STEUNCOMITE METAALVERWERKENDE NIJVERHEID, IN HET FRANS : COMITE DE SOUTIEN DES FABRICATIONS METALLIQUES

Association sans but lucratif


Dénomination : STEUNCOMITE METAALVERWERKENDE NIJVERHEID, IN HET FRANS : COMITE DE SOUTIEN DES FABRICATIONS METALLIQUES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 462.536.778

Publication

11/12/2014
ÿþ M0D 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Onderneiningsnr . 0462.536.778 C-i;erre. reilt

(voluit) : Steuncomité Metaalverwerkende Nijverheid

inrerhor3)

Rechtsvorm VZW

Zetel . Ravenstein Galerij 28, 1000 Brussel

'fC rme,rp ,b:te : ONTSLAGEN - BENOEMINGEN

De algemene vergadering van 23 juni 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten om:

Benoeming werkende leden:

De voorstellen van de Raad van Bestuur van 16/06/2014 (Nota 6) i.v.m. de leden worden bekrachtigd nl.:

" Dhr. Nico Cué, voorzitter van het FBZMN, wordt aangesteld als werkend lid;

" Dhr. Stephan Vanhaverbeke, voorzitter van het FBZMN, wordt aangesteld als werkend lid;

" " De algemene vergadering neemt nota dat er een einde is gekomen aan het lidmaatschap van Dhr. Paul Soete, daar hij vanaf 16/06/2014 geen voorzitter van het FBZMN is.

Herbenoeming/benoeming bestuurders:

De voorstellen van de Raad van Bestuur van 16/06/2014 (Nota 7) i.v.m. de bestuurders worden bekrachtigd

nl..

" Net mandaat van de huidige bestuurders (nl. Dhr. Herwig Jorissen en Dhr. Marc De Wilde) wordt verlengd met een periode van vier jaar;

" De algemene vergadering neemt nota dat er een einde is gekomen aan het mandaat van bestuurder van Dhr. Paul Soete, daar hij vanaf 16/06/2014 geen voorzitter van het FBZMN is.

" Dhr. Stephan Vanhaverbeke, voorzitter van het FBZMN, wordt benoemd als bestuurder, voor dezelfde periode ais hogergenoemde bestuurders;

" Dhr. Nico Cué, voorzitter van het FBZMN, wordt benoemd als bestuurder, voor dezelfde periode als hogergenoemde bestuurders;

Op de lan}S}e 1J17 5+n Luak B verIY#eldLrt ZBctO Naam en iïpe'ri~fl¬ gÎ1^rlj ilarr de ¬ 051fLlrrle¬ lterEïÛe not-3fls IïeLZI} %,'cs!! o iier>o(Q)n{+?¬ l¬ oevoegd rIC. vefetl¬ griG stichting df OrÇT~111;511E t2i! aan?¬ :'rl ,,an ciïft,~ell «. IG,i ~;i,..N:1041Li¬ QEn

Vei 5o ¬ Larr, 2Y¬ R2lLiiBl.Brll a

1111

92T1366*

neergelegd/ontvangen op

0 2 BEC. 2014

ter griffie vanednederlandstalige

rechtbank van koophandel Brussel

11/12/2014
ÿþM0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

,ngd/ol itvangen op

0 2 0EZ. 2014

br grna van de Nederlandstalige rechtbank van koq ai?del Brussel

ûndernetningsnr " 0462.536.778

Benaming

(voluit) : Steuncomité Metaalverwerkende Nijverheid

~~ r;~-~" ~

n ,

1111.111t111

v i i

beh

ea

Ige

sta:





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge (veri:ort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Ravenstein Galerij 28, 1000 Brussel

Darletwerp akte : STATUTENWIJZIGING - GECOORDINEERDE STATUTEN

De algemene vergadering van 23 juni 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten om de stauten van de vereniging als volgt te wijzigen:



TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Steuncomité Metaalverwerkende Nijverheid". Deze naam wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" Vertaald naar het Frans "Comité de Soutien des Fabrications Métalliques asbl" .

Artikel 2. De vereniging is gevestigd te 1000 Brussel, Ravensteingalerij 28.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3. De vereniging stelt zich tot doel:

1° het welzijn van de arbeiders en arbeidsters die werken of gewerkt hebben in de sector van de metaal-, machine- en elektrische bouw te bevorderen.

Dit kan door hen steun te verlenen bij werkloosheid, ziekte, invaliditeit, brugpensioen, pensioen, vakantie, ouderschap, opleiding en andere sociale aangelegenheden. Naast eventuele financiële steun, zal er aan de betrokkenen alle mogelijke informatie worden verstrekt met betrekking tot hun rechten en plichten en met betrekking tot alle thema's die hun professionele en maatschappelijke situatie ten goede komen;

2° het stimuleren van een sociaal beleid in hoofde vert de werkgevers van de sector. Met het oog op het realiseren van dit doel zal aan de betrokken werkgevers alle nuttige informatie worden verstrekt.

Te dien einde kan de vereniging alle vormen van samenwerking organiseren met bestaande of op te zetten initiatieven die kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen.

De vereniging kan alle middelen aanwenden ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen, zij het op bijkomstige wijze.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.











TITEL Il.  Leden

Artikel 5. De vereniging kan zowel werkende als toegetreden leden tot de vereniging toelaten. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht van de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Toegetreden leden hebben enkel een adviserende stem op de Algemene Vergadering.

Het aantal leden is onbeperkt doch met een minimum van vijf.

Op de laatste bi : ""an Luik B vermelden Recto haam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetze) van d,-2 i}ersoia)nien) bevoegd de vereniging sthchttng of organisme ten aanzien van derden te ve +i,:ci.-n:voordigen

Verso Naam en handtekening

MOD 2.2

~ a ~

Artikel 6. Kunnen werkend lid worden van de vereniging:

De personen aangeduid ais voorzitter, eerste ondervoorzitter, tweede ondervoorzitter, derde ondervoorzitter en coördinator van het Fonds voor Bestaanszekerheid van de Metaalverwerkende Nijverheid, opgericht bij beslissing van 13 januari 1965 van het paritair comité nr. 111 voor de metaal-, machine- en elektrische bouw, algemeen bindend verklaard bij Koninklijk Besluit van 10 februari 1965.

Aan het lidmaatschap van deze leden komt onmiddellijk een einde wanneer er een einde komt aan hun mandaat in het vermelde Fonds.

De raad van bestuur beslist over het al of niet aannemen van leden, zowel werkende als toegetreden leden. Als toegetreden lid kan worden aangesteld:

- een vertegenwoordiger van elk van de banken bij wie de tegoeden van de vereniging worden belegd. Aan dit lidmaatschap komt onmiddellijk een einde bij het einde van de bancaire relatie. Indien het betreffende lid niet langer tewerkgesteld is bij de bank, verliest het lid automatisch zijn hoedanigheid van lid en stelt de bank een opvolger voor;

- één of meer werknemers van het voornoemde Fonds. Aan het lidmaatschap van deze [eden komt automatisch een einde bij het einde van de arbeidsovereenkomst tussen het Fonds en het lid in kwestie.

Artikel 7. Er is geen lidgeld verschuldigd door de leden.

Artikel 8. Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

Art. 9. Ontslagnemende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

TITEL III. - Raad van Bestuur

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van vier bestuurders, al dan niet lid van de vereniging.

Art. 11. Bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van vier jaar. Ze zijn herkiesbaar.

Om ais bestuurder te kunnen worden aangesteld, moet men voorzitter, eerste ondervoorzitter, tweede ondervoorzitter of derde ondervoorzitter zijn van het Fonds. Indien vermelde personen het mandaat van bestuurder niet wensen of kunnen uitvoeren, dan kunnen ze één of meerdere kandidaten voordragen om het mandaat waar te nemen. Van zodra het mandaat bij het fonds beeindigd wordt, neemt het mandaat van bestuurder een einde.

Onder de bestuurders wordt een voorzitter, een eerste ondervoorzitter, een tweede ondervoorzitter en een derde ondervoorzitter aangeduid.

Art. 12. § 1. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de eerste ondervoorzitter, door de tweede ondervoorzitter, door de derde ondervoorzitter of door de vertegenwoordiger van de voorzitter, door de vertegenwoordiger van de eerste ondervoorzitter, door de vertegenwoordiger van de tweede ondervoorzitter of door de vertegenwoordiger van de derde ondervoorzitter. De aangeduide volgorde mcet worden gevolgd.

§ 2. De Raad kan slechts geldig beslissen indien alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De bestuurders mogen zich laten vertegenwoordigen door een persoon, al of niet lid van de vereniging.

