STEUNPUNT VOOR DE PRODUCERENDE, ONTWERPENDE, EN TECHNISCHE KRACHTEN VAN DE BREDE CULTURELE SECTOR, AFGEKORT : STEPP

Association sans but lucratif


Dénomination : STEUNPUNT VOOR DE PRODUCERENDE, ONTWERPENDE, EN TECHNISCHE KRACHTEN VAN DE BREDE CULTURELE SECTOR, AFGEKORT : STEPP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 422.254.757

Publication

25/03/2013
ÿþ Moo 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSS L

14 MRT 2013

Griffie

Ondernemingsar : 0422.254.757

Benaming

(volait) : Steunpunt voor de producerende, ontwerpende en technische

krachten van de brede culturele sector

(verkort) : STEPP

Rechtsvorm : vereniging zinder winstoogmerk

Zetel : Sainctelettesquare 19 1000 Brussel

Onderwerp akte : Ontslagen en benoeming bestuurders .

Uittreksel uit het verslag van de Algemene Vergadering van 18 januari 2013:

De leden zijn in aantal aanwezig (16-9).

Met eenparigheid van stemmen aanvaardt de vergadering:

Ontslag van bestuurders:

- Johan Benson, Molenmeers 44, 8000 Brugge

- Raf Wouters, I3raamstraat 16d, 3740 Bilzen

- Bart Smekens, Naastveldstraat 87, 9160 Lokeren

Benoeming van bestuurders:

ª% Marc Vandermeulen, Auguste Van Ooststraat 16, 9050 Gentbrugge; geboren 31/07/1960 te Ekeren

Opgemaakt te 6russel, op 22 februari 2013.

Frankie Goethals,

voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08/11/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK

KOOPHANDEL

2 5 OKT, 2011

ANTçt'hPEN

111 " iiiesaas*

r

Ondernemingsnr : 0422.254.757

Benaming

(voluit) : Belgische Associatie van Scenogragen en Theatertechnici

(verkort) : BASTT

Rechtsvorm : vereniging zinder winstoogmerk

Zetel : Van Ertbornstraat 8, B-2018 Antwerpen

Onderrweilp akte : Naamswijziging, Adreswijziging zetel, wijziging statuten, ontslag en benoeming bestuurders

Uittreksel uit het verslag van de Bijzondere Algemene Vergadering van 29 juni 2011: De leden zijn in aantal aanwezig (12-15)

1. Naamswijziging.

Met eenparigheid van stemmen geeft de vergadering zijn akkoord voor de naamswijziging van de vereniging naar "Steunpunt voor de producerende, ontwerpende, en technische krachten van de brede culturele sector", verkort STEPP, en dit met ingang van 14 september 2011.

2. Adreswijziging van de zetel.

Met eenparigheid van stemmen geeft de vergadering zijn akkoord voor de overbrenging van de zetel naar

volgend adres: Sainctelettesquare 19, B-1000 Brussel, en dit met onmiddellijke ingang.

3. Wijziging van de statuten.

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over het nodige aanwezigheidsquorum, komt met eenparigheid van stemmen overeen de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk te vervangen door de volgende tekst:

TITEL 1  Naam, maatschappelijke zetel, doel en duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam Steunpunt voor de Producerende, Ontwerpende en Technische Krachten van de brede Culturele Sector, in het kort STEPP, vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hij kan worden overgeplaatst naar een andere plaats in Vlaanderen, of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur. Heden is hij gevestigd te 1000 Brussel, Sainctelettesquare 19, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 3. Het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht:

a) het bevorderen van een betere verstandhouding, zowel nationaal als internationaal, tussen producerende, ontwerpende en technische krachten binnen de brede culturele sector, die betrokken zijn bij de conceptie, creatie en realisatie van culturele activiteiten en infrastructuur;

b) het bevorderen van de interdisciplinaire studie van technische problemen binnen de brede culturele sector;

c) het bevorderen, steunen en organiseren van initiatieven tot opleiding en vervolmaking van producerende, ontwerpende en technische krachten van de brede culturele sector;

d) het bevorderen, steunen en organiseren van initiatieven tot erkenning van producerende, ontwerpende en technische beroepen van de brede culturele sector;

e) het publiceren, verspreiden en uitwisselen van alle mogelijke informatie in verband met ontwerp, productie en techniek van de brede culturele sector;

f) het uitvoeren van alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel en haar medewerking verlenen aan gelijkaardige initiatieven;

Met het oog op het verwezenlijken van haar doel, kan de vereniging o.m. toelagen, schenkingen, legaten en toevallige baten ontvangen, evenals fondsen en dotaties samenstellen. De vereniging zal alle goederen, zo roerende en onroerende, die tot verwezenlijking van haar doel nodig zijn, mogen verwerven, bezitten hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom, alsook vervreemden en met zakelijke rechten bezwaren,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

Bijlagen biJhet-Beigisch-Staatsblaû - 0$f1t/20tt ÿÿ-Aiiiiëxe ilü 1Vlónil-éür bëtgë

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 4. De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht.

TITEL 2.  Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens vijf bedragen. De vereniging bestaat uit werkende leden, niet-werkende leden, en ereleden. De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel huishoudelijk reglement worden toegekend. Alleen werkende leden hebben stemrecht in de aigemerre vergadering die samengesteld is uit werkende leden.

Het aantal werkende leden is beperkt tot maximaal 40. Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon, evenals verenigingen en openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten. Wie lid wil worden dient zijn verzoek tot toelating schriftelijk of per e-mail te richten aan het secretariaat. De raad van bestuur zal de jaarlijkse of enige bijdrage bepalen. Het bedrag van de bijdrage kan jaarlijks niet meer zijn dan EUR 1.250. Elk nieuw lid wordt geacht door zijn lidmaatschap zich akkoord te verklaren met de statuten van de vereniging en met het huishoudelijk reglement.

Art. 6. Om werkend lid te worden moet men blijk geven van enige deskundigheid op het gebied van productie, ontwerp of techniek van de culturele sector of haar subsectoren, en uitdrukkelijk de taken en verantwoordelijkheden van werkende leden te aanvaarden.

Werkend lid kan men worden door voorstel van twee werkende leden op beslissing van de algemene vergadering, met een meerderheid van twee derde der aanwezige leden.

Art. 7. Voorwaarden gesteld tot het uittreden van werkende leden:

De leden kunnen op elk tijdstip uit de vereniging treden door ontslag per aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

Is geacht ontslagnemend te zijn:

a) elk lid dat in gebreke blijft zijn bijdrage te betalen wordt geacht ontslag te nemen;

b) diegene die door zijn gedrag de geest van de vereniging schaadt;

c) elk werkend lid dat zijn verantwoordelijkheden en verplichtingen systematisch niet nakomt.

De uitsluitingen dienen, wat de werkende leden betreft, aan de algemene vergadering voorgelegd. Deze beslist met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, en nadat het lid is gehoord, of althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld. Het ontslagnemend of uittredend lid evenals de rechtverkrijgenden kunnen geen enkel recht op het maatschappelijk vermogen doen gelden.

Art. 8. Niet werkende en werkende leden die door hun steun, actieve medewerking of bewezen diensten een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd tot de vereniging kunnen door de raad van bestuur benoemd worden tot erelid.

TITEL 3.  Algemene vergadering

Art. 9. De algemene vergadering is samengesteld uit al de vaste leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald is in de wet van 27 juni 1921. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de beheerders te ontslaan en te benoemen, de jaarlijkse rekeningen en begrotingen goed te keuren, de vereniging vervroegd te ontbinden, leden uit te sluiten en te aanvaarden, en in het algemeen, alle beslissingen te nemen, die de perken van de wettelijke of statutaire macht van de raad van bestuur overschrijden.

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijhorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Een werkend lid kan. worden uitgesloten uit de algemene vergadering bij meervoudige nalatigheid van zijn verplichtingen en verantwoordelijkheden zoals vermeld in Art. 7. Luik c).

Art. 10. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921. De algemene vergadering moet bijeengeroepen worden, telkens als één vijfde van de werkende leden daarom verzoekt. Eveneens moet ieder door één vijfde van de werkende leden ondertekend voorstel op de dagorde geplaatst worden.

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen tenminste vijftien dagen vóbr de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurd per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 11. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een secretaris aan in geval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 12. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de .vergadering. Om een wijziging der statuten door te voeren moet er een buitengewone algemene vergadering bij elkaar geroepen worden, waarop ten minste twee derde van de vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. In een oproeping moet het doel te lezen staan en de beslissingen moeten met een tweederde meerderheid vans stemmen gebeuren. Een wijziging aangaande het doel vereist echter een 415e meerderheid. Hetzelfde aantal is vereist in geval van ontbinding.

Art. 13. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris, en de leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de eden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief of e-mail ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

TITEL 4.  Bestuur

Art. 14. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders, samengesteld uit de algemene vergadering en door de algemene vergadering benoemd voor een periode van 3 jaar. Zij zijn herkiesbaar en kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap.

tedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden. Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. De raad van bestuur moet bij het einde van de bestuurstermijn de algemene vergadering bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen, of bestaande bestuursmandaten te verlengen. Indien de raad van bestuur in gebreke blijft, zijn de bestuursleden ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur benoemt uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 15. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zin voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad van bestuur leidt thematische werkgroepen die het inhoudelijke parcours van de vereniging bepalen. De werkgroepen worden verdeeld onder de bestuursleden, en de bestuursleden verbinden zich ertoe hun taken als leider van de werkgroepen volledig op te nemen. Vanuit hun functie als werkgroep leider kunnen bestuursleden gevraagd worden inhoudelijk of praktisch advies en ondersteuning te bieden bij de dagelijkse werking van de vereniging, en bij bijzondere activiteiten. De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 16. De raad van bestuur benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de ondersteuning van het secretariaat, en heeft beslissingsrecht over lopende zaken als briefwisseling, kleine uitgaven voor de werking van het secretariaat, het beheer van betalingen en ontvangsten ten aanzien van verover, post, bank, spaarkas, ledenbijdragen, facturatie en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder. De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 17. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurder per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijhorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

TITEL 5  Begrotingen, rekeningen

Art. 18. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de bégroting voor het volgend jaar op; deze wordt aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

,

Vogr-

' behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOE) 2.2

Luii 3 - Vervolg

TITEL 6  Ontbinding, vereffening

Art. 19. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, evenals de wijze van vereffening. Art. 20. In gevat van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting; die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven doel het meest nabij komt.

Art. 21. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Art. 22. Deze statuten treden in werking vanaf de dag van aanvaarding door de algemene vergadering en vervangen vanaf die dag de statuten gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad d.d. 20 januari 2006.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering op 29 juni 2011, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

4. Ontslag en benoeming bestuurders.

Ontslag van bestuurders: met eenparigheid van stemmen aanvaardt de vergadering het ontslag van

- Yves DEBRUYCKERE

- Siber MARLY

met ingang van 29 juni 2011.

De vergadering benoemt de volgende leden tot bestuurders:

- Jan KLIPPENS, Wielrijdersstraat 21, 2660 Hoboken - 05.04.1974, Lommel

- Raf WOUTERS, Braamstraat 16d, 3740 Bilzen - 19.11.1970, Lommel

- Bert MOERMAN, Kaproenenhof 31, 8200 Sint-Michiels - 18.04.1978, Kortrijk

- Chris VAN GOETHEM, Stanislas Leclefstraat 16, 2600 Berchem - 25.01.1962, Wilrijk

- Tim ZEEGERS- Cruyslel 77, 2100 Antwerpen - 07.12.1976, Lommel

- Lies DEBACKERE, Lisseweegse Steenweg 222, 8380 Zwankendamme - 04.07.1983, Blankenberge

- Jeroen SIERJACOBS, Galgenberg 30, 9000 Gent - 01.11.1983, Gent

- Caroline VAN ECCELSPOEL, Volkstraat 21/bus 6, 2000 Antwerpen - 08.01.1975, Turnhout

- Ben VAN DER MUEREN, Stoofstraat 3, 2500 Lier - 17.12.69, Wilrijk

- Jan HOOYBERGHS, Brusselsesteenweg 437, 9090 Melle - 07.08.1974, Antwerpen

met ingang van 29 juni 2011.

De vergadering verlengt het mandaat van de volgende bestuursleden:

- Johan PENSON eDEL-E 4 E12.ó Ibeeruu R 2)er.

- Geert TORFS

- Jan STRICKX

- Bart SMEKENS

- ivo KERSMAEKER

- Pieter DE KIMPE

- Barbara VANDENDRIESSCHE

Frankie GOETHALS

Op delaatete.blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
STEUNPUNT VOOR DE PRODUCERENDE, ONTWERPENDE,…

Adresse
SAINCYELETTESQUARE 19 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale