UNIZO-INTERNATIONAAL

Association sans but lucratif


Dénomination : UNIZO-INTERNATIONAAL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 436.013.218

Publication

03/09/2014
ÿþ Moa 22

In de bijlagen bij het Belgischtaf e é beend

te maken kopie

na neerlegging van de akte ter gri d ger o

"

*1A16 655

2 5 AU6, 2014

ter griffie van de Nederlandstalige

rechtbank van koophandel Brussel

Griffie

Ondernemingsnr : 0436.013.218

Benaming

(voluit) : UNIZO Internationaal

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Willebroekkaal 37 -1000 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur

Op de Algemene Vergadering van UNIZO-Intemationaal vzw, van 23/06/2014 werden volgende beslissingen genomen met betrekking tot de samenstelling van de Raad van Bestuur:

Werden ontslagen als

- de heer Karl Verlinden; Rijksweg 9; 2880 Bomem

- de heer Dirk Dupont; t Hoge 98; 8500 Kortrijk

Werden benoemd als lid:

- mevrouw Ann Vancoillie; Schipdonkstraat 27; 9800 Bachte

- de heer Dirk Van der Stede; Vlaschaard 61; 8501 Heule-Kortrijk

De Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur van UNIZO-Intemationaal hebben aangeduid als:

Voorzitter: Ann Vancoillie

Ondervoorzitter: Dirk Van der Stede

De samenstelling van de Raad van bestuur is samengesteld als volgt:

EYSENBRANDTS Danny, Sint-Jobsteenweg 81, 2970 Schilde

KOOKEN Gijs, Vifquinstraat 61, 1030 Schaarbeek

SAP Jan, Jan-Baptist Guinardstraat7, 9000 Gent

VAN EETVELT Karel, Klein Mechelen 38A, 2880 Bomem

VANCOILLIE Ann, Schipdonkstraat 27, 9800 Bachte

VAN DER STEDE Dirk, Vlaschaard 61, 8501 Heule-Kortrijk

Namens UNIZO-Intemationaal VZW

Gijs Kooken

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

15/02/2013
ÿþ MOD 2.2

L (= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

Griffie° 5 FEB 2013

*13028410*

Vo beho

aan

Belg Staat

Ondernemingsnr : 0436.013.218

Benaming

(voluit) : UNIZO Internationaal

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 5'r 1000 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging statuten

De Algemene Vergadering van V.Z.W. "UNIZO Internationaal" is statutair samengekomen op 20/12/2012 en heeft de statuten als volgt gewijzigd. Deze wijziging wijzigt de statuten zoals gepubliceerd op 03/08/2011.

HUIDIG ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Brussel, op het volgende adres: Spastraat 8, 1000 Brussel, gelegen in het gerechtelijk arondissement Brussel. Het secretariaat is gevestigd op het volgende adres: Lange Steenstraat 10, 8500 Kortrijk. Het secretariaatsadres kan ook gelden als facturatie-adres. Hij kan bij beslissing van de Algemene Vergadering overgebracht worden naar een andere plaats binnen de Brusselse agglomeratie.

NIEUW ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Brussel, op het volgende adres: Willebroekkaai 37, 1000 Brussel, gelegen in het gerechtelijk arondissement Brussel. Het secretariaat is gevestigd op het volgende adres: Lekkerbeetstraat 2, 8500 Kortrijk. Het secretariaatsadres kan ook golden ais facturatie-adres. Hij kan bij beslissing van de Algemene Vergadering overgebracht worden naar een andere plaats binnen de Brusselse agglomeratie.

Namens UNIZO Internationaal vzw

Gijs KOOKEN

Secretaris

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

03/08/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden aan het Belgisch 5taatsble BRUSSEL

11120315+

1111

2 2 JUL 2011

Griffie



Ondernemingsnr : 0436.013.218

Benaming

(voluit) : UNIZO-Internationaal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2011- Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Spastraat 8, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Aanpassing van statuten

De Algemene Vergadering van V.Z.W. "UNIZO Internationaal" is statutair samengekomen op 17/06/2011 en

heeft de statuten als volgt gewijzigd. Deze wijziging wijzigt de statuten zoals gepubliceerd op 06/08/2008.

TITEL I BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1

De vereniging wordt genoemd: "UNIZO-Internationaal", v.z.w., genaamd in het Frans en het Engels "UNIZO

International" (v.z.w.).

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Brussel, op het volgende adres: Spastraat 8, 1000 Brussel, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel. Het secretariaat is gevestigd op het volgende adres: Lange Steenstraat 10, 8500 Kortrijk. Het secretariaatsadres kan ook gelden als facturatie-adres. Hij kan bij beslissing van de Algemene Vergadering overgebracht worden naar een andere plaats binnen de Brusselse agglomeratie.

Artikel 3

De vereniging is onafhankelijk en sluit zich aan bij de Unie van Zelfstandige Ondernemers, afgekort UNIZO,

V.Z.W. met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Spastraat 8 (hierna verder genoemd ais "UNIZO") en aanvaardt de statuten, beslissingen en richtlijnen van deze vereniging.

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel kleine en middelgrote ondememingen vorming, informatie, voorlichting en begeleiding te verschaffen met betrekking tot de Europese eenmaking en met betrekking tot de marktsituatie, en handelsreglementering zowel binnen als buiten de Europese gemeenschap. Kortom de vereniging heeft tot doel kleine en middelgrote ondernemingen bij te staan in hun ontwikkeling binnen een internationale marktomgeving. Hiertoe worden de diensten aangeboden in het kader van andere netwerken en programma's van de Europese Commissie, de internationale werking van UNIZO, Unie van Zelfstandige Ondernemers. UNIZO-Internationaal zal ook bijdragen tot versterking van gelijkaardige organisaties in het buitenland.

De vereniging mag aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan onder meer haar medewerking verlenen en belangstellen in elke gelijkaardig doel als het hare. Zo kan zij voor het realiseren van haar doelstellingen deelnemen aan programma's van internationale, Europese, federale en gewestelijke instellingen en overheden. De vereniging mag tot het bereiken van haar doelstellingen met uitsluiting van elke winstbejag, bijdragen, vergoedingen en subsidies innen om haar kosten en onkosten te dekken.

Artikel 5

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde ontbonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL Il LEDEN

Artikel 6

De vereniging telt minstens vier leden. Het maximum aantal leden is onbeperkt. De Raad van Bestuur

beslist soeverein over de toelating van nieuwe leden.

Artikel 7

Aan elk lid staat het vrij uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag bij de bestuurders. Elk lid, dat de door hem verschuldigde bijdragen niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden der stemmen uitgesproken worden. Het lid, dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen, tenzij het anders is bepaald door de statuten. Het lidmaatschap van de vereniging eindigt van rechtswege indien het lid in de vereniging de hoedanigheid verliest krachtens dewelke het bij "UNIZO-Internationaal" v.z.w. aanvaard werd als lid.

Artikel 8

De maximum jaarlijkse ledenbijdrage wordt vastgesteld op 500 euro.

TITEL III RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur; bestaande uit minstens drie leden. De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van drie jaar. De Raad van Bestuur telt in ieder geval minder leden dan de Algemene Vergadering.

Artikel 10

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. In geval van belemmering van de voorzitter vervangt de ondervoorzitter hem/haar in al zijn taken. Ingeval beide verhinderd zijn, vervangt de secretaris hen in deze taken. De gedelegeerd-bestuurder en de attaché van UNIZO internationaal maken automatisch deel uit van de Raad van Bestuur.

Artikel 10 bis

De voorzitter en de ondervoorzitter worden benoemd voor een termijn van drie jaar. Deze termijn kan maximaal één maal verlengd worden voor dezelfde periode. De secretaris en de penningmeester worden benoemd voor een periode van drie jaar. Hun mandaat kan onbeperkt verlengd worden.

Artikel 11

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen op uitnodiging van de voorzitter, telkens wanneer het belang

van de vereniging dit vraagt of op verzoek van ten minste twee leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 12

De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van beheer en beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden. Iedere bestuurder kan individueel drager zijn van volmachten. Elke bestuurder krijgt maximaal 2 volmachten.

Artikel 13

De Raad van Bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging samen met het gebruik van de maatschappelijke handtekening voor dat beheer, toevertrouwen aan de voorzitter en de secretaris. De voorzitter, de gedelegeerd bestuurder, de secretaris evenals een bijzonder gevolmachtigde, kunnen ieder afzonderlijk geldig kwijting of ontlasting geven in naam de vereniging, tegenover het beheer der posterijen, telegraaf, telefoon, postchequeambt, bank. Het openen in naam van de vereniging van één of meer post- of bankrekeningen kan gebeuren door de voorzitter, de secretaris of door een bijzonder gevolmachtigde.

Artikel 14

Alle akten waarbij de vereniging zich verbindt, uitgezonderd deze van het dagelijks beheer, moeten worden ondertekend door twee bestuurders zonder dat dezen van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken. De rechtsvorderingen, hetzij als eisende, hetzij als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de Raad van Bestuur gevoerd, op vervolging en benaarstiging van twee bestuurders.

Artikel 15

De Raad van Bestuur kan ad hoc of permanente commissies oprichten om bepaalde beheersproblemen te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

bestuderen, te volgen en oplossingen voor te stellen. Hij kan hiervoor beroep doen op niet-leden van de vereniging.

Artikel 16

In een huishoudelijk reglement kan de Raad van Bestuur het geheel van maatregelen samenvatten die het

dagelijkse bestuur van de organisatie moeten waarborgen.

TITEL IV ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders te benoemen en te ontslaan, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de vereniging te ontbinden, leden uit te sluiten, de commissarissen te benoemen en te ontslaan en hun bezoldiging te bepalen, kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen en de vereniging om te zetten in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 17 bis

De gedelegeerd-bestuurder wordt benoemd door de algemene vergadering op voordracht van de raad van

bestuur. Hij wordt benoemd voor onbepaalde tijd.

Artikel 18

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden van de vereniging. De leden kunnen zich

bij volmacht laten vertegenwoordigen door een medelid.

Artikel 19

De algemene vergadering wordt minstens éénmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Telkens als het maatschappelijk belang het vergt, kan de Raad van Bestuur een buitengewone algemene vergadering samenroepen. Er moet een buitengewone algemene vergadering gehouden worden op schriftelijk aanvraag van 1/5 van de leden.

Artikel 20

De leden worden tot de gewone of buitengewone vergadering opgeroepen door middel van een brief of

email die de dagorde vermeldt en dit 8 dagen op voorhand.

Artikel 21

De beslissingen worden bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen. De algemene vergadering kan over de wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van twee derden der stemmen. Echter, wanneer de wijziging een der doeleinden betreft, waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden goedgekeurd wordt met een vier vijfde meerderheid. Zijn twee derden van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden; deze kan beraadslagen, welk het getal aanwezige leden ook zij. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding der vereniging uitspreken op dezelfde mandier als vereist voor de wijziging van het doel van de vereniging.

Artikel 22

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij zijn

afwezigheid door de ondervoorzitter of de secretaris. De algemene vergadering benoemt een verslaggever.

Artikel 23

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een proces-verbaal, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De processen-verbaal worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar de belanghebbenden ervan kennis kunnen nemen.

TITEL V REKENINGEN EN BUDGET

Artikel 24

Elk jaar worden de rekeningen van het afgelopen dienstjaar afgesloten en wordt de begroting voor het

volgend jaar opgesteld. Beiden worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor- Luik B - Vervolg

behbuden Artikel 25

aan het Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding der vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt zij hun bevoegdheid. De bestemming van het vermogen wordt bepaald door de algemene vergadering, die de vereffenaars aanduidt. Bij gebreke aan bestemmingsbepaling wordt het vermogen overgemaakt aan UNIZO, Unie van Zelfstandige Ondernemers v.z.w., met zetel te 1000 Brussel, Spastraat 8.

Belgisch

Staatsblad



Artikel 26

Voor alles wat niet in deze statuten geregeld is, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

De Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur van UNIZO-Internationaal hebben op 17/06/2011:

aangeduid als

Gedelegeerd bestuurder: Karel Van Eetvelt

Voorzitter: Karl Verlinden

Ondervoorzitter: Dirk Dupont

Penningmeester: Danny Eysenbrandts

Secretaris: Gijs Kóoken

De samenstelling van de Raad van bestuur is ongewijzigd en samengesteld als volgt:

DUPONT Dirk, Kloosterdreef 29, 8510 Bellegem

EYSENBRANDTS Danny, Sint-Jobsteenweg 81, 2970 Schilde

KOOKEN Gijs, Vifquinstraat 61, 1030 Schaarbeek

SAP Jan, Jan-Baptist Guinardstraat 7, 9000 Gent

VAN EETVELT Karel, Roddam 13C, 2880 Bornem

VERLINDEN Karl, Antwerpse Steenweg 83, 2550 Kontich

Voor eensluidend uittreksel:

Karel Van Eetvelt

Gedelegeerd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
UNIZO-INTERNATIONAAL

Adresse
WILLEBROEKKAAI 37 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale