VRIENDENKRING TREINBESTUURDERS SCHAARBEEK, AFGEKORT : VTS

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING TREINBESTUURDERS SCHAARBEEK, AFGEKORT : VTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 556.682.604

Publication

29/07/2014
ÿþMOD 2.2

1, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neeriegging van de akte ter griffie

III1

II

I II

*14145879*

neergelegeontvangen

17 JULI 2014

ter griffie van effUederlandstalige

g-eçl i'a k van koophandcl Eirusel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : VZW Vriendenkring Treinbestuurders Schaarbeek

(verkort) vrs

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Prinses-Elisabethplein, 5 1030 Brussel

Onderwerp akte: Oprichting

Uit een onderhandse akte van 02/07/2014 blijkt dat Degreef Elke, Driesstraat 17/1 1910 Nederokkerzeel 14/08/1973 te Bonheiden - De Pauw Alain, Anemonenstraat 19 1800 Vilvoorde 21/05/1961 te Aalst - Deneve , Eric, Poverstraat 57 1731 Asse 22/01/1974 te Anderlecht een vereniging zonder wistoogmerk hebben opgericht met de naam "1/ZW Vriendenkring Treinbestuurders Schaerbeek"

Hoofdstuk I  Rechtsvorm, naam, zetel en duur.

Artikel 1.

De vereniging is een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder een vereniging zonder winstoogmerk en dat op de grond van de wet van 27juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003.

Artikel 2.

De vereniging draagt de naam "VZW Vriendenkring Treinbestuurders Schaerbeek" verkort "VTS"

Deze naam en het adres van de zetel van de vereniging moeten voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzie

Artikel 3,

De zetel van de vereniging is gevestigd te Prinses-Elisabethplein, 5 1030 Brussel, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel, De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen ' naar iedere plaats binnen dit arrondissement. Iedere verandering van de zetel moet worden neergelegd op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel met het oog op de bekendmaking er van in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 4.

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden,

Hoofdstuk li  Doeleinden en activiteiten

Artikel 5.

De vereniging stelt zich tot doel:

Om de onderlinge samenwerking te bevorderen en de vriendschapsbanden aan te halen.

Artikel 6,

Hiertoe zal de vereniging onder meer volgende activiteiten ontwikkelen:

Op de laatste blz. van LuijjB vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Gedurende het lopende jaar, diverse initiatieven nemen betreffende het organiseren van recreatieve activiteiten hetzij sociale, sportieve, culturele, e.a.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Hoofdstuk Ill  Lidmaatschap, bijdragen en ontslag.

Artikel 7,

In overeenstemming met de wet dient de vereniging minstens vijf leden te hebben. Het ledenaantal is onbeperkt.

Tot de vereniging kunnen toetreden:

" leder personeelslid van de NMBS in actieve dienst, of door deze op rust gesteld, -leder personeelslid van de NMBS met verlof op lange termijn.

ª% rechthebbenden van het FSW, die zich wensen aan te sluiten, worden aanvaard.

De Raad van Bestuur beslist over elk verzoek tot toetreding. In geval van weigering wordt de beslissing gemotiveerd.

Artikel 8.

De leden betalen een lidmaatschapsbijdragen die jaarlijks door de Raad van Bestuur zal worden vastgelegd en die maximum ¬ 150,00 kan bedragen.

Artikel 9.

Een lid kan zich te allen tijde uit de vriendenkring terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de secretaris. Het ontslag wordt effectief na ontvangst van dat schrijven en na aanvaarding op de eerstvolgende vergadering van de algemene vergadering. Dit ontslag heeft helemaal geen vrijstelling tot gevolg van de betaling van de jaarlijkse bijdrage van het lopende jaar.

Artikel 10.

De uistuiting van een lid kan bovendien uitgesproken worden door een hiervoor speciaal opgeroepen algemene vergadering. Deze vergadering zal bedoeld [id of bedoelde leden kunnen uitsluiten op basis van volgende feiten:

" De leden die niet meer beantwoorden aan de voorwaarden gespecificeerd in Artikel 7,

" De leden die schade berokkenen aan de vereniging.

" Leden welke hun jaarlijkse bijdragen niet vereffenen.

In dergelijke gevallen kan de Raad van Bestuur hun lidmaatschap opschorten tot op de dag van de Algemene Vergadering die dan een finale beslissing zal nemen in overeenstemming met Artikel 15 van deze statuten.

Het niet betalen van de bijdrage schort automatisch het stemrecht op in de Algemene Vergadering,

Hoofdstuk IV De Algemene Vergadering. Artikel 11.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle mandaatdragende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige. Elk mandaatdragend lid heeft één stem.

Artikel 12.

De Algemene Vergadering is bevoegd voor;

" De goedkeuring van de statuten;

" De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

" De benoeming en afzetting van de Raad van Bestuur;

'Het geven van kwijting aan de leden van de Raad van Bestuur;

" De goedkeuring van het minimaal model dagboek en de begroting;

'De ontbinding van de VZW;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" De uitsluiting van een lid op grond van art. 10, tweede lid;

" De goedkeuring en de wijziging van het reglement van inwendige orde;

" De goedkeuring van voorziene uitgaven die de ¬ 499,99 overschrijden.

Artikel 13.

De Algemene Vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen en dat op de eerste

zaterdag van de maand februari. Dit wordt de Jaarlijkse Algemene Vergadering genoemd.

De Raad van Bestuur kan een andere datum kiezen.

Op ieder ogenblik kan een Buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen door een

beslissing van de Raad van Bestuur of op vraag van minstens twee vijfde van de effectieve leden.

Artikel 14.

Iedere Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door een aankondiging met vermelding van dagorde, dag, uur en plaats  deze wordt individueel medegedeeld via een e-mail bericht of via de gewone post aan de leden van de Algemene Vergadering en dit minimum tien kalenderdagen voor de Algemene Vergadering plaatsheeft.

Elk punt dat door hetzij de Raad van Bestuur hetzij door minstens één vijfde van de effectieve leden wordt voorgesteld, moet op de dagorde warden vermeld.

Artikel 15.

De Algemene Vergadering kan op een geldige manier beraadslagen en beslissen van zodra het minimum aantal leden (vijf) van de vereniging aanwezig is. de beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, behalve wanneer de wet of de statuten dit anders voorzien.

Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter van de Algemene Vergadering de doorslag.

De stemming gebeurt door handopsteking of door geheime stemming indien gevraagd door minstens één derde van de leden van de Algemene Vergadering of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 16,

Over een statutenwijziging, zoals voorzien in artikel 12, punt 2 van deze statuten, kan de Algemene Vergadering enkel op een geldige manier beraadslagen en beslissen wanneer de voorgestelde wijziging uitdrukkelijk zijn vermeld in de aankondiging en wanneer ten minste twee derde van de mandaatdragende leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Indien de wijziging betrekking heeft op het doel van de v-zw, dan kan zij alleen worden aangenomen met een absolute meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Over de uitsluiting van een mandaakiragend lid, zoals voorzien in artikel 10 en artikel 12, punt 7 van deze statuten, kan de Algemene Vergadering enkel beslissen bij een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 17.

Een mandaatdragend lid dat niet op de vergadering aanwezig kan zijn, kan zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen. Elk effectief lid kan slechts één volmacht dragen.

Artikel 18.

Bij het nemen van besluiten mag niet van de dagorde afgeweken worden.

Artikel 19.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgesteld door de secretaris van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door een ander lid van de Raad van Bestuur en bewaard in een noturenregister dat steeds ter inzage is van de effectieve leden. De notulen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur of hun respectieve plaatsvervangers,

Hoofdstuk V De Raad van Bestuur.

De vereniging wordt geleid door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur is samengesteld uit vijf bestuurders bestuurders. De bestuurders dienen effectieve leden te zijn in actieve dienst te depot Schaarbeek.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 21.

De leden van de Raad van Bestuur worden gekozen en benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van drie jaar. Na deze periode zijn ze uittredend en herkiesbaar, tenzij verzaking.

De verkiezing van de leden van de Raad van Bestuur geschiedt volgens de procedure vermeld in het Reglement van Inwendige Orde. Teneinde niet aile leden van de raad van Bestuur tezelfdertijd uittredend en herkiesbaar te maken zal in het Reglement van Inwendige Orde een eerste eventueel kortere looptijd toegewezen worden aan ieder !id van de Raad van Bestuur. Daarna zal de driejarige periode voor iedereen toegewezen worden.

De bestuurder kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. In dat geval kan de Raad van Bestuur een voorlopig bestuurder benoemen. Hij vervult het mandaat van de bestuurder die hij vervangt en dit tot een nieuwe bestuurder is gekozen door de Algemene Vergadering.

Artikel 22.

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen die gemachtigd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen evenals hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neeriegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan dat bestemd is om in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden gepubliceerd.

Artikel 23.

De gekozen leden van de Raad van Bestuur komen samen om intern hun mandaten te bepalen. Dit gebeurt onder de leiding van het lid met de langste staat van dienst in de Raad van Bestuur.

De procedure bij het bepalen van de mandaten wordt bepaald in het Reglement van Inwendige orde. De verkozen leden kiezen onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 24.

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter. De voorzitter leidt de Raad van Bestuur. Bij diens afwezigheid wordt de Raad voorgezeten door de secretaris.

Artikel 26.

De raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en beslissen wanneer ten minste een meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemming geeft de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger de doorslag.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders.

Artikel 26.

De secretaris of, bij diens afwezigheid, een andere bestuurder stelt notulen op. De secretaris of zijn plaatsvervanger ondertekent die. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat steeds ter inzage is van de effectieve leden.

Artikel 27.

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die volgens de statuten of de wet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren.

Artikel 28.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt ais college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 29.

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de

hun gegeven opdracht en dat conform het gemeen recht, de wet en de statuten van de vereniging.

Artikel 30. .., MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere leden van de Raad van Bestuur vooraleer een beslissing genomen wordt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Deze procedure heeft geen toepassing op gebruikelijke verrichtingen die marktconform plaatsgrijpen,

Hoofdstuk VI  Financiering en Genormaliseerd Minimaal model Dagboek.

Artikel 31.

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door lidgeld, verkoop van dranken en versnaperingen. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 32.

Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december,

De Raad van Bestuur legt het Genormaliseerd Minimaal model Dagboek van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel tot begroting voor het nieuwe jaar ter goedkeuring voor aan de Jaarlijkse Algemene Vergadering.

Het Genormaliseerd Minimaal model Dagboek wordt, na goedkeuring door de Jaarlijkse Algemene Vergadering, neergelegd in het verenigingsdossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel,

Hoofdstuk VII  Reglement van Inwendige Orde,

Artikel 33.

De vereniging beschikt over een Reglement van Inwendige Orde dat is goedgekeurd door de Algemene Vergadering. Dit reglement kan door de Algemene Vergadering worden gewijzigd.

Hoofdstuk VIII  Vrijwillige Ontbinding.

Artikel 34.

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding die voorgelegd zijn door de Raad van Bestuur of door minimum één vijfde van alle leden. De Algemene Vergadering beslist desgevallend over het voorstel tot ontbinding.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering twee vereffenaars waarvan zij de opdracht zullen omschrijven. Bovendien beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel (Fonds der Sociale Werken te Brussel).

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het vermogen worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Hoofdstuk IX  Slotbepaling.

Artikel 35.

Voor alle gevallen die niet voorzien zijn in statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, van toepassing.

Hoofstuk X - Overgangsbepalingen,

Artikel 36.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot 31 december 2014.

Benoemingen.

De Raad van Bestuur bestaat uit:

Luik B - Vervolg



MOD 2.2

BestuurderNoorzitter Degreef Elke, 14/08/1973 te Bonheiden en wonende Driesstraat 17/01 te 1910 Nederokkeizeel

BestuurderiPenningmeester De Pauw Nain, 21/05/1981 te Aalst en *wonende Anemonenstraat 191e 1800 Vilvoorde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: BQ: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vo0r-behouden aan het Belgise Steatgblad

Coordonnées
VRIENDENKRING TREINBESTUURDERS SCHAARBEEK, A…

Adresse
PRINSES-ELISABETHPLEIN 5 1030 BRUSSEL

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale