THE EUROPEAN LAW STUDENTS' ASSOCIATION - BRUSSEL, AFGEKORT : ELSA - BRUSSEL

Association sans but lucratif


Dénomination : THE EUROPEAN LAW STUDENTS' ASSOCIATION - BRUSSEL, AFGEKORT : ELSA - BRUSSEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 533.807.529

Publication

11/08/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij t Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging vairde akte ter griffie

neergele

ertem



Liaatik D



I 111(111111 11111111111111111111111111111111

*1 41 5 3 20 1*

ter rec

31 JULI 2014

griffie van de Neddeedstalige tbank van koophand pi_ ussel- -

Onciernemingsnr. 0533807529

Benaming The European Law Students' Association Brussel (voluit) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

(afgekort) : ELSA Brussel

Rechtsvorm Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Pleinlaan 2, 1050 Elsene

elln_g_rimmAktg : Statutenwijziging + ontslag en benoeming raad van bestuur Uittreksel uit het proces-verbaal van de algemene vergadering:

!, 1. De algemene vergadering van The European Law Students' Association-Brussel VZW (ELSA-BRUSSEL VZW) is samengekomen op 8 mei 2014 pp de maatschappelijke zetel te Elsene. Overeenkomstig de Wet en de statuten werd met een aanwezigheid van minstens 213 van de vereiste leden en een meerderheid van minstens 2/3 van de stemmen een statutenwijziging aangenomen.

; De gewijzigde en dientengevolge gecodrdineerde statuten luiden als vole

:11LORAFGAANDE TITEL

; De vereniging is gestoeld op het principe van het Vrij Onderzoek, en onderschrijft de minimumstatuten van The European Law Students' Association en het Brussels StudentenGenootschap.

De vereniging erkent de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van 10 december 1948 en het Europees verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden van 4 november 1950.

TITEL I.  NAAM, ZETEL. DOEL EN DUUR VAN DE VERENIGING

ArtiKel 1  Naam

; 1.1. De vereniging draagt de naam "The European Law Students' Association  BRUSSEL", afgekort ; "ELSA  BRUSSEL".

1.2. Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk' of de afkorting "vzVV" worden voorafgegaan of gevolgd.

' 1.3. De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat, zoals onder 1.2. ;

aangegeven, en het adres van de zetel van de vereniging moet worden vermeld op alle akten, ,

Op de laatste blz. van 1.u.ikevermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Lulk n - %,ereorg _

facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

" Artikel 2 Maatschappelijke zetel

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

2.1. De vereniging is gevestigd te Generaal Jacqueslaan 239, 1050 Elsene, België en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel, waarbinnen deze zich kan verplaatsen na beslissing van de algemene vergadering overeenkomstig het quorum en de meerderheid vereist voor een statutenwijziging.

2.2. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-Wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op ,

de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3 Doel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge 3.1. De vereniging stelt zich tot doel:

Het promoten en verdedigen van de doeleinden van het internationale en Belgische netwerk van "The European Law Students' Association" (hierna 'ELSA% zoals bepaald in de thans van kracht zijnde statuten en het huishoudelijk reglement (`Statutes and Standing Orders').

3.1.2. ELSA Brussel is een apolitieke vereniging met als doel het bevorderen, onderhouden en ontwikkelen van wederzijds begrip, samenwerking en persoonlijke contacten tussen rechtenstaienten en recentelijk afgestudeerde juristen uit verschillende landen en rechtssystemen, waarbij zij worden voorbereid op het uitoefenen van hun beroep in een internationale omgeving.

. 3.1.3. Rechtenstudenten en pas afgestudeerde juristen van de Vrije Universiteit Brussel informeren over de verschillende programma's georganiseerd door ELSA in het algemeen, en hen eveneens de kens te bieden hieraan deel te nemen.

3.1.4. Deelnemen aan om het even welke activiteit die direct of indirect verbonden is met de: voomoemde doeleinden.

3.2. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden en rechtshandelingen stellen die ; rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het doel. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

3.3. De vereniging organiseert minstens 5 activiteiten per jaar die direct of indirect met haar doel: verbonden zijn, en toegankelijk zijn voor rechtenstudenten van de Vrije Universiteit Brussel. Het betreft ondermeer, maar niet limitatief, lezingen, seminaries, bezoeken, bijeenkomsten, workshops, stages, ; enz.

Artikel 4 Duur

4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

' Titel 11.  Odmaatschap

Artikel b Leden

5.1.De vereniging bestaat uit actieve leden, gewone leden en ereleden. Gezamenlijk worden zij de leden genoemd.

. _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, helzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanz%en van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Lrulk vervolg

5.2. Is gewoon lid, elke natuurlijke persoon die voldoet aan de toelatingsvoorwaarden van artikel 6.1, ; een verzoek om toetreding als gewoon lid heeft ingediend overeenkomstig het bepaalde in het huishoudelijk reglement (art. 20) en zijn jaarlijks lidgeld (art. 7) heeft betaald.

Voorbehouden aan het Bergisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

5.3. Is actief lid, elk gewoon lid dat minstens aan 3 activiteiten van ELSA-Brussel heeft deelgenomen en daartoe een verzoek heeft uitgebracht.

5,3.1. Verzoeken om toetreding als actief lid geschieden overeenkomstig het bepaalde in het huishoudelijk reglement (art. 20).

!' 5.3.2. De vereniging telt ten minste tien actieve leden, die ingeschreven zijn aan de Vrije Universiteit Brussel. De oprichters zijn de eerste actieve leden.

8.3.3. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de actieve leden en niet aan de gewone leden.

. 8.4. Is erelid, elke natuurlijke persoon die zijn erelidgeld, waarvan het bedrag bepaald wordt in het huishoudelijk reglement (art. 20).

Artikel 6 Voorwaarden voor lidmaatschap

6,1 Kan als gewoon lid tot de vereniging toetreden: elke natuurlijke persoon die (i) regelmatig als student is ingeschreven aan een onderwijsinstelling of sinds maximaal 3 jaar is afgestudeerd, (ii) geen deel uitmaakt van een vereniging die de wet van 30 juli 1981 tot bestraffing van bepaalde door racisme of xenofobie ingegeven daden schertdt en (iii) die de doelstellingen van de vereniging nastreeft en actief wenst te ondersteunen,

6.2 Kan als erelid tot de vereniging toetreden: elke natuurlijk persoon die (i) geen deel uitmaakt van: een vereniging die de wet van 30 juli 1981 tot bestraffing van bepaalde door racisme of xenofobie : ingegeven daden schendt en (il) die de doelstellingen van de verenigingen nastreeft en actief wenst te ondersteunen.

Artikel 7  Jaarlijks lidgeld

7. De bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur zonder dat deze het bedrag van EUR 10 te ' boven te gaat.

Artikel 8 Verplichtingen van de leden

8,1. De leden van de vereniging zijn verplicht:

- de statuten en het huishoudelijk reglement (art. 20) van de vereniging, alsook de besluiten

van haar organen na te leven;

- de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

8.2. De leden verbinden er zich formeel toe om zich in hun gedragingen door de doelstellingen van de vereniging te laten leiden en geen daden te stellen of na te laten te stellen welke strijdig zijn met het maatschappelijk doel of die de vereniging of de doelstellingen die zij nastreeft op enige wijze schaden.

Artikel 9 Ontslag, uitsluiting en schorsing van een lid

9.1. Elk lid van de vereniging kan door middel van een brief of email aan de raad van bestuur haar: besluit meedelen geen deel meer uit te maken van de vereniging. Elk ontslagnemend lid blijft verplicht tot het betalen van het lidgeld voor het jaar waarin het zijn ontslag indient.

9.2. Een actief lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een

_ -------------------- --- . . .

Op de laatste blz. van j...yik B vermelden " Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzlj van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

MOD 2.2

Lu13( D - vervolg

meerderheid van twee derden van de stemmen.

9.3, ln afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een actief lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

De schorsing zal per brief of email worden meegedeeld aan het betrokken actief lid. Zij kan maximaal acht weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken actief lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het actief lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

9.4, De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een gewoon lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

9.8, Het lidmaatschap van een actief lid of een gewoon lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon.

: De leden verliezen van rechtswege de hoedanigheid van lid, wanneer zij niet meer de vereiste hoedanigheid hebben. Zij verbinden zich ertoe om de vereniging onverwijld te informeren van het verlies aan hoedanigheid,

9.6. Ontslagnemende of uitgesloten actieve leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers . hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

lAg' 1_111,  Raad van bestuur

1 Artikel 10 Samenstelling

110. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum drie bestuurders: die actief lid van de vereniging moeten zijn en waarvan minstens één tiende ingeschreven moet zijn aan de Vrije Universiteit Brussel.

De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd met gewone meerderheid door de algemene vergadering bij geheime stemming en zijn ten allen tilde door deze afzetbaar.

Artikel 11  Duur van het mandaat en bezoldiging

11,1. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 1 jaar en zijn herverkiesbaar.

Ingeval van een tussentijdse vervanging van een bestuurder, wordt de termijn van diens mandaat beperkt tot de nog resterende looptijd van het vrijgekomen mandaat.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

11.2. Het mandaat is onbezoldigd. De kosten die de bestuurders in het kader van de uitoefening van , hun mandaat maken, worden overeenkomstig het huishoudelijk reglement (art. 20) vergoed.

Artikel 12 Organisatie

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto,: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heluij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Le - vervolg

Samenstelling

12.1. De raad van bestuur telt minstens de functie van voorzitter, penningmeester, ondervoorzitter en secretaris, waarbij deze laatste twee functies gecumuleerd worden in de persoon van de Secretaris-Generaal. Deze functies worden ingevuld door de actieve leden, waarvan minstens één derde ingeschreven moet zijn aan de Vrije Universiteit Brussel, die hiertoe hun kandidatuur hebben ingediend ten laatste één uur voor de jaarlijkse algemene vergadering en die door deze vergadering in ;. die functie zijn benoemd bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De kandidaat voorzitter dient minstens één jaar bestuurslid te zijn geweest. Indien dit niet mogelijk is of indien dergelijke kandidaat-voorzitter niet verkozen wordt, kan een ander actief lid zich kandidaat stellen voor de functie van voorzitter. Op dezelfde vergadering wordt kwijting aan de vorige raad van bestuur verleend.

Het mandaat van voorzitter is niet cumuleerbaar met een mandaat als kembestuurslid van een andere vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Evenwel zal dergelijke verdeling van taken niet tegenwerpelijk zijn aan derden, ongeacht of deze taakverdeling al dan niet openbaar is ' gemaakt. Het niet naleven van de voomoemde taakverdeling brengt wel de aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder ten aanzien van de vereniging in het gedrang.

Oproeping

. 12.2. De voorzitter roept de raad van bestuur op, met of zonder termijn. De voorzitter deelt samen met de oproeping de agenda van de raad van bestuur mee. Deze agenda wordt ook meegedeeld aan eventuele natuurlijke- of rechtspersonen die de vereniging bijstaan in hun werking. De desbetreffende personen, hierna senioren geheten, worden aangeduid in het huishoudelijk reglement (art.20).

De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats aangegeven in de oproeping, binnen het gerechtelijk arrondissement Brussel. De raad van bestuur kan tevens vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

Quorum

12.3. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van zijn leden " aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig zijn.

Vergadering

12.4. De raad van bestuur komt minstens 6 keer per jaar samen.

12.5. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ' secretaris-generaal of de oudste aanwezige bestuurder met de hoogste anciënniteit indien de secretaris-generaal afwezig is.

12.6. Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris-generaal en worden toegevoegd in een daartoe : bestemd register. Deze notulen, inclusief alle eventuele andere documenten, worden uiterlijk twee weken na de vergadering, maar steeds voor de volgende vergadering, door de secretaris-generaal aan de bestuurders bezorgd.

_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Hecto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordig en Verso ; Naam en handtekening

M002 2

Let 2 - vervolg - - "

12.7. De voorzitter of zijn vervanger maakt per agendapunt eventuele opmerkingen die door de senioren voorafgaandelijk en schriftelijk werden meegedeeld aan de voorzitter of de secretaris-generaal bekend aan de aanwezigen.

Stemming

12.8. De raad van bestuur streeft beslissing bij consensus na. Hierbij wordt rekening gehouden met het eventuele advies van de senioren. Kan geen consensus bereikt worden, dan worden de

" beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen (de helft plus één). Onthoudingen worden niet meegeteld.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van degene die hem vervangt, " doorslaggevend.

Vertegenwoordiging

, 12.9. ledere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Elk lid van de raad van bestuur kan niet meer dan twee personen vertegenwoordigen.

" Artikel 13  Vertegenwoordiging van de vereniging

13.1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of deze statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,

' 13.2. Voor bedragen groter dan EUR 100 kan elke bestuurder de vereniging pas geldig verbinden en , vertegenwoordigen ten aanzien van derden na eenvoudig besluit van de raad van bestuur. Bij

" hoogdringendheid volstaat de handtekening van de voorzitter of van twee leden van de raad van bestuur.

13.3. Bij de eerstvolgende vergadering brengt elke bestuurder verslag uit van zijn activiteiten.

13.4. De raad Van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan één of meer bestuurders. Het mandaat kan ten aile tilde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

13.5. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bil eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer actieve leden, al dan niet ' bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang door de raad van bestuur' , worden ingetrokken.

13.6. De raad van bestuur kan bijzondere volmachtdragers aanstellen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen m.b.t. bijzondere, beperkt opgesomde aangelegenheden. Deze volmachtdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, welke tegenwerpelijk is ' aan derden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MC) 2.2

6.31k B - vervoiy

Titel 1V.  Algemene vergadering

Artikel 14 Samenstelling

14.1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle actieve leden.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

14.2. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij afwezigheid, door de secretaris-generaal, of door de oudste aanwezige bestuurder met de hoogste anciënniteit bij afwezigheid van de secretaris-generaal.

14.3. Een actief lid kan zich door een ander actief lid laten vertegenwoordigen. Elk actief lid kan evenwel slechts twee andere actieve leden vertegenwoordigen.

14.4. Elk actief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15 Bevoegdheden

15. De algemene vergadering Is uitsluitend bevoegd voor:

- wijziging van de statuten;

- de benoeming en afzetting van de bestuurders;

- de kwijting aan bestuurders;

- de vaststelling van de jaarlijkse begroting;

- de goedkeuring van de begroting en rekeningen;

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- het uitsluiten van een lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

- de goedkeuring van het huishoudelijk reglement;

- alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 16 - Organisatie

16.1. De algemene vergadering wordt door de voorzitter van de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist of wanneer minstens de helft van de actieve leden het vraagt.

In laatstgenoemd geval roept de raad van bestuur de algemene vergadering bijeen binnen eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek.

16.2. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 15 mei van dat jaar vait.

16.3. Alle leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of email uitgenodigd op de algemene vergadering. De oproeping tot de algemene vergadering kan daarnaast ook worden opgenomen in een nieuwsbrief, ledenblad of andere publicatie van de vereniging. De ' uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

16.4. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Een twintigste van de leden hebben het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet

. .

Op de laatste blz. van I uik a vermelden Beet° Naam en hoedanigheid van Cie instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

MW 12

wik e - vervolg

op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle aanwezige of vertegenwoordigde actieve leden hiermee instemmen en minstens één tiende van de actieve aanwezig of vertegenwoordigd is.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

16.5. De voorzitter of zijn vervanger maakt per agendapunt eventuele opmerkingen die door de senioren voorafgaandelijk en schriftelijk werden meegedeeld aan de voorzitter of de secretaris-generaal bekend aan de aanwezigen.

Artikel 17  Meerderheden en aanwezigheidsquorum

17.1. Met uitzondering van de aangelegenheden opgesomd sub 2 en 3, vergadert de algemene vergadering slechts regelmatig indien minstens één tiende van de actieve leden aanwezig of ' vertegenwoordigd is en worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus ' één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde actieve leden. Bij staking van stemmen dient een tweede stemming te gebeuren. Bij staking van stemmen bij de tweede , stemming is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

17.2. In geval van uitsluiting van een actief lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent , een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

17.3. Ingeval op een algemene vergadering niet het vereiste aanwezigheidsquorum wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering van leden worden bijeengeroepen welke geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede algemene vergadering moet minstens vijftien kalenderdagen na de eerste algemene vergadering worden gehouden. De door de wet of onderhavige statuten vereiste meerderheid der stemmen blijft onverkort: gelden.

Artikel 18 Notulen

18. Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die warden ondertekend door de , voorzitter en de secretaris-generaal en warden toegevoegd in een daartoe bestemd register. Deze notulen, inclusief aile eventuele andere documenten, worden uiterlijk twee weken na de vergadering, maar steeds voor de volgende vergadering, door de secretaris-generaal aan de bestuurders bezorgd.

Titel IV.  Inzagerecht van d actieve leden en het huishoudelijk reglement

Artikel 19 Inzagerecht van de actieve leden

19. Alle actieve leden kunnen op eenvoudig verzoek op de zetel van de vereniging het register van de actieve leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, welke al dan niet de hoedanigheid van bestuurder hebben, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenais aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 20  Huishoudelijk reglement

20. De algemene vergadering beslist over het, desgevallend, door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen warden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten '

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

MCZ.

Lulh n vrvolg

en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel V. Jaarrekening en begroting

. Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21 Jaarrekening en begroting

21.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

21.2. Onder leiding van de penningmeester bereidt de raad van bestuur de jaarrekening en begroting ,

" voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De penningmeester presenteert een financieel eindverslag op de jaarlijks verplichte algemene vergadering tot goedkeuring van de rekeningen en de nieuwe begroting. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

21.3. Wanneer de raad van bestuur de jaarrekening en begroting voorlegt aan de algemene vergadering voor goedkeuring zoals bepaald onder art. 21.2 zal de penningmeester hierbij ook het , advies van de senioren meedelen dat voorafgaandelijk en schriftelijk aan hem werd meegedeeld.

' 21.4. Er wordt jaarlijks een positief rekeningsaldo nagestreefd van minstens 33,333% van het budget dat bestond bij de voorgaande jaarlijkse Algemene Vergadering zoals bekendgemaakt in het financieel eindverslag van dat jaar. Dit bedrag wordt bij aanvang van het nieuwe jaar onverwijld overgemaakt op een rekening van de vereniging en kan slechts worden aangewend in de uitzonderlijke omstandigheden en onder de voorwaarden neergelegd in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

21.5. De rekeningen worden vereffend binnen zes maanden na het einde van het boekjaar. Een verslag met de eindbalans en over het hele financiële jaar, samen met een begroting voor het volgend , jaar, zal voorgelegd worden aan de algemene vergadering.

: 21.6. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Titel VI.  Ontbinding van de vereniging

Artikel 22  Ontbinding van de vereniging

22.1. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de VZW-Wet. Het voorstel tot ontbinding van de vereniging wordt uitdrukkelijk opgenomen in de oproepingsbrief die naar de actieve leden wordt verzonden.

. 22.2. In geval van ontbinding verwittigt de Raad van Bestuur het Brussels StudentenGenootschap. De algemene vergadering duidt de dienst Studentenbeleid van de Vrije Universiteit Brussel aan als vereffenaar, die desgevallend een curator aanstelt.

Artikel 23 Bestemming van het vereffeningssaldo

23. De activa worden, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke ' een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of net organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

M002.2

terB - vervolg

, aan welke vereniging het vereffeningssalclo wordt overgedragen. Zij beslist hiertoe overeenkomstig het quorum en de meerderheid vereist voor een statutenwijziging. De vereffenaar kan een

' gemotiveerd voorstel tot bestemming overmaken aan de algemene vergadering die over de afsluiting " ; van de vereffening beraadslaagt en beslist.

-

" 0

Voor-

behouden

aan het

" Bef,gisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Titel Vil.  Bepalingen in verband met de relatie niet ELSA Belgium.

; Artikel 24 Bepalingen in verband met de relatie met ELSA Belgium

" 24. De voorzitter, de penningmeester en de secretaris-generaal van de vereniging zijn van rechtswege ' de vertegenwoordigers van ELSA BRUSSEL ten opzichte van ELSA Belgium en zijn gehouden tot

" het vertegenwoordigen van ELSA  BRUSSEL in haar geheel op de nationale algemene vergadering. De vereniging en al haar leden zijn gehouden tot de naleving van de statuten van ELSA Belgium, voor zover deze overeenstemmen met de wettelijke bepalingen en tot het nakomen van hun normale en

" algemene verplichtingen tegenover ELSA Belgium.

Titel VIII,  Slotbepalingen

Artikel 25 Erkenning

" 25. De vereniging is door de Vrije Universiteit Brussel erkend als enige ELSA vereniging aan haar

; faculteit Recht & Criminologie.

Artikel 26  Geen bijkomende financiële bijdrage

26. Op generlei wijze kan, naast het lidgeld, een bijkomende financiële bijdrage gevraagd worden van

de actieve leden om de vereniging te ondersteunen.

Aldus de statuten van ELSA-BRUSSEL VZW, zoals vastgesteld door de Algemene Vergadering op 8

' mei 2014.

2. De algemene vergadering van The European Law Studente Association-Brussel VZW (ELSA-: BRUSSEL VZW) is samengekomen op 8 mei 2014 op de maatschappelijke zetel te Etterbeek. Nadat" de rekeningen goedgekeurd werden, heeft de algemene vergadering algehele kwijting verleend aan de bestuurders. De algemene vergadering is vervolgens overgegaan tot het ontslag van de bestuurders:

1. Voorzitter. Dhr. Olivier Dinet, gedomicilieerd te B-1750, Bossuitstraat 134, Belg;

' 2. Secretaris: Dhr. Noë Schellinck, gedomicilieerd te B-1790, Kasteelstraat 79, Belg;

3. Penningmeester Dhr. Stephaan Cloet, gedomicilieerd te B-1850, WezeIstraat 48, Belg;

4. Dhr. Maxim Van de Moortel, gedomicilleerd te B-1570, Paulusstraat 6, Belg;

5. Mevr. Zita Leijnse, gedomicileerd te B-1030, Koninginnelaan 55, Belg;

6. Mevr. Eline Ulrix, gedomicilieerd te B-8300, VVitteduivenhof 42, Belg.

, De Algemene Vergadering is daarna overgegaan tot de verkiezing van de nieuwe leden van de raad

van bestuur

' Voorzitter Dhr. Sébastien Eist, geboren te Lier op 31 januari 1991, gedomicilieerd te B-2180, Bund

; 106, Belg;

Secretaris; Mevr. lkopo Bentoto, geboren te Kinshasa (Dem. Rep. Congo) op 15 september 1988

gedomicilieerd te B-1601, Gieterijstraat 112, Belg;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

I

Penningmeester: Dhr. Koen Sauwens, geboren te Leuven op 21 augustus 1990, gedomicilieerd te Domaine du Beauregard 28, 8357 (Luxemburg), Belg;

Als overige leden van de Raad van Bestuur:

Mevr. Saskia Delbecque, geboren te Vilvoorde op 11 maart 1991, gedomicilieerd te B-1 53, Kasteelstraat 121, Belg

Mevr, Laura Meuwissen, geboren te Wildik op 24 april 1991, gedomicilieerd te B-2600, Cogels Osyte; 5, Belg;

Dhr. Jans Maesen, geboren te Genk op 22 oktober 1966, gedomicilieerd te B-3621, Gauwakkerstreat 50, Belg;

Mevr. Rosserie Amoruso, geboren te Bonheiclen op 16 juli 1991, gedomicilieerd te 8-3020, Schoonzichtlaan 47, Italiaan:

Dhr. Junes El Sayyid, geboren te \Netteren op 21 luni 1991, gedomicilieerd te 8-9270, Heirweg 12, Belg;

Mevr. Julie Rayrnaekers, geboren te Sint-Truiden op 13 april 1992, gedomicilieerd te B-3800, Geelstraat 55, Beig;

Dhr, Mathieu Verleyen, geboren te Brugge op 25.juli 1987, gedomicilieerd te B-8900, Vandepeereboomplein 45, Belg;

Dhr. Maarten Toelen, geboren te Leuven op 17 ami 1994, gedornicilieerd te B-3400, Oscar Huysecomlaan 10, Belg.

e..cAe_keD/Lis

03/05/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1  Naam

The European Law Students Association - Brussel VZW (ELSA - BRUSSEL VZW)

Vrije Universiteit Brussel - Faculteit Rechten,

Pleinlaan 2,

1050 Elsense,

België.

1. Voorzitter: Olivier Dinet, gedomicilieerd te B-1750, Bossuitstraat 134, Belg;

2. Secretaris-Generaal: Noë Schellinck, gedomicilieerd te B-1790, Kasteelstraat 79, Belg;

3. Penningmeester: Stephaan Cloet, gedomicilieerd te B-1850, Wezelstraat 48, Belg;

4. Maxim Van de moortel, gedomicilieerd te B-1570, Paulusstraat 6, Belg;

5. Zita Leijnse, gedomicileerd te B-1030, Koninginnelaan 55, Belg;

6. Eline Ulrix, gedomicilieerd te B-8300, Witteduivenhof 42, Belg.

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 (hierna  VZW-Wet ), zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, met de hiernavolgende statuten.

TITEL I.  NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR VAN DE VERENIGING

1.2. Deze naam moet steeds door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting  VZW worden voorafgegaan of gevolgd.

Statuten zoals vastgesteld op de algemene vergadering van dinsdag 30 april 2013 te Brussel.

Statuten van de vereniging zoals vastgesteld op 30 april 2013.

1.3. De naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat, zoals onder 1.2. aangegeven, en het adres van de zetel van de vereniging moet worden vermeld op alle akten, facturen,

De ondergetekenden,

1.1. De vereniging draagt de naam  The European Law Students Association  BRUSSEL , afgekort  ELSA  BRUSSEL .

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : The European Law Students' Association - Brussel

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13302696*

(afgekort) : ELSA - BRUSSEL

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Pleinlaan 2

0533807529

1050

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Brussel (Elsene)

Griffie

Neergelegd

01-05-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

Artikel 2  Maatschappelijke zetel

2.1. De vereniging is gevestigd te Vrije Universiteit Brussel - Faculteit Rechten, Pleinlaan 2, 1050 Elsense, België en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel, waarbinnen deze zich kan verplaatsen na beslissing van de algemene vergadering overeenkomstig het quorum en de meerderheid vereist voor een statutenwijziging.

2.2. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-Wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3  Doel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

3.3. De vereniging organiseert minstens 3 activiteiten per jaar die direct of indirect met haar doel verbonden zijn.

Artikel 4  Duur

4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel II.  Lidmaatschap

Artikel 5  Leden

5.1. De vereniging bestaat uit actieve en gewone leden. Gezamenlijk worden zij de leden genoemd.

3.1. De vereniging stelt zich tot doel:

3.1.1. Het promoten en verdedigen van de doeleinden van het internationale en Belgische netwerk van  The European Law Students Association (hierna  ELSA ), zoals bepaald in de thans van kracht zijnde statuten en het huishoudelijk reglement ( Statutes and Standing Orders ).

3.1.2. ELSA Brussel is een apolitieke vereniging met als doel het bevorderen, onderhouden en ontwikkelen van wederzijds begrip, samenwerking en persoonlijke contacten tussen rechtenstudenten en recentelijk afgestudeerde juristen uit verschillende landen en rechtssystemen, waarbij zij worden voorbereid op het uitoefenen van hun beroep in een internationale omgeving.

3.1.3. Rechtenstudenten en pas afgestudeerden juristen van de Vrije Universiteit Brussel informeren over de verschillende programma s georganiseerd door ELSA in het algemeen, en hen eveneens de kans te bieden hieraan deel te nemen.

3.1.4. Deelnemen aan om het even welke activiteit die direct of indirect verbonden is met de voornoemde doeleinden.

3.2. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden en rechtshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het doel. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

5.2. Is gewoon lid, elke natuurlijke persoon die voldoet aan de toelatingsvoorwaarden van artikel 6 en door de raad van bestuur in die hoedanigheid aanvaard wordt. Verzoeken om toetreding als gewoon lid geschieden overeenkomstig het bepaalde in het huishoudelijk reglement (art. 20).

5.3. Is actief lid, elk gewoon lid dat in die hoedanigheid is benoemd door de algemene vergadering.

5.3.1. Verzoeken om toetreding als actief lid geschieden overeenkomstig het bepaalde in het huishoudelijk

reglement (art. 20).

5.3.2. De vereniging telt ten minste drie actieve leden. De oprichters zijn de eerste actieve leden.

5.3.3. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt

uitsluitend toe aan de actieve leden en niet aan de gewone leden.

Artikel 6  Voorwaarden voor lidmaatschap

6. Kan als lid tot de vereniging toetreden: elke natuurlijke persoon die (i) regelmatig als student is ingeschreven aan een onderwijsinstelling of sinds maximaal 3 jaar is afgestudeerd, (ii) geen deel uitmaakt van een vereniging die de wet van 30 juli 1981 tot bestraffing van bepaalde door racisme of xenofobie ingegeven daden schendt en (iii) die de doelstellingen van de vereniging nastreeft en actief wenst te ondersteunen.

Artikel 7  Jaarlijks lidgeld

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

7. De bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur zonder dat deze het bedrag van EUR 10 te boven te gaat.

Artikel 8  Verplichtingen van de leden

8.1. De leden van de vereniging zijn verplicht:

- de statuten en het huishoudelijk reglement (art. 20) van de vereniging, alsook de besluiten van haar organen na

te leven;

- de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

8.2. De leden verbinden er zich formeel toe om zich in hun gedragingen door de doelstellingen van de vereniging te laten leiden en geen daden te stellen of na te laten te stellen welke strijdig zijn met het maatschappelijk doel of die de vereniging of de doelstellingen die zij nastreeft op enige wijze schaden.

Artikel 9  Ontslag, uitsluiting en schorsing van een lid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10  Samenstelling

Artikel 11  Duur van het mandaat en bezoldiging

9.1. Elk lid van de vereniging kan door middel van een brief of email aan de raad van bestuur haar besluit meedelen geen deel meer uit te maken van de vereniging. Elk ontslagnemend lid blijft verplicht tot het betalen van het lidgeld voor het jaar waarin het zijn ontslag indient.

9.2. Een actief lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

9.3. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een actief lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt.

De schorsing zal per brief of email worden meegedeeld aan het betrokken actief lid. Zij kan maximaal acht weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken actief lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het actief lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Titel III.  Raad van bestuur

10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum drie bestuurders, die actief lid van de vereniging moeten zijn.

De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd met gewone meerderheid door de algemene vergadering bij geheime stemming en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

11.1. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 1 jaar en zijn herverkiesbaar.

Ingeval van een tussentijdse vervanging van een bestuurder, wordt de termijn van diens mandaat beperkt tot de

nog resterende looptijd van het vrijgekomen mandaat.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het

wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

9.4. De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een gewoon lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

9.5. Het lidmaatschap van een actief lid of een gewoon lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon.

De leden verliezen van rechtswege de hoedanigheid van lid, wanneer zij niet meer de vereiste hoedanigheid hebben. Zij verbinden zich ertoe om de vereniging onverwijld te informeren van het verlies aan hoedanigheid.

9.6. Ontslagnemende of uitgesloten actieve leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

11.2. Het mandaat is onbezoldigd. De kosten die de bestuurders in het kader van de uitoefening van hun mandaat maken, worden overeenkomstig het huishoudelijk reglement (art. 20) vergoed.

Artikel 12  Organisatie

Samenstelling

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

12.1. De raad van bestuur bestaat ten minste uit een voorzitter, penningmeester en een secretaris. Deze functies worden ingevuld door de actieve leden die hiertoe hun kandidatuur hebben ingediend op de jaarlijkse algemene vergadering en die door deze vergadering in die functie zijn benoemd bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Op dezelfde vergadering wordt kwijting aan de vorige raad van bestuur verleend. Het mandaat van voorzitter is niet cumuleerbaar met een mandaat als voorzitter van een andere vereniging. De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Evenwel zal dergelijke verdeling van taken niet tegenwerpelijk zijn aan derden, ongeacht of deze taakverdeling al dan niet openbaar is gemaakt. Het niet naleven van de voornoemde taakverdeling brengt wel de aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder ten aanzien van de vereniging in het gedrang.

Oproeping

12.2. De voorzitter roept de raad van bestuur op, met of zonder termijn. Deze oproeping kan mondeling geschieden. De voorzitter deelt samen met de oproeping de agenda van de raad van bestuur mee. De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats aangegeven in de oproeping, binnen het gerechtelijk arrondissement Brussel. De raad van bestuur kan tevens vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

Quorum

Vergadering

Stemming

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13  Vertegenwoordiging van de vereniging

12.3. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig zijn.

12.6. Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris-generaal en worden toegevoegd in een daartoe bestemd register. Deze notulen, inclusief alle eventuele andere documenten, worden uiterlijk twee weken na de vergadering, maar steeds voor de volgende vergadering, door de secretaris-generaal aan de bestuurders bezorgd.

Vertegenwoordiging

12.8. Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Elk lid van de raad van bestuur kan niet meer dan twee personen vertegenwoordigen.

13.1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of deze statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

12.5. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de secretaris-generaal of de oudste aanwezige bestuurder met de hoogste anciënniteit indien de secretaris-generaal afwezig is.

12.7. De raad van bestuur streeft beslissing bij consensus na. Kan geen consensus bereikt worden, dan worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen (de helft plus één). Onthoudingen worden niet meegeteld.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

12.4. De raad van bestuur komt minstens 6 keer per jaar samen.

13.2. Voor bedragen groter dan EUR 100 kan elke bestuurder de vereniging pas geldig verbinden en vertegenwoordigen ten aanzien van derden na eenvoudig besluit van de raad van bestuur. Bij hoogdringendheid volstaat de handtekening van de voorzitter of van twee leden van de raad van bestuur.

13.3. Bij de eerstvolgende vergadering brengt elke bestuurder verslag uit van zijn activiteiten.

13.4. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan één of meer bestuurders. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

13.5. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer actieve leden, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

13.6. De raad van bestuur kan bijzondere volmachtdragers aanstellen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen m.b.t. bijzondere, beperkt opgesomde aangelegenheden. Deze volmachtdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, welke tegenwerpelijk is aan derden.

Titel IV.  Algemene vergadering

Artikel 14  Samenstelling

14.1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle actieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15  Bevoegdheden

Artikel 16 - Organisatie

14.2. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij afwezigheid, door de secretaris-generaal, of door de oudste aanwezige bestuurder met de hoogste anciënniteit bij afwezigheid van de secretaris-generaal.

14.3. Een actief lid kan zich door een ander actief lid laten vertegenwoordigen. Elk actief lid kan evenwel slechts twee andere actieve leden vertegenwoordigen.

16.3. Alle leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of email uitgenodigd op de algemene vergadering. De oproeping tot de algemene vergadering kan daarnaast ook worden opgenomen in een nieuwsbrief, ledenblad of andere publicatie van de vereniging. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

16.4. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Een twintigste van de leden hebben het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle aanwezige of vertegenwoordigde actieve leden hiermee instemmen en minstens de helft van de actieve aanwezig of vertegenwoordigd is.

15. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- wijziging van de statuten;

- de benoeming en afzetting van de bestuurders;

- de kwijting aan bestuurders;

- de vaststelling van de jaarlijkse begroting;

- de goedkeuring van de begroting en rekeningen;

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- het uitsluiten van een lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

- de goedkeuring van het huishoudelijk reglement;

- alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

16.1 De algemene vergadering wordt door de voorzitter van de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer minstens de helft van de bestuursleden daarom vraagt.

16.2. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 15 mei van dat jaar valt.

14.4. Elk actief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 17  Meerderheden en aanwezigheidsquorum

17.1. Met uitzondering van de aangelegenheden opgesomd sub 2 en 3, vergadert de algemene vergadering slechts regelmatig indien minstens de helft van de actieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is en worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde actieve leden. Bij staking van stemmen dient een tweede stemming te gebeuren. Bij staking van stemmen bij de tweede stemming is de stem van de voorzitter van de vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

doorslaggevend.

Luik B - vervolg

17.2. In geval van uitsluiting van een actief lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

17.3. Ingeval op een algemene vergadering niet het vereiste aanwezigheidsquorum wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering van leden worden bijeengeroepen welke geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede algemene vergadering moet minstens vijftien dagen na de eerste algemene vergadering worden gehouden. De door de wet of onderhavige statuten vereiste meerderheid der stemmen blijft onverkort gelden.

Artikel 18  Notulen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19  Inzagerecht van de actieve leden

Artikel 20  Huishoudelijk reglement

Titel V.  Jaarrekening en begroting

Artikel 21  Jaarrekening en begroting

21.1. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

18. Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris-generaal en worden toegevoegd in een daartoe bestemd register. Deze notulen, inclusief alle eventuele andere documenten, worden uiterlijk twee weken na de vergadering, maar steeds voor de volgende vergadering, door de secretaris-generaal aan de bestuurders bezorgd.

Titel IV.  Inzagerecht van de actieve leden en het huishoudelijk reglement

20. De algemene vergadering beslist over het, desgevallend, door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

21.2. Onder leiding van de penningmeester bereidt de raad van bestuur de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De penningmeester presenteert een financieel eindverslag op de jaarlijks verplichte algemene vergadering tot goedkeuring van de rekeningen en de nieuwe begroting. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

21.3. De rekeningen worden vereffend binnen zes maanden na het einde van het boekjaar. Een verslag met de eindbalans en over het hele financiële jaar, samen met een begroting voor het volgend jaar, zal voorgelegd worden aan de algemene vergadering.

19. Alle actieve leden kunnen op eenvoudig verzoek op de zetel van de vereniging het register van de actieve leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, welke al dan niet de hoedanigheid van bestuurder hebben, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

21.4. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Titel VI.  Ontbinding van de vereniging

Artikel 22  Ontbinding van de vereniging

22.1. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de VZW-Wet. Het voorstel tot ontbinding van de vereniging wordt uitdrukkelijk opgenomen in de oproepingsbrief die naar de actieve leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

wordt verzonden.

Luik B - vervolg

22.2. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 23  Bestemming van het vereffeningssaldo

23. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen. Zij beslist hiertoe overeenkomstig het quorum en de meerderheid vereist voor een statutenwijziging. De vereffenaar kan een gemotiveerd voorstel tot bestemming overmaken aan de algemene vergadering die over de afsluiting van de vereffening beraadslaagt en beslist.

Titel VII.  Bepalingen in verband met de relatie met ELSA Belgium

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

1. Afsluiting van het eerste boekjaar: het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

Artikel 24  Bepalingen in verband met de relatie met ELSA Belgium

Titel VIII.  Slotbepalingen Artikel 25  Erkenning

Artikel 26  Geen bijkomende financiële bijdrage

24. De voorzitter, de penningmeester en de secretaris-generaal van de vereniging zijn van rechtswege de vertegenwoordigers van ELSA  BRUSSEL ten opzichte van ELSA Belgium en zijn gehouden tot het vertegenwoordigen van ELSA  BRUSSEL in haar geheel op de nationale algemene vergadering. De vereniging en al haar leden zijn gehouden tot de naleving van de statuten van ELSA Belgium, voor zover deze overeenstemmen met de wettelijke bepalingen en tot het nakomen van hun normale en algemene verplichtingen tegenover ELSA Belgium.

3.1. wordt tot de functie van bestuurder benoemd:

a) Olivier Dinet, geboren te Vilvoorde op 10 november 1991, gedomicilieerd te B-1750, Bossuitstraat 134, Belg;

b) Noë Schellinck, geboren te Aalst op 4 oktober 1991, gedomicilieerd te B-1790, Kasteelstraat 79, Belg;

c) Stephaan Cloet, geboren te Brussel (district 2) op 19 februari 1990, gedomicilieerd te B-1850, Wezelstraat 48, Belg;

d) Maxim Van de moortel, geboren te Wilrijk op 25 augustus 1990, gedomicilieerd te B-1570, Paulusstraat 6, Belg;

e) Zita Leijnse, geboren te Jette op 30 oktober 1991, gedomicilieerd te B-1030, Koninginnelaan 55, Belg;

f) Eline Ulrix, geboren te Duffel op 29 juli 1991, gedomicilieerd te B-8300, Witteduivenhof 42, Belg.

25. De vereniging is door de Vrije Universiteit Brussel erkend als enige ELSA groep aan haar faculteit Recht & Criminologie.

26. Op generlei wijze kan, naast het lidgeld, een bijkomende financiële bijdrage gevraagd worden van de actieve leden om de vereniging te ondersteunen.

OVERGANGSBEPALINGEN

2. Datum van de eerste jaarvergadering: de eerste jaarvergadering zal worden gehouden op 29 april 2014.

3. De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de volgende besluiten:

Brussel, 30 april 2013.

3.2. de opdracht van de bestuurders zal een einde nemen onmiddellijk na de jaarvergadering van 29 april 2014. 3.3. de opdracht van bestuurders is onbezoldigd.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de vergadering der oprichters, gehouden te Brussel op 30 april 2013.

Coordonnées
THE EUROPEAN LAW STUDENTS' ASS. - BRUSSEL, A…

Adresse
PLEINLAAN 2 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale