UKRANIAN INSTITUTE FOR STRATEGIES OF GLOBAL DEVELOPMENT AND ADAPTATION

Association sans but lucratif


Dénomination : UKRANIAN INSTITUTE FOR STRATEGIES OF GLOBAL DEVELOPMENT AND ADAPTATION
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.667.181

Publication

16/02/2015
ÿþà

{

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MQO22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

n -rlccgdlontvar- .,- on

~ 4 FEB. 2015

` * gftefie van de Nee,72rbrdctalige

Griffie

_ y .;;:" , le vaQGke~npf-t rit -.i ' n'ssei

i1111M1M111111

Ondernemingsnr: osa. 6G " .4e4

Benaming

(voluit) : Ukranian Institute for Strategies of Global Development and

Adaptation

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Rond Punt Schuman 6, bus 5, 1040 Brussel

Onderwerp akte : Oprichting - Statuten

Oprichtende Leden:

De heer Oleksandr Bilokobylskyi, filosoof, geboren te Makeyevka, Donetsk, Ukraine op 4 juni 1971, met

woonst aan de Botanikal Street. 7, apt, 2019, Donetsk, Ukraïne.

De heer Viktor Levytskyy, filosoof, geboren te Brianka, Luhansk, Ukraine, op 26 september 1982, met

woonst aan de Kuybysheva straat 186, apt. 29, Donetsk, Ukraïne

De heer Ruslan Khalikov, filosoof, geboren te Donetsk, Donetsk, Ukraïne, op 23 januari 1987 met woonst

aan de Novokuznetskayastraat 20, apt. 2, Donetsk, Ukraïne.

Statuten:

Titel 1.  Benaming - maatschappelijke zetel - duur

Art. 1, De Vereniging wordt genoemd Ukranian Institute for Strategies of Global Development and;

Adaptation, Vereniging zonder Winstoogmerk.

Art, 2. Haar maatschappelijke zetel is steeds gevestigd op het grondgebied van de Stad Brussel binnen het

gerechtelijke arrondissement Brussel. De Vereniging is gevestigd te Rond Punt Schuman 6, bus 5, 1040,

Brussel,

Alle briefwisseling wordt bezorgd op het adres van haar zetel.

De zetel van de Vereniging kan worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur naar iedere plaats,

binnen het arrondissement, De Algemene Vergadering zal dan de wijziging bekrachtigen op haar eerst

volgende vergadering.

De Vereniging kan administratieve zetels of bijkantoren oprichten in het buitenland,

Art. 3. De Vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 2.- Doel

Art, 4. Doel van de vereniging

De Vereniging heeft tot doel de bevordering van de vrede in Oekraïne door het faciliteren en organiseren

van onderzoek, wetenschappelijke studies en publiek debat en door de promotie van Oekraïense economische.

en culturele activiteiten in Beigië. De Vereniging zal zich ontwikkelen en organiseren als een

onderzoekscentrum en belangenvereniging ter bevordering van de vrede, culturele, maatschappelijke en economische uitdraging van Oekraïne in België en West-Europa.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW warden verwezenlijkt behoren' ondermeer

(1) het organiseren, uitvoeren en laten uitvoeren van studies en projecten

(2) het organiseren van conferenties, seminaries en publiciteit

(3) lobbying en netwerking

(4) aile andere handelingen en rechtshandelingen ter realisatie van haar doel, de bevordering en bekendheid van Oekraïne.

De VZW mag alle handelingen en rechtshandelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan activa verwerven en beheren noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

De vereniging drijft, tenzij ten occasionele titel binnen de wettelijke grenzen met uitsluitende besteding van; de opbrengsten van het doel van de vereniging, geen nijverheids-, handels of winstgevende activiteiten ent beoogt niet enig stoffelijk voordeel aan haar leden te verschaffen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

5i> MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge Titel 3. - Leden

Art. 5. De Vereniging telt Werkende en Toegetreden Leden.

5.1. De Werkende Leden worden in fine van de Statuten vermeld. leder natuurlijk persoon of rechtspersoon kan zich schriftelijk kandidaat stellen als Werkende vennoot, op voorwaarde dat de kandidaat meerderjarig is, lidmaatschap betaalt en betrokken is bij de realisatie van het doel tenzij de Algemene Vergadering anders beslist en de Statuten en doelstelling onderschrijft alsook ieder ander intern reglement.

Binnen de maand van de publicatie van de statuten in het Belgisch Staatsblad wordt ter griffie van de rechtbank van het arrondissement een lijst neergelegd met de Werkende Leden (rijksregisternummer, naam, voornaam, woonplaats, nationaliteit) en onder vocrbehoud van jaarlijkse wijziging. Eenieder kan deze lijst ook kosteloos inkijken op de zetel van de vereniging.

5.2. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstelling van de Vereniging ondersteunt, het lidgeld betaalt en de voorwaarden van het intern reglement onderschrijft en beantwoordt is toegetreden lid van de Vereniging.

De raad van Bestuur delibereert over de toetreding van een kandidaat lid.

Art. 6. Toelating der Leden

6.1. De kandidaten die voldoen aan de voorwaarden omschreven in artikel 5.1. én aanvaard worden door de Algemene Vergadering worden Werkend Lid.

Het verzoek tot toelating geschiedt door een gewoon schrijven aan het secretariaat en door de betaling van het lidgeld van maximaal 1000,- euro, tenzij de Algemene Vergadering er anders over beslist. Deze schriftelijke aanvraag geldt als instemming en akkoord met de statuten en het doel van de Vereniging. Aanvaarding van de statuten sluit ook de aanvaarding in van de huishoudelijke reglementen en verleent hen enkel de rechten en plichten omschreven in de statuten.

6.2. Als toegetreden Lid wordt eenieder toegelaten die ais zodanig door de Raad van Bestuur wordt erkend, zonder mogelijkheid van verhaal.

Het verzoek tot toelating geschiedt door de terugzending van de aansluitingsformulieren en betaling van het lidgeld vastgesteld door de Raad van Bestuur. De enkelvoudige terugzending van de aansluitingsformulieren geldt ais instemming en akkoord met de statuten en het doel van de Vereniging. Aanvaarding van de statuten sluit ook de aanvaarding in van de huishoudelijke reglementen en verleent hen enkel de rechten en plichten omschreven in de statuten. Toetreding als Toegelaten Lid houdt geen stemrecht in, in de Algemene Vergadering of welk orgaan ook.

Art. 7. Ontslag

Elk lid kan te allen tijde uit de Vereniging treden zonder dat de eventueel al betaalde bijdrage hem of haar terug verschuldigd is, Het ontslag wordt de Raad van Bestuur ter Kennis gebracht.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege in geval van overlijden, faillissement of onbekwaamheid, tijdelijke dan wel definitieve.

7.1. Men verliest daarenboven het lidmaatschap als Werkend Lid door ontslag of uitsluiting. Een werkend lid kan steeds ontslag nemen bij aangetekende brief aan de secretaris of verklaring in de Algemene Vergadering, vastgesteld in de notulen.

Behoudens andersluidende termen wordt het ontslag geacht in te gaan een maand na schrijven of Algemene Vergadering.

7.2. Het Lidmaatschap van een Werkend Lid dat geen bijdrage betaalt voor het lopende jaar binnen een door de algemene Vergadering gestelde termijn, wordt opgeschort bij schriftelijke aanmaning tot regularisatie en bij gebreke daaraan binnen de maand te voldoen, geacht ontslag te nemen. De Algemene Vergadering kan besluiten tot aanvaarding van dat ontslag of het weigeren.

De Algemene Vergadering kan besluiten tot uitsluiting van een Werkend Lid op voorstel van de raad van Bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van de Werkende Leden. Opgave van de reden is niet vereist.

De Algemene Vergadering kan deze bevoegdheden delegeren aan de Raad van Bestuur in zaken waarin een lid handelt in strijd met de statuten, de wetten (in het bijzonder de wetgeving op de auteursrechten) cf de interne reglementen. Wanneer een Lid geen gevolg geeft aan een oproeping van de Raad van Bestuur tot naleving van deze statuten, wetten (in het bijzonder de wetgeving op de auteursrechten) of de interne reglementen betekent dit steeds van rechtswege uitsluiting.

Uittredende en uitgesloten Leden en hun rechtverkrijgenden kunnen nooit aanspraak maken op het vermogen van de vereniging noch teruggave vorderen van de gestorte bijdragen of aanbrengsten.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid nadien inzage, mededeling of afschrift van de rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen.

7.3. Een tcegetreden Lid wordt geacht ontslag te nemen wanneer de bijdrage niet is betaald. Elk lid kan zich bovendien terugtrekken bij middel van eenvoudig schrijven aan de Secretaris. Men verliest daarenboven het lidmaatschap als toegetreden lid onder de voorwaarden bepaald in artikel 7.1 en 7.1 en op beslissing van de Raad van Bestuur.

Titel 4. Bijdragen

Art. 8. De door de Leden verschuldigde bijdragen wordt vastgelegd bij Algemene Vergadering met een maximum van 1000,- euro. De bijdrage is opeisbaar binnen de tien dagen na bekendmaking door de Raad van Bestuur aan de Leden.

Titel 5. Algemene Vergadering

Art. 9. De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit aile Werkende Leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de algemene Vergadering. Van rechtswege is dit de Voorzitter van de raad van Bestuur of bij ontstentenis de Ondervoorzitter of de oudste aanwezige bestuurder.

g MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen met en na toestemming van de Voorzitter.

De Voorzitter zit de vergaderingen voor en doet de besluiten van de Algemene vergadering uitvoeren.

ondertekent acte akten, processen verbaal, notulen en aile andere stukken samen met een andere dignitaris hetzij de Secretaris voor de administratieve en legale stukken hetzij de Penningmeester voor de financiële stukken. De Voorzitter draagt zorg voor de bijeenroeping van de Vergadering.

De Secretaris is belast met de goede gang van zaken tijdens de vergadering en in verband met de wettelijke publicatievereisten van beslissingen of neerlegging van documenten bij officiële instanties. De Secretaris stelt de verslagen van de Algemene Vergadering en van de raad van Bestuur op en houdt deze verslagen bij in een speciaal register. Hij ziet erop toe dat deze verslagen voorzien zijn van de reglementaire handtekeningen. De secretaris houdt de verslagen en documenten bij van de vereniging. Hij ondertekent en verstuurt de oproepingen en stelt de briefwisseling op.

Art. 10. De Algemene Vergadering vertegenwoordigt aile leden. Haar besluiten gelden tevens ten aanzien van de afwezige Leden of de zich van stemming onthouden leden.

Zij beraadslaagt en besluit in alle zaken die de vereniging aanbelangen en niet tot de specifieke of residuaire bevoegdheid van de Raad van bestuur behoren.

De Algemene Vergadering kan alle bevoegdheden aan de raad van Bestuur overdragen met uitzondering van de wijziging van de statuten, benoeming en ontslag van bestuurders, goedkeuringen van begrotingen en rekeningen, uitsluitingen van leden en de vrijwillige ontbinding en vereffening,

Art. 11. Alle Werkende Leden worden samen uitgenodigd op de Algemene Vergadering door de Voorzitter van de algemene Vergadering bij gewoon schrijven minstens acht dagen voor de vergadering op het adres opgegeven door het lid aan de secretaris. leder Werkend Lid heelt enkelvoudig stemrecht en kan bij afwezigheid een schriftelijk volmacht geven aan één of ander stemgerechtigd lid. Elk aanwezig iid kan slechts één bijkomende gevolmachtigde stem vertegenwoordigen,

De Algemene Vergadering wordt gehouden op de plaats vermeld in de uitnodiging. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd. Zij komt minstens éénmaal per jaar samen in het eerste kwartaal,

Art. 12, Een buitengewone Algemene Vergadering kan samengeroepen worden wanneer een vijfde van de werkende leden erom verzoekt of wanneer de Voorzitter wegens hoogdringendheid dit nodig acht,

Art. 13. De Werkende Leden hebben op de Algemene Vergadering gelijk enkelvoudig stemrecht.

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid. Er is een aanwezigheidsquorum nodig van de helft van de Werkende Leden. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend. Een twee derde meerderheid is echter vereist voor de wijziging van de statuten, Zo dit niet wordt gehaald wordt hetzelfde agenda punt op een volgende vergadering gesteld waarna bij afwezigheid van aanwezigheidsquorum en gekwalificeerde meerderheid het punt is afgewezen.

Art. 14, De Algemene Vergadering kan enkel beslissingen nemen over de punten op de agenda behoudens bij unanimiteit van de aanwezige Leden op de Vergadering. leder lid kan een agendapunt inschrijven bij eenvoudige melding aan de Secretaris.

Art. 15, De besluiten van de Algemene Vergadering worden genotuleerd en ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris of door alle leden.

Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar aile leden er zonder verplaatsing inzage kunnen nemen.

Titel 6.  Raad van Bestuur

Art. 16. De Vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur die minstens uit drie leden en maximaal uit twaalf leden bestaat en die benoemd en herroepbaar zijn door de Algemene Vergadering en gekozen worden onder de Werkende Leden. Het mandaat duurt drie jaar en is herbenoembaar.

Art. 17. De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden de verschillende functies vermeld in het intern reglement doch alleszins de Voorzitter en ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester. Elk bestuurslid kan zich voor een mandaat kandidaat stellen. Deze vormen samen het bestuurscomité. De leden van het bestuurscomité hebben macht van handtekening. Zij oefenen alle bevoegdheden uit van dagelijks bestuur dewelke zij eveneens kunnen delegeren aan een gedelegeerd bestuurder. Hun mandaat is kosteloos. De bestuurskosten worden echter vergoed.

Art, 18, De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter zoveel als het belang van de Vereniging het vereist. De Raad van Bestuur vergadert eveneens op verzoek van twee bestuurders.

De vergadering van de Raad van Bestuur wordt gehouden op de zetel van de vereniging of iedere andere plaats aangeduid in de oproeping.

De vergadering kan slechts geldig vergaderen indien minstens de helft van de van de Bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend. Van elke vergadering wordt door de Secretaris notulen opgetekend en bijgehouden. Deze worden getekend door de Voorzitter en de Secretaris of aile aanwezigen.

De notulen worden bewaard in een register toegankelijk voor alle Werkende Leden.

Bij hoogdringendheid kunnen ook besluiten genomen worden bij eenvoudige elektronische drager.

Indien een Bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belangenconflict heeft, moet hij zich onthouden. Hij meldt dit aan de secretaris of de Voorzitter en verwijdert zich van de beraadslaging en stemming waarop dat punt betrekking heeft.

Art, 19, De raad van Bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de Vereniging te beheren, te besturen en te vertegenwoordigen.

De Raad kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle andere machten en bevoegdheden uit de wet of de reglementen, alle akten en contracten stellen en afsluiten, minnelijke schikkingen treffen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen of verkopen, leningen afsluiten,

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

huurcontracten sluiten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aan aile rechten verzaken, alle

machten verlenen aan de door de raad aangeduide mandatarissen, de vereniging in rechte vertegenwoordigen

zowel als eiser ais verweerder. Alle sommen en waarden innen, bewaring geven, rekeningen openen, aile

geldelijke verrichten stellen betalingen verrichten, poststukken innen en dergelijke meer. De raad stelt eveneens

de vergoedingen en bezoldigen vast aan personeelsleden, dienstverleners en leveranciers.

De benoeming van de leden van de raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt

door neerlegging ter griffie van de rechtbank van Koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd voor

publicatie in het Belgisch Staatsbiad.

De Penningmeester houdt een dubbele boekhouding bij die voldoet aan de Wet op de Jaarrekeningen.

Art, 20. De Bestuurders nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op

zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Ze zijn echter wel verantwoordelijk

voor het stellen van handelingen of rechtshandelingen die strijdig zijn met de statuten of de interne

reglementen.

Art, 21. De Raad van Bestuur bereidt de werkzaamheden van de algemene Vergadering voor,

Titel 7, - Reglement van inwendige orde

Art, 22, Een reglement van inwendige orde zal door de raad van Bestuur worden goedgekeurd en

voorgelegd aan de algemene vergadering.

Wijzigingen kunnen met een eenvoudige meerderheid van stemmen aangebracht worden.

Titel 8. - Diverse bepalingen

Artikel 23. Het dienstjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december. Voor het eerste jaar kan de

Raad van Bestuur een verlengd dienstjaar vastleggen.

Artikel 24. De Vereniging zal haar inkomsten werven uit lidgelden, steungelden, subsidies, sponsoring en

reclame, de opbrengst van haar activiteiten en op welke wijze ook door de wet toegelaten.

Art. 25. De rekeningen van de afgelopen dienstjaren en de budgettering voor het komende dienstjaar zullen

telkens aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd in het eerste kwartaal tenzij de Raad

van Bestuur hierover anders beslist.

Art. 26, Bij de ontbinding stelt de Algemene vergadering één of meer vereffenaars aan, bepaalt hun

machten alsook de bestemming van het netto-actief van het maatschappelijk bezit.

Titel 9. - Overgangsbepalingen Art. 27.

De algemene Vergadering heeft heden tot bestuurder verkozen;

De heer Viktor Levytskyy

De heer Oleksandr Bilokobylskyi

Worden benoemd als dagelijks bestuurder:

De heer Viktor Levytskyy, voorzitter van de raad van beheer

De heer Oleksandr Bilokobylskyi, secretaris en ondervoorzitter van de raad van beheer

De heer Ruslan Khalikov, penningmeester

Brussel, 22 januari 2015

Francis de Clippele, lasthebber

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
UKRANIAN INSTITUTE FOR STRATEGIES OF GLOBAL …

Adresse
ROND PUNT SCHUMAN 6, BUS 5 1040 BRUSSEL

Code postal : 1040
Localité : ETTERBEEK
Commune : ETTERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale