VRIENDENKRING K.T.A. ZAVELENBERG

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING K.T.A. ZAVELENBERG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.998.116

Publication

24/11/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



a nürgeLL

2681

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Vriendenkring K.T.A. Zavelenberg

(verkort) : -

Rechtsvorm : vzw

Zetel : K.T.A. Zavelenberg O. Ruelensplein 13 te 1082 Brussel

Onderwerp akte : Oprichting

Oprichters:

De leden, oprichters zijn in alfabetische volgorde :

Naam, voornaam ,woonplaats, beroep, geboortedatum

1) Baeke Iris

Dendermondsesteenweg 58 - 1730 Asse

Lerares

Belg  Vilvoorde 29/06/1970

2) Demol Martine

Lennikseweg 88  1701 Itterbeek

Lerares

Belg  Ukkel 19/10/1955

3) Gheys Christiane

Leo De Bethunelaan 98 b12  9300 Aalst

Lerares

Belg  Aalst 14/08/1957

4) Islamaj Ali

Sluisvijverstraat 4a  1742 Sint-Katharina-Lombeek

Directeur

Belg  Tropoj 25/11/1953

5) Kog Cornelia

Poverstraat 3  2820 Bonheiden

Lerares

Belg  Bonheiden 13/01/1966

6) Lauwereyns Lieve

J. Sibeliuslaan 26  1070 Anderlecht

Lerares

Belg  Blankenberge 25/06/1962

7) Pilar Sole

Sint-Mariastraat 9 bus 11

TAC

Belg -  Lier 25/10/1968

8Lko_Qqg . /me)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

neao 2.2

Hoofdstuk 1 : De Vereniging

Artikel 1  Benaming en rechtsvorm

De vereniging heeft als naam "Vriendenkring K.T.A. Zavelenberg". Al de akten, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging zullen die benaming vermelden, met onmiddellijk daarvoor of daarna de aanduiding "Vereniging zonder winstoogmerk", of afgekort "vzw" overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de programmawet van 22 december 2003, hierna de "vzw-wet" genoemd.

Artikel 2 - De zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het Koninklijk Technisch Atheneum Zavelenberg, O. Ruelensplein, 13 te 1082 Sint-Agatha-Berchem. In het gerechtelijk arrondissement Brussel. De Raad van Bestuur kan te allen tijde de zetel verplaatsen in functie van de vestiging van deze school.

Artikel 3 - Duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Clà

- Het ondersteunen van de public relations en promotie van het KTA Zavelenberg.

Hoofdstuk 2 : Doel en activiteiten

Artikel 4  Doel en activiteiten

De vereniging heeft tot doel :

- Het behartigen van de belangen en de doelstellingen van het gemeenschapsonderwijs en van het KTA Zavelenberg in het bijzonder.

Bijlagen bij het

- Het creëren van een ontmoetingsplatform voor alle betrokkenen en ex-betrokkenen van het KTA Zavelenberg.

- Bijdragen tot de didactische en logistieke infrastructuur en de materiële en organisatorische behoeften van KTA Zavelenberg.

- Financiële ondersteuning geven aan de leerlingen van het KTA Zavelenberg, met bijzondere aandacht voor de minder gegoeden. Hiertoe zal de vereniging - voor zover dit in overeenstemming is met het schoolbeleid - kunnen overgaan tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei manifestaties, acties of initiatieven.

- De vereniging mag alle verrichtingen uitvoeren en alle daden stellen, die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben.

- Zo mag de vereniging vergoedingen innen om haar lasten en kosten te dekken alsook roerende en onroerende goederen verwerven en bezitten, nodig voor de verwezenlijking van haar doel.

Artikel 5 - Leden

De vereniging telt verscheidene categorieën leden , met name 3:

° gewone leden : personen zonder stemrecht tijdens de algemene vergaderingen en met de rechten en plichten vermeld in de statuten en het huisreglement. Ze ondersteunen door hun lidmaatschap de vereniging materieel en moreel.

ereleden : zoals bepaald onder artikel 8.

° werkende leden: zoals bepaald onder artikel 6

De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden.

Artikel 6  Werkende leden

1. Het minimaal aantal werkende leden is drie.

2. Werkend lid is elke natuurlijke persoon die de leeftijd van 18 heeft bereikt en uitdrukkelijk als werkend lid is aangenomen.

3. Werkende leden kunnen worden aangenomen bij twee derden meerderheid tijdens een Algemene Vergadering, op voordracht van de Raad van Bestuur.

4. De werkende leden onderschrijven met hun toetreding de statuten en het huishoudelijk reglement en verbinden er zich toe geen daden te stellen die de vereniging op enigerlei wijze schade toebrengen. Ze wonen ook regelmatig de vergaderingen bij.

Artikel 7  Gewone leden

1. Het aantal gewone leden is onbeperkt.

2. De Raad van Bestuur kan aanvragen tot toetreding als gewoon lid weigeren of aanvaarden zonder enige motivering.

MOD 2.2

Bijlagen bij het

3. De rechten en verplichtingen van de gewone leden worden omschreven in het huishoudelijk reglement, dat zij, samen met de statuten, aanvaarden.

4. De Raad Van Bestuur bepaalt jaarlijks het bedrag van de bijdrage van de gewone leden. Bij deze gelegenheid wordt eveneens de datum waarop deze bijdragen zijn verschuldigd, bepaald.

5. De jaarlijkse bijdrage kan niet meer bedragen dan 500 E.

6. De hoedanigheid van lid eindigt van rechtswege bij niet-betaling van de gevraagde bijdrage.

7. Om lid van de vereniging te zijn volstaat het om het jaarlijks lidgeld te betalen en door de Raad van Bestuur aanvaard te zijn. Leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Zij kunnen wel als waarnemer of als raadgever uitgenodigd worden. Het lidmaatschap eindigt bij overlijden, bij ontslag of uitsluiting door de Raad van Bestuur.

Artikel 8  Ereleden

1. De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ereleden aannemen die door hun aanwezigheid meer luister aan de vereniging bijbrengen en haar werking bevorderen. Behoudens afwijkingen in het huishoudelijk reglement zijn zij met gewone leden gelijkgesteld, maar dragen zij de titel "erelid".

2. Ereleden bezitten echter niet de rechten van de werkende leden, tenzij als dusdanig aangenomen. Ze bezitten enkel een aanwezigheidsrecht op de Algemene Vergadering.

3. Hun rechten en plichten worden omschreven in het huishoudelijk reglement.

4. De hoedanigheid van erelid eindigt van rechtswege bij niet-betaling van de gevraagde bijdrage.

5. Om lid van de vereniging te zijn volstaat het om het jaarlijks lidgeld te betalen en door de Raad van Bestuur aanvaard te zijn. Leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Zij kunnen wel als waarnemer of als raadgever uitgenodigd worden. Het lidmaatschap eindigt bij overlijden, bij ontslag of uitsluiting door de Raad van

Artikel 9 - Toelating, uittreding en uitsluiting van de werkende leden.

§ 1. Om werkend lid te worden van de vereniging moet men de doelstellingen van de vereniging onderschrijven en ten minste voldoen aan één van de volgende criteria :

MOD 2.2

- Eén van de oprichters zijn.

- Directeur of TA (C) van KTA Zavelenberg zijn.

- Voorgedragen worden door één van de werkende leden en aanvaard worden bij beslissing van de Algemene Vergadering of voordracht van de Raad van Bestuur. Het kandidaat-lid richt een schriftelijke aanvraag aan de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering beslist in haar eerstvolgende bijeenkomst na ontvangst van de aanvraag over de kandidatuur. De aanvaarding kan enkel, indien twee derden van de aanwezige leden de toetreding aanvaardt.

§ 2. Elk werkend lid is vrij uit de vereniging te treden door zijn ontslag schriftelijk in te dienen bij de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt geacteerd op de eerstvolgende Algemene Vergadering. Het lidmaatschap van werkende leden eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien de algemene vergadering tot de uitsluiting beslist met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Artikel 10  Bevoegdheden en wijze van samenroeping van de Algemene Vergadering.

§ 1. De exclusieve bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn :

1. de wijziging van de statuten

á / 2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3. de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

4. de ontbinding van de vereniging

5. de aanvaarding en de uitsluiting van een werkend lid

§ 2. Elk jaar wordt een Algemene Vergadering gehouden bij het begin van het

schooljaar voor het goedkeuren van de rekeningen van het vorige schooljaar en van de begroting van het lopende schooljaar. De Algemene Vergadering komt daarnaast bijeen telkens wanneer de Raad van Bestuur dit nodig acht en wanneer ten minste één vierde van de werkende leden dit vraagt.

§ 3. Alle werkende leden worden ten minste acht dagen voor de Algemene Vergadering schriftelijk uitgenodigd. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Tijdens de vergadering kan bij twee derde meerderheid der aanwezigen de agenda gewijzigd worden of worden aangevuld. Gewone en ereleden kunnen worden uitgenodigd.

§ 4. Een bijzondere Algemene Vergadering kan worden samengeroepen door de Raad van Bestuur of door minimum twee bestuurders, alsook op verzoek van minimum één vijfde van alle werkende leden. Dit verzoek moet gericht worden tot de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Werkende leden die om een Bijzondere Algemene Vergadering verzoeken, dienen in hun schrijven uitdrukkelijk te vermelden welk onderwerp op de agenda moet geplaatst worden. De voorzitter zal, na raadpleging van zijn bestuurders, datum en plaats vaststellen waarop de Bijzondere Algemene Vergadering zal doorgaan.

§ 5. De werkende leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Ieder werkend lid kan evenwel niet meer dan één ander werkend lid vertegenwoordigen.

§ 6. Op de Algemene Vergadering heeft ieder werkend lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Om geldig te vergaderen moet minstens de helft van de werkende leden aanwezig zijn. Is dat niet het geval dan wordt

uiterlijk twee weken later een nieuwe vergadering belegd. Ongeacht het aantal aanwezige werkende leden is deze vergadering rechtsgeldig.

s:1

MOD 2.2

§ 7. Over de volgende aangelegenheden kan de Algemene Vergadering enkel geldig beslissen met een meerderheid van twee derden van de stemmen:

1. het wijzigen van de statuten

2. het aanvaarden en uitsluiten van werkende leden

3. het ontbinden van de vereniging

§ 8. Voor het wijzigen van het doel is unanimiteit vereist.

§ 9. Het verslag van de vergadering wordt bezorgd aan alle leden en ligt ter inzage op de zetel van de vereniging.

Artikel 11 - Wijze van benoeming en bevoegdheden van de bestuurders.

§ 1. De Raad van Bestuur bestaat uit drie bestuurders : een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze worden door de Algemene Vergadering benoemd voor een periode van 3 jaar uit de werkende leden. Hun mandaat kan worden hernieuwd. De Raad van Bestuur zorgt voor het

dagelijks beheer, voor de bijeenroeping van de Algemene Vergadering en het opstellen van de agenda. Jaarlijks legt zij de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voor. Alle bevoegdheden die niet toekomen aan de Algemene Vergadering krachtens de wet

e op deze statuten komen toe aan de Raad van Bestuur. De directeur wordt ten minste 8 dagen voor de vergadering van de Raad van Bestuur uitgenodigd. Tenzij hij bestuurder is heeft hij slechts raadgevende

stem.

§ 2. De oprichters hebben bij de oprichting in vergadering bijeengekomen de volgende personen tot bestuurders benoemd voor 3 jaar :

Voorzitter : Mevr. Iris Baeke Dendermondsesteenweg 58 - 1730 Asse

Secretaris : Mevr. Conny Kog Poverstraat 3  2820 Bonheiden

Penningmeester : Mevr. Lieve Lauwereyns J. Sibeliusstraat 26 bus 33 1070 Brussel

De hierboven vermelde personen hebben hun ambt aanvaardt.

§ 3. De Bestuurders kunnen te allen tijde ontslagen worden door de Algemene Vergadering

die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of

vertegenwoordigde werkende leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ontslag

nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een

bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat

redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien door een eerstkomende algemene vergadering.

§ 4. De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op waarvan de bepalingen in

overeenstemming zijn met de bepalingen van deze statuten. Hierin wordt gespecificeerd

dat ook de directeur gemachtigd is om toezicht te houden op alle rekeningen en dat

voorafgaand aan elke beslissing van de Raad van Bestuur het advies van de directeur

wordt ingewonnen.

§5 Een bestuurder die tussentijds de plaats van een ander bestuurder inneemt, wiens mandaat eindigt, zet

het mandaat slechts verder voor de oorspronkelijke duur.

Artikel 13  Intern bestuur  beperkingen - vertegenwoordiging

1.De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen waarvoor de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is volgens de vzw-wet of deze statuten.

MOD 2.2

2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders bestuurstaken onder elkaar verdelen. Deze verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet als ze openbaar gemaakt is. Niet naleving kan wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang brengen.

3. Tegenover derden wordt de vereniging verbonden, door de hantekening van 1 bestuurder voor alle handelingen beperkt tot 5000.EUR en door 2 bestuurder(s) voor alle handelingen die voorzegd bedrag te boven gaan.

Artikel 14  Aansprakelijkheid van de Bestuurders

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Hoofdstuk 3  Financiering en boekhouding

Artikel 15  Financiering

1.De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door verhuur van boeken, subsidies, toelagen,giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen, gegeven zowel om de algemene doelstelling van de

vereniging te ondersteunen als er ter ondersteuning van een specifiek project.

2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 16  Boekhouding en controle

1.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 augustus.

2.De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde artikel 17 van de vzw-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3.De Algemene Vergadering benoemt onder de werkende leden twee personen, belast met

Het nazicht van de rekeningen van de vereniging vooraleer deze ter goedkeuring aan de Algemene

NIt / Vergadering worden voorgelegd. Zij worden jaarlijks benoemd en zijn herbenoembaar.

4.De oprichters hebben in vergadering bijeen op heden de volgende werkende leden als toezichters van de

rekeningen benoemd:1 Martine Demol 2 Lieve Lauwereyns

Artikel 17  Bekendmaking

De benoeming van de leden van de Raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Artikel 18 - Ledenbijdrage.

De jaarlijkse bijdrage kan niet meer bedragen dan 500 euro. Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks

vastgesteld door de Algemene Vergadering of door de Raad van Bestuur, naargelang

de categorieën van lidmaatschap.

Artikel 19  Ontbinding

ln geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging wordt het vermogen aan een vereniging geschonken die de belangen van KTA Zavelenberg het best vertegenwoordigt.

exes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Proces-verbaal:

Benoeming Raad van bestuur Vriendenkreng K.T.A. Zavelenberg

Datum: 20 september 2011

Aanwezig

Baeke Iris

Martine Demol

Christiane Gheys

Ali Islamaj

Cornelia Kog

Lieve Lauwereyns

Pilar Sola

Agenda:

Statuten

Benoemen van de Raad van Bestuur

De oprichters hebben bij de oprichting in vergadering bijeengekomen, de volgende

personen tot bestuurders benoemd voor 3 jaar :

Voorzitter: Iris Baeke, Dendermondsesteenweg 58 te 1730 Asse, geboren in Vilvoorde op 26/06/1970

Secretaris: Comelia Kog, Poverstraat 3 te 2820 Bonheiden, geboren in Bonheiden op 13/01/1966

Penningmeester: Lieve Lauwereyns, J. Sibeliusstraat 26 te 1070 Anderlecht, geboren in Blankenberge op

2106/1962.

Toezichters van de rekeningen: Martine Demol en Pilar Sola

De hierboven vermelde personen hebben hun ambt aanvaard.

Sint-Agatha-Berchem 20 september 2011 De oprichters: Christiane Gheys Ali Islamaj

Baeke Iris Martine Demol

Cornelia Kog Lieve Lauwereyns Pilar Sole

" Vóor- behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
VRIENDENKRING K.T.A. ZAVELENBERG

Adresse
O. RUELENSPLEIN 13 1082 BRUSSEL

Code postal : 1082
Localité : BERCHEM-SAINTE-AGATHE
Commune : BERCHEM-SAINTE-AGATHE
Région : Région de Bruxelles-Capitale