SYNDICAT NATIONAL DU PERSONNEL DE POLICE ET DE SECURITE, EN ABREGE : SNPS

Association sans but lucratif


Dénomination : SYNDICAT NATIONAL DU PERSONNEL DE POLICE ET DE SECURITE, EN ABREGE : SNPS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 443.002.760

Publication

02/04/2014
ÿþ Moo 2.2

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 11,1.1,1,10t1,11,111111 iu

behoude

aan het

Belgisol

Staatsbh

i



PflUssErtl,~

Griffie

rr-

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0443.002.760

Benaming

(voluit) : NSPV

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : 1040 Brussel, Etterbeek, Generaal Bernheirnlaan

Onderwerp akte : HERWERKTE EN GECOORDINEERDE STATUTEN VERSIE 29 november 2013

STATUTEN

Herwerkte en gecoördineerde versie van 29 november 2013 TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL  DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel vzw , afgekort NSPV vzw

De benamingen in het Frans en in het Duits zijn respectievelijk:

"Syndicat national du personnel de Police et de Sécurité asbl", afgekort "SNPS asbl" "Nationale

Gewerkschaft des Polizei- und Sicherheitspersonals VoE", afgekort "NGPS VoE".

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Generaal Bemheimlaan 18-20, 1040 Brussel (Etterbeek) en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijztging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel:

1.het realiseren, het bevorderen en het ontplooien van activiteiten die, rechtstreeks of onrechtstreeks, gericht zijn op de creatie, de vrijwaring en de bestendige verbetering van de beroeps-, de materiële, sociale en morele toestand van zijn leden;

2.activiteiten ontplooien om het personeel van de politie- en veiligheidsdiensten, van aile kaders te valo rise ren;

3.het tot stand brengen van betrekkingen met gelijkaardige verenigingen in België en in andere landen, zonder daarbij, op enige wijze zijn eigenheid of autonomie in het gedrang te brengen.

Om haar doelstellingen te bereiken kan de vereniging onder meer:

f .stappen doen, in het collectief of persoonlijk belang van zijn leden, bij de overheden die gewoonlijk beslissingen nemen alsmede bij hen die gevoelig zijn aan de bevordering van onze belangen;

2.informatievergaderingen, vormingsinitiatieven en stages organiseren, evenals alle activiteiten die zijn werking kunnen bevorderen zoals het laten uitgeven of verspreiden van drukwerken en andere publicaties;

3.alle maatregelen nemen die nodig zijn om de statuten en de belangen van het personeel te verdedigen en te verbeteren.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(ers) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.alle initiatieven aanmoedigen, ondersteunen of ontwikkelen die de sociale, financiële, professionele en materiële belangen van de leden en/of de vereniging kunnen verbeteren.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen diedit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II: LED EN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste werkende leden.

ARTIKEL 6

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. Werkende leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

De werkende leden worden in de schoot van de vergadering verkozen voor een periode van ten hoogste 4 jaar. De modaliteiten met betrekking tot hun aanwijzing of hun eventuele vervanging worden bepaald in het reglement van inwendige orde van de VZW.

ARTIKEL 7

Aangesloten leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. Elk aangesloten lid kan zich beroepen op syndicale bijstand zoals omschreven in het reglement van inwendige orde dat tevens de verdere rechten en plichten bepaalt.

Aangesloten leden verkrijgen het lidmaatschap door betaling van de vastgestelde lidmaatschapsbijdrage. ARTIKEL 8

Ais werkend lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de nationaal voorzitter van de raad van bestuur. De nadere bepalingen omtrent het verkrijgen, de schorsing en het verlies van de hoedanigheid van werkend lid zijn vervat in het reglement van inwendige orde van de VZW,

ARTIKEL 9

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, sympathiserende leden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het reglement van inwendige orde.

ARTIKEL 10

De maximum ledenbijdrage voor een volledig dienstjaar bedraagt 250 EUR op basis van de index van de consumptieprijzen voor november 2013. Het bedrag dat is gekoppeld aan deze index, kan aangepast worden afhankelijk van de categorie van het lid.

Het bedrag en de wijze van betaling van de bijdrage worden door de raad van bestuur vastgelegd rekening houdend met de vigerende wetgeving.De raad van bestuur weigert de bijdrage van de personen van wie het lidmaatschap strijdig is met de belangen van de vereniging.

Het lidmaatschap van een persoon die vroeger uitgesloten werd, is van ambtswege nietig, uitgezonderd in geval van andersluidende beslissing van het orgaan dat de uitsluiting heeft uitgesproken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

ARTIKEL 11

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden.

Wordt beschouwd als zijnde ontslag te hebben gegeven:

1.op datum van één januari; het lid dat zijn bijdrage niet heeft hernieuwd. Het lid dat zijn bijdrage voor één februari van het dienstjaar betaalt, wordt nochtans in zijn rechten teruggeplaatst op datum van één januari.

2.het lid dat ophoudt tot één van de voorziene categorieën te behoren. Behalve andersluidende beslissing van de raad van bestuur is het ontslag van kracht op de datum waarop het lid geen deel meer uitmaakt van één van de categorieën.

ARTIKEL 12

Kan uitgesloten worden van de vereniging, het lid:

1.van wie het lidmaatschap tegenstrijdig is met de huidige statuten en onder meer met de door de

vereniging nagestreefde doeleinden;

2.van wie het lidmaatschap de vereniging benadeelt.

De uitsluiting wordt uitgesproken:

1.met een meerderheid van 2/3 der stemmen door de algemene vergadering indien het een werkend lid

betreft;

2.met een eenvoudige meerderheid der stemmen door de raad van bestuur indien het een aangesloten lid

betreft.

ln afwachting dat de algemene vergadering zich uitspreekt over de uitsluiting van een werkend lid kan dit worden geschorst in zijn rechten door de raad van bestuur, Wat de aangesloten leden betreft zijn de bepalingen met betrekking tot hun schorsing opgenomen in het reglement van inwendige orde van de VZW,

ARTIKEL 13

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL lil: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de nationaal voorzitter van de raad van bestuur. In geval de nationaal voorzitter verhinderd is, fungeert de nationaal secretaris als waarnemend voorzitter. Aangesloten leden kunnen de vergadering bijwonen volgens de modaliteiten vervat in het reglement van inwendige orde van de VZW.

De nationaal voorzitter kan zich voor wat betreft de financiën laten bijstaan door een deskundige voor de financiën.

Een werkend lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid van het orgaan dat hij vertegenwoordigt en dat op de wijze zoals omschreven in de bepalingen vervat in het reglement van inwendige orde. Niemand kan houder zijn van meer dan één volmacht.

De nationaal voorzitter leidt de vergadering en verleent het woord aan de werkende leden die het vragen. Het spreekrecht kan beperkt worden in tijd en kan zelfs worden ontnomen wanneer de agenda niet wordt gerespecteerd of na herhaalde terechtwijzing ten overstaan van de spreker.

ARTIKEL 15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een werkend lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 16

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de nationaal voorzitter telkens als het doe! van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van-het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 17

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar,

ARTIKEL 18

De algemene vergadering dient verplicht binnen een redelijke termijn te worden samengeroepen door de raad van bestuur en dat uiterlijk binnen 3 maanden wanneer 1/5 van de werkende leden daartoe een verzoek richt aan de nationaal voorzitter van de raad van bestuur. Dit verzoek dient per aangetekende brief te worden toegezonden en de te behandelen agendapunten te vermelden met een omstandige uiteenzetting,

ARTIKEL 19

Om geldig te zijn dienen de oproepingen tot de algemene vergadering ondertekend te worden door de nationaal voorzitter of bij ontstentenis door ten minste twee bestuurders waaronder de nationaal secretaris. De oproeping zal samen met de agenda gepubliceerd worden in het tijdschrift van de vereniging, Alle werkende leden worden schriftelijk opgeroepen tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 20

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda zoals die is vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp voorgedragen per aangetekend schrijven aan de nationaal voorzitter van de raad van bestuur door ten minste 1/20 van de werkende leden, wordt eveneens op de agenda vermeld. Indien de agenda al werd vastgelegd door de raad van bestuur en een aanpassing aan de oproepingsbrieven redelijkerwijze niet meer mogelijk is, zullen die agendapunten opgenomen worden in de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 21

Behoudens in geval van volmacht, beschikt ieder werkend lid over één stem in de algemene vergadering. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de nationaal voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 22

Een wijziging van de statuten dient uitdrukkelijk op de agenda vermeld en de voorgestelde wijzigingen worden beknopt aangegeven. Het vereist de aanwezigheid of vertegenwoordiging van 2/3 van de werkende leden. Wordt dit quorum niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten Is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 23

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 24

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een werkend lid. In dat geval dient dit punt deel uit te maken van de agenda en wordt het werkend lid uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 25

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de nationaal voorzitter en de nationaal secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register, Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien onder de voorwaarden zoals bepaald door de raad van bestuur. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de nationaal voorzitter en de nationaal secretaris of door twee daartoe gemachtigde bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee daartoe gemachtigde leden van de algemene vergadering.

De beslissingen van de gewone en de buitengewone algemene vergadering worden gepubliceerd door de raad van bestuur in het tijdschrift van de vereniging.

TITEL IV, DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 26

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 27

Alle bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar. Zij zijn herkiesbaar.

Het mandaat van tussentijds benoemde bestuurders is beperkt tot de resterende termijn van de voormelde periode van 4 Saar uitgezonderd voor wat betreft de bestuurders die voor de duur van de uitoefening van hun mandaat permanent syndicaal verlof dienen te nemen. In die gevallen dat de uitoefening van het bestuurdersmandaat gepaard gaat met een permanent syndicaal verlof, bedraagt de duur van het tussentijds mandaat ook 4 jaar, te rekenen vanaf de datum waarop de eerstvolgende gewone algemene vergadering plaats vindt,

Q'e actief dienende leden van de raad van bestuur beëindigen hun mandaat op de eerste algemene vergadering die volgt op het beëindigen van de actieve dienst.

De gepensioneerde leden van de raad van bestuur leggen hun mandaat neer de eerste algemene vergadering volgend op hun vijfenzeventigste verjaardag,

ARTIKEL 28

De bestuurders worden verkozen door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit met uitzondering van de nationaal voorzitter en de nationaal secretaris die een gelijke verloning ontvangen die is gekoppeld aan de index van de consumptieprijzen. De beëindiging van hun mandaat gebeurt met inachtneming van een opzeggingsvergoeding waarvan het bedrag gelijk is aan 1 maand verloning per jaar dat het mandaat werd uitgeoefend. De vergoeding kan nooit meer dan 6 maandvergoedingen bedragen ongeacht de duur van door hen uitgeoefende manda(a)ten.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en worden binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 29

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

n

dAOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de nationaal voorzitter van de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de drie maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeéindiging en de benoeming van de bestuurders worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en worden binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 30

De raad van bestuur dat als college functioneert, leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij heeft de volheid van bevoegdheid behoudens voor die aangelegenheden die uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de nationaal voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 31

De nationaal voorzitter roept de raad van bestuur bijeen op initiatief of op vraag van ten minste twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de nationaal voorzitter. indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de nationaal secretaris.

ARTIKEL 32

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de nationaal voorzitter en de nationaal secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de nationaal voorzitter en de nationaal secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere daartoe gemachtigde bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 33

De raad van bestuur vaardigt alle reglementen van inwendige orde uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 34

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging. Behoudens specifieke machtiging van de raad van bestuur of het dagelijks bestuur kunnen de bestuurders die niet behoren tot het dagelijks bestuur, individueel geen enkele beslissing nemen die de VZW bindt.

ARTIKEL 35

De algemene vergadering kan uit de bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

Hun verkiezing gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden :

1.op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

2.door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven dagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en worden binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of als college uit.

TITEL V: HET DAGELIJKS BESTUUR

ARTIKEL 36

De volledige beslissings- en vertegenwoordigingsbevoegdheid inzake het dagelijks bestuur is opgedragen aan de nationaal voorzitter en de nationaal secretaris die hierbij als college dienen te fungeren.. Het dagelijks bestuur rapporteert hieromtrent periodiek aan de raad van bestuur.

Het dagelijks bestuur staat in voor de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover B-Post, en alle andere openbare en private bankinstellingen en andere instellingen.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

top vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij

de raad van bestuur

2.door afzetting door de algemene vergadering.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en worden binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL VI: BOEKHOUDING, JAARREKENING EN CONTROLE

ARTIKEL 37

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 38

De algemene vergadering benoemt één of meerdere commissarissen op voordracht van de raad van bestuur. ln geval van meerdere commissarissen fungeren deze als college. De commissarissen dienen lid te zijn van het instituut van Bedrijfsrevisoren in de gevallen dat de wet dit bepaalt.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van 3 jaar.

De akten betreffende de benoeming en ambtsbeëindiging van de commissarissen worden neergelegd in het VZW dossier ter griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waar de vzw haar zetel heeft. De benoeming of ambtsbeëindiging wordt tevens meegedeeld aan de kruispuntbank van ondernemingen.

De commissarissen zijn belast met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wetgeving en de statuten, en van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld.

Met het oog op de uitoefening van hun opdracht kunnen de commissarissen op elk ogenblik ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle documenten en geschriften van de vereniging. Zij kunnen van het bestuursorgaan, van de gemachtigden en van de aangestelde van de vereniging alle ophelderingen en inlichtingen vorderen en alle verificaties verrichten die zij nodig achten.

Zij kunnen van het bestuursorgaan alle inlichtingen vorderen betreffende verbonden vennootschappen of verenigingen of betreffende andere vennootschappen waarmee een deelnemingsverhouding bestaat, voor zover deze inlichtingen nodig worden geacht om de financiële toestand van de vereniging te controleren,

Luik B - Vervolg NOp 2.2



TITELV1h ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 39

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 415 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke' daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangeloze doelstelling. De algemene vergadering die tot ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 40

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 en alle bijhorende wettelijke wijzigingen van toepassing

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 29 november 2013.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

"

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/04/2014
ÿþ j Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD 2.2

Réservé

au

Moniteu

belge

e.:: ~ ~ ~ ~ ~ 2an

çp ~Ç " k~5

~l~r'~~º% -

G reffe

N° d'entreprise : 0443.002.760

Dénomination

(en entier) : SNPS

(en abrégé) :

Forme juridique : Associaton Sans But Lucratif

Siège : 1040 Bruxelles, Etterbeek, Avenue Général Bernheim 18-20

Objet de l'acte : Version adaptée et coordonnée du 29 novembre 2013

STATUTS

Version adaptée et coordonnée du 29 novembre 2013

TITRE 1 : NOM - SIÈGE - OBJET  DURÉE

ARTICLE 1

L'association est dénommée: Syndicat National du personnel de Police et de Sécurité asbl, en abrégé SNPS asbl.

Les dénominations en langue néerlandaise et en langue allemande sont respectivement: "Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel vzw", en abrégé "NSPV vzw" "Nationale Gewerkschaft des Polizei- und Sicherheitspersonals VoE", en abrégé "NGPS VoE".

ARTICLE 2

Le siège de l'association est établi à l'Avenue Général Bernheim 18-20, 1040 Bruxelles (Etterbeek) sous l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Il ne peut être transféré que par décision de l'assemblée générale, à condition que celle-ci respecte les règles requises pour une modification des statuts, décrites dans les présents statuts.

ARTICLE 3

L'association a pour but de:

1.réaliser, stimuler et déployer toute activité, se rapportant, directement ou indirectement, à la création, à la sauvegarde et à l'amélioration constante des conditions professionnelles, matérielles, sociales et morales de ses membres;

2.déployer des activités visant à valoriser le personnel de police et des services de sécurité, de tous les cadres;

3.d'établir des relations avec des associations similaires en Belgique et à l'étranger à la condition de ne pas mettre en péril, de quelque manière que ce soit, sa personnalité et son autonomie.

Pour atteindre ses buts, l'association peut notamment:

I intervenir auprès des autorités habilitées à statuer dans l'intérêt collectif ou particulier des membres ainsi qu'auprès de celles dont le souci est de promouvoir cet intérêt;

2.organiser des réunions d'information, des formations et des stages ainsi que toutes activités destinées à favoriser son fonctionnement, tels que la distribution de publications ou autres documents à effets publicitaires. 3.prendre toutes les mesures nécessaires pour détendre et améliorer les statuts et les intérêts du personnel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.encourager, soutenir et développer toutes les initiatives qui peuvent servir à améliorer les intérêts sociaux, financiers, professionnels et matériels de membres et ou de l'association.

L'association peut notamment, en exécution de ce qui précède, acquérir, louer ou donner en location toutes propriétés ou droits réels, recruter du personnel, conclure des contrats valables en droit, récolter des fonds, en résumé exercer toutes les activités qui justifient son objet. A titre subsidiaire et dans le cadre de la réalisation de son objet, l'association peut poser des actes commerciaux.

ARTICLE 4

L'Association est créée pour une durée illimitée. Elle peut être dissoute en tout temps.

TITRE II ; MEMBRES

ARTICLE 5

Le nombre de membres est illimité, mais doit être de trois au minimum. Les fondateurs sont les premiers membres effectifs.

ARTICLE 6

L'adhésion à part entière, y compris le droit de vote à l'assemblée générale, revient exclusivement aux membres effectifs. Les membres effectifs sont ceux qui signent les présents statuts au moment de la constitution et ceux dont le nom est mentionné dans la liste des membres tenue au siège de l'association.

Les membres effectifs sont élus pour une durée maximale de 4 années. Les modalités relatives à leur désignation ou leur remplacement sont définies dans le règlement d'ordre intérieur de l'ASBL.

ARTICLE 7

Les membres adhérents n'ont pas de droit de vote à l'assemblée générale. Chaque membre adhérent peut compter sur le soutien du syndicat, tel que défini dans le règlement d'ordre intérieur qui détermine également les autres droits et obligations,

La qualité de membre adhérent est obtenu par le paiement de la cotisation prévue.

ARTICLE 8

Toute personne physique ou morale qui est acceptée en cette qualité par l'assemblée générale peut s'affilier à l'association en tant que membre effectif, sur proposition du conseil d'administration. La demande d'affiliation d'un candidat-membre doit être faite par écrit auprès du président national du conseil d'administration. Les" dispositions détaillées concernant l'obtention, la suspension et la perte de la qualité de membre effectif sont contenues dans le règlement d'ordre intérieur.

ARTICLE 9

Le conseil d'administration peut, sous les conditions à déterminer par lui-même, admettre d'autres personnes à l'association en tant que membres honoraires, membres sympathisants, membres de soutien et membres consultants. Leurs droits et obligations sont mentionnés dans le règlement d'ordre intérieur.

ARTICLE 10

La cotisation maximale pour un an entier est de 250 EUR sur base de l'indice des prix à la consommation de novembre 2013. Ce montant, qui est lié à cet indice, peut être adapté en fonction de la catégorie du membre qui paie la cotisation.

Le montant et le mode de paiement de la cotisation sont fixés par le conseil d'administration tenant compte de la loi en vigueur,

Le conseil d'administrations refuse la cotisation des personnes dont il estime l'affiliation contraire aux intérêts de l'association.

Toute nouvelle affiliation d'une personne ayant précédemment été exclue est nulle de plein droit, sauf décision contraire de l'organe ayant prononcé l'exclusion.

ARTICLE 11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Chaque membre peut à tout moment se retirer de l'association.

Est réputé démissionnaire:

1.à la date du premier janvier, le membre qui n'a pas renouvelé sa cotisation. Toutefois, le membre

démissionnaire qui paie sa cotisation avant le premier février de l'exercice est réintégré dans ses droits à la date

du premier janvier,

2.1e membre qui cesse d'appartenir à l'une des catégories. Sauf décision contraire du conseil

d'administration, la démission sort ses effets à la date à laquelle le membre a cessé de faire

partie de l'une des catégories

ARTICLE 12

Peut être exclu de l'association, le membre:

1.dont l'affiliation est contraire aux présents statuts et notamment aux buts poursuivis par l'association;

2.dont l'affiliation porte préjudice à l'association.

L'exclusion est prononcée:

1.à la majorité des 213 des voix par l'assemblée générale lorsqu'il s'agit d'un membre effectif

2.à la majorité simple des voix par le conseil d'administration lorsqu'il s'agit d'un membre adhérant.

En attendant que l'assemblée générale puisse statuer sur l'exclusion d'un membre effectif, le conseil d'administration peut décider de la suspension de ses droits. En ce qui concerne les membres adhérents, les dispositions relatives à la suspension sont précisées dans le règlement d'ordre intérieur de l'ASBL.

ARTICLE 13

Les membres démissionnaires ou exclus et leurs ayants droit n'ont pas part au patrimoine de l'association et ne peuvent par conséquent jamais demander un remboursement de ou une indemnité pour des cotisations versées ou des apports effectués.

TITRE III; ASSEMBLÉE GÉNÉRALE

ARTICLE 14

L'assemblée générale est composée de tous les membres effectifs et est présidée par le président national du conseil d'administration. En cas d'indisponibilité du président national, le secrétaire national le remplace par intérim. Les membres adhérents peuvent assister aux assemblées générales conformément aux dispositions contenues dans le règlement d'ordre intérieur de I'ASBL.

Lors de l'exposé des finances, Ie président national peut se faire assister par un expert en matière de finances.

Un membre effectif ne peut s'y faire représenter que par un autre membre effectif de l'organe qu'il représente, et ce, conformément aux dispositions contenues et de la manière décrite dans le règlement d'ordre intérieur. Nul ne peut détenir plus d'une proouration.

Le président national gère les débats de la séance et donne la parole aux membres effectifs qui la demandent. Le droit de parole peut être limité dans le temps et peut même être retiré lorsque l'ordre du jour n'est pas respecté, ou après rappel à l'ordre.

ARTICLE 15

L'assemblée générale est exclusivement compétente pour :

-la modification des statuts,

-la nomination et la révocation des administrateurs,

-la nomination et la révocation des commissaires et la fixation de leur rémunération au cas où une

rémunération serait octroyée,

-la décharge aux administrateurs et aux commissaires,

-l'approbation du budget et du compte,

-la dissolution volontaire de l'association,

-la nomination et l'exclusion d'un membre de l'association,

-la transformation de l'association en une société à but social,

-tous les cas dans lesquels cela est requis par les présents statuts.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTICLE 16

L'assemblée générale est valablement convoquée par le conseil d'administration ou par le président national chaque fois que cela est requis par l'objet de l'association.

Elle doit être convoquée au moins une fois par an pour approuver les comptes de l'exercice précédent et pour dresser le budget de l'exercice suivant et cela dans les six mois qui suivent la date de clôture de l'exercice,

ARTICLE 17

L'assemblée générale se réunit dans les six mois qui suivent la date de clôture de l'exercice.

ARTICLE 18

Le conseil d'administration est en outre tenu de convoquer l'assemblée générale dans un délai raisonnable, et au maximum endéans les 3 mois, lorsque 1/5 des membres effectifs en fait la demande au président national du conseil d'administration, Cette demande se fait par lettre recommandée et mentionne de façon circonstanciée les points de l'ordre du jour à traiter.

ARTICLE 19

Pour être valables, les convocations à l'assemblée générale doivent être signées par le président national ou à défaut par au moins deux administrateurs dont le secrétaire national. La convocation et l'ordre du jour seront publiés dans le journal de l'association. Tous les membres effectifs doivent être convoqués par écrit au moins huit jours avant l'assemblée.

ARTICLE 20

La convocation, qui mentionne le lieu, la date et l'heure de l'assemblée, contient l'ordre du jour comme fixé par le conseil d'administration. Tout point proposé par lettre recommandée au président national du conseil d'administration par au moins 1/20e des membres effectifs est également inscrit à l'ordre du jour, Si l'ordre du jour a déjà été adopté par le conseil d'administration, et qu'un ajout de dernière minute aux

convocations n'est raisonnablement pas possible, les points concernés seront alors repris à l'ordre du jour de la prochaine assemblée générale. Des points qui ne sont pas mentionnés sur l'ordre du jour ne seront en aucun cas traités.

ARTICLE 21

Saut s l dispose d'une procuration, chaque membre effectif ne dispose que d'une voix à l'assemblée générale. Dans des cas ordinaires, les décisions sont prises à la simple majorité des voix présentes et représentées. En cas de parité des voix, la voix du président national ou de la personne qui préside l'assemblée à ce moment-là est prépondérante.

ARTICLE 22

Il ne peut être décidé d'une modification des statuts que si cette modification est mentionnée explicitement sur l'ordre du jour et que les modifications proposées sont exposées. Cela nécessite la présence ou la représentation de deux tiers des membres effectifs. Si ce quorum n'est pas atteint, une deuxième assemblée peut être convoquée conformément aux présents statuts, Celle-ci pourra prendre une décision valable, quel que soit le nombre de membres présents. Cette deuxième assemblée ne peut être tenue dans les quinze jours qui suivent la première assemblée, Chaque modification des statuts requiert en outre une majorité de deux tiers des voix présentes ou représentées, également à la deuxième assemblée générale. Il ne peut être décidé d'une modification de l'objet de l'association qu'à la majorité de 4/5 des voix.

Après chaque modification des statuts, les modifications et les statuts entièrement coordonnés seront déposés après cette modification au greffe du tribunal de commerce. La modification est publiée (par extrait) aux annexes du Moniteur belge dans les trente jours qui suivent le dépôt.

ARTICLE 23

En cas de dissolution volontaire de l'association, les mêmes règles que celles prévues pour la modification des statuts de l'association sont applicables,

ARTICLE 24

Une majorité de 2/3 des voix est requise pour exclure un membre effectif. Si on envisage d'exclure un membre effectif, ce point doit également être inscrit à l'ordre du jour et le membre effectif est invité afin de lui permettre de se défendre,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTICLE 25

Un procès-verbal est rédigé de chaque assemblée. Ce procès-verbal est signé par le président national et par le secrétaire national et inscrit dans un registre spécial. Ce registre peut être consulté par les membres et par les tiers intéressés au siège de l'association selon les modalités fixées par le conseil d'administration. Les extraits seront valablement signés par le président national et le secrétaire national ou par deux administrateurs dûment mandatés et en leur absence par deux membres de l'assemblée générale dûment mandatés.

Les décisions prises par l'assemblée générale (extra)ordinaire sont publiées par le conseil d'administration dans la revue de l'association.

TITRE IV; LE CONSEIL D'ADMINISTRATION

ARTICLE 26

L'association est gérée par un conseil d'administration comptant trois membres au minimum, membres ou non de l'association. Si l'assemblée générale ne compte que trois membres, le conseil d'administration ne compte que deux personnes. Le nombre d'administrateurs doit en tout cas toujours être inférieur au nombre de membres de l'assemblée générale.

ARTICLE 27

Tous les administrateurs sont nommés pour une période de quatre ans. Ils sont rééligibles.

La durée des mandats des administrateurs intérimaires est limitée à la période restante des 4 années mentionnées ci-dessus, excepté pour les mandats des administrateurs qui sont obligés d'être en congé syndical permanent pour l'exercice de leur mandat. Dans ces cas où l'exercice du mandat nécessite un congé syndical permanent, la durée du mandat intérimaire a 4 ans, à compter de la date de la première assemblée générale ordinaire suivante.

Les membres du conseil d'administration qui appartiennent au cadre actif des services de police cessent d'exercer leur mandat à la première assemblée générale suivant leur départ du cadre actif.

Les membres du conseil d'administration pensionnés des services de police, cessent d'exercer leur mandat à la première assemblée générale qui suit leur septante-cinquième anniversaire.

ARTICLE 28

Les administrateurs sont élus par l'assemblée générale à la majorité simple quel que soit le nombre de membres présents et/ou représentés.

Le mandat des administrateurs n'est pas rémunéré, sauf pour le président national et le secrétaire national qui reçoivent une rémunération identique qui est liée à l'indice de consommation. A l'issue de leur mandat, il leur est alloué une indemnité de fin de mandat dont le montant correspond à 1 mois de rémunération par année durant lesquelles leur mandat a été exercé. Cette indemnité ne peut toutefois excéder le montant correspondant à 6 mois de rémunération et ce, indépendamment de la durée d'exercice de leur mandat(s).

Les actes se rapportant à la ncmination des administrateurs sont déposés au greffe du tribunal de commerce et publiés dans un délai de trente jours après le dépôt (par extrait) aux annexes du Moniteur belge.

ARTICLE 29

Le mandat des administrateurs se termine par la révocation par l'assemblée générale, par la démission, par l'expiration du mandat, par Ie décès ou en cas d'interdiction légale.

La révocation par l'assemblée générale est décidée à la majorité simple du nombre de membres présents ou représentés. Elle doit toutefois être mentionnée explicitement à l'ordre du jour de l'assemblée générale.

Un administrateur démissionnant est tenu de le notifier par écrit au président national du conseil d'administration. Cette démission entre immédiatement en vigueur à moins que, en raison de cette démission, le nombre minimum d'administrateurs ne soit devenu inférieur au nombre minimum prévu par les statuts. Le cas échéant, le conseil d'administration est tenu de convoquer dans un délai de trois mois l'assemblée générale qui doit assurer le remplacement de l'administrateur en question et qui doit l'en informer par écrit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Les actes se rapportant à la cessation de fonction et la nomination des administrateurs doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent être publiés (par extrait) aux annexes du Moniteur belge dans un délai de trente jours à compter du dépôt.

ARTICLE 30

Le conseil d'administration, qui agit en tant que collège, gère les affaires de l'association et la représente dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires. Le conseil d'administration a la pleine autorité pour les questions que la loi ne réserve pas explicitement à l'assemblée générale. Il agit en tant que demandeur et en tant que défendeur dans toutes les procédures judiciaires et décide s'il sera ou non usé de voies de recours.

Le conseil d'administration nomme et révoque les membres du personnel et fixe leurs rémunérations.

Le conseil d'administration ne peut décider valablement que si la majorité des administrateurs est présente. Les décisions sont prises à la majorité simple des voix. En cas d'égalité de voix, celle du président national ou celle de celui qui le représente est prépondérante.

ARTICLE 31

Le conseil d'administration est convoqué d'initiative par le président national ou à la demande d'au moins deux administrateurs,

Les réunions du conseil d'administration sont dirigées par le président national. Si celui-ci est occupé ou absent, la réunion est présidée par le secrétaire national,

ARTICLE 32

Les décisions de chaque réunion sont enregistrées dans un procès-verbal qui est signé par le président national et par le secrétaire national et inscrit dans un registre destiné à cet effet. Les extraits qui doivent être produits et tous les autres actes sont valablement signés par le président national et le secrétaire national. En l'absence de ces administrateurs, deux autres administrateurs dûment mandatés peuvent valablement signer ces documents.

ARTICLE 33

Le conseil d'administration décrète tous les règlements d'ordre intérieurs qu'il juge nécessaires et utiles.

ARTICLE 34

Les administrateurs qui agissent au nom de l'association ne doivent pas fournir à des tiers la preuve d'une décision ou d'une autorisation quelconque, Sauf autorisation expresse du conseil d'administration, ou d'un des deux mandataires chargés de la gestion quotidienne, les autres administrateurs ne peuvent prendre individuellement aucune décision qui lie ou engage ('ASBL.

ARTICLE 35

L'assemblée générale peut élire parmi les administrateurs un président, un secrétaire, un trésorier et chaque fonction indispensable au bon fonctionnement de l'association.

Ils sont élus par le conseil d'administration à la simple majorité des voix, qui décide valablement à ce sujet si la majorité des administrateurs est présente.

La cessation de fonction de ces personnes mandatées peut se produire

1.soit volontairement par la personne mandatée même qui présente sa démission par écrit au conseil d'administration

2.soit par révocation par le conseil d'administration à la simple majorité des voix, qui décide valablement à ce sujet si la majorité des administrateurs est présente. La décision de révocation prise par le conseil d'administration doit toutefois être notifiée à la personne intéressée sous pli recommandé dans un délai de sept jours civils.

Les actes concernant la cessation de fonction et la nomination des personnes habilitées à représenter l'association, doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent être publiés dans les trente jours qui suivent le dépôt (par extrait) aux annexes du Moniteur belge.

Les personnes mandatées exercent leurs pouvoirs individuellement ou en tant que collège.

c MOD 2.2

TITRE V : LA GESTION QUOTIDIENNE

ARTICLE 36

La pleine compétence de décision et de représentation pour la gestion quotidienne est assurée par le président national et le secrétaire national qui agissent en tant que collège. Un rapport de cette gestion quotidienne est fait périodiquement au conseil d'administration.

Les gestionnaires règlent les affaires courantes, s'occupent de la correspondance journalière et signent valablement au nom de l'association à l'égard de B-Post, des établissements bancaires publics et privés et de tous autres établissements.

La cessation de fonction peut se produire :

1.soit volontairement en présentant sa démission par écrit au conseil d'administration

2.soit par révocation de l'assemblée générale.

Les actes concernant la cessation de fonction et la nomination des personnes du comité de direction sont

déposés au greffe du tribunal de commerce et publiés dans les trente jours qui suivent le dépôt par extrait aux

annexes du Moniteur belge.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge TITRE VI: COMPTES, BUDGETS ET CONTRÔLE

ARTICLE 37

L'exercice de l'association prend cours le premier janvier au 31 décembre.

Le conseil d'administration clôture .les comptes de l'exercice écoulé et prépare le budget de l'exercice suivant. L'un et l'autre sont soumis à l'approbation de l'assemblée générale qui est tenue dans les six mois à compter de la date de clôture de l'exercice.

ARTICLE 38

L'assemblée générale désigne un ou plusieurs commissaires sur proposition du conseil d'administration. Dans le cas de désignation de plusieurs commissaires ceux-ci agissent en tant que collège. Les commissaires doivent être membres de l'Institut des réviseurs d'entreprise dans les cas où la loi le prévoit.

Les commissaires sont désignés pour une période renouvelable de 3 ans,

Les actes concernant la nomination et la cessation des fonctions des commissaires sont consignés dans le dossier de l'ASBL auprès du greffe du tribunal de commerce de l'arrondissement où l'association a son siège. Les nominations ou les révocations sont également communiquées à la banque de données carrefour entreprise (BCE) du SPF économie.

Les commissaires sont responsables de la vérification de la situation financière, des comptes annuels et de la régularité en regard de la loi et les statuts, des opérations consignées dans les comptes annuels.

En vue de l'exercice de leurs fonctions, les commissaires peuvent à tout moment consulter sur place les livres, lettres, procès-verbaux et en général tous les documents et écrits de l'association. Ils peuvent solliciter du conseil d'administration, des mandataires et des employés de l'association, toutes explications et informations utiles, et effectuer les contrôles qu'ils estiment nécessaires.

Ils peuvent réclamer au conseil d'administration toute information concernant les sociétés affiliées, ou d'autres partenaires avec lesquelles l'association est liée par des participations, dans la mesure où cette information est jugée nécessaire pour vérifier l'état financier de l'association.

TITRE VII: DISSOLUTION ET LIQUIDATION

ARTICLE 39

Sauf en cas de dissolution judiciaire et en cas de dissolution de plein droit, seule l'assemblée générale peut décider de la dissolution à condition que les deux tiers des membres soient présents ou représentés à l'assemblée générale et qu'en outre une majorité de quatre cinquièmes soit d'accord pour dissoudre l'association volontairement. La proposition de dissolution volontaire de l'association doit explicitement être mentionnée sur l'ordre du jour de l'assemblée générale.

4

MOD 2.2

Volet B - suite

Si les deux tiers des membres ne sont pas présents ou représentés à cette assemblée générale, une deuxième assemblée générale doit être convoquée qui délibère valablement, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés, mais à condition qu'une majorité de quatre cinquièmes se déclare d'accord pcur dissoudre volontairement l'association.

En cas de dissolution volontaire, l'assemblée générale ou, à son défaut, le tribunal, nomme un ou plusieurs liquidateurs. Elle détermine également leurs pouvoirs, ainsi que les conditions de la liquidation.Après apurement du passif, l'actif sera transféré à une association sans but lucratif. L'assemblée générale qui décide la dissolution indiquera à quelle association le solde de liquidation sera transféré.

La décision de dissolution, la nomination et la cessation de la fonction des liquidateurs seront déposées au greffe du tribunal de commerce. La décision de dissolution, la nomination et la cessation de la fonction des liquidateurs sont publiées aux annexes du Moniteur belge dans les 30 jours qui suivent le dépôt.

ARTICLE 40

La loi du 27 juin 1921 et toutes les modifications légales ultérielzres sont d'application pour tout ce qui n'est pas prévu ou réglé dans les présents statuts.

Ainsi dressé et approuvé par l'assemblée générale en date du 29 novembre 2013.

Réservé

au

Moniteur

belge

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

taééntftóaneosattldazIdenh}teepinga1diffle69: Aburceçe Ndnimetigadtééddu-eAtitElrigalutuaBetdahbaujdg4prganneaeuidewFsannees atetaopptauetri ddereppàé sente t'fisseoidtitiup Eddéadrddtirarna>.l'liaggntdntree'ëeiádtbdediVas

912LNAMó NQBdrpbpàgéutee

17/04/2013
ÿþMOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

N° d'entreprise : 4430.027.60

I - -

tatIJI

IIA

i I01

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Dénomination

(en entier) : Syndicat National du personnel de Police et de Sécurité

(en abrégé) : SNPS

Forme juridique : asbl

Siège : Avenue Général Bernheim 18/20 -1040 BRUXELLES

Objet de l'acte : Conseil d'Administration : démissions - nominations - reconductions

Les changements suivants ont été réalisés lors de l'Assemblée Générale du 09 novembre 2012 dans la composition du Conseil d'Administration et des mandataires :

1. DIRIGEANTS DEMISSIONNAIRES

Monsieur Christian LORENT, Rue de Gerpinnes 200, 5621 HANZINNE - démissionnaire Monsieur André JADOT - Bois de Goesnes 20 - 4570 MARCHIN démissionnaire

Monsieur Albert DESMET, Avenue des Sorbiers 72/4 -1410 WATERLOO - démissionnaire

2. NOMINATIONS DES DIRIGEANTS

Monsieur Daniel LIEGEOIS, Pasay de Grupont (BURE) 3, 6927 TELLIN - 30/12/48 à BURE Monsieur Jérôme AOUST, Rue Salvodor Allende 126, 7021 HAVRE - 22/04/71 à HAINE-ST.-PAUL Monsieur Gregory AUDEVAL, Rue Chaussée 36, 6230 PONTA-CELLES - 08/06/78 à CHARLEROI

3. RECONDUCTIONS DES DIRIGEANTS

nihil

VICE-PRESIDENT NATIONAL - DEMISSIONNAIRE

Monsieur André JADOT - Bois de Goesnes 20 - 4570 MARCHIN

NOMINATION DU VICE-PRESIDENT NATIONAL

Monsieur Daniel LIEGEOIS, Pasay de Grupont (BURE) 3, 6927 TELLIN

SECRETAIRE NATIONAL - DEMISSIONNAIRE

Monsieur Christian LORENT, Rue de Gerpinnes 200, 5621 HANZINNE

NOMINATION DU SECRÉTAIRE NATIONAL

Monsieur Jérôme AOUST, Rue Salvodor Allende 126, 7021 HAVRE

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

17/04/2013
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 4430.027.60

Benaming

(voluit) : Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel

(verkort) : NSPV

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Generaal Bernheimlaan 18/20 -1040 BRUSSEL

Onderwerp akte : Raad van Bestuur : Onsiagen - Benoemingen - Herbenoemingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/04/2013 - Annexes du Moniteur belge De Algemene Vergadering heeft op 09 november 2012 volgende wijzigingen doorgevoerd in de samenstelling van de Raad van Bestuur en mandatarissen

1, ONTSLAGNEMENDE BESTUURDERS

De Heer Christian LORENT, Rue de Gerpinnes 200 - 5621 Hanzinne + uittredend en niet herverkiesbaar

De Heer André JADOT, Bois de Goesnes 20 - 4570 Marchin - uittredend en niet herverkiesbaar

De Heer Albert DESMET, Avenue des Sorbiers 7214 - 1410 Waterloo - uittredend en niet herverkiesbaar

2. BENOEMING VAN BESTUURDERS

De Heer Daniel LIErGEOIS, Pasay de Grupont (BURE) 3, 6927 TELL1N - 30/12/48 te BURE

De Heer Jérome AOUST, Rue Salvador Allende 126, 7021 HAVRE - 22/04/71 te HAINE-ST.-PAUL

De Heer Gergory AUDEVAL, Rue Chaussée 36, 6230 PONT-A-CELLES - 08/06/78 te CHARLEROI

3. HERBENOEMING VAN BESTUURDERS

nihil

ONTSLAGNEMENDE NATIONAAL VICE-VOORZITTER

De Heer André JADOT, Bois de Goesnes 20 - 4570 Marchin

BENOEMING VAN NATIONAAL VICE-VOORZITTER

De Heer Daniel Lll_GEOIS, Pasay de Grupont (BURE) 3, 6927 TELL1N

ONTSLAGNEMENDE NATIONAAL SECRETARIS

De Heer Christian LORENT, Rue de Gerpinnes 200 - 5621 Hanzinne

BENOEMING VAN NATIONAAL SECRETARIS

De Heer Jérome AOUST, Rue Salvador Allende 126, 7021 HAVRE

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ri -1

t~~ " -"

Griffie

17/04/2013
ÿþ MOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte



I1uui11iu~~uwwuiuu~~~iw

1 60961*



N° d'entreprise : 4430.027.60

Dénomination

(en entier) : Syndicat National du personnel de Police et de Sécurité

(en abrégé) : SNPS

Forme juridique : asb!

Siège :

Objet de l'acte : Changement statut article 13

Art 13 - Durée du mandat des administrateurs

Tous les administrateurs sont nommés pour une période de quatre ans. Ils sont rééligibles.

La durée des mandats des administrateurs intérimaires est limitée à la période restante des 4 années mentionnées ci-dessus, excepté pour les mandats des administrateurs qui sont obligés d'être en congé syndical permanent pour l'exercice de leur mandat, Dans ces cas où l'exercice du mandat nécessite un congé syndical permanent, la durée du mandat intérimaire à 4 ans, à compter de la date de la première assemblée générale ordinaire suivante.

Les membres du conseil d'administration qui appartiennent au cadree áct des services de police cessent d'exercer leur mandat à la première assemblée générale suivant leur départ du cadre actif.

Les membres du conseil d'administration pensionnés des services de police, cessent d'exercer leur mandat à la première assemblée générale qui suit leur septante-cinquième anniversaire..

Assemblée générale à Asse, le 09 novembre 2012

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

17/04/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(nn

Griffie

111111141.§1tW111111

Ondernemingsnr : 4430.027.60

Benaming

(voluit) : Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel

(verkort) : NSPV

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Generaal Bemheimlaan 18120 -1040 BRUSSEL

Onderwerp akte : Wijziging statuut artikel 13

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/04/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 13 - Duur van het mandaat van de bestuurders

Alle bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar. Zij zijn herkiesbaar.

Het mandaat van tussentijds benoemde bestuurders is beperkt tot de resterende termijn van de voormelde periode van 4 jaar uitgezonderd voor wat betreft de bestuurders die voor de duur van de uitoefening van hun mandaat permanent syndicaal verlof dienen te nemen. In die gevallen dat de uitoefening van het bestuurdersmandaat gepaard gaat met een permanent syndicaal verlof, bedraagt de duur van het tussentijds mandaat ook 4 Jaar, te rekenen vanaf de datum waarop de eerstvolgende gewone algemene vergadering plaats vindt.

De actief dienende leden van de raad van bestuur beëindigen hun mandaat op de eerste algemene vergadering volgend op het verlaten van de actieve dienst

De gepensioneerde leden van de raad van bestuur leggen hun mandaat neer de eerste algemene vergadering volgend op hun vijfenzeventigste verjaardag De Algemene Vergadering heeft op 09 november 2012 volgende wijzigingen doorgevoerd in de samenstelling van de Raad van Bestuur en mandatarissen

Algemene vergadering te Asse, 09 november 2012.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

25/05/2012
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i I II I IIIIIIIIIIIIIII

*12095369*

r

BRUSSE

"1 4 MAI 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 4430.027.60

Benaming

(varuit) : Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel

(verkort) : NSPV

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Generaal Bernheimlaan 18/20 -1040 BRUSSEL

Onderwerp akte : Wijziging statuten artikel 19

ARTIKEL 19

De raad van bestuur vaardigt alle reglementen van inwendige orde uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. De nationaal voorzitter en de nationaal secretaris zijn belast met het dagelijks bestuur.

verzorgen de topende zaken esp de dagelijkse bttiefwisseiing en tekenen geldig namens de vereniging tegenover de Bank van de Post, en alle andere openbare en private bankinstellingen en andere instellingen.

Het dagelijks bestuur oefent zijn mandaat uit als college en staat in voor de dagelijkse werking en praktische organisatie binnen de vereniging,

Hij is evenwel ten allen tijde verantwoording verschuldigd aan de raad van bestuur.

Een lid van het dagelijks bestuur die evenwel de collegiale beslissingen te buiten gaat, kan hiervoor persoonlijk verantwoordelijk gesteld worden door de raad van bestuur.

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris afzonderlijke en onbeperkte volmachten

Algemene vergadering te Brussel op 30 maart 2012.

Gert Cockx-

Verantwoordelijk leider Nationaal voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verse : Naam en handtekening.

25/05/2012
ÿþ14012011

~~~~,L1~~e

~

Greffe

IIII

iaosss1"

MOD 2,2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

N° d'entrenrise : 4430.027.60

Dénomination

(en entier) : Syndicat National du personnel de Police et de Sécurité

(en abrégé) : SNPS

Forme juridique : asbl

Siège :

°blet de l'acte : Changement statut article 19

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

ARTICLE 19

Le conseil d'administration décrète tous les règlements intérieurs qu'il juge nécessaires et utiles.

Le président national et le secrétaire national forment le comité de direction qui s'occupe de la gestion journalière.

Celui-ci règle les affaires courantes, s'occupe de la correspondance journalière et signe valablement au nom de l'association à l'égard de la Banque de la Poste, des établissements bancaires publics et privés et de tous autres établissements.

Le comité de direction exerce son mandat en tant que collège et assure te fonctionnement journalier et l'organisation pratique au sein de l'association. Il doit toutefois à tout moment rendre compte au conseil d'administration.

Un membre du comité de direction qui dépasse toutefois les décisions collégiales, peut en être tenu personnellement responsable par le conseil d'administration.

Le président et le secrétaire ont des procurations séparées et illimitées pour toutes les obligations administratives et financières.

Assemblée générale à Bruxelles, le 30 mars 2012

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme á l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Gert Cockx

Dirigeant responsable Président national

14/04/2011
ÿþ"

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEl.

Pc-eir

Ondernemingsnr : 4430.027.60

Benaming

(voluit) : Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel

(verkort) : NSPV

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Generaal Bernheimlaan 18/20 -1 040 BRUSSEL

Onderwerp akte : Raad van Bestuur : Onslagen - Benoemingen - Herbenoemingen

Voor- behoudi 111111,0111111elipo

aan he

Belgisc Staatsbi

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

De Algemene Vergadering heeft op 25 maart 2011 volgende wijzigingen doorgevoerd in de samenstellingi van de Raad van Bestuur en mandatarissen

" 1. ONTSLAGNEMENDE BESTUURDERS

De Heer Stefaan CARLY, Tijl Uilenspiegelstraat 33 - 8020 Oostkamp + uittredend en niet herverkiesbaar

De Heer Joel CUITTE, Route de Hermalle 100 - 4680 Oupeye - uittredend en niet herverkiesbaar

De Heer Alain LEDOUX, Rue de la Société 6 - 5190 Spy - uittredend en niet herverkiesbaar

De Heer Guy MARTENS, Bmpstraat 17b - 3830 Wellen - uittredend en niet herverkiesbaar

De Heer Roland REMY, Rue de Lambais 59 - 1390 Grez-Doiceau - uittredend en niet herverkiesbaar

De Heer Philip VAN HAMME, Astridlaan 112 - 8310 Brugge - Uittredend en niet herverkiesbaar

2. BENOEMING VAN BESTUURDERS

De Heer Benny LAVAERT Benny, Blauwvoetstraat 37 - 8553 Otegem - 20/03/1964 te Kortrijk

De Heer Fabrice DISCRY, Rue aux Raines 21 - 4537 Verlaine - 27/04/72 te Luik

De Heer Mario THYS, Nachtegaalstraat 56A - 9190 Stekene - 28108)72 te Sint-Niklaas

De Heer Thierry BELIN, Pré d'Amité 16 - 5340 Gesves - 15/04/62 te Namen

De Heer Jean-Pierre CLAES, Meidoomlaan 12 - 3570 Alken - 26/05/64 te Sint-Truiden

De Heer Albert DESMET, Avenue des Sorbiers 7214 - 1410 Waterloo - 09/10/56 te Etterbeel

De Heer Gert COCKX, Hooiendonkstraat 27 - 2801 Heffen - 27/12/64 te Lubbeek

3. HERBENOEMING VAN BESTUURDERS

De Heer Koen ANRAED, Makkegemstraat 23 - 9630 Zwalm

De Heer André ALLARD, Spitsmuisstraat 44 - 3271 Zichem

De Heer Jean-Claude BARBIER, Allée du Bois 7 - 6220 Ham-Sur-Heure

De Heer Danny CAVET, Rue de la Sapinière 37 - 6700 Arlon

De Heer Marcel DE LOOF, Avennesdreef 44 - 9031 Drongen

De Heer Michel GOYVAERTS, Kapellaan 18 - 2920 Kalmthout

De Heer Christian LORENT, Rue de Gerpinnes 200 - 5621 Hanzinne

De Heer Roland STEFANOWICZ, Binsterweg 4 - 4700 Eupen

De Heer André JADOT, Bois de Goesnes 20 - 4570 Marchink

ONTSLAGNEMENDE NATIONAAL VOORZITTER

De Heer Philip VAN HAMME, Astridiaan 112 - 8310 Brugge - uittredend en niet herverkiesbaar

BENOEMING VAN NATIONAAL VOORZITTER

De Heer Gert COCKX, Hooiendonkstraat 27 - 2801 Heffen

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

14/04/2011
ÿþ~ ~ ~~ " a .~,"

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

MOD 2.2

Résen au Monite belg¬ fl11111~~w~~~uw~~a~

*110571]5

N° d'entreorise : 4430.027.60

Dénomination

(en entier) : Syndicat National du personnel de Police et de Sécurité

(en abrégé) : SNPS

Forme juridique : asbl

Siège : Avenue Général Bernheim 18/20 -1040 BRUXELLES

Objet de l'acte : Conseil d'Administration : démissions - nominations - reconductions

Les changements suivants ont été réalisés lors de l'Assemblée Générale du 25 mars 2011 composition du Conseil d'Administration et des mandataires :

1. DIRIGEANTS DEMISSIONNAIRES

Monsieur Stefaan CARLY, Tijl Uilenspiegelstraat 33, 8020 Oostkamp - démissionnaire Monsieur Joël CUITTE, Route de Hermalle 100, 4680 Oupeye - démissionnaire Monsieur Alain LEDOUX, Rue de la Société 6, 5190 Spy - démissionnaire Monsieur Guy MARTENS, Bampstraat 17B, 3830 Wellen - démissionnaire Monsieur Roland REMY, Rue du Lambais 59, 1390 Grez-Doiceau - démissionnaire Monsieur Philip VAN HAMME, Astridlaan 112, 8310 Brugge - démissionnaire

2. NOMINATIONS DES DIRIGEANTS

Monsieur Benny LAVAERT Benny, Blauwvoetstraat 37 - 8553 Otegem - 20/03/1964 à Kortrijk Monsieur Fabrice DISCRY, Rue aux Raines 21 - 4537 Verlaine - 27/04/72 à Liège

Monsieur Mario THYS, Nachtegaalstraat 56A - 9190 Stekene - 28/08/72 à Sint-Niklaas Monsieur Thierry BEL1N, Pré d'Amité 16 - 5340 Gesves - 15/04/62 à Namur

Monsieur Jean-Pierre CLAES, Meidoomlaan 12 - 3570 Alken - 26/05/64 à Sint-Truiden Monsieur Albert DESMET, Avenue des Sorbiers 72/4 - 1410 Waterloo - 09/10/56 à Etterbeel Monsieur Gert COCKX, Hooiendonkstraat 27 - 2801 Heffen - 27/12/64 à Lubbeek

3. RECONDUCTIONS DES DIRIGEANTS

Monsieur Koen ANRAED, Makkegemstraat 23, 9630 Zwalm

Monsieur André ALLARD, Spitsmuisstraat 44, 3271 Zichem

Monsieur Jean-Claude BARBIER - Allée Du Bois 7 - 6220 Ham-sur-Heure

Monsieur Dany CAVET - Rue de la Sapinière 37 - 6700 Arlon

Monsieur André JADOT - Bois de Goesnes 20 - 4570 Marchin

Monsieur Marcel DE LOOF, Avennesdreef 44, 9031 Drongen

Monsieur Michel GOYVAERTS, Kapellaan 18, 2920 Kalmthout,

Monsieur Christian LORENT, Rue de Gerpinnes 200, 5621 Hanzinne

Monsieur Roland STEFANOVICZ, Binsterweg 4, 4700 Eupen

Monsieur André JADOT - Bois de Goesnes 20 - 4570 Marchin

4. PRESIDENT NATIONAL DEMISSIONNAIRE

Monsieur Van Hamme Philip, Astridlaan 112, 8310 Brugge - démissionnaire

5. NOMINATION DU PRESIDENT NATIONAL

Monsieur Gert COCKX, Hooiendonkstraat 27 - 2801 Heffen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

dans la

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

08/05/2015
ÿþ~ MOA 2.2

1

.--_~~-- ~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

~_ .~ .

1!BM![!IIII 11



Ondernemingsrl r : 4430.027.60

Benaming

(voluit) : Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel

(verkort) : NSPV

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Generaal Bernheimlaan 18120 -1040 BRUSSEL

Onderwerp akte : Raad van Bestuur : Onslagen - Benoemingen - Herbenoemingen

De Algemene Vergadering heeft op 27 maart 2015 volgende wijzigingen doorgevoerd in de samenstelling van de Raad van Bestuur en mandatarissen

1. ONTSLAGNEMENDE BESTUURDERS

De Heer Daniel LIEGEOIS, Pasay de Grupont 3 - 6927 TELLIN + ontslagnemend

De Heer Michel GOYVAERTS, Schafenstraat 65 - 3290 DIEST ontslagnemend

De Heer Gregory AUDEVAL - Rue Chaussée 36 - 6230 PONT-A-CELLES - ontslagnemend

De Heer Andre ALLARD - Leidriesstraat 5 - 3470 KORTENAKEN - ontslagnemend

2. BENOEMING VAN BESTUURDERS

De Heer Toni DE GENT, Polderstraat 28/4 - 2070 ZWIJNDRECHT - 04/12/71 te REET

De Heer Olivier LAURENT, Rue Jean Volders 144 -1420 BRA1NE-L'ALLEUD - 26/12170 te UKKEL

De Heer Dominique REMY, Rue Americaine 18 - 6900 MARCHE-EN-FAMENNE - 30/12/62 te NOISEUXI

De Heer Alain PEETERS, Walhostraat 28 - 3401 WALSHOUTEM 01/11/73 te WIRLIJK

3. HERBENOEMING VAN BESTUURDERS

De Heer Gert COCKX, Hooiendonkstraat 27 - 2801 HEFFEN

De Heer Koen ANRAED, Makkegemstraat 23 - 9630 ZWALM

De Heer Jérôme AOUST, Rue Salvador Allende 126 - 7021 HAVRE

De Heer Jean-Claude BARBIER, Allée du Bois 7 - 6120 HAM-SUR-HEURE

De Heer Thierry BELIN, Pré d'Amite 16 - 5340 GESVES

De Heer Dany CAVET, Rue de la Sapinière 37 - 6700 ARLON I

De Heer Jean-Pierre CLAES, Meldoornlaan 12 - 3570 ALKEN

De Heer Marcel DE LOOF, Avennesdreef 44 - 6031 DRONGEN

De Heer Fabrice DISCRY, Rue Aux Reine 21 - 4537 VERLAINE

De Heer Benny LAVAERT, Blauwvoetstraat 37 - 8553 OTEGEM

De Heer Roland STEFANOWICZ, Binstrerweg 4 - 4700 EUPEN

De Heer Mario THYS, Nachtegaalstraat 56 a - 9190 STEKENE

BENOEMING NATIONAAL VOORZITTER

De Heer Gert COCKX, Hooiendonkstraat 27 - 2801 HEFFEN

ONTSLAGNEMENDE NATIONAAL VICE-VOORZITTER

De Heer Daniel LIEGEOIS, Pasay de Grupont 3 - 6927 TELLIN

BENOEMING VAN NATIONAAL VICE-VOORZITTER

De Heer Dany CAVET, Rue de la Sapinière 37 - 6700 ARLON

Getekend door Gert COCKX, Nationaal VOORZITTER

rgcicgd/ontvangen Op

. 2 7 APR, 2015

ter griffie van de Nederlandstalige rechtbank van k9efileandel Brussel

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08/05/2015
ÿþMao 2.2

N° d'entreprise : 4430.027.60

Dénomination

(en entier) : Syndicat National du personnel de Police et de Sécurité

(en abrégé) : SNPS

Forme juridique : asbl

Siège : Avenue Général Bernheim 18/20 -1 040 BRUXELLES

Objet de l'acte : Conseil d'Administration : démissions - nominations - reconductions

Les changements suivants ont été réalisés lors de l'Assemblée Générale du 27 mars 2015 dans la; composition du Conseil d'Administration et des mandataires ;

1, DIRIGEANTS DEMISSIONNAIRES

Monsieur Daniel LIEGEOIS, Pasay de Grupont 3 - 6927 TELLIN + démissionnaire

Monsieur Michel GOYVAERTS, Schaffenstraat 65 - 3290 DIEST démissionnaire

Monsieur Gregory AUDEVAL - Rue Chaussée 36 - 6230 PONT-A-CELLES - démissionnaire

Monsieur Andre ALLARD - Leidriesstraat 5 - 3470 KORTENAKEN - démissionnaire

2. NOMINATIONS DES DIRIGEANTS

Monsieur Tom IDE GENT, Polderstraat 28/4 - 2070 ZWIJNDRECHT - 04/12/71 à REET

Monsieur Olivier LAURENT, Rue Jean Volders 144 -1420 BRAINE-L'ALLEUD - 26/12/70 à UCCLE

Monsieur Dominique REMY, Rue Americaine 18 - 6900 MARCHE-EN-FAMENNE - 30/12(62 à NOISEUX

Monsieur Alain PEETERS, Walhostraat 28 - 3401 WALSHOUTEM 01/11/73 à WIRLIJK

3. RECONDUCTIONS DES DIRIGEANTS

Monsieur Gert COCKX, Hooiendonkstraat 27 - 2801 HEFFEN

Monsieur Koen ANRAED, Makkegemstraat 23 - 9630 ZWALM

Monsieur Jérôme AOUST, Rue Salvador Allende 126 - 7021 HAVRE

MonsieurJean-Claude BARBIER, Allée du Bois 7 - 6120 HAM-SUR-HEURE

Monsieur Thierry BELIN, Pré d'Amite 16 - 5340 GESVES

Monsieur Dany CAVET, Rue de la Sapinière 37 - 6700 ARLON 1

Monsieur Jean-Pierre CLAES, Meidoornlaan 12 - 3570 ALKEN

Monsieur Marcel DE LOOF, Avennesdreef 44 - 6031 DRONGEN

Monsieur Fabrice DISCRY, Rue Aux Reine 21 - 4537 VERLAINE

Monsieur Benny LAVAERT, Blauwvoetstraat 37 - 8553 OTEGEM

Monsieur Roland STEFANOWICZ, Binstrerweg 4 - 4700 EUPEN

Monsieur Mario THYS, Nachtegaalstraat 56 a - 9190 STEKENE

NOMINATION DU PRESIDENT NATIONAL

Monsieur Gert COCKX, Hooiendonkstraat 27 - 2801 HEFFEN

VICE-PRESIDENT NATIONAL - DEMISSIONNAIRE

Monsieur Daniel LIEGEOIS, Pasay de Grupont 3 - 6927 TELLIN

NOMINATION DU VICE-PRESIDENT NATIONAL

Monsieur Dany CAVET, Rue de la Sapinière 37 - 6700 ARLON

Signé par Gert COCKX, PRESIDENT NATIONAL

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

~.,

arigen op

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge

après dépôt de l'acte

neer egi= cy,

27 APR, 2015

ter griffie van de Nederlandstalige rechtbank van eselandel Brussel

Coordonnées
SYNDICAT NATIONAL DU PERSONNEL DE POLICE ET …

Adresse
AVENUE GENERAL BERNHEIM 18-20 1040 ETTERBEEK

Code postal : 1040
Localité : ETTERBEEK
Commune : ETTERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale