VRIENDEN VAN DE VRIJZINNIGE JEUGDZORG, VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERKEN (VERKORT) VRIENDEN VAN DE VRIJZINNIGE JEUGDZORG

Divers


Dénomination : VRIENDEN VAN DE VRIJZINNIGE JEUGDZORG, VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERKEN (VERKORT) VRIENDEN VAN DE VRIJZINNIGE JEUGDZORG
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 457.357.275

Publication

30/06/2014
ÿþ110111,11!1,111,11111110111111

MOD 2.2

ekend te maken kopie

lact/Qntvw?

gen op

2014 " " " "

ter griffie van de IVecierlancistallge rechtbank van koophandel &russe!

Griffie

t ln de bijlagen bij het Belgisch Stá na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr: 457.357.275

Benaming

(voluit) Vrienden van de Vrijzinnige Jeugdzorg,Vereniging zonder

Winstoogmerken

(verkort) : vzvi Vrienden van de Vrijzinnige Jeugdzorg

Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerken

Zetel Jetsesteenweg,603,1090 Brussel(Jette)

Onderwerp akte: Adreswijziging van de zetel

De Algemene Vergadering van 25 februari 2014, geldig samengekomen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid goals voorzien in de Statuten Art 2, heeft eenparig besloten de zetel van de vereniging over te brengen naar volgend adres: Frans Geldersstraat ,21, 1800 Vilvoorde

Bernadette Paerewijok, secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Anne Portielje, voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

31/12/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111111II 1,11I1111111j111111Ill

Vrienden van de Vrijzinnige Jeugdzorg, Vereniging zonder winstoogmerk

R(Dcht.3,,orro VZW

Ze'NI Jetse Steenweg 603, 1090 Brussel

Ondemotn1:1,Db1.1 045-7, 357, ,nS

Herwerkte statuten

Volledige statuten: PV van BAV 13/11/2012

Ontslag:

Baudon Simone, als voorzitter, op 08.02.2012.

Beusenbergh Philomena, Mettewielaan 477/3, 1080 Brussel

De Bniyn-Van Muylem Tina, ais bestuurder, Berchemstraat 64a, 1700 Dilbeek

Engels Josiane, als bestuurder, Dressaertiaan 111, 1850 Grimbergen

Staels Eva, als bestuurder, Dikkebeuklaan 50, 1090 Brussel

Herbenoeming van:

Gijsbrecht Anne-Marie, Olmendreef 2, 3210 Lubbeek-Linden

Benoeming:

Portielje Anne, als voorzitter, Godetialaan 25, 1702 Groot-Bijgaarden, 'Ukkel, 31/7/1947

Paerewijck Bernadette, als bestuurder en secretaris. Sint-Genovevastraat 9, 1840 Steenhuffel, °Zottegem,

14/4/1952

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld:

Baudon-Liebeer Simone, J. Blockxstraat 36, 1800 Vilvoorde

Gijsbrecht Anne-Marie, Olmendreef 2, 3210 Lubbeek-Linden

Liebeer Felix, J. Blockxstraat 36, 1800 Vilvoorde

Minner Monica, Kloosterstraat 173, 1700 Dilbeek

Paerewijck Bernadette, Sint Genovevastraat 9, 1840 Steenhuffel

Portielje Anne, Godetialaan 25, 1702 Groot-Bijgaarden

Slabbaert Paul, Mettewielaan 477/3, 1080 Brussel

Van Coppenolle Lieve, Julius Caesariaan 106, 1150 Brussel

Vanroelen Jenny, J. Blockxstraat 27, 1800 Vilvoorde

Vranckx Robert, Olmendreef 2, 3210 Lubbeek-Linden

De algemene vergadering van 13/11/2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen:

Titel 1: Naam-zetel-doel-duur

Art. 1: De vereniging draagt de naam: Vrienden van Vrijzinnige Jeugdzorg, Vereniging zonder Winstoogmerk.

Art. 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1090 Brussel, Jetsesteenweg 603, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel. Hij kan slechts verplaatst worden door de Algemene Vergadering mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Art. 3: De vereniging heeft tot doel: morele, materiële en financiële steun te bieden aan de werking van vrijzinnige initiatieven voor opvang en begeleiding van kinderen en jongeren in problematische opvoedingssituaties met inbegrip van initiatieven die documentatie, onderzoekswerk en vorming aanbieden aan ouders, pleegouders en professionele begeleiders.

L. 3? ni?, tan uk 8 Fee" .:10 ' ii hot,,,ionietm, van de ffletrimanierentie .iduans. lietzli V91% de pesofojn(en)

çie ver .9 n1,4, stichting lei aarzfett van oercienie velegent:toordiren

1,1a.n en n. id el,z rinti

18 DEC. 2012

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Titel II: Leden

Art. 4: Het aantal leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan vijf bedragen. De vereniging telt enkel effectieve leden. Ze hebben dus allen de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering. Hun naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging, enkel op grond van zijn/haar hoedanigheid als lid,

Art. 5: Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per brief (of per op eigen naam geregistreerde fax of e-mail) aan de voorzitter ter kennis worden gebracht.

Uittredende of uitgesloten leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bijdragen en/of gedane inbreng vorderen. Dit geldt ook voor de erven van overleden leden.

Uittredende of uitgesloten leden zijn er toe gehouden hun tevoren aangegane verplichtingen, ten overstaan van en/of in naam van de vereniging, vooralsnog na te komen.

Art. 6: De jaarlijkse ledenbijdrage mag maximum E 250 bedragen. Een ontslagnemend lid is gehouden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend. Deze bijdrage is noch terugvorderbaar noch deelbaar.

Titel III: Algemene Vergadering

Art. 7: De Algemene Vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging. Tot haar bevoegdheden behoren het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het benoemen en ontslaan van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en aan de commissarissen, het goedkeuren van rekeningen en begroting, het wijzigen van de statuten, het goedkeuren en aanpassen van een Huishoudelijk Reglement, het aanvaarden en uitsluiten van leden, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en aile materies waarin deze statuten het vereisen. De Algemene Vergadering legt jaarlijks het maximum bedrag vast van de niet in de begroting expliciet vermelde uitgaven, waartoe de Raad van Bestuur niet mag beslissen zonder vooraf de Algemene Vergadering te raadplegen.

Art. 8: De Algemene Vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen in de loop van het eerste semester, na afsluitingsdatum van het boekjaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komend jaar. Zij is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, door de secretaris Bij ontstentenis van beide door diegene die aangewezen wordt door de vergadering.

Een bijzondere Algemene Vergadering komt samen op verzoek van de Raad van Bestuur of de voorzitter of wanneer één vijfde van de leden er bij de voorzitter om vraagt per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de voorzitter verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen binnen de dertig dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Elk lid van de Algemene Vergadering heeft één stem.

Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door een ander lid. Een lid kan

slechts drager zijn van één volmacht.

Tenzij de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en 16 januari 2003, en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten, of de statuten het anders vermelden, zijn de beslissingen van de Algemene Vergadering geldig wanneer meer dan de helft van de leden aanwezig is.

Voor wijziging van de statuten en voor ontbinding van de vereniging moeten minstens 2/3 van de leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn.

Indien het aanwezigheidsquorum niet bereikt is, wordt na het verstrijken van minstens 15 dagen en maximum 30 dagen een tweede vergadering bijeengeroepen die geldig zal vergaderen en beslissen ongeacht het aantal aanwezigen, maar met naleving van de specifieke beslissingsquorums.

De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid (d.w.z, meer dan de helft) van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

De Algemene Vergadering beslist met 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden over wijziging van de statuten en over de uitsluiting van leden. De beslissing moet gemotiveerd zijn.

Nieuwe leden kunnen voorgedragen worden door twee leden van de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering beslist met 3/4 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden over de aanvaarding van nieuwe leden,

Zij beslist met 4/5 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden over wijziging van de doeleinden en over ontbinding van de vereniging.

De stemming over personen verloopt geheim.

Art. 9: De oproepingen moeten om geldig te zijn de plaats, datum, uur en agenda bevatten.

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Aile Leden moeten worden opgeroepen door middel van een schrijven dat minstens acht dagen vooraf verstuurd werd.

De agenda wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur of door de voorzitter bij hoogdringendheid.

Elk onderwerp dat ondertekend is door één vijfde van de leden moet op de agenda geplaatst worden. Buiten de dagorde kunnen geen beslissingen genomen worden.

Van elke Algemene Vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan, conform art 9 van het KB van 26/6/03, op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

Titel 1V: Raad van Bestuur

Art. 10: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden. Zij worden verkozen door en uit de leden van de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verbintenis aan met betrekking tot de activiteiten van de vereniging; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het mandaat dat hen werd toevertrouwd.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig kan zijn met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders v6i5r dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het mogelijk tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid die erop betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Art. 11: De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders voor een termijn van twee jaar. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit per brief (of per op eigen naam geregistreerde fax of email) aan de voorzitter ter kennis brengen. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. ln dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Art. 12: De Raad van Bestuur benoemt onder de bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging nodig acht. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders telkens het belang van de vereniging dit vereist.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of indien deze verhinderd is door de secretaris.

Art. 13: De Raad van Bestuur kan slechts dan geldig vergaderen wanneer de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Alle beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen; dwz méér dan de helft van de aanwezigen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

De stemming verloopt geheim als een bestuurder erom vraagt.

Art. '14: De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging als college en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle zaken en handelingen met uitzondering van de bevoegdheden die door de wet uitsluitend aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris of de penningmeester, of bij ontstentenis van deze, door een door de Raad van Bestuur gemachtigd persoon.

De voorzitter en de penningmeester hebben de bevoegdheid om de vereniging te verbinden in zaken van dagelijks bestuur en om in rechte op te treden binnen de perken vastgelegd door de Algemene Vergadering conform Art.7. Voor verrichtingen die de dagelijkse uitgaven overstijgen moeten twee van de voormelde gevolmachtigden gezamenlijk optreden.

De voorzitter, de secretaris en de penningmeester hebben administratief onbeperkte en afzonderlijke volmacht.

Art. 15: De Raad van Bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, zijn bevoegdheden gedeeltelijk

overdragen aan een derde.

De akten betreffende de ambtsbeéindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging

te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk uit.

Art. 16: Van iedere vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of door twee andere bestuurders. De notulen worden bewaard op de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luit(

maatschappelijke zetel van de vereniging en kunnen daar door de bestuurders worden ingezien conform art 9 van het KB van 26/6/03.

Art. 17: De Raad van Bestuur stelt de rekening en begroting op en legt deze ter goedkeuring voor aan de jaarlijks te houden Algemene Vergadering.

Titel V: Rekeningen en begroting

Art. 18: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Statutaire Algemene Vergadering voor de goedkeuring van de rekeningen, de ontheffing van aansprakelijkheid van de Raad van Bestuur over het voorbije werkingsjaar en de goedkeuring van de begroting van het lopende werkingsjaar, wordt gehouden in de loop van het eerste semester.

Art. 19: Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Titel Vi: Ontbinding en vereffening

Art. 20: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebrek daaraan de Rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt eveneens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vrijzinnige vereniging waarvan het doel het meest dat van de vereniging benadert.

Art. 21: Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

?rsr,rtj P n3f' 'r !1c%: ^vli0h)k!'1ü11 ve L>.'1 r11csnlCrentlC' 11o}aP,s iief't van de l5: Cátl(r)ti.fiq'

CevV,9,ti Cic. '+.'erti 9s119 217n.-ieil ,+si'. derde re

~3tr1n ~n {i~ild<<karl;l~

Coordonnées
VRIENDEN VAN DE VRIJZINNIGE JEUGDZORG, VEREN…

Adresse
Zetel Jetsesteenweg,603,1090 Brussel(Jette)

Code postal : 1090
Localité : JETTE
Commune : JETTE
Région : Région de Bruxelles-Capitale