ZAKENKANTOOR BRUSSEL - TERVUREN (VERKORT) BRUT

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ZAKENKANTOOR BRUSSEL - TERVUREN (VERKORT) BRUT
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 544.919.472

Publication

06/05/2014 : quasi-inbreng
Neerlegging bijzonder verslag van de raad van bestuur. Neerlegging van het controleverslag van de bedrijfsrevisor.

de heer Alex Verbraeken

gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden :
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenîng.
11/02/2014
ÿþi

L~ j1ir~

Mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

klierre

'31 el. 2S

le

Griffie

Voor- 11

behouden *iao39ioo<

aan het

Belgisch

Staatsblad









Ondernemingsnr: 5(-M.943 Ct?L

Benaming (voluit) : Zakenkantoor Brussel - Tervuren

(verkort): BruT

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : 1050 Brussel (Elsene), Louizalaan 303 bus 3

(volledig adres)

Onderwerpen) akte : Oprichting

Het blijkt uit een akte verleden voor Meester Arthur LENAERTS, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "LENAERTS & JADOtJL", geassocieerde notarissen, met zetel te 3080 Tervuren, Duisburgsesteenweg 18, op vierentwintig januari tweeduizend veertien, dewelke akte eerstdaags ter registratie zal worden aangeboden, dat :

1. De heer VERBRAEKEN Alex Auguste Franciscus, geboren te Leuven op 25 september 1961, rijksregisternummer 61.09.25 521-73, wonende te 3061 Leefdaal, thans Bertem, Tervuursesteenweg, 387;

2. De heer VANDEWAL Marc Joannes Héndrikus, geboren te Bree op 6 december 1960, rijksregisternummer 60.12.06 327-61, wonende te 3080 Tervuren, Voerhoek, 4/A;

3. De heer ACHE Michel Julien Jean, geboren te Leuven op 15 september 1965, rijksregisternummer 65.09.15 501-89, wonende te 3080 Tervuren (Moorsel), Veldlaan, 9;

4. Mevrouw DENO Wendy, geboren te Leuven op 03 januari 1981, rijksregisternummer 810103 270 86, wonende te 3040 Huldenberg, Wolfshaegen, 89;

de notaris verzocht hebben authentieke akte te verlijden van een handelsvennootschap die de rechtsvorm aanneemt van een naamloze vennootschap, tussen hen opgericht.

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt tweehonderd duizend Euro (200.000,00 E) en is vertegenwoordigd door tien duizend (10.000) aandelen.

Inschrijving op en afbetaling van de aandelen

Op voormelde aandelen werd als volgt in kontanten ingeschreven door:

- oprichter sub 1 op vijfduizend honderd aandelen, hetzij voor een bedrag van honderd en twee duizend Euro

(102.000,00 L). 5.100

- oprichter sub 2 op tweeduizend aandelen, hetzij voor

een bedrag van veertig duizend Euro (40.000,00 ¬ ). 2.000

-- oprichter sub 3 op tweeduizend aandelen; hetzij voor

een bedragvan veertig duizend Euro (40.000,00 E). 2.000

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

- oprichtster sub 4 op negenhonderd aandelen,

hetzij voor een bedrag van achttien duizend Euro

(18.000,00 E) Euro. 900

Samen op tienduizend aandelen, 10.000

hetzij voor een bedrag van tweehonderd duizend Euro (200.000,00 E), waaruit blijkt dat het maatschappelijk kapitaal volledig geplaatst werd en dat het bedrag ervan tenminste overeenstemt met het minimum voorzien in artikel 439 van het Wetboek van Vennootschappen. Afbetaling in geld

Ten bewijze dat het geplaatst kapitaal gedeeltelijk werd volgestort, werd aan de notaris een bankattest, uitgaande van de KBC Bank en gedateerd op 21 januari laatst, overhandigd waaruit blijkt dat een bedrag van eenenzestigduizend vijfhonderd Euro (61.500,00 E), zijnde het reeds volgestort deel van het geplaatst kapitaal, werd gedeponeerd op naam van onderhavige vennootschap in oprichting op rekening nummer BE12-7340 3874 0492.

Gezegd attest werd aan ondergetekende notaris overhandigd met verzoek het in zijn dossier te bewaren.

De oprichters verklaarden en verzochten de notaris te willen akteren dat op elk aandeel evenveel, te weten één/vierde of vijf Euro (5,00 E) per aandeel, werd volgestort.

Statuten

De oprichters verklaarden dat de statuten als volgt luiden:

Hoofdstuk Z : Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1

De vennootschap is een handelsvennootschap die de rechtsvorm van een naamloze vennootschap aanneemt en als naam heeft: " Zakenkantoor Brussel - Tervuren " of in het kort "BruT".

Beide benamingen mogen afzónderlijk en naast elkaar gebruikt worden. Bij gebruik zal deze naam steeds dienen gevolgd te worden door de woorden "naamloze vennootschap" of in het kort "NV".

Artikel 2

De zetel is gevestigd te 1050 Brussel (Elsene) met als eerste adres: Louizalaan 303 bus 3.

Het bestuursorgaan kan de zetel binnen het Vlaamse gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verplaatsen en waar ook bijkantoren en andere centra van werkzaamheden oprichten.

De wijziging van de zetel van de vennootschap wordt vooraf ter goedkeuring aan KBC Verzekeringen meegedeeld.

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel:

- Het aanhouden van aandelenparticipaties in vennootschappen en in het bijzonder in vennootschappen met als doel de uitbating van KBC-verzekeringsagentschappen.

- Het beheer van verzekeringsportefeuilles van KBC Verzekeringen NV en in het algemeen alles wat enig verband houdt met dit beheer.

De vennootschap verbindt er zich toe alle bepalingen van het KBC-agentencontract en zijn eventuele ondergeschikte contracten na te leven, waarin alle rechten en verplichtingen met betrekking tot het beheer van de KBC-agentschappen zijn vastgelegd; de bepalingen die hiermee strijdig zijn worden geacht ongeschreven te zijn.

Zoals in het agentencontract bepaald, wordt de eventuele vervreemding van een KBC-portefeuille of de overdracht van een KBC-agentschap door inbreng, fusie of hoe dan ook, aan de voorafgaandelijke goedkeuring van KBC Verzekeringen onderworpen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het 8elggisc í~ Staatsblad

Luik B - vervolg

De vennootschap mag in België en in het buitenland alle roerende,

onroerende, financiële, commerciële en industriële handelingen

stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar

doel of die de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

Elke wijziging van het doel van, de vennootschap wordt vooraf ter

goedkeuring aan KBC Verzekeringen meegedeeld.

Artikel 4

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Hoofdstuk II : Kapitaal Inbrengen - Aandelen

Artikel 5

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt

tweehonderd duizend Euro (200.000,00 E).

Het is vertegenwoordigd door tien duizend (10.000) aandelen zonder

vermelding van nominale waarde met een fractiewaarde van

één/tienduizendste van het kapitaal.

Artikel 5/bis

A. De op de inschrijvingsdag nog in geld uit te voeren volstortingen op de niet volledig volgestorte kapitaalaandelen, moeten allen te samen plaats vinden op de tijdstippen die de raad van bestuur zal bepalen.

B. Een aandeelhouder die, na een voorafgaandelijk bericht van veertien (14) dagen hem bij ter post aangetekende brief verzonden, verwijlt te voldoen aan de volstorting van zijn aandelen, is van rechtswege aan de vennootschap intresten verschuldigd berekend aan drie ten honderd (3 %) boven de wettelijke rentevoet, zulks vanaf de dag van de opeisbaarheid en zonder specifieke ingebrekestelling.

De raad van bestuur mag daarenboven, na een tweede bericht gedurende een maand zonder gevolg gebleven, het verval van de rechten van de betrokken aandeelhouder uitspreken en diens effecten doen verkopen, onverminderd het recht om van zelfde aandeelhouder het verschuldigd gebleven saldo te vorderen alsmede een eventuele schadeloosstelling. De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarvan de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt opgeschort zolang de opeisbare stortingen niet verricht zijn.

De raad van bestuur kan de aandeelhouders machtigen hun titels vervroegd af te betalen; In dit geval bepaalt de raad tevens de voorwaarden tegen dewelke die vervroegde betalingen mogen plaatsvinden.

Artikel 6

A. Het kapitaal kan verhoogd of verminderd worden bij besluit van de algemene vergadering te nemen volgens de regels gesteld voor wijziging van de statuten en met inachtneming van de overige wettelijke en/of statutaire bepalingen.

Wanneer naar aanleiding van een beslissing tot kapitaalverhoging de betaling van een uitgiftepremie wordt voorzien, zal deze premie worden bestemd voor de niet-beschikbare rekening "uitgiftepremies" die in dezelfde mate als het kapitaal de waarborg voor derden zal uitmaken en waarover, behoudens mogelijkheid tot omzetting in kapitaal, slechts kan worden beschikt overeenkomstig de voorwaarden vereist voor statutenwijziging.

B. Bij kapitaalverhoging door inschrijving op aandelen in geld hebben de houders van bestaande kapitaalsaandelen een voorkeurrecht bij de inschrijving op de nieuwe aandelen naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Wordt dat recht van voorkeur niet integraal uitgeoefend dan worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

4

, Voorbehouden aan het  e g~iisch 5taatsbiad

l ~

Voorbehouden aan het i3UreEffi-Staatsblad

Luik,B - vervolg

de overblijvende aandelen bij voorkeur aan de andere houders van kapitaalaandelen in dezelfde evenredigheid aangeboden.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, dienen aangekondigd te worden aan de aandeelhouders zoals voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering kan met inachtneming van de voorschriften inzake quorum en meerderheid vereist voor statutenwijziging in het belang van de vennootschap het voorkeurrecht beperken of opheffen mits inachtneming van de overige wettelijke bepalingen terzake. Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, komt gezegd recht -van voorkeur toe aan de naakte eigenaar, en pas bij niet-uitoefening door deze laatste aan de vruchtgebruiker.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, bekomt de intekenaar, zowel de naakte eigenaar als de vruchtgebruiker, de aandelen in volle eigendom.

C. Kapitaalverminderingen dienen te geschieden met inachtneming van de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en onderhavige statuten laten toe de winsten, zelfs voor hun totaliteit, te bestemmen tot aflossing van het kapitaal.

Alleen volledig afbetaalde kapitaalaandelen komen in aanmerking voor een terugbetaling a pari en dit hetzij bij allen volledig of gedeeltelijk, hetzij bij lottrekking en gezegde kapitaalaandelen zullen in geval van algehele terugbetaling vervangen worden door bewijzen van deelgerechtigdheid. In geval van lottrekking zullen de bewijzen van deelgerechtigdheid in tegenstelling tot de nog bestaande kapitaalaandelen geen dividend meer bekomen tenzij - bij winstverdeling - vooraf de kapitaalaandelen minstens een dividend hebben ontvangen gelijk aan de wettelijke rentevoet berekend op de volstorting van hun kapitaal.

Artikel 7

De aandelen zijn op naam.

Elke aandeelhouder kan aan de raad van bestuur een verzoek richten strekkende tot het omzetten op zijn kosten van zijn aandelen in gedematerialiseerde effecten en dit overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

Eventuele wijzigingen aan de lijst van de aandeelhouders worden vooraf ter goedkeuring aan KBC Verzekeringen voorgelegd.

Artikel 8

Elk aandeel is ondeelbaar.

In geval er verschillende rechthebbenden zijn omtrent hetzelfde aandeel heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de rechten verbonden aan dit aandeel te schorsen totdat een gemeenschappelijke vertegenwoordiger wordt aangeduid.

Bij stemming in de algemene vergadering zal, tenzij de betrokkenen anders zouden zijn overeengekomen, a) wanneer een aandeel of enig deelbewijs in pand gegeven is de eigenaar en niet de pandhebbende schuldeiser tegenover de vennootschap optreden, en b) bij opsplitsing in vruchtgebruik en blote eigendom, zal het steeds de vruchtgebruiker zijn, met uitzondering van het stemrecht ingeval van fusie, splitsing, ontbinding, kapitaalverhoging en -vermindering, het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging, alsook in die gevallen waar deze statuten het anders regelen of er dwingende wetsbepalingen bestaan die hiervan afwijken.

Artikel 8 bis

De vennootschap mag binnen het daartoe wettelijk voorziene kader

~o

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur b

Luik B - vervolg

haar eigen aandelen verwerven in overeenstemming met de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. Hiertoe is geen besluit van de algemene vergadering vereist wanneer de verkrijging van deze aandelen nodig is om te vermijden dat de vennootschap een ernstig en dreigend nadeel zou lijden zoals bepaald in het Wetboek van Vennootschappen en dit gedurende drie (3) jaar te rekenen van de bekendmaking van de oprichtingsakte.

Hoofdstuk III : Bestuur - Controle

Artikel 9

De vennootschap wordt bestuurd door een raad waarvan de, al dan niet bezoldigde leden, natuurlijke of rechtspersonen, benoemd worden door de algemene vergadering.

De bestuurders die erkend KBC Verzekeringagent zijn, moeten samen, rechtstreeks of onrechtstreeks, steeds minimum vijfenzeventig procent (75 %) plus één aandeel van het stemgerechtigd kapitaal bezitten.

Hun mandaatstermijn zal de eventuele wettelijk voorziene maximumduur niet kunnen overschrijden, is op elk ogenblik herroepbaar en eindigt bij de sluiting van de laatste jaarvergadering voor het verstrijken van gezegde maximumduur.

Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De voorzitter en de afgevaardigd-bestuurder(s) worden benoemd door de raad van bestuur onder zijn leden.

Indien de voorzitter in de uitoefening van zijn functie belet is, wordt hij vervangen door de oudste bestuurder in leeftijd.

De aanwezigheid van de meerderheid der bestuurders, hetzij persoonlijk, hetzij bij volmacht, is noodzakelijk voor de geldigheid van de besluiten.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

In geval van gelijkheid, is de stem van de voorzitter der vergadering beslissend, tenzij de raad van bestuur slechts twee (2) leden zou tellen.

De raad wordt samengeroepen door een bestuurder telkens het belang van de vennootschap dit vereist.

Elke samenroeping geschiedt minstens vijf (5) vrije dagen vooraf en bevat datum, uur en agenda der vergadering.

De vergaderingen van de raad worden op de maatschappelijke zetel gehouden, behoudens afwijkend akkoord van alle bestuurders of wanneer de vergadering plaatsvindt bij wijze van telefoon- of videoconferentie.

De besluiten worden bij proces-verbaal vastgesteld in een notulenregister en ondertekend door de meerderheid der aanwezige leden.

Afschriften of uittreksels worden ondertekend door de bestuurder(s) die de vennootschap extern kan (kunnen) vertegenwoordigen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij éénparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening.

Een bestuurder die belet is, kan bij eenvoudig schrijven zijn machten overdragen aan een van zijn collega's, doch telkens slechts voor één bepaalde zitting. Een bestuurder kan drager zijn van meerdere volmachten.

Artikel 9 bis

De eerste bestuurders van de vennootschap zullen rechtstreeks bij de

Voorbehouden aan het 9elgísch Staatsblad

Luik B - vervolg

oprichtingsakte kunnen benoemd worden. Bij zelfde akte zullen alsdan meteen de functies binnen de raad van bestuur kunnen toegewezen warden (voorzitter van de raad van bestuur en/of de afgevaardigd-bestuurder), bijzondere volmachten worden verleend en zal de eventuele wettelijk voorziene verslaggeving kunnen worden opgemaakt. Artikel 10

Aan de bestuurders kan, naast de vergoeding van hun kosten, een vaste bezoldiging worden toegekend door een uitdrukkelijke beslissing van de algemene vergadering.

De goedkeuring door de algemene vergadering van de jaarrekening waarin een bestuursbezoldiging is verwerkt geldt als definitieve goedkeuring van gezegde bezoldiging.

De algemene vergadering kan aan de bestuurders eveneens tantièmes toekennen te nemen uit de beschikbare winst van het boekjaar.

Artikel 11

De raad van bestuur kan een directiecomité oprichten, waarvan de leden gekozen zijn uit of buiten zijn midden. De instelling van een directiecomité dient te worden gepubliceerd met uitdrukkelijke verwijzing naar de bepalingen van artikel 524 bis van het Wetboek van Vennootschappen.

De raad van bestuur zal de machten van dit comité vaststellen en de werking ervan regelen.

De vennootschap kan tevens vertegenwoordigd worden, binnen de grenzen van de bevoegdheden toegekend aan het directiecomité, door de leden van dit directiecomité, alleen of samen handelend, zoals te bepalen door de raad van bestuur.

Artikel 12

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten inzake de leiding van de vennootschap en kan alle verrichtingen van intern bestuur uitvoeren die nodig of dienstig zijn om het doel der vennootschap te verwezenlijken.

Al hetgeen niet uitdrukkelijk door de Wet voorbehouden is aan de algemene vergadering, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Taakverdeling kan aan of door derden niet tegengeworpen worden evenmin als kwalitatieve of kwantitatieve bevoegdheidsbeperkingen die de algemene vergadering bij benoemingen zou opleggen, alhoewel zij statutair deze macht voorbehouden krijgt.

Binnen de wettelijke beperkingen mogen de algemene vergadering en de raad van bestuur beslissen om hypothecaire en/of andere obligaties uit te geven.

De bestuurders van de vennootschap nemen alle verplichtingen inzake exclusieve samenwerking op zich die voorzien zijn in de samenwerkingsovereenkomsten tussen KBC Verzekeringen en de verzekeringsagentschappen uitgebaat door onderhavige vennootschap. Elke wijziging in het bestuur van de vennootschap dient vooraf ter goedkeuring aan KBC Verzekeringen te worden meegedeeld.

Artikel 13

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, handelend bij meerderheid van zijn leden, zal

zowel voor alle handelingen van dagelijks bestuur als deze die er buiten vallen, waaronder begrepen zijn zowel elk optreden in en buiten rechte als alle handelingen waarbij een openbaar of ministerieel ambtenaar tussenkomt, de vennootschap tegenover derden

Voor-

behouden aan het beigisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

rechtsgeldig vertegenwoordigd en afgevaardigd-bestuurder handelend.

Het orgaan overeenkomstig het vertegenwoordigt, kan gevolmachtigden riet volledig dagelijks bestuur.

Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. verbinden de vennootschap, binnen de perken volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid geval van overdreven volmacht.

Artikel 14

De controle op de vennootschap zal wettelijk- vereist is ofwel indien de besluit door Wordt geen individueel de commissaris. Hij een accountant. Hoofdstuk IV : Algemene Artikel 15

De algemene vergadering

alleen, hetzij twee

verbonden zijn door hetzij een

bestùurders, samen

geschieden in zoverre zulks algemene vergadering hiertoe één of meerdere commissarissen.

commissaris benoemd, dan heeft iedere aandeelhouder onderzoeks- en controlebevoegdheid van een kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door

Vergaderingen

vertegenwoordigt alle aandeelhouders.

elke algemene vergadering wordt samengeroepen door de raad van bestuur, de vereffenaar(s) of de commissaris(sen).

De oproeping tot een algemene vergadering geschiedt met in acht name van de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. De oproepingen vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen.

De bestemmelingen van de oproepingen kunnen individueel, uitdrukkelijk én schriftelijk aan de vennootschap te kennen geven om de oproeping alsmede de eventuele begeleidende stukken via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

Voormelde bestemmelingen zullen hun eventuele instemming en voorkeur inzake communicatiemiddel als volgt aan de vennootschap kenbaar maken:

-- de aandeelhouders en obligatiehouders: via een annotering in het register van aandelen, respectievelijk het register van obligatiehouders;

-- de bestuurders en commissarissen: in het stuk waaruit de aanvaarding van hun mandaat blijkt;

Artikel 16

De jaarvergadering heeft plaats de eerste zaterdag van de maand juni om elf uur dertig minuten.

Indien deze dag evenwel een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur gehouden. De jaarvergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

Zij zal desgevallend de verslagen van de bestuurders en de commissaris horen en samen met de jaarrekening, waaronder de balans, bespreken en een bestemming geven aan het resultaat; Eventueel bij afzonderlijke stemming kwijting verlenen aan bestuurders en commissaris en tot hun aanstelling overgaan en, in het algemeen, besluiten over al de punten van de agenda.

De jaarvergadering besluit bij gewone meerderheid van stemmen en mag besluiten nemen ongeacht het aantal aandelen waarmee aan destemming

dat

voorgaande de vennootschap

aanstellen onder meer inzake

of voor een reeks De gevolmachtigden van hun verleende van de bestuurders in

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het  8éigisc Staatsblad

, Voorbehouden aan het Selgisch Staatsblad Luik B - vervolg

wordt deelgenomen.

Artikel 17

De buitengewone en bijzondere algemene vergaderingen van aandeelhouders kunnen slechts rechtsgeldig beraadslagen en besluiten indien tenminste twee/derden van de aandelen aanwezig of vertegenwoordigd is alsmede minstens de helft van de aandeelhouders die erkend KBC Verzekeringsagent zijn. Beslissingen worden genomen met een meerderheid van twee/derden van de aandelen en minstens de helft van de erkende KBC Verzekeringsagenten, behoudens strengere bepalingen in de Wet of in onderhavige statuten.

Artikel 18

De bestuurders en de commissaris(sen) zijn vrijgesteld van enige formaliteit om tot de algemene vergaderingen te worden toegelaten en mogen, ook al zijn zij geen aandeelhouders, steeds de algemene vergaderingen bijwonen.

Aandeelhouders mogen zich op de algemene vergaderingen laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, drager van een schriftelijke volmacht.

Stemmen per brief:

In toepassing van artikel 550 Wetboek van Vennootschappen is stemmen per brief toegelaten door middel van een formulier dat minstens de volgende vermeldingen bevat:

- de agendapunten en, in voorkomend geval, de voorstellen van besluit;

- de stemwijze per agendapunt of voorstel van besluit, dit wil zeggen: aanvaarding, verwerping of onthouding;

De aandeelhouders kunnen éénparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. De personen bedoeld bij artikel 537 van het Wetboek van Vennootschappen mogen van die besluiten kennis nemen.

Deelneming op afstand langs elektronische weg:

De aandeelhouders, de houders van winstbewijzen, de houders van obligaties, warrants of certificaten die met medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hierna genoemd "de titularis" of "de titularissen", rekening houdend met de hun respectievelijk toegekende rechten, hebben de mogelijkheid om op interactieve wijze op afstand deel te nemen aan de, al dan niet specifiek voor hen georganiseerde, algemene vergaderingen, door middel van een door de vennootschap ter beschikking gesteld elektronisch communicatiemiddel dat de titularis, onverminderd enige bij of krachtens de wet opgelegde beperking, ten minste in staat stelt om rechtstreeks, gelijktijdig en tijdens de vergadering op ononderbroken wijze kennis te nemen van en deel te nemen aan de besprekingen en beraadslagingen, te interveniëren en vragen te stellen en het stemrecht uit te oefenen met betrekking tot alle punten waarover de vergadering zich dient uit te spreken.

wat de naleving van de voorwaarden inzake aanwezigheid en meerderheid betreft, worden de aandeelhouders die op die manier aan de algemene vergadering deelnemen, geacht aanwezig te zijn op de plaats waar de algemene vergadering wordt.gehouden.

De raad van bestuur zal de voorwaarden, criteria en wijzen bepalen aan de hand waarvan de vennootschap de veiligheid van het gebruikte elektronisch communicatiemiddel evenals de hoedanigheid en de identiteit van de deelnemer, gebruiker van het elektronische



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge



Luik B - vervolg

communicatiemiddel, zal kunnen controleren en kunnen worden gewaarborgd.

Het komt evenwel aan het bureau van de algemene vergadering toe om de eerbiediging van de voorwaarden die zijn bepaald door de Wet, de statuten of het eventuele interne reglement dienaangaande, 'te controleren en vast te stellen of een aandeelhouder op rechtsgeldige wijze via het elektronische communicatiemiddel aan de algemene vergadering deelneemt en bijgevolg als aanwezig kan beschouwd worden.

De oproeping tot de algemene vergadering bevat een heldere en nauwkeurige beschrijving van de wettelijke, statutaire of krachtens het eventuele interne reglement vastgestelde procedures, voorwaarden en criteria met betrekking tot de deelname op afstand aan de algemene vergadering. In voorkomend geval, wórden gezegde procedures, voorwaarden en criteria voor alle belanghebbenden toegankelijk gemaakt via de website van de vennootschap.

De notulen van de algemene vergadering vermelden de eventuele technische problemen en incidenten die de deelname langs elektronische weg aan de algemene vergadering en/of aan de stemming hebben belet of verstoord.

Artikel 19

Een algemene vergadering mag slechts besluiten nemen over de punten die op de agenda voorkomen, tenzij alle aandeelhouders op de vergadering persoonlijk aanwezig zijn en éénparig besluiten tot uitbreiding van de agenda en mits aanwezigheid van de obligatiehouders.

Aandeelhouders die een algemene vergadering willen doen samenroepen of die een of ander punt op de agenda van de jaarvergadering willen doen plaatsen, moeten tenminste één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen en hiertoe een aanvraag doen met vermelding van de gewenste agendapunten tenminste een maand vooraf.

De algemene vergaderingen worden onder voorzitterschap van de voorzitter van de raad van bestuur gehouden of, bij afwezigheid, onder voorzitterschap van de oudste aanwezige bestuurder.

De voorzitter stelt een secretaris aan die hij vrij kan kiezen ook buiten de aandeelhouders.

De vergadering kiest, indien gewenst, twee stemopnemers.

Deze personen vormen samen met de overige leden van de raad van bestuur het bureau.

Dit bureau verifieert de aanwezigheidslijst die dient opgesteld te worden voordat de zitting wordt geopend, doch de algemene vergadering besluit over de geldige samenstelling hiervan.

De raad van bestuur heeft het recht, tijdens de zitting, de jaarvergadering één enkele keer drie weken uit te stellen. Dergelijke verdaging doet geen afbreuk aan de eventuele andere reeds genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De raad zal uitzonderlijk dit uitstelrecht niet mogen toepassen wanneer de vergadering werd samengeroepen op verzoek van de commissaris of aandeelhouders die minstens één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen.

>;lk aandeel geeft recht op één stem.

Stemmen gebeurt mondeling tenzij het over personen gaat of tenzij de meerderheid van de vergadering het anders beslist.

Artikel 20

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de

Voor-

behouden

aan het

Bilagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Belgisch Staatsblad

Voorbehouden Luik B - vervolg

aan het ~éïgîsc`~Fi Staatsblad leden van het bureau en aandeelhouders die zulks verlangen.

In de notulen dient expliciet vermeld te worden hoe elke aandeelhouder heeft gestemd met betrekking tot enige kwijting te verlenen aan een bestuurder.

Alle afschriften of uittreksels van die notulen voor derden worden ondertekend door de bestuurder(s) die de vennootschap extern kan (kunnen) vertegenwoordigen.

Hoofdstuk V : Jaarrekening en dividenden

Artikel 21

Elk boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Artikel 22

Het saldo van de resultatenrekening vormt de netto winst van de vennootschap waarop jaarlijks vijf ten honderd wordt voorafgenomen voor de wettelijke reserve.

Deze voorafname is niet meer verplicht maar facultatief zolang dit reservefonds één/tiende van het geplaatste kapitaal der vennootschap bedraagt.

Omtrent het overige zal de algemene vergadering jaarlijks soeverein besluiten.

Artikel 23

De raad van bestuur bepaalt de uitbetalingsmodaliteiten van eventuele dividenden en is bevoegd om, op het resultaat van elk boekjaar, interimdividenden uit te keren.

Artikel 23 bis

Tijdens het eerste boekjaar kunnen evenwel geen interimdividenden toegekend worden.

Hoofdstuk VI : Vereffening

Artikel 24

Bij in vereffeningstelling der vennootschap zal de vereffening geschieden door de zorgen van één of meer vereffenaars aangesteld door de algemene vergadering die ook hun machten en eventuele vergoeding zal bepalen. Een vereffenaar treedt evenwel pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging of homologatie van diens benoeming.

Indien er meerdere vereffenaars zijn, zullen deze steeds als college optreden.

Alle kapitaalaandelen worden ,bij de vereffening gelijk gerechtigd, rekening houdend met hun volstorting.

Indien bewijzen van deelgerechtigheid bestaan komen deze in aanmerking voor hun paart in de te verdelen massa samen met de kapitaalaandelen doch slechts nadat deze laatsten hun inbreng kregen terugbetaald.

De algemene vergadering blijft gedurende de vereffening bevoegd de statuten te wijzigen.

Hoofdstuk VII : Woonstkeuze - Diverse bepalingen

Artikel 25

Ieder bestuurder, lid van enig comité, mandataris of vereffenaar die in het buitenland woont wordt geacht in verband met zijn functie voor gans de duur hiervan woonplaats te hebben gekozen in de zetel der vennootschap waar alle mededelingen en betekeningen hem geldig kunnen worden gedaan.

Artikel 26

Alle wijzigingen aan de structuur van de vennootschap dienen te gebeuren in overleg met en na goedkeuring door de NV KBC



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge



Vbdr- Luik B - vervolg

behouden Verzekeringen.

aan het De vennootschap verbindt er zich toe alle bepalingen van de bij KBC Verzekeringen onderschreven samenwerkingsovereenkomsten betreffende de verzekeringsagentschappen uitgebaat door onderhavige vennootschap te respecteren, evenals hun eventuele bijlagen en ondergeschikte overeenkomsten.

Staatsblad Voor alles wat niet geregeld is in onderhavige statuten wordt verwezen naar de bepalingen uit het Wetboek van vennootschappen zoals deze bepalingen alsdan zullen gelden evenals naar de alsdan in Voege zijnde aandeelhoudersovereenkomsten.

Aanvullende bepalingen

1. Het eerste boekjaar begint op datum van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid en eindigt op 31 december 2015.

2. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2016.

3. overeenkomstig artikel 60'van het Wetboek van Vennootschappen verklaarden de oprichters dat de vennootschap:

- alle verbintenissen bekrachtigt welke werden aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en:

- alle daaruit voortvloeiende verplichtingen overneemt, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het ressort waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, overeenkomstig artikel 2, paragraaf 4, van het Wetboek van Vennootschappen.

Een zelfde verplichting geldt voor alle verbintenissen welke zouden worden aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in de periode tussen de ondertekening van de oprichtingsakte en de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

4. Alle oprichters stelden met unanimiteit het aantal bestuurders vast op drie (3) en benoemden met unanimiteit tot bestuurders:

1) de heer Alex Verbraeken, voornoemd;

2) de heer Marc Vandewal, voornoemd;

3) de heer Michel Aché, voornoemd;

Al deze functies zullen eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering

in het jaar 2019.

Deze functies zijn thans onbezoldigd.

De aangestelden verklaarden hun opdracht te aanvaarden en

bevestigden, op vraag van de notaris, dat zij niet getroffen zijn

door een maatregel die zich hiertegen verzet.

5. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen terzake werd besloten thans geen commissaris te benoemen.

6. De reeds tot bestuurders aangestelde personen stelden met unanimiteit aan tot:

A. Voorzitter van de raad van bestuur: de heer Alex Verbraeken, voornoemd;

B. Afgevaardigd-bestuurder: de heer Alex Verbraeken, voornoemd.

Ook deze opdrachten werden uitdrukkelijk aanvaard.

De functie van afgevaardigd-bestuurder is thans bezoldigd.

C. In toepassing van artikel 15 der statuten verklaarde elke individuele bestuurder uitdrukkelijk dat hij de oproepingen en uitnodigingen tot de algemene vergaderingen van aandeelhouders via elektronische weg wenst te ontvangen en dit tot schriftelijke wederherroeping van de gegeven instemming.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL







Luik B - vervolg

(zegel en handtekening van notaris Arthur LENAERTS op rugzijde)

Wordt tegelijk neergelegd om niet gepubliceerd te worden. : Uitgifte van de oprichtingsakte

y Vodr- r

behouden

aan het

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ZAKENKANTOOR BRUSSEL - TERVUREN (VERKORT) BR…

Adresse
Louizalaan 303 bus 3 te 1050 Brussel (Elsene)

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale