SYMRISE IP-HOLDING

Société en commandite simple


Dénomination : SYMRISE IP-HOLDING
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 544.925.214

Publication

11/02/2014
ÿþ obr Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

3 1 JAN. 2,0141

$Rossier

Griffie

tengd

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Ondernemingsnr : 5C/ÿ, 9 Ç.,U L

Benaming

(voluit) : Symrise IP-Holding

(verkort)

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Loùisalaan 65, 1050 Brussel

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een overeenkomst van 30 januari 2014 dat:

1) Symrise Group Finance Holding 1 BVBA, vennootschap naar Belgisch recht, met maatschappelijke zetel te Internationalelaan 55F, 1070 Brussel, ingeschreven in het rechtspersonenregister (Brussel) onder het nummer 0820.806.872, bij deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Serge Declerck, hiertoe specifiek gevolmachtigd door het college van zaakvoerders van 30 januari 2014; en

2) Symrise IP-Verwaltungs GmbH, vennootschap naar Duits recht, met maatschappelijke zetel te Mühlenfeldstratie 1, 37603 Holzminden, Niedersachsen, Duitsland ingeschreven in het Amtsgericht van Hildesheim, onder het handelsregistemummer HRB 202341, bij deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Carsten Gottschlich, houder van een bijzondere volmacht;

Onder hen volgende vennootschap hebben opgericht:

RECHTSVORM - NAAM

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap. Zij draagt de benaming "Symrise IP-Holding".

ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Louisalaan 65, 1050 Brussel.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het zaakvoerder, mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van de zaakvoerder, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België oprichten.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland: het verkrijgen en verstrekken van licenties inzake intellectuele eigendomsrechten, waaronder auteursrechten, octrooien, databanken, merken, tekeningen, modellen, kwekersrechten en recepten en know-how die betrekking hebben op onder andere, moleculen en dit in de meeste ruime zin, zonder dat voormelde opsomming limitatief is.

De vennootschap kan in het algemeen financiële transacties (voornamelijk leningen aan'. groepsvennootschappen) verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Op de i etste blz van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid Ivan de instrumenterende notaris, hetzij van de perro{o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt honderdduizend euro (100.000,00 EUR) en is verdeeld in twee deelnemingen. Deelneming A, heeft een nominale waarde van honderd euro (100,00 EUR) en deelneming B heeft een nominale waarde van negenennegentigduizend negenhonderd euro (99.900,00 EUR).

ledere deelneming heeft de rechten en plichten die haar in deze statuten worden toegekend.

Te allen tijde kunnen nieuwe deelnemingen, waaraan in voorkomend geval andere rechten enlof verplichtingen verbonden zijn, genomen en aanvaard worden.

Op de deelbewijzen werd ingeschreven door de oprichters, die elk onvoorwaardelijk zijn overgegaan tot de volgende inbrengen:

1. Symrise Group Finance Holding 1 BVBA verklaart 100,00 EUR in cash in te brengen in de vennootschap.

2. Symrise 1P-Verwaltungs GmbH verklaart 99.900,00 EUR in cash in te brengen in de vennootschap.

BEHERENDE VENNOTEN EN STILLE VENNOTEN

De vennootschap heeft twee soorten vennoten:

Eén beherend vennoot, houder van deelneming A, die hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk is voor alle verbintenissen van de vennootschap. De beherende vennoot is Symrise Group Finance Holding 1 BVBA met zetel te Intemationalelaan 55F, 1070 Brussel en ingeschreven in het rechtspersonenregister (Brussel) onder het nummer 0820.806.872.

Alle overige vennoten zijn stille vennoten.

JAARVERGADERING

De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde dinsdag van de maand mei om 17uur,

Indien deze dag een zaterdag, een zondag of een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

De jaarvergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of in de gemeente van de maatschappelijke zetel van de vennootschap. Zij mag tevens worden gehouden op iedere andere plaats die de zaakvoerder aangeeft in de oproepingsbrief.

BERAADSLAGING - AANWEZIGHEIDSQUORUM

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij in de vergadering alle vennoten aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene vergadering van vennoten kan geldig beraadslagen, onverschillig wat het aantal aanwezige en vertegenwoordigde deelnemingen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet of deze statuten een bepaald aanwezigheidsquorum vereisen.

STEMRECHT

De deelneming A heeft recht op honderd (100) stemmen,

De deelneming B heeft recht op negenennegentigduizend negenhonderd (99.900) stemmen.

MEERDERHEID

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen of ingevolge de toepassing van artikel 18 worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen, zonder aanwezigheidsquorum. Een onthouding wordt niet meegerekend bij het tellen van de stemmen.

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

e4 Q

Ben beslissing met betrekking tot de hieronder opgesomde onderwerpen is enkel geldig indien ten minste twee derde van de stemmen die deelnemen aan de vergadering deze beslissing goedkeuren en wanneer de aanwezigen minstens de helft van het maatschappelijke kapitaal vertegenwoordigen. Is deze laatste voorwaarde (aanwezigheidsquorum) niet vervuld, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig en de nieuwe vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het door de aanwezige vennoten vertegenwoordigde deel van het kapitaal. Een onthouding wordt niet meegerekend bij het tellen van de stemmen.

-een fusie of splitsing van de vennootschap;

-de toetreding van een vennoot tot de vennootschap;

-de uitsluiting of uittreding van een vennoot uit de vennootschap;

-de ontbinding en vereffening van de vennootschap;

-enige wijziging van de statuten.

BESTUURSORGAAN

De vennootschap wordt bestuurd door de beherende vennoot als zaakvoerder (eveneens aangeduid als 'gedelegeerd vennoot' of 'zaakvoerder').

Net mandaat van zaakvoerder is onherroepbaar en kan enkel worden beëindigd op basis van artikel 23 van de statuten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervuilen.

BESTUURSBEVOEGDHEID

De zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die binnen de normale bedrijfsuitoefening vallen en die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

Iedere handeling die niet binnen het toepassingsgebied van de normale bedrijfsuitoefening valt, zal moeten worden goedgekeurd door de algemene vergadering van vennoten in overeenstemming met de procedure zoals voorzien in artikel 18 van deze statuten.

VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

BEËINDIGING VAN HET MANDAAT

Het mandaat van zaakvoerder eindigt ingevolge een:

" gerechtelijke beëindiging voor een wettige reden;

" faillissement of gelijkaardige insolventie procedure met betrekking tot de zaakvoerder;

" ontslagname door de zaakvoerder.

Indien het mandaat van de zaakvoerder een einde neemt, zal de algemene vergadering van vennoten in zijn vervanging voorzien volgens de procedure voorzien in artikel 18 van deze statuten, echter mits unanimiteit van de stemmen

BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap begint op één januari en eindigt op één en dertig december van elk jaar.

WINSTVERDELING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

F Ty

De jaarrekening en het jaarverslag, in voorkomend geval, worden aan de jaarvergadering overgemaakt samen met een voorstel van de manager over de bestemming van de winst. De jaarvergadering zal, ter gelegenheid van de goedkeuring van de jaarrekening of bij bijzondere algemene vergadering van vennoten te houden op elk moment, besluiten over de bestemming van de winst in overeenstemming met de principes zoals hieronder uiteengezet.

Voor zover er voldoende jaarlijkse winst is, zal de manager een vaste jaarlijkse vergoeding ontvangen voor zijn management activiteiten en voor het op zich nemen van aansprakelijkheden ten bedrage van 25.000,00 EUR, die deel zal uitmaken van de winstbestemming. De vaste vergoeding zal worden betaald váár eventuele verdere winstuitkering aan de vennoten.

Bovendien zullen de vennoten delen in de winst en het verlies in verhouding tot hun belang in de vennootschap zoals uiteengezet in artikel 5 van deze overeenkomst, De stille vennoot zal niet verplicht zijn om bijkomende inbrengen te maken; zelfs niet in geval van vereffening van de vennootschap,

Elke jaarlijks tekort (verlies) zal, bij voorkeur, worden gedekt door een toerekening op de reserves.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde zaakvoerders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de vennoten. Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle deelnemingen in dezelfde mate werden volgestort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

SLOT EN OVERGANGSBEPALINGEN:

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige overeenkomst op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

VASTE VERTEGENWOORDIGER VAN DE MANAGER

De oprichters hebben kennis genomen van de beslissing van het college van zaakvoerders van Symrise Group Finance Holding 1 BVBA, om de heer Carsten Gottschlich, wonende te 37643 Negenborn, Amelungsborn 97, Duitsland, aan te duiden als vaste vertegenwoordiger, voor de uitoefening van het mandaat van zaakvoerder van huidige vennootschap in naam en voor rekening van Symrise Group Finance Holding 1 BVI3A.

BENOEMING VAN EEN COMMISSARIS

De oprichters beslissen tot commissaris te benoemen de burgerlijke vennootschap KLYNVELD PEAT MARWICK GOERDELER - REVISEURS D'ENTREPRISES die de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen, gevestigd te Avenue Bourget 40, 1130 Haren, ingeschreven in het rechtspersonenregister (Brussel) onder het nummer 0419.122.548, die overeenkomstig artikel 132 van het Wetboek van vennootschappen, als vertegenwoordiger de heer Filip De Bock aanduidt en dit voor drie jaar vanaf heden.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op 31 december 2014.

EERSTE JAARVERGADERING

be eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2015..

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staats blad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor eensluidend uittreksel,

Symrise Group Finance Holding 1 BVBA

Beherend vennoot - zaakvoerder

Vertegenwoordigd door Carsten Gottschlich,

haar vaste vertegenwoordiger

Op de laatste biz. van Luik B vermelden . Recto , Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

, ~

23/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 19.05.2015, NGL 17.06.2015 15183-0239-023

Coordonnées
SYMRISE IP-HOLDING

Adresse
LOUISALAAN 65 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale