THE PPRESS

Association sans but lucratif


Dénomination : THE PPRESS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.569.137

Publication

03/08/2012
ÿþMOD 2.2

. 1ÏI1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~ 1

tt[

Gridé r"' . ~ " -

lala iii looi o

=izisv3a~*

Ondernemingsnr : 0409.569.137 E3enaming

(voluit) : The Ppress

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

NI

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Barastraat 175 te 1070 Anderlecht

Onderwerp akte : Wijziging statuten - Ontslag en benoeming bestuurders

Uittreksel uit de notulen van de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden op 3 februari 2011 :

"De Algemene Vergadering keurt de volgende gecoordineerde statuten goed: HOOFDSTUK I : NAAM  RECHTSVORM  ZETEL -- DOEL  DUUR  LEDEN Art. 1Benaming  rechtsvorm

De vereniging wordt THE PPRESS genoemd. Zij heeft de rechtsvorm van een vereniging zonder winstoogmerk.

Art 2 Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1070 Brussel, Barastraat 175, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Hij kan slechts verplaatst worden door een beslissing van de Algemene Vergadering.

Art, 3 Doel

De vereniging stelt zich tot doel om rechtstreeks of onrechtstreeks :

1.de samenwerking onder haar leden te bevorderen,

2.de morele en materiële belangen van haar leden te verdedigen, o.a. bij de institutionele en politieke wereld' op internationaal, federaal, regionaal, provinciaal en gemeentelijk niveau,

3.de verschillende vormen van periodieke pers te promoten, via de kanalen toegestaan binnen de

vereniging, en dit naar :

a.de institutionele en politieke wereld op internationaal, federaal, regionaal, provinciaal en gemeentelijk

niveau,

b.de sectoren "aanverwant" aan activiteiten van de uitgevers, daaronder begrepen zonder beperking:

adverteerders, communicatie, media, nieuwe technologieën, etc.,

c.haar opdrachtgevers/adverteerders,

d.het brede publiek, lezers en consumenten van de door de leden uitgegeven producten,

4.de regels van eerlijke concurrentie vast te leggen en deze in de praktijk te doen eerbiedigen, 5.contracten af te sluiten en verbintenissen aan te gaan in het belang van de vereniging en/of haar leden,

6.via het inwinnen van informatie bij de aangesloten leden en bij derden tot een betere kennis van de sector: van de.geschreven_pers en van de media in het algemeen te_ komen, _

Op de laatste blz. van _uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

7.een algemene permanente informatievoorziening aan haar leden te verschaffen,

8.op te treden als tussenpersoon, in naam van haar leden, bij de institutionele en politieke wereld op internationaal, federaal, regionaal, provinciaal en gemeentelijk niveau en hen te vertegenwoordigen bij de Europese instellingen en bij de overheden en sectororganisaties op regionaal, nationaal, supranationaal en internationaal niveau.

Deze opsomming is illustratief en niet uitputtend.

De vereniging mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bevorderen. In die zin kan zij ook handelsdaden stellen, doch slechts op bijkomstige wijze en enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht. Tevens mag zij roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom hebben, kopen of verhuren. De vereniging heeft geen winstoogmerk.

Art, 4 Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, maar kan evenwel op elk ogenblik worden ontbonden.

Art, 5De leden - algemeen

De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden. Zij telt minimum zeven (7) effectieve leden en minimum twee (2) effectieve leden per departement.

HOOFDSTUK Il : DE EFFECTIEVE LEDEN

Art. 6De effectieve leden

Iedere rechtspersoon die (i) uitgever of publishing agency is van een of meerdere informatieproduct(en), (ii) gedomicilieerd is of zijn hoofdactiviteit uitoefent in België, en (iii) bereid is het doel van de vereniging en het Huishoudelijk Reglement te onderschrijven, kan een aanvraag tot toetreding als effectief lid indienen,

Art. 7Procedure voor toetreding

Om ais effectief lid toe te treden tot de vereniging, moet het kandidaat lid een schriftelijke aanvraag indienen bij de Algemeen Directeur van de vereniging, die de kandidatuur zal voorleggen aan de Raad van Bestuur die de beslissingsbevoegdheid heeft.

De formaliteiten tot toetreding van de effectieve leden worden verder uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement.

Art. 8Vrijheid van beslissing

Na het advies van het Bureau van het betreffende departement te hebben ingewonnen, beslist de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, en een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen binnen het betreffende departement, om een kandidaat al dan niet te laten toetreden als effectief lid, zelfs indien deze kandidaat aan aile inhoudelijke voorwaarden voldoet.

De Raad van Bestuur dient zijn beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Art 9Rechten van de effectieve leden - algemeen

Behoudens de wettelijke rechten, hebben de effectieve leden nog de volgende rechten

" Het recht zelf deel te nemen aan de gemeenschappelijke commissies, alsook aan de bijzondere commissies die exclusief werden opgericht voor het departement waartoe het lid behoort.

" Het recht vertegenwoordigd te worden door een natuurlijke persoon waarmee zij een juridische band, bijvoorbeeld in hun hoedanigheid van aandeelhouder, bestuurder, werknemer,  , hebben,

" Indien de leden door een derde (buitenstaander) willen vertegenwoordigd worden in de commissies, is hiervoor een goedkeuring nodig door de Raad van Bestuur voor de algemene commissies, en van het Bureau van het betreffende departement voor de commissies van dit departement.

Art. 10 Plichten van de effectieve leden - algemeen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Behoudens de verplichtingen die volgen uit de wetgeving, hebben de effectieve leden de volgende plichten Artikel 10.1 - Het betalen van een jaarlijkse bijdrage

De effectieve leden moeten een jaarlijkse bijdrage van 200 euro per jaar betalen aan de vereniging, de toegetreden leden een bijdrage van 100 euro.. De Algemene Vergadering kan beslissen om deze bedragen te indexeren op basis van de consumptieindex (100 = index januari 2011).

Het maximum bedrag van de bijdragen is dus :

200 euro x consumptieindex van de maand van de beslissing van de Algemene vergadering Consumptieindex januari 2011

voor de effectieve leden;

en;

100 euro x consumptieindex van de maand van de beslissing van de Algemene vergadering

Consumptieindex januari 2011

voor de toegetreden leden.

Ingevolge de niet-betaling van de bijdrage kan het effectieve lid uitgesloten worden uit de vereniging, uit de activiteiten van de vereniging of uit de werking van de vereniging, en dit tot op het ogenblik van volledige betaling.

Artikel 10.2 - Het betalen van diensten

Elk van de effectieve leden dient de diensten te betalen die door de vereniging aan de leden worden geleverd. De prijs van deze diensten wordt op forfaitaire wijze bepaald door ieder departement en bekrachtigd door de Algemene Vergadering.

ingevolge de niet-betaling van deze diensten kan het effectief lid uitgesloten worden uit de vereniging, uit de activiteiten van de verenging of uit de werking van de vereniging, en dit tot op het ogenblik van volledige betaling

Artikel 10.3 - De naleving van het Huishoudelijk Reglement

De effectieve leden dienen het Huishoudelijk Reglement, zoals goedgekeurd door de Raad van Bestuur, na te leven. De niet-naleving van het Huishoudelijk Reglement kan aanleiding geven tot uitsluiting van het effectief lid uit te vereniging, uit de activiteiten van de vereniging of uit de werking van de vereniging.

Artikel 10.4 - Persdienst

Tenzij vrijgesteld door het betreffende departement, dienen de effectieve leden twee gratis abonnementen op hun uitgaven te verlenen aan de vereniging..

Art. 11 Rechten op het vermogen van de vereniging

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Bijgevolg hebben zij geen recht op het maatschappelijk fonds, noch kunnen zij gehele of gedeeltelijke teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen. Zij mogen geen opgave, verantwoording van de rekening, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen

Art. 12 Einde van het lidmaatschap

Artikel 12.1 - Vrijwillig ontslag

1.Elk effectief lid kan op elk ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

2.Het ontslagnemend effectief lid dient een opzegtermijn van 6 maanden in acht te nemen. Indien het effectief lid zijn ontslag vaar 30 juni aanbiedt, dient de jaarlijkse bijdrage evenals de diensten vermeld in artikels 10.1 en 10.2 voor het aangesneden jaar nog steeds voldaan te warden. indien het effectief lid zijn ontslag na 30 juni aanbiedt, dient het effectief lid zijn bijdragen en diensten voor het aangesneden jaar, alsook het jaar hierop volgend te voldoen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3.Indien ingevolge het ontslag het aantal effectieve leden onder het wettelijk minimum zou vallen, wordt het ontslag van het effectief lid opgeschort totdat er binnen een redelijke termijn een vervanger is gevonden.

4.Een effectief lid wordt geacht ontslagnemend te zijn in de volgende omstandigheden :

" indien het niet meer voldoet aan de toetredingsvoorwaarden zoals bepaald in deze statuten,

" indien het twee maal (achtereenvolgens) zonder verontschuldiging afwezig is op een Algemene Vergadering.

De bepalingen van paragraaf 2 blijven ook in deze omstandigheden gelden. Artikel 12.2 - Uitsluiting

Elk effectief lid kan op elk ogenblik worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen binnen het betrokken departement.

De stemming over de uitsluiting is geheim.

De Raad van Bestuur kan een effectief lid schorsen in afwachting van de Algemene Vergadering waarin wordt beslist over de uitsluiting.

Art. 13Register van de effectieve leden

De Raad van Bestuur houdt een register bij van de effectieve leden. Elke wijziging in het bestand van de effectieve leden, moet binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de Raad van Bestuur in het daartoe bestemde register worden doorgevoerd.

De effectieve leden geven elke adreswijziging onmiddellijk door aan de Raad van Bestuur. Het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging.

De effectieve leden hebben het recht om inzage in het ledenregister te vragen. Zij richten hiervoor een schriftelijke aanvraag aan de Raad van Bestuur.

Art. 14 Departementen - algemeen

De effectieve leden worden op basis van de soorten producten die door hen worden uitgegeven onderverdeeld in departementen die uitgevers van producten niet gemeenschappelijke kenmerken groeperen. Een effectief lid kan lid zijn van meerdere departementen. Elk departement heeft zijn eigen bijzondere voorwaarden en zijn eigen plichten, zoals verder beschreven.

Art. 15Departement B2B- PRESS

Artikel 15.1 - Bijzondere voorwaarden

1.De effectieve leden van het departement 328-PRESS zijn rechtspersonen die gekwalificeerd worden als uitgever van vakbladen en die cumulatief voldoen aan volgende voorwaarden:

a.Eén of meer periodieke persproducten uitgeven met volgende eigenschappen:

-sinds minimum een jaar in België worden uitgegeven,

-minimum vier maal per jaar verschijnen,

-beschikken over een onafhankelijke redactie waarbij (i) de redactionele teksten en advertenties strikt gescheiden worden gehouden en (ii) publireportages/advertorials als zodanig geïdentificeerd worden en zich (grafisch) onderscheiden van de redactionele tekst,

-een onafhankelijke uitgave zijn, dwz met uitsluiting van bedrijfsbladen, sponsored magazines en publicaties

die uitsluitend belangen verdedigend zijn,

-erkend zijn als tijdschrift volgens het postreglement en dus minimaal 1/3e neutrale informatie bevatten.

Art. 15.2 - Bijzondere plichten

De effectieve leden van het departement B2B-PRESS dienen :

" met hun titels aangesloten te zijn bij het Centrum voor Informatie over de Media (CIM),

" de tariefkaarten te publiceren en te respecteren, kortingen incluis.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 16Departement CUSTO

Artikel 16.1 - Bijzondere voorwaarden

CUSTO is de Belgische vakvereniging van bureaus actief in performante en kwalitatieve custom content. De

effectieve leden voldoen aan de volgende voorwaarden:

1.Ze creëren custom content

-Ze maken dus inhoud met woord en beeld (en volgen die inhoud via een continue fcllow-up), in opdracht van organisaties met als doel een lang durende relatie te creëren of te versterken (het gaat dus niet om eenmalige inhoud maar wel om een permanente of periodieke stroom van inhoud) met groepen mensen die belangrijk zijn voor deze organisaties (B2C, B2B, B2E).

-Ze maken content in minstens twee verschillende media of content aangepast aan twee verschillende formats, zoals magazines, websites, e-zines of digitale magazines, social media, audiovisuele media, games, enz.

2.Ze creëren kwalitatief sterke content

-Ze hebben ervaring. Concreet: ze creëren custom content voor minstens vijf verschillende klanten, en ze doen dat al gedurende één jaar en beschikken over een balans over twaalf maanden.

-Ze bieden de klant het hele spectrum van diensten, van concept en creatie over strategie tot realisatie, distributie en meting van de resultaten. Concreet: ze tonen aan dat ze in het afgelopen jaar zowel contentplanning en redactie als design van media hebben geleverd aan klanten.

32e hebben een herkenbare identiteit

Ze hebben een rechtsvorm of zijn een departement van een rechtspersoon met één of meerdere andere cbjectieven en die zich op de markt aanbiedt onder zijn eigen naam en zich voornamelijk onderscheidt door zijn activiteiten zoals vermeld onder punt 1 en 2.

42e zijn solvabel.

-De creatie van custom content maakt minstens zestig procent van hun omzet uit. (Ze halen minstens een

creatleomzet van driehonderdduizend euro (redactie, vormgeving, webdesign, beeldcreatie).

-Vanaf het vierde jaar bestaan hebben ze twee van de laatste drie boekjaren winst gemaakt.

-Ze hebben minstens twee personen in dienst die tenminste drie jaar ervaring hebben (strategisch, grafisch, beheer, redactioneel).

Art. 16.2 - Bijzondere plichten

De effectieve leden van het departement CUSTO dienen zich te onderwerpen aan een onderzoek door de Onafhankelijke Raad van Toezicht. Deze Raad van Toezicht heeft als taak te onderzoeken of een bedrijf de voorwaarden tot toetreding vervult,

De effectieve leden van het departement CUSTO dienen :

" zich jaarlijks te onderwerpen aan een solvabiliteitscontrole door een onafhankelijke revisor/accountant,

" elke vijf jaar deel te nemen aan een enquête door de Onafhankelijke Raad van Toezicht. Deze Raad van Toezicht heeft als taak om na te gaan of aan de voorwaarden van lidmaatschap wordt voldaan.

Art. 17 Departement FEBELMAG

Art. 17.1 - Bijzondere voorwaarden

1.De effectieve leden van het departement FEBELMAG zijn rechtspersonen die gekwalificeerd worden als uitgevers van persproducten en die cumulatief voldoen aan volgende voorwaarden :

a.Eén of meer periodieke persproduct(en) uitgeven met volgende eigenschappen:

-sinds minimum 2 jaar in België worden uitgegeven,

-minimum vier maal per jaar verschijnen,

-beschikken over een redactieteam geheel of gedeeltelijk bestaande uit beroepsjournalisten en/of journalisten van beroep,

-door tekst en illustratie een algemene nationale, regionale en/of internationale informatie verschaffen die verplichtend meerdere vlakken van algemeen belang behandelen zoals bijvoorbeeld politiek, economie, maatschappij, cultuur, sport, wetenschap, techniek, vrije tijd, media, filosofie, godsdienst, het praktische leven, geneeskunde enz. Dit geheel aan informatie zal evenwichtig gebracht moeten worden, maar om dit criterium te beoordelen zal rekening gehouden worden met het eigen karakter van de uitgave, met name wat betreft de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vrouwenbladen, de TV-bladen, enz. en de vakbladen die slechts één enkel thema behandelen, onder voorbehoud van de strikte toepassing van de overige criteria,

-de werkingskosten dekken door inkomsten uit de verkoop via de normale professionele wegen en/of op basis van abonnementen en/of door het verkopen van publiciteitsruimte tegen de vastgestelde tarieven.

b.Gedomicilieerd zijn in België ; de Belgische bijiagen van buitenlandse magazines moeten eveneens gedomicilieerd zijn in België en moeten bovendien, op jaarbasis, minimaal 16 pagina's per nummer tellen (of één achtste van het magazine indien het magazine minder dan 128 pagina's telt).

2.Vormen het voorwerp van het lidmaatschap, de titels die op cumulatieve wijze voldoen aan de voorwaarden van de In hogervermelde paragraaf 1. Het voorwerp van het lidmaatschap kan worden uitgebreid tot de gedrukte titels van het betreffende lid die niet aan de voormelde voorwaarden voldoen  zoals bijvoorbeeld titels die nog geen twee jaar worden uitgegeven, uitzonderlijke en/of tijdelijke uitgaven, specifieke dossiers, andere afgeleide producten, overige periodieke publicaties, enzovoort  indien deze bij gewone meerderheid aanvaard worden door de Raad van Bestuur.

3.Maken niet het voorwerp uit van het lidmaatschap:

-propaganda-uitgaven van politieke partijen of van bewegingen of organisaties die specifieke belangengroepen verdedigen,

-uitgaven waarvan de inhoud in strijd is met de goede zeden, de openbare orde of democratische waarden, -reclamedrukwerk.

Artikel 17.2 - Bijzondere plichten

De effectieve leden van het departement FEBELMAG dienen :

-met hun titels aangesloten te zijn bij het Centrum voor Informatie over de Media (CIM),

" deel te nemen in de financiering van de Raad voor de Reclame/De Jury voor Eerlijke Praktijken inzake

Publiciteit,

-deel te nemen in de financiering van de CER,

" deel te nemen in de financiering van de Raad voor de Journalistiek en de Conseil de Déontologie,

" de naleving van de akkoorden met de erkende organisaties van journalisten.

Art. 18 Departement FREE PRESS

Artikel 18.1 - Bijzondere voorwaarden

1,De effectieve leden van het departement FREE PRESS zijn rechtspersonen die gekwalificeerd worden als uitgevers, drukkers of verspreiders van gratis pers - in hoofde van de bestemmeling  en die cumulatief voldoen aan volgende voorwaarden:

a.Eén of meer periodieke persproducten uitgeven met volgende cumulatieve eigenschappen

-minimum 10 maal per jaar verschijnen,

-gemiddeld minimum16 pagina's bevatten,

-zich onderwerpen aan de verspreidingscontrole van het CIM,

-indien de titel publicitaire aankondigingen bevat, dienen deze van minstens 20 verschillende adverteerders

te komen,

-gemiddeld een minimum van 20% redactionele inhoud of aankondigingen van algemeen belang.

b.Gedrukt worden in de Europese Unie.

2.Vormen het voorwerp van het lidmaatschap, de titels die op cumulatieve wijze voldoen aan de voorwaarden van de in hoger vermelde paragraaf 1. Het voorwerp van het lidmaatschap kan worden uitgebreid tot de gedrukte titels van het betreffende lid die niet aan de voormelde voorwaarden voldoen  zoals bijvoorbeeld uitzonderlijke en/of tijdelijke uitgaven, specifieke dossiers, andere afgeleide producten, overige periodieke publicaties, enzovoort  indien deze bij gewone meerderheid aanvaard worden door de Raad van Bestuur.

3.Maken niet het voorwerp uit van het lidmaatschap:

-propaganda-uitgaven van politieke partijen of van bewegingen of organisaties die specifieke

belangengroepen verdedigen,

-uitgaven waarvan de inhoud in strijd is met de goede zeden,

-documentaire uitgaven (vervolgreeksen),

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-reclamedrukwerk.

Artikel 18.2 - Bijzondere plichten

De effectieve leden van het departement FREE PRESS dienen

" met hun titels aangesloten te zijn bij het Centrum voor Informatie over de Media (CIM),

" deel te nemen in de financiering van de CER,

" deel te nemen in de financiering van de Raad voor de Journalistiek en de Conseil de Déontologie, pro rata hun erkende journalisten.

Art. 19 Departement Online Publishers Association Belgium (OPAB)

Artikel 19.1 - Bijzondere voorwaarden

1.De effectieve leden van het departement OPAB zijn private rechtspersonen, of divisies van deze

rechtspersonen, die voldoen aan volgende voorwaarden ;

a.Uitgevers zijn van van geschreven persproducten of audiovisuele informatieproducten,

b.Als hoofdactiviteit de productie en publicatie van content hebben en

c.Eigenaar zijn van een of meer website(s) die :

i..be-websites zijn en

ii.Waarvan de content commercieel wordt uitgebaat en

iii.Waarvan de content wordt gecreëerd door een redactie die een wezenlijk deel uitmaakt van de

rechtspersoon of divisie waarbinnen zij werkzaam is, en die voor minstens bestaat uit de helft van in België

erkende journalisten.

2.De effectieve leden treden slechts toe tot OPAB voor de websites die op cumulatieve wijze voldoen aan de voorwaarden van paragraaf 1.c. Het lidmaatschap kan worden uitgebreid tot de websites van het betreffende lid die niet aan de voormelde voorwaarden voldoen, indien deze bij gewone meerderheid aanvaard worden door de Raad van Bestuur op voorstel van het Bureau.

Artikel 19.2 - Bijzondere plichten

De effectieve leden van het departement OPAB dienen :

" met minstens een van hun websites aangesloten te zijn bij het Centrum voor Informatie over de Media

(CIM) en deel te nemen aan de CIM-metriweb ;

.de officiële advertentietarieven te publiceren en te hanteren;

ten allen tijde de Mission Statement van het Departement OPAB en de 'best practices' inzake online

publishing stipt na te leven;

" deel te nemen in de financiering van de CER;

" deel te nemen in de financiering van de Raad voor de Journalistiek en de Conseil de Déontologie,

HOOFDSTUK III : DE TOEGETREDEN LEDEN

Art. 20 De toegetreden leden

Zowel op het niveau van de vereniging als op het niveau van de verschillende departementen, kunnen andere rechtspersonen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging worden toegelaten.

Art. 21 Voorwaarden voor toetreding

Iedere rechtspersoon die bereid is actief aan het doel en de activiteiten van de vereniging deel te nemen en de statuten en het Huishoudelijk Reglement te onderschrijven, kan een aanvraag indienen om als toegetreden lid aanvaard te worden.

Art. 22 Procedure voor toetreding

Om als toegetreden lid aanvaard te worden in de vereniging, dient het kandidaat lid een schriftelijke aanvraag in te dienen bij de Algemeen Directeur van de vereniging, die de kandidatuur zal voorleggen aan de Raad van Bestuur die de beslissingsbevoegdheid heeft.

Het Bureau van een departement, de Raad van Bestuur en/of de Algemene Vergadering kan ook een rechtspersoon uitnodigen om als toegetreden lid de vereniging te vervoegen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Min 2,2

De formaliteiten voor de aanvaarding van de toegetreden leden worden verder uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement.

Art. 23 Vrijheid van beslissing

De Raad van Bestuur beslist met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, en met een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen van het betreffende departement als de aansluiting op dit niveau gebeurt, de kandidaat toegetreden lid al dan niet te aanvaarden, zelfs indien deze kandidaat aan alle inhoudelijke voorwaarden voldoet.

De Raad van Bestuur hoeft haar beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Art, 24 De rechten van de toegetreden leden

De toegetreden leden hebben de volgende rechten :

I Deelname aan de Algemene Vergadering, Het toegetreden lid za! slechts een raadgevende stem hebben,

2.Wanneer zij toetreden op het niveau van de vereniging, deelname aan de activiteiten van de vereniging. Mits goedkeuring van de Raad van Bestuur, mogen zij deelnemen aan de commissies, doch slechts met raadgevende stem.

3.Wanneer zij toetreden op het niveau van een departement, deelname aan de activiteiten van het betreffende departement en, mits goedkeuring van de Raad van Bestuur, aan de activiteiten van de vereniging. Mits goedkeuring van de Raad van Bestuur, en op advies van het Bureau van het betreffende departement, mogen zij deelnemen aan de commissies van dit departement alsook aan de commissies van de vereniging, doch slechts met raadgevende stem.

De rechten van de toegetreden [eden kunnen door de Algemene Vergadering worden gewijzigd en dit zonder hun toestemming.

Art, 25De plichten van de toegetreden leden

De toegetreden leden hebben dezelfde algemene plichten zoals vermeld in artikel 10 van huidige statuten. Het is de Raad van Bestuur die jaarlijks de prijs van de diensten bepaalt, zonder de toegetreden leden hierbij te moeten raadplegen.

Art. 26 Einde van het lidmaatschap

Artikel 26.1 - Vrijwillig Ontslag

1.Elk toegetreden lid kan op elk ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

2.Het toegetreden lid dat ontslag neemt dient een opzegtermijn van 6 maanden in acht te nemen. Indien het lid zijn ontslag v66r 30 juni aanbiedt, dient de jaarlijkse bijdrage en diensten vermeld in artikels 10i1 en 10.2 voor het aangesneden jaar nog steeds voldaan te worden. Indien het toegetreden lid zijn ontslag na 30 juni aanbiedt, dient het zijn bijdrage en diensten voor het aangesneden jaar, alsook het jaar hierop volgend te voldoen.

3.Een toegetreden lid wordt geacht ontslagnemend te zijn in de volgende omstandigheden :

" indien het niet meer voldoet aan de toetredingsvoorwaarden zoals bepaald in deze statuten,

" indien het de door hem verschuldigde jaarlijkse bijdragen en diensten niet binnen de vastgestelde termijn betaalt.

De bepalingen van paragraaf 2 blijven ook in deze omstandigheden gelden.

Artikel 26.2 - Uitsluiting

Elk toegetreden lid kan op elk ogenblik met een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen door de Raad van Bestuur worden uitgesloten, en met twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen binnen het betreffende departement wanneer de toetreding op dit niveau is gebeurd.

De stemming over de uitsluiting is geheim,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

HOOFDSTUK IV : DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 27Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit natuurlijke personen, vertegenwoordigers van minimum zes (6) effectieve leden, en waarbij ieder departement vertegenwoordigd wordt door natuurlijke personen, vertegenwoordigers van minimum twee (2) effectieve leden.

Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal effectieve leden.

De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen door de Algemene Vergadering met een bijzondere meerderheid, t.t.z. een gewone meerderheid binnen de Algemene Vergadering en een gewone meerderheid binnen het departement dat zij vertegenwoordigen. De Bestuurders worden verkozen voor een termijn van drie (3) jaar. Ze zijn herkiesbaar.

Uitsluitend personen die verbonden zijn met het effectief lid  bijvoorbeeld in hun hoedanigheid van aandeelhouder, bestuurder, werknemer,... - of die, bij gebreke aan juridische band met het effectief lid, uitdrukkelijk door de Algemene Vergadering worden aanvaard, kunnen als bestuurder warden benoemd.

De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Benoeming, herverkiezing, aftreden en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ter kennis gebracht aan de Griffie van de Rechtbank van Koophandel met het oog op hun publicatie in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het statutaire minimum, blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

De Raad van Bestuur kiest in zijn midden een Voorzitter, tevens voorzitter van een Bureau, en benoemt per overig departement een vice-voorzitter, die tevens voorzitter is van het Bureau van zijn departement.

De Raad van Bestuur kan besluiten het mandaat van Voorzitter meer dan één enkele keer te hernieuwen mits een bijzondere meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen ieder departement.

Art. 28Vergaderingen

De Raad van Bestuur wordt minimum twee (2) keer per jaar bijeengeroepen door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders.

De agenda wordt minstens 1 week voor de datum van de vergadering elektronisch overgemaakt, met dien verstande dat agendapunten nadien nog kunnen worden toegevoegd mits akkoord van de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door haar Voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering respectievelijk voorgezeten door de oudste aanwezige vice-voorzitter, of de oudste onder de aanwezige bestuurders.

Iedere bestuurder mag zich (aten vertegenwoordigen door een andere bestuurder.

Elke vergadering maakt het voorwerp uit van notulen die worden ondertekend door de Voorzitter van de Raad van Bestuur en de Algemeen Directeur en die worden samengebracht in het notulenboek. De uittreksels die moeten worden overgemaakt en al de andere akten worden geldig ondertekend door hetzij de Voorzitter van de Raad van Bestuur, hetzij de Algemeen Directeur.

Bij afwezigheid van de Voorzitter van de Raad van Bestuur en/of de Algemeen Directeur kunnen twee bestuurders, gezamenlijk optredend, deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 29 Besluitvorming

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders alsook ten minste de helft van de bestuurders van elk departement aanwezig of vertegenwoordigd is.

De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheden uit als college.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Behoudens afwijkende bepalingen in deze statuten, worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen elk departement. Indien een beslissing een welbepaald departement betreft, dient zij te worden genomen met een twee derde meerderheid binnen het betreffende departement. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter van de Raad van Bestuur of de stem van degene die hem vervangt, doorslaggevend. Onthoudingen worden niet mee geteld.

Art, 30Bevoegdheden - Bevoegheidsdelegatie

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging. De Raad van Bestuur heeft de meest ruime bevoegdheden om te besluiten over alle handelingen of verrichtingen met betrekking tot zijn doel, behalve in aangelegenheden waarvoor de Algemene Vergadering volgens de wet of deze statuten bevoegd is.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken onder zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders, aan de Algemeen Directeur, aan het Directiecomité of zelfs aan een derde persoon.

De Raad van Bestuur benoemt een Algemeen Directeur, binnen of buiten de vereniging, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Hij ondertekent tevens geldig de documenten die ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel moet worden neergelegd.

De Raad van Bestuur kan een penningmeester kiezen en elke andere functie creëren die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De Raad van Bestuur vaardigt het Huishoudelijk Reglement en de bijlagen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. Het Huishoudelijk Reglement en de bijlagen kunnen slechts worden gewijzigd met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen de Raad van Bestuur en de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen elk departement.

Art. 31 Algemene vertegenwoordiging

Onverminderd de bijzondere delegaties en de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd ten aanzien van derden, met inbegrip van de akten voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, waarin begrepen de volmachten, hetzij door de Voorzitter van de Raad van Bestuur gezamenlijk optredend met de Algemeen Directeur, hetzij door de Voorzitter van de Raad van Bestuur gezamenlijk optredend met een Vice-voorzitter, hetzij door twee bestuurders gezamenlijk optredend met de Voorzitter van de Raad van Bestuur of met de Algemeen Directeur.

Art. 32Einde mandaat

Behoudens door verstrijking van de termijn, kan het mandaat van een bestuurder ook een einde nemen door ontslag of door afzetting.

Artikel 32.1  Door vrijwillig ontslag

Elke bestuurder kan op elk moment vrijwillig ontslag nemen uit de Raad van Bestuur.

Het ontslag dient schriftelijk te worden overgemaakt aan de Raad van Bestuur. De aftredende bestuurder

dient geen opzegtermijn in acht te nemen.

Indien door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn en dit ten laatste op de eerstvolgende Algemene Vergadering, een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden

" wanneer de bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden vermeld in artikel 27 om als bestuurder te worden benoemd; het ontslag wordt geacht in te gaan van zodra de Raad van Bestuur hiervan door het effectief lid schriftelijk op de hoogte werd gesteld,

" wanneer de bestuurder vier maal achtereenvolgens zonder verontschuldiging niet meer is aanwezig geweest op de vergadering van de Raad van Bestuur ; het ontslag wordt geacht onmiddellijk in te gaan na vaststelling van de niet-verschijning door de Raad van Bestuur,

" wanneer een bestuurder in een bepaalde hoedanigheid lid was van de Raad van Bestuur en hij of zij deze hoedanigheid verliest; het ontslag wordt geacht onmiddellijk in te gaan na verlies van deze hoedanigheid en wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 32.2  Door afzetting

Een bestuurder kan op elk ogenblik worden afgezet door een Algemene Vergadering, hiertoe samengeroepen door de Raad van Bestuur,

De Algemene Vergadering beslist met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim.

HOOFDSTUK V : HET DIRECTIECOMITÉ

Art. 33 Het Directiecomité

De Raad van Bestuur richt een Directiecomité op, bestaande uit de Voorzitter, de Vice-voorzitters en de Algemeen Directeur.

Dit Directiecomité kan door één van haar leden bijeengeroepen worden in hoogdringende gevallen en is tevens bevoegd voor de taken die haar door de Raad van Bestuur zouden zijn overgedragen.

ledere Vice-voorzitter mag zich laten vertegenwoordigen door een andere Vice-voorzitter.

De beslissingen van het Directiecomité worden genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige

of vertegenwoordigde stemmen.

HOOFDSTUK VI : DE DEPARTEMENTEN

Art. 34Vorming - werking

De effectieve leden worden gegroepeerd in departementen die uitgevers van editoriale producten met gemeenschappelijke kenmerken groeperen.

De interne werkregels van de verschillende departementen worden verder uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement.

HOOFDSTUK VII : DE BUREAU'S

Art. 35Samenstelling

Per departement wordt een Bureau georganiseerd. Elk Bureau bestaat uit minimum 3 natuurlijke personen vertegenwoordigers van minimum twee verschillende effectieve leden van het betreffende departement. De effectieve leden van het departement kiezen de natuurlijke perso(o)n(en) die hen zullen vertegenwoordigen in het Bureau van het departement waartoe ze behoren. Ieder Bureau bepaald het aantal van haar leden en kan soeverein de benoeming van een lid weigeren. De leden van het departement die zetelen in de Raad van Bestuur, zijn automatisch lid van het Bureau van het departement waartoe zij behoren.

Uitsluitend personen die verbonden zijn met het effectief lid  bijvoorbeeld in hun hoedanigheid van aandeelhouder, bestuurder, werknemer,... - of die, bij gebreke aan juridische band met het effectief lid, uitdrukkelijk door het Bureau met een twee derde meerderheid van de effectieve leden van het departement worden aanvaard, kunnen als lid van het Bureau worden benoemd.

De leden van het Bureau benoemen, onder de leden bestuurders die door de Algemene Vergadering werden verkozen, een voorzitter. Die Voorzitter van het Bureau wordt automatisch Vice-voorzitter van de Raad van Bestuur. Het mandaat van de Voorzitter van het Bureau heeft een duurtijd van drie jaar en wordt beëindigd samen met het mandaat van bestuurder. Daarnaast kunnen de leden van het Bureau  binnen of buiten de vereniging - een directeur, een algemeen secretaris of een coördinator aanstellen, wiens bevoegdheden het Bureau zelf bepaalt.

Het mandaat van de leden van de Bureaus is onbezoldigd.

Art. 36 Bevoegdheden

Het Bureau stippelt in de materie die haar departement aanbelangt het beleid uit en legt deze, indien nodig, voor aan de Raad van Bestuur. Het Bureau werkt de specifieke budgetten van het departement uit alsook de verdeelsleutels binnen de leden van het departement en legt deze ter goedkeuring voor aan de Raad van Bestuur. Het Bureau organiseert en coördineert de activiteiten georganiseerd door zijn departement op een autonome wijze.

Art. 37 Vergaderingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De bureaus vergaderen minimum 4 maal per jaar, op uitnodiging van hun Voorzitter of twee leden van het Bureau. De uitnodiging met agenda wordt minstens een week vooraf elektronisch overgemaakt aan de leden van het bureau.

De vergaderingen worden voorgezeten door de Voorzitter van het Bureau. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door het oudste aanwezige lid. De directeur/algemeen secretaris/coordinator van het betreffende departement neemt  indien mogelijk -- eveneens deel aan de vergaderingen. De Algemeen Directeur wordt permanent uitgenodigd voor aile vergaderingen.

Ieder lid van het Bureau mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen.

Art. 38 Besluitvorming

De Bureaus kunnen slechts geldig beslissen indien de meerderheid van hun leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De Bureaus oefenen hun bevoegdheden uit als college. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter of de stem van degene die hem vervangt, doorslaggevend. Onthoudingen worden niet mee geteld.

Art. 39 Einde mandaat

Het mandaat van een lid van het Bureau kan ook een einde nemen door vrijwillig ontslag of afzetting.

Artikel 39.1  Door vrijwillig ontslag

Elk lid van een Bureau kan op elke moment ontslag nemen uit het bureau.

Het ontslag dient schriftelijk te worden overgemaakt aan de Voorzitter van het Bureau. Het ontslagnemend

lid dient geen opzegtermijn in acht te nemen.

Indien door het ontslag het aantal leden van het Bureau onder het statutair bepaalde minimum valt, wordt het ontslag van het lid opgeschort totdat er na redelijke termijn, en dit ten laatste na één jaar, een vervanger is aangesteld.

Artikel 39.2  Door afzetting

Een lid van een Bureau kan op elk ogenblik door het departement worden afgezet.

Hiertoe wordt een vergadering met aile effectieve leden van het betreffende departement bijeengeroepen. De vergadering beslist met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

HOOFDSTUK VIII : ALGEMENE VERGADERING

Art. 40 Oproeping

De oproeping van de Algemene Vergadering gebeurt per brief of per e-mail met ontvangstbewijs die minstens vijftien dagen vooraf aan de effectieve leden wordt verzonden.

De oproeping bevat datum, plaats en uur van de Algemene Vergadering en vermeldt de agenda.

Iedere vraag die of ieder voorstel dat ten laatste één maand voor de Algemene Vergadering schriftelijk aan de Raad van Bestuur wordt voorgelegd door een effectief lid, wordt, voor zover deze laatste er uitdrukkelijk om verzoekt, op de agenda vermeld.

Art. 41 Gewone Algemene Vergaderingen

De Gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks gehouden op initiatief van de Raad van Bestuur. Ze wordt geldig bijeengeroepen door de Voorzitter of de Algemeen Directeur. Ze wordt gehouden op de laatste vrijdag van de maand mei om 14.00 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats, behalve op zaterdag, op hetzelfde uur.

Art. 42Buitengewone Algemene Vergaderingen

Buitengewone Algemene Vergaderingen worden bijeengeroepen telkens als het belang van de vereniging zulks vereist, of wanneer één vijfde van de effectieve leden erom vraagt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In geval van hoogdringendheid kunnen de Voorzitter of twee bestuurders een Buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen binnen een termijn van acht (8) dagen, per aangetekende brief die de reden van de hoogdringendheid en de agenda vermeldt,

Art. 43Deelname

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door, respectievelijk de oudste aanwezige Vice-voorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders.

De toegetreden leden worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering maar hebben geen enkel stemrecht.

De rechtspersonen, leden uitgevers, zullen vertegenwoordigd worden door de personen die door hen worden voorgedragen.

Art, 44Beraadslagingen - Besluiten

Artikel 44.1 - Aanwezigheidsquorum

De Algemene Vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aantal aanwezige effectieve leden, doch met inachtneming van de aanwezigheid van minimum één lid per departement.

Artikel 44.2 - Stemmenweging

De stemmen worden verdeeld over de leden in functie van de prijs van de diensten vermeld in het artikel 10.2. Per begonnen schijf van 2.500 ¬ verkrijgt het lid één bijkomende stem, Het bedrag van de schijven kan jaarlijks geindexeerd worden.

Artikel 44.3 - Besluiten

Tenzij de wetgever of deze statuten in een bijzondere meerderheid voorzien, besluit de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de Voorzitter of diegene die op dat ogenblik de Vergadering voorzit. Onthoudingen worden niet mee geteld.

De effectieve leden kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren.

Over personen kan enkel bij geheime stemming beslist worden.

Artikel 44.4  Bijzondere meerderheid

Wanneer de Algemene Vergadering beraadslaagt over een statutenwijziging of over de uitsluiting van een effectief lid is een aanwezigheidsquorum van twee derde van de effectieve leden vereist. De beslissing wordt genomen met een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, alsook een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen elk departement.

Wanneer de Algemene Vergadering beraadslaagt over een wijziging van het doel van de vereniging of over de ontbinding van de vereniging is een aanwezigheidsquorum van twee derde van de effectieve leden vereist. De beslissing wordt genomen met een vier vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, alsook een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen elk departement.

Indien de Algemene Vergadering beraadslaagt over het jaarfijks budget, dienen de volgende meerderheden in acht te worden genomen :

-meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen met een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen elk departement voor het globale budget,

-meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen met een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen elk departement voor de verdeelsleutel tussen de departementen tot financiering van het globale budget,

-een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen het departement voor de interne verdeling van het budget van het betreffende departement.

Art. 45Exclusieve bevoegdheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene Vergadering is ingevolge de wet exclusief bevoegd voor :

" de goedkeuring van de statuten,

" goedkeuring van een wijziging van de statuten,

" de benoeming en afzetting van bestuurders,

" de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van een eventuele bezoldiging, -het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissaris,

" de goedkeuring van de begroting en de rekeningen,

" de ontbinding van de vereniging,

" de benoeming van de vereffenaars indien de vereniging wordt ontbonden,

" de uitsluiting van een effectief lid,

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

Art. 46Verslagen

Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt. Deze notulen worden ondertekend door de Voorzitter en de Algemeen Directeur en worden samengebracht in het notulenboek. Dit notulenboek kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door hetzij de Voorzitter, hetzij door de Algemeen Directeur, hetzij door twee bestuurders of, bij ontstentenis van dezen, door twee leden van de Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK IX : REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Art. 47

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd.

HOOFDSTUK X : ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 48

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan de Algemene Vergadering slechts tot ontbinding besluiten zoals bepaald in deze statuten.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de voorwaarden van vereffening,

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

HOOFDSTUK XI : ALGEMENE BEPALINGEN

Art, 49

Ingeval van strijdigheid tussen de Nederlandstalige en de Franstalige versie, heeft de originele versie  in casu de Nederlandstalige versie  voorrang.

Art. 50

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, is de VZW-wetgeving toepasselijk."

Ontslag van bestuurders - Verkiezing van bestuurders

De Vergadering neemt er nota van dat de heer Patrick Van Waeyenberghe geen bestuurder meer is namens het departement Febelmag, hij blijft wel bestuurder namens het departement OPAb.

De Vergadering beslist unaniem tot het benoemen van de volgende personen als Bestuurder, en dit met onmiddellijke ingang en tot het einde van de Gewone Algemene Vergadering die zal gehouden worden in 2013:

Voor het departement Febelmag

De heer Geert Spapen, geboren te Antwerpen op 9 januari 1969 en gedomicilieerd Krekerlberg 60 te 2940

Stabroek.

Voor het departement CUSTO :

De heer Koen Denolf, geboren op 5 maart 1968 en gedomicilieerd Lousbergkaar 10Da/002 te 9000 Gent.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur is dus uit volgende bestuurders samengesteld:

Departement B2B Press

- De heer Dupuis Xavier

- De heer Montrieux Claude

- De heer Noyez Andy

Departement Custo

- De heer Aeyels Erik

- De heer Libens Michel

- De heer Denoif Koen

Departement Febelmag

- De heer Belpaire Philippe

- De heer Bouckaert Xavier

- De heer Cools Hans

- De heer de Borchgrave Patrick

- De heer De Noif Hendrik

- De heer De Velder Maurice

- De heer Spapen Geert

- De heer Van Hecke Aimé

- Mevrouw Van Rossem Rosette

- De heer Van Thillo Christian

- De heer Van Wylick Daniel

Departement Free Press

- Mevrouw Barriuso y Fernandez lues

- De heer Bruneel Jo

- De heer de Cartier d'Yves Bruno

- De heer Philips Paul

Departement OPAb

- De heer Hugot Thierry

- De heer Van Waeyenberge Patrick

Voor eensluidend uittreksel

Alain Lambrechts

General Manager

Luik B - Vervo[g

MDU 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/08/2012
ÿþMOD 2.2

Réservé

au

Moniteur

belge *12137328"

N' d'entreprise : 0409.569.137

Dénomination

(en entier) : The Ppress

(en abrégé) :

Forme juridique : asbl

Siège : Rue Bara 175 --1070 Anderlecht

Objet de l'acte : Modification des Statuts - Démission - Nomination administrateurs

Extraits du rapport de l'Assemblée Générale Ordinaire du 25 mai 2012:

"L'Assemblée Générale adopte les statuts coordonnés suivants:

CHAPITRE I : DÉNOMINATION  FORME JURIDIQUE  SIÈGE  BUT  DURÉE  MEMBRES

Art. 1 Dénomination - forme juridique

L'association est dénommée THE PPRESS. Elle a la forme juridique d'une association sans but lucratif, Art. 2 Siège

Le siège de l'association est établi à 1070 Bruxelles, rue Bara 175, dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Il ne peut être transféré qu'en vertu d'une décision de l'Assemblée Générale.

Art.3 But

L'association a pour but, que ce soit directement ou indirectement :

1.de promouvoir la collaboration entre ses membres,

2.de défendre les intérêts moraux et matériels de ses membres, entre autres auprès du monde institutionnel et politique au niveau international, fédéral, régional, provincial et communal,

3.de promouvoir les différentes formes de presse périodique, via les canaux admis au sein de l'association,

et ce à l'égard :

a.du monde institutionnel et politique au niveau international, fédéral, régional, provincial et communal,

b.des secteurs "apparentés" aux activités des éditeurs, en ce compris, sans limitation : les annonceurs, la

communication, les médias, les nouvelles technologies, etc.,

c.ses clients/annonceurs,

d.du grand public, des lecteurs et des consommateurs des produits édités par les membres,

4.de fixer les règles d'une concurrence loyale et de les faire respecter dans la pratique,

5.de passer des contrats et de souscrire des engagements dans l'intérêt de l'association et/ou de ses membres,

6.d'améliorer la connaissance du secteur de la presse écrite et des médias en général, en recueillant des informations auprès de ses membres ainsi qu'auprès de tiers,

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

r

i i~#... ~t . , T _

Greffe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

7.d'assurer une information générale permanente à ses membres,

8.d'agir en intermédiaire, au nom de ses membres, auprès du monde institutionnel et politique au niveau international, fédéral, régional, provincial et communal, et de représenter ceux-ci auprès des institutions européennes, des pouvoirs publics et des organisations sectorielles, au niveau régional, national, supranational

" et international.

Cette énumération a un caractère purement illustratif et n'est pas exhaustive.

L'association peut également entreprendre toute activité susceptible de favoriser directement ou indirectement ce but. De ce fait, elle peut également accomplir des actes commerciaux, mais uniquement à titre accessoire et pour autant que le produit de ceux-ci soit consacré au but pour lequel elle a été constituée. Elle peut également avoir la propriété ou l'usufruit, acquérir ou donner en location des biens meubles et immeubles. L'association n'a pas de but lucratif.

Art.4 Durée

L'association est constituée pour une durée illimitée mais peut toutefois être dissoute à tout moment.

Art, 5Les membres - généralités

L'association compte des membres effectifs et des membres adhérents. Elle compte minimum 7 (sept) membres effectifs et minimum 2 (deux) membres effectifs par département.

CHAPITRE Il : LES MEMBRES EFFECTIFS

Art. 6Les membres effectifs

Toute personne morale (i) qui est éditeur ou agence d'édition d'un ou de plusieurs produit(s) d'information, (ii) dont le siège social est situé en Belgique ou dont l'activité principale s'exerce en Belgique, et (iii) qui est disposée à souscrire au but de l'association et au Règlement d'ordre intérieur, peut introduire une demande d'admission comme membre effectif.

Art. 7 Procédure d'adhésion

Pour se faire admettre dans l'association à titre de membre effectif, le candidat membre doit introduire une demande écrite auprès du Directeur général de l'association, qui soumettra la candidature au Conseil d'administration, ce dernier détenant le pouvoir de décision en la matière.

Les formalités d'admission des membres effectifs sont exposées en détail dans le Règlement d'ordre intérieur.

Art. 8Liberté de décision

Ayant recueilli l'avis du Bureau du département concerné, le Conseil d'administration décide à la majorité simple des voix présentes et représentées, et à la majorité des deux tiers des voix présentes et représentées du département concerné, d'accepter ou non le candidat comme membre effectif, même si ledit candidat satisfait à toutes les conditions d'admission.

Le Conseil d'administration n'est pas tenu de motiver sa décision. ti n'y a aucun appel possible de cette décision.

Art. 9 Droits des membres effectifs - généralités

En dehors des droits légaux, les membres effectifs bénéficient des droits suivants

" Droit de participer personnellement aux commissions communes, tout comme aux commissions spéciales, créées exclusivement pour le département auquel le membre effectif appartient.

"Droit d'être représenté par une personne physique avec laquelle ils ont un lien juridique, par exemple en tant qu'actionnaire, administrateur, employé,...

"Si les membres effectifs veulent être représentés dans les commissions par une tierce personne (externe), ils devront obtenir l'approbation du Conseil d'administration s'il s'agit de commissions générales, et celle du Bureau du département concerné s'il s'agit de commissions dudit département.

f

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 10Obligations des membres effectifs  en général

En dehors des obligations découlant de la législation, les membres effectifs sont soumis aux obligations suivantes

Article 10.1 - Paiement d'une cotisation annuelle

Chaque membre effectif doit payer à l'association une cotisation annuelle d'un montant de 200 euros, les membres adhérents d'un montant de 100 euros. L'Assemblée Générale peut décider d'indexer ces montants sur base de l'indice des prix à la consommation (100 = indice janvier 2011).

Le montant maximum des cotisations est donc de

200 euros x index des prix à la consommation du mois de la décision d'indexation de l'Assemblée Générale Index des prix à la consommation janvier 2011

pour les membres effectifs ;

et de;

100 euros x index des prix à la consommation du mois de la décision d'indexation de l'Assemblée Générale Index des prix à la consommation janvier 2011

pour les membres adhérents

Le non-paiement de la cotisation par Lin membre effectif peut entraîner son exclusion de l'association, des activités de l'association ou du fonctionnement de l'association, et ce jusqu'au paiement de l'intégralité du montant dû.

Article 10.2 - Paiement des services

Chaque membre effectif doit payer les services fournis par l'association aux membres, Le prix de ces services est fixé de manière forfaitaire par chaque département, et avalisé par l'Assemblée générale.

Le non-paiement du prix de ces services par un membre effectif peut entraîner son exclusion de l'association, des activités de l'association ou du fonctionnement de l'association, et ce jusqu'au paiement de l'intégralité du montant dû.

Article 10.3 - Respect du Règlement d'ordre intérieur

Les membres effectifs sont tenus de respecter le Règlement d'ordre intérieur, tel qu'il a été approuvé par le Conseil d'administration. Le non-respect du Règlement d'ordre intérieur par un membre effectif peut entraîner son exclusion de l'association, des activités de l'association ou du fonctionnement de l'association.

Article 10.4 - Service de presse

Sauf dispense du département concerné, les membres effectifs sont tenus d'assurer à l'association deux abonnements gratuits à leurs éditions.

Art. 11 Droits dans les avoirs de l'association

Les membres démissionnaires ou exclus et leurs ayants droit n'ont aucune part dans les avoirs de l'association. ils n'ont donc aucun droit sur le fonds social. Ils ne peuvent réclamer ni restitution, ni compensation partielle ou intégrale des cotisations versées ou des apports effectués par eux. Ils ne peuvent requérir ni relevé, ni reddition de comptes, ni apposition de scellés, ni inventaires.

Art. 12 Fin de la qualité de membre

Article 12.1 - Démission volontaire

1.Chaque membre effectif peut quitter l'association à tout moment. La démission doit être notifiée par lettre recommandée adressée au Conseil d'administration.

2.Le membre effectif démissionnaire doit respecter un délai de préavis de 6 mois. Si le membre effectif présente sa démission avant le 30 juin, il doit s'acquitter de la cotisation annuelle et payer les services prévus

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

aux articles 10.1 et 10.2 pour toute l'année entamée. Si un membre effectif présente sa démission après le 30 juin, il doit s'acquitter de la cotisation et payer les services pour l'année entamée, ainsi que pour l'année qui suit.

3.Si, à la suite d'une démission, le nombre de membres effectifs devait tomber en dessous du minimum

" légal, la démission du membre effectif serait suspendue jusqu'à ce qu'un remplaçant soit trouvé dans un délai raisonnable.

4.Un membre effectif est considéré comme démissionnaire dans les circonstances suivantes :

" s'il ne satisfait plus aux conditions d'affiliation telles que prévues dans les présents statuts,

" s'il a été absent deux fois (consécutivement) à l'Assemblée générale sans s'être excusé.

Les dispositions du paragraphe 2 restent également d'application dans ces circonstances. Article 12.2 - Exclusion

Chaque membre effectif peut être exclu à tout moment par l'Assemblée générale à la majorité des deux tiers des voix présentes et représentées et à la majorité des deux tiers des voix présentes et représentées du département concerné.

Le vote relatif à l'exclusion est secret.

Le Conseil d'administration peut suspendre un membre effectif dans l'attente de l'Assemblée générale qui décidera de son exclusion.

Art. 13 Le registre des membres effectifs

Le Conseil d'administration tient un registre des membres effectifs, Toute modification dans la liste des membres effectifs doit être notée dans le registre ouvert à cet effet, endéans les huit jours suivant sa communication au Conseil d'administration.

Les membres effectifs sont tenus de communiquer immédiatement tout changement d'adresse au Conseil d'administration.

Le registre des membres est tenu au siège de l'association.

Les membres effectifs ont le droit de demander à consulter le registre des membres. Pour ce faire, ils adresseront une demande écrite au Conseil d'administration.

Art. 14 Les départements  en général

Les membres effectifs sont répartis sur base des différentes sortes de produits qu'ils éditent en départements qui regroupent des éditeurs de produits à caractéristiques communes. Un membre effectif peut être membre de plusieurs départements. Chaque département a ses propres conditions d'admission et ses propres obligations, comme spécifiées ci-dessous.

Art. 15 Département B2B-PRESS

Article 15.1 - Conditions spécifiques

1.Les membres effectifs du département B2B-PRESS sont des personnes morales qui ont le statut d'éditeur de revues professionnelles et qui satisfont aux conditions cumulatives suivantes:.

a.Editer un ou plusieurs produits de presse présentant les caractéristiques suivantes :

-être édité en Belgique depuis un an au moins,

-paraître au moins quatre fois par an,

-disposer d'une rédaction indépendante où (i) les textes rédactionnels et les annonces sont strictement

scindés et (ii) les publireportages/advertorials sont identifiés comme tels et sont (graphiquement) scindés du

texte rédactionnel,

-être une édition indépendante, c'est-à-dire que sont exclus les revues d'entreprise, les magazines

sponsorisés et les publications qui visent exclusivement à défendre des intérêts,

-être reconnu comme revue selon la réglementation de La Poste et donc contenir au minimum 1/3

d'informations neutres

Article 15.2 - Obligations spécifiques

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Les membres effectifs du département 82B-PRESS sont tenus :

-d'être affiliés avec leurs titres au Centre d'Information sur les Médias (CIM),

" de publier les tarifs publicitaires et de les respecter, les réductions incluses.

Art,16 Département CUSTO

Article 16.1 - Conditions spécifiques

CUSTO est l'association professionnelle belge des bureaux actifs dans le custom content performant et de qualité. Ses membres effectifs satisfont aux conditions suivantes :

1.Elles créent du custom content

-Elles produisent donc du contenu avec texte et images (et suivent ce contenu via un follow-up continu), pour le compte d'organisations ayant pour objectif de créer ou de renforcer une relation de longue durée (il ne s'agit donc pas de contenu unique mais d'un flot de contenu permanent ou périodique) avec des groupes de personnes qui sont importants pour ces organisations (B2C, B2B ou B2E).

-Elles réalisent du contenu dans au moins deux médias ou du contenu adapté aux formats différents, tels que des magazines, des sites web, des e-zines ou magazines digitaux, des médias sociaux, des médias audiovisuels, des jeux etc.

2.Elles créent du contenu fort et de qualité

-Elles ont de l'expérience. Concrètement : elles créent du custom content pour au moins cinq clients différents, exercent cette activité depuis au moins un an et disposent d'un bilan sur au moins douze mois,

-Elles offrent au client toute une série de services, du concept à la création, en passant par la stratégie, la réalisation, la distribution et la mesure des résultats. Concrètement : elles montrent qu'elles ont au cours de l'année écoulée livré à des clients aussi bien un calendrier de livraison de contenu et de rédaction que du design de média.

3.Elles ont une identité reconnaissable

Elles ont la personnalité juridique, ou sont des départements d'une personne morale ayant un ou plusieurs autre(s) objectif(s), et qui se présentent sur le marché sous un nom propre et distinct concernant principalement les prestations de service citées aux points 1 et 2.

4.Elles sont solvables

-La création de custom content représente au moins soixante pourcent de leur chiffre d'affaires. Elles ont un chiffre d'affaires de création d'au moins trois cent mille euros (rédaction, mise en forme, webdesign, création d'images).

-A partir de la quatrième année d'existence, elles ont fait un bénéfice au cours de deux des trois dernières années comptables.

-Elles emploient au moins deux personnes qui ont au moins trois années d'expérience (stratégique, graphique, de gestion ou rédactionnelle).

Article 16.2 - Obligations spécifiques

Les candidats membres effectifs du département CUSTO sont tenus de se soumettre à un examen du Conseil de Surveillance Indépendant. Ce Conseil de Surveillance a pour tâche de vérifier si les conditions d'affiliation sont remplies.

Les membres effectifs du département CUSTO sont tenus

1)de se soumettre à un contrôle de solvabilité annuel par un réviseur/comptable indépendant,

2)de se soumettre tous des cinq ans à une enquête Conseil de Surveillance indépendant. Ce Conseil de

Surveillance a pour tâche de vérifier si les conditions d'affiliation sont toujours remplies.

Art. 17 Département FEBELMAG

Article 17.1 - Conditions spécifiques

1. Les membres effectifs du département FEBELMAG doivent être des personnes morales qui ont le statut d'éditeurs de produits de presse et qui satisfont aux conditions cumulatives suivantes :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

a.Editer un ou plusieurs produit(s) de presse présentant les caractéristiques suivantes :

-être édité en Belgique depuis deux ans au moins,

-paraître au moins quatre fois par an,

-disposer d'une équipe de rédaction entièrement ou partiellement composée de journalistes professionnels et/ou de journalistes de profession,

-fournir par des textes et des illustrations des informations nationales, régionales et/ou internationales de caractère général qui couvrent obligatoirement plusieurs domaines d'intérêt généra! tels que : politique, économie, société, culture, sport, sciences, technique, loisirs, médias, philosophie, religion, vie pratique, médecine, etc. L'ensemble de cette information se déclinera de façon équilibrée mais, pour en juger, il sera tenu compte du caractère propre de la publication, notamment pour ce qui concerne les magazines féminins, les magazines TV, etc. et les magazines professionnels à thème unique, sous réserve de l'application stricte des autres critères,

-couvrir les frais de fonctionnement par le produit des ventes, réalisées par les voies professionnelles normales et/ou par des abonnements et/ou par la vente d'espaces publicitaires aux conditions d'un tarif officiel.

b.Etre domicilié en Belgique ; les suppléments belges de magazines étrangers doivent également être domiciliés en Belgique et doivent en outre compter, sur base annuelle, un minimum de 16 pages par numéro (ou 1/8 du magazine si celui-ci comporte moins de 128 pages).

2.Seuls les titres qui satisfont de façon cumulative aux conditions figurant au paragraphe 1 susmentionné peuvent prétendre à la qualité de membre. La qualité de membre peut être étendue aux titres imprimés du même membre qui ne satisfont pas aux conditions précitées  tels que les titres qui ne sont pas encore publiés depuis deux ans, les éditions exceptionnelles et/ou temporaires, les dossiers spéciaux, d'autres produits dérivés, d'autres publications périodiques, etc. - pour autant que ceux-ci soient approuvés à la majorité simple par le Conseil d'administration.

3.Ne peuvent pas prétendre à la qualité de membre :

-les publications de propagande de partis politiques ou de mouvements ou d'organisations qui défendent

des groupes d'intérêt spécifiques,

-les publications dont le contenu est contraire aux bonnes moeurs, à l'ordre public ou aux valeurs

démocratiques,

-les imprimés publicitaires.

Article 17.2 - Obligations spécifiques

Les membres effectifs du département FEBELMAG sont tenus :

" d'être affiliés avec leurs titres au Centre d'information sur les médias (CIM),

" de participer au financement du Conseil de la Publicité / du Jury d'Éthique Publicitaire,

" de participer au financement du CER,

" de participer au financement du Raad voor de Journalistiek et du Conseil de Déontologie,

" de respecter les accords conclus avec les organisations de journalistes.

Art. 18 Département FREE PRESS

Article 18.1 - Conditions spécifiques

1.Les membres effectifs du département FREE PRESS sont des personnes morales qui ont le statut d'éditeurs, imprimeurs ou diffuseurs de presse gratuite -- pour le destinataire - et qui satisfont aux conditions cumulatives suivantes

a.Publier un ou plusieurs produits de presse présentant les caractéristiques cumulatives suivantes :

-paraître au moins 10 fois par an,

- contenir au moins 16 pages,

- se soumettre au contrôle de diffusion du CIM,

-si le titre contient des annonces publicitaires, celles-ci doivent provenir d'au moins 20 annonceurs

différents,

-contenir, en moyenne, au moins 20 % de rédactionnel ou d'annonces d'intérêt général.

b.Etre imprimé dans l'Union européenne.

2.Seuis les titres qui satisfont de façon cumulative aux conditions figurant au paragraphe 1 susmentionné peuvent prétendre à la qualité de membre. La qualité de membre peut être étendue aux titres imprimés du

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

même membre qui ne satisfont pas aux conditions précitées  tels les éditions exceptionnelles ettou temporaires, les dossiers spéciaux, d'autres produits dérivés, d'autres publications périodiques, etc, - pour autant que ceux-ci soient approuvés à la majorité simple par le Conseil d'administration.

3.Ne peuvent pas prétendre à la qualité de membre :

- les publications de propagande de partis politiques ou de mouvements ou d'organisations qui défendent

des groupes d'intérêt spécifiques,

-les publications dont le contenu est contraire aux bonnes mSurs,

-les publications documentaires (séries),

-les imprimés publicitaires.

Article 18.2 - Obligations spécifiques

Les membres effectifs du département Free Press sont tenus :

" d'être affiliés avec leurs titres au Centre d'Information sur les médias (CIM),

" de participer au financement du CER,

" de participer au financement du Conseil pour le Journalisme et du Conseil de Déontologie au prorata de leurs journalistes reconnus,

Art. 19 Département Online Publishers Association Belgium (OPAB)

Article 19.1 - Conditions spécifiques

1_Les membres effectifs du département OPAB sont des personnes morales privées, ou des départements

de ces personnes morales satisfaisant aux conditions cumulatives suivantes :

a.Etre éditeur de produits de presse écrite ou d'information audio-visuelle,

b.Avoir pour activité principale la production et la publication de contenus et

c.Etre propriétaires d'un ou de plusieurs site(s) web dont :

i_L'extension est en .be, et

ii.Le contenu fait l'objet d'une exploitation commerciale, et

iii.Le contenu est créé par une rédaction représentant une part significative de la personne morale ou du

département où elle opère, et qui est constituée au moins pour moitié de journalistes reconnus en Belgique.

2.Les membres effectifs ne sont affiliés à l'OPAB que pour les sites web qui satisfont de façon cumulative aux conditions figurant au paragraphe 1.c. Leur affiliation peut être étendue à des sites web du même membre qui ne satisfont pas aux conditions précitées pour autant que ceux-ci soient approuvés à la majorité simple par le Conseil d'administration sur proposition du Bureau.

Article 19.2 - Obligations spécifiques

Les membres effectifs du département OPAB sont tenus :

" d'être affiliés, pour au moins un de leurs sites web, au Centre d'information sur les médias (CIM), et de participer au metriweb du CIM,

" de publier les tarifs publicitaires et de les respecter,

" de respecter strictement et à tout moment le Mission Statement du Département OPAB, ainsi que les 'best practices' en matière de publicité en ligne,

" de participer au financement du CER,

" de participer au financement du Conseil de Déontologie et du Raad voor de Journalistiek.

CHAPITRE III : LES MEMBRES ADHÉRENTS Art. 20 Les membres adhérents

Tant au niveau de l'association qu'au niveau des différents départements, d'autres personnes morales peuvent être admises au sein de l'association, comme membre d'honneur, membre protecteur, membre de soutien ou membre conseiller,

Art. 21 Conditions d'admission

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Toute personne morale qui est disposée à participer activement au but et aux activités de l'association et à souscrire à ses statuts et à son Règlement d'ordre intérieur peut introduire une demande d'admission à titre de membre adhérent.

Art. 22 Procédure d'admission

Pour être admis dans l'association à titre de membre adhérent, le candidat membre doit introduire une demande écrite auprès du Directeur général de l'association, qui soumettra la candidature au Conseil d'administration, ce dernier détenant le pouvoir de décision en la matière.

Le Bureau d'un département, le Conseil d'administration et/ou l'Assemblée générale peuvent également inviter une personne morale à rejoindre l'association comme membre adhérent.

Les formalités d'admission des membres adhérents sont exposées en détail dans le Règlement d'ordre intérieur.

Art. 23 Liberté de décision

Le Conseil d'administration décide à la majorité simple des voix présentes et représentées, et à la majorité des deux tiers des voix présentes et représentées du département concerné si l'admission se fait à ce niveau, d'accepter ou non le candidat comme membre adhérent, même si ledit candidat satisfait à toutes les conditions d'admission.

Le Conseil d'administration n'est pas tenu de motiver sa décision. Il n'y a aucun appel possible de cette décision.

Art. 24 Droits des membres adhérents

Les membres adhérents bénéficient des droits suivants :

1, Participer à l'Assemblée générale. Le membre adhérent aura uniquement une voix consultative.

2.Les membres adhérents qui s'affilient au niveau de l'association ont le droit de participer aux activités de l'association. Moyennant l'accord du Conseil d'administration, ils peuvent participer aux commissions, mais uniquement avec voix consultative,

3.Les membres adhérents qui s'affilient au niveau d'un département ont le droit de participer aux activités du département concerné et, moyennant l'accord du Conseil d'administration, aux activités de l'association. Avec l'accord du Conseil d'administration et sur avis du Bureau du département concerné, ils peuvent participer aux commissions dudit département ainsi qu'aux commissions de l'association, mais uniquement avec voix consultative.

Les droits des membres adhérents peuvent être modifiés par l'Assemblée générale sans leur consentement. Art. 25 Obligations des membres adhérents

Les membres adhérents ont les mêmes obligations générales que celle mentionnées à l'article 10 des présents statuts. Le Conseil d'administration fixe chaque année le prix des services sans avoir à consulter les membres adhérents.

Art, 26 Fin de la qualité de membre

Article 26.1 -- Démission volontaire

1. Chaque membre adhérent peut quitter l'association à tout moment. La démission doit être notifiée par lettre recommandée adressée au Conseil d'administration.

2, Un membre adhérent démissionnaire doit respecter un délai de préavis de 6 mois. SI un membre affilié présente sa démission avant le 30 juin, il doit s'acquitter de la cotisation annuelle et du prix des services prévus aux articles 10.1 et 10.2 pour l'année entamée. Si un membre adhérent présente sa démission après le 30 juin, il doit s'acquitter de la cotisation et du prix des services pour l'année entamée, ainsi que pour l'année qui suit.

3. Un membre adhérent est considéré comme démissionnaire dans les circonstances suivantes:

" s'il ne satisfait plus aux conditions d'admission telles que prévues dans les présents statuts,

" s'il ne paie pas sa cotisation annuelle et le prix des services dans les délais prescrits.

Les dispositions du paragraphe 2 restent également d'application dans ces circonstances.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Article 26.2 - Exclusion

Chaque membre adhérent peut être exclu à tout moment par le Conseil d'administration à la majorité simple

" des voix présentes et représentées, et à la majorité des deux tiers des voix présentes et représentées au sein du département concerné si l'affiliation s'est faite à ce niveau.

Le vote sur l'exclusion est secret.

CHAPITRE IV: LE CONSEIL D'ADMINISTRATION

Art, 27 Composition

L'association est gérée par un Conseil d'administration composé de personnes physiques représentant au moins 6 (six) membres effectifs, chaque département étant représenté par des personnes physiques représentant au moins 2 (deux) membres effectifs.

Le nombre d'administrateurs doit être inférieur au nombre de membres effectifs.

Les membres du Conseil d'administration sont élus par l'Assemblée générale à une majorité spéciale, c.-à-d. à la majorité simple au sein de l'Assemblée générale et à la majorité simple au sein du département qu'ils représentent. Les administrateurs sont élus pour une période de 3 (trois) ans. Ils sont rééligibles.

Seules les personnes qui ont un lien avec le membre effectif - par exemple en leur qualité d'actionnaire, d'administrateur, de salarié, ... - ou qui, en l'absence d'un lien juridique avec le membre effectif, sont formellement acceptées par l'Assemblée générale, peuvent être nommées administrateur,

Le mandat exercé par les membres du Conseil d'administration est gratuit.

La nomination, la réélection, la démission et la révocation des membres du Conseil d'administration sont communiquées au Greffe du Tribunal de Commerce endéans le mois suivant la décision, en vue de leur publication dans les Annexes du Moniteur belge.

Si à la suite d'une démission volontaire, de l'expiration d'un mandat ou d'une révocation, le nombre d'administrateurs tombait en dessous du minimum statutaire, les administrateurs devraient rester en fonction jusqu'à ce qu'il soit régulièrement pourvu à leur remplacement.

Le Conseil d'administration choisit en son sein un Président, qui est également président d'un Bureau, et nomme un vice-président par autre département, lequel est également président du Bureau de son département.

Le Conseil d'administration peut décider de renouveler le mandat du Président plus d'une fois si une majorité spéciale des deux tiers des voix présentes ou représentées et la moitié des voix présentes et représentées au sein du département y consent.

Art. 28 Réunions

Le Conseil d'administration est convoqué au moins 2 (deux) fois par an par le Président du Conseil d'administration ou par deux administrateurs.

L'ordre du jour est transmis par voie électronique, au moins 'I semaine avant la date de la réunion, étant entendu que des points peuvent encore être ajoutés ultérieurement, moyennant l'accord du Conseil d'administration à la majorité simple des voix présentes ou représentées.

Les réunions du Conseil d'administration sont présidées par son Président. Si celui-ci est empêché ou est absent, la réunion est présidée, dans l'ordre, par le plus âgé des vice-présidents présents, ou par le plus âgé des administrateurs présents.

Chaque administrateur peut se faire représenter par un autre administrateur,

Chaque réunion fait l'objet d'un procès-verbal qui est signé par le Président du Conseil d'administration et par le Directeur général, pour être tenu dans le registre ouvert à cet effet. Les extraits qui doivent être transmis et tous les autres actes sont signés valablement soit par le Président du Conseil d'administration, soit par le Directeur général.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0022

En l'absence du Président du Conseil d'administration et/ou du Directeur général, deux administrateurs agissant conjointement peuvent signer valablement ces documents.

Art. 29 Délibérations

Le Conseil d'administration ne peut délibérer valablement que si la majorité des administrateurs ainsi qu'au moins la moitié des administrateurs de chaque département sont présents ou représentés.

Le conseil d'administration exerce ses compétences en collège.

Sauf autres dispositions mentionnées dans les présents statuts, les décisions sont prises à la majorité simple des voix présentes et représentées et à la moitié des voix présentes et représentées au sein de chaque département. Si une décision concerne un département bien précis, elle doit être prise à la majorité des deux tiers au sein du département concerné. En cas de parité de voix, la voix du Président du Conseil d'administration ou de celui qui le remplace, est prépondérante. Les abstentions ne sont pas prises en compte.

Art 30 Compétences - Délégation de pouvoirs

Le Conseil d'administration gère l'association. Le Conseil d'administration a les compétences les plus larges pour décider de tous actes ou opérations ayant trait au but de la société, sauf dans les matières pour lesquelles l'Assemblée générale est compétente selon la loi ou les présents statuts.

Le Conseil d'administration nomme et licencie les membres du personnel et fixe leur rémunération.

Le Conseil d'administration peut, sous sa responsabilité, déléguer ses compétences pour certains actes et certaines tâches à un ou plusieurs administrateurs, au Directeur général, au Comité de direction, ou même à une autre personne.

Le Conseil d'administration nomme un Directeur général, au sein ou en dehors de l'association, qui est chargé de la gestion journalière. Celui-ci signe aussi dûment les documents qui doivent être déposés au Greffe du Tribunal de Commerce.

Le Conseil d'administration peut choisir un trésorier et créer toute autre fonction jugée nécessaire au bon fonctionnement de l'association.

Le Conseil d'administration établit le Règlement d'ordre intérieur et les annexes qu'il estime nécessaires et utiles. Le Règlement d'ordre intérieur et les annexes ne peuvent être modifiés qu'à la majorité simple des voix présentes et représentées au sein du Conseil d'administration et la moitié des voix présentes et représentées de chaque département.

Art 31 Représentation générale

Sans préjudice des délégations particulières et du pouvoir général de représentation du Conseil d'administration, l'association est valablement représentée à l'égard des tiers, y compris pour les actes pour lesquels l'intervention d'un fonctionnaire public ou d'un notaire est requise, en ce compris les procurations, soit par le Président du Conseil d'administration agissant conjointement avec le Directeur général, soit par le Président du Conseil d'administration agissant conjointement avec un vice-président, soit par deux administrateurs agissant conjointement avec le Président du Conseil d'Administration ou le Directeur général.

Art. 32 Fin du mandat

Indépendamment de l'expiration normale, le mandat d'un administrateur peut également prendre fin par démission ou par révocation.

Article 32.1 - Par démission volontaire

Tout administrateur peut démissionner à tout moment du Conseil d'administration.

La démission doit être notifiée par écrit au Conseil d'administration. L'administrateur démissionnaire ne doit

pas observer de délai de préavis.

Si elle met en péril le bon fonctionnement de l'association, la démission de l'administrateur sera suspendue jusqu'à ce qu'un remplaçant soit désigné dans un délai raisonnable, au plus tard lors de la première Assemblée générale suivante.

Un administrateur est considéré comme démissionnaire dans les circonstances suivantes :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" lorsqu'il ne satisfait plus aux conditions prévues à ['article 27 des statuts pour devenir administrateur de l'association ; [a démission est sensée prendre effet dès que le membre effectif en a informé le Conseil d'administration par écrit,

-lorsqu'il a été absent quatre fois consécutivement aux réunions du Conseil d'administration sans être excusé ; la démission est sensée prendre effet dès le constat de la non parution par le Conseil d'administration,

" lorsqu'il était membre du Conseil d'administration en une certaine qualité et qu'il a perdu cette qualité ; la démission est sensée prendre effet immédiatement après la perte de cette qualité et est constatée par le Conseil d'administration.

Article 32.2 - Par révocation

Tout administrateur peut être révoqué à tout moment par une Assemblée générale convoquée à cet effet par le Conseil d'administration.

L'Assemblée générale décide à la majorité simple des membres présents ou représentés. Le vote relatif à la révocation d'un administrateur est secret.

CHAPITRE V : LE COMITÉ DE DIRECTION

Art. 33 Le Comité de direction

Le Conseil d'administration crée un Comité de direction, lequel est composé du Président, des Vice-présidents et du Directeur général.

Ce Comité de direction peut être convoqué par un de ses membres en cas d'urgence. Il est égaiement compétent pour les tâches qui lui auraient été déléguées par le Conseil d'administration.

Chaque vice-président peut se faire représenter par un autre vice-président.

Les décisions du comité de direction sont prises par la majorité simple des voix présentes et représentées.

CHAPITRE VI : LES DÉPARTEMENTS

Art.34 Constitution - fonctionnement

Les membres effectifs sont groupés en départements ; ceux-ci regroupent des éditeurs de produits éditoriaux qui présentent des caractéristiques communes.

Les règles internes de fonctionnement des différents départements sont exposées en détail dans le Règlement d'ordre intérieur.

CHAPITRÉ VII :LES BUREAUX

Art. 35 Composition

II est constitué un Bureau pour chaque département. Chaque Bureau est composé d'au moins 3 personnes physiques, représentant au moins deux membres effectifs du département concerné. Les membres effectifs du département choisissent le ou les personne(s) physique(s) qui vont les représenter au sein du Bureau du département auquel ils appartiennent. Chaque Bureau détermine le nombre de ses membres et peut souverainement refuser la nomination d'un membre. Les membres du département qui siègent au Conseil d'administration sont automatiquement membres du Bureau du département auquel ils appartiennent.

Seules les personnes qui ont un lien avec le membre effectif - par exemple en leur qualité d'actionnaire, d'administrateur, de salarié, ... - ou qui, en l'absence d'un lien juridique avec le membre effectif, sont formellement acceptées par le Bureau à la majorité des deux tiers des membres effectifs du département concerné, peuvent être nommées membre du Bureau.

Les membres du Bureau nomment un président parmi les membres administrateurs de leur département qui ont été élus par l'Assemblée générale. Ce Président de Bureau deviendra automatiquement Vice-président du Conseil d'administration. Le mandat de Président de Bureau a une durée de trois ans et prend fin en même temps que la qualité d'administrateur. Les membres du Bureau peuvent également désigner - au sein ou en dehors de l'association - un directeur, un secrétaire générai ou un coordinateur, dont les compétences seront définies par le Bureau lui-même.

Le mandat exercé par les membres des Bureaux n'est pas rémunéré.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 36 Compétences

Le Bureau fixe les grandes orientations dans les matières qui concernent son département et soumet celles-ci, si'nécessaire, au Conseil d'administration. Le Bureau élabore les budgets spécifiques du département et fixe les clés de répartition entre les membres du département et les soumet à l'approbation du Conseil d'administration. Le Bureau organise et coordonne de façon autonome les activités qui sont spécifiques à son département.

Art. 37 Réunions

Les Bureaux se réunissent au moins 4 fois par an à l'invitation de leur Président ou de deux membres du Bureau. L'invitation avec ordre du jour est communiquée aux membres du Bureau par voie électronique, au moins une semaine à l'avance.

Les réunions sont présidées par le Président du Bureau. Si celui-ci est empêché ou absent, la réunion est présidée par le membre présent le plus âgé. Le directeur/ le secrétaire général / le coordinateur du département concerné participe -- si possible  également aux réunions. Le Directeur général est invité permanent de toutes les réunions.

Chaque membre du Bureau peut se faire représenter par un autre membre,

Art.38 Délibérations

Les Bureaux ne peuvent délibérer valablement que si la majorité de leurs membres sont présents ou représentés. Les Bureaux exercent leurs compétences en collège. Les décisions sont prises à la majorité simple des voix. En cas de parité de voix, la voix du Président, ou la voix de celui qui le remplace, est prépondérante. Les abstentions ne sont pas prises en compte.

Art. 39Fin du mandat

Le mandat d'un membre du Bureau peut également prendre fin par démission ou par révocation.

Article 39.1 - Par démission volontaire

Tout membre d'un Bureau peut démissionner à tout moment du Bureau.

La démission doit être notifiée par écrit au Président du Bureau. Le membre démissionnaire ne doit pas

observer de délai de préavis.

Si la démission d'un membre a pour effet que le nombre des membres du Bureau devient inférieur au minimum prévu par les statuts, elle sera suspendue jusqu'à ce qu'un remplaçant soit désigné dans un délai raisonnable, et ce au plus tard après un an.

Article 39.2 - Par révocation

Tout membre d'un Bureau peut être révoqué à tout moment par le département.

Une réunion de tous les membres effectifs du département concerné doit être convoquée à cette fin. L'assemblée ainsi réunie décide à la majorité simple des membres présents ou représentés.

CHAPITRE VIII : L'ASSEMBLÉE GÉNÉRALE

Art. 40 Convocation

La convocation à l'Assemblée générale est envoyée aux membres par lettre ou par e-mail avec accusé de réception, au moins quinze jours avant la date de la réunion.

La convocation mentionne la date, le lieu et l'heure de l'Assemblée générale, ainsi que l'ordre du jour.

Toute question ou proposition soumise par écrit au Conseil d'administration par un membre effectif, au plus tard un mois avant l'Assemblée générale, figurera à l'ordre du jour s'il en fait la demande expresse.

Art. 41 Assemblées générales ordinaires

L'assemblée générale ordinaire se tient chaque année à l'initiative du Conseil d'administration. Elle est valablement convoquée par le Président ou le Directeur Général. Elle se tient le dernier vendredi du mois de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

mai à 14 heures. Si ce jour est un jour férié légal, l'Assemblée aura lieu le premier jour ouvrable suivant, à l'exception du samedi, à la même heure.

Art. 42 Assemblées générales extraordinaires

Les Assemblées générales extraordinaires peuvent être convoquées chaque fois que l'intérêt de l'association l'exige ou lorsqu'un cinquième des membres effectifs en fait la demande.

En cas d'urgence, le Président ou deux administrateurs peuvent convoquer une Assemblée générale extraordinaire dans un délai de 8 (huit) jours par lettre recommandée ; celle-ci mentionnera la raison de l'urgence ainsi que l'ordre du jour.

Art. 43Participation

L'assemblée générale est composée de tous les membres effectifs ; elle est présidée par le Président du Conseil d'administration ou, dans l'ordre, par le vice-président le plus âgé, ou par le plus âgé des administrateurs présents.

Les membres adhérents sont invités à l'Assemblée Générale, mais ne disposent d'aucun droit de vote. Les personnes morales, membres éditeurs, seront représentées par les personnes qu'elles proposent. Art. 44Délibérations - Décisions

Article 44.1 - Quorum

L'Assemblée générale délibère et décide valablement, quel que soit le nombre de membres effectifs présents, pour autant que soit observé l'obligation de présence d'au moins un membre par département.

Article 44.2 - Pondération des voix

Les voix sont réparties entre les membres en fonction du prix des services dont il est fait état dans l'article 10.2. Une voix supplémentaire est attribuée par tranche entamée de 2.500 euros. Le montant des tranches peut être indexé annuellement.

Article 44.3 - Décisions

Sauf dans les cas où le législateur ou les présents statuts prévoient une majorité spéciale, l'Assemblée générale décide à la majorité simple des voix présentes ou représentées. En cas de parité de voix, la voix du Président ou de celui qui préside l'Assemblée à ce moment-là est prépondérante. Les abstentions ne sont pas prises en compte.

Les membres effectifs peuvent prendre toutes les décisions qui relèvent de la compétence de l'Assemblée générale s'ils sont unanimes et le font par écrit.

Les décisions portant sur des personnes doivent être prises au scrutin secret.

Article 44.4 - Majorités spéciales

Lorsque l'Assemblée générale délibère sur une modification des statuts ou sur l'exclusion d'un membre effectif, un quorum de présence de deux tiers des membres effectifs est exigé. La décision est prise par une majorité de deux tiers des voix présentes ou représentées ainsi qu'une majorité de deux tiers des voix présentes ou représentées au sein de chaque département.

Lorsque l'Assemblée générale délibère sur une modification du but de l'association, ou sur la dissolution de l'Association un quorum de présence de deux tiers des membres effectifs est exigé. La décision est prise par une majorité de quatre cinquièmes des voix présentes ou représentées ainsi qu'une majorité de deux tiers des voix présentes ou représentées au sein de chaque département.

Lorsque l'Assemblée générale délibère sur le budget annuel, les majorités suivantes sont nécessaires

-la majorité des voix présentes ou représentées, avec une majorité des voix présentes ou représentées au sein de chaque département, pour le budget général,

-la majorité des voix présentes ou représentées, avec une majorité des voix présentes ou représentées au sein de chaque département, pour la clé de répartition entre les départements pour le financement du budget général,

-la majorité des deux tiers des voix présentes ou représentées au sein du département pour la répartition interne du budget du département concerné.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Art. 45 Compétences exclusives

Sont de la compétence exclusive de l'Assemblée générale en vertu de la loi :

*l'adoption des statuts,

" l'adoption d'une modification des statuts,

" la nomination et [a révocation des administrateurs,

" la nomination et [a révocation du Commissaire aux comptes et la fixation d'une éventuelle rémunération,

" la décharge à octroyer aux administrateurs et au Commissaire aux comptes,

" l'adoption du budget et des comptes,

" la dissolution de l'association,

" la nomination des liquidateurs si l'association est dissoute,

*l'exclusion d'un membre effectif,

*la transformation de l'association en société à finalité sociale.

Art. 46Procès-verbaux

Chaque Assemblée générale fait l'objet d'un procès-verbal, qui est signé par te Président et par le Directeur Général. Les procès-verbaux sont tenus dans le registre ouvert à cet effet. Ce registre des procès-verbaux peut être consulté au siège de l'association par les membres ainsi que par des tiers justifiant d'un intérêt. Les extraits de ceux-ci sont signés valablement soit par le Président, soit par le Directeur Général, soit par deux administrateurs ou, en leur absence, par deux membres de l'Assemblée générale.

CHAPITRE [X: COMPTES ET BUDGETS

Art. 47

L'exercice social de l'association débute le premier janvier pour se clôturer le trente et un décembre de chaque année.

Le Conseil d'administration arrête les comptes de l'exercice écoulé et prépare fe budget de J'exercice à venir Tous deux sont soumis à l'approbation de l'Assemblée générale.

CHAPITRE X : DISSOLUTION ET LIQUIDATION

Art. 48

Sauf dissolution judiciaire ou dissolution de droit, l'Assemblée générale ne peut décider la dissolution de l'association qu'en observant les dispositions des présents statuts.

En cas de dissolution volontaire, ['Assemblée générale ou, à défaut de celle-ci, le tribunal, nomme un ou plusieurs liquidateurs. Elle fixe également leurs compétences ainsi que les conditions de liquidation.

Après apurement du passif, les actifs seront transférés à une association dont le but se rapproche le plus de celui de l'association dissoute.

CHAPITRE XI : DISPOSITIONS GÉNÉRALES

Art. 49

En cas d'opposition entre la version en néerlandais et celle en français, la version originale- in casu la version en néerlandais- est prééminente.

Art. 50

La législation sur les ASBL s'applique à tout ce qui n'a pas été prévu ou réglé par les présents statuts:'

Démission d'administrateur Election d'administrateur

L'Assemblée prend note que M. Patrick Van Waeyenberghe n'est plus administrateur pour le département Febelmag mais qu'il reste administrateur pour le département OPAb.

L'Assemblée décide à l'unanimité de nommer les personnes suivantes en tant qu'administrateur, et ce avec effet immédiat et jusqu'à la clôture de l'Assemblée Générale Ordinaire qui se tiendra en 2013 :

Pour le département Febelmag :

-Monsieur Geert Spapen, né à Antwerpen le 9 janvier 1969, domicilié Krekelberg 60 à 2940 Stabroek.

Mon 2.2

Volet B - Suite

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Pour le département Custo

- Monsieur Koen Denolf, né à Tielt le 5 mars 1968, domilicilié Lousbergkaai 100a1002 à 9000 Gent.

Le conseil d'administration est donc composé des personnes suivantes :

Département B2B Press

-Monsieur Dupuis Xavier

-Monsieur Montrieux Claude

-Monsieur Noyez Andy

Département Custo

-Monsieur Aeyels Erik

-Monsieur Libens Michel

-Monsieur Koen Denolf

Département Febelmag

-Monsieur Belpaire Philippe

-Monsieur Bouckaert Xavier

-Monsieur Cools Hans

-Monsieur de Borchgrave Patrick

-Monsieur De Nolf Hendrik

-Monsieur De Velder Maurice

-Madame Festjens Christine

-Monsieur Recourdon Jacques

-Monsieur Geert Spapen

Monsieur Van Hecke Aimé

-Monsieur Van Thillo Christian

-Monsieur Van Wylick Daniel

Département Free Press

-Monsieur Bruneel Jo

-Monsieur de Cartier d'Yves Bruno

-Monsieur De Schryver Serge

-Monsieur Philips Paul

Département OPAb

-Monsieur Hugot Thierry

-Monsieur Van Waeyenberge Patrick

Pour copie conforme

Alain Lambrechts

General Manager

."

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Réservé

au

Moniteur

belge

18/02/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de aktè terriffi

neergeiegeontvangen oha



~~~~ ir x14~



0 6 FER, 2015

ter griffie van de Nederlandstalige rechtbank van ioguiaandei Brussel

Voorbehoud(

aan he"

Belgisc Staatsbh

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsar : 0409.569.137

Benaming

(voluit) ; The Ppress

(verkort) :

Rechtsvoren : vzw

Zetel : Barastraat 175, 1070 Anderlecht

Onderwerp akte : Ontslagen en Verkiezingen leden Raad van Bestuur 1 Commisaris-Revisor

Uittreksel van het proces-vervaal van de Algemene Vergadering van 31 mei 2013.

De mandaten van al de bestuurders van The Ppress worden beëindigd.

Ontslag van bestuurders

De Vergadering neemt nota van het einde van het mandaat van de volgende bestuurders:

-dhr. Erik Aeyels, Groenstraat 11, 2880 Bornem

-dhr. Patrick de Borchgrave, Chaussée de Waterloo 77718, 1180 Uccle

-dhr. Xavier Dupuis, Chemin d'Odrimont 2, 1380 Lasne Ohain

-dhr. Claude Montrieux, Straateinde 20, 2240 Viersel

-dhr, Geert Spapen, Krekelberg 60, 2940 Stabroek

-dhr. Christian Van Thillo, Olmenlaan 4, 2610 Wilrijk

-dhr. Patrick Van Waeyenberge, Anderlechtsestraat 185/5, 1000 Bruxelles

Herkiezing van bestuurders

In overeenstemming met de statuten beslist de Algemene Vergadering met unanimiteit van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen om de volgende personen te herkiezen als bestuurder voor een periode van 3' jaar, dit niet onmiddellijke ingang en eindigend na sluiting van de Gewone Algemene Vergadering te houden in het jaar 2016:

Voor het departement B2B Press:

-De heer Serge De Schryver, geboren te Elsene op 16 november 1960 en gedomicilieerd Ingendaellaan 65 te

1652 Alsemberg, die dus nu het departement B2B Press vertegenwoordigd in plaats van het departement Free

Ppress ;

-De heer Andy Noyez, geboren te leper op 8 april 1972 en gedomicilieerd Gentseleenstraat 4 te 8650 Houthulst

Voor het departement Custo

-De heer Koen Denolf, geboren te Tielt op 5 maart 1968 en gedomicilieerd Ham 25 C 101 te 9000 Gent ;

-De heer Michel Libens, geboren te Sint- Truiden op 28 augustus 1966 en gedomicilieerd Diestersteenweg 186

te 3850 Nieuwerkerken

Voor het departement Febelmag

-De beer Philippe Belpaire, geboren te Sint-Niklaas op 9 maart 1965 en gedomicilieerd Kloosteraprilstraat 13 te

9960 Assenede;

-De heer Xavier Bouckaert, geboren te Senlis op 29 juli 1975 en gedomicilieerd Argendaalstraat 36 te 8510 Bellegem ;

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

-De heer Hans Cools, geboren te Turnhout op 16 november 1967 en gedomicilieerd Kloosterstraat 49

te 1840 Londerzeel ;

-De heer Hendrik De Nolf, geboren te Roeselaere op ler november 1949 en

gedomicilieerd Kasteelhoekstraat 1 te 8800 Rumbeke ;

-De heer Maurice De Velder, geboren te Merchtem op 18 juif 1958 en gedomicilieerd Prins Filiplaan, 49

te 8300 Knokke Heist ;

-Mevrouw Christine Festjens, geboren te Izegem op 11 juni 1971 en gedomicilieerd Klepperstraat 15

te 1861 Meise Wolvertem;

-De heer Jacques Recourdon, geboren te Anvers op 14 juli 1953 en gedomicilieerd Ferdinand Verbiest-laan 14 te 2650 Edegem ;

-De heer Aimé Van Hecke, geboren te Hamme op 13 december 1959 en gedomicilieerd Werf 8 te 2500 Lier ;

-De heer Daniel Van Wylick, geboren te Léopoldville op 12 augustus 1955 en gedomicilieerd Avenue

des Acacias 7 te 1330 Rixensart

Voor het departement Free Press ;

-De heer Jo Bruneel, geboren te Roeselare op 19 juli 1951 en gedomicilieerd Molenstraat 132

te 8800 Roeselare

-De heer Bruno de Cartier d'Yves, geboren te Huy op 22 oktober 1958 en gedomicilieerd Kiewitstraat 35

te 3070 Kortenberg ;

-De heer Paul Philips, geboren te Bilzen op 2 februari 1971 en gedomicilieerd Oude Kuringerbaan 75

te 3500 Hasselt ;

Voor het departement OPPAb ;

-De heer Thierry Hugot, geboren te Hénin-Liétard op 10 december 1963 en gedomicilieerd Avenue du

Loriot 5 te 1640 Rhode-Saint-Genèse.

Benoeming bestuurders

in overeenstemming met de statuten beslist de Algemene Vergadering met unanimiteit van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen om de volgende personen te benoemen als bestuurder voor een periode van 3 jaar, dit met onmiddellijke ingang en eindigend na sluiting van de Gewone Algemene Vergadering te houden in het jaar 2016

Voor het departement B2B Press :

-Mevrouw Miranda Keuters, geboren te Enschede op 15 januari 1966 en gedomicilieerd Napelsstraat 36 te

2000 Antwerpen

Voor het departement Custo

-De heer Reimer Vanden Berghe, geboren te Ukkel op 18 mei 1974 en gedomicilieerd Slagmolenlaan 21 te

1785 Merchtem ;

Voor het departement Febelmag

-De heer Rudolf Bertels, geboren te Leuven op 21 september 1954 en gedomicilieerd Paardenstraat 60 te 2880

Bornem ;

-De heer Bart De Proost, geboren te Asse op 18 februari 1969 en gedomicilieerd Meretweg 27 te 1745 Opwijk ; -Mevrouw Chantal Janssens, geboren te Tienen op 16 april 1962 en gedomicilieerd Koning Leopold 1-straat 3/402 te 3000 Leuven ;

-De heer Tanguy Rousseaux, geboren te Brussel op 28 mei 1970 en gedomicilieerd Avenue du Mont Marcure 5 te 1420 Braine-l'Alleud ;

Voor het departement OPPAb :

-De heer Bert Marievoet, geboren te Asse op 25 oktober 1974 en gedomicilieerd Luitenant J. De Windestraat

41/22 te 1785 Merchtem.

De Raad van Bestuur is dus uit volgende bestuurders samengesteld:

B2B Press

Andy Noyez (PMG) - Voorzitter

Serge De Schryver (Marcom World)

Miranda Keuters (Roularta B2B Media)

MOD 2.2

Luik B -vervolg

Custo

RiemerVanden Berghe (Head Office) -Voorzitter

Koen Denolf (Het salon)

Michel Libens (Propaganda)

Febeimag

Hans Cools (Sanoma) - Voorzitter

Philippe Belpaire (Roularta Media Group)

Rudy Beitels (de Persgroep Publishing)

Xavier Bouckaert (Roularta Media Group)

Rik De Nolf (Roularta Media Group)

Bart De Proost (de Persgroep Publishing)

Maurice De Velder (Think Media)

Christine Festjens (Sanoma Media)

Chantal Janssens (Humo)

Jacques Recourdon (Sanoma Media)

Tanguy Rousseaux (ProduPress)

Aimé Van Hecke (Sanoma Media)

Daniel Van Wylick (Rossel & Cie)

Free Press

Jo Bruneel (Roularta Media Group) _ Voorzitter

Bruno de Cartier (Corelio)

Paul Philips (Mass Transit Media - Metro)

OPPAb

Thierry Hugot (Rosse! & Cie) - Voorzitter

Bert Marievoet (de Persgroep Publishing)

De heer Hans Cools wordt als voorzitter benoemd.

10. Benoeming Commissaris-Revisor

Het mandaat van commissaris wordt toevertrouwd aan de BCVBA RSM INTERAUDIT, voor de duur van drie jaar. RSM INTERAUDIT heeft als vertegenwoordiger de heer Thierry DUPONT OF de heer Luis LAPERAL aangewezen voor de uitvoering van dit mandaat. De jaarlijkse honoraria werden vastgesteld op 1.070 EUR, geindexeerd. Dit bedrag wordt jaarlijks aangevuld met een deelname aan de functioneringskosten van het Instituut voor Bedrijfsrevisoren, dat op dit moment 40 EUR plus 1,30% van het honorarium bedraagt.

Het feit dat RSM INTERAUDIT haar interne regels heeft gewijzigd, en nu twee vertegenwoordigers heeft aangewezen, verandert dus niets aan de kosten die op hetzelfde niveau blijven.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

18/02/2015
ÿþM0Q 2.2

: 1- Copie à publier aux annexes du Moniteur belge

après dépôt de lacté neergelegd/ontvangen Op

1

0 B FEB. 2015

ter griffie van de Nederlandstalige rechtbank van Itp landel Brussel

Réservé

au

Moniteu

belge

*15027092*

11111

N° d'entreprise : 0409.569.137

Dénomination

(en entier) : The Ppress

(en abrégé) :

Forme juridique : Asbl

Siège : Rue Bara 175à 1070 Anderlecht

Objet de l'acte : Démissions - Nominations Conseil d'Administration I Réviseur

Extrait du procès-verbal de l'Assemblée Générale du 31 mai 2013

Les mandats de tous les administrateurs de The Ppress arrivent à terme.

Démission d'administrateurs

L'Assemblée Générale prend acte de la fin du mandat des administrateurs suivants :

-Monsieur Erik Aeyels, Groenstraat 11, 2880 Bornem

-Monsieur Patrick de Borchgrave, Chaussée de Waterloo 777/8, 1180 Uccle

-Monsieur Xavier Dupuis, Chemin d'Odrimont 2, 1380 Lasne Ohain

-Monsieur Claude Montrieux, Straateinde 20, 2240 Viersel

-Monsieur Geert Spapen, Krekelberg 60, 2940 Stabroek

-Monsieur Christian Van Thillo, Olmenlaan 4, 2610 Wilrijk

-Monsieur Patrick Van Waeyenberge, Anderlechtsestraat 185/5, 1000 Bruxelles

Réélection d'administrateurs

Conformément aux statuts, l'Assemblée Générale décide à l'unanimité des voix présentes et représentées de réélire les personnes suivantes comme administrateurs pour une période de 3 ans, avec effet immédiat et jusqu'à la clôture de l'Assemblée Générale Ordinaire qui se tiendra en 2016 :

Pour le département B2B Press :

-Monsieur Serge De Schryver, né à Ixelles le 16 novembre 1960, domicilié Ingendaellaan 65 à 1652 Alsemberg, qui représente dès lors à présent le département B2B Press en lieu et place du département Free Ppress ;

-Monsieur Andy Noyez, né à leper le 8 avril 1972 et domicilié Gentseleenstraat 4 à 8650 Houthulst ;

Pour le département Custo :

- Monsieur Koen Denoff, né à Tielt le 5 mars 1968 et dominilié Ham 25 C 101 à 9000 Gent ;

- Monsieur Michel Libens, né à Sint- Truiden le 28 août 1966 et domicilié Diestersteenweg 186 à 3850 Nieuwerkerken ;

Pour le département Febelmag :

- Monsieur Philippe Belpaire, né à Sint-Niklaas le 9 mars 1965 et domicilié Kloosteraprilstraat 13

à 9960 Assenede ;

- Monsieur Xavier Bouckaert, né à Senlis le 29 Juillet 1975 et domicilié Argendaalstraat 36 à 8510 Bellegem ;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

- Monsieur Hans Cools né à Turnhout le 16 novembre 1967 et domicilié Kloosterstraat 49 à 1840 Londerzeel ;

- Monsieur Hendrik De Nolf, né à Roeselaere le ler novembre 1949 et domicilié Kasteelhoekstraat 1

à 8800 Rumbeke ;

- Monsieur Maurice De Velderf né à Merchtem le 18 juillet 1958 et domicilié Prins Filiplaan, 49 à 8300 Knokke Helst ;

- Madame Christine Festjens, née à Izegem le 11 juin 1971 et domiciliée Klepperstraat 15

à 1861 Meise-Wolvertem ;

- Monsieur Jacques Recourdon, né à Anvers le 14 juilet 1953 et domicilié Ferdinand Verbiestlaan 14

à 2650 Edegem ;

- Monsieur Aimé Van Hecke, né à Hamme le 13 décembre 1959 et domicilié Werf 8 à 2500 Lier ;

- Monsieur Daniel Van Wylick, né à Léopoldville le 12 août 1955 et domicilié Avenue des Acacias 7

à 1330 Rixensart

Pour le département Free Press :

- Monsieur Jo Bruneel, né à Roeselare le 19 juillet 1951 et domicilié Molenstraat 132 à 8800 Roeselare ;

- Monsieur Bruno de Cartier d'Yves, né à Huy le 22 octobre 1958 et domicilié Kiewitstraat 35 à 3070 Kortenberg ;

- Monsieur Paul Philips, né à Bilzen le 2 février 1971 et domicilié Oude Kuringerbaan 75 à 3500 Hasselt ;

Pour le département OPPAb :

- Monsieur Thierry Hugot, né à Hénin-Liétard le 10 décembre 1963 et domicilié Avenue du Loriot 5

à 1640 Rhode-Saint-Genèse.

Nomination d'administrateurs

Conformément aux statuts, l'Assemblée Générale décide à l'unanimité des voix présentes et représentées de nommer les personnes suivantes comme administrateurs pour une période de 3 ans, avec effet immédiat et jusqu'à la clôture de l'Assemblée Générale Ordinaire qui se tiendra en 2016 :

Pour le département B2B Ppress

- Madame Miranda Keuters, née à Enschede le 15 janvier 1966 et domiciliée Napelsstraat 36 à 2000 Anvers ;

Pour le département Custo :

- Monsieur Reimer Vanden Berghe, né à Uccle le 18 mai 1974 et domicilié Slagmolenlaan 21 à 1785 Merchtem ;

Pour le département Febelmag

- Monsieur Rudolf Bertels, né à Louvain le 21 septembre 1954 et domicilié Paardenstraat 60 à 2880 Bornem ;

- Monsieur Bart De Proost, né à Asse le 18 février 1969 et domicilié Merelweg 27 à 1745 Opwijk ;

- Madame Chantal Janssens, née à Tienen le 16 avril 1962 et domiciliée Koning Leopold 1-straat 31402

à 3000 Louvain ;

- Monsieur Tanguy Rousseaux, né à Bruxelles le 28 mai 1970 et domicilié Avenue du Mont Marcure 5

à 1420 Braine-l'Alleud ;

Pour le département OPPAb :

- Monsieur Bert Marievoet, né à Asse le 25 octobre 1974 et domicilié Luitenant J. De Windestraat 41/22

à 1785 Merchtem.

Le conseil d'administration est donc composé des personnes suivantes

B2B Press

Andy Noyez (PMG) - Président

Serge De Schryver (Marcom World)

Miranda Keuters (Roularta B2B Media)

~

a '

Hy MOD 2.2



Volet B suite

Custo_._.___

Riemer Vanden Berghe (Head Office) - Président

Koen. Denolf (Het salon)

Michel Libens (Propaganda)

Febelmag

Hans Cools (San oma) - Président

Philippe Belpaire (Roularta Media Group)

Rudy Bertels (de Persgroep Publishing)

Xavier Bouckaert (Roularta Media Group)

Rik De Noif (Roularta Media Group)

Bart De Proost (de Persgroep Publishing)

Maurice De Velder (Think Media)

Christine Festjens (Sanoma Media)

Chantal Janssens (Humo)

Jacques Recourdon (Sanoma Media)

Tanguy Rousseaux (ProduPress)

Aimé Van Hecke (Sanoma Media)

Daniel Van Wylick (Rossel & Cie)

Free Press

Jo Bruneel (Roularta Media Group) - Président

Bruno de Cartier (Corelio)

Paul Philips (Mass Transit Media -Metro)

OPPAb

Thierry Hugot (Rossel & Cie) - Président

Bert Marievoet (de Persgroep Publishing)

Monsieur Hans Cools est nommé Président du Conseil d'Administration.

Nomination Commissaire-Réviseur

Le mandat de commissaire est confié à la SCCRL RSM INTERAUDIT pour une durée de trois ans.

RSM INTERAUDIT a désigné comme représentant Monsieur Thierry DUPONT OU Monsieur Luis LAPERAL

pour l'exercice de ce mandat. Les honoraires annuels du mandat de commissaire sont fixés à

1.070 EUR, indexés, montant auquel s'ajoute annuellement la participation aux frais de fonctionnement

de l'Institut des Réviseurs d'Entreprises, qui est actuellement de 40 EUR plus 1,30% du montant des honoraires.

Le fait que RSM INTERAUDIT ait modifié ses règles internes et désigne à présent deux représentants n'a donc pas d'influence sur les coûts, qui restent dans le même ordre de grandeur.

"

A a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Réservé

au

Moniteur

belge

k6éetitimeeisaaléa9deeffleppggeldWixleEe. : Mnreetha. MaareetqntIi'éédenrAA.iaiaziria&tretneatéal}bau:idàéappesewneemuideqessannees aeinnpaueritlerepetsetécd'bsasetàatinaled¢,nleitinroou'i3vaenitimee'éertddeasitiess

àikEfleeki :rlv r5~pàigeffle

10/01/2012
ÿþ ',L e j ' Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD 2.2

11I (Il1 Il 11l Il ll(1 I1Il lII 11II

" 12007953



Mo b+

2 8 -12- 2011

Greffe

N° d'entreprise : 0409.569.137

Dénomination

(en entier) : The Ppress

(en abrégé) :

Forme juridique : asbl

Siège : Rue Bara 175 - 1070 Anderlecht

Objet de l'acte : Démission - Nomination administrateurs

Extraits du rapport de l'Assemblée Générale Ordinaire du 27 mai 2011 :

"Démission d'administrateur  Election d'administrateur

L'Assemblée prend note de la fin des mandats de Mesdames Inès Barriuso et Rosette Van Rossem.

L'Assemblée décide à l'unanimité de nommer les personnes suivantes en tant qu'administrateur, et ce avec effet immédiat et jusqu'à la clôture de l'Assemblée Générale Ordinaire qui se tiendra en 2013

Pour le département Febelmag :

-Madame Christine Festjens, née à Izegem le 11 juin 1971, domiciliée Klepperstraat 15 à 1861 Meise-

Wolvertem ;

-Monsieur Jacques Recourdon, né à Anvers le 14 juilet 1953, domicilié Ferdinand Verbiestlaan 14 à 2650

i Edegem ;

Pour le département Free Press :

- Monsieur Serge De Schryver, né à Ixelles le 16 novembre 1960, domicilié Ingendaellaan 65 à 1652 Alsemberg.

Le conseil d'administration est donc composé des personnes suivantes :

Département B2B Press

-Monsieur Dupuis Xavier

-Monsieur Montrieux Claude

-Monsieur Noyez Andy

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Département Custo

-Monsieur Aeyels Erik

-Monsieur Libens Michel

Département Febelmag

-Monsieur Belpaire Philippe -Monsieur Bouckaert Xavier -Monsieur Cools Hans -Monsieur de Borchgrave Patrick -Monsieur De Wolf Hendrik -Monsieur De Velder Maurice -Madame Festjens Christine -Monsieur Recourdon Jacques -Monsieur Van Hecke Aimé

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

1

"

Réservé

au

Moniteur

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

-Monsieur Van Thillo Christian

-Monsieur Van Waeyenberge Patrick

-Monsieur Van Wylick Daniel

Département Free Press

-Monsieur Bruneel Jo

-Monsieur de Cartier d'Yves Bruno

-Monsieur De Schryver Serge

-Monsieur Philips Paul

Département OPAb

-Monsieur Hugot Thierry

-Monsieur Van Waeyenberge Patrick"

Pour copie conforme

Alain Lambrechts

Directeur Général

Volet B - Suite

MOD 2.2

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

22/07/2011
ÿþ4 . :~~::~ ~ ~" -: Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD 2.2

Réserv( !11

au *11113019

Moniteu

belge









1 1 JUL 2011

Greffe

N' d'entreprise : 0409.569.137

Dénomination

(en entier) : The Ppress

(en abrégé) :

Forme juridique : asbl

Siège : Rue Bara 175 à 1070 Anderlecht

Objet de l'acte : Modification de statuts - Démission et nomination d'administrateurs

Extraits du rapport de l'Assemblée Générale Extraordinaire du 3 février 2011 :

"Modification des statuts

L'Assemblée Générale adopte les statuts coordonnés suivants

CHAPITRE I : DÉNOMINATION  FORME JURIDIQUE  SIÈGE  BUT  DURÉE  MEMBRES

Art. 1 Dénomination - forme juridique

L'association est dénommée THE PPRESS. Elle a la forme juridique d'une association sans but lucratif.

Art. 2 Siège

Le siège de l'association est établi à 1070 Bruxelles, rue Bara 175, dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Il ne peut être transféré qu'en vertu d'une décision de l'Assemblée Générale.

Art. 3 But L'association a pour but, que ce soit directement ou indirectement :

1. de promouvoir la collaboration entre ses membres,

2. de défendre les intérêts moraux et matériels de ses membres, entre autres auprès du monde institutionnel et politique au niveau international, fédéral, régional, provincial et communal,

3. de promouvoir les différentes formes de presse périodique, via les canaux admis au sein de l'association,i et ce à l'égard :

a. du monde institutionnel et politique au niveau international, fédéral, régional, provincial et communal,

b. des secteurs "apparentés" aux activités des éditeurs, en ce compris, sans limitation : les annonceurs, la communication, les médias, les nouvelles technologies, etc.,

c. ses clients/annonceurs,

d. du ,grand public, des lecteurs et des consommateurs des produits édités par les membres,

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4. de fixer les règles d'une concurrence loyale et de les faire respecter dans la pratique,

5. de passer des contrats et de souscrire des engagements dans l'intérêt de l'association et/ou de ses membres,

6. d'améliorer la connaissance du secteur de la presse écrite et des médias en général, en recueillant des informations auprès de ses membres ainsi qu'auprès de tiers,

7. d'assurer une information générale permanente à ses membres,

8. d'agir en intermédiaire, au nom de ses membres, auprès du monde institutionnel et politique au niveau international, fédéral, régional, provincial et communal, et de représenter ceux-ci auprès des institutions européennes, des pouvoirs publics et des organisations sectorielles, au niveau régional, national, supranational et international.

Cette énumération a un caractère purement illustratif et n'est pas exhaustive.

L'association peut également entreprendre toute activité susceptible de favoriser directement ou indirectement ce but. De ce fait, elle peut également accomplir des actes commerciaux, mais uniquement à titre accessoire et pour autant que le produit de ceux-ci soit consacré au but pour lequel elle a été constituée. Elle peut également avoir la propriété ou l'usufruit, acquérir ou donner en location des biens meubles et immeubles. L'association n'a pas de but lucratif.

Art. 4 Durée

L'association est constituée pour une durée illimitée mais peut toutefois être dissoute à tout moment.

Art. 5 Les membres - généralités

L'association compte des membres effectifs et des membres adhérents. Elle compte minimum 7 (sept) membres effectifs et minimum 2 (deux) membres effectifs par département.

CHAPITRE Il : LES MEMBRES EFFECTIFS

Art. 6 Les membres effectifs

Toute personne morale (i) qui est éditeur ou agence d'édition d'un ou de plusieurs produit(s) d'information, (ii) dont le siège social est situé en Belgique ou dont l'activité principale s'exerce en Belgique, et (iii) qui est disposée à souscrire au but de l'association et au Règlement d'ordre intérieur, peut introduire une demande d'admission comme membre effectif.

Art. 7 Procédure d'adhésion

Pour se faire admettre dans l'association à titre de membre effectif, le candidat membre doit introduire une demande écrite auprès du Directeur général de l'association, qui soumettra la candidature au Conseil d'administration, ce dernier détenant le pouvoir de décision en la matière.

Les formalités d'admission des membres effectifs sont exposées en détail dans le Règlement d'ordre intérieur.

Art. 8 Liberté de décision

Ayant recueilli l'avis du Bureau du département concerné, le Conseil d'administration décide à la majorité simple des voix présentes et représentées, et à la majorité des deux tiers des voix présentes et représentées du département concerné, d'accepter ou non le candidat comme membre effectif, méme si ledit candidat satisfait à toutes les conditions d'admission.

Le Conseil d'administration n'est pas tenu de motiver sa décision. Il n'y a aucun appel possible de cette décision.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 9 Droits des membres effectifs - généralités

En dehors des droits légaux, les membres effectifs bénéficient des droits suivants :

" Droit de participer personnellement aux commissions communes, tout comme aux commissions spéciales, créées exclusivement pour le département auquel le membre effectif appartient.

" Droit d'être représenté par une personne physique avec laquelle ils ont un lien juridique, par exemple en tant qu'actionnaire, administrateur, employé,...

" Si les membres effectifs veulent être représentés dans les commissions par une tierce personne (externe), ils devront obtenir l'approbation du Conseil d'administration s'il s'agit de commissions générales, et celle du Bureau du département concerné s'il s'agit de commissions dudit département.

Art. 10 Obligations des membres effectifs  en général

En dehors des obligations découlant de la législation, les membres effectifs sont soumis aux obligations suivantes :

Article 10.1 - Paiement d'une cotisation annuelle

Chaque membre effectif doit payer à l'association une cotisation annuelle d'un montant de 200 euros, les membres adhérents d'un montant de 100 euros. L'Assemblée Générale peut décider d'indexer ces montants sur base de l'indice des prix à la consommation (100 = indice janvier 2011).

Le montant maximum des cotisations est donc de :

200 euros x index des prix à la consommation du mois de la décision d'indexation de l'Assemblée Générale

Index des prix à la consommation janvier 2011

pour les membres effectifs ;

et de:

100 euros x index des prix à la consommation du mois de la décision d'indexation de l'Assemblée Générale

Index des prix à la consommation janvier 2011

pour les membres adhérents

Le non-paiement de la cotisation par un membre effectif peut entraîner son exclusion de l'association, des activités de l'association ou du fonctionnement de l'association, et ce jusqu'au paiement de l'intégralité du montant dû.

Article 10.2 - Paiement des services

Chaque membre effectif doit payer les services fournis par l'association aux membres. Le prix de ces services est fixé de manière forfaitaire par chaque département, et avalisé par l'Assemblée générale.

Le non-paiement du prix de ces services par un membre effectif peut entraîner son exclusion de l'association, des activités de l'association ou du fonctionnement de l'association, et ce jusqu'au paiement de l'intégralité du montant dû.

Article 10.3 - Respect du Règlement d'ordre intérieur

Les membres effectifs sont tenus de respecter le Règlement d'ordre intérieur, tel qu'il a été approuvé par le Conseil d'administration. Le non-respect du Règlement d'ordre intérieur par un membre effectif peut entraîner son exclusion de l'association, des activités de l'association ou du fonctionnement de l'association.

Article 10.4 - Service de presse

Sauf dispense du département concerné, les membres effectifs sont tenus d'assurer à l'association deux abonnements gratuits à leurs éditions.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

Art. 11 Droits dans les avoirs de l'association

Les membres démissionnaires ou exclus et leurs ayants droit n'ont aucune part dans les avoirs de l'association. Ils n'ont donc aucun droit sur le fonds social. Ils ne peuvent réclamer ni restitution, ni compensation partielle ou intégrale des cotisations versées ou des apports effectués par eux. Ils ne peuvent requérir ni relevé, ni reddition de comptes, ni apposition de scellés, ni inventaires.

Art. 12 Fin de la qualité de membre

Article 12.1 - Démission volontaire

1.Chaque membre effectif peut quitter l'association à tout moment. La démission doit être notifiée par lettre recommandée adressée au Conseil d'administration.

2.Le membre effectif démissionnaire doit respecter un délai de préavis de 6 mois. Si le membre effectif présente sa démission avant le 30 juin, il doit s'acquitter de la cotisation annuelle et payer les services prévus aux articles 10.1 et 10.2 pour toute l'année entamée. Si un membre effectif présente sa démission après le 30 juin, il doit s'acquitter de la cotisation et payer les services pour l'année entamée, ainsi que pour l'année qui suit.

3.Si, à la suite d'une démission, le nombre de membres effectifs devait tomber en dessous du minimum légal, la démission du membre effectif serait suspendue jusqu'à ce qu'un remplaçant soit trouvé dans un délai raisonnable.

4.Un membre effectif est considéré comme démissionnaire dans les circonstances suivantes :

" s'il ne satisfait plus aux conditions d'affiliation telles que prévues dans les présents statuts,

" s'il a été absent deux fois (consécutivement) à l'Assemblée générale sans s'être excusé.

Les dispositions du paragraphe 2 restent également d'application dans ces circonstances. Article 12.2 - Exclusion

Chaque membre effectif peut être exclu à tout moment par l'Assemblée générale à la majorité des deux tiers des voix présentes et représentées et à la majorité des deux tiers des voix présentes et représentées du département concerné.

Le vote relatif à l'exclusion est secret.

Le Conseil d'administration peut suspendre un membre effectif dans l'attente de l'Assemblée générale qui décidera de son exclusion.

Art. 13 Le registre des membres effectifs

Le Conseil d'administration tient un registre des membres effectifs. Toute modification dans la liste des membres effectifs doit être notée dans le registre ouvert à cet effet, endéans les huit jours suivant sa communication au Conseil d'administration.

Les membres effectifs sont tenus de communiquer immédiatement tout changement d'adresse au Conseil d'administration.

Le registre des membres est tenu au siège de l'association.

Les membres effectifs ont le droit de demander à consulter le registre des membres. Pour ce faire, ils adresseront une demande écrite au Conseil d'administration.

Art. 14 Les départements  en général

Les membres effectifs sont répartis sur base des différentes sortes de produits qu'ils éditent en départements qui regroupent des éditeurs de produits à caractéristiques communes. Un membre effectif peut être membre de plusieurs départements. Chaque département a ses propres conditions d'admission et ses propres obligations, comme spécifiées ci-dessous.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Art. 15 Département B2B-PRESS

Article 15.1 - Conditions spécifiques

1. Les membres effectifs du département B2B-PRESS sont des personnes morales qui ont le statut d'éditeur de revues professionnelles et qui satisfont aux conditions cumulatives suivantes :

a. Editer un ou plusieurs produits de presse présentant les caractéristiques suivantes :

- être édité en Belgique depuis un an au moins,

- paraître au moins quatre fois par an,

- disposer d'une rédaction indépendante où (i) les textes rédactionnels et les annonces sont strictement

scindés et (ii) les publireportages/advertorials sont identifiés comme tels et sont (graphiquement) scindés du

texte rédactionnel,

- être une édition indépendante, c'est-à-dire que sont exclus les revues d'entreprise, les magazines

sponsorisés et les publications qui visent exclusivement à défendre des intérêts,

- être reconnu comme revue selon la réglementation de La Poste et donc contenir au minimum 1/3

d'informations neutres

Article 15.2 - Obligations spécifiques

Les membres effectifs du département B2B-PRESS sont tenus :

" d'être affiliés avec leurs titres au Centre d'Information sur les Médias (CIM),

" de publier les tarifs publicitaires et de les respecter, les réductions incluses.

Art.16 Département CUSTO

Article 16.1 - Conditions spécifiques

1. Les membres effectifs du département CUSTO sont des personnes morales qui ont le statut d'agence d'édition et/ou éditeur de médias sur mesure (custom media) et qui satisfont aux conditions cumulatives suivantes :

a. Disposer de qualifications professionnelles, c'est-à-dire :

- avoir comme activité principale l'édition de médias sur mesure, où les revenus sont principalement générés

par de l'édition sous contrat,

- faire preuve d'une expérience de trois ans au moins dans le secteur des médias sur mesure,

- disposer d'une clientèle d'au moins trois donneurs d'ordre ; les contrats auront principalement trait à

l'imprimé, ce dont témoignera, entre autres, un portefeuille d'au moins cinq éditions imprimées,

- assurer un service complet en matière de rédaction, de mise en page et de conseil, répondant aux normes

de qualité imposées par le Conseil de Surveillance indépendant,

- fonctionner en tant qu'entité autonome, reconnaissable en tant que telle, si le membre fait partie d'un

ensemble plus large,

- faire preuve d'une totale indépendance, juridiquement et de fait, envers ses clients.

b. Faire preuve d'une solvabilité financière continue mesurée sur une période de trois ans précédant la date de demande d'affiliation et dont témoigne un réviseur/comptable indépendant.

Article 16.2 - Droits spécifiques

Les membres effectifs du département CUSTO sont tenus :

" de se soumettre à un examen du Conseil de Surveillance Indépendant, qui vérifiera si les conditions d'affiliation sont remplies,

" d'accepter un contrôle de solvabilité annuel par un réviseur/comptable indépendant,

" de participer à l'examen d'effectivité organisé par CUSTO ; cet examen aura lieu chaque année sur base d'un titre au moins du portefeuille exploité par le membre.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 17 Département FEBELMAG Article 17.1 - Conditions spécifiques

1. Les membres effectifs du département FEBELMAG doivent être des personnes morales qui ont le statut d'éditeurs de produits de presse et qui satisfont aux conditions cumulatives suivantes :

a. Editer un ou plusieurs produit(s) de presse présentant les caractéristiques suivantes :

- être édité en Belgique depuis deux ans au moins,

- paraître au moins quatre fois par an,

- disposer d'une équipe de rédaction entièrement ou partiellement composée de journalistes professionnels et/ou de journalistes de profession,

- fournir par des textes et des illustrations des informations nationales, régionales et/ou internationales de caractère général qui couvrent obligatoirement plusieurs domaines d'intérêt général tels que : politique, économie, société, culture, sport, sciences, technique, loisirs, médias, philosophie, religion, vie pratique, médecine, etc. L'ensemble de cette information se déclinera de façon équilibrée mais, pour en juger, il sera tenu compte du caractère propre de la publication, notamment pour ce qui concerne les magazines féminins, les magazines TV, etc. et les magazines professionnels à thème unique, sous réserve de t'application stricte des autres critères,

- couvrir les frais de fonctionnement par le produit des ventes, réalisées par les voies professionnelles normales et/ou par des abonnements et/ou par la vente d'espaces publicitaires aux conditions d'un tarif officiel.

b. Etre domicilié en Belgique ; les suppléments belges de magazines étrangers doivent également être domiciliés en Belgique et doivent en outre compter, sur base annuelle, un minimum de 16 pages par numéro (ou 1/8 du magazine si celui-ci comporte moins de 128 pages).

2. Seuls les titres qui satisfont de façon cumulative aux conditions figurant au paragraphe 1 susmentionné peuvent prétendre à la qualité de membre. La qualité de membre peut être étendue aux titres imprimés du même membre qui ne satisfont pas aux conditions précitées  tels que les titres qui ne sont pas encore publiés depuis deux ans, les éditions exceptionnelles et/ou temporaires, les dossiers spéciaux, d'autres produits dérivés, d'autres publications périodiques, etc. - pour autant que ceux-ci soient approuvés à la majorité simple par le Conseil d'administration.

3. Ne peuvent pas prétendre à la qualité de membre :

- les publications de propagande de partis politiques ou de mouvements ou d'organisations qui défendent

des groupes d'intérêt spécifiques,

- les publications dont le contenu est contraire aux bonnes moeurs, à l'ordre public ou aux valeurs

démocratiques,

- les imprimés publicitaires.

Article 17.2 - Obligations spécifiques

Les membres effectifs du département FEBELMAG sont tenus :

" d'être affiliés avec leurs titres au Centre d'Information sur les médias (CIM),

" de participer au financement du Conseil de la Publicité / du Jury d'Ethique Publicitaire,

" de participer au financement du CER,

" de participer au financement du Raad voor de Journalistiek et du Conseil de Déontologie.

" de respecter les accords conclus avec les organisations de journalistes.

Art. 18 Département FREE PRESS

Article 18.1 - Conditions spécifiques

1. Les membres effectifs du département FREE PRESS sont des personnes morales qui ont le statut d'éditeurs, imprimeurs ou diffuseurs de presse gratuite  pour le destinataire - et qui satisfont aux conditions cumulatives suivantes :

a. Publier un ou plusieurs produits de presse présentant les caractéristiques cumulatives suivantes :

- paraître au moins 10 fois par an,

- contenir au moins 16 pages,

- se soumettre au contrôle de diffusion du CIM,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

- si le titre contient des annonces publicitaires, celles-ci doivent provenir d'au moins 20 annonceurs

différents,

- contenir, en moyenne, au moins 20 % de rédactionnel ou d'annonces d'intérêt général.

b. Etre imprimé dans l'Union européenne.

2. Seuls les titres qui satisfont de façon cumulative aux conditions figurant au paragraphe 1 susmentionné peuvent prétendre à la qualité de membre. La qualité de membre peut être étendue aux titres imprimés du même membre qui ne satisfont pas aux conditions précitées  tels les éditions exceptionnelles et/ou temporaires, les dossiers spéciaux, d'autres produits dérivés, d'autres publications périodiques, etc. - pour autant que ceux-ci soient approuvés à la majorité simple par le Conseil d'administration.

3. Ne peuvent pas prétendre à la qualité de membre :

- les publications de propagande de partis politiques ou de mouvements ou d'organisations qui défendent

des groupes d'intérêt spécifiques,

- les publications dont le contenu est contraire aux bonnes moeurs,

- les publications documentaires (séries),

- les imprimés publicitaires.

Article 18.2 - Obligations spécifiques

Les membres effectifs du département Free Press sont tenus :

" d'être affiliés avec leurs titres au Centre d'Information sur les médias (CIM),

" de participer au financement du CER,

" de participer au financement du Conseil pour le Journalisme et du Conseil de Déontologie au prorata de leurs journalistes reconnus,

Art. 19 Département Online Publishers Association Belgium (OPAB)

Article 19.1 - Conditions spécifiques

1. Les membres effectifs du département OPAB sont des personnes morales privées, ou des départements de ces personnes morales satisfaisant aux conditions cumulatives suivantes :

a. Etre éditeur de produits de presse écrite ou d'information audio-visuelle,

b. Avoir pour activité principale la production et la publication de contenus et

c. Etre propriétaires d'un ou de plusieurs site(s) web dont :

i. L'extension est en .be, et

ii. Le contenu fait l'objet d'une exploitation commerciale, et

iii. Le contenu est créé par une rédaction représentant une part significative de la personne morale ou du département où elle opère, et qui est constituée au moins pour moitié de journalistes reconnus en Belgique.

2. Les membres effectifs ne sont affiliés à l'OPAB que pour les sites web qui satisfont de façon cumulative aux conditions figurant au paragraphe 1.c. Leur affiliation peut être étendue à des sites web du même membre qui ne satisfont pas aux conditions précitées pour autant que ceux-ci soient approuvés à la majorité simple par le Conseil d'administration sur proposition du Bureau.

Article 19.2 - Obligations spécifiques

Les membres effectifs du département OPAB sont tenus :

" d'être affiliés, pour au moins un de leurs sites web, au Centre d'Information sur les médias (CIM), et de participer au metriweb du CIM,

" de publier les tarifs publicitaires et de les respecter,

" de respecter strictement et à tout moment le Mission Statement du Département OPAB, ainsi que les 'best practices ` en matière de publicité en ligne,

" de participer au financement du CER,

" de participer au financement du Conseil de Déontologie et du Raad voor de Journalistiek.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

CHAPITRE III : LES MEMBRES ADHÉRENTS

Art. 20 Les membres adhérents

Tant au niveau de l'association qu'au niveau des différents départements, d'autres personnes morales peuvent être admises au sein de l'association, comme membre d'honneur, membre protecteur, membre de soutien ou membre conseiller.

Art. 21 Conditions d'admission

Toute personne morale qui est disposée à participer activement au but et aux activités de l'association et à souscrire à ses statuts et à son Règlement d'ordre intérieur peut introduire une demande d'admission à titre de membre adhérent.

Art. 22 Procédure d'admission

Pour être admis dans l'association à titre de membre adhérent, le candidat membre doit introduire une demande écrite auprès du Directeur général de l'association, qui soumettra la candidature au Conseil d'administration, ce dernier détenant le pouvoir de décision en la matière.

Le Bureau d'un département, le Conseil d'administration et/ou l'Assemblée générale peuvent également inviter une personne morale à rejoindre l'association comme membre adhérent.

Les formalités d'admission des membres adhérents sont exposées en détail dans le Règlement d'ordre intérieur.

Art. 23 Liberté de décision

Le Conseil d'administration décide à la majorité simple des voix présentes et représentées, et à la majorité des deux tiers des voix présentes et représentées du département concerné si l'admission se fait à ce niveau, d'accepter ou non le candidat comme membre adhérent, même si ledit candidat satisfait à toutes les conditions d'admission.

Le Conseil d'administration n'est pas tenu de motiver sa décision. Il n'y a aucun appel possible de cette décision.

Art. 24 Droits des membres adhérents

Les membres adhérents bénéficient des droits suivants :

1. Participer à l'Assemblée générale. Le membre adhérent aura uniquement une voix consultative.

2. Les membres adhérents qui s'affilient au niveau de l'association ont le droit de participer aux activités de l'association. Moyennant l'accord du Conseil d'administration, ils peuvent participer aux commissions, mais uniquement avec voix consultative.

3. Les membres adhérents qui s'affilient au niveau d'un département ont le droit de participer aux activités du département concerné et, moyennant l'accord du Conseil d'administration, aux activités de l'association. Avec l'accord du Conseil d'administration et sur avis du Bureau du département concerné, ifs peuvent participer aux commissions dudit département ainsi qu'aux commissions de l'association, mais uniquement avec voix consultative.

Les droits des membres adhérents peuvent être modifiés par l'Assemblée générale sans leur consentement.

Art. 25 Obligations des membres adhérents

Les membres adhérents ont les mêmes obligations générales que celle mentionnées à l'article 10 des présents statuts. Le Conseil d'administration fixe chaque année le prix des services sans avoir à consulter les membres adhérents.

Art. 26 Fin de la qualité de membre

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Article 26.1  Démission volontaire

1. Chaque membre adhérent peut quitter l'association à tout moment. La démission doit être notifiée par lettre recommandée adressée au Conseil d'administration.

2. Un membre adhérent démissionnaire doit respecter un délai de préavis de 6 mois. Si un membre affilié présente sa démission avant le 30 juin, il doit s'acquitter de la cotisation annuelle et du prix des services prévus aux articles 10.1 et 10.2 pour l'année entamée. Si un membre adhérent présente sa démission après le 30 juin, il doit s'acquitter de la cotisation et du prix des services pour l'année entamée, ainsi que pour l'année qui suit.

3. Un membre adhérent est considéré comme démissionnaire dans les circonstances suivantes:

" s'il ne satisfait plus aux conditions d'admission telles que prévues dans les présents statuts,

" s'il ne paie pas sa cotisation annuelle et le prix des services dans les délais prescrits.

Les dispositions du paragraphe 2 restent également d'application dans ces circonstances.

Article 26.2 - Exclusion

Chaque membre adhérent peut être exclu à tout moment par le Conseil d'administration à la majorité simple des voix présentes et représentées, et à la majorité des deux tiers des voix présentes et représentées au sein du département concerné si l'affiliation s'est faite à ce niveau.

Le vote sur l'exclusion est secret.

CHAPITRE IV : LE CONSEIL D'ADMINISTRATION

Art. 27 Composition

L'association est gérée par un Conseil d'administration composé de personnes physiques représentant au moins 6 (six) membres effectifs, chaque département étant représenté par des personnes physiques représentant au moins 2 (deux) membres effectifs.

Le nombre d'administrateurs doit être inférieur au nombre de membres effectifs.

Les membres du Conseil d'administration sont élus par l'Assemblée générale à une majorité spéciale, c.-à-d. à la majorité simple au sein de l'Assemblée générale et à la majorité simple au sein du département qu'ils représentent. Les administrateurs sont élus pour une période de 3 (trois) ans. Ils sont rééligibles.

Seules les personnes qui ont un lien avec le membre effectif - par exemple en leur qualité d'actionnaire, d'administrateur, de salarié, ... - ou qui, en l'absence d'un lien juridique avec le membre effectif, sont formellement acceptées par l'Assemblée générale, peuvent être nommées administrateur.

Le mandat exercé par les membres du Conseil d'administration est gratuit.

La nomination, la réélection, la démission et la révocation des membres du Conseil d'administration sont communiquées au Greffe du Tribunal de Commerce endéans le mois suivant la décision, en vue de leur publication dans les Annexes du Moniteur belge.

Si à la suite d'une démission volontaire, de l'expiration d'un mandat ou d'une révocation, le nombre d'administrateurs tombait en dessous du minimum statutaire, les administrateurs devraient rester en fonction jusqu'à ce qu'il soit régulièrement pourvu à leur remplacement.

Le Conseil d'administration choisit en son sein un Président, qui est également président d'un Bureau, et nomme un vice-président par autre département, lequel est également président du Bureau de son département.

Le Conseil d'administration peut décider de renouveler le mandat du Président plus d'une fois si une majorité spéciale des deux tiers des voix présentes ou représentées et la moitié des voix présentes et représentées au sein du département y consent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 28 Réunions

Le Conseil d'administration est convoqué au moins 2 (deux) fois par an par le Président du Conseil d'administration ou par deux administrateurs.

L'ordre du jour est transmis par voie électronique, au moins 1 semaine avant la date de la réunion, étant entendu que des points peuvent encore être ajoutés ultérieurement, moyennant l'accord du Conseil d'administration à la majorité simple des voix présentes ou représentées.

Les réunions du Conseil d'administration sont présidées par son Président. Si celui-ci est empêché ou est absent, la réunion est présidée, dans l'ordre, par le plus âgé des vice-présidents présents, ou par le plus âgé des administrateurs présents.

Chaque administrateur peut se faire représenter par un autre administrateur.

Chaque réunion fait l'objet d'un procès-verbal qui est signé par le Président du Conseil d'administration et par le Directeur général, pour être tenu dans le registre ouvert à cet effet. Les extraits qui doivent être transmis et tous les autres actes sont signés valablement soit par le Président du Conseil d'administration, soit par le Directeur général.

En l'absence du Président du Conseil d'administration et/ou du Directeur général, deux administrateurs agissant conjointement peuvent signer valablement ces documents.

Art. 29 Délibérations

Le Conseil d'administration ne peut délibérer valablement que si la majorité des administrateurs ainsi qu'au moins la moitié des administrateurs de chaque département sont présents ou représentés.

Le conseil d'administration exerce ses compétences en collège.

Sauf autres dispositions mentionnées dans les présents statuts, fes décisions sont prises à la majorité simple des voix présentes et représentées et à la moitié des voix présentes et représentées au sein de chaque département. Si une décision concerne un département bien précis, elle doit être prise à la majorité des deux tiers au sein du département concerné. En cas de parité de voix, la voix du Président du Conseil d'administration ou de celui qui le remplace, est prépondérante. Les abstentions ne sont pas prises en compte.

Art 30 Compétences - Délégation de pouvoirs

Le Conseil d'administration gère l'association. Le Conseil d'administration a les compétences les plus larges pour décider de tous actes ou opérations ayant trait au but de la société, sauf dans les matières pour lesquelles l'Assemblée générale est compétente selon la loi ou les présents statuts.

Le Conseil d'administration nomme et licencie les membres du personnel et fixe leur rémunération.

Le Conseil d'administration peut, sous sa responsabilité, déléguer ses compétences pour certains actes et certaines tâches à un ou plusieurs administrateurs, au Directeur général, au Comité de direction, ou même à une autre personne.

Le Conseil d'administration nomme un Directeur général, au sein ou en dehors de l'association, qui est chargé de la gestion journalière. Celui-ci signe aussi dûment les documents qui doivent être déposés au Greffe du Tribunal de Commerce.

Le Conseil d'administration peut choisir un trésorier et créer toute autre fonction jugée nécessaire au bon fonctionnement de l'association.

Le Conseil d'administration établit le Règlement d'ordre intérieur et les annexes qu'il estime nécessaires et utiles. Le Règlement d'ordre intérieur et les annexes ne peuvent être modifiés qu'à la majorité simple des voix présentes et représentées au sein du Conseil d'administration et la moitié des voix présentes et représentées de chaque département.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 31 Représentation générale

Sans préjudice des délégations particulières et du pouvoir général de représentation du Conseil d'administration, l'association est valablement représentée à l'égard des tiers, y compris pour les actes pour lesquels l'intervention d'un fonctionnaire public ou d'un notaire est requise, en ce compris les procurations, soit par le Président du Conseil d'administration agissant conjointement avec le Directeur général, soit par le Président du Conseil d'administration agissant conjointement avec un vice-président, soit par deux administrateurs agissant conjointement avec le Président du Conseil d'Administration ou le Directeur général.

Art. 32 Fin du mandat

Indépendamment de l'expiration normale, le mandat d'un administrateur peut également prendre fin par démission ou par révocation.

Article 32.1 - Par démission volontaire

Tout administrateur peut démissionner à tout moment du Conseil d'administration.

La démission doit être notifiée par écrit au Conseil d'administration. L'administrateur démissionnaire ne doit

pas observer de délai de préavis.

Si elle met en péril le bon fonctionnement de l'association, la démission de l'administrateur sera suspendue jusqu'à ce qu'un remplaçant soit désigné dans un délai raisonnable, au plus tard lors de la première Assemblée générale suivante.

Un administrateur est considéré comme démissionnaire dans les circonstances suivantes :

" lorsqu'il ne satisfait plus aux conditions prévues à l'article 27 des statuts pour devenir administrateur de l'association ; la démission est sensée prendre effet dès que le membre effectif en a informé le Conseil d'administration par écrit,

" lorsqu'il a été absent quatre fois consécutivement aux réunions du Conseil d'administration sans être excusé ; la démission est sensée prendre effet dès le constat de la non parution par le Conseil d'administration,

" lorsqu'il était membre du Conseil d'administration en une certaine qualité et qu'il a perdu cette qualité ; la démission est sensée prendre effet immédiatement après la perte de cette qualité et est constatée par le Conseil d'administration.

Article 32.2 - Par révocation

Tout administrateur peut être révoqué à tout moment par une Assemblée générale convoquée à cet effet par le Conseil d'administration.

L'Assemblée générale décide à la majorité simple des membres présents ou représentés. Le vote relatif à la révocation d'un administrateur est secret.

CHAPITRE V : LE COMITÉ DE DIRECTION

Art. 33 Le Comité de direction

Le Conseil d'administration crée un Comité de direction, lequel est composé du Président, des Vice-présidents et du Directeur général.

Ce Comité de direction peut être convoqué par un de ses membres en cas d'urgence. ll est également compétent pour les tâches qui lui auraient été déléguées par le Conseil d'administration.

Chaque vice-président peut se faire représenter par un autre vice-président.

Les décisions du comité de direction sont prises par la majorité simple des voix présentes et représentées.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

CHAPITRE VI : LES DÉPARTEMENTS

Art.34 Constitution - fonctionnement

Les membres effectifs sont groupés en départements ; ceux-ci regroupent des éditeurs de produits éditoriaux qui présentent des caractéristiques communes.

Les règles internes de fonctionnement des différents départements sont exposées en détail dans le Règlement d'ordre intérieur.

CHAPITRE VII : LES BUREAUX

Art. 35 Composition

Il est constitué un Bureau pour chaque département. Chaque Bureau est composé d'au moins 3 personnes physiques, représentant au moins deux membres effectifs du département concerné. Les membres effectifs du département choisissent le ou les personne(s) physique(s) qui vont les représenter au sein du Bureau du département auquel ils appartiennent. Chaque Bureau détermine le nombre de ses membres et peut souverainement refuser la nomination d'un membre. Les membres du département qui siègent au Conseil d'administration sont automatiquement membres du Bureau du département auquel ils appartiennent.

Seules les personnes qui ont un lien avec le membre effectif - par exemple en leur qualité d'actionnaire, d'administrateur, de salarié, ... - ou qui, en l'absence d'un lien juridique avec le membre effectif, sont formellement acceptées par le Bureau à la majorité des deux tiers des membres effectifs du département concerné, peuvent être nommées membre du Bureau.

Les membres du Bureau nomment un président parmi les membres administrateurs de leur département qui ont été élus par l'Assemblée générale. Ce Président de Bureau deviendra automatiquement Vice-président du Conseil d'administration. Le mandat de Président de Bureau a une durée de trois ans et prend fin en même temps que la qualité d'administrateur. Les membres du Bureau peuvent également désigner - au sein ou en dehors de l'association - un directeur, un secrétaire général ou un coordinateur, dont les compétences seront définies par le Bureau lui-même.

Le mandat exercé par les membres des Bureaux n'est pas rémunéré.

Art. 36 Compétences

Le Bureau fixe les grandes orientations dans les matières qui concernent son département et soumet celles-ci, si nécessaire, au Conseil d'administration. Le Bureau élabore les budgets spécifiques du département et fixe les clés de répartition entre les membres du département et les soumet à l'approbation du Conseil d'administration. Le Bureau organise et coordonne de façon autonome les activités qui sont spécifiques à son département.

Art. 37 Réunions

Les Bureaux se réunissent au moins 4 fois par an à l'invitation de leur Président ou de deux membres du Bureau. L'invitation avec ordre du jour est communiquée aux membres du Bureau par voie électronique, au moins une semaine à l'avance.

Les réunions sont présidées par le Président du Bureau. Si celui-ci est empêché ou absent, la réunion est présidée par le membre présent le plus âgé. Le directeur/ le secrétaire général / le coordinateur du département concerné participe  si possible  également aux réunions. Le Directeur général est invité permanent de toutes les réunions.

Chaque membre du Bureau peut se faire représenter par un autre membre.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 38 Délibérations

Les Bureaux ne peuvent délibérer valablement que si la majorité de leurs membres sont présents ou représentés. Les Bureaux exercent leurs compétences en collège. Les décisions sont prises à la majorité simple des voix. En cas de parité de voix, la voix du Président, ou la voix de celui qui le remplace, est prépondérante. Les abstentions ne sont pas prises en compte.

Art. 39 Fin du mandat

Le mandat d'un membre du Bureau peut également prendre fin par démission ou par révocation.

Article 39.1 - Par démission volontaire

Tout membre d'un Bureau peut démissionner à tout moment du Bureau.

La démission doit être notifiée par écrit au Président du Bureau. Le membre démissionnaire ne doit pas

observer de délai de préavis.

Si la démission d'un membre a pour effet que le nombre des membres du Bureau devient inférieur au minimum prévu par les statuts, elle sera suspendue jusqu'à ce qu'un remplaçant soit désigné dans un délai raisonnable, et ce au plus tard après un an.

Article 39.2 - Par révocation

Tout membre d'un Bureau peut être révoqué à tout moment par le département.

Une réunion de tous les membres effectifs du département concerné doit être convoquée à cette fin. L'assemblée ainsi réunie décide à la majorité simple des membres présents ou représentés.

CHAPITRE VIII : L'ASSEMBLÉE GÉNÉRALE

Art. 40 Convocation

La convocation à l'Assemblée générale est envoyée aux membres par lettre ou par e-mail avec accusé de réception, au moins quinze jours avant la date de la réunion.

La convocation mentionne la date, le lieu et l'heure de l'Assemblée générale, ainsi que l'ordre du jour.

Toute question ou proposition soumise par écrit au Conseil d'administration par un membre effectif, au plus tard un mois avant l'Assemblée générale, figurera à l'ordre du jour s'il en fait la demande expresse.

Art. 41 Assemblées générales ordinaires

L'assemblée générale ordinaire se tient chaque année à l'initiative du Conseil d'administration. Elle est valablement convoquée par le Président ou le Directeur Général. Elle se tient le dernier vendredi du mois de mai à 14 heures. Si ce jour est un jour férié légal, l'Assemblée aura lieu le premier jour ouvrable suivant, à l'exception du samedi, à la même heure.

Art. 42 Assemblées générales extraordinaires

Les Assemblées générales extraordinaires peuvent être convoquées chaque fois que l'intérêt de l'association l'exige ou lorsqu'un cinquième des membres effectifs en fait la demande.

En cas d'urgence, le Président ou deux administrateurs peuvent convoquer une Assemblée générale extraordinaire dans un délai de 8 (huit) jours par lettre recommandée ; celle-ci mentionnera la raison de l'urgence ainsi que l'ordre du jour.

Art. 43 Participation

L'assemblée générale est composée de tous les membres effectifs ; elle est présidée par le Président du Conseil d'administration ou, dans l'ordre, par le vice-président le plus âgé, ou par le plus âgé des administrateurs présents.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Les membres adhérents sont invités à l'Assemblée Générale, mais ne disposent d'aucun droit de vote. Les personnes morales, membres éditeurs, seront représentées par les personnes qu'elles proposent.

Art. 44 Délibérations - Décisions

Article 44.1 - Quorum

L'Assemblée générale délibère et décide valablement, quel que soit le nombre de membres effectifs présents, pour autant que soit observé l'obligation de présence d'au moins un membre par département.

Article 44.2 - Pondération des voix

Les voix sont réparties entre les membres en fonction du prix des services dont il est fait état dans l'article 10.2. Une voix supplémentaire est attribuée par tranche entamée de 2.500 euros. Le montant des tranches peut être indexé annuellement.

Article 44.3 - Décisions

Sauf dans les cas où le législateur ou les présents statuts prévoient une majorité spéciale, l'Assemblée générale décide à la majorité simple des voix présentes ou représentées. En cas de parité de voix, la voix du Président ou de celui qui préside l'Assemblée à ce moment-là est prépondérante. Les abstentions ne sont pas prises en compte.

Les membres effectifs peuvent prendre toutes les décisions qui relèvent de la compétence de l'Assemblée générale s'ils sont unanimes et le font par écrit.

Les décisions portant sur des personnes doivent être prises au scrutin secret.

Article 44.4 - Majorités spéciales

Lorsque l'Assemblée générale délibère sur une modification des statuts ou sur l'exclusion d'un membre effectif, un quorum de présence de deux tiers des membres effectifs est exigé. La décision est prise par une majorité de deux tiers des voix présentes ou représentées ainsi qu'une majorité de deux tiers des voix présentes ou représentées au sein de chaque département.

Lorsque l'Assemblée générale délibère sur une modification du but de l'association, ou sur la dissolution de l'Association un quorum de présence de deux tiers des membres effectifs est exigé. La décision est prise par une majorité de quatre cinquièmes des voix présentes ou représentées ainsi qu'une majorité de deux tiers des voix présentes ou représentées au sein de chaque département.

Lorsque l'Assemblée générale délibère sur le budget annuel, les majorités suivantes sont nécessaires :

-la majorité des voix présentes ou représentées, avec une majorité des voix présentes ou représentées au sein de chaque département, pour le budget général,

-la majorité des voix présentes ou représentées, avec une majorité des voix présentes ou représentées au sein de chaque département, pour la clé de répartition entre les départements pour le financement du budget général,

-la majorité des deux tiers des voix présentes ou représentées au sein du département pour la répartition interne du budget du département concerné.

Art. 45 Compétences exclusives

Sont de la compétence exclusive de l'Assemblée générale en vertu de la loi :

" l'adoption des statuts,

" l'adoption d'une modification des statuts,

" la nomination et la révocation des administrateurs,

" la nomination et la révocation du Commissaire aux comptes et la fixation d'une éventuelle rémunération,

" la décharge à octroyer aux administrateurs et au Commissaire aux comptes,

" l'adoption du budget et des comptes,

" la dissolution de l'association,

" la nomination des liquidateurs si l'association est dissoute,

" l'exclusion d'un membre effectif,

" la transformation de l'association en société à finalité sociale.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 46 Procès-verbaux

Chaque Assemblée générale fait l'objet d'un procès-verbal, qui est signé par le Président et par le Directeur Général. Les procès-verbaux sont tenus dans le registre ouvert à cet effet. Ce registre des procès-verbaux peut être consulté au siège de l'association par les membres ainsi que par des tiers justifiant d'un intérêt. Les extraits de ceux-ci sont signés valablement soit par le Président, soit par le Directeur Général, soit par deux administrateurs ou, en leur absence, par deux membres de l'Assemblée générale.

CHAPITRE IX : COMPTES ET BUDGETS

Art. 47

L'exercice social de l'association débute le premier janvier pour se clôturer le trente et un décembre de chaque année.

Le Conseil d'administration arrête les comptes de l'exercice écoulé et prépare le budget de l'exercice à venir. Tous deux sont soumis à l'approbation de l'Assemblée générale.

CHAPITRE X : DISSOLUTION ET LIQUIDATION

Art. 48

Sauf dissolution judiciaire ou dissolution de droit, l'Assemblée générale ne peut décider la dissolution de l'association qu'en observant les dispositions des présents statuts.

En cas de dissolution volontaire, l'Assemblée générale ou, à défaut de celle-ci, le tribunal, nomme un ou plusieurs liquidateurs. Elle fixe également leurs compétences ainsi que les conditions de liquidation.

Après apurement du passif, les actifs seront transférés à une association dont le but se rapproche le plus de celui de l'association dissoute.

CHAPITRE XI : DISPOSITIONS GÉNÉRALES

Art. 49

En cas d'opposition entre la version en néerlandais et celle en français, la version originale- in casu la version en néerlandais- est prééminente.

Art. 50

La législation sur les ASBL s'applique à tout ce qui n'a pas été prévu ou réglé par les présents statuts."

"Démission d'administrateurs - Election d'administrateurs

L'Assemblée prend note de la fin des mandats de Madame Alexandra De Preter, de Madame Veerle Vromman et de Monsieur Michel Tubbax.

L'Assemblée décide à l'unanimité de nommer les personnes suivantes en tant qu'administrateur, et ce avec effet immédiat et jusqu'à la clôture de l'Assemblée Générale Ordinaire qui se tiendra en 2013 :

Pour le département CUSTO :

Monsieur Erik Aeyels, né à Bonheiden le 17 mai 1969, domicilié Groenstraat 11 à 2880 Bornem ;

Pour le département OPAb :

Monsieur Thierry Hugot, né à Hénin-Liétard le 10 décembre 1963, domicilié Avenue du Loriot 5 à 1640

Rhode-Saint-Genèse ;

MOD 2.2

Volet B - Suite

Réservé

au

Moniteur

belge

Pour le département Febelmag :

Monsieur Philippe Belpaire, né à Sint-Niklaas le 9 mars 1965, domicilié Kloosteraprilstraat 13 à 9960

Assenede.

Par ailleurs, Monsieur Patrick Van Waeyenberge, qui représente le département Febelmag au Conseil d'Administration, représentera dorénavant également le département OPAb.

Le conseil d'administration est donc composé des personnes suivantes :

Département B213 Press

- Monsieur Dupuis Xavier

- Monsieur Montrieux Claude

- Monsieur Noyez Andy

Département Custo

- Monsieur Aeyels Erik

- Monsieur Libens Michel

Département Febelmag

- Monsieur Belpaire Philippe

- Monsieur Bouckaert Xavier

- Monsieur Cools Hans

- Monsieur de Borchgrave Patrick

- Monsieur De Noif Hendrik

- Monsieur De Velder Maurice

- Monsieur Van Hecke Aimé

- Madame Van Rossem Rosette

- Monsieur Van Thillo Christian

- Monsieur Van Waeyenberge Patrick

- Monsieur Van Wylick Daniel

Département Free Press

- Madame Barriuso y } emandez Ines

- Monsieur Bruneel Jo

- Monsieur de Cartier d'Yves Bruno

- Monsieur Philips Paul

Département OPAb

- Monsieur Hugot Thierry

- Monsieur Van Waeyenberge Patrick"

Pour copie conforme

Alain Lambrechts

Directeur Général

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

t.

Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

22/07/2011
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111

" 11113020"

Ondernemingsnr : 0409.569.137

Benaming

(voluit) : The Ppress

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Barastraat 175 te 1070 Anderlecht

Onderwerp akte : Wijziging statuten - Ontslag en benoeming bestuurders

Uittreksel uit de notulen van de Buitengewone Algemene Vergadering gehouden op 3 februari 2011 :

"Verbeteringen statuten

De Algemene Vergadering keurd de volgende gecoördineerde statuten goed :

HOOFDSTUK I : NAAM  RECHTSVORM  ZETEL  DOEL  DUUR  LEDEN

Art. 1 Benaming  rechtsvorm

De vereniging wordt THE PPRESS genoemd. Zij heeft de rechtsvorm van een vereniging zonder', winstoogmerk.

Art. 2 Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1070 Brussel, Barastraat 175, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Hij kan slechts verplaatst worden door een beslissing van de Algemene Vergadering.

Art. 3 Doel

De vereniging stelt zich tot doel om rechtstreeks of onrechtstreeks :

1. de samenwerking onder haar leden te bevorderen,

2. de morele en materiële belangen van haar leden te verdedigen, o.a. bij de institutionele en politieke' wereld op internationaal, federaal, regionaal, provinciaal en gemeentelijk niveau,

3. de verschillende vormen van periodieke pers te promoten, via de kanalen toegestaan binnen de. vereniging, en dit naar :

e. de institutionele en politieke wereld op internationaal, federaal, regionaal, provinciaal en gemeentelijk niveau,

b. de sectoren "aanverwant" aan activiteiten van de uitgevers, daaronder begrepen zonder beperking:. adverteerders, communicatie, media, nieuwe technologieën, etc.,

c. haar opdrachtgeversladverteerders,

d. het brede publiek, lezers en consumenten van de door de leden uitgegeven producten,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4. de regels van eerlijke concurrentie vast te leggen en deze in de praktijk te doen eerbiedigen,

5. contracten af te sluiten en verbintenissen aan te gaan in het belang van de vereniging en/of haar leden,

6. via het inwinnen van informatie bij de aangesloten leden en bij derden tot een betere kennis van de sector van de geschreven pers en van de media in het algemeen te komen,

7. een algemene permanente informatievoorziening aan haar leden te verschaffen,

8. op te treden als tussenpersoon, in naam van haar leden, bij de institutionele en politieke wereld op internationaal, federaal, regionaal, provinciaal en gemeentelijk niveau en hen te vertegenwoordigen bij de Europese instellingen en bij de overheden en sectororganisaties op regionaal, nationaal, supranationaal en internationaal niveau.

Deze opsomming is illustratief en niet uitputtend.

De vereniging mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bevorderen. In die zin kan zij ook handelsdaden stellen, doch slechts op bijkomstige wijze en enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht. Tevens mag zij roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom hebben, kopen of verhuren. De vereniging heeft geen winstoogmerk.

Art. 4 Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, maar kan evenwel op elk ogenblik worden ontbonden.

Art. 5 De leden - algemeen

De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden. Zij telt minimum zeven (7) effectieve leden en minimum twee (2) effectieve leden per departement.

HOOFDSTUK Il : DE EFFECTIEVE LEDEN

Art. 6 De effectieve leden

Iedere rechtspersoon die (i) uitgever of publishing agency is van een of meerdere informatieproduct(en), (ii) gedomicilieerd is of zijn hoofdactiviteit uitoefent in België, en (iii) bereid is het doel van de vereniging en het Huishoudelijk Reglement te onderschrijven, kan een aanvraag tot toetreding als effectief lid indienen.

Art. 7 Procedure voor toetreding

Om als effectief lid toe te treden tot de vereniging, moet het kandidaat lid een schriftelijke aanvraag indienen bij de Algemeen Directeur van de vereniging, die de kandidatuur zal voorleggen aan de Raad van Bestuur die de beslissingsbevoegdheid heeft.

De formaliteiten tot toetreding van de effectieve leden worden verder uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement.

Art. 8 Vrijheid van beslissing

Na het advies van het Bureau van het betreffende departement te hebben ingewonnen, beslist de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, en een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen binnen het betreffende departement, om een kandidaat al dan niet te laten toetreden als effectief lid, zelfs indien deze kandidaat aan alle inhoudelijke voorwaarden voldoet.

De Raad van Bestuur dient zijn beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Art. 9 Rechten van de effectieve leden - algemeen

Behoudens de wettelijke rechten, hebben de effectieve leden nog de volgende rechten :

" Het recht zelf deel te nemen aan de gemeenschappelijke commissies, alsook aan de bijzondere commissies die exclusief werden opgericht voor het departement waartoe het lid behoort.

" Het recht vertegenwoordigd te worden door een natuurlijke persoon waarmee zij een juridische band, bijvoorbeeld in hun hoedanigheid van aandeelhouder, bestuurder, werknemer, ... hebben.

" Indien de leden door een derde (buitenstaander) willen vertegenwoordigd worden in de commissies, is hiervoor een goedkeuring nodig door de Raad van Bestuur voor de algemene commissies, en van het Bureau van het betreffende departement voor de commissies van dit departement.

Art. 10 Plichten van de effectieve leden - algemeen

Behoudens de verplichtingen die volgen uit de wetgeving, hebben de effectieve leden de volgende plichten :

Artikel 10.1 - Hèt betalen van een jaarlijkse bijdrage

De effectieve !eden moeten een jaarlijkse bijdrage van 200 euro per jaar betalen aan de vereniging, de toegetreden leden een bijdrage van 100 euro.. De Algemene Vergadering kan beslissen om deze bedragen te indexeren op basis van de consumptieindex (100 = index januari 2011).

Het maximum bedrag van de bijdragen is dus :

200 euro x consumptieindex van de maand van de beslissing van de Algemene vergadering

Consumptieindex januari 2011

voor de effectieve leden;

en :

100 euro x consumptieindex van de maand van de beslissing van de Algemene vergadering

Consumptieindex januari 2011

voor de toegetreden leden.

Ingevolge de niet-betaling van de bijdrage kan het effectieve lid uitgesloten worden uit de vereniging, uit de activiteiten van de vereniging of uit de werking van de vereniging, en dit tot op het ogenblik van volledige betaling.

Artikel 10.2 - Het betalen van diensten

Elk van de effectieve leden dient de diensten te betalen die door de vereniging aan de leden worden geleverd. De prijs van deze diensten wordt op forfaitaire wijze bepaald door ieder departement en bekrachtigd door de Algemene Vergadering.

Ingevolge de niet-betaling van deze diensten kan het effectief lid uitgesloten worden uit de vereniging, uit de activiteiten van de verenging of uit de werking van de vereniging, en dit tot op het ogenblik van volledige betaling.

Artikel 10.3 - De naleving van het Huishoudelijk Reglement

De effectieve leden dienen het Huishoudelijk Reglement, zoals goedgekeurd door de Raad van Bestuur, na te leven. De niet-naleving van het Huishoudelijk Reglement kan aanleiding geven tot uitsluiting van het effectief lid uit te vereniging, uit de activiteiten van de vereniging of uit de werking van de vereniging.

Artikel 10.4 - Persdienst

Tenzij vrijgesteld door het betreffende departement, dienen de effectieve leden twee gratis abonnementen op hun uitgaven te verlenen aan de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 11 Rechten op het vermogen van de vereniging

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Bijgevolg hebben zij geen recht op het maatschappelijk fonds, noch kunnen zij gehele of gedeeltelijke teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen. Zij mogen geen opgave, verantwoording van de rekening, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Art. 12 Einde van het lidmaatschap

Artikel 12.1 - Vrijwillig ontslag

1. Elk effectief lid kan op elk ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

2. Het ontslagnemend effectief lid dient een opzegtermijn van 6 maanden in acht te nemen. Indien het effectief lid zijn ontslag vóór 30 juni aanbiedt, dient de jaarlijkse bijdrage evenals de diensten vermeld in artikels 10.1 en 10.2 voor het aangesneden jaar nog steeds voldaan te worden. Indien het effectief lid zijn ontslag na 30 juni aanbiedt, dient het effectief lid zijn bijdragen en diensten voor het aangesneden jaar, alsook het jaar hierop volgend te voldoen.

3. Indien ingevolge het ontslag het aantal effectieve leden onder het wettelijk minimum zou vallen, wordt het ontslag van het effectief lid opgeschort totdat er binnen een redelijke termijn een vervanger is gevonden.

4. Een effectief lid wordt geacht ontslagnemend te zijn in de volgende omstandigheden :

" indien het niet meer voldoet aan de toetredingsvoorwaarden zoals bepaald in deze statuten,

" indien het twee maal (achtereenvolgens) zonder verontschuldiging afwezig is op een Algemene Vergadering.

De bepalingen van paragraaf 2 blijven ook in deze omstandigheden gelden.

Artikel 12.2 - Uitsluiting

Elk effectief lid kan op elk ogenblik worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen binnen het betrokken departement.

De stemming over de uitsluiting is geheim.

De Raad van Bestuur kan een effectief lid schorsen in afwachting van de Algemene Vergadering waarin wordt beslist over de uitsluiting.

Art. 13 Register van de effectieve leden

De Raad van Bestuur houdt een register bij van de effectieve leden. Elke wijziging in het bestand van de effectieve leden, moet binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de Raad van Bestuur in het daartoe bestemde register worden doorgevoerd.

De effectieve leden geven elke adreswijziging onmiddellijk door aan de Raad van Bestuur. Het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging.

De effectieve leden hebben het recht om inzage in het ledenregister te vragen. Zij richten hiervoor een schriftelijke aanvraag aan de Raad van Bestuur.

Art. 14 Departementen - algemeen

De effectieve leden worden op basis van de soorten producten die door hen worden uitgegeven onderverdeeld in departementen die uitgevers van producten met gemeenschappelijke kenmerken groeperen. Een effectief lid kan lid zijn van meerdere departementen. Elk departement heeft zijn eigen bijzondere voorwaarden en zijn eigen plichten, zoals verder beschreven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 15 Departement B2B- PRESS

Artikel 15.1 - Bijzondere voorwaarden

1. De effectieve leden van het departement B2B-PRESS zijn rechtspersonen die gekwalificeerd worden als uitgever van vakbladen en die cumulatief voldoen aan volgende voorwaarden:

a. Eén of meer periodieke persproducten uitgeven met volgende eigenschappen:

- sinds minimum een jaar in België worden uitgegeven,

- minimum vier maal per jaar verschijnen,

- beschikken over een onafhankelijke redactie waarbij (i) de redactionele teksten en advertenties strikt

gescheiden worden gehouden en (ii) publireportages/advertorials als zodanig geïdentificeerd worden en zich

(grafisch) onderscheiden van de redactionele tekst,

- een onafhankelijke uitgave zijn, dwz met uitsluiting van bedrijfsbladen, sponsored magazines en

publicaties die uitsluitend belangen verdedigend zijn,

- erkend zijn als tijdschrift volgens het postreglement en dus minimaal 1/3e neutrale informatie bevatten.

Art. 15.2 - Bijzondere plichten

De effectieve leden van het departement B2B-PRESS dienen :

" met hun titels aangesloten te zijn bij het Centrum voor Informatie over de Media (CIM),

" de tariefkaarten te publiceren en te respecteren, kortingen incluis.

Art. 16 Departement CUSTO

Artikel 16.1 - Bijzondere voorwaarden

1. De effectieve leden van het departement CUSTO zijn rechtspersonen die gekwalificeerd worden als publishing agency en/of uitgever van customer media en die cumulatief voldoen aan volgende voorwaarden:

a. Beschikken over een professionaliteit, zijnde:

- als hoofdactiviteit het aanbieden van customer media hebben, waarbij de inkomsten hoofdzakelijk

gegenereerd worden uit contract publishing,

- blijk geven van minimum drie jaar ervaring in de Customer media sector,

- over een cliënteelbestand beschikken van minimum drie opdrachtgevers ; qua opdrachten dient de nadruk

op de print te liggen, wat ondermeer blijkt uit een portfolio met minimum vijf printuitgaven,

- het verlenen van een volledige service op het gebied van redactie, vormgeving en advies welke voldoet

aan de kwaliteitsnormen opgelegd door de Onafhankelijke Raad van Toezicht,

- functioneren als autonome, en als zodanig herkenbare, unit indien het lid deel uitmaakt van een grotere

entiteit,

blijk geven van een totale onafhankelijkheid, zowel juridisch als feitelijk, ten opzichte van haar

opdrachtgevers.

b. Beschikken over een onafgebroken financiële solvabiliteit gemeten over een periode van drie jaar voorafgaand aan de datum van aanvraag tot toetreding, wat bevestigd wordt door een onafhankelijke revisor/accountant.

Art. 16.2 - Bijzondere plichten

De effectieve leden van het departement CUSTO dienen :

" zich te onderwerpen aan een onderzoek door de Onafhankelijke Raad van Toezicht, welke zal onderzoeken of de voorwaarden tot toetreding zijn vervuld,

" zich jaarlijks te onderwerpen aan een solvabiliteitscontrole door een onafhankelijke revisor/accountant,

" deel te nemen aan het effectiviteitonderzoek georganiseerd door CUSTO ; dit onderzoek zal jaarlijks plaatsvinden op basis van minimum één titel uit de portefeuille van het lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 17 Departement FEBELMAG Art. 17.1 - Bijzondere voorwaarden

1. De effectieve leden van het departement FEBELMAG zijn rechtspersonen die gekwalificeerd worden als uitgevers van persproducten en die cumulatief voldoen aan volgende voorwaarden :

a. Eén of meer periodieke persproduct(en) uitgeven met volgende eigenschappen:

- sinds minimum 2 jaar in België worden uitgegeven,

- minimum vier maal per jaar verschijnen,

- beschikken over een redactieteam geheel of gedeeltelijk bestaande uit beroepsjournalisten en/of journalisten van beroep,

- door tekst en illustratie een algemene nationale, regionale en/of internationale informatie verschaffen die verplichtend meerdere vlakken van algemeen belang behandelen zoals bijvoorbeeld politiek, economie, maatschappij, cultuur, sport, wetenschap, techniek, vrije tijd, media, filosofie, godsdienst, het praktische leven, geneeskunde enz. Dit geheel aan informatie zal evenwichtig gebracht moeten worden, maar om dit criterium te beoordelen zal rekening gehouden worden met het eigen karakter van de uitgave, met name wat betreft de vrouwenbladen, de TV-bladen, enz. en de vakbladen die slechts één enkel thema behandelen, onder voorbehoud van de strikte toepassing van de overige criteria,

" de werkingskosten dekken door inkomsten uit de verkoop via de normale professionele wegen en/of op basis van abonnementen en/of door het verkopen van publiciteitsruimte tegen de vastgestelde tarieven.

b. Gedomicilieerd zijn in België ; de Belgische bijlagen van buitenlandse magazines moeten eveneens gedomicilieerd zijn in België en moeten bovendien, op jaarbasis, minimaal 16 pagina's per nummer tellen (of één achtste van het magazine indien het magazine minder dan 128 pagina's telt).

2. Vormen het voorwerp van het lidmaatschap, de titels die op cumulatieve wijze voldoen aan de voorwaarden van de in hogervermelde paragraaf 1. Het voorwerp van het lidmaatschap kan worden uitgebreid tot de gedrukte titels van het betreffende lid die niet aan de voormelde voorwaarden voldoen  zoals bijvoorbeeld titels die nog geen twee jaar worden uitgegeven, uitzonderlijke en/of tijdelijke uitgaven, specifieke dossiers, andere afgeleide producten, overige periodieke publicaties, enzovoort  indien deze bij gewone meerderheid aanvaard worden door de Raad van Bestuur.

3. Maken niet het voorwerp uit van het lidmaatschap:

- propaganda-uitgaven van politieke partijen of van bewegingen of organisaties die specifieke belangengroepen verdedigen,

- uitgaven waarvan de inhoud in strijd is met de goede zeden, de openbare orde of democratische waarden, - reclamedrukwerk.

Artikel 17.2 - Bijzondere plichten

De effectieve leden van het departement FEBELMAG dienen

" met hun titels aangesloten te zijn bij het Centrum voor Informatie over de Media (CIM),

" deel te nemen in de financiering van de Raad voor de Reclame/De Jury voor Eerlijke Praktijken inzake Publiciteit,

" deel te nemen in de financiering van de CER,

" deel te nemen in de financiering van de Raad voor de Journalistiek en de Conseil de Déontologie,

" de naleving van de akkoorden met de erkende organisaties van journalisten.

Art. 18 Departement FREE PRESS

Artikel 18.1 - Bijzondere voorwaarden

1. De effectieve leden van het departement FREE PRESS zijn rechtspersonen die gekwalificeerd worden als uitgevers, drukkers of verspreiders van gratis pers - in hoofde van de bestemmeling  en die cumulatief voldoen aan volgende voorwaarden:

a. Eén of meer periodieke persproducten uitgeven met volgende cumulatieve eigenschappen :

- minimum 10 maal per jaar verschijnen,

- gemiddeld minimum16 pagina's bevatten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- zich onderwerpen aan de verspreidingscontrole van het CIM,

- indien de titel publicitaire aankondigingen bevat, dienen deze van minstens 20 verschillende adverteerders

te komen,

- gemiddeld een minimum van 20% redactionele inhoud of aankondigingen van algemeen belang.

b. Gedrukt worden in de Europese Unie.

2. Vormen het voorwerp van het lidmaatschap, de titels die op cumulatieve wijze voldoen aan de voorwaarden van de in hoger vermelde paragraaf 1. Het voorwerp van het lidmaatschap kan worden uitgebreid tot de gedrukte titels van het betreffende lid die niet aan de voormelde voorwaarden voldoen  zoals bijvoorbeeld uitzonderlijke en/of tijdelijke uitgaven, specifieke dossiers, andere afgeleide producten, overige periodieke publicaties, enzovoort  indien deze bij gewone meerderheid aanvaard worden door de Raad van Bestuur.

3. Maken niet het voorwerp uit van het lidmaatschap:

- propaganda-uitgaven van politieke partijen of van bewegingen of organisaties die specifieke

belangengroepen verdedigen,

- uitgaven waarvan de inhoud in strijd is met de goede zeden,

- documentaire uitgaven (vervolgreeksen),

reclamedrukwerk.

Artikel 18.2 - Bijzondere plichten

De effectieve leden van het departement FREE PRESS dienen :

" met hun titels aangesloten te zijn bij het Centrum voor Informatie over de Media (CIM),

" deel te nemen in de financiering van de CER,

" deel te nemen in de financiering van de Raad voor de Journalistiek en de Conseil de Déontologie, pro rata hun erkende journalisten.

Art. 19 Departement Online Publishers Association Belgium (OPAB)

Artikel 19.1 - Bijzondere voorwaarden

1. De effectieve leden van het departement OPAB zijn private rechtspersonen, of divisies van deze rechtspersonen, die voldoen aan volgende voorwaarden

a. Uitgevers zijn van van geschreven persproducten of audiovisuele informatieproducten,

b. Als hoofdactiviteit de productie en publicatie van content hebben en

c. Eigenaar zijn van een of meer website(s) die :

i. be-websites zijn en

ii. Waanvan de content commercieel wordt uitgebaat en

iii.Waarvan de content wordt gecreëerd door een redactie die een wezenlijk deel uitmaakt van de rechtspersoon of divisie waarbinnen zij werkzaam is, en die voor minstens bestaat uit de helft van in België erkende journalisten.

2. De effectieve leden treden slechts toe tot OPAB voor de websites die op cumulatieve wijze voldoen aan de voorwaarden van paragraaf 1.c. Het lidmaatschap kan worden uitgebreid tot de websites van het betreffende lid die niet aan de voormelde voorwaarden voldoen, indien deze bij gewone meerderheid aanvaard worden door de Raad van Bestuur op voorstel van het Bureau.

Artikel 19.2 - Bijzondere plichten

De effectieve leden van het departement OPAB dienen :

" met minstens een van hun websites aangesloten te zijn bij het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) en deel te nemen aan de CIM-metriweb ;

" de officiële advertentietarieven te publiceren en te hanteren;

" ten allen tijde de Mission Statement van het Departement OPAB en de 'best practices' inzake online publishing stipt na te leven;

" deel te nemen in de financiering van de CER;

" deel te nemen in de financiering van de Raad voor de Journalistiek en de Conseil de Déontologie,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

HOOFDSTUK III : DE TOEGETREDEN LEDEN

Art. 20 De toegetreden leden

Zowel op het niveau van de vereniging als op het niveau van de verschillende departementen, kunnen andere rechtspersonen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging worden toegelaten.

Art. 21 Voorwaarden voor toetreding

Iedere rechtspersoon die bereid is actief aan het doel en de activiteiten van de vereniging deel te nemen en de statuten en het Huishoudelijk Reglement te onderschrijven, kan een aanvraag indienen om als toegetreden lid aanvaard te worden.

Art. 22 Procedure voor toetreding

Om als toegetreden lid aanvaard te worden in de vereniging, dient het kandidaat lid 'een schriftelijke aanvraag in te dienen bij de Algemeen Directeur van de vereniging, die de kandidatuur zal voorleggen aan de Raad van Bestuur die de beslissingsbevoegdheid heeft.

Het Bureau van een departement, de Raad van Bestuur en/of de Algemene Vergadering kan ook een rechtspersoon uitnodigen om als toegetreden lid de vereniging te vervoegen.

De formaliteiten voor de aanvaarding van de toegetreden leden worden verder uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement.

Art. 23 Vrijheid van beslissing

De Raad van Bestuur beslist met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, en met een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen van het betreffende departement als de aansluiting op dit niveau gebeurt, de kandidaat toegetreden lid al dan niet te aanvaarden, zelfs indien deze kandidaat aan alle inhoudelijke voorwaarden voldoet.

De Raad van Bestuur hoeft haar beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Art. 24 De rechten van de toegetreden leden

De toegetreden leden hebben de volgende rechten :

1. Deelname aan de Algemene Vergadering. Het toegetreden lid zal slechts een raadgevende stem hebben.

2. Wanneer zij toetreden op het niveau van de vereniging, deelname aan de activiteiten van de vereniging. Mits goedkeuring van de Raad van Bestuur, mogen zij deelnemen aan de commissies, doch slechts met raadgevende stem.

3. Wanneer zij toetreden op het niveau van een departement, deelname aan de activiteiten van het betreffende departement en, mits goedkeuring van de Raad van Bestuur, aan de activiteiten van de vereniging. Mits goedkeuring van de Raad van Bestuur, en op advies van het Bureau van het betreffende departement, mogen zij deelnemen aan de commissies van dit departement alsook aan de commissies van de vereniging, doch slechts met raadgevende stem.

De rechten van de toegetreden leden kunnen door de Algemene Vergadering worden gewijzigd en dit zonder hun toestemming.

Art. 25 De plichten van de toegetreden leden

De toegetreden leden hebben dezelfde algemene plichten zoals vermeld in artikel 10 van huidige statuten. Het is de Raad van Bestuur die jaarlijks de prijs van de diensten bepaalt, zonder de toegetreden leden hierbij te moeten raadplegen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 26 Einde van het lidmaatschap

Artikel 26.1 - Vrijwillig Ontslag

1. Elk toegetreden lid kan op elk ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

2. Het toegetreden lid dat ontslag neemt dient een opzegtermijn van 6 maanden in acht te nemen. Indien het lid zijn ontslag vaar 30 juni aanbiedt, dient de jaarlijkse bijdrage en diensten vermeld in artikels 10.1 en 10.2 voor het aangesneden jaar nog steeds voldaan te warden. Indien het toegetreden lid zijn ontslag na 30 juni aanbiedt, dient het zijn bijdrage en diensten voor het aangesneden jaar, alsook het jaar hierop volgend te voldoen.

3. Een toegetreden lid wordt geacht ontslagnemend te zijn in de volgende omstandigheden :

" indien het niet meer voldoet aan de toetredingsvoorwaarden zoals bepaald in deze statuten,

" indien het de door hem verschuldigde jaarlijkse bijdragen en diensten niet binnen de vastgestelde termijn betaalt.

De bepalingen van paragraaf 2 blijven ook in deze omstandigheden gelden.

Artikel 26.2 - Uitsluiting

Elk toegetreden lid kan op elk ogenblik met een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen door de Raad van Bestuur worden uitgesloten, en met twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen binnen het betreffende departement wanneer de toetreding op dit niveau is gebeurd.

De stemming over de uitsluiting is geheim.

HOOFDSTUK IV : DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 27Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit natuurlijke personen, vertegenwoordigers van minimum zes (6) effectieve leden, en waarbij ieder departement vertegenwoordigd wordt door natuurlijke personen, vertegenwoordigers van minimum twee (2) effectieve leden.

Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal effectieve leden.

De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen door de Algemene Vergadering met een bijzondere meerderheid, t.t.z. een gewone meerderheid binnen de Algemene Vergadering en een gewone meerderheid binnen het departement dat zij vertegenwoordigen. De Bestuurders worden verkozen voor een termijn van drie (3) jaar. Ze zijn herkiesbaar.

Uitsluitend personen die verbonden zijn met het effectief lid  bijvoorbeeld in hun hoedanigheid van aandeelhouder, bestuurder, werknemer,... - of die, bij gebreke aan juridische band met het effectief lid, uitdrukkelijk door de Algemene Vergadering warden aanvaard, kunnen als bestuurder worden benoemd.

De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Benoeming, herverkiezing, aftreden en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ter kennis gebracht aan de Griffie van de Rechtbank van Koophandel met het oog op hun publicatie in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het statutaire minimum, blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

De Raad van Bestuur kiest in zijn midden een Voorzitter, tevens voorzitter van een Bureau, en benoemt per overig departement een vice-voorzitter, die tevens voorzitter is van het Bureau van zijn departement.

De Raad van Bestuur kan besluiten het mandaat van Voorzitter meer dan één enkele keer te hernieuwen mits een bijzondere meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen ieder departement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 21

Art. 28 Vergaderingen

De Raad van Bestuur wordt minimum twee (2) keer per jaar bijeengeroepen door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders.

De agenda wordt minstens 1 week voor de datum van de vergadering elektronisch overgemaakt, met dien verstande dat agendapunten nadien nog kunnen worden toegevoegd mits akkoord van de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door haar Voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering respectievelijk voorgezeten door de oudste aanwezige vice-voorzitter, of de oudste onder de aanwezige bestuurders.

Iedere bestuurder mag zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder.

Elke vergadering maakt het voorwerp uit van notulen die worden ondertekend door de Voorzitter van de Raad van Bestuur en de Algemeen Directeur en die worden samengebracht in het notulenboek. De uittreksels die moeten worden overgemaakt en al de andere akten worden geldig ondertekend door hetzij de Voorzitter van de Raad van Bestuur, hetzij de Algemeen Directeur.

Bij afwezigheid van de Voorzitter van de Raad van Bestuur en/of de Algemeen Directeur kunnen twee bestuurders, gezamenlijk optredend, deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 29 Besluitvorming

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders alsook ten minste de helft van de bestuurders van elk departement aanwezig of vertegenwoordigd is.

De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheden uit als college.

Behoudens afwijkende bepalingen in deze statuten, worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen elk departement. Indien een beslissing een welbepaald departement betreft, dient zij te worden genomen met een twee derde meerderheid binnen het betreffende departement. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter van de Raad van Bestuur of de stem van degene die hem vervangt, doorslaggevend. Onthoudingen worden niet mee geteld,

Art. 30 Bevoegdheden - Bevoegheidsdelegatie

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging. De Raad van Bestuur heeft de meest ruime bevoegdheden om te besluiten over alle handelingen of verrichtingen met betrekking tot zijn doel, behalve in aangelegenheden waarvoor de Algemene Vergadering volgens de wet of deze statuten bevoegd is.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken onder zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders, aan de Algemeen Directeur, aan het Directiecomité of zelfs aan een derde persoon.

De Raad van Bestuur benoemt een Algemeen Directeur, binnen of buiten de vereniging, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Hij ondertekent tevens geldig de documenten die ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel moet worden neergelegd.

De Raad van Bestuur kan een penningmeester kiezen en elke andere functie creëren die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De Raad van Bestuur vaardigt het Huishoudelijk Reglement en de bijlagen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. Het Huishoudelijk Reglement en de bijlagen kunnen slechts worden gewijzigd met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen de Raad van Bestuur en de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen elk departement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 31 Algemene vertegenwoordiging

Onverminderd de bijzondere delegaties en de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd ten aanzien van derden, met inbegrip van de akten voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, waarin begrepen de volmachten, hetzij door de Voorzitter van de Raad van Bestuur gezamenlijk optredend met de Algemeen Directeur, hetzij door de Voorzitter van de Raad van Bestuur gezamenlijk optredend met een Vice-voorzitter, hetzij door twee bestuurders gezamenlijk optredend met de Voorzitter van de Raad van Bestuur of met de Algemeen Directeur.

Art. 32 Einde mandaat

Behoudens door verstrijking van de termijn, kan het mandaat van een bestuurder ook een einde nemen door ontslag of door afzetting.

Artikel 32.1  Door vrijwillig ontslag

Elke bestuurder kan op elk moment vrijwillig ontslag nemen uit de Raad van Bestuur.

Het ontslag dient schriftelijk te worden overgemaakt aan de Raad van Bestuur. De aftredende bestuurder

dient geen opzegtermijn in acht te nemen.

Indien door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn en dit ten laatste op de eerstvolgende Algemene Vergadering, een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden :

" wanneer de bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden vermeld in artikel 27 om als bestuurder te worden benoemd; het ontslag wordt geacht in te gaan van zodra de Raad van Bestuur hiervan door het effectief lid schriftelijk op de hoogte werd gesteld,

" wanneer de bestuurder vier maal achtereenvolgens zonder verontschuldiging niet meer is aanwezig geweest op de vergadering van de Raad van Bestuur ; het ontslag wordt geacht onmiddellijk in te gaan na vaststelling van de niet-verschijning door de Raad van Bestuur,

" wanneer een bestuurder in een bepaalde hoedanigheid lid was van de Raad van Bestuur en hij of zij deze hoedanigheid verliest; het ontslag wordt geacht onmiddellijk in te gaan na verlies van deze hoedanigheid en wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Artikel 32.2  Door afzetting

Een bestuurder kan op elk ogenblik worden afgezet door een Algemene Vergadering, hiertoe samengeroepen door de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering beslist met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim.

HOOFDSTUK V : HET DtRECTIECOMITE

Art. 33 Het Directiecomité

De Raad van Bestuur richt een Directiecomité op, bestaande uit de Voorzitter, de Vice-voorzitters en de Algemeen Directeur.

Dit Directiecomité kan door één van haar leden bijeengeroepen worden in hoogdringende gevallen en is tevens bevoegd voor de taken die haar door de Raad van Bestuur zouden zijn overgedragen.

Iedere Vice-voorzitter mag zich laten vertegenwoordigen door een andere Vice-voorzitter.

De beslissingen van het Directiecomité worden genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige

of vertegenwoordigde stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

HOOFDSTUK VI : DE DEPARTEMENTEN

Art. 34 Vorming - werking

De effectieve leden worden gegroepeerd in departementen die uitgevers van editoriale producten met gemeenschappelijke kenmerken groeperen.

De interne werkregels van de verschillende departementen worden verder uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement.

HOOFDSTUK VII : DE BUREAU'S

Art. 35 Samenstelling

Per departement wordt een Bureau georganiseerd. Elk Bureau bestaat uit minimum 3 natuurlijke personen vertegenwoordigers van minimum twee verschillende effectieve leden van het betreffende departement. De effectieve leden van het departement kiezen de natuurlijke perso(o)n(en) die hen zullen vertegenwoordigen in het Bureau van het departement waartoe ze behoren. leder Bureau bepaald het aantal van haar leden en kan soeverein de benoeming van een lid weigeren. De leden van het departement die zetelen in de Raad van Bestuur, zijn automatisch lid van het Bureau van het departement waartoe zij behoren.

Uitsluitend personen die verbonden zijn met het effectief lid  bijvoorbeeld in hun hoedanigheid van aandeelhouder, bestuurder, werknemer,... - of die, bij gebreke aan juridische band met het effectief lid, uitdrukkelijk door het Bureau met een twee derde meerderheid van de effectieve leden van het departement worden aanvaard, kunnen als lid van het Bureau worden benoemd.

De leden van het Bureau benoemen, onder de leden bestuurders die door de Algemene Vergadering werden verkozen, een voorzitter. Die Voorzitter van het Bureau wordt automatisch Vice-voorzitter van de Raad van Bestuur. Het mandaat van de Voorzitter van het Bureau heeft een duurtijd van drie jaar en wordt beëindigd samen met het mandaat van bestuurder. Daarnaast kunnen de leden van het Bureau  binnen of buiten de vereniging - een directeur, een algemeen secretaris of een coördinator aanstellen, wiens bevoegdheden het Bureau zelf bepaalt.

Het mandaat van de leden van de Bureaus is onbezoldigd.

Art. 36 Bevoegdheden

Het Bureau stippelt in de materie die haar departement aanbelangt het beleid uit en legt deze, indien nodig, voor aan de Raad van Bestuur. Het Bureau werkt de specifieke budgetten van het departement uit alsook de verdeelsleutels binnen de leden van het departement en legt deze ter goedkeuring voor aan de Raad van Bestuur. Het Bureau organiseert en coördineert de activiteiten georganiseerd door zijn departement op een autonome wijze.

Art. 37 Vergaderingen

De bureaus vergaderen minimum 4 maal per jaar, op uitnodiging van hun Voorzitter of twee leden van het Bureau. De uitnodiging met agenda wordt minstens een week vooraf elektronisch overgemaakt aan de leden van het bureau.

De vergaderingen worden voorgezeten door de Voorzitter van het Bureau. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door het oudste aanwezige lid. De directeur/algemeen secretarislcodrdinator van het betreffende departement neemt  indien mogelijk  eveneens deel aan de vergaderingen. De Algemeen Directeur wordt permanent uitgenodigd voor aile vergaderingen.

Ieder lid van het Bureau mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 38 Besluitvorming

De Bureaus kunnen slechts geldig beslissen indien de meerderheid van hun leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De Bureaus oefenen hun bevoegdheden uit als college. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter of de stem van degene die hem vervangt, doorslaggevend. Onthoudingen worden niet mee geteld.

Art. 39 Einde mandaat

Het mandaat van een lid van het Bureau kan ook een einde nemen door vrijwillig ontslag of afzetting.

Artikel 39.1  Door vrijwillig ontslag

Elk lid van een Bureau kan op elke moment ontslag nemen uit het bureau.

Het ontslag dient schriftelijk te worden overgemaakt aan de Voorzitter van het Bureau. Het ontslagnemend

lid dient geen opzegtermijn in acht te nemen.

Indien door het ontslag het aantal leden van het Bureau onder het statutair bepaalde minimum valt, wordt het ontslag van het lid opgeschort totdat er na redelijke termijn, en dit ten laatste na één jaar, een vervanger is aangesteld.

Artikel 39.2  Door afzetting

Een lid van een Bureau kan op elk ogenblik door het departement worden afgezet.

Hiertoe wordt een vergadering met alle effectieve leden van het betreffende departement bijeengeroepen. De vergadering beslist met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

HOOFDSTUK VIII : ALGEMENE VERGADERING

Art. 40 Oproeping

De oproeping van de Algemene Vergadering gebeurt per brief of per e-mail met ontvangstbewijs die minstens vijftien dagen vooraf aan de effectieve leden wordt verzonden.

De oproeping bevat datum, plaats en uur van de Algemene Vergadering en vermeldt de agenda.

Iedere vraag die of ieder voorstel dat ten laatste één maand voor de Algemene Vergadering schriftelijk aan de Raad van Bestuur wordt voorgelegd door een effectief lid, wordt, voor zover deze laatste er uitdrukkelijk om verzoekt, op de agenda vermeld.

Art. 41 Gewone Algemene Vergaderingen

De Gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks gehouden op initiatief van de Raad van Bestuur. Ze wordt geldig bijeengeroepen door de Voorzitter of de Algemeen Directeur. Ze wordt gehouden op de laatste vrijdag van de maand mei om 14.00 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats, behalve op zaterdag, op hetzelfde uur.

Art. 42 Buitengewone Algemene Vergaderingen

Buitengewone Algemene Vergaderingen worden bijeengeroepen telkens als het belang van de vereniging zulks vereist, of wanneer één vijfde van de effectieve leden erom vraagt.

In geval van hoogdringendheid kunnen de Voorzitter of twee bestuurders een Buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen binnen een termijn van acht (8) dagen, per aangetekende brief die de reden van de hoogdringendheid en de agenda vermeldt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 43 Deelname

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door, respectievelijk de oudste aanwezige Vice-voorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders.

De toegetreden leden worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering maar hebben geen enkel stemrecht.

De rechtspersonen, leden uitgevers, zullen vertegenwoordigd worden door de personen die door hen worden voorgedragen.

Art. 44 Beraadslagingen - Besluiten

Artikel 44.1 - Aanwezigheidsquorum

De Algemene Vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aantal aanwezige effectieve leden, doch met inachtneming van de aanwezigheid van minimum één lid per departement.

Artikel 44.2 - Stemmenweging

De stemmen worden verdeeld over de leden in functie van de prijs van de diensten vermeld in het artikel 10.2. Per begonnen schijf van 2.500 ê verkrijgt het lid één bijkomende stem. Het bedrag van de schijven kan jaarlijks geïndexeerd worden.

Artikel 44.3 - Besluiten

Tenzij de wetgever of deze statuten in een bijzondere meerderheid voorzien, besluit de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de Voorzitter of diegene die op dat ogenblik de Vergadering voorzit. Onthoudingen worden niet mee geteld.

De effectieve leden kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren.

Over personen kan enkel bij geheime stemming beslist worden.

Artikel 44.4  Bijzondere meerderheid

Wanneer de Algemene Vergadering beraadslaagt over een statutenwijziging of over de uitsluiting van een effectief lid is een aanwezigheidsquorum van twee derde van de effectieve leden vereist. De beslissing wordt genomen met een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, alsook een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen elk departement.

Wanneer de Algemene Vergadering beraadslaagt over een wijziging van het doel van de vereniging of over de ontbinding van de vereniging is een aanwezigheidsquorum van twee derde van de effectieve leden vereist. De beslissing wordt genomen met een vier vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, alsook een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen elk departement.

Indien de Algemene Vergadering beraadslaagt over het jaarlijks budget, dienen de volgende meerderheden in acht te worden genomen :

- meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen met een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen elk departement voor het globale budget,

- meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen met een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen elk departement voor de verdeelsleutel tussen de departementen tot financiering van het globale budget,

- een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen binnen het departement voor de interne verdeling van het budget van het betreffende departement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 45 Exclusieve bevoegdheid

De Algemene Vergadering is ingevolge de wet exclusief bevoegd voor :

" de goedkeuring van de statuten,

" goedkeuring van een wijziging van de statuten,

" de benoeming en afzetting van bestuurders,

" de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van een eventuele bezoldiging,

" het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissaris,

" de goedkeuring van de begroting en de rekeningen,

" de ontbinding van de vereniging,

" de benoeming van de vereffenaars indien de vereniging wordt ontbonden,

" de uitsluiting van een effectief lid,

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Art. 46 Verslagen

Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt. Deze notulen worden ondertekend door de Voorzitter en de Algemeen Directeur en worden samengebracht in het notulenboek. Dit notulenboek kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door hetzij de Voorzitter, hetzij door de Algemeen Directeur, hetzij door twee bestuurders of, bij ontstentenis van dezen, door twee leden van de Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK IX : REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Art. 47

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd.

HOOFDSTUK X : ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 48

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan de Algemene Vergadering slechts tot ontbinding besluiten zoals bepaald in deze statuten.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de voorwaarden van vereffening.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

HOOFDSTUK XI : ALGEMENE BEPALINGEN

Art. 49

Ingeval van strijdigheid tussen de Nederlandstalige en de Franstalige versie, heeft de originele versie  in casu de Nederlandstalige versie  voorrang.

Art. 50

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, is de VZW-wetgeving toepasselijk."

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

"Ontslag van bestuurders - Verkiezing van bestuurders

De Vergadering neemt nota van het einde van de mandaten van mevrouw Alexandra De Preter, van mevrouw Veerle Vromman en van de heer Michel Tubbax.

De Vergadering beslist unaniem tot het benoemen van de volgende personen als Bestuurder, en dit met onmiddellijke ingang en tot het einde van de Gewone Algemene Vergadering die zal gehouden worden in 2013:

Voor het departement CUSTO :

De heer Erik Aeyels, geboren te Bonheiden op 17 mei 1969 en gedomicilieerd Groenstraat 11 te 2880

Bornem ;

Voor het departement OPAb :

De heer Thierry Hugot, geboren te Hénin-Liétard op 10 december 1963 en gedomicilieerd Goudmerellaan 5

te 1640 Sint-Genesius-Rode ;

Voor het departement Febelmag :

De heer Philippe Belpaire, geboren te Sint-Niklaas op 9 maart 1965 en gedomicilieerd Kloosteraprilstraat 13

te 9960 Assenede.

De heer Patrick Van Waeyenberge, die in de Raad van Bestuur het departement Febelmag vertegenwoordigt, zal nu eveneens het departement OPAb vertegenwoordigen.

De Raad van Bestuur is dus uit volgende bestuurders samengesteld:

Departement B2B Press

- De heer Dupuis Xavier

- De heer Montrieux Claude

- De heer Noyez Andy

Departement Custo

- De heer Aeyels Erik

- De heer Libens Michel

Departement Febelmag

- De heer Belpaire Philippe

- De heer Bouckaert Xavier

- De heer Cools Hans

- De heer de Borchgrave Patrick

- De heer De Nolf Hendrik

- De heer De Velder Maurice

- De heer Van Hecke Aimé

- Mevrouw Van Rossem Rosette

- De heer Van Thillo Christian

- De heer Van Waeyenberge Patrick

- De heer Van Wylick Daniel

Departement Free Press

- Mevrouw Barriuso y Fernandez Ines

- De heer Bruneel Jo

- De heer de Cartier d'Yves Bruno

- De heer Philips Paul

Departement OPAb

- De heer Hugot Thierry

- De heer Van Waeyenberge Patrick"

Voor eensluidend uittreksel

Alain Lambrechts

Directeur Generaal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

06/01/2011
ÿþ i MOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte



*11003463*

ill

Réservé

au

Moniteur

belge

g RUXEL .L V

2~ ~12-20

Greffe

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

N° d'entreprise : 409.569.137



Dénomination

(en entier) : The Ppress

(en abrégé) :

Forme juridique : ASBL

Siège : Boulevard Paepsem 22/8, 1070 Anderlecht

Objet de l'acte : P.V. de l'Assemblée Générale du 28/05/2010 : transfert du siège social, Démissions - Nominations Administrateurs et Commissaire-Réviseur

Extrait du procès-verbal de l'Assemblée Générale Ordinaire qui s'est tenue le 28 mai 2010 :

"Démissions d'administrateurs

L'Assemblée Générale prend acte de la fin du mandat des administrateurs suivants :

- Monsieur Christiaens Eric, né à Tongenren le 10 mars 1963 et domicilié de Schaetzengaarde 22 à 3700

Tongeren ;

- Monsieur Maertens Hans, né à Roeselaere le 12 juin 1962 et domicilié Burgmeester Callewaertlaan 6 à

8810 Lichtervelde ;

- Monsieur Malray Christian, né à Baudour le 6 août 1951 et domicilié Chaussée de Stocke] 324 boite 6 à

1150 Woluwé-Saint-Pierre ;

- Madame Raaffels Monique, née à Ekeren le 26 décembre 1957 et domiciliée Frankrijklei 78 à 2000 Antwerpen ;

- Madame Thys Anne, née à Duffel le 20 novembre 1961 et domiciliée Fermerijstraat 7 à 2860 Sint Katelijne Waver,

- Monsieur Verellen Xavier, né à Wilrijk le 22 août 1966 et domicilié Medelaar 80 à 2980 Zoersel

Réélections d'administrateurs

Conformément aux statuts, l'Assemblée Générale décide à l'unanimité des voix présentes et représentées

de réélire les personnes suivantes comme administrateurs pour une période de 3 ans, avec effet immédiat et

jusqu'à la clôture de l'Assemblée Générale Ordinaire qui se tiendra en 2013 :

- Monsieur Bruneel Jo, né à Roeselare le 19 juillet 1951 et domicilié Molenstraat 132 à 8800 Roeselare ;

- Monsieur Cools Hans né à Turnhout le 16 novembre 1967 et domicilié Kloosterstraat 49 à 1840

Londerzeel ;

- Monsieur de Borchgrave Patrick, né à Gand Ie 7 juin 1944 et domicilié Chaussée de Waterloo 777 bte 8,

1180 Bruxelles ;

- Monsieur De Nolf Hendrik, né à Roeselaere le 1er novembre 1949 et domicilié Kasteelhoekstraat 1 à

8800 Rumbeke ;

- Madame De Preter Alexandra, née à Brugge le 27 mars 1962 et domiciliée Hoge Haar 18 à 2970

's Gravenwezel ;

- Monsieur De Velder Maurice, né à Merchtem le 18 juillet 1958 et domicilié Prins Filiplaan, 49 à 8300

Knokke Heist ;

- Monsieur Dupuis Xavier, né à Etterbeek le 5 novembre 1958 et domicilié Chemin d'Odrimont 2 à 1380

Lasne Ohain ;

- Monsieur Libens Michel, né à Sint- Truiden le 28 août 1966 et domicilié à Diestersteenweg 186 à 3850

Nieuwerkerken ;

- Monsieur Montrieux Claude, né à Wilrijk le 22 avril 1961 et domicilié Straateinde 20 à 2240 Versel ;

- Monsieur Noyez Andy, né à leper le 8 avril 1972 et domicilié Gentseleenstraat 4 à 8650 Houthulst ;

- Monsieur Tubbax Michel, né à Leuven Ie 17 janvier 1956 et domicilié Ten Doom 7 à 1852 Grimbergen ;

- Monsieur Van Hecke Aimé, né à Hamme le 13 décembre 1959 et domicilié Werf 8 à 2500 Lier ;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

1%

i`

MOD 2.2

Volet B - Suite

- Madame Van Rossem Rosette, née à Evere le 12 juillet 1946 et domiciliée Avenue Reine Fabiola 14 à 1330 Rixensart ;

- Monsieur Van Thillo Christian, né à Anvers le 25 mars 1962 et domicilié Olmenlaan 4 à 2610 Wilrijk ;

- Monsieur Van Wylick Daniel, né à Léopoldville le 12 août 1955 et domicilié Avenue des Acacias 7 à 1330 Rixensart.

Nominations d'administrateurs

Conformément aux statuts, l'Assemblée Générale décide à l'unanimité des voix présentes et représentées de nommer les personnes suivantes comme administrateurs pour une période de 3 ans, avec effet immédiat et jusqu'à la clôture de l'Assemblée Générale Ordinaire qui se tiendra en 2013 :

- Madame Barriuso y Femandez Ines, née à Schaarbeek le 11 novembre 1977 et domiciliée Helman de Grimberghelaan 15 à 1850 Grimbergen ;

- Monsieur Bouckaert Xavier, né à Senlis le 29 juillet 1975 et domicilié Argendaalstraat 36, 8510 Bellegem ; - Monsieur de Cartier d'Yves Bruno, né à Huy le 22 octobre 1958 et domicilié Kiewitstraat 35 à 3070 Kortenberg ;

- Monsieur Philips Paul, né à Bilzen le 2 février 1971 et domicilié Oude Kuringerbaan 75 à 3500 Hasselt ; - Monsieur Van Waeyenberge Patrick, né à Wilrijk le 7 octobre 1971 et domicilié Anderlechtsestraat 185 bte 5 à 1000 Bruxelles ;

- Madame Vromman Veerle, née à Tielt le 3 juin 1963 et domiciliée Schoofland 11 à 9120 Beveren.

Le conseil d'administration est donc composé des personnes suivantes :

Département B2B Press :

-Monsieur Dupuis Xavier

-Monsieur Montrieux Claude

-Monsieur Noyez Andy

Département Custo :

-Monsieur Libens Michel

-Madame Vromman Veerle

Département Febelmag :

-Monsieur Bouckaert Xavier

-Monsieur Cools Hans

-Monsieur de Borchgrave Patrick

-Monsieur De Nolf Hendrik

-Madame De Preter Alexandra

-Monsieur De Velder Maurice

-Monsieur Tubbax Michel

-Monsieur Van Hecke Aimé

-Madame Van Rossem Rosette

-Monsieur Van Waeyenberge Patrick

-Monsieur Van Wylick Daniel

-Monsieur Van Thillo Christian

Département Free Press :

-Madame Barriuso y Femandez Ines

-Monsieur Bruneel Jo

-Monsieur de Cartier d'Yves Bruno

-Monsieur Philips Paul

Nomination Commissaire-Réviseur

Conformément aux statuts, la sccrl RSM InterAudit Belgium, Chaussée de Waterloo 1151 à 1180 Bruxelles, représentée par M. Thierry Dupont, est nommée en qualité de Commissaire pour un mandat de 3 ans, avec effet immédiat et jusqu'à la clôture de l'Assemblée Générale Ordinaire qui se tiendra en 2013.

Transfert du siège social

L'Assemblée Générale décide à l'unanimité des membres présents ou représentés de déplacer le siège

social de The Ppress vers The Egg, Rue Bara 175 à 1070 Anderlecht et ce avec effet immédiat."

Pour copie conforme,

Alain Lambrechts

Directeur Général

..

"Réservé

aq.

, Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

06/01/2011
ÿþMOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

(Me

Réservé 1111111.111,1M1311j11)111 II 28 -12-26S

au 13R '71 LE.S

Moniteur Greffe

belge









N° d'entreprise : 409.569.137

Dénomination

(en entier) : The Ppress

(en abrégé) :

Forme juridique : ASBL

Siège : Rue Bara 175, 1070 Anderlecht

Objet de l'acte : P.V. du Conseil d'Administration du 0910912010 : Prolongation du mandat du Président du Conseil d'Administration

Extrait du procès-verbal du Conseil d'Administration qui s'est tenu le 9 septembre 2010 : "ELECTION DU PRÉSIDENT DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

Patrick de Borchgrave est réélu Président pour une période de trois ans s'achevant à la fin du premier Conseil d'Administration suivant l'Assemblée Générale Ordinaire devant se tenir en 2013."

Pour copie conforme,

Alain Lambrechts

Directeur Général

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à regard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

02/04/2015
ÿþ~ MbD 2.2

r.' In de billagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsba

n rgek:gurontrrangen op

2 3 b~ ~ "~ 2015

ter griffie van d8 ~~ry ' ,rv

rechtbank r -~Gi,~?~ rC~ot~~;~a nk var, k~~-.h.

~ ~ s~~l_ ..~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0409.569.137

Benaming

(voluit) : The Ppress

(verkort) :

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Barastraat 175, 1070 Anderlecht

Onderwerp akte : Ontslag bestuurders Verkiezing bestuurders

Uittreksel van de vergadering van de Algemene Vergadering van 30 mei 2014

Ontslag bestuurders

De Vergadering neemt nota van de beëindiging van de mandaten van de volgende bestuurders

-Dhr. Koen Denolf (Custo)

-Dhr. Jacques Recourdon (Febelmag)

-Dhr. Aimé Van Hecke (Febelmag)

-Dhr. Jo Bruneel (Free Press)

-Dhr. Paul Philips (Free Press)

-Dhr. Bert Marievoet (OPPAb)

Verkiezing bestuurders

De Algemene Vergadering beslist de volgende personen te benoemen ais bestuurder, met onmiddellijke ingang en eindigend na sluiting van de Gewone Algemene Vergadering te houden in het jaar 2016 :

Voor het departement Custo

Dhr. Pieter Vereertbrugghen (Cypres), geboren te Opwijk op 5 september 1954, gedomicilieerd

Koetsweg 120 te 3010 Kessel-Lo

Voor het departement Febelmag :

- Mevr. Karen Hellemans (Sanoma Media), geboren te Lier op 14 augustus 1975, gedomicilieerd Generaal Lemanstraat 18 te 3500 Hasselt ;

- Mevr. Christel Van Gils (Sanoma Media), geboren te Deurne op 6 mei 1963, gedomicilieerd Jozef Verbovenlei 28 te 2100 Deurne ;

Voor het departement Free Press :

- Dhr. Quentin Gemoets (L'Avenir Advertising), geboren te Ukkel op 14 december 1966, gedomicilieerd Route du poteau 1 te 6960 Manhay ;

- Mevr. Monique Raaffels (Mass Transit Media), geboren te Ekeren le 26 december 1957, gedomicilieerd Frankrijklei 78 te 2000 Antwerpen ;

Dhr. Eric Schonbrodt (Groupe Vlan), geboren te Chênée op 22 december 1972, gedomicilieerd Clos de l'Hermitage 27 te 4600 Visé ;

Dhr. Ludovicus Wynants (Roulade Media Group), geboren te Lier op 25 december 1959, gedomicilieerd Schapendries 6 te 2160 Wommelgem.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

phr. Bart De Proost, al bestuurder voor Febelmag, wordt eveneens bestuurder voor het departement OPPAb.

De Raad van Bestuur bestaat dus uit de volgende personen:

B2B Press

Andy Noyez (PMG) - Voorzitter

Serge De Schryver (Marcom World)

Miranda Keuters (Roularta B2B Media)

Custo

Riemer Vanden Berghe (Head Office) - Voorzitter

Pieter Vereertbrugghen (Cypres)

Michel Libens (Propaganda)

Febelmag

Hans Cools (Sanoma) - Voorzitter

Philippe Belpaire (Roularta Media Group)

Rudy Bertels (de Persgroep Publishing)

Xavier Bouckaert (Roularta Media Group)

Rik De Nolf (Roularta Media Group)

Bart De Proost (de Persgroep Publishing)

Maurice De Velder (Think Media)

Christine Festjens (Sanoma Media)

Karen Hellemans (Sanoma Media)

Chantai Janssens (Humo)

Tanguy Rousseaux (ProduPress)

Chris Van Gils (Sanoma Media)

Daniel Van Wylick (Rossel & Cie)

Free Press

Bruno de Cartier (Corelio)

Quentin Gemoets (L'Avenir Advertising)

Monique Raaffels (Mass Transit Media)

Eric Schonbrodt (Groupe Vlan)

Luk Wynants (Roularta Media Group)

OPPAb

Thierry Hugot (Rossel & Cie) - Voorzitter

Bart De Proost (de Persgroep Publishing)

r

Luik B -''ervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/04/2015
ÿþM0D 2.2

11, Copie à publier aux annexes du Moniteur belge

après dépôt de-d'acte

n

rgelegd/vntvangerl `,..

2 3 1.1MI 2015

ter griffie van de N%ck ndsta': _"..: rechtbank van konph dci

Réservé

au

Moniteu

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

W d'entreprise : 0409.569,137

Dénomination

(en entier) : The Ppress

(en abrégé) :

Forme juridtque : Asbl

siège : Rue Bara 75 à 1070 Anderlecht

Objet de l'acte : Démission d'administrateurs - Nomination d'administrateurs

Extrait du proces-verbal de l'Assemblée Générale du 30 mai 2014

Démission d'administrateurs

L'Assemblée Générale prend acte de la fin du mandat des administrateurs suivants ;

-Monsieur Koen Denoif (Custo)

-Monsieur Jacques Recourdon (Febelmag) -Monsieur Aimé Van Hecke (Febelmag) -Monsieur Jo Bruneel (Free Press) -Monsieur Paul Philips (Free Press)

-Monsieur Bert Marievoet (OPPAb)

Nomination d'administrateurs

L'Assemblée Générale décide de nommer les personnes suivantes en tant qu'administrateur, et ce avec effet immédiat et jusqu'à fa clôture de l'Assemblée Générale Ordinaire qui se tiendra en 2016

Pour le département Custo

-Monsieur Pieter Vereertbrugghen (Cypres), né à Opwijk le 5 septembre 1954 et domicilié Koetsweg 120 à

3010 Kessel-Lo ;

Pour le département Febelmag

-Madame Karen Hellemans (Sanoma Media), née à Lier Ie 14 août 1975 et domiciliée Generaal

Lemanstraat 18 à 3500 Hasselt ;

-Madame Christel Van Gils (Sanoma Media), née à Deurne le 6 mai 1963 et domiciliée Jozef Verbovenlei 28 à 2100 Deume ;

Pour le département Free Press :

-Monsieur Quentin Gemoets (L'Avenir Advertising), né à Uccle le 14 décembre 1966 et domicilié Route du Poteau 1 à 6960 Manhay ;

-Madame Monique Raaffels (Mass Transit Media), née à Ekeren le 26 décembre 1957 et domiciliée Frankrijklei 78 à 2000 Antwerpen

-Monsieur Eric Schonbrodt (Groupe Vian), né à Chênée le 22 décembre 1972 et domicilié Clos de 1'Hermitage 27 à 4600 Visé ;

MOD 2,2

Valet B - Suite

-Monsieur Ludovicus Wynants (Roularta Media Group), né à Lier le 25 décembre 1959 et domicilié Schapendries 6 à 2160 Wommelgem.

Par ailleurs, Monsieur Bart De Proost, déjà administrateur pour Febelmag, devient également administrateur pour le département OPPAb.

Le conseil d'administration est donc composé des personnes suivantes :

B2B Press

Andy Noyez (PMG) - Président

Serge De Schryver (Marcom World)

Miranda Keuters (Roularta B2B Media)

Custo

Riemer Vanden Berghe (Head Office) - Président

Pieter Vereertbrugghen (Cypres)

Michel Libens (Propaganda)

Febelmag

Hans Cools (Sanoma) - Président

Philippe Belpaire (Roularta Media Group)

Rudy Bertels (de Persgroep Publishing)

Xavier Bouckaert (Roularta Media Group)

Rik De Wolf (Roularta Media Group)

Bart De Proost (de Persgroep Publishing)

Maurice De Velder (Think Media)

Christine Festjens (Sanoma Media)

Karen Hellemans (Sanoma Media)

Chantal Janssens (Humo)

Tanguy Rousseaux (ProduPress)

Chris Van Gils (Sanoma Media)

Daniel Van Wylick (Rossel & Cie)

Free Press

Bruno de Cartier (Corelio)

Quentin Gemoets (L'Avenir Advertising)

Monique Raaffels (Mass Transit Media)

Eric Schonbrodt (Groupe Vlan)

Luk Wynants (Roularta Media Group)

OPPAb

Thierry Hugot (Rossel & Cie) - Président

Bart De Proost (de Persgroep Publishing)

r

Réservé

au

Moniteur

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Méntitianeesau#daldemiéèlepag§Etldihvkitriete : A%iureetbo Ndrmeetagrasli3átduintétrtsriatin¢urentttatibauittedg7nseanee3autldewesaunges fflAn jDAauulridderepreteat>tFChaa eneltiap f daFdntiidittiaroaaagAigaeffletvlcddagi5sss

Mi+QTAMS NQUIrPéeleltiee

Coordonnées
THE PPRESS

Adresse
RUE BARA 175 1070 BRUXELLES

Code postal : 1070
Localité : ANDERLECHT
Commune : ANDERLECHT
Région : Région de Bruxelles-Capitale