VLAAMSE LIGA TEGEN KANKER

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMSE LIGA TEGEN KANKER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 442.528.054

Publication

30/04/2014
ÿþMOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

IlIi UIluhlu191iu74iA~u i







Griffie .~ ~~n~~i

Benaming

(voluit) : Vlaamse Liga tegen Kanker

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Koningsstraat 217, 1210 Brussel

Ondernemingsnr : 442.528.054

Voorwerp akte : Wijziging van de statuten - Gecoördineerde tekst der statuten.

De Algemene Vergadering van 24 maart 2014 heeft een grondige wijziging van de statuten van de vereniging goedgekeurd.

De nieuwe gecoördineerde tekst van de statuten luidt ais volgt. TITEL 1-- Rechtsvorm, naam, zetel, doel, duur

Art.1.De vereniging werd opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921, zoals van tijd tot tijd gewijzigd, De vereniging draagt vanaf 1 januari 1998 de naam "Vlaamse Liga tegen Kanker", afgekort V.L.K, in plaats van Kom op tegen Kanker.

Art. 2.De vereniging is gevestigd te 1210 Brussel, Koningsstraat 217.

Art. 3.De vereniging heeft tot doel een daadwerkelijke bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker, zowel,

met het oog op hulp aan en ondersteuning van de kankerpatiënt en zijn omgeving als met het oog op het

bevorderen van wetenschappelijk onderzoek m.b.t kanker als ziekte en de kankerpatiënten als aparte

doelgroep en dit met alle nodige middelen en met alle nodige initiatieven.

De vereniging streeft haar doel na met onder andere volgende activiteiten:

-het opzetten van sensibiliserings-, vormings-, en informatiecampagnes om de bevolking van al haar acties

te informeren;

-het ondernemen van acties met het oog op preventie;

-het beïnvloeden van het beleid van de respectieve overheden en andere instanties in het belang van de

kankerpatiënt zijn naasten, en in het belang van een gezonde leefomgeving;

-het aanbieden van een centraal aanspreekpunt voor kankerbestrijding;

-psychosociale hulp bieden aan patiënten en hun omgeving;

-het wetenschappelijk kanker onderzoek bevorderen en ondersteunen onder aile mogelijke vormen, zonder

onderscheid van taal, ras, zonder overwegingen van politieke, filosofische of confessionele aard om op die

manier bij te dragen tot grotere genezingskansen voor mensen met kanker en een beter comfort van de patiënt;

-het ondersteunen van door haar gekozen projecten en activiteiten;

-het organiseren van fondsenwerving;

-het organiseren van leerstoeten om de uitwisseling van wetenschappelijke bevindingen in het

kankeronderzoek tussen de Vlaamse universiteiten te bevorderen.

-het opmaken van onderzoeksrapporten in verband met kanker.

De vereniging kan tevens, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de

opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vereniging kan bovendien deelnemen aan of participeren in alle organisaties, rechtspersonen met of

zonder winstoogmerk, naar Belgisch of buitenlands recht, die haar doel kunnen helpen realiseren.

Art. 4.De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. - Leden

Art. 5.Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste zes bedragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

ruSOD 2.0

Art. 6.Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur.

Art. 7.De raad van bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen voordragen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden.

Art.8.De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij kunnen ook nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld warden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen.

Art. 9.Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht aan de hand van een aangetekend schrijven, fax of mail met ontvangstbevestiging, gericht tot de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 10.Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergceding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL iII - Raad van bestuur

Art, 11.De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste vijf bestuurders, die al dan niet lid zijn van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging.

Art. 12.0e leden van de raad van bestuur worden benoemd voor een periode van maximum drie jaar en kunnen maximaal twee maal herbenoemd worden,

Art. 13.De bestuurders zijn niet-uitvoerend en hun mandaat kan niet worden gecumuleerd met een opdracht in het uitvoerend management van de vereniging.

Art. 14.De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar met onmiddellijke ingang. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit, Benoeming, ontslag, aftreding en afzetting van de leden van de raad van bestuur, worden binnen de maand, nadat hiertoe is besloten, neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel met oog op de publicatie in bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bestuurders die afwezig zijn op de meerderheid van de bestuursvergaderingen in een kalenderjaar worden geacht ontslagnemend te zijn tenzij de raad van bestuur daar anders over beslist.

Art. 15.Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen tot minder dan vijf, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art, 16.0e raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, één of meerdere ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De raad van bestuur bepaalt de taken en bevoegdheden van de in dit artikel beschreven functies.

Art. 17.De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, algemeen directeur of door twee bestuurders.

De bestuurders moeten ten minste acht kalenderdagen v5ôr de vergadering warden opgeroepen bij gewone brief, bij aangetekende brief of per elektronische drager (fax of email) op de contactgegevens die de bestuurder daartoe aan de vereniging heeft bezorgd. Deze termijn kan evenwei worden verkort indien de voorzitter en de algemeen directeur gezamenlijk beslissen dat, als gevolg van onvoorziene omstandigheden, en in het belang van de vereniging, deze verkorte oproepingstermijn vereist is, of indien alle bestuurders met deze verkorte oproepingstermijn instemmen.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een ondervoorzitter, die tevens voorzitter is van de stuurgroep KoTK zoals bepaald in Art. 32 van de statuten.

Art. 18.De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Als dit quorum niet is bereikt, wordt tijdens de volgende vergadering geldig beslist over dezelfde agenda indien minstens drie bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een bestuurder kan zich echter door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen en dit overeenkomstig de door de raad van bestuur vastgelegde regels. Een bestuurder kan evenwel maximaal twee andere bestuurders vertegenwoordigen.

De raad van bestuur streeft steeds naar consensus. Indien tot stemming wordt overgegaan, worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

M1 i

MOD 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 19,Van elke vergadering worden notulen opgemaakt en bewaard in een notulenregister overeenkomstig een door de raad van bestuur vastgelegde procedure. Elk lid heeft recht inzage te krijgen van de bewaarde notulen op de maatschappelijke zetel van de vereniging conform de modaliteiten vastgelegd bij Koninklijk Besluit van 26 juni 2003.

Art, 20.§1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

§ 2. De vereniging wordt ten aanzien van derden en in rechte vertegenwoordigd door een bijzonder gevolmachtigde, binnen de grenzen van diens mandaat, door twee bestuurders samen handelend en door de raad van bestuur handelend als college bij meerderheid van de bestuurders.

§ 3. De raad van bestuur kan specifieke en welomlijnde beslissings-of vertegenwoordigingsbevoegdheden delegeren aan één of meer personen al dan niet lid van de vereniging.

§ 4. De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig acht, het dagelijks bestuur van de vereniging delegeren aan een algemeen directeur, die geen lid is van de raad van bestuur. De raad van bestuur is bevoegd voor het ontslag en benoeming van de algemeen directeur, alsook om de rol en bevoegdheden van de algemeen directeur te bepalen.

§ 5. indien de algemeen directeur wordt aangesteld beschikt hij/zij tevens over de volgende bijzondere

machten:

a) Machten met betrekking tot nalatenschappen en schenkingen ;

De algemeen directeur is tevens bevoegd om binnen de hierna gemelde grenzen, alleen handelend, aile

handelingen te stellen nodig voor de aanvaarding van schenkingen en legaten.

De algemeen directeur kan ten allen tijde en zonder voorafgaande machtiging:

-boedelbeschrijving laten opmaken;

-doen overgaan tot verzegeling, ontzegeling.

De algemeen directeur is in het bijzonder bevoegd om met betrekking tot alle nalatenschappen waarin de vereniging werd aangeduid als algemeen legataris, legataris ten algemene titel of bijzonder legataris, doch enkel en nadat de raad van bestuur heeft beslist de nalatenschap, het legaat en/of de schenking te aanvaarden, volgende handelingen te verrichten :

- de nalatenschap(pen) te aanvaarden, zuiver eenvoudig, onder voorrecht van boedelbeschrijving, of ze

te verwerpen; de gemeenschap te aanvaarden of te verwerpen; kennis te nemen van alle testamenten en beschikkingen hoegenaamd; toe te stemmen in de uitvoering ervan of deze te betwisten; alle legaten af te leveren, te aanvaarden of te verwerpen; voor of na verdeling de rechten die aan de lastgevers toebehoren of zouden kunnen toebehoren geheel of gedeeltelijk over te dragen aan één of meerdere medegerechtigden of aan anderen; alle aangiften van nalatenschap, van ophouding, terugvalling of aanwas van vruchtgebruik in te dienen.

- Alle brandkasten te doen openen en op te zeggen, over de inhoud te beschikken. Te ontvangen, te betalen of af te geven, alle geldsommen, geldwaardige papieren, waarden, waren en welkdanige goederen of stukken; rekeningen goed of af te keuren, te doen verbeteren en af te sluiten.

- Belastingszaken te regelen; alle welkdanige vergunningen aan te vragen, daartoe alle pleegvormen te vervullen, bezwaarschriften in te dienen; alle rechtsmiddelen aan te wenden en dading te treffen.

- Alle roerende en onroerende goederen met of zonder opleg te ruilen, te verkopen, in der minne of gerechtelijk, uit de hand, bij toewijzing of veiling in hun geheel of gedeeltelijk, in de vormen, voor de prijzen, onder de lasten, bedingen en voorwaarden aan zodanige persoon of personen, die de lasthebbers zullen goedvinden; aile pleegvormen te vervullen de te verkopen goederen of één of meerdere ervan in naam en voor rekening van lastgevers in te kopen; overeenkomsten te sluiten betreffende erfdienstbaarheden; overwijzing van de prijs en aanwijzing van betaling te doen; het ambtshalve nemen van inschrijving te vorderen of daarvan geheel of gedeeltelijk te ontslaan, zelfs zonder betaling; de onroerende goederen te verkavelen, te splitsen, te brengen onder het beheer van medeëigendom, daartoe alle vergunningen en attesten aan te vragen, alle verkavelings- splitsings- of verdelingsakten, alle basisakten, reglementen en soortgelijke akten op te stellen. De omzetting, die in- of uitschrijving te vorderen en te verrichten van aandelen, obligaties en andere waarden op naam, in titels aan toonder of omgekeerd, aile mogelijke bewerkingen betreffende het Grootboek der Openbare Staatsschuld van België inbegrepen. Over te gaan tot minnelijke of gerechtelijke vereffening en verdeling; inbrengen te doen of te eisen, alle voorafnemingen te doen of ermede in te stemmen; de regeling en verrekening van alle vergoedingen uit te voeren; de kavels samen te stellen; deze in der minne toe te bedelen of bij verloting toe te wijzen; alle opleg te bepalen, deze te ontvangen of te betalen; de goederen in onverdeeldheid te laten; met medegerechtigden en derden schikkingen, overeenkomsten en dadingen te sluiten. Kwijting en decharge met of zonder indeplaatsstelling te verlenen en te ontvangen, schuldvergelijking en schuldvermenging in te roepen en te erkennen, zonder waarborg. Zelfs zonder betaling, opheffing te verlenen van verzet, inbeslagneming en andere beletselen, opheffing te verlenen en in de doorhaling toe te stemmen van aile inschrijvingen en kantmeldingen van inpandgeving, met of zonder verzaking van voorrechten, hypotheken, koopvernietigende vorderingen en alle hoegenaamde zakelijke rechten, af te zien van aile vervolging en middelen van tenuitvoerlegging. Ingeval van betwisting of telkens er aanleiding toe bestaat in rechte op te treden, onder meer te dagvaarden en voor het gerecht te verschijnen als eiser of als verweerder, te doen pleiten, verzet aan te tekenen, hoger beroep 1n te stellen en zich in cassatie te voorzien; kennis te nemen van alle titels en stukken, vonnissen en arresten te bekomen; aile, zelfs buitengewone middelen van tenuitvoerlegging aan te wenden, zoals bewarend en uitvoerend beslag, vernietiging van de verkoping,

, .1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.0

herveiling ten laste van de gebrekkige koper, rangregeling, enzovoort; steeds verdrag te sluiten, dading te treffen en compris aan te gaan.

De algemeen directeur is tevens bevoegd om op zijn/haar verantwoordelijkheid zijn/haar machten met betrekking tot nalatenschappen waarin de vereniging zou gerechtigd zijn over te dragen.

b) Machten teneinde in rechte op te treden ais eiser enlof verweerder.

De algemeen directeur is in het bijzonder bevoegd de vereniging te vertegenwoordigen in rechte als eiser of verweerder, doch enkel en alleen nadat de raad van bestuur collegiaal heeft beslist in rechte op te treden. Zo de raad van bestuur heeft beslist in rechte op te treden is de algemeen directeur bevoegd om alleen handelend volgende handelingen te verrichten :

Bij gebrek aan betaling, in geval van betwisting en telkens er aanleiding toe bestaat, in rechte te vertegenwoordigen in het kader van dagvaarding en voor het gerecht te verschijnen als eiser of als verweerder, te doen pleiten, verzet te doen, hoger beroep in te stellen en zich in cassatie te voorzien; verzoekschriften te ondertekenen, kennis te nemen van alle titels en stukken, vonnissen en arresten te bekomen; alle, zelfs buitengewone middelen van uitvoering aan te wenden, zoals bewarend en uitvoerend beslag, vernietiging der verkoping, herveiling ten laste van de gebrekkige koper, rangregeling, enzovoort; steeds verdrag te sluiten, dading te treffen en compromis aan te gaan. Notarissen, advocaten, scheidsrechters, deskundigen aan te stellen, of te laten aanstellen,

§ 6, De algemeen directeur heeft het recht bepaalde van de aan hem overgedragen bevoegdheden te delegeren. De directie is het geheel van personen aan wie de algemeen directeur bepaalde van zijn taken inzake dagelijks bestuur delegeert. De raad van bestuur bepaalt de regels inzake aanstelling, werking, samenstelling, bevoegdheden en taken van de directie.

TITEL IV, - Algemene vergadering

Art. 21.De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door een ondervoorzitter.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen overeenkomstig de regels vastgelegd door de raad van bestuur. Een lid kan evenwel maximaal twee andere leden vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Art. 22.De algemene vergadering heeft de exclusieve bevoegdheid inzake:

-het wijzigen van de statuten;

-het benoemen en het ontslaan van cie bestuurders, desgevallend het bepalen van hun bezoldiging;

-het benoemen en ontslaan van de commissaris, en desgevallend het bepalen van zijn bezoldiging;

-het goedkeuren van de rekeningen en valideren van de begrotingen;

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

-het uitsluiten en aanvaarden van leden;

-de kwijting verlenen aan de bestuurders en de commissaris;

-het goedkeuren van de missie en de visie van de vereniging;

-het valideren van het strategisch plan van de vereniging zoals voorgedragen door de raad van bestuur;

-het uitoefenen van alle andere machten en beslissingen die haar door de VZW-wet of door de statuten zijn

voorbehouden.

Art. 23.De jaarlijkse algemene vergadering komt voor het einde van de maand maart bijeen om te beslissen over de goedkeuring van de jaarrekeningen van het afgelopen boekjaar en over de begroting van het komend boekjaar.

Art. 24.De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt.

Art. 26.De oproepingen tot de algemene vergaderingen moeten ondertekend worden door hetzij de voorzitter, hetzij twee bestuurders, hetzij één vijfde van de leden. Alle leden moeten ten minste acht kalenderdagen vôôr de vergadering worden opgeroepen bij gewone brief, bij aangetekende brief of per elektronische drager (fax of email) op de contactgegevens die het lid daartoe aan de vereniging heeft bezorgd.

Art. 26.De oproeping, die plaats, dag en uur van de algemene vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

Art. 27.Behoudens in de bij de wet van 27 juni 1921 of in de statuten bepaalde gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Ongeldige stemmen en onthoudingen worden meegerekend als tegenstemmen.

~ .,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Art. 28.Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vernield en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen met de in dit artikel bepaalde meerderheden, ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met vier vijfde van stemmen worden besloten, ook op de tweede algemene vergadering.

Ongeldige stemmen en onthoudingen worden meegerekend als tegenstemmen.

Art. 29.Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel vereist.

Art.30.Tot uitsluiting van een lid kan slechts worden besloten indien de meerderheid van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen met de hierin bepaalde meerderheden, ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden

Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Ongeldige stemmen en onthoudingen worden meegerekend als tegenstemmen.

Art. 31.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt en bewaard in een notulenregister overeenkomstig een door de raad van bestuur vastgelegde procedure. Elk lid heeft recht Inzage te krijgen van de bewaarde notulen op de maatschappelijke zetel van de vereniging conform de modaliteiten vastgelegd bij Koninklijk Besluit van 26 juni 2003.

TITEL V. Andere organen

Art. 32.Stuurgroep Kom op tegen Kanker

De Stuurgroep Kom op tegen Kanker (Stuurgroep KoTK) adviseert de raad van bestuur inzake de volledige

fondsenwerving en acties van de vereniging.

De raad van bestuur bepaalt de regels inzake werking, samenstelling en taken van de Stuurgroep KoTK.

Art. 33.Auditcomité

De raad van bestuur kan zich laten bijstaan in zijn toezichtsfunctie op de financiële aangelegenheden van

de vereniging door een door hem op te richten auditcomité.

De raad van bestuur bepaalt de regels inzake werking, samenstelling en taken van het auditcomité.

Art. 34.Benoemings- en Remuneratiecomité

De raad van bestuur kan zich laten bijstaan inzake benoemings-en remuneratievraagstukken die betrekking hebben op bestuurders en directieleden door een door hem op te richten Benoemings- en Remuneratiecomité.

De raad van bestuur bepaalt de regels inzake werking, samenstelling en taken van het Benoemings- en Remuneratiecomité.

Art, 35.Blomedische Commissie

De raad van bestuur kan zich laten adviseren inzake externe biomedische projecten door een door hem op

te richten Biomedische Commissie.

De raad van bestuur bepaalt de regels inzake werking, samenstelling en taken van de Biomedische

Commissie.

Art. 36.Psychosociale Commissie

De raad van bestuur kan zich laten adviseren inzake externe psychosociale projecten door een door hem op

te richten Psychosociale Commissie.

De raad van bestuur bepaalt de regels inzake werking, samenstelling en taken van de Psychosociale

Commissie.

Art. 37.Naast de hierboven vermelde stuurgroep, comités en commissies, is de raad van bestuur bevoegd om, indien hij dit nodig acht, bijkomende commissies en/of comités op te richten,

TITEL ViI. - Rekeningen, begrotingen

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

+behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

Art. 38.1-iet boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende boekjaar voor.

Beiden worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

De jaarrekeningen worden vergezeld van een verslag van een erkend bedrijfsrevisor.

TITEL VIII. - Ontbinding, vereffening

Art. 39Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikel 19, §§ 2 en 3, of artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een of meer verenigingen waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Art. 40.Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Marc Michils

Algemeen directeur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/05/2014 : Benoeming en ontslag bestuurders.
1.De Algemene Vergadering van 24 maart 2014 heeft volgende bestuurders herbenoemd voor een période

van 3 jaar.

-Michiel Callens - geneesheer, Priesterlindestraat 21,1850 Grimbergen.

-Jean-Jacques Cassîman - Emeritus hoogleraar, Oude Pastoriestraat 1,3050 Oud-Heverlee. -Jacques De Grève - geneesheer, Sint Martinusstraat 40,1700 Dilbeek.

-Siska Germonpré - senior stafmedewerker, verantwoordelijke gezondheidsbevordering NVSM,

Capucienenlaan 13,9300 Aalst.

-Karin Haustermans - Radiotherapeut-oncoloog, Bisschoppenhof 7,3150 Tildonk. -Marc Peeters - Arts, Dijlestraat 71,3140 Keerbergen.

-Paul Van Den Haute - gepensioneerde, Grasbos 47,3294 Molenstede.

-Laurent Van de Kerkhove - gepensioneerde, Sneppelaan 111,1840 Londerzeel.

2.De Algemene Vergadering van 24 maart 2014 heeft de volgende bestuurders benoemd voor een période

van 3 jaar,

-Yves Benoit- kinderarts hemato-oncoloog, Gemeentehuisstraat 10,9890 Dikkelvenne Gavere. -Johan Creemers - arbeider, Zonneweeldelaan 23 bus 32,3600 Genk.

-Rik Duyck - zelfstandig ondememer, Grote Koraalberg 18/32 - 2000 Antwerpen. -Luc Rombouts - directielid KBC, De Bruelen 22,2980 Zoersel.

-Barbara Torfs- directeur Marketing & Communicatie Torfs, Koekoekdreef 8,2980 Zoersel. -Eis Van De Sijpe - radiomanager VRT, Vogelenzangstraat 139, 3070 Kortenberg. -Anita Van Herck - zonder, Kanunnik Peetersstraat47/2,2600 Berchem. -Luc Van Looy- arts anaesthesîst, Alfred Coolsstraat 7,2020 Antwerpen.

-Jan Vandenwyngaerden - zelfstandig ondememer, Waterloostraat 37,260Q Berchem. -Veerie Verhaegen - leerkracht, Vitsgaard 34,1745 Opwijk,

-Angélique Verzelen - klinisch psycholoog, gedragstherapeut, Heidewegel 76, 9180 Moerbeke.

3.Hebben zich als bestuurder niet herkîesbaar gesteld en zijn bijgevolg einde mandaat. -Marc Michils - marketing consultant, Meiselaan 29,1880 Nieuwenrode. -Paul Bulens - geneesheer, Stevoortweg 168,3540 Herk de Stad. -Marc Boogaerts - gewoon hoogleraar, Krijkelbeig 6,3360 Bierbeek.

-Etienne Wauters - Afgevaardigd bestuurder GasthuisZusters Antwerpen, Tenbergkets 1,9402 Meerbeke. -Jean Paul Van Bendegem - gewoon hoogleraar Vrije Universiteit Brussel, Reigerstraat 28, 9000 Gent, -Véronique Cocquyt - medisch oncoloog, Dorpsstraat 16,8340 Damme.

4.Zijn ontslagnemend en dit sinds 01 oktober2012.

-Léo Leys - gepensioneerde, Verenigingstraat58,3010 Leuven.

Brussel 18 april 2014

Marc Michils

Algemeen directeur,

Op de laatste blz. van Luik B. vermelden : Recto ;

Verso

Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Naam en handtekening.
23/01/2014
ÿþMOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

A

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging et stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

~Versra : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

M

*19023951*

E.--; , ~ ~~i ~~,,~ _, 1 4 JAN 2014

Griffie

Benaming

(voluit) : Vlaamse Liga tegen Kanker

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Koningsstraat 217, 1210 Brussel

Ondernerningsnr : 442.528.054

Voorwerp akte : Wijziging van de statuten

De Algemene Vergadering van 19 december 2013 keurt eenparig de wijziging van artikel 24 goed. Het artikel luidt na wijziging als volgt.

Art 24, Deze algemene vergadering heeft plaatst voor het einde van de maand maart.

Marc Michils

Directeur.

31/07/2012
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behoudOr *iai3saas*

aan het

Belgisch Staatsbla

BRUSSEL

20 JUL 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 442.528.054

Benaming

(voluit) : Vlaamse Liga tegen Kanker

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Koningsstraat 217 , 1210 Brussel

Onderwerp akte : Benoeming directeur

Uittreksel uit de notulen van de Raad van Bestuur van 30 mei 2012:

De raad van bestuur benoemt Marc Michils, wonende Meiselaan 29 te 1880 Nieuwenrode (Kapelle-op-den-Bos) tot directeur van de vereniging vanaf 1 oktober 2012 voor onbepaalde duur.

Brussel, 17 juli 2012

Leo Leys

afgevaardigd bestuurder

~

20/04/2012
ÿþMOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

BRUSSEL

Griffiel O APR 2012

Benaming

(voluit) : Vlaamse Liga tegen Kanker

Rechtsvorm VZW

Zetel Koningsstraat 217, 1210 Brussel

Ondernemingsnr 442.528.054

Voorwerp akte : Herbenoeming, benoeming en einde mandaat bestuurders

1. De Algemene Vergadering van 28 februari 2012 heeft volgende bestuurders herbenoemd voor een

periode van 2 jaar.

- Paul Van Den Haute - gepensioneerde, Grasbos 47, 3294 Molenstede.

- Michiel Callens - geneesheer, Priesterlindestraat 21, 1850 Grimbergen.

- Marc Michils - marketing consultant, Meiselaan 29, 1880 Nieuwenrode.

- Paul Bulens - geneesheer, Stevoortweg 168, 3540 Herk de Stad.

- Laurent Van de Kerkhove - gepensioneerde, Sneppelaan 111, 1840 Londerzeel.

- Marc Boogaerts - gewoon hoogleraar, Krijkelberg 6, 3360 Bierbeek,

- Jacques De Grève - geneesheer, Sint Martinusstraat 40, 1700 Dilbeek.

- Siska Germonpré - senior stafmedewerker, verantwoordelijke gezondheidsbevordering NVSM,

Capucienenlaan 13, 9300 Aalst.

- Karin Haustermans - Radiotherapeut-oncoloog, Bisschoppenhof 7, 3150 Tlldonk.

- Etienne Wauters - Afgevaardigd bestuurder GasthuisZusters Antwerpen, Tenbergkets 1, 9402 Meerbeke.

- Jean-Jacques Cassiman - Emeritus hoogleraar, Oude Pastoriestraat 1, 3050 Oud-Heverlee.

- Jean Paul Van Bendegem - gewoon hoogleraar Vrije Universiteit Brussel, Reigerstraat 28, 9000 Gent.

- Marc Peeters - Arts, Dijlestraat 71, 3140 Keerbergen.

2. De Algemene Vergadering van 28 februari 2012 heeft volgende bestuurders benoemd voor een periode

van 2 jaar.

- Leo Leys - gepensioneerde, Verenigingstraat 58, 3010 Leuven.

Véronique Cocquyt - medisch oncoloog, Dorpsstraat 16, 8340 Damme.

" iao1111sao"

1111

Voor- behouden

aan het

Belgisch Staatshlad

3. Hebben zich als bestuurder niet herkiesbaar gesteld en zijn bijgevolg einde mandaat. - Simon Van Belle - geneesheer professor, Heirbaan 30, 1570 Galmaarden

4. De Raad van Bestuur heeft in zijn eerste vergadering, volgend op de Algemene Vergadering van 28

februari 2012, volgende mandaten toegewezen aan de zittende bestuurders.

-Voorzitter - Jean-Jacques Cassiman

- Ondervoorzitter - Marc Michils en Jacques De Grève.

- Secretaris - Laurent Van de Kerckhove.

- Penningmeester - Paul Van den Haute.

- Afgevaardigd bestuurder - Leo Leys.

5. De Algemene Vergadering van 28 februari 2012 heeft benoemd tot Commissaris revisor en dit voor een

periode van 3 jaar

- VMB Bedrijfsrevisoren CVBA (B00419) vertegenwoordigd door Tom Van Cleef (A01842)

Het Koninklijk Entrepot, Entrepotkaai 3, 2000 Antwerpen

6. De Raad van Bestuur van 30 maart 2012 geeft acte van het ontslag als directeur van de vereniging - Annemie De Winter wonende te 1090 Jette, Lakense Laan 42.

Brussel, 02 april 2012

Leo Leys,

Afgevaardigd bestuurder.

C)p de }aetste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumente" ende notaris, hefz,i van de persoío " n bevoegd de vereniging of stichting ten aenziçn van derden fG vettegerrwooro4ger Verso Naam en handtekening

26/10/2011
ÿþMDD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~~~~," e' q --w

~~Lt~~

I~ 1flfl II I1II I I1 lU Il iu

*11162660*

vo:u:2; : Vlaamse Liga tegen Kanker

Rechtsvar : VZW

: Koningsstraat 217, 1210 Brussel

OnCere: rgFi : 442.528.054

: Benoeming directeur

Uittreksel uit de notulen van de Raad van Bestuur van 22 september 2011:

De Raad van Bestuur benoemt mevrouw Annemie De Winter, wonend te 1090 Jette, Lakense Laan 42 tot directeur van de vereniging vanaf 1 februari 2012 voor onbepaalde duur. De huidige directeur, de heer Leo Leys, wonend te 3010 Leuven, Verenigingstraat 58 behoudt zijn functie tot en met 31 januari 2012.

Brussel 11 oktober 2011

Leo Leys.

Op de laatste blz. van Lu`k ~'lE!tti1Ll~Gn 1:;¬ :'.-1e.rur

. S;~C.~.,~i': teRiS'r..'~.+"Ei`. Uien

q " .,~. -

.ï:..'~^ i

~~_r? " ._ ,.c^t.F~

04/04/2011
ÿþM002.0

f.r

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

BRUSSEL

3a~~

Griffie

II1J I1I IJll II1J JJ 11111 JflI IIIff I 111

" 11050651*

Voc behoi aan Belg Staat'

Benaming

(voluit) : Vlaamse Liga tegen Kanker

Rechtsvorm : VZW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Zetel : Koningsstraat 217, 1210 Brussel

Ondernemingsnr : 442.528.054

Voorwerp akte : Wijziging van de statuten - Gecoordineerde test der statuten.

De Algemene Vergadering van 23 februari 2011 heeft een wijziging van de statuten goedgekeurd.

Artikel 12 en 22 werden aangepast, een nieuw artikel, artikel 36 werd ingelast en de nummering van de

bestaande artikels 36,37,38,39,40 en 41 werden aangepast.

De nieuwe gecoördineerde tekst van de statuten is als volgt.

TITEL I - Naam, zetel, doel, duur

Art. 1 De vereniging draagt vanaf 1 januari 1998 de naam "Vlaamse Liga tegen Kanker, afgekort V.L.K, in plaats van Kom op tegen Kanker.

Art. 2. De vereniging is gevestigd te 1210 Brussel, Koningsstraat 217.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel een daadwerkelijke bijdrage te leveren in de strijd tegen kanker en dit met alle nodige middelen en met alle nodige initiatieven. Zij zal ook zorgen voor de nodige sensibilisering rond dit thema en de bevolking van al haar acties informeren. Zij zal het beleid van de respectieve overheden beïnvloeden vanuit het belang van de kankerpatiënt en zijn omgeving en een centraal aanspreekpunt zijn voor de kankerbestrijding. Ze zal psychosociale hulp bieden aan patiënten en hun omgeving. Zij zal informeren en voorlichten en acties ondernemen met het oog op preventie. Zij kan ook door haar gekozen projecten° ondersteunen en helpen. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan: in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht. De werking is voornamelijk gericht op de Vlaamse bevolking (georganiseerd of niet-georganiseerd) en het Vlaamse en het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest.

De vereniging kan provinciale steunpunten oprichten, waarvan de werking door de algemene vergadering wordt bepaald.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il. - Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste vijf bedragen. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. Wie de werkende leden zijn wordt door de algemene vergadering bepaald. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op hen toepasselijk.

Een vijfde van de werkende leden vertegenwoordigt de stuurgroep Kom op tegen Kanker en wordt aanvaard op voorstel van de stuurgroep Kom op tegen Kanker.

Art. 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van beheer, rekening houdend evenwel met de bepalingen van artikel 5. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van beheer.

Art. 7. De raad van beheer kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten.

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden le vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Art. 8. De werkende leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij kunnen ook nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen. De bijdrage van de niet-werkende leden bedraagt maximaal duizend frank per jaar.

Art. 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van beheer ter kennis worden gebracht.

Art. 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III - Raad van beheer en Bureau

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van beheer van ten minste vijf leden, die al dan niet lid zijn van de vereniging. Een vijfde van de leden vertegenwoordigt de stuurgroep Kom op tegen Kanker en wordt door die stuurgroep voorgedragen.

Art. 12. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor een periode van maximum twee jaar. Bestuurders zijn herbenoembaar. Er kunnen niet meer dan 1/5 bestuurders worden benoemd die de leeftijd van 70 jaar bereikt hebben.

Art. 13. De leden van de raad van beheer worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van beheer oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van beheer, worden binnen de maand, nadat hiertoe is besloten, ingediend bij het Bestuur van het Belgisch Staatsblad ter publicatie.

Art. 14. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal beheerders is teruggevallen tot minder dan vijf, dan blijven de beheerders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 15. De raad van beheer kiest uit zijn leden een voorzitter, één of twee ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De raad van beheer wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee beheerders. De vergaderingen van de raad van beheer worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een ondervoorzitter, of de oudste van de aanwezige beheerders.

Art. 16. De raad van beheer kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de beheerders aanwezig is. Als dit quorum niet is bereikt, wordt tijdens de volgende vergadering geldig beslist over dezelfde agenda indien minstens een kwart van de beheerders aanwezig is; bovendien moet het aantal aanwezige beheerders minstens drie bedragen. Elke aanwezige beheerder mag een afwezige beheerder vertegenwoordigen.

De beheerder die zich laat vertegenwoordigen moet zelf zijn volmachtdrager aanduiden.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Art. 17. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze beheerders kunnen twee andere door hen aangeduide beheerders deze documenten ondertekenen.

Art. 18. De raad van beheer leidt de zaken van de vereniging. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

2. De vereniging wordt ten aanzien van derden en in rechte vertegenwoordigd, behoudens bijzondere lastgeving, door twee leden van de raad van beheer. Deze moeten hun machten ten overstaan van derden niet verantwoorden.

3. De raad van beheer kan zijn machten voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één of meer personen al dan niet lid van de vereniging.

4. De raad van beheer kan, indien hij dit nodig acht, uit zijn leden een afgevaardigde-beheerder benoemen of een directeur benoemen, die geen lid is van de raad van beheer, die met de dagelijkse leiding worden belast. Deze verzorgen, elk alleen handelend, de lopende zaken en de dagelijks briefwisseling en tekenen geldig namens de vereniging tegenover de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

a) Machten met betrekking tot nalatenschappen en schenkingen :

De afgevaardigd beheerder en de directeur zijn tevens bevoegd om binnen de hierna gemelde grenzen, elk afzonderlijk handelend, alle handelingen te stellen nodig voor de aanvaarding van schenkingen en legaten. De afgevaardigde-beheerder of directeur kunnen ten allen tijde en zonder voorafgaande machtiging

boedelbeschrijving laten opmaken;

doen overgaan tot verzegeling, ontzegeling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2

De afgevaardigde-beheerder of de directeur zijn in het bijzonder bevoegd om met betrekking tot alle nalatenschappen waarin de vereniging werd aangeduid als algemeen legataris, legataris ten algemene titel of bijzonder legataris, doch enkel en nadat de raad van beheer heeft beslist de nalatenschap, het legaat en/of cie schenking te aanvaarden, volgende handelingen te verrichten :

de nalatenschappen) te aanvaarden, zuiver en eenvoudig, onder voorrecht van boedelbeschrijving, of ze te verwerpen; de gemeenschap te aanvaarden of te verwerpen; kennis te nemen van alle testamenten en beschikkingen hoegenaamd; toe te stemmen in de uitvoering ervan of deze te betwisten; alle legaten af te leveren, te aanvaarden of te verwerpen; voor of na verdeling de rechten die aan de lastgevers toebehoren of zouden kunnen toebehoren geheel of gedeeltelijk over te dragen aan één of meerdere medegerechtigden of aan anderen; alle aangiften van nalatenschap, van ophouding, terugvalling of aanwas van vruchtgebruik in te dienen.

Alle brandkasten te doen openen en op te zeggen, over de inhoud te beschikken. Te ontvangen, te betalen of af te geven, alle geldsommen, geldwaardige papieren, waarden, waren en welkdanige goederen of stukken; rekeningen goed of af te keuren, te doen verbeteren en af te sluiten,

Belastingszaken te regelen; alle welkdanige vergunningen aan te vragen, daartoe alle pleegvormen te vervullen, bezwaarschriften in te dienen; alle rechtsmiddelen aan te wenden en dading te treffen.

Alle roerende en onroerende goederen met of zonder opleg te ruilen, te verkopen, in der minne of gerechtelijk, uit de hand, bij toewijzing of veiling in hun geheel of gedeeltelijk, in de vormen, voor de prijzen, onder de lasten, bedingen en voorwaarden aan zodanige persoon of personen, die de lasthebbers zullen goedvinden; alle pleegvormen te vervullen de te verkopen goederen of één of meerdere ervan in naam en voor rekening van lastgevers in te kopen; overeenkomsten te sluiten betreffende erfdienstbaarheden; overwijzing van de prijs en aanwijzing van betaling te doen; het ambtshalve nemen van inschrijving te vorderen of daarvan geheel of gedeeltelijk te ontslaan, zelfs zonder betaling; de onroerende goederen te verkavelen, te splitsen, te brengen onder het beheer van medeëigendom, daartoe alle vergunningen en attesten aan te vragen, alle verkavetings- splitsings- of verdelingsakten, alle basisakten, reglementen en soortgelijke akten op te stellen. De omzetting, die in- of uitschrijving te vorderen en te verrichten van aandelen, obligaties en andere waarden op naam, in titels aan toonder of omgekeerd, alle mogelijke bewerkingen betreffende het Grootboek der Openbare Staatsschuld van België inbegrepen. Over te gaan tot minnelijke of gerechtelijke vereffening en verdeling; inbrengen te doen of te eisen, alle voorafnemingen te doen of ermede in te stemmen; de regeling en verrekening van alle vergoedingen uit te voeren; de kavels samen te stelten; deze in der minne toe te bedelen of bij verloting toe te wijzen; aile opleg te bepalen, deze te ontvangen of te betalen; de goederen in onverdeeldheid te laten; met medegerechtigden en derden schikkingen, overeenkomsten en dadingen te sluiten. Kwijtig en decharge met of zonder indeplaatsstelling te verlenen en te ontvangen, schuldvergelijking en schuldvermenging in te roepen en te erkennen, zonder waarborg. Zelfs zonder betaling, opheffing te verlenen van verzet, inbeslagneming en andere beletselen, opheffing te verlenen en in de doorhaling toe te stemmen van alle inschrijvingen en kantmeldingen van inpandgeving, met of zonder verzaking van voorrechten, hypotheken, koopvernietigende vorderingen en alle hoegenaamde zakelijke rechten, af te zien van alle vervolging en middelen van tenuitvoerlegging. Ingeval van betwisting of telkens er aanleiding toe bestaat in rechte op te treden, onder meer te dagvaarden en voor het gerecht te verschijnen als eiser of als verweerder, te doen pleiten, verzet aan te tekenen, hoger beroep in te stellen en zich in cassatie te voorzien; kennis te nemen van alle titels en stukken, vonnissen en arresten te bekomen; alle, zelfs buitengewone middelen van tenuitvoerlegging aan te wenden, zoals bewarend en uitvoerend beslag, vernietiging van de verkoping, herveiling ten laste van de gebrekkige koper, rangregeling, enzovoort; steeds verdrag te sluiten, dading te treffen en compris aan te gaan.

En in het algemeen aile mogelijke bestuursdaden te stellen, hetgeen omvat daden van beheer, genot en beschikking. Ingeval één of verschillende van de hogergemelde rechtshandelingen bij sterkmaking verricht werden, deze goed te keuren en te bekrachtigen. Daartoe alle akten en stukken te tekenen, in de plaats te stellen, woonplaats te kiezen en in het algemeen datgene te doen wat noodzakelijk of nuttig zal zijn, zelfs niet uitdrukkelijk in deze vermeld.

De afgevaardigd beheerder en/of de directeur zijn tevens bevoegd om op hun verantwoordelijkheid hun machten met betrekking tot nalatenschappen waarin de vereniging zou gerechtigd zijn over te dragen.

b) Machten teneinde in rechte op te treden als eiser en/of verweerder. De afgevaardigde-beheerder of de directeur zijn in het bijzonder bevoegd de vereniging te vertegenwoordigen in rechte als eiser of verweerder, doch enkel en alleen nadat de raad van bestuur heeft beslist in rechte op te treden. Zo de raad van bestuur heeft beslist in rechte op te treden zijn de afgevaardigde-beheerder en de directeur elk afzonderlijk bevoegd om volgende handelingen te verrichten

Bij gebrek aan betaling, in geval van betwisting en telkens er aanleiding toe bestaat, in rechte op te treden onder meer te dagvaarden en voor het gerecht te verschijnen als eiser of als verweerder, te doen pleiten, verzet te doen, hoger beroep in te stelten en zich in cassatie te voorzien; verzoekschriften te ondertekenen, kennis te nemen van alle titels en stukken, vonnissen en arresten te bekomen; alle, zelfs buitengewone middelen van uitvoering aan te wenden, zoals bewarend en uitvoerend beslag, vernietiging der verkoping, herveiling ten faste van de gebrekkige koper, rangregeling, enzovoort; steeds verdrag te stuiten, dading te treffen en compromis aan te gaan. Notarissen, advokaten, scheidsrechters, deskundigen aan te stellen, of te laten aanstellen.

Art. 19. Beheerders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Artikel 20. Bureau. De raad van beheer kiest onder haar leden een bureau, belast met het dagelijks bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.0

Onder de leden van het bureau zijn er vier aangeduid door de stuurgroep Kom op tegen Kanker. Uiterlijk op 1 januari 2000 moet het bureau paritair zijn samengesteld uit leden aangeduid door de raad van beheer enerzijds en leden aangeduid door de stuurgroep Kom op tegen Kanker anderzijds.

Het bureau benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. TITEL IV. - Algemene vergadering

Art. 21. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer, door een ondervoorzitter, of door de oudste van de aanwezige beheerders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Art. 22.. De algemene vergadering heeft de exclusieve bevoegdheid tot het wijzigen van de statuten, het definitief aanvaarden van leden, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid. Ze is tevens bevoegd voor het toezicht op de werking en op de bevoegdheden van de Stuurgroep Kom op tegen Kanker zoals bepaald in artikel 33 van de statuten.

Art. 23. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van beheer of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Art. 24. Deze algemene vergadering heeft plaats voor het einde van de maand februari.

Art. 25. De raad van beheer is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoekt.

Art. 26. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door hetzij de voorzitter, hetzij twee beheerders, hetzij één vijfde van de werkende leden. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of bij aangetekende brief ten minste zeven werkdagen vóór de vergadering.

Art. 27. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de algemene vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van beheer. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de werkende leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door één twintigste van de leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van beheer overhandigd zijn.

Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

Art. 28. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Art. 29, Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten, zal door de burgerlijke rechtbank moeten worden bekrachtigd.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten.

Art. 30. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen der statuten vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2,4

Art. 31. Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 32. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee beheerders en, bij ontstentenis hiervan, door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V. Andere organen

Art. 33. Stuurgroep Kom op tegen Kanker

De stuurgroep is bevoegd voor de volledige fundraising van de v.z.w. Vlaamse Liga tegen Kanker en voor

de activiteiten die door de v.z.w. Kom op tegen Kanker voor 1.1.1998 werden gerealiseerd.

De stuurgroep is rechtstreeks afhankelijk van de algemene vergadering van de v.z.w. Vlaamse Liga tegen Kanker, niet van de raad van beheer.

De stuurgroep werkt autonoom. Haar werking wordt voorgelegd aan de algemene vergadering van de Vlaamse Liga tegen Kanker, die het verslag enkel kan goed- of afkeuren.

Het aantal afgevaardigden vanwege de VLK bedraagt 20 % van de andere leden. Dit principe leidt op 1 januari 1998 tot twee afgevaardigden. Ze worden aangeduid door de raad van beheer.

Leden van de stuurgroep zijn

a)vaste leden : de leden van de algemene vergadering van de vzw Kom op tegen Kanker per 31.12.97, die

insgelijks lid zijn van de raad van beheer van Kom op tegen Kanker op datum van 31.12.97 ;

b) partners van de campagne

c) twee afgevaardigden van de vzw VLK en

d) gecoöpteerde leden (op 1.1.98 zijn dit de leden van raad van beheer van Kom op tegen Kanker per 31.12.97 niet bedoeld onder a. of b.). De stuurgroep heeft een eigen voorzitter.

Stuurgroepleden van het type b) en c) kunnen niet afgevaardigd worden door de stuurgroep naar de andere organen van de VLK.

Art. 34 Commissie Ethos en Arbitrage

De Commissie Ethos en Arbitrage behandelt ethische kwesties die door één van de leden uit de respectieve organen worden overgemaakt aan de commissievoorzitter. Daarenboven is de commissie bevoegd om te bemiddelen in mogelijke geschillen die binnen de nieuwe organisatie tussen de organen oprijzen en die ogenschijnlijk niet door onderling overleg zijn op te lossen.

De commissie wordt samengesteld door de voorzitter van die commissie en bekrachtigd door de algemene vergadering. De vergaderingen van de commissie hebben enkel plaats als er problemen te bespreken zijn.

De eerste commissievoorzitter is deze die in functie is bij de vzw Vlaamse Kankerliga op 31.12.97. Bij ontslag van de commissievoorzitter wordt er in gemeen overleg tussen de respectieve voorzitters van de VLK en van de stuurgroep Kom op tegen Kanker een kandidaat voorgesteld aan de algemene vergadering.

Art. 35 Commissie bestedingen

De commissie werkt onder het gezag van het bureau

Ze heeft volgende opdrachten:

a)een voorstel maken voor projectbestedingen (interne en externe)

b)werken aan een onafhankelijke projecten beoordeling

c)de follow-up van projecten in uitvoering organiseren, zowel interne als externe.

De commissie telt zes leden en bestaat voor de helft uit leden aangeduid door de Stuurgroep Kom op tegen Kanker.

Art. 36 Auditcomité

§ 1. Oprichting

De raad van bestuur kan zich laten bijstaan door een door hem op te richten auditcomité.

§ 2. Samenstelling

Het auditcomité bestaat uit vier leden aangesteld door de raad van bestuur.

De penningmeester is van rechtswege lid van het auditcomité. De drie andere leden van het auditcomité

worden aangesteld onder de bestuurders. Ten minste twee van de vier leden van het auditcomité dienen

bestuurders te zijn die de Stuurgroep Kom op tegen Kanker vertegenwoordigen in de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.0

De leden van het auditcomité worden aangeduid voor een termijn van hoogstens twee jaar die gelijkloopt met de termijn van de bestuursmandaten. Alle leden van het auditcomité zijn niet-uitvoerend en onafhankelijk. Dit impliceert dat zij geen van allen verbonden zijn met VLK als werknemer of als zelfstandig dienstverlener.

De raad van bestuur benoemt de voorzitter van het auditcomité. Deze mag niet dezelfde zijn als de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 3. Taak en bevoegdheden

17 Het auditcomité staat de raad van bestuur bij in de uitoefening van zijn controle op het financiële rapporteringsproces van de vereniging. Het auditcomité heeft enkel adviesbevoegdheid.

Tot de opdracht van het auditcomité behoort het toezicht op

de betrouwbaarheid en samenhang van de financiële informatie;

de betrouwbaarheid van de systemen van interne controle en risicobeheer; de onafhankelijkheid, de objectiviteit en de prestaties van de externe auditinstanties; de opmerkingen van de commissaris alsook de opvolging ervan.

Het auditcomité geeft tevens advies aan de raad van bestuur over de (her)benoeming van de commissaris.

Behoudens uitdrukkelijke andersluidende beslissing door de raad van bestuur, behoort de voorbereiding en bespreking van de begroting in beginsel tot de exclusieve bevoegdheid van de collegiale raad van bestuur.

p Het auditcomité heeft het recht en de bevoegdheid om met oog op de vervulling van zijn opdrachten alle informatie op te vragen, in te kijken en te verkrijgen bij alle statutaire organen en alle personeelsleden van de VLK. Het auditcomité kan zich laten bijstaan door derden. Ze kunnen worden uitgenodigd telkens het auditcomité dit nuttig acht. Tevens kunnen één of meer personeelsleden worden uitgenodigd tot deelname aan de vergaderingen van het auditcomité.

I: Met oog op de advisering van de raad van bestuur zal het auditcomité na elke vergadering verslag uitbrengen van zijn bevindingen tijdens de vervulling van zijn opdracht. In het bijzonder zal het auditcomité minstens éénmaal per jaar verslag uitbrengen en, desgevallend, aanbevelingen doen over :

de globale financiële situatie van de vereniging;

de mogelijke verbetering van de interne systemen van controle en risicobeheer; de prestaties van de commissarissen

de evaluatie van de werking van het auditcomité.

§4. Werking

Het auditcomité komt minstens twee keer per jaar bijeen, op bijeenroeping door haar voorzitter alsook telkens als één van de leden van het auditcomité daar om verzoekt.

De uitnodigingen worden ten minste acht werkdagen voor de dag van de vergadering verzonden aan alle leden van het comité en maken melding van plaats, datum en tijdstip alsook van de agenda van de vergadering.

Van de vergaderingen van het auditcomité wordt een verslag gemaakt door een door de voorzitter aangeduid verslaggever, al dan niet personeelslid van de VLK. Ter gelegenheid van de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur wordt dit verslag aan alle bestuurders bezorgd. Het verslag maakt melding van alle kwesties waarvan het auditcomité oordeelt dat er iets moet worden bijgestuurd of verbeterd. In zulk geval doet het auditcomité ook een voorstel van de aanpassingen daartoe vereist.

TITEL VI Andere bepalingen omtrent de speciale positie van de stuurgroep Kom op tegen Kanker

Art. 37 Bij het opstellen van de jaarbegroting van de vzw VLK zal de stuurgroep Kom op tegen Kanker worden uitgenodigd om een inkomsten- en uitgavenbegroting van de stuurgroep te suggereren aan het bureau.

Art. 38. Beslissingen inzake ontslag en aanwerving van personeel kunnen enkel worden genomen na een dubbele meerderheid : a) een gewone meerderheid van het bureau en b) minstens de helft onder de vertegenwoordigers van de stuurgroep Kom op tegen Kanker in het bureau.

Art. 39 De Stuurgroep Kom op tegen Kanker zal in staat worden gesteld om de engagementen per 31.12.97 van de vzw Kom op tegen Kanker en de continuïteit van de achterliggende visie ten aanzien van de kinderkankersector, de palliatieve zorgen en de psychosociale verzorging van patiënten en hun omgeving na te leven. De Stuurgroep zal haar beleid ter zake kritisch blijven bewaken.

TITEL VII. - Rekeningen, begrotingen

Art. 40. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van beheer sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende boekjaar voor.

Beiden worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

De jaarrekeningen worden vergezeld van een verslag van een erkend bedrijfsrevisor.

TITEL VIII. - Ontbinding, vereffening

MOD 2.0

Luik B - vervolg

Art. 41. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikel 19, §§ 2 en 3, of artikel 20 van de wet van 27 juni 1921.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een of meer verenigingen waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Artikel 42. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Leo Leys

Directeur

. Voorbeau den ' aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VLAAMSE LIGA TEGEN KANKER

Adresse
Koningsstraat 217,1210 Brussel

Code postal : 1210
Localité : SAINT-JOSSE-TEN-NOODE
Commune : SAINT-JOSSE-TEN-NOODE
Région : Région de Bruxelles-Capitale