XL AIR

Association sans but lucratif


Dénomination : XL AIR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 889.085.073

Publication

26/07/2012
ÿþM4D2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

IIII

*12132394*



Ondernemingsnr : 0889.085.073 Benaming

(voluit) : XL Air

BRUSSEL

? 7 ML 2012

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Pleinlaan 2, 1050 Brussel

Onderwerp akte : PROCES-VERBAAL VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN XL AIR vzw op 25 juni 2012

1. ln gevolge de beslissing van de algemene vergadering van 25 juni 2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft de algemene vergadering de statuten gewijzigd. De gecoördineerde statuten luiden als volgt:

TITEL I  NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1 - Naam

De vereniging draagt de naam XL Air vzw.

Artikel 2 - Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 1000 Brussel, Dansaertstraat 70, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Zij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3 - Doel

De vereniging stelt zich tot doel:

(i)De proefondervindelijke studie van radio maken in het algemeen. Over radio-elektronica naar presentatie,

samenstelling en organisatie;

(ii)Het vormen van jongeren op het terrein van het medium radio;

(iii)Het inrichten van een samenwerking tussen de verschillende onderwijsinstellingen van de Universitaire;

Associatie Brussel vzw (hierna: UAB vzw) in het kader van `radio maken';

(iv)Het bevorderen van de communicatie tussen de overheden en de studenten van de UAB vzw en de

studenten onderling;

(v)Het samenvoegen van kwaliteiten, talenten en kennis tussen studenten van de verschillende

onderwijsinstellingen van de UAB vzw;

(vi)Onderzoek naar alle vormen van crossmediale en multimediale communicatie (website, radio,

podcasting, ...);

(vii)De uitstraling van de UAB vzw bevorderen naar de buitenwereld toe.

De vereniging zal slechts deze onroerende goederen mogen bezitten die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Zij mag aile activiteiten organiseren die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin, ook, doch op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

1

Z M0D2.2

Artikel 4 - Duur

De vereniging is opgericht voor een onbepaalde duur.

TITEL Il  LIDMAATSCHAP

Artikel 5 - Leden

5.1.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vier bedragen. Elke persoon die een ledenbijdrage

betaalt (gespecificeerd in het binnenhuisreglement), is lid van de vereniging.

5.2.

De jaarlijkse bijdrage wordt vastgesteld op maximum ¬ 50 per jaar.

5.3.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen effectieve en toegetreden leden.

Effectieve leden zijn de leden die de enige verantwoordelijkheid dragen in de werking van de vereniging. Het

aantal effectieve leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan vier bedragen. Aile effectieve leden hebben

stemrecht in de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge Toegetreden leden zijn personen die een band hebben met de vzw, haar doeleinden onderschrijven, en als toetredend lid aanvaard worden op de eerstvolgende algemene vergadering. Zij worden uitgenodigd op activiteiten en hebben verder geen omschreven functie in de vereniging, De toegetreden leden bezitten geen stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 6  Mutaties in het lidmaatschap

6.1. Aanvaarding

De algemene vergadering beslist over de toetreding tot de vereniging van nieuwe actieve en nieuwe toetredende leden. De beslissing een toelating te weigeren moet niet verantwoord worden. Tegen deze beslissing kan geen beroep worden aangetekend.

6.2. Ontslag

Het lidmaatschap van een lid eindigt indien het betrokken lid op schriftelijke wijze ontslag indient bij de voorzitter van de raad van bestuur. Diegene die niet op regelmatige wijze de overeengekomen bijdrage betaalt, zal ais ontslag nemend beschouwd worden.

6.3. Uitsluiting

Het lidmaatschap van een lid eindigt indien het betrokken lid bij beslissing van de algemene vergadering wordt uitgesloten met een meerderheid van tweederde van de stemmen, tenzij het lid strafrechterlijke feiten heeft gepleegd waarbij de vereniging schade berokkend werd of tenzij het binnenhuisreglement niet werd nageleefd, in welk geval een gewone meerderheid volstaat.

6.4. Gevolgen van einde lidmaatschap

Het einde van het lidmaatschap verleent het lid wiens lidmaatschap eindigt generlei recht op het vermogen van de vereniging, noch in hoofde van het betrokken lid, noch in hoofde van enige erfgenamen of rechtsopvolgers.

TITEL Ill  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 7 - Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle actieve leden van de vereniging én een vertegenwoordiger van de UAB vzw. Elk lid beschikt op de algemene vergadering over één stem.

Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

De voorzitter van de raad van bestuur zit de algemene vergadering voor of bij ontstentenis door een vervangend bestuurslid. Het secretariaat wordt waargenomen door de secretaris van de vereniging.

Artikel 8 - Bevoegdheid

r MOO2.2

De algemene vergadering is bevoegd voor;

(i)De wijziging der statuten;

(ii)De benoeming en afzetting van de bestuurders;

(iii)De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

(iv)De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

(v)De aanvaarding en uitsluiting van leden van de algemene vergadering;

(vi)l iet opstellen en wijzigen van het binnenhuisreglement;

(vii)De raad van bestuur ertoe machtigen zijn bevoegdheden over te dragen aan derden;

(viii)Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 9 - Bijeenroeping

9.1, Jaarvergadering

Minstens eenmaal per jaar vindt een algemene vergadering plaats voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgende jaar. Ze dient plaats te vinden binnen de drie maanden na de sluiting van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge 9.2. Bijzondere en buitengewone algemene vergadering

De raad van bestuur kan, telkens wanneer dit naar zijn oordeel nodig is, een algemene vergadering samenroepen. De raid van bestuur moet een algemene vergadering samenroepen wanneer één vijfde van de leden hierom verzoekt. De raad van bestuur moet aan zulk verzoek voldoen binnen een termijn van drie weken na het hun regelmatig gerichte verzoek, bij gebreke waaraan de betrokken leden, samen optredend, zelf de algemene vergadering kunnen samenroepen.

9.3. Oproeping

De leden worden schriftelijk tot de algemene vergadering opgeroepen bij gewone brief of e-mail, die ten minste acht dagen voor de betrokken vergadering wordt verstuurd. De oproeping bevat de agenda van de te behandelen onderwerpen.

Artikel 10 - Besluitvorming

10.1. Aanwezigheid - vertegenwoordiging

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en beslissen voor zover een meerderheid van haar leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn. Wordt het aanwezigheidsquorum niet gehaald, dan kan binnen de drie weken een nieuwe algemene vergadering met dezelfde agenda worden samengeroepen, die dan ongeacht het aantal aanwezige of geldig vertegenwoordigde leden kan beraadslagen en beslissen over deze agenda.

Een lid wordt geldig vertegenwoordigd door een ander lid aan wie hiervoor volmacht werd gegeven. Elk lid kan ter algemene vergadering ten hoogste een ander lid vertegenwoordigen.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en beslissen over punten die niet in de agenda waren opgenomen, voor zover tweederde van de aanwezige leden daarmee akkoord gaat. Elk voorstel van één vijfde van de effectieve leden moet op de agenda worden geplaatst.

10.2. Wijziging der statuten

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging gedetailleerd op de agenda

vermeld is en indien tweederde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering bijeen worden geroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze tweede vergadering een geldige beslissing kan nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigende stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, Binnen de dertig dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekend te worden gemaakt in de bijlagen der Belgisch Staatsblad.

.  b

l MOD 2.2

TITEL IV  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11  Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit tenminste drie leden. De raad van bestuur bestaat minstens uit een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Artikel 12  Mandaat van bestuurder

De bestuurders worden benoemd voor een periode van drie jaar en zijn herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders worden slechts benoemd voor de rest van de duur van het mandaat. Voor de functies bepaald onder art. 11 kunnen plaatsvervangers optreden bij ontstentenis of verhindering van een bestuurder.

Een bestuurslid kan ten allen tijde ontslag nemen. De ambtsbeëindiging van deze personen gebeurt dan door op vrijwillige basis schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur,

De algemene vergadering kan ten allen tijde een bestuurslid afzetten bij een bijzondere meerderheid van tweederde.

Bij vrijwillig of gedwongen ontslag van een bestuurslid warden slechts nieuwe verkiezingen georganiseerd indien het wettelijke en statutaire minimum aantal bestuursleden wordt geschonden of wanneer de raad van bestuur dat nodig acht.

Artikel 13 - Bevoegdheden

De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor aile handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde-bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

Artikel 14.- Bijeenroeping - Besluitvorming

14.1. Bijeenroeping

De raad van bestuur vergadert minstens eenmaal per maand en wordt, minstens drie dagen op voorhand, bijeengeroepen door de voorzitter of op verzoek van twee bestuurders door middel van een gewone brief of email, Dit schrijven bevat de agenda van de raad van bestuur.

14.2. Besluitvorming

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen wanneer de meerderheid van de leden aanwezig zijn. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 15 - Notulen

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in de notulen, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

TITEL V  BOEKJAAR, BEGROTING, JAARREKENINGEN

Artikel 16 - Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

k'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

1 I.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MflD 22

Artikel 17  Begroting en jaarrekeningen

De raad van bestuur sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden

wordt binnen drie maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

De boekhouding van de vereniging is steeds inkijkbaar door de leden van de algemene vergadering.

TITEL VI  ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 18  Vrijwillige & gedwongen ontbinding

Behalve in gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien tweederde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er bovendien viervijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Is geen tweederde van de leden op deze algemene vergadering vertegenwoordigd, moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een viervijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, twee vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, net zoals de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van vrijwillige of gedwongen ontbinding zal het actief, na aanzuivering van het passief, worden overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekend gemaakt te worden in bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 19

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

2. Tijdens haar algemene vergadering van 25 juni 2012 heeft de algemene vergadering overeenkomstig de statuten de volgende personen benoemd als bestuurder:

- De Clercq Frederik; Goorstraat 5, 2970 Schilde; 30 januari 1991; Deurne; 91013044786

- Craenhals Katleen; Tweebruggenstraat 32, 3020 Herent; 30 april 1990; Leuven; 90043024495

- Vogels Tomas; Haringrodestraat 47, 2018 Antwerpen; 19 november 1981; Antwerpen; 81111941188

- Delaere Simon; Verenigingstraat 69, 1000 Brussel; 12 februari 1981; Leuven; 81021230184

De volgende personen herbenoemd als bestuurders;

- Ketelbuters Martine; Zespenningenstraat 62, 1000 Brussel; 11 oktober 1966; Ukkel; 86101100455;

- Van Loon Lorenzo; Wouter Haecklaan 5 b13, 2100 Deume; 8 juli 1987; Wllrijk; 87070741161;

- Van Beeck Ben; Maurice Maeterlincklaan 45; 1030 Brussel; 24 november 1977; Utrecht; 77112427916

En volgende personen ontslagen ais bestuurder,

- Lemmens Steven; Vilvoordsesteenweg 85, 1850 Grimbergen; 25 april 1983; Vilvoorde; 83042534990

Vandenbrande Kristel: Witvissenlaan 15,1160 Brussel; 21 april 1973; Vilvoorde; 73042110055

De bestuurders worden, zoals bepaald in de statuten, benoemd voor een periode van 3 jaar en hun mandaat zal eindigen na de eerste algemene vergadering van 2015.

De bestuurders zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

3. Tijdens haar algemene vergadering van 25 juni 2012 heeft de algemene vergadering overeenkomstig de statuten, beslist om de maatschappelijke zetel van de vereniging te wijzigen. Vanaf publicatie is de vereniging niet langer gevestigd te Pleinlaan 2, 1050 Brussel, maar te Dansaertstraat 70, 1000 Brussel, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Lorenzo Van Loon, penningmeester (namens de Raad van Bestuur)

iNDD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
XL AIR

Adresse
PLEINLAAN 2 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale