SOCIETE MUTUALISTE D'ASSURANCE SECUREX, EN ABREGE : SMA SECUREX

Divers


Dénomination : SOCIETE MUTUALISTE D'ASSURANCE SECUREX, EN ABREGE : SMA SECUREX
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 843.031.255

Publication

25/06/2014 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2013, APP 19.06.2014, DPT 19.06.2014 14197-0106-084
21/06/2013 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2012, APP 13.06.2013, DPT 18.06.2013 13188-0025-085
06/02/2012
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

A_

IIlI IV I IIIIII~1V IA

*11032289*

BRUSSEL

Griffie

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : Verzekeringsmaatschappij van onderlinge bijstand

"SECUREX"

(verkort): VMOB "SECUREX"

Rechtsvorm : Verzekeringsmaatschappij van Onderlinge bijstand

Zetel Tervurenlaan,43 - 1040 Brussel

Onderwerp akte : Oprichting - statuten

Maatschappij van onderlinge bijstand: "Securex" gevestigd te Brussel

Toegelaten door de Controledienst voor de ziekenfondsen en de landsbonden van ziekenfondsen

Stichtend lid : ZIEKENFONDS SECUREX RPR 0411793011 - maatschappelijke zetel Tervurenlaan 43 1040 BRUSSEL

STATUTEN

Gelet op de wet van 6 augustus 1990 betreffende de ziekenfondsen en de landsbonden van ziekenfondsen en de besluiten tot uitvoering ervan, met inbegrip van het koninklijk besluit tot uitvoering van artikelen 2, § 3, tweede lid, 14, § 3, en 19, derde en vierde lid, van de wet van 6 augustus 1990 betreffende de ziekenfondsen en de landsbonden van ziekenfondsen, wat de maatschappijen van onderlinge bijstand betreft bedoeld in artikel, 43bis, § 5, en in artikel 70, § 7, van dezelfde wet;

Gelet op de wet van 9 juli 1975 betreffende de controle op de verzekeringsondernemingen;

Gelet op de wet van 25 juni 1992 op de landverzekeringsovereenkomst;

Gelet op de wet van 27 maart 1995 betreffende de verzekerings- en herverzekeringsbemiddeling en de distributie van verzekeringen;

Gelet op de beraadslaging van de Algemene Vergadering van 26 juli 2011 van het Ziekenfonds Securex die hiertoe speciaal werd bijeengeroepen overeenkomstig artikel 43bis § 5 van de wet van 6 augustus 1990.

Na beraadslaging, heeft de Buitengewone Algemene Vergadering, bijeengekomen te Brussel op 20 september 2011, met het aanwezigheidsquorum en de meerderheid van stemmen vereist door de wet, besloten de statuten van de Maatschappij van onderlinge bijstand vast te stellen als volgt:

DEFINITIES

Voor de toepassing van onderhavige statuten moet worden verstaan onder:

1."Maatschappij van onderlinge bijstand" of "VMOB": De verzekeringsmaatschappij van onderlinge bijstand in de zin van artikel 43bis § 5 van de wet van 6 augustus 1990.

2."Aangeslotene": De persoon die zich aansluit of aangesloten wordt bij één of meer diensten van de maatschappij van onderlinge bijstand.

3."Persoon ten laste": De persoon die recht op voordelen verkrijgt uit hoofde van het lid waarmee hij een bijzondere band heeft in de zin van de reglementering betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen.

4."Afdeling": Het ziekenfonds of de bij Landsbond aangesloten ziekenfondsen die de maatschappij van onderlinge bijstand in toepassing van artikel 43bis § 5 van de wet van 6 augustus 1990 hebben opgericht.

5."Afgevaardigde": De vertegenwoordiger van een afdeling in de algemene vergadering van de maatschappij van onderlinge bijstand.

6."Wachttijd": De wachtperiode tijdens dewelke het lid nog niet van de dekking door de maatschappij van, onderlinge bijstand kan genieten, maar reeds gehouden is tot betaling van de bijdragen.

HOOFDSTUK I

NAAM, DOEL, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

[lArtikel 1: Rechtsvorm en naam

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid von de insIrurnenlerendn notaris. hetzij van de perso(n)nfen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te veitegenwoordicen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

0 y3.031 " ,455

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In toepassing van artikel 43bis § 5 van de wet van 6 augustus 1990, werd op 1 april 2012, te Brussel, een Verzekeringsmaatschappij van onderlinge bijstand opgericht met de naam "SECUREX".

De Maatschappij van onderlinge bijstand is een verzekeringsonderneming toegelaten door de Controledienst voor de ziekenfondsen en de landsbonden van ziekenfondsen bij beslissing(en) van ...:

-om ziekteverzekeringen aan te bieden in de zin van tak 2 van bijlage 1 van het koninklijk besluit van 22 februari 1991 houdende algemeen reglement betreffende de controle op de verzekeringsondernemingen alsook

" op bijkomstige wijze, een dekking van de risico's die behoren tot de hulpverlening zoals bedoeld in tak 18 van bijlage 1 van voornoemd koninklijk besluit.

De Maatschappij van onderlinge bijstand is onderworpen aan de wet van 6 augustus 1990 betreffende de ziekenfondsen en de landsbonden van ziekenfondsen, evenals, in de mate waarin dit in deze wetten wordt vermeld, aan de wet van 9 juli 1975 betreffende de controle der verzekeringsondernemingen, aan de wet van 25 juni 1992 op de landverzekeringsovereenkomst en aan de wet van 27 maart 1995 betreffende de verzekerings- en herverzekeringsbemiddeling en de distributie van verzekeringen.

De maatschappij wordt hier verder in de statuten aangeduid als: "de Maatschappij van onderlinge bijstand" of "VMOB". Zij is opgericht voor onbepaalde duur.

UArtikel 2: Doel

De oogmerken van de VMOB zijn: aan zijn leden ziekteverzekeringen aanbieden in de zin van tak 2 (ziekte) van bijlage 1 van het koninklijk besluit van 22 februari 1991 houdende algemeen reglement betreffende de controle op de verzekeringsondernemingen, alsook, op bijkomende wijze, een dekking van de risico's die behoren tot de hulpverlening zoals bedoeld in tak 18 (hulpverlening) van bijlage 1 van voornoemd koninklijk besluit.

Overeenkomstig artikel 43bis § 5 van de wet van 6 augustus 1990, heeft de VMOB als doel aan zijn leden, facultatief aangeslotenen, zoals gedefinieerd in artikel 5, de producten "Comfort" en "Comfort +" aan te bieden, beschreven in bijlage 1 van deze statuten.

De VMOB richt zich tot alle personen met hoofdverblijfplaats in België, alsook tot de personen met hoofdverblijfplaats in het buitenland, die niettemin onderworpen zijn aan de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoordineerd op 14 juli 1994.

L]Artikel 3: Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de MOB is gevestigd te 1040 Brussel, Tervurenlaan 43, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel. Hij kan te allen tijde bij beslissing van de Algemene Vergadering worden gewijzigd.

[]Artikel 4: Aangesloten ziekenfonds - Landsbond

Is toegelaten als afdeling van de Maatschappij van onderlinge bijstand:

-Het Onafhankelijk Ziekenfond Securex, aangesloten bij de Landsbond van de Onafhankelijke

Ziekenfondsen.

De Raad van Bestuur bepaalt de regels tot vaststelling van de administratiekosten die aan de afdeling

kunnen worden toegekend.

Een Ziekenfonds dat zich na 1 april 2012 bij VMOB wenst aan te sluiten, moet een schriftelijk verzoek tot de

Voorzitter van de VMOB richten. Dit Ziekenfonds moet toegelaten door en aangesloten zijn bij de Landsbond

van de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

Dit verzoek moet vermelden:

1° de naam en de maatschappelijke zetel van het Ziekenfonds;

2° de datum van oprichting en wettelijke erkenning ervan.

Bovendien moet het Ziekenfonds dat zijn aansluiting aanvraagt de verbintenis aangaan om de statuten en

bijzondere reglementen van de VMOB, evenals alle beslissingen genomen in overeenstemming met de

statutaire en de wettelijke voorschriften in acht te nemen. Het Ziekenfonds dient eveneens een exemplaar van

zijn statuten bij de aanvraag te voegen.

De Algemene Vergadering van de VMOB spreekt zich uit over de aanvragen om aansluiting.

Elk Ziekenfonds behoudt zich het recht voor om op 31 december van elk jaar uit te treden, mits een

opzeggingstermijn van één jaar. Elk ziekenfonds dat aldus uittreedt en elk van zijn leden individueel verliezen

alle rechten en aanspraken op het maatschappelijke vermogen van de VMOB.

HOOFDSTUK Il

TOELATING, UITTREDING EN UITSLUITING VAN LEDEN

[Artikel 5: Toelatingsvoorwaarden

Kunnen zich bij de Maatschappij van onderlinge bijstand aansluiten:

1° de personen;,

2°hun echtgenoot of samenwonende en hun kinderen die als ten laste van het gezin worden beschouwd,

die in de verplichte verzekering aangesloten zijn bij één van de onder artikel 4 vermelde afdelingen. De

VMOB kan de aansluiting weigeren van personen die niet in orde zijn met de verplichte bijdragen bij de

afdelingen waarbij zij zijn aangesloten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOU 2.2

De sub 1° bedoelde persoon is verplicht de personen te zijnen laste in de zin van de reglementering betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen aan te sluiten behalve als ze door een andere dergelijke verzekering gedekt zijn.

De echtgenoot of samenwonende en de kinderen die met hem een gezin vormen, moeten aangesloten worden voor dezelfde dekking(en) als de onderschrijver.

Om van de dekking te genieten, moet het lid, voor de aanvullende verzekeringsdiensten, aangesloten zijn bij een ziekenfonds dat erkend is als afdeling van de VMOB.

Kunnen zich eveneens aansluiten:

-personen die in België verblijven en die de verzekering geneeskundige verzorging genieten die door de Europese Unie, Eurocontrol of de SHAPE georganiseerd wordt ten gunste van hun personeel;

-personen die enige andere dekking voor geneeskundige verzorging genieten ten laste van een Belgisch ministerie, waaronder Belgische militairen en diplomaten die in het buitenland verblijven;

-personen ingeschreven bij de Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering, bij de Kas der Geneeskundige Verzorging van de NMBS Holding, bij de DOSZ of bij de Hulp- en Voorzorgskas van de Zeevarenden van de Koopvaardij;

iArtikel 6: Verkrijging van het recht tot aansluiting

1°Is bij de VMOB aangesloten, iedere persoon die erkenning heeft bekomen van hel recht op de verstrekkingen van de VMOB, mits betaling van een bijdrage.

2°Elk verzoek tot aansluiting moet, via de in artikel 4 bedoelde afdeling, door middel van de door de Maatschappij van onderlinge bijstand opgestelde formulieren, gericht worden tot de Maatschappij van onderlinge bijstand "SECUREX" (Sint-Michielswarande, 30 te 1040 Brussel).

De eventuele medische gegevens moeten, in toepassing op de wetgeving betreffende de persoonlijke levenssfeer, op hetzelfde adres bezorgd worden ter attentie van de Medisch Adviseur.

3°Om geldig te zijn moet het verzoek tot aansluiting bevatten:

-alle administratie inlichtingen betreffende de bij artikel 5 bedoelde personen voor wie de aansluiting wordt aangevraagd;

-de verklaring van de aanvrager tot aansluiting dat hij kennis heeft genomen van de statuten en ermee instemt.

4°De aansluiting gaat in op de eerste dag van de maand na de maand waarin de VMOB het verzoek tot aansluiting heeft ontvangen (de interne datering van het aansluitingsverzoek door het Ziekenfonds of de registratie van het document bij de ontvangst, via scanning, hebben bewijskracht), met dien verstande dat de aansluiting niet vroegen kan aanvangen dan de datum bepaald door artikel 3bis, 2de lid, 1° en 2° van de wet van 6 augustus 1990, en mits de Maatschappij van onderlinge bijstand de eerste bijdrage voor elke in artikel 5 bedoelde aangeslotene ontvangen heeft, uiterlijk op de laatste dag van de 3de maand die volgt op de aansluitingsdatum. De spontane betaling van een bijdrage, zonder dat men hiertoe uitgenodigd werd, wordt niet als een aansluiting beschouwd.

5°Wanneer een termijn van meer dan 3 maanden verstrijkt tussen de sub punt 4° bedoelde aansluiting en de datum van ontvangst van de bijdrage, zal die bijdrage worden terugbetaald en moet een nieuwe aansluitingsprocedure worden ingesteld.

6°De beslissing tot aanvaarding wordt aan de verzoeker tot aansluiting per brief medegedeeld. In geval van aansluiting moet dit stuk vermelden:

-de aanvaarding van de aansluiting;

-het bedrag en de datum van betaling van de eerste bijdrage;

-de datum van aanvaarding en de datum van inwerkingtreding van de aansluiting;

-de duur van de aansluiting;

-de aangeboden verzekering.

I ]Artikel 7: Uittreding - Uitsluiting

Elke aangeslotene kan steeds vrijwillig uit de VMOB treden door zijn verzoek tot uittreding per aangetekend schrijven tot de VMOB te richten.

De uittreding heeft pas uitwerking mits een opzeggingstermijn van ten minste drie maanden, ingaande op de 1 ste dag van de maand na de verzending van het aangetekend, hetzij rechtstreeks gericht tot de VMOB, hetzij gericht tot één van de in artikel 4 bedoelde afdelingen, en zulks ongeacht de periodiciteit van de betalingen.

De overeenkomstig artikel 9 uitgetreden of overeenkomstig artikel 10 uitgesloten persoon kan zich pas na verloop van drie jaar opnieuw bij de VMOB aansluiten en zal opnieuw een wachttijd moeten doorlopen om wederom van het voordeel van de uitkeringen te kunnen genieten. De VMOB kan de heraansluiting van de bedoelde persoon in een kortere tijdspanne toelaten, voor zover hij de volledige achterstand inzake bijdragen betaalt.

De uittreding of uitsluiting van een aangeslotene houdt impliciet de uittreding of uitsluiting in van de personen te zijnen laste in toepassing van artikel 5, 3de lid.

Onverminderd de uitzondering voorzien bij artikel 5, 4de lid, geniet de aangeslotene die geen lid meer is van één van de afdelingen van de VMOB, niet meer van de geboden dekking.

DArtikel 8: Bedrag van de bijdragen

De tabel van bijdragen is opgenomen in bijlage 2 van deze statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

Onverminderd de mogelijkheden tot aanpassing voorzien in artikel 2locties, § 2 van de wet van 9 juli 1975 betreffende de controle der verzekeringsondernemingen in toepassing van artikel 138bis-4 van de voormelde wet van 25 juni 1992, en behoudens de aanpassing ervan aan het indexcijfer der consumptieprijzen en aan het specifieke indexcijfer bedoeld bij artikel 138bis-4, § 3 van de voormelde wet van 25 juni 1992, mogen de bijdragen niet worden verhoogd.

De bijdragen zullen niettemin worden verhoogd op basis van de verschillende belastingen die ter zake van toepassing zijn.

DArtikel 9: Betalingsmodaliteiten van de bijdragen

De per maand verschuldigde bijdrage is betaalbaar per kwartaal, per halfjaar of per jaar. Maandelijkse betaling is alleen mogelijk via domiciliëring bij een bank.

De bijdrage moet vooruitbetaald worden, met name ontvangen vóór de lste dag van de 1ste maand van het kwartaal, halfjaar of jaar of, in geval van maandelijkse domiciliëring bij de bank, op de 1 ste dag van de maand.

De aangeslotene die zijn bijdrage niet betaald heeft op het einde van een kwartaal, ontvangt per aangetekend schrijven een ingebrekestelling, waarbij hij gemaand wordt de bijdrage te betalen binnen een termijn van 15 dagen, ingaande daags na de afgifte ter post van de aangetekend brief, waarbij de poststempel tot bewijs strekt.

Deze ingebrekestelling vermeldt dat, bij niet-betaling binnen de voormelde termijn, de dekking wordt geschorst. Zij vormt het vertrekpunt van de termijn van 45 dagen na afloop waarvan de uittreding van rechtswege zal plaatsvinden.

DArtikel 10: Uitsluitingsvoorwaarden

De uitsluiting van een aangeslotene kan warden uitgesproken wanneer hij vrijwillig schade heeft berokkend aan de belangen van de VMOB, en inzonderheid in geval van verzwijgingen of onjuistheden in zijn verklaringen bij zijn aansluiting of in geval van weigering om zich te schikken naar de statuten van VMOB.

Meer bepaald kan een aangeslotene onder de volgende voorwaarden worden uitgesloten:

a)Wanneer hij niet meer (hoofd)verzekerd is onder één van de door de VMOB aangeboden verzekeringen; b)Bij niet-betaling van de bijdragen voor de verzekeringen vermeld in artikel 2 van de statuten, niettegenstaande schriftelijk ingebrekestelling door de VMOB;

c)Bij fraude of schending van de huidige statuten, van de wetten van 9 juli 1975 en 6 augustus 1990 of de besluiten tot uitvoering ervan.

De uitsluiting wordt uitgesproken door de effectieve leiding, na de aangeslotene eventueel te hebben gehoord. De aangestotene wordt bij met redenen omkleed schrijven van zijn uitsluiting in kennis gesteld.

lUArtikel 11: Verschuldigde bijdragen

In geval van uitsluiting zijn de vervallen bijdragen aan de VMOB verschuldigd tot de datum van kennisgeving van de uitsluiting.

In geval van vrijwillige uittreding zullen de bijdragen die reeds betaald waren voor de maanden na de datum waarop de aansluiting een einde heeft genomen worden terugbetaald.

Ingeval van overlijden, zal overgegaan worden tot de terugbetaling van de reeds betaalde bijdragen, die betrekking hebben op de maanden volgend ap deze waarin het overlijden heeft plaatsgevonden.

Overeenkomstig artikel 18 van de wet van 25 juni 1992 voormeld, zal de terugbetaling gebeuren binnen een termijn van dertig dagen vanaf de inwerkingtreding van de opzegging.

HOOFDSTUK III

ORGANEN VAN DE MAATSCHAPPIJ VAN ONDERLINGE BIJSTAND

Afdeling 1

De Algemene Vergadering

riArtikel 12: Samenstelling van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is samengesteld uit ten minste 20 afgevaardigden, verhoogd met één

afgevaardigde per schijf van 5.000 aangeslotenen boven de eerste 100.000 aangeslotenen, zoals gedefinieerd

in artikel 2 van het koninklijk besluit van 26 augustus 2010.

Die afgevaardigden worden verkozen voor een termijn van 6 jaar die kan worden vernieuwd.

DArtikel 13: Kiesafdelingen

Met het oog op de verkiezing van de afgevaardigden in de Algemene Vergadering, wordt de VMOB

ingedeeld in kiesafdelingen. Die kiesafdelingen stemmen overeen met de op de datum van de verkiezingen,

overeenkomstig artikel 5 van onderhavige statuten, toegelaten afdelingen (ziekenfondsen).

Eén kiesafdeling bevat alle aangeslotenen met (de eraan verbonden) stemrechten.

DArtikel 14: Vertegenwoordiging

Binnen elke kiesafdeling kiezen de aangeslotenen met stemrecht een aantal afgevaardigden in verhouding

tot het aantal aangeslotenen van deze afdeling in de zin van artikel 12, 2de lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 15: Stemrecht en verkiesbaarheid van de afgevaardigden

A.Om stemrecht te hebben voor de verkiezing van de afgevaardigden in de Algemene Vergadering, moet

men:

a) aangesloten en in regel zijn met de bijdragen aan de Maatschappij van onderlinge bijstand;

b) meerderjarig of ontvoogd zijn;

c) op de datum van de verkiezingen ten minste een jaar aangesloten zijn. B.Om verkozen te kunnen worden als afgevaardigde in de Algemene Vergadering:

a) moeten de aangeslotenen stemrecht hebben in de zin van het vorige lid;

b) moeten de aangeslotenen van goed zedelijk gedrag zijn en niet ontzet zijn uit hun burgerrechten;

c) mogen de aangeslotenen geen lid zijn van het personeel van de Maatschappij van onderlinge bijstand of van een aangesloten ziekenfonds.

Een afgevaardigde kan enkel verkozen worden in de kiesafdeling waarin hij stemrecht heeft. Verkiezingsprocedure

E' Artikel 16

De aangeslotenen met stemrecht worden per brief of per e-mail en/of via het voor de aangeslotenen van de

VMOB bestemd communicatiekanaal in kennis gesteld:

1°van de oproep tot de kandidaten en van de formaliteiten die vereist zijn om zich kandidaat te stellen;

2°van de uiterste datum voor de indiening van de kandidaturen;

Yvan de indeling van de kiesafdeling en van het aantal mandaten per afdeling;

4°van de verkiezingskalender.

Om zich te schikken naar de in dit artikel en de volgende artikelen bedoelde informatieplicht, kan de

Algemene vergadering beslissen om gebruik te maken van de publicaties verspreid door de afdelingen in de zin

van artikel 4 van onderhavige statuten.

1.1 Artikel 17

De aangeslotenen die zich in hun afdeling kandidaat willen stellen, beschikken over een termijn van 15 kalenderdagen vanaf de datum van verzending van de oproep tot de kandidaten per individuele brief of e-mail.

Bij een oproep tot de kandidaten via publicaties, beschikt de aangeslotene die zich kandidaat wil stellen over een termijn van 15 kalenderdagen vanaf het einde van de maand waarin die publicaties hem werden toegezonden.

C i Artikel 18

De kandidaturen moeten per aangetekend schrijven aan de Voorzitter worden gericht.

De Voorzitter, die vaststelt dat de kandidaat niet aan de in artikel 15.B van deze statuten gestelde verkiesbaarheidsvoorwaarden voldoet, stelt de betrokken kandidaat, binnen een termijn van 15 dagen, ingaande daags na verzending van de kandidatuur, per aangetekend schrijven in kennis van zijn met redenen omklede weigering om hem op de lijst op te nemen.

De kandidaat die de reden van de weigering wenst te betwisten, beschikt over een termijn van 10 werkdagen volgend op de datum van de betwiste beslissing, om, per aangetekend schrijven, klacht neer te leggen bij de Controledienst.

De Controledienst beschikt over 20 werkdagen om zijn beslissing aan de betrokken kandidaat en aan de Voorzitter van VMOB ter kennis te brengen.

lI Artikel 19

Per afdeling wordt een lijst van de kandidaten opgesteld.

De Raad van Bestuur van de Maatschappij van onderlinge bijstand stelt, op basis van de ontvangen

kandidaturen, de lijsten van de verschillende afdelingen samen.

ri Artikel 20

De verkiezingsperiode en de lijst van de kandidaten die aan de verkiesbaarheidsvoorwaarden voldoen,

worden, binnen een termijn van ten hoogste 90 kalenderdagen na de datum van de oproep tot de kandidaten,

ofwel per brief of per e-mail, ofwel via de publicaties aan de aangeslotenen medegedeeld.

De verkiezingen beginnen ten laatste binnen 30 dagen na deze mededeling.

Kiesbureaus

[' Artikel 21

De organisatie van de verkiezingen en het toezicht erop worden toevertrouwd aan een kiesbureau,

samengesteld uit een voorzitter, een secretaris en twee bijzitters. Het kiesbureau wordt ten laatste 30 dagen

vóór het begin van de verkiezingen samengesteld.

De voorzitter en de bijzitters van het stembureau worden aangesteld door de Raad van Bestuur.

De secretaris wordt aangesteld door de voorzitter (onder de personeelsleden van de sub artikel 13 bedoelde

afdelingen).

Kandidaten voor de verkiezing kunnen geen deel uitmaken van het kiesbureau.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Hoon 2.2

Het Kiesbureau neemt alle nodige maatregelen om te garanderen dat de verkiezingen regelmatig verlopen. Opstelling van de kieslijsten

Q' Artikel 22

De kieslijsten worden opgesteld per afdeling.

De hoedanigheid van kiezer wordt vastgesteld door inschrijving op de kieslijsten. De lijsten van de kiezers

worden opgesteld door de kiesbureaus. Die lijsten vermelden de naam, voornamen, het aansluitingsnummer en

het adres van elke kiezer.

De stemming

D Artikel 23

De stemming is vrij en geschiedt per briefwisseling op volgende wijze:

De voorzitter van het kiesbureau verzendt de oproeping en het stembulletin ten minste 10 dagen vóór de

kiesperiode.

Het door de aangeslotene behoorlijk ingevuld stembulletin moet in een envelop gestoken worden, die moet

gesloten worden en met de Post aan de VMOB gezonden. Dat alles moet vôôr de sluiting van de

stemverrichtingen bij de VMOB toekomen.

[] Artikel 24

Een kiezer kan slechts één stem uitbrengen.

De naamstem wordt uitgebracht in het vakje naast de naam en de voornaam van de kandidaat voor wie de

kiezer wil stemmen.

Indien de kiezer instemt met de door de Raad van Bestuur opgestelde lijst, kan hij een lijststem uitbrengen.

Stemming bij volmacht is verboden.

Telling van de stembulletins

Q' Artikel 25

Zodra de stemverrichtingen zijn afgesloten, zorgt het kiesbureau voor de telling van de stembulletins.

Het stelt de lijst op van de door de Voorzitter ontvangen enveloppen, met vermelding van de naam titularis

en het aansluitingsnummer, alsook van de datum van de poststempel.

Vervolgens gaat het kiesbureau over tot verwijdering van de enveloppen waarvoor de

stemrechtvoorwaarden niet vervuld zijn of waarvoor meer enveloppen dan personen met stemrecht werden

uitgegeven. Van de aldus verwijderde enveloppen wordt melding gemaakt in het proces-verbaal. De andere

enveloppen worden geopend en in een stembus gestopt.

Na deze eerste telling, gaat het kiesbureau over tot de opening van de stembus en de enveloppen die ze

bevat.

Zijn ongeldig:

-andere bulletins dan aan de kiezer bezorgd;

-bulletins die meer dan één stem bevatten;

-bulletins die geen stem uitdrukken;

-bulletins waarop overschrijvingen en doorhalingen voorkomen;

-enveloppen die meer dan één bulletin bevatten.

Q' Artikel 26

Het kiesbureau stelt een proces-verbaal op met betrekking tot het verloop van de verkiezingen, met vermelding van het aantal uitgebrachte stemmen, het aantal geldige stemmen, de wijze waarop de identiteit van de kiezers werd nagegaan en de uitslag van de stemming.

ri Artikel 27

De afgevaardigden worden, per afdeling, in de volgorde van de bekomen stemmen, verkozen.

Om het vereiste quorum te behalen, worden de lijststemmen over de kandidaten, volgens hun volgorde op

de lijst, verdeeld. Het quorum wordt behaald door het aantal geldige stemmen te delen door het aantal in de

betrokken afdeling te begeven mandaten.

Bij gelijkheid van stemmen tussen meerdere kandidaten voor het laatste te begeven mandaat, is de

volgorde van de lijst beslissend.

Afstel van de stemming

E, Artikel 28

Wanneer het aantal kandidaten in een afdeling gelijk aan of lager is dan het aantal in deze afdeling te begeven mandaten is, zijn de kandidaten die zich hebben voorgedragen van rechtswege verkozen, zonder dat een stemming moet worden georganiseerd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In dergelijk geval zet het bureau, in het proces-verbaal waarvan sprake in artikel 26 van deze statuten, de redenen uiteen waarom er in deze afdeling geen verkiezing werd georganiseerd.

Bekendmaking van de uitslag

E Artikel 29

De aangeslotenen worden, ten laatste 15 dagen na de afsluiting van de stemverrichtingen, via de publicaties

van de VMOB of per brief van de uitslag van de verkiezingen in kennis gesteld.

De verkozen kandidaten worden onmiddellijk van hun verkiezing en van de termijnen binnen dewelke de

kandidaturen voor de opdracht van bestuurder van de VMOB moeten worden ingediend in kennis gesteld.

[' Artikel 30

Onverminderd de bevoegdheid van de rechtbanken, kunnen alle betwistingen ingevolge deze verkiezingsprocedure, overeenkomstig artikel 16 van het koninklijk besluit van 26 augustus 2010, worden voorgelegd aan de Controledienst voor de ziekenfondsen.

Elke betrokken partij die de uitslag of het verloop van de stemming wil betwisten, kan daartoe een aangetekend schrijven richten aan de Controledienst, binnen de tien werkdagen volgend op de datum van het betwiste verloop van de verkiezingen of de bekendmaking van het betwiste resultaat van de verkiezingen.

De Controledienst beschikt over 30 kalenderdagen om zijn beslissing aan de betrokken partijen ter kennis te brengen.

E Artikel 31

De publicaties en brieven die de aangeslotenen worden toegezonden in verband met de

verkiezingsprocedure, worden tevens aan de Controledienst toegezonden.

Ook de samenstelling van het kiesbureau en een kopie van het proces-verbaal van de verkiezingsprocedure

worden aan de controledienst medegedeeld.

Installatie van de Algemene Vergadering

[] Artikel 32

De nieuwe Algemene Vergadering wordt na een termijn van ten hoogste 30 kalenderdagen na de datum van afsluiting van de verkiezingsperiode geïnstalleerd. Elk beroep bij de Controledienst schort deze termijn van 30 dagen op.

De leden van de effectieve leiding van de VMOB kunnen niet raadgevende stem de Algemene Vergadering bijwonen.

Verlies van de hoedanigheid van afgevaardigde

E Artikel 33

A.Verliest, bij beslissing van de Algemene vergadering van de VMOB, de hoedanigheid van afgevaardigde, degene die niet langer de door artikel 15 van onderhavige statuten getelde voorwaarden vervult of om enige andere gewettigde reden.

B.Verliest van rechtswege de hoedanigheid van afgevaardigde, de persoon die niet langer aangesloten is bij de VMOB.

Bevoegdheden van de Algemene Vergadering

E Artikel 34

De Algemene Vergadering beraadslaagt en beslist over de aangelegenheden bedoeld in artikel 15 van de

wet van 6 augustus 1990 en volgens de modaliteiten vastgesteld in de artikelen 16, 17 en 18 van dezelfde wet,

tenzij onderhavige statuten anders bepalen.

Meer bepaald beraadslaagt en beslist de Algemene Vergadering over de volgende aangelegenheden:

1 °de statutenwijzigingen;

2°de verkiezing en de afzetting van de Bestuurders;

3°de goedkeuring van de begrotingen en de jaarrekeningen;

4°de aanstelling van een Commissaris;

5°de samenwerking met de publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersonen, bedoeld in artikel 43 van

de wet van 6 augustus 1990;

6°de ontbinding van de Maatschappij van onderlinge bijstand.

[? Artikel 35

De Algemene Vergadering mag aan de Raad van Bestuur de bevoegdheid delegeren om te beslissen over

de aanpassingen van de bijdragen. Deze delegatie is geldig voor één jaar en is hernieuwbaar.

De aanpassingen worden aan de Controledienst medegedeeld.

Beraadslagingen van de Algemene Vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 36

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald in de wet of in de statuten alsook wanneer ten minste een vijfde van de leden van de Algemene Vergadering erom verzoekt.

De bijeenroeping gebeurt bij individueel bericht of bij een bericht in een publicatie verspreid onder alle reden van de Algemene Vergadering.

Dit bericht moet verstuurd of gepubliceerd worden uiterlijk 20 kalenderdagen vóór de datum van de Algemene Vergadering en bevat tevens de agenda van deze vergadering.

De Algemene Vergadering kan enkel beraadslagen over de op de agenda geplaatste punten.

C Artikel 37

De Algemene Vergadering wordt ten minste eenmaal per jaar, op de door de Raad van Bestuur

vastgestelde dag en plaats, samengeroepen met het oog op de goedkeuring van de jaarrekening en de

begroting. De Raad van Bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, de oproepingsbevoegdheid overdragen

aan de Voorzitter.

Elk lid van de Algemene Vergadering moet uiterlijk acht dagen vóór de datum van de Algemene

Vergadering over documentatie beschikken die de volgende gegevens bevat:

1 °het activiteitsverslag van het afgelopen dienstjaar met een overzicht van de werking van de verschillende

diensten;

2°de opbrengst van de ledenbijdragen en hun wijze van aanwending;

3°1-iet ontwerp van jaarrekening, omvattende de balans, de resultatenrekening en de toelichting, alsmede het

verslag van de commissaris;

4°het ontwerp van begroting voor het volgende dienstjaar.

Elk aangeslotene van de MOB kan op eenvoudige aanvraag een synthese van deze documentatie

bekomen.

Na goedkeuring door de Algemene Vergadering worden de in dit artikel vermelde stukken en de notulen van

vergadering aan de Controledienst overgemaakt, binnen de door de Dienst vastgestelde termijn.

Om over te gaan tot een aanpassing van de statuten en de bijdragen, kan ook een Buitengewone Algemene

Vergadering worden bijeengeroepen.

E Artikel 38

De beslissingen worden geldig genomen indien minstens de helft van de afgevaardigden aanwezig of vertegenwoordigd is en bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen, behalve in de gevallen waarin de wet of deze statuten het anders bepalen.

De beslissingen van de Algemene Vergadering moeten genomen worden bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde afgevaardigden en met inachtneming van de wettelijke en regelgevende bepalingen ter zake.

Indien het vereiste aanwezigheidsquorum de eerste maal niet is bereikt, wordt een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen. Op de agenda van deze vergadering kunnen slechts punten worden hernomen die op de agenda van de eerste Algemene Vergadering stonden. Deze tweede Algemene Vergadering beraadslaagt geldig welke ook het aantal aanwezige leden zijn. Die tweede vergadering mag niet minder dan 20 dagen na de eerste worden gehouden.

Elk lid van de Algemene Vergadering beschikt over één stem.

Een Bestuurder die eveneens lid is van de Algemene Vergadering mag niet deelnemen aan de beraadslaging en de stemming aangaande zijn persoonlijke toestand.

De personen uitgesloten van de stemming worden niet in aanmerking genomen voor de berekening van het aanwezigheidsquorum voor het betrokken agendapunt.

C Artikel 39

Wanneer een afgevaardigde in de onmogelijkheid verkeert om op de Algemene Vergadering aanwezig te zijn, kan hij volmacht geven aan een andere afgevaardigde. Een afgevaardigde kan slechts drager zijn van één enkele volmacht.

Artikel 40

Overeenkomstig de bepalingen van artikel 32 van de wet van 6 augustus 1990, wijst de Algemene Vergadering een Commissaris aan, gekozen uit een lijst van door de Nationale Bank van België erkende revisoren, leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De Commissaris brengt verslag uit aan de jaarlijkse Algemene Vergadering op de agenda waarvan de goedkeuring van de jaarrekening van het dienstjaar staat.

De opdracht van de Commissaris wordt vastgesteld voor een hernieuwbare termijn van 3 jaar.

De Commissaris is aanwezig op de Algemene Vergadering die beraadslaagt over een verslag dat hij zelf heeft opgesteld.

De Commissaris heeft het recht om de Algemene Vergadering toe te spreken over de punten die met zijn opdracht verband houden.

Afdeling 2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur

DArtikel 41: Samenstelling van de Raad van Bestuur

De VMOB wordt bestuurd door een door de Algemene Vergadering verkozen Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste tien bestuurders en ten hoogste een aantal bestuurders dat de helft van het aantal leden van de Algemene Vergadering van deze VMOB niet mag overtreffen.

DArtikel 42: Voorzitterschap en Ondervoorzitterschap

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een Voorzitter en eventueel één of meerdere Vice-voorzitters. Bij afwezigheid of onbeschikbaarheid van de Voorzitter, worden zijn functies voorlopig vervuld door één der Vice-voorzitters of door de oudste Bestuurder.

DArtikel 43: Remuneratie

De bestuursopdracht wordt kosteloos uitgevoerd. De bestuurder kan echter vergoed worden voor zijn

verplaatsingskosten, waarvan het bedrag door de Algemene vergadering zal vastgesteld worden.

Verkiezing van de Raad van Bestuur

DArtikel 44: Duur van het mandaat

De leden van de Raad van Bestuur worden door de Algemene Vergadering verkozen voor een termijn van 6

jaar. Het mandaat van bestuurder is hernieuwbaar.

['Artikel 45: Verkiesbaarheidsvoorwaarden

§ 1 Om lid te kunnen zijn van de Raad van Bestuur moet men meerderjarig en van goed zedelijk gedrag zijn. Het is evenwel niet vereist deel uit te maken van de Algemene Vergadering.

Om als lid van de Raad van Bestuur verkozen te worden, mag men bij de verkiezing de leeftijd van 70 jaar niet hebben bereikt. Op 1 januari van het dienstjaar na het jaar waarin een Bestuurder de leeftijd van 70 jaar heeft bereikt, loopt zijn mandaat van rechtswege af.

§ 2 De Raad is samengesteld uit ten minste één persoon van elk geslacht.

§ 3Er is onverenigbaarheid tussen enerzijds het uitoefenen van een bestuursmandaat in de VMOB, en anderzijds een gelijkaardige functie in een medisch-sociale instelling waarin een gedeelte of het geheel der prestaties het voorwerp zijn van een tegemoetkoming van de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen.

§ 4De Raad telt ten minste één lid dat, overeenkomstig artikel 11 van het koninklijk besluit van 26 augustus 2010 (en behoudens in de hypothese van artikel 14ter, derde lid, van de wet van 9 juli 1975), een onafhankelijk bestuurder is in de zin van artikel 526ter van het Wetboek van Vennootschappen die bovendien beschikt over de nodige deskundigheid op het gebied van boekhouding en/of audit. Die onafhankelijke bestuurders moeten niet noodzakelijkheid lid zijn van de VMOB.

§ 5 De Raad van Bestuur mag niet voor meer dan één vierde zijn samengesteld uit personen die door de afdelingen of door de Landsbond van Onafhankelijke Ziekenfondsen worden bezoldigd.

f1Artikel46: Kandidatuur

De kandidaturen worden, ten laatste 15 kalenderdagen vóór de Algemene Vergadering die over de

aanstelling, vernieuwing of aanvulling van de Raad van Bestuur moet beslissen, per aangetekend schrijven aan

de Voorzitter van de Raad van Bestuur gericht.

De Voorzitter stelt de lijst van de kandidaten op.

Onverminderd het recht van de leden van de Algemene Vergadering om hun kandidatuur voor te dragen,

kan de uittredende Raad van Bestuur zijn eigen lijst van kandidaten voordragen aan de Algemene Vergadering.

DArtikel 47: Procedure voor de verkiezing van de bestuurders

De verkiezing van de Bestuurders geschiedt bij geheime stemming, tenzij het aantal kandidaten gelijk aan of

lager is dan het aantal te begeven mandaten. In dat laatste geval zijn ze van rechtswege verkozen.

De stemming verloopt overeenkomstig het voorschrift van artikel 24 van deze statuten.

Wanneer de door de uittredende Raad van Bestuur voorgedragen lijst bovenaan de lijst meer dan de helft

van de geldig uitgebrachte stemmen behaalt, zijn de kandidaten op deze lijst van rechtswege verkozen.

Indien dit niet het geval is, zijn de kandidaten van elke afdeling verkozen die het grootste aantal stemmen

halen. De lijststemmen worden verdeeld overeenkomstig de bepaling van het tweede lid van artikel 27 van

onderhavige statuten.

Bij gelijkheid van stemmen tussen meerdere kandidaten voor het laatste te begeven mandaat, wordt het

mandaat toegewezen aan de kandidaat die het langste aangesloten is.

Zijn ongeldig:

-andere bulletins dan aan de leden van de Algemene Vergadering werden bezorgd;

-bulletins die meer dan één stem bevatten;

-bulletins die geen stem uitdrukken;

-bulletins waarop overschrijvingen en doorhalingen voorkomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Vervanging, ontslag of afzetting van de Bestuurders

rl Artikel 48

De vervanging van overleden en ontslagnemende Bestuurders of Bestuurders die de leeftijdsgrens hebben bereikt, vindt plaats op de eerstvolgende Algemene Vergadering en volgens de procedure bedoeld bij artikel 47 van deze statuten.

De aldus verkozen Bestuurder doet het mandaat uit van degene die hij vervangt.

Het ontslag, de afzetting of de uitsluiting uit de MOB houdt van rechtswege het einde van het mandaat van lid van de Raad van Bestuur in. Hetzelfde geldt bij verlies van de hoedanigheid van lid van de Algemene vergadering, als de bestuurder in die hoedanigheid werd verkozen.

D Artikel 49

De Algemene Vergadering kan beslissen tot afzetting van een Bestuurder.

Daartoe moeten 2/3 van de leden van de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De

beslissing wordt genomen met meerderheid van stemmen.

Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

[1 Artikel 50

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig

of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de VMOB, met uitzondering van deze

die door de wet of deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad is bevoegd om elke beheersdaad te stellen die de VMOB aanbelangt en om het verstrekken van

voordelen zo rationeel en economisch mogelijk te organiseren.

De Raad is belast met de uitvoering van de beslissingen van de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de benoeming van de effectieve leiding van de VMOB, die

belast is met het dagelijks bestuur ervan.

De Raad van Bestuur bepaalt het algemeen beleid op grond waarvan de effectieve leiding zijn functies

uitoefent.

Q' Artikel 51

De Raad van Bestuur legt ieder jaar de jaarrekening van het afgelopen dienstjaar en het ontwerp van

begroting van het volgende dienstjaar ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voor.

Beraadslaging van de Raad van Bestuur

Cl Artikel 52

De Raad van Bestuur komt ten minste eenmaal per jaar bijeen en telkens ais het belang van de VMOB het

vereist.

De oproepingen, die de agenda bevatten, worden, ten minste 8 dagen vóór de vergadering, door de

Voorzitter of de Secretaris verzonden.

De Raad van Bestuur kan, op oproeping van de Voorzitter van de Raad van Bestuur of van de Voorzitter van de effectieve leiding, of op verzoek van een derde van de leden ervan, met spoed en dadelijk worden bijeengeroepen. Die oproeping vermeldt de punten die op de agenda staan.

Q' Artikel 53

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wanneer een Bestuurder in de onmogelijkheid verkeert om op een vergadering van de Raad van Bestuur aanwezig te zijn, kan hij, met een eenvoudige brief, fax- of e-mailbericht, volmacht geven aan een andere Bestuurder om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Een Bestuurder kan echter slechts drager zijn van één enkele volmacht.

{ Artikel 54

De resoluties van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in notulen die aan de leden van de Raad worden

bezorgd.

Die notulen worden ter zetel van de VMOB bewaard en door de Voorzitter van de vergadering en één Bestuurder ondertekend.

Afdeling 3

Effectieve leiding - Directiecomité

DArtikel 55: Effectieve leiding  Directiecomité

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Met uitzondering van de bevoegdheden die door de wet of onderhavige statuten strikt voorbehouden worden aan de Raad van Bestuur, kan de Raad, onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks bestuur delegeren aan een Effectieve Leiding of een Directiecomité.

In dergelijk geval moet de Effectieve Leiding of het Directiecomité samengesteld zijn uit ten minste twee personen en haarazijn verantwoordelijkheid collegiaal uitoefenen.

De Effectieve Leiding of het Directiecomité kan de haarthem toegewezen taken onder haar of zijn leden verdelen.

De Effectieve Leiding is samengesteld uit natuurlijke personen, al dan niet Bestuurders.

De leden van de Effectieve Leiding worden benoemd en ontslagen door de Raad van Bestuur.

De Effectieve Leiding brengt bij de Raad van Bestuur verslag uit over haar beheer. Ze verschaft de Raad alle stukken en inlichtingen die nuttig zijn of die de Raad nodig acht voor de uitoefening van zijn opdracht.

Wanneer het voor de analyse van een bijzonder probleem nodig wordt geacht, kan de Effectieve Leiding zich laten bijstaan door onafhankelijke consulenten of door personeelsleden met een bijzondere bekwaamheid op het gebied waarin het probleem zich stelt.

De beslissingen worden collegiaal genomen en de leden gaan uit hoofde van hun functie geen persoonlijke verbintenis aan. Ze zijn enkel aansprakelijk voor de uitoefening van hun lastgeving.

De Raad van Bestuur vertrouwt de rechtstreekse verantwoordelijkheid voor de organisatie van de interne controle toe aan het Directiecomité of de Effectieve leiding.

Artikel 56

De Effectieve Leiding of het Directiecomité wordt voorgezeten door één van de leden ervan, aangewezen

onder de leden die de hoedanigheid van Bestuurder hebben.

Artikel 57

Overeenkomstig artikel 55 van onderhavige statuten, is de Effectieve Leiding of het Directiecomité belast met het dagelijks bestuur van de VMOB.

Het Directiecomité of de Effectieve Leiding werkt een integriieitsbeleid uit in een beleidsnota die geregeld wordt bijgewerkt.

ln het kader van de opdracht tot invoering en, ten minste jaarlijkse, evaluatie van een gepast intern controlesysteem, neemt het Directiecomité of de Effectieve Leiding de gepaste maatregelen zodat de VMOB permanent over een doeltreffende compliancefunctie beschikt.

Het Directiecomité of de Effectieve Leiding bericht de Raad van Bestuur ten minste eenmaal per jaar over de stand van de compliancesituatie, desgevallend door bemiddeling van het Auditcomité.

Het Directiecomité of de Effectieve Leiding neemt de nodige interne controlemaatregelen, zodat alle diensten en alle vestigingen van de VMOB over duidelijke en eenvormige functie- en verantwoordelijkheidsomschrijvingen op het gebied van de integriteit van het verzekeringsbedrijf beschikken. De coördinatie en het nemen van initiatieven dienaangaande wordt toevertrouwd aan een compliancecel. Het Directiecomité of de Effectieve Leiding onderzoekt of er aan de compliancecel, naargelang de omvang en de organisatie ervan, bijkomende taken moeten toevertrouwd worden.

Artikel 58: Vertegenwoordiging van de Maatschappij van onderlinge bijstand

De VMOB wordt geldig vertegenwoordigd en, in rechte en in alle aangelegenheden die haar aanbelangen,

ten aanzien van derden verbonden:

1.hetzij door de Voorzitter van de Raad van Bestuur;

2.hetzij door twee Bestuurders die gezamenlijk optreden;

3.hetzij door de Voorzitter van de Effectieve Leiding;

4.hetzij door twee leden van de Effectieve Leiding of het Directiecomité die gezamenlijk optreden,

zonder dat ze jegens derden het bewijs moeten leveren van een voorafgaande beslissing of een bijzondere

volmacht vanwege de Raad van Bestuur.

Afdeling 4

Het Auditcomité

1' Artikel 59

De VMOB heeft geen Auditcomité opgericht omdat ze over een afwijking beschikt op grond van artikel 14ter van de wet van 9 juli 1975. Indien deze voorwaarden niet meer zouden gelden, zat de VMOB een Auditcomité oprichten overeenkomstig de geldende regelgeving.

De Raad van Bestuur komt ten minste eenmaal per jaar bijeen om de opdrachten van een Auditcomité uit te voeren volgens de bepalingen van artikel 14ter van de wet van 9 juli 1975.

Tijdens deze bijeenkomst van de Raad van Bestuur worden de volgende opdrachten behandeld:

omonitoring van het financiële verslaggevingsproces;

omonitoring van de doeltreffendheid van de systemen voor interne controle en risicobeheer van de VMOB; omonitoring van de interne audit en de desbetreffende activiteiten;

omonitoring van de wettelijke controle van de jaarrekening en de geconsolideerde jaarrekening, inclusief opvolging van de vragen en aanbevelingen geformuleerd door de erkende Commissaris;

obeoordeling en monitoring van de onafhankelijkheid van de erkende Commissaris, waarbij met name wordt gelet op de verlening van bijkomende diensten aan de gecontroleerde entiteit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur gaat jaarlijks na of de VMOB in regel is met de bepalingen van § 1, 2 en 3 en § 5, 1 ste lid van artikel 14bis van de wet van 9 juli 1975 en neemt kennis van de doeltreffende maatregelen die werden genomen.

Afdeling 5

De Commissaris en de jaarrekening

DArtikel 60: Commissaris

De Commissaris wordt aangesteld, ontslagen en afgezet door de Algemene Vergadering, overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 38 -40quinquies van de wet van 9 juli 1975. De opdracht van Commissaris kan enkel worden toevertrouwd aan een bedrijfsrevisor, erkend door de Nationale Bank van België overeenkomstig artikel 40 van voormelde wet van 1975.

Elke aanstelling (en vernieuwing van de opdracht) van een Commissaris is onderworpen aan de voorafgaande instemming van de Nationale Bank van België.

De Nationale Bank van België kan de instemming die zij aan een erkend Commissaris heeft verleend, steeds herroepen bij beslissing die gemotiveerd is door redenen die verband houden met zijn statuut of zijn opdracht als erkend Commissaris, zoals bepaald door of krachtens voormelde wet. Met deze herroeping eindigt de opdracht van Commissaris.

Ingeval een erkend Commissaris ontslag neemt, worden de Nationale Bank van België en de VMOB hiervan vooraf in kennis gesteld, met opgave van de motivering.

Het voorstel om een erkend Commissaris van zijn opdracht te ontslaan, wordt ter advies voorgelegd aan de Nationale Bank van België. Dit advies wordt meegedeeld aan de Algemene Vergadering.

De erkende Commissaris verleent zijn medewerking aan het toezicht van de Nationale Bank van België, op zijn eigen en uitsluitende verantwoordelijkheid en overeenkomstig artikel 40quater van voormelde wet, volgens de regels van het vak en de richtlijnen van de Bank.

De erkende Commissaris brengt bij de Raad van Bestuur verslag uit over belangrijke zaken die bij de uitoefening van zijn wettelijke controle van de jaarrekening aan het licht zijn gekomen, en meer bepaald over ernstige tekortkomingen in de interne controle met betrekking tot de financiële verslaggeving.

De erkende Commissaris:

a)bevestigt jaarlijks zijn onafhankelijkheid van de VMOB;

b)meldt jaarlijks alle voor de VMOB verrichte bijkomende diensten;

c)voert met de Raad van Bestuur overleg over de bedreigingen voor zijn onafhankelijkheid en de veiligheidsmaatregelen die zijn genomen om deze bedreigingen in te perken, zoals door hem onderbouwd.

DArtikel 61: Boekjaar

Het dienstjaar van de VMOB begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

l]Artikel 62: Jaarrekening

De Raad van Bestuur stelt na afsluiting van het boekjaar een inventaris op en maakt een jaarrekening op,

bevattende een balans, de resultatenrekening en de toelichting.

HOOFDSTUK IV

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE DOOR DE MAATSCHAPPIJ VAN ONDERLINGE BIJSTAND

TOEGEKENDE VOORDELEN

DArtikel 63: Verkrijging van het recht op tegemoetkoming

Om recht te hebben op de tegemoetkoming, moet de aangeslotene:

a)in regel zijn met zijn bijdrage;

b)de voor de betrokken dekking voorziene wachttijd doorlopen hebben.

1°In regel zijn met de bijdrage

Om de tegemoetkoming van de VMOB te bekomen, moeten de bijdragen voor de betrokken periode

ontvangen zijn overeenkomstig de artikelen 6, 8 en 9.

Om de tegemoetkoming van de VMOB te bekomen mag de aangeslotene van de aanvullende verzekering

van zijn ziekenfonds niet uitgesloten worden.

2° Wachttijd

1)Algemene voorwaarde

Voor de toekenning van de tegemoetkomingen van de VMOB en meer bepaald voor elke dekking, is een

wachttijd vereist van zes maanden vanaf de datum van aansluiting zoals bepaald in artikel 6, behalve ais een

afwijking in bijlage 1 van de statuten voorzien is.

De wachttijd is een periode tijdens dewelke de VMOB geen kosten mag dekken.

2)Afwijking van de wachttijd ten gunste van nieuwe aangeslotenen die voorheen gedekt waren door een

soortgelijke onderlinge aanvullende verzekeringsdienst

Van de wachttijd van 6 maanden, voorzien sub punt 1, kan worden afgeweken ten gunste van

aangeslotenen die, op grond van bewijskrachtige stukken, bewijzen dat ze tot de datum van aansluiting bij de

VMOB, konden genieten van een soortgelijke onderlinge aanvullende verzekering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Wanneer de nieuw aangeslotene tot de datum van zijn aansluiting gedekt was door een soortgelijke onderlinge aanvullende verzekering, zal hij tijdens de wachttijd van 6 maanden recht hebben op de dekking door de VMOB, mits hij de volledige wachttijd bij de vorige onderlinge entiteit volledig heeft doorlopen.

Indien die wachttijd slechts gedeeltelijk werd vervuld, zal de nieuw aangeslotene een wachttijd die overeenstemt met de ontbrekende maanden om een totale wachttijd van 6 maanden te bereiken, moeten doorlopen. Na afloop van die periode, zal hij recht hebben op dekking.

C Artikel 64: Uitsluitingen en algemene beperkingen

Niet gedekt zijn de verzorging van een ziekte of een ongeval:

-die het gevolg zijn van oorlogsfeiten: de waarborg blijft evenwel verworven tijdens de eerste 14 dagen na het begin van de vijandelijkheden indien het lid verrast werd door het uitbreken van een oorlogstoestand tijdens een reis in het buitenland;

-die het gevolg zijn van de beoefening van een betaalde sport met inbegrip van de training;

-die het gevolg zijn van rellen, van burgeroorlogen, van alle collectieve gewelddaden van politieke, ideologische of sociale oorsprong die al dan niet gepaard gaan met opstand tegen de overheid of elke erkende macht, behalve indien de aangeslotene het bewijs levert dat hij niet actief en vrijwillig aan deze gebeurtenissen heeft deelgenomen;

-die zich voordoen op een ogenblik waarop de aangeslotene zich onder de invloed van bedwelmende of verdovende middelen of van andere drugs bevond;

-die het gevolg zijn van de vrijwillige deelname aan een misdaad of een misdrijf;

-die het gevolg zijn van een opzettelijke handeling van de aangeslotene, behalve bij redding van personen of goederen, of van een vrijwillige vergroting van het risico door de aangeslotene. Het opzet wordt weerhouden wanneer de aangeslotene vrijwillig en bewust gedrag vertoonde dat voorzienbare schade veroorzaakte, waarbij het echter niet vereist is dat hij de bedoeling had de schade te veroorzaken zoals ze zich heeft voorgedaan;

-die het gevolg zijn van dronkenschap, alcoholisme of toxicomanie;

-die het gevolg zijn van kernreacties.

r !Artikel 65: Algemene dekkingsvoorwaarden

1 °Inaanmerkingneming van de toestand van de aangeslotene voor wat de verkregen rechten betreft

Er wordt geen rekening gehouden met kosten voor zover deze kunnen worden gedekt:

-door de verplichte verzekering geneeskundige verzorging en uitkeringen, georganiseerd door de gecoördineerde wet van 14 juli 1994 en de koninklijke besluiten tot uitvoering ervan en door het koninklijk besluit van 30 juni 1964;

-door de wetgeving op de arbeidsongevallen (wet van 10 april 1971 en koninklijk besluit tot uitvoering ervan) en op de beroepsziekten (wet van 3 juni 1970 en koninklijk besluit tot uitvoering ervan);

-door de Europese verordeningen nr. 1408/71, 574172 en 883/04 of door een door België gesloten multilaterale of bilaterale socialezekerheidsovereeenkomst.

De gedekte supplementen worden dus bepaald door verwijzing naar deze tussenkomsten. Indien de aangeslotene om een of andere reden niet gerechtigd is om aanspraak te maken op één of meerdere van voormelde tegemoetkomingen, komt de VMOB op dezelfde wijze tussen als voor een aangeslotene die recht heeft op deze tegemoetkomingen.

2°Cumulatie van dekkingen

Indien de schade reeds gedekt wordt door het gemeen recht, een andere wetgeving of een verzekeringsovereenkomst waaraan de aangeslotene rechten ontleent, zowel bij een verzekeringsmaatschappij als bij een Belgische instelling van onderlinge bijstand, moet hij dit bij zijn aanvraag tot tegemoetkoming, zoals bedoeld in artikel 68, vermelden.

Wanneer hetzelfde belang middels verschillende verzekeringsovereenkomsten verzekerd is tegen hetzelfde risico, kan de aangeslotene van elke verzekeraar vergoeding eisen, binnen de perken van de verplichtingen van elke verzekeraar en ten beloop van de vergoeding waarop hij recht heeft.

Behoudens bij overeenstemming over een andere wijze van verdeling tussen de verzekeraars, wordt de last van de vergoeding over de verzekeraars verdeeld in verhouding tot hun respectieve verplichtingen.

Wanneer de bedragen toegekend op grond van een andere wetgeving, het gemeen recht of een verzekeringsovereenkomst lager zijn dan de door de VMOB toegekende tegemoetkomingen, heeft de begunstigde recht op het verschil ten faste van de VMOB.

Wanneer de schade door het gemeen recht of een andere wetgeving kan gedekt worden, kan de VMOB haar tegemoetkomingen voorlopig toekennen, zolang de schade niet daadwerkelijk is vergoed.

In dergelijk geval zal de VMOB in de rechten treden die de aangeslotene tegen de schuldenaar van de verstrekking kan uitoefenen. De aangeslotene mag, zonder voorafgaande toelating, geen schikking treffen met de schuldenaar van de verstrekking.

3°Algemene beperking

De door de VMOB toegekende voordelen, samengevoegd met enige andere tegemoetkoming, mogen nooit meer bedragen dan het bedrag van de kosten die de aangeslotene werkelijk heeft gedaan.

['.Artikel 66: Verjaring

De vordering tot betaling van de financiële tegemoetkomingen en verstrekkingen met betrekking tot de in deze statuten vermelde voordelen en elke andere vordering ingevolge de verzekeringsovereenkomst, verjaart na drie jaar vanaf de dag van de gebeurtenis die ze heeft doen ontstaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vordering tot betaling van de bedragen die de betaling van financiële tegemoetkomingen en verstrekkingen toegekend in het kader van de in deze statuten vermelde diensten op een hoger bedrag brengen, verjaart door verloop van drie jaar vanaf het einde van de maand waarin deze betaling werd gedaan.

De vordering tot terugbetaling van de waarde van de financiële tegemoetkomingen en verstrekkingen die in het kader van de in deze statuten vermelde diensten onrechtmatig werden toegekend, verjaart na verloop van drie jaar vanaf het einde van de maand waarin de betaling werkelijk werd gedaan.

Deze verjaring geldt niet wanneer de onverschuldigde toekenning van financiële tegemoetkomingen en verstrekkingen werd uitgelokt door bedrieglijke handelingen waarvoor degene die ervan heeft genoten aansprakelijk is. In dat laatste geval bedraagt de verjaringstermijn vijf jaar vanaf het einde van de maand waarin de betaling werkelijk werd gedaan.

De vordering tot betaling van de bijdragen voor de in deze statuten vermelde diensten verjaart na verloop van drie jaar vanaf het einde van de maand waarop de onbetaalde bijdragen betrekking hebben.

De vordering tot terugbetaling van de onverschuldigd betaalde bijdragen voor de in deze statuten vermelde diensten verjaart na verloop van drie jaar vanaf de dag waarop de onverschuldigde bijdragen werkelijk werden betaald.

Een ter post aangetekend schrijven volstaat om de verjaring te stuiten. De stuiting kan worden verlengd.

De verjaring wordt gestuit wegens overmacht.

FTArtikel 67: Medische controle

De VMOB behoudt zich het recht voor om de gezondheidstoestand van de aangeslotene te laten

onderzoeken door een arts die zij zelf bij de verstrekking van de dekking heeft erkend.

(Artikel 68: betaling van de voordelen

Om de voorziene voordelen te verkrijgen, moet de aangeslotene een door de VMOB afgeleverd document "Tegemoetkomingsaanvraag" invullen en de VMOB alle bewijsstukken die zijn uitgaven staven verstrekken. De VMOB kan steeds alle noodzakelijk geachte bijkomstige stukken eisen.

De terugbetalingen worden toegekend aan de effectieve aangeslotenen of aan enige andere persoon die voorzien is van een schriftelijke volmacht, en zulks vanaf de ontvangst van de bewijsstukken inzake de gedane kosten en de afrekening van de wettelijke tegemoetkomingen.

DArtikel 69

De dossiers inzake de tegemoetkomingen, die inzonderheid de in artikel 68 bedoelde stukken en alle andere bescheiden die betrekking hebben op de terugbetaling bevatten, worden gedurende drie jaar bewaard ter zetel van de instelling waar die bescheiden worden verzameld, zoals bepaald in artikel 163 van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen gecoordineerd op 14 juli.

flArtikel 70: Wijziging van de dekkingsvoorwaarden

In geval van aanpassing van de bijdragen of de dekkingsvoorwaarden, zullen deze aanpassingen van toepassing zijn vanaf 1 januari van het jaar na de beslissing van de statutaire organen van de VMOB.

Behoudens de aanpassing aan de index, voorzien bij artikel 138bis-4 §2 en §3 van de wet van 26 juni 1992 (landverzekeringsovereenkomst) en behoudens de aanpassing voorzien bij artikel 138bis-4, §4 en §5 van dezelfde wet, mogen de bijdragen evenwel slechts worden gewijzigd:

1° wanneer de reële en significante stijging van de kostprijs van de gewaarborgde prestaties of wanneer de evolutie van de te dekken risico's dit vereist;

2° of in geval van significante en uitzonderlijke omstandigheden.

De werkelijke en significante stijging van de kostprijs van de gewaarborgde prestaties, de evolutie van de te dekken risico's en de significante en uitzonderlijke omstandigheden bedoeld in het vorige lid worden beoordeeld door de Controledienst.

Daarnaast mogen de voorwaarden inzake de dekking van de leden enkel gewijzigd worden op grond van duurzame objectieve elementen en op een wijze die evenredig is met deze elementen dewelke eveneens aan de beoordeling van de Controledienst worden onderworpen.

De bijdragen kunnen ook in functie van de verschillende belastingen van toepassing verhoogd worden.

CjArtikel 71: Geschil

De bevoegde rechtbanken zijn deze van de woonplaats van de verzekeringsnemer.

HOOFDSTUK V

SAMENSTELLING VAN HET MAATSCHAPPELIJK VERMOGEN

CiArtikel 72: Samenstelling van het maatschappelijk vermogen

Het maatschappelijk vermogen bestaat uit:

a)de opbrengst van de bijdragen;

b)aan de VMOB toegekende schenkingen, legaten en subsidies;

c)de interesten van de beleggingen en de winst op de effecten.

Die worden belegd overeenkomstig de dienaangaande geldende wettelijke en reglementaire bepalingen.

Het maatschappelijk vermogen mag nooit onttrokken worden aan het door de statuten bestemde doel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du 1>loniteur belge

MOD 2.2

HOOFDSTUK VI

WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Artikel 73

Elk voorstel tot wijziging van de statuten dient voorgelegd te worden aan de Raad van Bestuur, die oordeelt of er gevolg aan dient te worden gegeven en die verslag uitbrengt op de eerstkomende Algemene Vergadering.

De statuten kunnen alleen worden gewijzigd door een Buitengewone Algemene Vergadering,die hiertoe speciaal wordt bijeengeroepen. De oproepingen moeten de beoogde statutenwijzigingen vermelden.

Er kan alleen tot een statutenwijziging worden besloten indien de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is en de beslissing met een meerderheid van twee derde van de uitgebrachte stemmen wordt genomen. Indien het vereiste aanwezigheidsquorum niet is bereikt, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die rechtsgeldig beraadslaagt, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigd leden.

De Raad van Bestuur beslist over de aanpassingen die moeten aangebracht worden aan de definitie van de verstrekkingen, beschreven in bijlage 1 bij deze statuten. Die aanpassingen worden ter goedkeuring voorgelegd aan de eerstvolgende Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK VII

ONTBINDING EN VEREFFENING

Li Artikel 74

De VMOB kan alleen ontbonden worden door een beslissing van een Buitengewone Algemene

Vergadering, speciaal daartoe bijeengeroepen overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 45 § 1 en 2, 46 §

2 en 4 en 46bis van de wet van 6 augustus 1990.

Het bericht van bijeenroeping vermeldt:

1°de redenen van de ontbinding

2°de financiële toestand van de Maatschappij van onderlinge bijstand;

3°de bestemming van het maatschappelijk vermogen;

ede vormen en de voorwaarden van de vereffening.

De Buitengewone Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen als de helft van de leden

aanwezig of vertegenwoordigd is. Om rechtsgeldig te zijn, moet de beslissing tot ontbinding genomen zijn met

een meerderheid van 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden met stemrecht.

De Algemene Vergadering stelt één of meer vereffenaars aan, gekozen onder de revisoren, leden van het

Instituut der Bedrijfsrevisoren, volgens de door de wet gestelde modaliteiten.

H Artikel 75

Bij ontbinding van de VMOB, moeten de reservefondsen bij voorrang aangewend worden ten gunste van de

leden van wie het recht op prestaties bestaat op het ogenblik van de stopzetting van deze diensten.

Aan de eventuele overblijvende activa, geeft de Algemene Vergadering een bestemming in

overeenstemming met de statutaire doelen.

HOOFDSTUK VIII

GEVALLEN WAARIN DE STATUTEN NIET VOORZIEN

[7 Artikel 76

Alle gevallen die niet in de statuten en de bijzondere reglementen van de Maatschappij van onderlinge bijstand zijn voorzien, worden beoordeeld door de Raad van Bestuur die zijn beslissingen ter goedkeuring voorlegt aan de eerstkomende Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK IX

INWERKINGTREDING VAN DE STATUTEN

11 Artikel 77

Onderhavige statuten treden in werking op de door de Algemene Vergadering vastgestelde datum en voor

het eerst op 1 april 2012.

HOOFDSTUK X

SLOTBEPALINGEN

[~ Artikel 78

Elke klacht betreffende de in onderhavige statuten beoogde dekkingen kan worden gericht aan:

-de Maatschappij van onderlinge bijstand, via de afdeling waarbij de betrokken persoon is aangesloten;

-de Ombudsdienst Verzekeringen, de Meeüsssuare 35 te 1000 Brussel - www.ombudsman.as

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

OVERGANGSBEPALINGEN

fln afwijking van artikel 12, dat bepaalt dat de afgevaardigden verkozen worden voor een vernieuwbare termijn van 6 jaar, zal het eerste mandaat van de afgevaardigden ingaan op de datum van de eerstvolgende verkiezingen van de Maatschappij van onderlinge bijstand.

[In afwijking van de artikelen 13 en 14 die bepalen dat de afgevaardigden verkozen worden onder de aangeslotenen van de VMOB, maar aangezien de VMOB bij haar oprichting nog geen aangeslotenen heeft, zullen de afgevaardigden verkozen worden onder de leden van het Ziekenfonds "Securex". De verkozen leden gaan de verbintenis aan zich binnen een termijn van 3 maanden, vanaf de goedkeuring van de statuten door de Controledienst voor de Ziekenfondsen, zich bij de VMOB aan te sluiten.

[In afwijking van artikel 61 dat bepaalt dat het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar, zal het eerste boekjaar van de VMOB aanvangen op 1 april 2012 en eindigen op 31 december 2012.

Bijlage 1 Definitie van de verzekeringen

Bijlage 2: Maandelijkse bijdragen op 01/04/2012

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING TOT OPRICHTING VAN DE ONDERLINGE VERZEKERINGSVERENIGING "SECUREX" VAN 20 SEPTEMBER 2011

VERKIEZING VAN DE BESTUURDERS IN DE RAAD VAN BESTUUR VAN DE VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ VAN ONDERLINGE BIJSTAND (VMOB)

De Voorzitter wijst erop dat conform het koninklijk besluit van 5 oktober 2000 en artikel 41 van de statuten van de VMOB de raad van bestuur samengesteld is uit ten minste tien bestuurders en ten hoogste een aantal bestuurders dat niet meer dan de helft van het aantal afgevaardigden in de algemene vergadering van de onderlinge vereniging mag bedragen. De raad van bestuur wordt verkozen door de algemene vergadering van de onderlinge vereniging.

De kandidaturen van de onderstaande personen werden ingediend conform artikelen 44 en volgende van de statuten van de VMOB:

De heer Félix ADRIAENS, Avenue de la Corniche 2 bus A, 1310 Terhulpen

De heer Patrice COURTIN, Alexis Willemstraat 11, 1160 Oudergem

De heer Luc DEFLEM, Klimoplaan 6, 1702 Groot-Bijgaarden

De heer Henri DEWANCKELE, Kortrijkstraat 102, 9700 Oudenaarde

De heer David DUCHEYNE, Kleine Kerkhofstraat 1, 8310 Brugge

De heer René LADOUCE, Route de Vèves 84A, 5500 Furfooz

De heer Stephan LONDOZ, Olmenlaan 10, 1820 Steenokkerzeel

Mevrouw Marianne STREEL, rue de Spinoy 3, 5080 Rhisnes

Mevrouw Dominique t'KINT, Ducpetiauxlaan 142, 1060 Brussel

De heer Rik VAN QUICKENBORNE, Breestraat 8, 9270 Laarne

Conform artikel 45 §4 van de statuten wordt ook aan de algemene vergadering voorgesteld om akte te

nemen van de verkiezing als onafhankelijk bestuurder van:

de heer Jean-Pierre CHAMPAGNE, Avenue du Monde 86, 1400 Nijvel

Mijnheer de Voorzitter vraagt de leden of zij deze verkiezingen kunnen goedkeuren.

De algemene vergadering keurt deze verkiezingen goed met eenparigheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde stemmen.

AANSTELLING VAN DE COMMISSARIS

De Voorzitter stelt voor om Ernst & Young Bedrijfsrevisoren scrl - De Kleeflaan 2 te 1831 Diegem, vertegenwoordigd door Christel Weymeersch, voor drie jaar als commissaris van de VMOB aan te stellen conform artikel 60 van de statuten.

De algemene vergadering keurt deze aanstelling goed met eenparigheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

MOL) 22

Luik R Vervolg

Voor eensluidend afschrift,

Gedaante Brussel op 25 november 2011.

Patrice COURTIN, Bestuurder

Luc DEFLEM, Bestuurder.

" Vorig

behni!den aan het FlPigisch

Sîaatshlari

Op de laatste blz. van Luik B versnelden : Recto " Naara en hoedanigheid van rie instrumenterende notaris. hefzij van de hersa{nlnrenl bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van rlerrien te verterlen oordirken

Verso : Naara en handtekening

06/02/2012
ÿþ" Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

IM~I~II~IVNaIN~MI~II~NVMI

" i~asaaso* 2. JAN 2012

BRUXELLES

Greffe

Dénomination g,3. 031 ,J25-5-

(en entier) : Société mutualiste d'assurance "SECUREX"

(en abrégé) : SMA "SECUREX"

Forme juridique : Société mutualiste d'assurance

Siège : Avenue de Tervueren,43 - 1040 Bruxelles

Objet de l'acte : Consitution - statuts

Société mutualiste d'assurance "Securex" établie à Bruxelles

Agréée par l'Office de Contrôle des Mutualités et des unions nationales de mutualités

Membre Fondateur : MUTUALITE SECUREX RPM Bruxelles 0411793011 - siège social avenue de Tervueren 43 à 1040 Bruxelles

STATUTS

Vu la loi du 6 août 1990 portant sur les mutualités et les Unions Nationales des Mutualités et ses arrêtés d'exécution, y compris l'arrêté royal portant exécution des articles 2, § 3, alinéa 2, 14, § 3, et 19, alinéas 3 et 4, de la loi du 6 août 1990 relative aux mutualités et aux Unions Nationales de Mutualités, en ce qui concerne les sociétés mutualistes visées aux articles 43bis, § 5, et 70, § 7, de cette même loi ;

Vu la loi du 9 juillet 1975 relative au contrôle des entreprises d'assurances et ses arrêtés d'exécution ; Vu la loi du 25 juin 1992 sur le contrat d'assurance terrestre ;

Vu la loi du 27 mars 1995 relative à l'intermédiation en assurances et en réassurances et à la distribution d'assurances ;

Vu la délibération de l'assemblée générale du 26 juillet 2011 de la Mutualité Securex convoquée spécialement dans ce but conformément à l'article 43bis §5 de la loi du 6 août 1990.

Après délibération, l'Assemblée Générale Extraordinaire, réunie le 20 septembre 2011 à Bruxelles, a décidé, au quorum de présence et à la majorité des voix requise par la loi, de fixer les statuts de la Société mutualiste comme suit :

DÉFINITIONS

Pour l'application des présents statuts, il y a lieu d'entendre par :

1.« Société mutualiste » ou « SMA » : La Société mutualiste d'assurance au sens de l'article 43 bis §5 de la loi du 6 août 1990.

2.« affilié » : La personne qui s'affilie ou que l'on affilie à un ou plusieurs services de la Société mutualiste. 3.« personne à charge » : La personne qui obtient le droit aux avantages du chef de l'affilié avec lequel elle

a un lien particulier au sens de la réglementation relative à l'assurance obligatoire soins de santé et indemnités. 4.« section » : La mutualité ou les mutualités affiliées auprès de l'Union nationale qui ont créé la Société

mutualiste en application de l'article 43bis §5 de la loi du 6 août 1990.

5.« délégué » : Le représentant d'une section au sein de l'assemblée générale de la société mutualiste.

6.« stage » : La période d'attente durant laquelle l'affilié ne peut encore bénéficier de la couverture de la Société mutualiste mais est déjà tenu au paiement des cotisations.

CHAPITRE I

DENOMINATION, OBJET, SIEGE SOCIAL

DArticle 1 : Forme et dénomination

En application de l'article 43 bis § 5 de la loi du 6 août 1990, a été instituée le 1er avril 2012, à Bruxelles,

une Société mutualiste d'Assurance dénommée «SECUREX».

La Société mutualiste est une entreprise d'assurance agréée par l'Office de Contrôle des mutualités et des

Unions Nationales des mutualités:

N' d'entreprise :

Mentionner sur ka clerniére page du Volet B : Au recto Nom ei qualité du notaire insiru menlanl mi de la personne. ou ries personnes ayant pouvoir de représenter rassnniation, la Fondation on l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom ei signature



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

.pour offrir des assurances maladies au sens de la branche 2 de l'annexe I de l'Arrêté Royal du 22 février 1991 portant règlement général relatif au contrôle des entreprises d'assurances et

" pour couvrir, à titre complémentaire, à l'assurance des risques qui appartiennent à l'assistance, telle que visées dans la branche 18 de l'annexe I de l'Arrêté Royal précité.

La Société mutualiste est soumise à la loi du 6 août 1990 relative aux mutualités et aux Unions Nationales de Mutualités ainsi que, dans la mesure y précisée, à la loi du 9 juillet 1975 relative au contrôle des entreprises d'assurances, à la loi du 25 juin 1992 sur le contrat d'assurance terrestre, à la loi du 27 mars 1995 relative à l'intermédiation en assurances et en réassurances et à ia distribution d'assurances.

La société est désignée ci après dans les statuts : la Société mutualiste ou SMA. Elle est constituée pour une durée illimitée.

°Article 2 : Objet

Les objectifs de la SMA sont d'offrir à ses membres des assurances au sens de la branche 2 (maladie) de l'annexe 1 de l'arrêté royal du 22 février 1991 portant règlement général relatif au contrôle des entreprises d'assurances, ainsi qu'une couverture, à titre complémentaire, des risques qui appartiennent à l'assistance telle que visée dans la branche 18 (assistance) de l'annexe 1 de l'arrêté royal précité.

Conformément à l'article 43 bis § 5 de la loi du 6 août 1990, la SMA a pour objet de proposer à ses membres, affiliés de façon facultative, tels que définis à l'article 5, les produits « Comfort » et « Comfort + » tels que décrits à l'annexe 1 des présents statuts.

La SMA s'adresse à toutes les personnes ayant leur résidence principale en Belgique, ainsi qu'aux personnes qui ont leur résidence principale à l'étranger, mais qui sont néanmoins assujetties à l'assurance obligatoire soins de santé et indemnités coordonnée le 14 juillet 1994.

I iArticle 3 : Siège social

Le siège social de la SMA est établi à 1040 Bruxelles, avenue de Tervueren 43, dans l'arrondissement

judiciaire de Bruxelles. Il peut être modifié à tout moment par décision de l'Assemblée Générale.

i (Article 4 : Mutualité affiliée  Union Nationale

Est reconnue comme section de la Société mutualiste :

-La Mutualité Libre Securex, affiliée à l'Union Nationale des Mutualités Libres.

Le Conseil d'Administration fixe les règles déterminant les frais d'administration pouvant être attribués à la

section.

Une Mutualité qui souhaite s'affilier à la SMA après le ler avril 2012, adressera une requête écrite au

Président de la SMA. Celte Mutualité doit être reconnue et affiliée à l'Union Nationale des Mutualités Libres.

Cette requête devra mentionner :

1° la dénomination de la Mutualité ainsi que son siège social.

20 le date de sa constitution et de sa reconnaissance légale.

La Mutualité demandant son affiliation devra, en outre, s'engager à se conformer aux statuts et réglements

spéciaux de la SMA ainsi qu'à toutes les décisions prises conformément aux prescriptions statutaires et légales.

Un exemplaire de ses statuts devra en outre être joint à sa requête.

L'Assemblée Générale de la SMA se prononce sur les nouvelles demandes d'affiliation.

Chaque Mutualité se réserve la faculté de se retirer de la SMA au 31 décembre de chaque année

moyennant un préavis d'un an. Toute Mutualité démissionnaire ainsi que chacun de ses membres

individuellement, sont déchus de tous droits quelconques sur les avoirs de la SMA.

CHAPITRE Il

ADMISSION, DESAFFILIATION ET EXCLUSION DES MEMBRES

i !Article 5 : Conditions d'admission

Peuvent s'affilier à la Société mutualiste :

1 °les personnes ;

2°Ieur conjoint ou cohabitant et leurs enfants, considérés comme à charge du ménage,

affiliés en assurance obligatoire auprès de l'une des sections reprises à l'article 4. La SMA peut refuser

l'affiliation des personnes non en règle de cotisations obligatoires auprès des sections auxquelles elles sont

affiliées.

La personne visée en 1° est tenue obligatoirement d'affilier les personnes à sa charge au sens de la

réglementation relative à l'assurance obligatoire soins de santé et indemnités sauf si celles-ci sont déjà

couvertes par une autre assurance similaire.

L'affiliation du conjoint ou du cohabitant, et des enfants formant ménage avec celui-ci, devra obligatoirement

avoir lieu dans le cadre de la même/des mêmes couvertures que celles choisies par le souscripteur.

Pour bénéficier de la couverture, le membre doit être affilié, au niveau des services d'assurances

complémentaires, auprès d'une mutualité reconnue comme section de la SMA.

Par ailleurs, peut également s'affilier :

-toute personne résidant ou séjournant en Belgique et bénéficiant du régime d'assurance soins de santé

organisé par l'Union Européenne, par Eurocontrol ou par le SHAPE en faveur de leur

personnel ;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-toute personne bénéficiant de toute autre couverture des soins de santé à charge d'un ministère belge, dont les militaires et les diplomates belges qui séjournent à l'étranger ;

-toute personne inscrite auprès de la Caisse Auxiliaire d'Assurance Maladie-Invalidité, auprès de la Caisse des soins de santé de la SNCB Holding, auprès de l'OSSOM ou auprès de la Caisse de Secours et de Prévoyance des Marins de la Marine Marchande ;

L'Article 6 : Ouverture du droit à l'affiliation

l'Est affilié à la SMA celui qui, dans les conditions décrites ci après, s'est vu reconnaître le droit aux prestations octroyées par ta SMA, moyennant le paiement d'une cotisation.

2°Toute demande d'affiliation doit être adressée à la Société mutualiste « SECUREX» (30, Cours Saint-Michel à 1040 Bruxelles) via la section visée à l'article 4, au moyen des formulaires établis par la Société mutualiste.

Les données médicales éventuelles seront, en application de la législation relative à la vie privée, envoyées, à la même adresse, à l'attention du Conseiller Médical.

3°Pour être valable, la demande d'affiliation doit contenir :

-tous les renseignements administratifs afférents aux personnes visées à l'article 5 pour qui l'affiliation est demandée ;

-la déclaration du candidat à l'affiliation selon laquelle il a pris connaissance des statuts et qu'il y souscrit.

4°L'affiliation prend cours le premier jour du mois suivant celui au cours duquel la SMA a reçu la demande d'affiliation (le datage interne du document de demande d'affiliation par la mutualité ou l'enregistrement du document à la réception par scanning faisant foi), étant entendu que cette date de prise de cours ne peut être antérieure à ce que prévoient les dispositions de l'article 3bis, alinéa 2, 1 °et 2° de la foi du 6 août 1990, et pour autant que la première cotisation soit reçue par la Société mutualiste (par virement ou par domiciliation) pour chaque affilié visé à l'article 5, au plus tard le dernier jour du 3ième mois qui suit la date d'affiliation. Le paiement spontané d'une cotisation sans y avoir été invité ne vaut pas affiliation.

5°Au cas où un délai de plus de 3 mois s'écoule entre la date d'affiliation prévue au point 4° et la date de réception de la cotisation, cette cotisation sera remboursée et une nouvelle procédure d'affiliation devra être entreprise.

6°La décision d'acceptation est communiquée par courrier au candidat à l'affiliation. En cas d'acceptation, ce document mentionnera:

-l'acceptation de l'affiliation ;

-le montant et la date du paiement de la première cotisation ;

-la date d'acceptation de l'affiliation et prise de cours de l'affiliation;

-la durée de l'affiliation ;

-le produit d'assurance offert.

LiArticle 7 : Désaffiliation  Exclusion

Tout affilié peut toujours se retirer volontairement de la SMA en adressant sa demande de désaffiliation à celle-ci par lettre recommandée.

La désaffiliation ne devient effective que moyennant un préavis de trois mois minimum commençant à courir le ler jour du mois qui suit l'envoi de la lettre recommandée adressée, soit directement à la SMA, soit via une des sections visée à l'article 4, et ce quelle que soit la périodicité des paiements.

La personne désaffiliée en application de l'article 9 ou exclue, conformément à l'article 10, ne pourra se réaffilier à la SMA qu'après trois ans et sera tenu d'effectuer un nouveau stage pour pouvoir bénéficier à nouveau des prestations. La SMA peut accepter de réaffilier la personne concernée dans un délai plus court pour autant qu'elle paie la totalité de ses cotisations arriérées.

La désaffiliation ou l'exclusion d'un affilié entraîne implicitement celle de toutes les personnes à sa charge, en application de l'article 5, alinéa 3.

Cesse de bénéficier de l'assurance offerte, l'affilié qui n'est plus membre d'une des sections de la SMA, sans préjudice des exceptions prévues à l'article 5, alinéa 4.

fnArticle 8 : Montant des cotisations

Le tableau des cotisations est repris à l'annexe 2 des statuts.

Sans préjudice des possibilités d'adaptation prévues à l'article 21 octies, § 2 de la loi du 9 juillet 1975

relative au contrôle des entreprises d'assurances en application de l'article 138 bis-4 de la loi du 25 juin 1992

précitée et en dehors de leur adaptation à l'indice des prix à la consommation et à l'indice spécifique tel que

visé à l'article 138 bis-4 § 3 de la loi du 25 juin 1992 précitée, les cotisations ne peuvent être augmentées.

Les cotisations seront néanmoins majorées en fonction des différentes taxes applicables en la matière.

;Article 9 : Modalités de paiement des cotisations

La cotisation due par mois est payable par trimestre, semestre ou année. La possibilité d'un paiement mensuel est soumise à une domiciliation bancaire.

Elfe doit être payée par anticipation, c'est-à-dire reçue avant le 1er jour du premier mois du trimestre, semestre ou année, ou en cas de domiciliation bancaire mensuelle, au premier jour du mois.

L'affilié qui ne s'est pas acquitté de sa cotisation au terme d'un trimestre, reçoit une mise en demeure par lettre recommandée le sommant de payer la cotisation dans un délai de 15 jours à compter du lendemain du dépôt de la lettre recommandée, cachet de la poste faisant foi.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Cette mise en demeure l'informe de la suspension de la garantie en cas de non-paiement dans le délai précité. Elle constitue le point de départ du délai de 45 jours au terme duquel la désaffiliation d'office a lieu.

:Article 10 : Conditions d'exclusion

L'exclusion d'un affilié peut être prononcée suite à un préjudice causé volontairement aux intérêts de la SMA

et notamment en cas d'omission ou inexactitudes dans ses déclarations lors de son affiliation ou lors de

l'introduction des demandes de remboursement, ou pour refus de se conformer aux statuts de la SMA.

En particulier, un affilié peut être exclu dans les conditions suivantes :

a)Ne plus être l'assuré (principal) sous une des assurances offertes par la SMA;

b)Non-paiement des cotisations pour les assurances reprises dans l'article 2 des statuts, nonobstant une

mise en demeure de forme écrite à cet égard envoyée par la SMA;

c)Fraude ou violation des statuts actuels, des lois du 9 juillet 1975 et du 6 août 1990 ou de leurs arrêtés

d'exécution.

L'exclusion est prononcée par la direction effective après audition éventuelle de l'affilié. L'affilié exclu est

averti par écrit motivé.

['Article 11 : Cotisations dues

En cas d'exclusion, les cotisations échues sont dues à la SMA jusqu'à la date de notification de l'exclusion. En cas de désaffiliation volontaire, il sera procédé au remboursement des cotisations déjà payées, relatives aux mois postérieurs à la date à laquelle l'affiliation a pris fin.

En cas de décès, il sera procédé au remboursement des cotisations déjà payées, relatives aux mois postérieurs à celui durant lequel le décès est survenu.

Conformément à l'article 18 de la loi du 25 juin 1992 précitée, ce remboursement aura lieu dans un délai de 30 jours à compter de la prise d'effet de la résiliation.

CHAPITRE III

ORGANES DE LA SOCIÉTÉ MUTUALISTE

Section 1

L'Assemblée Générale

(Article 12 : Composition de l'Assemblée générale

L'Assemblée générale est composée d'au moins 20 délégués, augmentés d'un délégué par tranche de

5.000 affiliés au-delà des 100.000 premiers affiliés tels que définis à l'article 2 de l'Arrêté Royal du 26 août

2010.

Ces délégués sont élus pour une période de 6 ans renouvelable.

iiArticle 13 : Sections électorales

En vue de l'élection des délégués à l'Assemblée générale, la SMA est répartie en sections électorales.

Celles-ci correspondent aux sections (mutualités) reconnues à la date des élections, conformément à l'article 4

des présents statuts.

Une section électorale comprend l'ensemble des affiliés ayant droit de vote (qui y sont rattachés).

DArticl e 14 : Représentation

Au sein de chaque section électorale, les affiliés ayant droit de vote élisent un nombre de délégués

proportionnellement au nombre d'affiliés de cette section conformément à l'article 12, alinéa 2.

[ Article 15 : Droit de vote et éligibilité des délégués

A.Pour avoir droit de vote pour l'élection des délégués à l'Assemblée générale, il faut :

a) être affilié en ordre de cotisation de la Société mutualiste ;

b) être majeur ou émancipé ;

c) être affilié depuis au moins un an avant la date des élections.

B.Pour pouvoir être élu à l'Assemblée générale, les affiliés doivent :

a) avoir le droit de vote au sens de l'alinéa précédent ;

b) être de bonne conduite, vie et moeurs et ne pas être privés de leurs droits civiques.

c) ne pas être membre du personnel de la Société mutualiste ou d'une mutualité affiliée. Un délégué ne peut être élu que dans la section électorale dans laquelle il a droit de vote.

Procédure électorale

[Ï Article 16

Les affiliés ayant droit de vote sont informés courrier postal ou électronique et/ou par le canal de

publications destinées aux affiliés de la SMA :

1 °de l'appel aux candidatures et des formalités requises pour se porter candidat ;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2°de la date limite pour soumettre les candidatures ;

3°de la répartition des sections électorales et du nombre de mandats par section ;

4°du calendrier électoral.

Afin de se conformer à l'obligation d'information visée par cet article, ainsi que par les articles suivants,

l'Assemblée générale peut décider de faire appel aux publications distribuées par les sections visées à l'article

4 des présents statuts.

I Article 17

Les affiliés qui souhaitent se porter candidat, dans leur section, disposent d'une période de 15 jours civils à compter de la date d'envoi de l'appel aux candidatures lorsqu'il se fait par courrier postal ou électronique individuel.

Lorsque l'appel aux candidatures se fait par le biais des publications, l'affilié qui souhaite se porter candidat dispose d'une période de 15 jours civils après la fin du mois au cours duquel ces publications lui sont adressées.

l i Article 18

Les candidatures doivent être adressées au Président par lettre recommandée.

Le Président, qui constate que te candidat ne répond pas aux conditions d'éligibilité prévues à l'article 15 B. des présents statuts, informe par lettre recommandée le candidat concerné de son refus motivé de le porter sur la liste, dans un délai de 15 jours civils à dater du lendemain de la date de l'envoi de la candidature.

Le candidat qui désire contester le motif du refus dispose d'un délai de 10 jours ouvrables suivant la date à laquelle la décision litigieuse est intervenue pour déposer plainte par lettre recommandée auprès de l'Office de Contrôle.

L'Office de Contrôle dispose de 20 jours ouvrables pour notifier sa décision au candidat concerné, ainsi qu'au Président de la SMA.

[ i Article 19

Une liste de candidats est établie par section.

Le Conseil d'Administration de la Société mutualiste compose les listes des différentes sections sur base

des candidatures reçues.

I1 Article 20

La période des élections ainsi que la liste des candidats remplissant les conditions d'éligibilité, sont

communiquées aux affiliés ayant droit de vote, soit par courrier postal ou électronique, soit par le canal des

publications, dans un délai maximum de 90 jours civils suivant la date d'appel aux candidatures.

Les élections commencent au plus tard dans les 30 jours suivant cette communication.

Bureaux électoraux

[l Article 21

L'organisation des élections et le contrôle de celles-ci sont confiés à un bureau électoral composé d'un

président, d'un secrétaire et de deux assesseurs. Le bureau électoral est composé au plus tard 30 jours avant

le début des élections.

Le président et les assesseurs du bureau électoral sont désignés par le Conseil d'administration.

Le secrétaire est désigné par le président (parmi les membres du personnel des sections visées à l'article

13).

Les candidats à l'élection ne peuvent pas faire partie du bureau électoral.

Le bureau électoral prend toutes les mesures nécessaires afin de garantir le déroulement régulier des

élections.

Etablissement des listes électorales

r Article 22

Les listes électorales sont établies par section.

La qualité d'électeur est constatée par l'inscription sur les listes d'électeurs. Des listes d'électeurs sont

établies par le bureau électoral. Ces listes mentionnent le nom, les prénoms, les numéros d'affilié et l'adresse

de chaque électeur.

Le vote

r Article 23

Le vote est libre et exprimé par correspondance de la façon suivante :

Le président du bureau électoral envoie la convocation ainsi que le bulletin de vote à l'électeur, 10 jours au

moins avant la période électorale.

Le bulletin de vote dûment complété par l'affilié doit être glissé dans une enveloppe, qui doit être fermée et

envoyée par la poste au Président de la SMA. Tout ceci doit arriver à la SMA avant la clôture du scrutin.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Li Article 24

Chaque électeur ne peut émettre qu'un seul vote.

Le vote nominatif est indiqué dans la case figurant à côté du nom et du prénom du candidat pour lequel

l'électeur souhaite voter.

Si l'électeur est d'accord avec la liste composée par le Conseil d'Administration, il peut voter en tête de liste.

Le vote par procuration est interdit.

Dépouillement des bulletins de vote

C Article 25

Le bureau électoral procède au dépouillement des bulletins de vote dès la clôture du scrutin.

Il établit la liste des enveloppes reçues par le Président, avec mention du nom du titulaire et le numéro d'affiliation, ainsi que la date du cachet de la poste.

Le bureau électoral se charge ensuite d'écarter les enveloppes pour lesquelles les conditions de droit de vote ne sont pas remplies ou pour lesquelles plus d'enveloppes qu'il n'y a de personnes ayant droit de vote ont été émises. Il sera fait mention dans le procès-verbal des enveloppes ainsi écartées. Les autres sont ouvertes et glissées dans l'urne électorale.

Après ce premier dépouillement, le bureau électoral procédera à l'ouverture de l'urne et des enveloppes contenues.

Sont nuls :

-les bulletins autres que ceux qui ont été remis à l'électeur ; -les bulletins qui contiennent plus d'un vote ;

-les bulletins qui contiennent l'expression d'aucun suffrage ; -les bulletins comportant surcharge et rature ;

-les enveloppes contenant plusieurs bulletins.

[1 Article 26

Le bureau électoral rédige un procès verbal concernant le déroulement des élections en mentionnant le nombre de votes émis, le nombre de votes valables, la façon dont l'identité des électeurs a été contrôlée et le résultat du scrutin.

1 Article 27

Les délégués sont élus, par section, dans l'ordre des voix obtenues.

Les voix de têtes de liste sont réparties parmi les candidats, selon leur ordre sur la liste, en vue d'obtenir le quorum requis. Celui-ci est obtenu en divisant le nombre de votes valables par le nombre de mandats à pourvoir dans la section concernée.

En cas d'égalité de voix entre plusieurs candidats pour le dernier mandat à pourvoir, l'ordre de la liste est décisif.

Dispense d'organisation du scrutin

t7 Article 28

Lorsque le nombre de candidats dans une section est égal ou inférieur au nombre de mandats à pourvoir dans cette section, les candidats qui se sont présentés sont élus d'office sans qu'un scrutin doive être organisé.

Dans ce cas, le bureau décrit au procès-verbal, dont question à l'article 26 des présents statuts, les raisons de la non-organisation du scrutin dans cette section.

Communication des résultats

H Article 29

Les affiliés sont informés, soit par le canal des publications de la SMA, soit par courrier, des résultats du scrutin au plus tard 15 jours civils après la clôture de celui-ci.

Les candidats élus sont immédiatement avertis de leur élection et des délais dans lesquels doivent se faire les actes de candidature au poste d'Administrateur de la SMA.

[ Article 30

Sans préjudice aux compétences des tribunaux, toutes les contestations résultant de cette procédure électorale peuvent être soumises à l'Office de Contrôle des Mutualités et ce en application de l'article 16 de l'arrêté royal du 26 août 2010.

Toute partie concernée qui désire contester les résultats ou le déroulement du scrutin, peut adresser, à cet effet une lettre recommandée à l'Office de Contrôle dans les 10 jours ouvrables suivant 1a date à laquelle la procédure ou le résultat contesté des élections est ou sont intervenu(s).

L'Office du Contrôle dispose de 30 jours ouvrables pour notifier sa décision aux parties concernées.

Ci Article 31

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Les publications et lettres envoyées aux affiliés dans le cadre de la procédure électorale sont en même temps transmises à l'Office de Contrôle.

La composition du bureau électoral et un double du procès verbal de la procédure électorale sont également transmis.

Installation de l'Assemblée Générale

Li Article 32

La nouvelle Assemblée générale est installée dans un délai de 30 jours civils maximum après la date de clôture de la période électorale. Tout recours auprès de l'Office de Contrôle suspend cette période de 30 jours.

Les membres de la direction effective de la SMA peuvent assister à l'Assemblée générale avec voix consultative.

Perte de la qualité de délégué

C Article 33

A.Perd ta qualité de délégué, sur décision de l'Assemblée générale de la SMA, celui qui ne remplit plus les

conditions prévues à l'article 15 des présents statuts ou pour tout autre juste motif.

B.Perd d'office la qualité de délégué, la personne qui n'est plus affilié à la SMA.

Compétences de l'Assemblée Générale

l7 Article 34

L'Assemblée générale délibère et décide au sujet des affaires visées à l'article 15 de la loi du 6 août 1990 et

suivant les modalités fixées aux articles 16, 17 et 18 de cette même loi, sauf disposition contraire dans les

présents statuts.

En particulier, l'Assemblée générale délibère et décide sur les objets suivants

1 °les modifications statutaires ;

2°l'élection et la révocation des Administrateurs ;

3°l'approbation des budgets et comptes annuels ;

41a désignation d'un Commissaire ;

5°la collaboration avec des personnes juridiques de droit public ou de droit privé au sens de l'article 43 de la

loi du 6 août 1990;

61a dissolution de la Société mutualiste.

E] Article 35

L'Assemblée générale peut déléguer au Conseil d'administration, pour une durée d'un an renouvelable, la

compétence de décider des adaptations des cotisations.

Ces adaptations sont communiquées à l'Office de Contrôle.

Délibérations de l'Assemblée Générale

E1 Article 36

L'Assemblée générale est convoquée par le Conseil d'administration dans les cas prévus par la loi ou les

statuts ou lorsqu'au moins un cinquième des membres de l'Assemblée générale en fait la demande.

La convocation a lieu par avis individuel ou par avis inséré dans une publication diffusée parmi tous les

membres de l'Assemblée générale.

Cet avis qui contient l'ordre du jour, sera envoyé ou publié au plus tard 20 jours civils avant la date de

l'Assemblée générale.

L'Assemblée générale ne peut délibérer que sur les points figurant à l'ordre du jour.

E. Article 37

L'Assemblée générale est convoquée au moins une fois l'an, aux jour et lieu fixés par le Conseil

d'administration, en vue de l'approbation des comptes annuels et du budget. Le Conseil d'administration peut,

sous sa responsabilité, déléguer ce pouvoir de convocation au Président.

Chaque membre de l'Assemblée générale disposera au plus tard 8 jours avant la date de l'Assemblée

générale d'une documentation qui contient les données suivantes :

1 °le rapport d'activité de l'exercice écoulé avec un aperçu du fonctionnement des services et activités ;

21e produit des cotisations des affiliés et leur mode d'affectation ;

31e projet de comptes annuels, comprenant le bilan, les comptes de résultats et l'explication, ainsi que le

rapport du commissaire;

41e projet de budget pour l'exercice suivant.

Chaque affilié de la SMA peut obtenir, sur simple demande, une synthèse de cette documentation.

Après approbation par l'Assemblée générale, les documents mentionnés dans le présent article ainsi que le

procès-verbal de la réunion sont transmis à l'Office de Contrôle dans les délais fixés par celui-ci.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Une Assemblée générale peut également être convoquée de manière extraordinaire pour procéder à l'adaptation des statuts et des cotisations.

[7 Article 38

Les décisions sont valablement prises si au moins la moitié des membres sont présents ou représentés et si les votes exprimés l'ont été à la majorité simple, sauf dans les cas où la loi ou les présents statuts le stipulent autrement.

Les décisions de l'Assemblée générale doivent être prises à la majorité simple des voix des délégués présents ou représentés et dans le respect des dispositions légales et réglementaires en la matière.

Si le quorum de présences exigé n'est pas atteint la première fois, une deuxième Assemblée générale est convoquée. Ne peuvent être repris à l'ordre du jour de cette assemblée que des points qui étaient inscrits à l'ordre du jour de la première Assemblée générale. Cette seconde Assemblée générale délibère valablement quel que soit le nombre de membres présents. Elle ne peut être tenue moins de 20 jours après la première assemblée.

Chaque membre de l'Assemblée générale a droit à une voix.

L'Administrateur qui est également membre de l'Assemblée générale ne peut participer à la délibération et au vote concernant sa situation personnelle.

Les personnes exclues du vote ne sont pas prises en considération pour fe calcul du quorum de présences pour le point de l'ordre du jour concerné.

Li Article 39

Dans le cas où le délégué est dans l'impossibilité d'assister à une Assemblée générale, il peut donner

procuration à un autre délégué. Tout délégué ne peut être porteur que d'une procuration.

r] Article 40

Conformément aux dispositions de l'article 32 de la loi du 6 août 1990, l'Assemblée générale désigne un

Commissaire choisi sur une liste de réviseurs agréés par la Banque Nationale de Belgique, membres de

l'Institut des Réviseurs d'Entreprises.

Le Commissaire fait rapport à l'Assemblée générale annuelle qui a, à son ordre du jour, l'approbation des

comptes annuels de l'exercice.

Le mandat du Commissaire est fixé pour une période renouvelable de 3 ans.

Le Commissaire assiste à l'Assemblée générale lorsque celle-ci délibère au sujet d'un rapport qu'il a rédigé

lui-même.

Le Commissaire a le droit de prendre la parole à l'Assemblée générale concernant les points se rapportant à

ses tâches.

Section 2

Le Conseil d'Administration

[]Article 41: Composition du Conseil d'Administration

La SMA est administrée par un Conseil d'administration élu par l'Assemblée générale et composé d'au moins dix administrateurs et au plus d'un nombre d'administrateurs qui ne peut être supérieur à la moitié du nombre de délégués à l'Assemblée générale de la SMA.

11Article 42: Présidence et Vice-Présidence

Le Conseil d'administration choisit en son sein un Président et éventuellement un ou plusieurs Vice-Présidents. En cas d'absence ou d'indisponibilité du Président, ses fonctions sont provisoirement remplies par l'un des Vice-présidents ou par l'administrateur le plus âgé.

L1Article 43: Rémunération

Le mandat d'Administrateur est gratuit. L'administrateur peut cependant être défrayé pour ses frais de

déplacement. Le montant en sera fixé par l'Assemblée Générale.

Election du Conseil d'Administration

[ "Article 44: Durée du mandat

Les membres du Conseil d'administration sont élus pour un terme de 6 ans renouvelable par l'Assemblée

générale.

[Article 45: Conditions d'éligibilité

§ 1 Pour être membre du Conseil d'administration, il faut être majeur et de bonne conduite, vie et moeurs.

Il n'est toutefois pas exigé de faire partie de l'Assemblée générale.

Pour être élu comme membre du Conseil d'Administration, il ne faut pas avoir atteint l'âge de 70 ans au

moment de l'élection. Il est automatiquement mis fin au mandat de l'administrateur au ler janvier de l'exercice

qui suit celui au cours duquel il a atteint l'âge de 70 ans.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 2 II est composé d'au moins une personne de chaque sexe.

§ 311 y a incompatibilité entre d'une part l'exercice d'un mandat d'Administrateur au sein de la SMA et d'autre part l'exercice d'une fonction dirigeante dans une institution médico-sociale dont une partie ou la totalité des prestations fait l'objet d'une intervention de l'assurance soins de santé obligatoire.

§ 411 est composé d'au moins un membre qui doit, conformément à l'article 11 de l'arrêté royal du 26 août 2010 (et sauf dans l'hypothèse visée par l'article 14ter, alinéa 3, de la loi du 9 juillet 1975), être un administrateur indépendant au sens de l'article 526ter du Code des Sociétés ayant de plus l'expertise nécessaire en matière de comptabilité et/ou audit. Ces administrateurs indépendants ne doivent pas nécessairement être membres de la SMA.

§ 5 Le Conseil d'administration ne peut être composé de plus d'un quart de personnes rémunérées par les sections ou par l'Union Nationale des Mutualités Libres.

L'Article 46 : Candidature

Les candidatures sont adressées par lettre recommandée au Président du Conseil d'Administration, au plus

tard 15 jours civils avant l'Assemblée générale appelée à désigner, renouveler ou compléter le Conseil

d'administration.

Le Président établit la liste des candidats.

Sans préjudice au droit des membres de l'Assemblée générale de se porter candidat, le Conseil

d'administration sortant peut présenter, à l'Assemblée générale, sa propre liste de candidats.

L'Article 47 : Procédure électorale des administrateurs

L'élection des Administrateurs a lieu au vote secret, sauf si le nombre de candidats est égal ou inférieur au

nombre de mandats à pourvoir, auquel cas ceux-ci sont élus d'office.

Le vote se déroule conformément au prescrit de l'article 24 des présents statuts.

Lorsque la liste présentée par le Conseil d'administration sortant obtient en tête de liste plus que la moitié

des votes valables émis, les candidats figurant sur cette liste sont automatiquement élus.

Si tel n'est pas le cas, sont élus les candidats de chaque section qui obtiennent le plus grand nombre de

voix. Les voix de tète de liste sont réparties conformément à ce qui est dit au deuxième alinéa de l'article 27

des présents statuts.

En cas d'égalité de voix entre plusieurs candidats pour le dernier mandat à pourvoir, le mandat est accordé

au candidat ayant la date d'affiliation la plus ancienne.

Sont nuls :

-les bulletins autres que ceux qui ont été remis aux membres de l'Assemblée générale ;

-les bulletins qui contiennent plus d'un vote ;

-les bulletins qui contiennent l'expression d'aucun suffrage ;

-les bulletins comportant surcharge et rature.

Remplacement, démission ou révocation des Administrateurs

C, Article 48

Le remplacement des Administrateurs décédés, démissionnaires ou atteints par la limite d'âge a lieu à la

prochaine Assemblée générale selon ta procédure visée à l'article 47 des présents statuts.

L'Administrateur ainsi élu achève le mandat de celui qu'il remplace.

La démission, la révocation ou l'exclusion de la SMA entraîne automatiquement la fin du mandat de membre

du Conseil d'administration. Il en est de même en cas de perte de la qualité de membre de l'Assemblée

générale lorsque c'est en cette qualité que l'Administrateur a été élu.

E Article 49

L'Assemblée générale peut prononcer la révocation d'un Administrateur.

Pour cela, 2/3 des membres de l'Assemblée générale doivent être présents ou représentés. La décision est

prise à la majorité des voix.

Compétences du Conseil d'Administration

Article 50

Le Conseil d'administration est investi des pouvoirs les plus étendus pour accomplir tous les actes nécessaires ou utiles à la réalisation de l'objet social de fa SMA à l'exception de ceux que la loi ou les présents statuts réservent à l'Assemblée générale.

Il est investi des pouvoirs nécessaires pour faire tout acte de gestion qui intéresse la SMA et pour organiser le service des avantages de la façon la plus rationnelle et la plus économique.

Il est chargé de l'exécution des décisions prises en Assemblée générale.

Le Conseil d'administration est responsable de la nomination de la direction effective de la SMA qui est chargée de sa gestion journalière.

Le Conseil d'administration fixe la politique générale sur base de laquelle la direction effective exerce ses fonctions.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

frtOD 2.2

Article 51

Le Conseil d'administration soumet chaque année, à l'approbation de l'Assemblée générale, les comptes

annuels de l'exercice écoulé et le projet de budget de l'exercice suivant.

Délibérations du Conseil d'Administration

C? Article 52

Le Conseil d'administration se réunit au moins une fois par an, ainsi que chaque fois que les intérêts de la SMA l'exigent.

Les convocations mentionnant l'ordre du jour sont envoyées par le Président ou le Secrétaire général 8 jours au moins avant la réunion.

Le Conseil d'administration peut se réunir d'urgence et sans délai sur convocation du Président du Conseil d'administration ou du Président de la direction effective ou à la demande d'un tiers de ses membres. Cette convocation mentionne les points à l'ordre du jour.

ri Article 53

Le Conseil d'administration ne peut délibérer valablement que si la moitié de ses membres sont présents ou représentés.

Dans le cas où un administrateur est dans l'impossibilité d'assister à une séance du Conseil d'administration, il peut, même par simple lettre, fax ou e-mail, donner procuration à un autre administrateur pour le représenter et voter en ses lieu et place. Toutefois, chaque administrateur ne pourra être porteur de plus d'une procuration.

l7 Article 54

Les résolutions du Conseil d'administration sont consignées dans des procès-verbaux qui sont adressés aux

membres du Conseil d'administration.

Ces procès-verbaux sont conservés au siège de la SMA et signés par le Président de séance et par un

administrateur.

Section 3

Direction effective - Comité de Direction

DArticle 55 : Direction effective  Comité de direction

A l'exception des compétences qui lui sont strictement réservées par la loi ou les présents Statuts, le

Conseil d'administration peut, sous sa responsabilité, déléguer la gestion journalière à une Direction effective

ou à un Comité de direction.

La Direction effective ou le Comité de direction sera dans ce cas composé au moins de deux personnes et

exercera cette responsabilité collégialement.

La Direction effective ou le Comité de direction peut répartir les tâches attribuées parmi ses membres.

La Direction effective est composée de personnes physiques, administrateurs et non administrateurs.

Les membres de la Direction effective sont nommés et révoqués par le Conseil d'administration.

La Direction effective ou le Comité de direction rend compte de sa gestion au Conseil d'administration. II lui

fournit tout document et tout renseignement utile ou que le Conseil d'administration juge nécessaire à l'exercice

de sa mission.

Lorsqu'il est jugé nécessaire en vue de l'examen de problèmes spéciaux, la Direction effective ou le Comité

de direction peut s'adjoindre soit des conseillers indépendants soit des membres du personnel ayants une

compétence particulière au domaine qui se pose.

Les décisions sont prises collégialement et les membres ne contractent, en raison de leurs fonctions,

aucune obligation personnelle. Ils ne sont responsables que de l'exécution de leur mandat.

Le Conseil d'administration confie ta responsabilité directe pour l'organisation du contrôle interne au Comité

de direction ou à ta Direction effective.

1; Article 56

La Direction effective ou le comité de direction est présidé par un de ses membres désigné parmi les

membres ayant la qualité d'administrateur.

I Article 57

Conformément à l'article 55 des présents Statuts, la Direction effective ou le Comité de direction est chargé de la gestion journalière de la SMA.

Le comité de direction ou la Direction effective élabore une politique d'intégrité dans une note de politique qui est régulièrement actualisée.

Dans le cadre de sa mission de mise en place et d'évaluation, au moins annuelle, d'un contrôle interne adapté, le Comité de direction ou la Direction effective prend les mesures nécessaires pour que la SMA dispose en permanence d'une fonction de 'compliance' adéquate.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MW 2.2

Le Comité de Direction ou la Direction effective informe le Conseil d'administration au moins une fois par an de l'état de la situation en matière de 'compliance', le cas échéant par l'intermédiaire du Comité d'Audit.

Le Comité de direction ou la Direction effective prend les mesures de contrôle interne nécessaires pour que tous les services et toutes les implantations de la SMA disposent de descriptions de fonctions et de responsabilités claires et univoques dans le domaine de l'intégrité du métier d'assureur. Une cellule 'comptiance' est chargée d'un rôle de coordination et de prise d'initiatives en ce domaine. Le Comité de direction ou la Direction effective examine s'il y a lieu de confier des tâches supplémentaires à la cellule 'compliance', en fonction de sa taille et de son organisation.

Article 58 : Représentation de la Société mutualiste

La SMA est valablement représentée et engagée vis-à-vis des tiers, en justice et dans tous les actes la

concernant:

1.soit par le président du Conseil d'administration,

2.soit par deux administrateurs agissant conjointement,

3.soit par le président de la Direction effective,

4.soit par deux membres de la Direction effective ou du Comité de direction agissant conjointement,

sans que ceux-ci n'aient à justifier vis-à-vis des tiers d'une décision préalable ou d'une procuration spéciale

du Conseil d'administration.

Section 4

Le Comité d'Audit

H Article 59

La SMA n'a pas créé de Comité d'audit disposant d'une exemption selon l'article 14 ter de la loi du 9 juillet

1975. Si ces conditions ne devaient plus être vérifiées, la SMA mettrait en place un Comité d'audit

conformément à la réglementation en vigueur.

Le Conseil d'administration se réunit au moins une fois par an par exercer les tâches d'un Comité d'audit

selon les dispositions de l'article 14 ter de la loi du 9 juillet 1975.

Durant ce Conseil d'administration, les missions suivantes sont abordées:

oSuivi du processus d'élaboration de l'information financière;

oSuivi de l'efficacité des systèmes de contrôle interne et de gestion des risques de la SMA;

oSuivi de l'audit interne et de ses activités;

oSuivi du contrôle légal des comptes annuels et des comptes consolidés, en ce compris le suivi des

questions et recommandations formulées par le commissaire agréé;

oExamen et suivi de l'indépendance du commissaire agréé, en particulier pour ce qui concerne la fourniture

de services complémentaires à l'entité contrôlée.

Le Conseil d'administration contrôle annuellement si la SMA se conforme aux dispositions des §§ 1er, 2 et 3

et de l'alinéa 1er du §5 de l'article 14bis de la Loi du 9 juillet 1975 et prend connaissance des mesures

adéquates prises.

Section 5

Le Commissaire et les comptes annuels

[lArticle 60: Commissaire

La désignation, démission et révocation du Commissaire se fait par l'Assemblée générale de la SMA conformément aux dispositions des articles 38 - 40quinqules de la Loi du 9 juillet 1975. La fonction de Commissaire ne peut être confiée qu'à un réviseur agréé par la Banque Nationale de Belgique conformément à l'article 40 de la Loi précitée de 1975.

Toute désignation (et renouvellement d'un mandat) d'un Commissaire est subordonnée à l'accord préalable de la Banque Nationale de Belgique.

La Banque Nationale de Belgique peut, en tout temps, révoquer l'accord donné par décision motivée par des raisons tenant à leur statut ou à l'exercice des fonctions du Commissaire agréé de, tels que prévus par ou en vertu de la Loi précitée. Cette révocation met fin aux fonctions de Commissaire.

En cas de démission du Commissaire agréé, la Banque Nationale de Belgique et la Société mutualise sont préalablement informés de cette démission ainsi que de ses motifs.

La proposition de révocation du mandat du Commissaire agréé est soumise à l'avis de la Banque Nationale de Belgique. Cet avis est communiqué à l'assemblée générale.

Le Commissaire agréé collabore au contrôle exercé par la Banque Nationale de Belgique, sous leur responsabilité personnelle et exclusive et conformément à l'article 40quater de Loi précitée, aux règles de la profession et aux instructions de la Banque.

Le Commissaire agréé fait rapport au Conseil d'administration sur les questions importantes apparues dans l'exercice de sa mission de contrôle légal des comptes, et en particulier sur les faiblesses significatives du contrôle interne au regard du processus d'information financière.

Le Commissaire agréé :

a)conflrme chaque année par écrit son indépendance par rapport à la SMA;

b)communique chaque année les services additionnels fournis à la SMA;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

c)examine avec le Conseil d'administration les risques pesant sur son indépendance et les mesures de sauvegarde prises pour atténuer ces risques, consignés par lui.

LTArticle 61 : Exercice social

L'exercice social de la SMA commence le premier janvier pour se terminer le trente et un décembre de

chaque année.

[ lArticle 62 : Comptes annuels

A la fin de chaque exercice social, le Conseil d'administration dresse un inventaire et établit les comptes

annuels de la SMA comprenant un bilan, le compte de résultats, ainsi que ses annexes.

CHAPITRE IV

CONDITIONS GÉNÉRALES DES AVANTAGES OCTROYES PAR LA SOCIÉTÉ MUTUALISTE

Q'Article 63 : Ouverture du droit à l'intervention

Pour avoir droit à l'intervention, l'affilié doit :

a)être en règle de cotisation ;

b)avoir accompli le stage prévu pour la couverture concernée.

1°Etre en règle de cotisation

Pour obtenir l'intervention de la SMA, il faut que les cotisations afférentes à la période concernée aient été

reçues conformément aux articles 6, 8 et 9.

Pour obtenir l'intervention de la SMA, l'affilié ne peut être exclu de l'assurance complémentaire de la

mutualité à laquelle il est affilié.

2° Stage

1)Condition générale

Un stage de six mois à compter de la date d'affiliation telle que définie à l'article 6, est exigé pour l'octroi des interventions de la SMA et ce pour chaque couverture sauf en cas de dérogation prévue à l'annexe 1 des présents statuts.

Le stage est une période pendant laquelle la SMA ne peut couvrir aucun frais.

2)Dérogation au stage en faveur des nouveaux affiliés couverts précédemment par un service d'assurance complémentaire mutualiste similaire

11 pourra être dérogé au stage de 6 mois prévu au point 1, en faveur des nouveaux affiliés établissant, sur base de documents probants, qu'ils pouvaient bénéficier jusqu'à la date de leur affiliation auprès de la SMA, d'une assurance complémentaire mutualiste similaire.

Lorsque le nouvel affilié était déjà couvert jusqu'à la date de son affiliation par un service d'assurance complémentaire mutualiste similaire, il pourra, durant sa période de stage de 6 mois, bénéficier de la couverture de la SMA pour autant que le stage ait été entièrement accompli auprès de l'entité mutualiste antérieure.

Si ce stage n'a été accompli que partiellement, le nouvel affilié devra prester un stage correspondant aux mois manquants, pour arriver à une période de stage totale de 6 mois. Au terme de cette période, il pourra bénéficier de la couverture.

[]Article 64 : Exclusions et limites générales

Ne sont pas couverts, les soins afférents à une maladie ou un accident :

-résultant de faits de guerre : toutefois, la garantie reste acquise pendant 14 jours après le début des

hostilités si l'affilié a été surpris par le déclenchement d'un état de guerre au cours d'un voyage en pays

étranger ;

-résultant de la pratique d'un sport rémunéré, y compris l'entraînement ;

-survenant à la suite d'émeutes, de troubles civils, de tous actes de violence collectifs d'inspiration politique, idéologique ou sociale, accompagnés ou non de rébellion contre l'autorité ou tous pouvoirs concédés, sauf la preuve à apporter par l'affilié qu'il ne prenait pas part active et volontaire à ces événements ;

-survenant lorsque l'affilié se trouve sous l'influence de stupéfiants, hallucinogènes ou autres drogues ;

-résultant de la participation volontaire à un crime ou à un délit ;

-résultant d'un fait intentionnel de l'affilié, sauf en cas de sauvetage de personnes ou de biens, ou de

l'aggravation volontaire du risque par l'affilié. Le fait intentionnel sera retenu lorsque l'affilié a volontairement et

sciemment eu un comportement qui a causé un dommage prévisible sans qu'il soit toutefois requis qu'il ait eu

l'intention de causer le dommage tel qu'il s'est produit ;

-résultant d'ivresse, d'alcoolisme et de toxicomanie ;

-résultant de réactions nucléaires.

Q'Article 65 : Principes généraux de couverture

1 °Prise en compte de la situation de l'affilié sur le plan droits ouverts

Il n'est pas tenu compte des frais dans la mesure où ceux ci peuvent être couverts :

-par l'assurance obligatoire soins de santé et indemnités telle qu'organisée par la loi coordonnée du 14 juillet 1994 et ses Arrêtés Royaux d'exécution et par l'Arrêté Royal du 30 juin 1964 ;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-par les législations relatives aux accidents de travail (loi du 10 avril 1971 et l'Arrêté Royal d'exécution) et aux maladies professionnelles (loi du 3 juin 1970 et l'Arrêté Royal d'exécution) ;

-par les règlements européens n° 1408/71, 574/72 et 883/04 ou par une convention multilatérale ou bilatérale de sécurité sociale conclue par la Belgique.

Les suppléments couverts sont donc déterminés par référence à ces interventions. Si l'affilié, pour l'un ou l'autre motif, n'est pas en droit de faire appel à une ou plusieurs de ces interventions, la SMA intervient de la même manière que pour un affilié ayant droit à ces interventions.

2°Cumul des couvertures

Si le dommage est déjà couvert par le droit commun, une autre législation ou par un contrat d'assurance dont bénéficie l'affilié tant auprès d'une compagnie d'assurances qu'auprès d'un organisme mutualiste belge, celui-ci doit le mentionner sur la demande d'intervention visée à l'article 68.

Lorsque le même intérêt est assuré contre le même risque par le biais de plusieurs contrats d'assurances, l'affilié peut demander l'indemnisation à chaque assureur dans les limites des obligations de chacun d'eux, et à concurrence de l'indemnité à laquelle il a droit.

Sauf accord entre les assureurs au sujet d'un autre mode de répartition, la charge de l'indemnisation s'effectue entre les assureurs proportionnellement à leurs obligations respectives.

Lorsque les sommes accordées en vertu d'une autre législation, du droit commun ou d'un contrat d'assurance, sont inférieures aux prestations octroyées par la Société mutualiste, le bénéficiaire a droit à la différence à charge de cette dernière.

Lorsque le dommage est susceptible d'être couvert par le droit commun ou par une autre législation, la Société mutualiste pourra octroyer ses prestations à titre provisoire en attendant que le dommage soit effectivement réparé.

Dans ce cas, la SMA sera subrogée dans tous les droits que l'affilié peut exercer vis-à-vis du débiteur de la réparation. L'affilié ne peut conclure aucun arrangement avec le débiteur de la réparation sans autorisation préalable.

3°Limite générale

Les avantages accordés par la SMA, cumulés avec toutes autres interventions, ne peuvent en aucun cas dépasser le montant des frais réellement exposés par l'affilié.

[]Article 66 : Prescription

L'action en paiement des interventions financières et indemnités dans le cadre des avantages repris dans les présents statuts et toute autre action dérivant du contrat d'assurance se prescrit par trois ans à compter du jour de l'événement qui y donne ouverture.

L'action en paiement de sommes qui porteraient à un montant supérieur le paiement d'interventions financières et indemnités qui a été accordé dans le cadre des services repris dans les présents statuts se prescrit par trois ans à compter de la fin du mois au cours duquel ce paiement a été effectué.

L'action en récupération de la valeur des interventions financières et indemnités indûment octroyées dans le cadre des services repris dans les présents statuts se prescrit par trois ans à compter de la fin du mois au cours duquel le paiement a été effectué.

Cette prescription n'est pas applicable lorsque l'octroi indu d'interventions financières et indemnités a été provoqué par des manoeuvres frauduleuses dont est responsable celui qui en a profité. Dans ce cas, le délai de prescription est de cinq ans à compter de la fin du mois au cours duquel le paiement a été effectué.

L'action en paiement des cotisations pour les services repris dans les présents statuts se prescrit par trois ans, à compter de la fin du mois auquel se rapportent les cotisations impayées.

L'action en remboursement des cotisations payées indûment pour les services repris dans les présents statuts se prescrit par trois ans, à compter du jour où le paiement des cotisations indues a été effectué.

Une lettre recommandée à la poste suffit pour interrompre la prescription. L'interruption peut être renouvelée.

La prescription est suspendue pour cause de force majeure.

nArticle 67 : Contrôle médical

La SMA se réserve le droit de faire contrôler l'état de santé de l'affilié par un médecin agréé par elle-même

lors de la prestation d'une couverture.

[Article 68 : Paiement des avantages

Pour obtenir les avantages prévus, l'affilié remplira un document "Demande d'intervention" délivré par la SMA et fournira à celle-ci toutes les pièces justificatives étayant ses débours. La SMA pourra réclamer toute pièce complémentaire jugée nécessaire.

Les remboursements seront octroyés aux affiliés effectifs ou à toute personne munie d'une procuration écrite et ce, dès réception des notes de frais exposées et du décompte des interventions légales.

I- Article 69

Les dossiers d'intervention reprenant notamment les pièces visées à l'article 68 et tout autre document ayant trait au remboursement sont conservés pendant trois ans au siège du point de contrôle tel que défini à l'article 163 de la loi relative à l'assurance obligatoire soins de santé et indemnités, coordonnée le 14 juillet 1994.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

UArticle 70 : Modification des conditions de couverture

En cas d'adaptation des cotisations ou des conditions de couverture, ces adaptations seront d'application à partir du ler janvier de l'année suivant la décision des organes statutaires de la SMA.

Toutefois, les cotisations ne peuvent, en dehors de leur adaptation à l'indice prévu à l'article138 bis-4, §2 et §3 de la loi du 26 juin 1992 (Contrat d'assurance terrestre) et en dehors de leur adaptation prévue à l'article 138bis-4, § 4 et 5 de la même loi, être modifiées que

1° lorsque la hausse réelle et significative des coûts des prestations garanties ou lorsque l'évolution des risques à couvrir le requiert ;

2° ou en présence de circonstances significatives et exceptionnelles.

La hausse réelle et significative des coûts des prestations garanties, l'évolution des risques à couvrir et les circonstances significatives et exceptionnelles visées à l'alinéa précédent sont appréciées par l'Office de Contrôle.

Par ailleurs, les conditions de couverture des affiliés ne peuvent être modifiées que sur la base d'éléments objectifs durables et de manière proportionnelle à ces éléments, également soumis à l'appréciation de l'Office de Contrôle.

Les cotisations peuvent par ailleurs être majorées en fonction des différentes taxes applicables.

[?Article 71 : Litige

Les juridictions compétentes sont celles du domicile du preneur d'assurance.

CHAPITRE V

COMPOSITION DES FONDS SOCIAUX

r'Article 72 : Composition des fonds sociaux

Les fonds sociaux se composent :

a)du produit des cotisations ;

b)des dons, legs et subsides octroyés à la SMA ;

c)des intérêts des placements ainsi que le bénéfice réalisé sur titres.

Ils sont placés conformément aux dispositions légales et réglementaires applicables en la matière.

En aucun cas, fes fonds sociaux ne peuvent être distraits du but que leur assignent les statuts.

CHAPITRE VI

MODIFICATION DES STATUTS

U Article 73

Toute proposition tendant à modifier les statuts doit être soumise au Conseil d'administration qui juge s'il y a lieu d'y donner suite et en fait rapport à la plus prochaine Assemblée générale.

Les statuts ne peuvent être modifiés que par une Assemblée générale extraordinaire spécialement convoquée à cette fin. Les convocations doivent mentionner les modifications statutaires envisagées.

II ne peut être décidé sur toute modification des statuts que si la moitié des membres sont présents et si la décision est prise à la majorité des deux tiers des voix émises. Si le quorum de présence exigé n'est pas atteint, une deuxième Assemblée peut être convoquée qui délibère valablement quel que soit le nombre de membres présents.

Le Conseil d'administration décide des adaptations à apporter à la définition des produits tels que décrits à l'annexe 1 des statuts. Ces adaptations sont soumises à l'approbation de la plus prochaine Assemblée générale.

CHAPITRE VII

DISSOLUTION ET LIQUIDATION

Il Article 74

La dissolution de la SMA ne peut être prononcée qu'en Assemblée générale extraordinaire spécialement

convoquée à cet effet conformément aux dispositions des articles 45 §§ 1 et 2, 46 §§ 2 et 4 et 46 bis de la loi du

6 août 1990.

La convocation mentionne :

1 °les motifs de la dissolution ;

2°Ia situation financière de la Société mutualiste;

3°I'affectation des fonds sociaux ;

4°Ies formes et les conditions de la liquidation.

L'Assemblée générale extraordinaire ne délibère valablement que pour autant que la moitié des membres

soient présents ou représentés. La décision de dissolution doit, pour être valable, être prise à la majorité des

2/3 des membres présents et représentés ayant droit de vote.

L'Assemblée générale désigne un ou plusieurs liquidateurs choisis parmi les réviseurs, membres de l'institut

des Réviseurs d'Entreprise, selon les modalités prévues par la loi.

n Article 75

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

En cas de dissolution de la SMA, les fonds de réserve doivent être affectés en priorité au profit des affiliés dont le droit aux prestations est né avant la cessation de ses services.

L'Assemblée générale donnera aux éventuels actifs résiduels, une destination correspondant à ses objectifs statutaires.

CHAPITRE VIII

CAS NON PREVUS PAR LES STATUTS

Ll Article 76

Tous les cas non prévus par les statuts et les règlements spéciaux de la Société mutualiste sont jugés par

le Conseil d'administration qui soumet ses décisions à la ratification de l'Assemblée générale fa plus proche.

CHAPITRE IX

ENTREE EN VIGUEUR DES STATUTS

r' Article 77

Les présents statuts entrent en vigueur à la date fixée par l'Assemblée générale et pour la première fois au

ler avril 2012.

CHAPITRE X

DISPOSITIONS FINALES

t L Article 78

Toute plainte relative aux couvertures visées dans les présents statuts peut être adressée :

-à la Société mutualiste par l'intermédiaire de la section auprès de laquelle la personne concernée est affiliée.

-à l'Ombudsman des Assurances, Square de Meeüs 35 à 1000 Bruxelles  www.ombudsman.as.

MESURES TRANSITOIRES

[1Par dérogation à l'article 12 qui prévoit que les délégués sont élus pour une période de 6 ans renouvelable, le premier mandat des délégués prendra fin à la date des prochaines élections mutualistes.

[Par dérogation aux articles 13 et 14 qui prévoient l'élection des délégués parmi les affiliés de la SMA, la SMA n'ayant aucun affilié lors de sa création, l'élection se fera parmi les membres de l'Assemblée générale de la Mutualité « Securex ». Les membres élus s'engagent à s'affilier à la SMA dans un délai de 3 mois à dater de l'approbation des statuts par l'Office de Contrôle des Mutualités.

rjPar dérogation à l'article 61 qui prévoit que l'exercice social commence le premier janvier pour se terminer le trente et un décembre de chaque année, le premier exercice social de la SMA commencera le 1 er avril 2012 pour se terminer le 31 décembre 2012.

ANNEXE 1 : Conditions spécifiques des produits d'assurances

ANNEXE 2 : Cotisations mensuelles au 1/4/2012

EXTRAIT DU PROCES-VERBAL DE L'ASSEMBLEE GENERALE CONSTITUTIVE DE LA SOCIETE MUTUALISTE D'ASSURANCE « SECUREX » TENUE LE 20 SEPTEMBRE 2011

ELECTION DES ADMINITRATEURS AU SEIN DU CONSEIL D'ADMINISTRATION DE LA SOCIETE MUTUALISTE D'ASSURANCE (SMA)

Le Président rappelle que conformément à l'arrêté royal du 5 octobre 2000 et à l'article 41 des statuts de la SMA, le conseil d'administration est composé d'au moins dix administrateurs et au plus d'un nombre d'administrateurs qui ne peut être supérieur à la moitié du nombre de délégués à l'assemblée générale de la société mutualiste. Le conseil d'administration est élu par l'assemblée générale de la société mutualiste.

Les candidatures des personnes ci-après ont été introduites valablement conformément aux articles 44 et suivants des statuts de la SMA :

Monsieur Félix ADRIAENS, Avenue de la Corniche 2 bte A, 1310 La Hulpe

Monsieur Patrice COURTIN, Rue alexis Willem 11, 1160 Auderghem

Monsieur Luc DEFLEM, Klimoplaan 6, 1702 Groot-Bijgaarden

Monsieur Henri DEWANCKELE, Kortrijkstraat 102, 9700 Oudenaarde

Monsieur David DUCHEYNE, Kleine Kerkhofstraat 1, 8310 Brugge

MOD 2.2

Volet 13 - Suite

Monsieur René LADOUCE, Route de Vèves 84A, 5500 Furfooz

Monsieur Stephan LONDOZ, Olmenlaan 10, 1820 Steenokkerzeel

Madame Marianne STREEL, rue de Spinoy 3, 5080 Rhisnes

Madame Dominique t'KINT, Avenue Ducpetiaux 142, 1060 Bruxelles

Monsieur Rik VAN QUICKENBORNE, Breestraat 8, 9270 Laarne

Conformément à l'article 45 §4 des statuts, il est également proposé à l'Assemblée générale d'aster l'élection comme administrateur indépendant de :

Monsieur Jean-Pierre CHAMPAGNE, Avenue du Monde 86, 1400 Nivelles

Monsieur le Président demande aux membres s'ils peuvent approuver ces élections. L'Assemblée Générale approuve à l'unanimité des voix présentes et représentées ces élections.

DESIGNAT1ON DU COMMISSAIRE

Le Président propose de désigner pour trois ans Ernst & Young Reviseurs d'Entreprises sccrl- De Kleeflaan 2 à 1831 Diegem, représentée par Christel Weymeersch en tant que Commissaire de la SMA conformément à l'article 60 des statuts.

L'Assemblée Générale approuve à l'unanimité des voix présentes et représentées cette nomination

Pour copie conforme,

Fait à Bruxelles, le 25 novembre 2011.

Patrice COURTIN, Administrateur

Luc DEFLEM, Administrateur

Mentionner sur la dernière page du Volet B

Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne on des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l nrpanisme a l'eoard drs tiers

Au verso : Nom et signature

Réservé

asi

Rlio nitr'r ir h~elqQ

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

26/02/2015
ÿþMOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

N° d'entreprise : 0843.031.255

VINT I~IIHINI~I~

*15031861

V

i III

r F

I Recu

A n rIt' , 0'1

~ "

,-11:-.9,1;9f...1:?

{~ _~ Gr~f1 ~

svi~ ~~i"~_i" ~ ~i~E ~:'c~ e l J -? r" rR~i;;-rsCe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Dénomination

(en entier) : SOCIETE MUTUALISTE D'ASSURANCE SECUREX

(en abrégé) : SMA SECUREX

Forme juridique : société mutualiste d'assurance

Siège : Avenue de Tervueren 43-1040 BRUXELLES

Obj_pt de l'acte : DEMISSION

De commun accord, il a été mis fin aux fonctions et mandats, avec effet au 31 octobre 2014, de Monsieur Luc DEFLEM (58032346980), né à IXELLES le 23/03/1958 domicilié De Ghelderodelaan 7 -1780 WEMMEL

POUVOIR AVEC FACULTE DE SUBSTITUTION, est donné à Mme Patricia WATTERGNIAUX, Secrétaire Générale, aux fins de procéder aux formalités de publication légale et toute autre opération rendue nécessaire par cette décision.

Fait à Bruxelles, 1510112015,

Patricia WATTERGNIAUX

Secrétaire Générale

Mandataire

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

26/02/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



.,nr.e-" " " " à f per,,~

~

d:'7,1

du tra:Durg1'Ifiire tr~l",i.+~Ivît'v

" " -"

dN REMO 1 AD



Ondernemingsnr : 0843.031.255

Benaming

(voluit) : VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ VAN ONDERLINGE BIJSTAND SECUREX

(verkort) : VMOB SECUREX

Rechtsvorm : verzekeringsmaatschappij onderlinge bijstanc

Zetel : Tervurenlaan 43 -1040 BRUSSEL

Onderwerp akte : ONTSLAG

In gemeenschappelijk akkoord werd besloten om een einde te stellen, met ingang van 31 oktober 2014, aan de functies en mandaten van de heer Deflem (58032346980), geboren te IXELLES op 23/03/1958 woonplaats De Ghelderodelaan 7 -1780 WEMMEL.

DE BEVOEGDHEID, MET MOGELIJKHEID TOT VERVANGING, wordt gegeven aan mevrouw Patricia, WATTERGNIAUX, Secretaris Generaal, teneinde de formaliteiten inzake de wettelijke publicatie te vervullen erV elke andere verrichting te doen die nodig is als gevolg van deze beslissing.

Gedaan te Brussel, 15/01/2015

Patricia WATTERGNIAUX

Secretaris Generaal

Mandataris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van L lik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

29/06/2015 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2014, APP 23.06.2015, DPT 24.06.2015 15211-0007-080

Coordonnées
SOCIETE MUTUALISTE D'ASSURANCE SECUREX, EN A…

Adresse
AVENUE DE TERVUEREN 43 1040 BRUXELLES

Code postal : 1040
Localité : ETTERBEEK
Commune : ETTERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale