STANDING PEOPLE

Association sans but lucratif


Dénomination : STANDING PEOPLE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 504.981.406

Publication

28/02/2013
ÿþ Mon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i i

*130351

1 8 FEI?. 2013

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsar : °Soli . 9 Si. go e

Benaming

(voluit) : Standing People

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Langeveldstraat 181, 1180 Ukkel

Onderwer " akte : Opricht

De ondergetekenden,

I. Sam Plompen, Langeveldstraat, nr. 179, 1180 Ukkel

2. Delphine Cool, Langeveldstraat, nr. 179, 1180 Ukkel

3. Sarah Plompen, Groenenhoekweg, nr. 4, 2620 Hemiksem

4. Hortensia Desmedt, Avenue Thomas Braun, nr. 17, 6852 Maissin-Paliseul

bijeen in vergadering te Ukkel op 30 januari 2013, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, In overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, met de hiernavolgende statuten:

HOOFDSTUK 1- DE VERENIGING

Artikel 1

De vereniging draagt de naam " Standing People".

Artikel 2

De zetel van de vereniging bevindt zich op het volgende adres: Langeveldstraat, nr. 181, 1180 Ukkel gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid de zetel te verplaatsen.

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 4

De vereniging stelt zich tot doel

" De audiovisuele creatie, realisatie enlof productie enlof distributie enlof promotie van films (documentaires, fictiefilrns, kortfilms, experimentele films.)

De vereniging mag hiertoe alle nodige diensten inrichten en alle nodige samenwerkingen aangaan. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstelling te verwezenlijken, Zij mag deelnemen in - en samenwerken met - alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn. Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten en waarvan de opbrengsten zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de doelstellingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

,MOD 2.2

De vereniging kan eveneens personeel aanwerven, leningen of toelagen verstrekken aan rechtspersonen of feitelijke verenigingen met dezelfde doelstellingen, zich borg stellen, overeenkomsten afsluiten, subsidies verwerven, fondsen inzamelen, in rechte optreden, kortom alle rechtshandelingen stellen en alle activiteiten uitoefenen in de ruimste zin van het woord, die tot haar doel bijdragen.

HOOFDSTUK Il. LIDMAATSCHAP

Artikel 5

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, bestaande uit drie personen. Toegetreden leden worden door de Raad van Bestuur aangenomen. De beslissing van de Raad is zonder verhaal en de reden van een gebeurlijke weigering dient niet opgegeven te worden.

Artikel 6

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een mondelinge aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De Raad van Bestuur beslist in geheimhouding en zonder verdere motivatie dat een kandidaat al of niet aanvaard wordt als toegetreden lid.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de VZW. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, personen ais erelid, steunend of adviserend lid tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden,

Artikel 7

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht gericht aan de secretaris van de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt effectief met onmiddellijke ingang na dit bericht. Een ontsfagnemend toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag werd ingediend. Toegetreden leden die in strijd handelen met de doelstellingen van de VZW kunnen door een eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Een lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven, indien hij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervult of wanneer hij de functie verliest in dewelke hij als lid werd aanvaard.

Artikel 8

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering beslist worden indien twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen het voorstel van de Raad van Bestuur goedkeuren. De beslissing moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 9

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaam verklaring.

Artikel 10

Het uitgesloten of uittredend lid of de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden uit welke hoofde ook in aile gevallen waarin het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs de teruggave van gestorte jaarlijkse bijdragen niet vorderen. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

Artikel 11

De door de leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Deze bijdrage wordt jaarlijks bepaald en bedraagt maximaal 1000 euro.

HOOFDSTUK III, DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12

De Algemene Vergadering bestaat uit de effectieve leden. Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Elk effectief lid heeft één stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

4. de kwijting aan de bestuurders;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap (met een sociaal oogmerk);

9. goedkeuren of wijzigen van het algemeen huishoudelijk regelement;

9. alle situaties en gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 1~4

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur ten minste éénmaal per jaar en op minder dan 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar en telkens wanneer het belang van de vereniging het vergt. De oproepingen moeten ten minste acht dagen vóór de datum van de vergadering gebeuren. Bij hoogdringendheid kan hiervan afgeweken worden en kunnen bijeenroepingen op kortere termijn gehouden worden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en vermeldt de agenda. Deze wordt bepaald door de Raad van Bestuur, maar ieder lid heeft her recht om minstens zeven dagen voor de vergadering punten op de agenda te brengen.

Artikel 15

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn ontstentenis door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder,

Artikel 16

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elk lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen krachtens een geschreven volmacht. Niemand mag nochtans over meer dan twee volmachten beschikken. De Algemene Vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld zijn. Over punten die niet op de agenda vermeld zijn, kan de Algemene Vergadering slechts beslissen met de toestemming van de Raad van Bestuur.

Artikel 17

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van twee derden van de effectieve Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen kan aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Artikel 18

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. Leden kunnen om inzage van de afschriften verzoeken.

HOOFDSTUK IV: DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 19

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van 3 leden. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur doet de voorstelling van de kandidaten in de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter / penningmeester en een secretaris.

Artikel 20

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De bestuurders worden gekozen voor vier jaar, De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Indien een mandaat openvalt mogen de overblijvende raadsleden een plaatsvervanger aanstellen, wiens mandaat door de eerstvolgende Algemene Vergadering dient bekrachtigd. De plaatsvervanger doet de ambtstijd uit van hem die hij vervangt. Het mandaat van bestuurder neemt van rechtswege een einde wanneer de betrokkene de functie verliest op grond van dewelke hij als kandidaat voor de Raad van Bestuur werd voorgedragen.

Artikel 21

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor aile handelingen, zowel van bestuur als van beschikking in aile

maatschappelijke aangelegenheden, voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de

Algemene Vergadering voorbehouden zijn.

De Raad van Bestuur stelt het huishoudelijk reglement op,

De Raad van Bestuur stelt het personeel aan en doet de opzeg. De opsomming is niet beperkt.

Artikel 22

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of een afgevaardigd bestuurder. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij belet door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder.

Artikel 23

De Raad mag slechts beslissingen nemen over de punten die op de agenda vermeld zijn, tenzij de aanwezige leden eenparig akkoord zijn om ook over andere punten te beslissen. Om geldig te kunnen beslissen, dienen ten minste de helft van de bestuurders aanwezig te zijn. Indien de helft niet aanwezig is, kan een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden die over dezelfde agendapunten kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezigen. De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen.

Artikel 24

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossler ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk dan wel ais college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

HOOFDSTUK V: DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 25

Voor het dagelijks bestuur kan de Raad van Bestuur een directeur aanstellen voor onbepaalde duur.

Artikel 26

De directeur is bevoegd voor de dagelijkse werking van de vereniging en is verplicht te waken over het goed bestuur van elk project. De directeur kan dringende beleidsbeslissingen nemen in verband met de vereniging maar ook in verband met lopende projecten,. Hij zal nauwgezet de legaliteit en de financiële weerslag van elk project volgen opdat de vereniging en haar leden niet geschaad worden.

De Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur zullen op hun beurt waken over de correcte werking van het dagelijks bestuur en zullen te allen tijde inzage krijgen in de boekhoudkundige documenten van de vereniging en haar projecten. Het dagelijks bestuur moet een volledige schriftelijke weergave bijhouden van haar beslissingen en activiteiten die de Raad van Bestuur bij zijn eerstvolgende bijeenkomst moet bekrachtigen of corrigeren.

HOOFDSTUK VI: AANSPRAKELIJKHEID

Artikel 27

De bestuurders en secretaris zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

HOOFDSTUK VII: FINANCIËLE MIDDELEN, REKENINGEN EN BEGROTING

Artikel 28

De geldmiddelen en het vermogen van de vereniging bestaat onder meer uit:

- de inkomsten uit giften, schenkingen en legaten;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

M6D 2.2

Luik B - Vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

- de inkomsten verworven uit de jaarlijkse bijdragen van de leden;

- de inkomsten verkregen uit de eigen activiteiten van de vereniging;

- eventuele overheidssubsidies;

- inkomsten verkregen uit de eigen activiteiten van de vereniging;

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar eindigt op 31 december 2014.

Artikel 29

Rekeningen en begroting worden door bemiddeling van de penningmeester, elk jaar door de Raad van Bestuur voorbereid en ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd. Met de goedkeuring wordt aan de bestuurders kwijting verleend voor hun beleid in het vorige jaar.

HOOFDSTUK VIII: ONTBINDING

Artikel 30

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan de ontbinding alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op een wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Artikel 31

ingevai het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

Artikel 32

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen , van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

HOOFDSTUK IX: SLOTBEPALING

Artikel 33

Aangelegenheden die door de statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de vigerende wetgeving op vzw's.

OVERGANGSBEPALINGEN - BENOEMINGEN

Benoeming van de bestuurders

Voorzitter: Sam Plompen, Langeveldstraat, nr. 179, 1180 Ukkel

Ondervoorzitter en penningmeester: Delphine Cool, Langeveldstraat, nr. 179, 1180 Ukkel

Secretaris: Sarah Plompen, Groenenhoekweg, nr. 4, 2620 Hemiksem

Benoeming van de leden:

Hortensia Desmedt, Avenue Thomas Braun, nr.17, 6852 Maissin-Paliseul

Benoeming van de personen bevoegd om de vzw ten aanzien van derden te vertegenwoordigen:

Sam Plompen, voorzitter

Delphine Cool, ondervoorzitter en penningmeester

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
STANDING PEOPLE

Adresse
LANGEVELDSTRAAT 181 1180 UKKEL

Code postal : 1180
Localité : UCCLE
Commune : UCCLE
Région : Région de Bruxelles-Capitale