§ 3. De beslissingen worden genomen bij unanimiteit.

§ 4. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door een bestuurder en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door een bestuurder.

Art. 13. § 1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken... Deze opsomming is niet limitatief.

§ 2. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De Raad kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer van de bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

~ " a

De raad duidt hiertoe de bevoegde personen aan, legt hun bevoegdheden vast en bepaalt de wijze waarop aan deze bevoegdheden een einde wordt gesteld.

§ 3. in het kader van voormelde bevoegdheid duidt de Raad van Bestuur een secretaris aan die gelast is met de administratieve taken binnen de vereniging.

§ 4. De Raad vaardigt een huishoudelijk reglement uit zo hij dit nodig oordeelt.

TITEL IV - Algemene Vergadering

Art. 14. De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile werkende leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid door zijn vervanger zoals aangeduid in artikel 12.

Een lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen dcor een lid of door een niet-lid. Elke aanwezige vertegenwoordiger kan slechts één lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen indien alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art. 15. De Algemene Vergadering is enkel bevoegd voor de materies die haar uitdrukkelijk zijn toebedeeld krachtens de wet.

Art. 16. § 1. De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de Raad van te bepalen datum, evenwel binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

§ 2. Alle leden worden, ten minste acht dagen op voorhand, bij gewone brief uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of door zijn secretaris. Ze vermeldt dag, plaats en uur.

§ 3. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Art. 17. De besluiten worden genomen bij unanimiteit van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art. 18. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Leden alsook derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

TITEL V. - Adviesorgaan, revisorale controle

Art. 19. De boekhouding wordt ter controle voorgelegd aan een commissaris hiertoe aangesteld voor een periode van drie jaar door de Algemene vergadering. Voor de concrete modaliteiten verwijzen naar de artikelen die op deze situatie toegepast moeten worden. Het verslag van de commissaris wordt gevoegd bij de rekeningen en de begroting die ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering wordt voorgelegd.

Art. 20. Bij het uittekenen van het beleid van de vereniging kan de Raad van Bestuur zich laten bijstaan door

een adviesraad.

Deze is samengesteld uit

drie adviseurs aangesteld door de Raad van Bestuur;

de drie secretarissen van het Fonds, waarvan sprake in artikel 6;

een vertegenwoordiger van elk van de banken die mee instaat voor het beheer van de tegoeden van de

vereniging.

TITEL VI. - Begrotingen, rekeningen

Art. 21. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Art. 22. Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in artikel 19, § 2 en § 3, en artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of, bij gebreke daarvan, de Rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luit; B - Ue'volQ

Art. 23. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

MOD 2.2

overgedragen aan een



i e

Voorbehouden aan hei

Staatsiofaci

Art. 24. Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake. juni 1921 toepasselijk,

anissEN

v (~

Op de laats; hlz van Luik S verrnelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij spar de perso(o)n{en) bevoegd de verenigcng, stichting of organisme ten aanzien van derden te veiiege wioordigen

Verso Naam en handtekening

30/08/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111.1111.1111111J11111

Ondernemingsnr : 0462.536.778

Benaming

(voluit) : Steuncomité Metaalverwerkende Nijverheid

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Verlenging mandaat commissaris

De algemene vergadering van 19 juni 2012 verlengt het mandaat van de commissaris voor een periode van 3 jaar.

Volgende commissaris wordt herbenoemd:

MAZARS BEDRIJFSREVISOREN BVCVBA (BE 0428837889)

Marcel Thirylean 771a4

1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Direct of indirect vertegenwoordigd door:

Dhr Peter Lenoir (02345)

()p de laatste.  ,anÈ[J1iC ~i 1FeriT¬ elde,n : Recto :N8ari1 en ho .Clc0EI':" 1ei.1 ';2`1 Go il!.s`iifUnSESrt38rf'.11Sii3 p4121rs, I1;;e i: vF,l1 d ~r'P .

e.k-. vereniging, ?'1 '1`tl:ta of oE jaii Srlir tril clrllteieïY ven ie

Ver sa . "scf'7YY1 eT1 .t;i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

BRUSSEL

21 AUe2012

Coordonnées
STEUNCOMITE METAALVERWERKENDE NIJVERHEID, IN…

Adresse
RAVENSTEINGALERIJ 28 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale