VLAAMS SECRETARIAAT VAN HET KATHOLIEK ONDERWIJS, AFGEKORT : V.S.K.O.

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMS SECRETARIAAT VAN HET KATHOLIEK ONDERWIJS, AFGEKORT : V.S.K.O.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 451.895.383

Publication

13/11/2014
ÿþ M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



ne .rgelegdlontvangen op

3 110V. 2014

ter griffie van @dffieederlandstalige

Ondernemingsnr : 451.895.383

Benaming

(voluit) : Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs

(verkort) : VSKO

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Guimardstraat 1, 1040 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging statuten waarbij de oude tekst wordt vervangen door een nieuwe tekst - Bestuurders: ontslag en benoeming - Commissaris: wijziging

TITEL 1. Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam: "Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs", afgekort: "VSKO"

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd In de Guimardstraat 1 te 1040 Brussel, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3.

§1 De vereniging heeft tot doei, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de organisatie van de diensten die nodig zijn voor de pedagogische, administratieve en planologische ondersteuning en coördinatie van het geheel en van de onderscheiden niveaus van het Nederlandstalig katholiek onderwijs in Vlaanderen en Brussel, in overeenstemming met de algemene doelstellingen die door de Bisschoppenconferentie en de door haar gemandateerde organen worden bepaald.

§ 2De vereniging kan elke activiteit ondernemen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdraagt tot de verwezenlijking van dit doel, zoals onder meer:

1° de verdediging van de rechten en belangen van de toegetreden leden met het oog op het algemeen belang, inz. de grondwettelijk bepaalde vrijheid van onderwijs,

2° de vertegenwoordiging van de toegetreden leden bij regeringen en politieke partijen op internationaal, nationaal, op gewestelijk, gemeenschap en op lokaal vlak,

3° de coördinatie van dat onderwijs,

4° de ondersteuning op het vlak van de herkenbaarheid van de "katholieke identiteit" van de onderwijsinstellingen,

5° de advies- en dienstverlening aan de leden voor alle problemen waarvoor zij geplaatst worden (inz. ondersteuning bieden op juridisch, administratief en algemeen vlak) en de oprichting van de hiervoor nodige diensten,

6° het ontwikkelen van de visie op onderwijs, de visie op kwaliteit van het onderwijs in het algemeen en vanuit het eigen pedagogisch project in het bijzonder,

7° het bezorgen van de nodige informatie en documentatie aan de leden in verband met hun activiteiten, S° de publicatie van tijdschriften,

9° de organisatie van vormingssessies voor o.a. leden van inrichtende machten, directies en personeelsleden van onderwijsinstellingen en scholengemeenschappen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Voor- la 6786*

behoude ll

aan het

Beigiscl'

Staatsbla

Èec"t'ii:ua+ik-vanrkoo;7ha.ndeLE _Isset,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 3 De vereniging mag bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten ontplooien op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstelling..

§ 4 De activiteit van de vereniging steunt op de beginselen die eigen zijn aan de leer van de Rooms-Katholieke Kerk.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL H Leden

Afdeling 1 Algemene bepalingen

Artikel 5 De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

Artikel 6

§ 1 Een rechtspersoon, lid van de vereniging, wordt vertegenwoordigd door een mandataris, aangeduid door de raad van bestuur van die rechtspersoon.

§ 2 Bij overlijden, vrijwillig ontslag, intrekking of verval van het mandaat van deze mandataris, duidt de in artikel 6 §1 bedoelde raad van bestuur een nieuwe mandataris aan om de rechtspersoon als lid te vertegenwoordigen.

Artikel 7 Verlies van lidmaatschap van werkend lid

§ 1 De leden verliezen het lidmaatschap van de vereniging door ontslag, uitsluiting of van rechtswege, wanneer het lid niet meer voldoet aan de voorwaarden uitgeschreven in artikel 10.

§ 2 Het ontslag wordt aan de voorzitter van de raad van bestuur meegedeeld.

§ 3 De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken worden met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 8" Werkende noch toegetreden leden, evenmin ais uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers, kunnen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte ledenbijdragen terug te vorderen.

Afdeling 2 Werkende leden

Artikel 9

§ 1 De werkende leden worden aangenomen door de raad van bestuur,

§ 2 Het aantal werkende leden is onbeperkt en mag nooit minder bedragen dan drieendertig, Artikel 10 Komen in aanmerking om als werkend lid aangenomen te worden:

1° de vertegenwoordigers van de conform artikel 14 toegetreden leden, zijnde de inrichtende machten van de Nederlandstalige onderwijsinrichtingen in België die rechtspersoonlijkheid genieten;

2° de bisschop-referendaris voor onderwijs;

3° de directeur-generaal van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs, benoemd door de Bisschoppenconferentie;

4° de vicaris-generaal, de vicaris of de bisschoppelijk afgevaardigde, bevoegd voor het onderwijs in ieder van de Vlaamse bisdommen;

5° twee vertegenwoordigers van de Unie van de Religieuzen van Vlaanderen; 6° de rector van de KU Leuven

7° de voorzitters van de bureaus van het VVKHO, het VDKVO, het VVKSO, het VVKBuO, het VVKBaO en van de internaten

Artikel 11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 1 De kandidatuur om werkend lid te worden van de vereniging, wordt ingediend bij de raad van bestuur.

§ 2 De werkende leden vermeld onder artikel 10, 1° worden voorgedragen door het bureau van de dienst van de besturen, dat vertegenwoordigers van alle diocesane comités groepeert. Die voordracht waarborgt een vertegenwoordiging uit alle bisdommen en van alle niveaus en vormen van onderwijs (basis-, secundair, hoger, buitengewoon en volwassenenonderwijs en van de internaten).

§ 3 Het aantal leden vermeld onder artikel 10, 1° is steeds talrijker dan het aantal leden vermeld onder artikel 10, 2° tot en met 7°.

Artikel 12

Bij huishoudelijk reglement wordt nader omschreven:

-de voorwaarden en de formaliteiten van toelating van nieuwe werkende leden;

- de modaliteiten waarop de werkende leden bedoeld bij artikel 11, § 2 aangeduid worden;

-de modaliteiten waarop de werkende leden hun lidmaatschap uitoefenen;

Artikel 13 De werkende leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering.

Afdeling 3 Toegetreden leden

Artikel 14

§ 1 Het aantal toegetreden leden is onbeperkt,

§ 2 Als toegetreden leden komen in aanmerking: alle inrichtende machten van de Nederlandstalige katholieke onderwijsinrichtingen, als dusdanig erkend door de Vlaamse Bisschoppen en die de conform artikel 15 bepaalde ledenbijdrage betalen.

De toegetreden leden verbinden zich ertoe om de leerplannen van het katholiek onderwijs toe te passen, een beroep te doen op de pedagogische begeleidingsdienst van het katholiek onderwijs, de beslissingen van de DPCC op te volgen en het Algemeen Reglement van het personeel van het Katholiek Onderwijs toe te passen.

§ 3 Enkel de raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over het aannemen of het uitsluiten van een toegetreden lid.

§ 4 De toegetreden leden worden door toedoen van de raad van bestuur, ten minste éénmaal per jaar uitgenodigd tot een vergadering waarop verslag wordt gegeven over het gevoerde beleid van het voorbije jaar, en waarop ze ingelicht en geraadpleegd worden met betrekking tot de onderwijsactualiteit en het onderwijsbeleid.

De toegetreden leden kunnen genieten van de hierboven, onder artikel 3 § 2 vermelde dienstverlening door de vereniging.

Artikel 15

Iedere inrichtende macht, toegetreden lid, dient jaarlijks de ledenbijdrage vastgesteld door de raad van bestuur, te storten aan de vereniging. De bijdrage bedraagt maximum 3% van het werkingsbudget van de onderwijsinstelling, toegekend door het departement onderwijs. Voor de centra volwassenenonderwijs wordt de jaarlijkse ledenbijdrage berekend op het aantal lesuren per cursist.

Titel III Algemene vergadering

Artikel 16 Samenstelling

De algemene vergadering bestaat uit de werkende leden van de vereniging.

Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid mag

echter over niet meer dan één volmacht beschikken,

Artikel 17 Bevoegdheid

De algemene vergadering alleen is bevoegd voor;

1". het opstellen en het wijzigen van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging indien een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6° de ontbinding van de vereniging en het bepalen van de bestemming van de eventuele netto-activa;

7° de uitsluiting van de werkende leden;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 18 Vergaderingen en besluitvorming

§ 1 Voor 30 juni van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het lopende jaar.

§ 2 De algemene vergadering vergadert volgens een regelmaat overeenkomstig het huishoudelijk reglement.

§ 3 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur in de gevallen dat de raad dit nodig acht.

De raad van bestuur is verplicht een buitengewone algemene vergadering samen te roepen wanneer minstens één vijfde van de werkende leden het vraagt.

§ 4 Elke oproeping tot een algemene vergadering gebeurt schriftelijk, hetzij per brief hetzij elektronisch, ten minste acht dagen v66r de vergadering. Alle leden van de algemene vergadering moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering, alsook de agenda.

§ 5 De algemene vergadering duidt, bij voorkeur onder zijn leden, een voorzitter aan.

Bij afwezigheid wordt de voorzitter vervangen door de oudste van de aanwezige bestuurders.

§ 6 De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan, tenzij alle aanwezigen akkoord gaan om een aangelegenheid te behandelen die niet op de agenda voorzien is.

§ 7 in gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Besluiten ira verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden.

Indien ten minste een vierde der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim,

§ 8 Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk voor de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering. De uittreksels van de beslissingen worden ondertekend door de voorzitter of door de afgevaardigd bestuurder, De uittreksels worden gegeven aan elk lid dat het vraagt.

Titel IV Raad van bestuur

Artikel 19 Samenstelling

§ 1 De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering en is te allen tijde door deze afzetbaar.

Twaalf bestuurders worden benoemd op voordracht van de werkende leden vermeld onder artikel 10,1° met dien verstande dat ieder Vlaamse bisdom vertegenwoordigd is door een bestuurder, en dat de vertegenwoordiging van het basis-, het secundair, het buitengewoon, het volwassenen en hoger onderwijs en de internaten door minstens één bestuurder is gewaarborgd.

Acht bestuurders worden benoemd uit de werkende leden vermeld in artikel 10, 3° tot en met 5°.

§ 2 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3 De bestuurders worden verkozen voor een termijn van vierjaar. Mun mandaat is hernieuwbaar.

Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting door de algemene vergadering, of door beëindiging van het mandaat als vertegenwoordiger van de inrichtende machten of van een andere in artikel 10 genoemde instantie, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§ 4 De vergaderingen van de raad van bestuur worden bijgewoond met raadgevende stem door de voorzitters van het bureau van het VVKMO,VDKVO, WKSO, VVKBuO, VVKBaO en van de internaten.

§ 5 De bisschop referendaris wordt uitgenodigd voor elke vergadering.

§ 6 Op de vergadering van de raad van bestuur kunnen experts uitgenodigd worden om over specifieke problemen te adviseren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 7 De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van de algemene vergadering. Indien de voorzitter van de algemene vergadering geen lid is van de vereniging heeft hij geen stemrecht in de raad van bestuur.

Artikel 20 Bevoegdheid

§ 1 De raad bestuurt de vereniging en oefent zijn bevoegdheid uit ais college. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt namens de vzw op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen; van het hypothekeren en het opheffen van hypotheken; van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen.

§ 2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad aan een bestuurder of aan een derde een bijzonder mandaat verleent, wiens bevoegdheid hij vaststelt.

§ 4 De directeur-generaal van het VSKO wordt aangesteld als afgevaardigd-bestuurder van de vereniging.

§ 5 De raad van bestuur bepaalt in het huishoudelijk reglement het organigram en de werking van de vereniging.

Artikel 21 Vergaderingen en besluitvorming

§ 1 De raad van bestuur vergadert volgens een regelmaat in overeenstemming met het huishoudelijk reglement.

Een bestuurder mag zich door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

§ 2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De oproeping gebeurt schriftelijk, hetzij per brief hetzij elektronisch, ten minste acht dagen vóór de

vergadering en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§ 3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer ten minste de helft plus een van de

bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Bij de besluitvorming streeft de raad van bestuur een consensus na.

Bij gebrek aan consensus worden de besluiten aangenomen bij gewone meerderheid.

§ 4 Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende raad van bestuur. De uittreksels van de verslagen worden ondertekend door de voorzitter of door de afgevaardigd-bestuurder.

TITEL V. Financieel beleid

Artikel 22 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Rekeningen en begrotingen worden door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

TITEL VI. Ontbinding, vereffening

Artikel 23 Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, in overeenstemming met artikelen 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921 en in overeenstemming met deze statuten

Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars; bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Artikel 24 Wat ook de oorzaak is van de ontbinding, de bestemming van de netto activa wordt bepaald door de algemene vergadering, in overeenstemming met de richtlijnen van de Bisschoppenconferentie.

Artikel 25 Aangelegenheden die door de statuten of het huishoudelijk reglement niet zouden geregeld zijn, worden geregeld in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL VII Bemiddeling en arbitrage

Artikel 26 Wanneer er een geschil rijst tussen de vereniging en haar leden betreffende de statuten, hun uitvoering, hun interpretatie of de in uitvoering genomen beslissing, dat niet minnelijk kan opgelost worden, zullen de partijen trachten dit geschil op te lossen door bemiddeling o.l.v. een erkend bemiddelaar, en dit in overeenstemming met artikel 1726 ev. van het gerechtelijk wetboek.

In geval het geschil niet via de bemiddeling opgelost kan worden, zullen de partijen het geschil voorleggen aan een arbitragecommissie die een voor de partijen bindend uitspraak doet. Voor de samenstelling van de arbitragecommissie duidt elk van de betrokken partijen een arbiter aan. Die arbiters stellen vervolgens in akkoord een voorzitter aan.

TITEL VIII Overgangsmaatregelen

Artikel 27 Onderhavige statuten treden in werking op het ogenblik dat de eerste algemene vergadering in overeenstemming met deze statuten is samengekomen. De eerste algemene vergadering benoemt, in overeenstemming met artikel 19 van onderhavige statuten, de raad van bestuur.

In afwachting hiervan blijft de raad van bestuur, benoemd op basis van de statuten die golden voor deze wijziging, verder rechtsgeldig zeteten.

Aldus goedgekeurd op de buitengewoon algemene vergadering van 2 mei 2011

RAAD VAN BESTUUR - WIJZIGINGEN

1, ONTSLAG

De algemene vergadering heeft op haar vergadering van 9 okober 2014 kennis genomen van het ontslag

van volgende bestuurders:

- VAN HECKE Maria, Jozef, Dorothea

- VAN KERREL3ROEK Monique, Rachel, Léopoldine

- PEIRSMAN Aimé, Leon, A.

2, HERBENOEMING

De algemene vergadering heeft op haar vergadering van 9 oktober 2014 de volgende bestuurders

herbenoemd:

- JANSSEN Jacobus, Hubertus

Paul Bellefroidlaan 2, 3500 Hasselt

geboren te Ophoven op 13 mei 1950

- VAN DER KELEN, Stephan, Charles, Clara, Ghislain, Marie

Hubert Frère-Orbanlaan 380, 9000 Gent

geboren te Geraardsbergen, 10 januari 1943

- DEBRUYNE Fitip, Jozef, Florimond,

Leiestraat 20, 8520 Kuume

geboren te Kortrijk op 10 november 1953.

3.BENOEMING

De algemene vergadering heeft op 9 oktober 2014 de volgende bestuurders benoemd:

- Vzw Scholengroep Sint-Michiel

Ondemem ingsnr. 472.817.986

Kattenstraat 33, 8800 Roeselare

vertegenwoordigd door Desmet Griet

- vzw Verenigde Scholen Ursulinen Mechelen en Hagelstein

Ondernemingsnr.410.247.543

Hoogstraat 35, 2800 Mechelen

Vertegenwoordigd door Penninckx Willy

- Vzw OZCS Zuid-Antwerpen

Ondememingsnr.453.485.589

Gemeenteplein 8, 2550 Kontich

Vertegenwoordigd door Van Wassenhove Erwin

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

- Vzw Secundair Onderwijs Karel de Goede

Ondememingsnr.467.226.927

Oude Burg 33, 8000 Brugge

Vertegenwoordigd door Vanden Berghe Jean-Pierre

- Vzw Katholieke Scholen, Land van Gavere Ondememingsnr. 417.472.855 Baaigemstraat 84, 9890 Gavere Vertegenwoordigd door Pauwels Frank

- Vzw VISO Sint-Angela

Ondernemingsnr.410,984,248

Groenplein 6, 3500 Hasselt

Vertegenwoordigd door Renier Paul

- Vzw Comité voor Onderwijs Annuntiaten Heverlee Onde rnem i ngsnr.409.797.482

Naamsesteenweg 355, 3001 Heverlee Vertegenwoordigd door Vansantvoet Jos

- Vzw Don Bosco Onderwijscentrum

Ondememingsnr. 415.432.291

Don Boscolaan 15, 3050 Oud-Heverlee Vertegenwoordigd door Matthyssen Frans

- Vzw Centraal Schoolcomité van Antwerpen Ondememingsnr. 406.726,146

Otto Veniusstraat 22, 2000 Antwerpen Vertegenwoordigd door Van Kerckhoven Geert

- Vzw OZCS Zuid-Kempen

Ondememingsnr. 478.061.134

Mgr. Donchelei 5, 2290 Vorselaar

Vertegenwoordigd door Vermeire Greet

- Vzw Katholieke Instituten voor Sociale Promotie Ondememingsnr. 433.902.081 Industrieweg 228, 9030 Mariakerke Vertegenwoordigd door Desmet Dirk

- Vzw Thomas More Kempen Ondememingsnr.409.667,028 Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel vertegenwoordigd door Verbruggen Machteld

BOEVE, Lieven, Peter

Platte-Lostraat 592, 3010 Kessel-lo

geboren te Veume op 10 april 1966

UYTTERHOEVEN, Alfons, François

Venneboslaan 3, 2820 Bonheiden

geboren te Putte op 24 augustus 1948

VAN ROSSEM, Dirk, Joseph

Seringenlaan 5, 2950 Kapellen

geboren te Kapellen op 15 mei 1958

HAEST, Roger, Alfons, Irma

Stosbergstraat 14, 3052, Blanden

geboren te Turnhout op 29 augustus1956

DEMAERTELAERE, Yves, Norbert, Yvonne Schuurstraat 100, 9040, St. Amandsberg geboren te Zeszate op 7 mei1970

MOD 2.2

M0D 2.2

Luik B - vervolg

in dezelfde vergadering (9 oktober 2014) heeft de algemene vergadering beslist:

om als voorzitter van de algemene vergadering en als voorzitter van de raad van bestuur te benoemen:

BONNY, Johan

Schoenmarkt 2, 2000 Antwerpen

geboren te Oostende op 10 juli 1955

en om als afgevaardigd-bestuurder, conform artikel 20§4 van de statuten, aan te stellen:

BOEVE Lieven

COMMISSARIS - WIJZIGING

De algemene vergadering heeft kennis genomen van het feit dat de vennootschap KPMG Vies Burg. NV beslist heeft Patrick Van Bourgognie, bedrijfsrevisor, als vaste vertegenwoordiger te laten vervangen door de heer Raf Cox, bedrijfsrevisor vanaf 31 augustus 2013.

Lieven BOfVE, afgevaardigd-bestuurder vzw VSKO

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

i(oor--` Me7nouden

aar; bat Belgisoh Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

23/10/2012
ÿþ rAOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie







Voor-

behouden

aan het

Belgisch r Staatsblad





"12175023*

BRUSSEL

12 OKT 2012

Griffie

Ondernem ings nr : 0451.895.383

Benaming

(voluit): VLAAMS SECRETARIAAT VAN HET KATHOLIEK ONDERWIJS

(verkort) : V.S.K.O.

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Guimardstraat 1, 1040 Brussel

Onderwerp akte : aanstellen commissaris

De Algemene Vergadering heeft in zijn vergadering van 10 mei 2012 benoemt voor een periode van drie, jaar KPMG, Vias Burg. NV, met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Hoekstraat 2, met BTW-nummer? 468.571.069 en vertegenwoordigd door de heer Patrick Van Bourgognie, bedrijfsrevisor.

Mieke Van He `cue

voorzitter vzw VS KO

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11/08/2011
ÿþmon 2.2

r,rl~,î, '. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernerningsnr : 0451.895.383

Benaming

(voluit) : VLAAMS SECRETARIAAT VAN HET KATHOLIEK ONDERWIJS

(verkort) : V.S.K.O.

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Guimardstraat 1, 1040 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging wettelijk vertegenwoordiger commissaris

De Raad van Bestuur van KPMG Vies Burg. NV, op heden commissaris van Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs vzw, heeft besloten de heer Herman Van tmpe, bedrijfsrevisor, als wettelijk) vertegenwoordiger te laten vervangen door de heer Patrick van Bourgognie, bedrijfsrevisor. Deze vervanging gaat in, na de algemene vergadering van 12 mei 2011 dewelke de jaarrekening over het boekjaar 2010 goedkeurt.

Mieke Van Hecke

Voorzitter

LeAUS SEL

01 -08e 2011

Griffie

Voor- 1111

behouden *iiiaaaea"

aan het

Belgisch

Staatsbias!





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
VLAAMS SECRETARIAAT VAN HET KATHOLIEK ONDERW…

Adresse
GUIMARDSTRAAT 1 1040 BRUSSEL

Code postal : 1040
Localité : ETTERBEEK
Commune : ETTERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale