.

Het notulenregister wordt bewaard op de zetel van de vereniging waar alle belangstellenden er kennis kunnen van nemen, maar zonder de registers te verplaatsen.

Als de belangstellenden geen leden zijn maar blijk geven van een gewettigde belangstelling, wordt deze inzage onderworpen aan de schriftelijke toestemming van de voorzitter van de Raad van Bestuur of van de afgevaardigd bestuurder.

De kopieën of uittreksels van deze notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

TITEL V - Budgetten en rekeningen

Artikel 23

Het boekjaar begint op één januari van elk jaar en eindigt op de daarop volgende eenendertig december. Per uitzondering zal het eerste boekjaar de periode vanaf vandaag tot eenendertig december tweeduizend en twaalf omvatten,

De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de budgetten van het volgende boekjaar zullen elk jaar worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Deze zal elk jaar een bedrijfsrevisor of een accountant aanstellen die belast wordt met de controle van de rekeningen. Deze zal een jaarverslag voorleggen aan de Algemene Vergadering.

TITEL VI - Reservefonds

Artikel 24

Er wordt een reservefonds gevormd. Dit heeft tot doel de Vereniging in staat te stellen zich in te dekken

tegen de risico's die zij loopt uit hoofde van haar opdracht.

Elk overschot van ontvangsten op de uitgaven van de Vereniging wordt in het reservefonds gestort.

TITEL VII - Ontbinding - Vereffening

Artikel 25

De ontbinding en de vereffening van de Vereniging wordt beslist door de Algemene Vergadering conform de voorschriften van artikel 18 van onderhavige statuten,

De Vergadering regelt gelijktijdig de wijze van vereffening, duidt de vereffenaar(s) aan, bepaalt hun bevoegdheden en eventueel hun emolumenten.

I æ " " I

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Artikel 26

In geval van ontbinding, wordt het overschot van het maatschappelijk vermogen - na nazicht en sluitend maken van de vereffeningsverrichtingen en, eventueel, van de vorming van toewijzingen die de tegenzijde vormen van de verbintenissen die zullen blijven lopen - toegewezen aan een belangenloze doelstelling en volgens de door de Algemene Vergadering te bepalen modaliteiten.

In geval van gerechtelijke ontbinding zal deze worden gevolgd door een Algemene Vergadering die met hetzelfde doel voor ogen wordt samengeroepen door de vereffenaar(s).

De leden en hun erfgenamen hebben geen enkel recht op het maatschappelijk vermogen.

TITEL VIII - Diverse bepalingen

Artikel 27

Alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in onderhavige statuten wordt geregeld door de wet waaraan de verenigingen zonder winstoogmerk onderworpen zijn.

Na de samenstelling van de vereniging, besluit de algemene vergadering als bestuurder van de vereniging te benoemen die aanvaarden

- Mevrouw Ellen Joncheere, woonachtig te B -- 9000 Gent, F, Lousbergskaai 127;

- De heer Benoît Remacle, woonachtig te B  4031 Angleur, rue de la Sablonnière 19.

De bestuurders zich in Raad van Bestuur verenigd, beslissen het einde van het eerste boekjaar op ééndertig december tweeduizend en twaalf en benoemen als Voorzitter mevrouw Ellen JONCHEERE.

WAARVAN AKTE,

NV SITA Waste Services NV SITA Recycling Center NV SITA Belgium

Marc De Smedt Ellen Joncheere Mathieu Berthoud

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

tlekattden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
SITA ECO-TEAM

Adresse
METROLOGIELAAN 5, BUS 1 1130 HAREN (BRUSSEL-STAD)

Code postal : 1130
Localité : Haren
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale