STICHTING CLOSE THE GAP

Divers


Dénomination : STICHTING CLOSE THE GAP
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 545.798.907

Publication

14/02/2014
ÿþw

:t#~x E In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor- 'BRUSSEL

behoude Griffie

aan het

Befglscl

Staatstita





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Benaming : STICHTING CLOSE THE GAP

Rechtsvorm : Stichting van openbaar nut

Zetel : Pleinlaan 2

1050 Brussel

Ondernemingsnr : 5 L1 798. 90 7

Voorwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden op zestien december tweeduizend dertien, voor Meester Peter Van

Meikebeke, Geassocieerd Notaris te Brussel,

die aan het slot volgende registratiemelding draagt :

"Geregistreerd vijf bladen drie renvooien op het 3ds Registratiekantoor van Elsene op 17 december 2013;

boek 81 blad 55 vak 11, Ontvangen honderd euro (100 ¬ ). (Getekend) MARCHAL D."

dat de heer VANDEN EYNDE Olivier Noël, wonende te Arthur Van Dycklaan 2, 3080 Tervuren, volgende:

stichting van openbaar nut heeft opgericht, waarvan de statuten zijn opgesteld als volgt:

Hoofdstuk I.  Naam, zetel, duur, doei

Naam

1. De Stichting van openbaar nut draagt de naam « Stichting Close the Gap», in het Engels : «Close the: Gap Foundation», hierna de « Stichting».

2. Deze naam moet in aile akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere documenten uitgaande: van de Stichting worden vermeld, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de vermelding "Stichting van: openbaar nut", in het Engels "foundation serving a public interest" en de aanduiding van haar zetel,

Zetel  Duur

1. De zetel van de Stichting is gevestigd in de Vrij Universiteit Brussel, Faculteit ES Pleinlaan, 2 te 1050 Brussel, gerechtelijk arrondissement Brussel

2. De Stichting van openbaar nut wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Stichter

De stichter van de Stichting is de heer VANDEN EYNDE Olivier Noël, geboren te Leuven op 25 december? 1979, wonende te Arthur Van Dycklaan 2, 3080 Tervuren.

Doel  Activiteiten

De Stichting is gericht op de verwezenlijking van een werk van filantropische aard.

De Stichting heeft ais belangeloze doelstelling om kwetsbare doelgroepen in ontwikkelingslanden meer? zelfredzaam te maken door de begunstigden zowel sociaal, maatschappelijk en economisch te versterken door middel van het verstrekken van toegang tot de digitale technologie.

De stichting streeft er naar om de verder groeiende digitale kloof tussen de ontwikkelingslanden en opkomende economieën enerzijds en de technologisch ontwikkelde industrielanden in het westen op gebied van elektronische communicatietechnologie anderzijds te helpen dichten alsook duurzame oplossingen en herbestemming voor gebruikt, maar nog steeds hoogwaardig ICT-materieel uit te werken. De Stichting streeft haar doel na op een alomvattende en duurzame wijze, rekening houdende met professionele omkadering zoals installatie, onderhoud en reparatie, helpdesk, training en e-leaming, alsook een gedegen aanpak voor het recycleren van het gecreërde elektronische afval op het einde van de levensduur van de hardware volgens het cradle to cradle principe,

De activiteit van de Stichting past onder de internationaal erkende activiteit van `ICT for Development', met specifieke werking in domeinen als 'ICT for Education, ICT for Healthcare, ICT for Entrepreneurship en ICT for Agriculture'.

De Stichting streeft er naar om haar doel te realiseren op een vraaggedreven wijze, rekening houdende met het belangrijke principe om zoveel mogelijk lokale tewerkstelling te creëren voor de betrokken doelgroepen in de ontwikkelingslanden, teneinde een blijvende impact te verwezenlijken, ook wanneer de de steun van de Stichting in de desbetreffende projecten zou afnemen of gecontroleerd stopgezet zou worden.

Eveneens ondersteunt de Stichting projecten van digitale inclusie in eigen land en omringende landen voor die kansengroepen die daar noden hebben

De Stichting streeft haar doel na met onder andere volgende activiteiten

- het opzetten van sensibiliserings-, vormings- en informatiecampagnes voor het brede publiek en in het, bijzonder het aanwakkeren en materialiseren van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de, ontwikkelde economieën

- de deelname aan of participatie in alle organisaties en rechtspersonen met of zonder winstoogmerk, naar

_Belgisch. ofbuitenlandarecht,_die_haar.00gmerk.kunnen.belpen_ _realiseren_en. het_opnemen_van.bestuursmandatert;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

aot

Voor-, Luik B - Vervolg

behouden in dergelijke organisatiesen rechtspersonen

aan het - het creëren van (inter)nationale netwerken van mogelijke partners die haar belangeloze doelstelling kunnen

Belgisch Staatsblad bevorderen.

- het sponsoren of financieren van projecten en activiteiten die haar belangeloze doelstelling kunnen

bevorderen.

- het organiseren van fondsenwerving;

- het beheren van een patrimonium, roerende of onroerend, materieel of immaterieel, ten bate van de

belangeloze doelstellingen.

De Stichting kan tevens alle economische activiteiten ontplooien op voorwaarde dat deze een middel zijn en de

opbrengsten bestemd worden voor verwezenlijking van haar belangeloze doelstelling.

"

Hoofdstuk li.  Raad van Bestuur

Samenstelling  duur

1. Het bestuur van de Stichting wordt toevertrouwd aan een Raad van Bestuur, minstens bestaande uit drie

bestuurders.

2 Elke bestuurder wordt benoemd voor een termijn van twee jaar, De Stichter is van rechtswege bestuurder

voor het leven (hierna "bestuurder-stichter").

3. De Voorzitter wordt verkozen door de bestuurder-stichter.

Benoeming en ontslag van de bestuurders

1. De eerste bestuurders zullen benoemd worden door de Stichter. Hierna zal elke bestuurder worden benoemd door de Raad van Bestuur waarop minstens 2/3 van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is, waaronder minstens de bestuurder-stichter, en met een meerderheid van 2/3 van de stemmen onder de aanwezige of rechtsgeldig vertegenwoordigde bestuurders, waaronder minstens de stem van de bestuurder-stichter.

2, Een bestuurder kan maximum twee keer worden herbenoemd.

3. Het mandaat van bestuurder neemt voortijdig een einde door ontslag, overlijden, burgerlijke onbekwaamheid of plaatsing onder voorlopig bewind. De bestuurder wordt zo snel mogelijk vervangen volgens de procedure voorzien in het eerste lid, De vervanger voltooit de termijn van diegene die hij/zij vervangt.

4. Elke bestuurder, uitgezonderd de bestuurder-stichter, kan op elk ogenblik door de Raad van Bestuur worden ontslagen, door een beslissing van de Raad van Bestuur waaronder minstens de bestuurder-stichter,

en met een meerderheid van 2/3 van de stemmen onder de aanwezige of rechtsgeldig vertegenwoordigde bestuurders, waaronder minstens de stem van de bestuurder-stichter.

De betrokken bestuurder neemt niet deel aan de stemming.

De bestuurder-stichter kan enkel worden afgezet door de rechtbank van eerste aanleg volgens de voorwaarden bepaald in artikel 43 V&S-wet.

5. Elke bestuurder, inclusief de bestuurder-stichter, kan op elk ogenblik zelf ontslag nemen uit de Raad van Bestuur. Het vrijwillig ontslag wordt ter kennis gebracht aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur bij ter post aangetekende brief. De bestuurders blijven in functie tot hun vervanging werd voorzien.

Onbezoldigd mandaat  beslissing tot bezoldiging - terugbetaling van kosten

1. Het mandaat van bestuurder wordt onbezoldigd uitgeoefend, De kosten die de bestuurders maken in het kader van de uitoefening van hun mandaat kunnen worden vergoed, op voorwaarde dat daartoe de nodige verantwoordingsstukken worden voorgelegd.

2. De bestuurders zullen van de Stichting geen enkel rechtstreeks of onrechtstreeks vermogensvoordeel ontvangen.

3, De Raad van Bestuur kan contracteren met één of meerdere van de bestuurders, voor het leveren van goederen of het presteren van diensten die behoren tot de normale beroepsuitoefening van deze bestuurders. In dat geval wordt de procedure gevolgd voorzien door artikel 7.1. en 7.2,

Tegenstrijdig belang

1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijk aard heeft dat " strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft,

3. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen. Bevoegdheden

1, De Raad van Bestuur bestuurt de Stichting en heeft de meest ruime bevoegdheden om alle handelingen van beheer en beschikking te stellen die de Stichting aanbefangen.

2. De Raad van Bestuur kan het personeel in dienst nemen dat nuttig is voer het verwezenlijken van het doel

van de Stichting en bepaalt hun bevoegdheden en bezoldiging,

Beraadslaging

1. De Raad van Bestuur komt ten minste drie maal per jaar samen.

2. De Raad van Bestuur komt ook samen telkens het belang van de Stichting dit vereist en na het bijeenroepen door de voorzitter of op verzoek van elke bestuurder die daartoe een verzoek richt aan de voorzitter.

3. De voorzitter roept de Raad van Bestuur bijeen per brief, fax, e-mail of andere elektronische drager, minstens vijf dagen voor vergadering. De oproeping bevat de agenda.

4. De voorzitter zit de Raad van Bestuur voor. Bij diens afwezigheid, wordt de oudste in leeftijd aangeduid om de vergadering voor te zitten.

5. Iedere bestuurder mag een schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder. Elke bestuurder kan









l ijlagen ff 7iet lfëlgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

maximum één andere bestuurder vertegenwoordigen.

6. Aile bestuurders hebben een gelijk stemrecht. Ieder beschikt over één stem.

7, De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig of geldig vertegenwoordigd is, waaronder de bestuurder-stichter. Wanneer minder dan ' de helft van de bestuurders aanwezig of geldig vertegenwoordigd is, wordt een nieuwe Raad van Bestuur bijeengeroepen met dezelfde agenda, minstens vijftien dagen na de eerste vergadering. De Raad van Bestuur kan op deze tweede vergadering een beslissing nemen, ongeacht het aantal aanwezige of geldig vertegenwoordigde bestuurders.

8, Bij besluitvorming wordt er gestreefd naar consensus. Bij gebrek aan consensus worden beslissingen genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de bestuurder-stichter doorslaggevend,

9. De Raad van Bestuur mag één of meerdere derden uitnodigen om deel te nemen aan de vergaderingen van de Raad van Bestuur of een deel ervan. Deze personen nemen uitsluitend met raadgevende stem deel aan de beraadslaging.

10. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de Stichting zulks

vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur, worden genomen bij schriftelijk akkoord van de

bestuurders met 2/3 meerderheid van stemmen, waaronder steeds de stem van de bestuurder-stichter. Deze t

schriftelijke besluitvorming vereist dat vooraf 2/3 van de bestuurders zich akkoord verklaart per mail over de

toepassing van de schriftelijke besluitvorming.

Notulen

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in notulen, na goedkeuring door aanwezige

bestuurders, ondertekend door Voorzitter en bewaard op de maatschappelijke zetel

Vertegenwoordiging

De Stichting wordt geldig vertegenwoordigd in en buiten rechte hetzij door twee bestuurders die gezamenlijk

optreden, hetzij door de Voorzitter hetzij door de Bestuurder-Stichter

Hoofdstuk IV -- Raad van Toezicht

Raad van Toezicht

1. De Raad van Bestuur kan een Raad van Toezicht oprichten, samengesteld uit Raadgevers, en aangesteld door de Raad van Bestuur.

2. Indien de Raad van Bestuur desgevallend beslist tot het instellen van een Raad van Toezicht, dan zal de Raad van Bestuur jaarlijks minstens één maal rapporteren aan de Raad van Toezicht over het beheer, de jaarrekening en de begroting van de Stichting,

3. De samenstelling van de Raad van Toezicht wordt nader geregeld door het Reglement van Inwendige

Orde,

Hoofdstuk V -- Controle, rekeningen, begroting

Artikel 14. Boekjaar

1, Het boekjaar loopt gelijk met het kalenderjaar, Het eerste boekjaar begint op de datum van het bekomen

van de rechtspersoonlijkheid en loopt tot éénendertig december [tweeduizend veertien].

2. Ieder jaar, en ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar, maakt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op overeenkomstig artikel 37 van de V&S-wet.

3. De Stichting zal een boekhouding voeren overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake zoals voorzien door artikel 37 van de V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4. De controle van de Stichting kan worden toevertrouwd aan één of meer commissarissen, benoemd door de Raad van Bestuur onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

5. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de V&S-wet vermelde stukken worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Toelichting beheer, jaarrekening en begroting

De Raad van Bestuur legt rekenschap en verantwoording af over het beheer, de jaarrekening en de begroting van de Stichting tegenover de Raad van Toezicht. Eénmaal per jaar, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar, roept de Raad van Bestuur de vergadering van de Raad van Toezicht bijeen. Op deze vergadering geeft de Raad van Bestuur toelichting bij het beheer en het ontwerp van jaarrekening van het afgelopen boekjaar en bij de begroting van het lopende boekjaar. De leden van de Raad van Toezicht hebben eveneens recht op inzage in de boekhouding van de Stichting, tijdens de drie weken voorafgaand aan deze vergadering van de Raad van Toezicht.

Hoofdstuk VI -- Statutenwijziging

1. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen over een statutenwijziging, indien de wijziging van de statuten uitdrukkelijk vermeld is in de oproeping en wanneer drie vierden van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig of geldig vertegenwoordigd is, waaronder steeds de bestuurder-stichter,

2. Indien het aanwezigheidsquorum van drie vierden niet is bereikt, moet een tweede vergadering van de Raad van Bestuur worden bijeengeroepen, die kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of geldig vertegenwoordigde bestuurders voor zover minstens de bestuurder-stichter aanwezig of vertegenwoordigd is.

3. Een statutenwijziging moet worden goedgekeurd met een meerderheid van drie vierden van de stemmen van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde bestuurders, waaronder steeds de bestuurder-stichter.

4. De wijziging van het doel waarvoor de Stichting werd opgericht alsook haar activiteiten moet worden goedgekeurd met éénparigheid van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde bestuurders. De wijziging van het doel van de Stichting moet worden goedgekeurd bij Koninklijk Besluit, overeenkomstig artikel 30, §2 van de V&S-wet.

Voor-, behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

A fA

Luik B - Vervolg

5. Al naargelang het geval moeten de statutenwijzigingen worden vastgesteld- bijl onderhandse dan wel

authentieke akte, meegedeeld aan het Ministerie van Justitie en aanvaard, conform het bepaalde in artikel 30 §

2 van de V&S-wet.

Hoofdstuk VI.  Gerechtelijke ontbinding

Gerechtelijke ontbinding

1. Alleen de rechtbank van eerste aanleg kan de ontbinding van de Stichting uitspreken in de gevallen bepaald door artikel 39 van de V&S-wet, op verzoek van de stichter of van één van zijn rechthebbenden, van één of meer bestuurders of van het openbaar ministerie.

2. Aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de Stichting die gerechtelijk werd ontbonden, vermelden de naam van de Stichting, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "stichting van openbaar nut in vereffening".

3. De beslissingen en akten betreffende ontbinding en vereffening van de Stichting worden bekendgemaakt

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bestemming van de goederen en waarden van de Stichting

Na aanzuivering van het passief, wordt het netto-actief van de Stichting overgedragen aan een andere

stichting of vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel in België of in het buitenland.

Hoofdstuk Vil. - Varia

Taal

De officiële taal van de Stichting is het Nederlands. De werktaal van de Stichting is het Engels.

OVERGANGSBEPALINGEN

Boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang op de dag dat de Stichting rechtspersoonlijkheid krijgt en zal

worden afgesloten op 31 december tweeduizend en veertien.

Benoeming van de bestuurders

De Stichter is van rechtswege bestuurder-stichter,

Werden benoemd tot eerste bestuurders:

1. De heer BLONK Wilhelmus A.G., wonende te Baron Opsomerdreef 27, 3090 Overijse, geboren op 15

januari 1939 te Amsterdam;

2, De heer DE BRAUWER Michel, wonende te Beukenlaan 29, 3080 Tervuren, geboren op 8 juni 1950 te

Elsene;

3. De heer VANDERVORST Guido, wonende te Snoy et d'Oppuerslaan, 3020 Herent, geboren op 14 juni

1966 te Vilvoorde;

4. De heer BONTEMS Andre, wonende te 538, Courtland Avenue, Marion Ohio(VS), geboren op 27 augustus 1951 te Doornik;

5. Mevrouw AZCARRAGA de Surmont Alessandra, wonende te Reforma 1435, Lomas dos chapultetec,

Mexico 11000, Mexico, geboren op 5 april 1960 te Mexico,

Hun opdracht wordt niet vergoed.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van de akte, één volmacht, een kopie van het ,

koninklijk besluit van 26 januari 2014 houdende verlening van de rechtspersoonlijkheid aan "STICHTING

CLOSE THE GAP"),

Peter Van Melkebeke

Geassocieerd Notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Koor-,

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

30/07/2015
ÿþMo0 2.2

- ejn<. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

feerr ipge -,. ~ ~tvar lt eï1 O

p

.. ~d

*15llO18a

2 0 Rit_i 2015

ter griffie: van de i4'; F:lerfandstat;~;~

.

t-}i-~º%~,.Î7_" SÎ Qrr.~

-

Ondernemingsnr : 0545.798.907

Benaming

(voluit) Stichting Close the Gap

(verkort) :

Rechtsvorm : Stichting van Openbaar Nut

Zetel : Pleinlaan 2, 1050 Elsene

Onderwerp akte : Wijzigingen Raad van Bestuur

Uittreksel uit het verslag van de Raad van Bestuur van 15 juni 2015:

Samenstelling Raad van Bestuur:

a, Benoemingen

De Raad van Bestuur benoemt Willem Lageweg, wonende te De Bilt, Nederland, geboren op 11111)1951 te' Nieuw Helvoet, Nederland, als nieuw lid van de Raad van Bestuur voor een periode van 2 jaar.

Aldus opgemaakt op de Raad van Bestuur van 15 juni 2015,

Wilhelmus Blonk Olivier Vanden Eynde

Voorzitter Stichter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
STICHTING CLOSE THE GAP

Adresse
PLEINLAAN 2 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale