ZINNEKE

Association sans but lucratif


Dénomination : ZINNEKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.984.173

Publication

16/12/2014
ÿþMOD 2.2

1~t {= 7 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de`°ákte terriffie

neergelegd/ontvangen n~

"

0 5 DEC. 2014

ter griffie van de Nederlandstalige

p i t1~ qY epR Gfif#ical-im4 Brosse!

Voor-

bohoudor aan het Belgisch Staatsblai

IlII11~~i11111111miuu

Ondernemingsnr : 0472.984.173

Benaming

(voluit) : Zinneke

(verkort) : Zinneke

Rechtsvorm vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hopstraat, 71 1000 Brussel

Onderwerp akte : Gecoördineerde wijziging van de statuten

Gewijzigde statuten conform de wet van 2 mei 2002

Goedgekeurd door de AV van 29 december 2005

TITEL 1 Benaming, sociale zetel, doel en duur

Art. 1. De vereniging wordt genaamd « Zinneke ».

Art. 2. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd in België te 1000 Brussel, Hopstraat 71 en bevindt zich in het gerechtelijk arrondissement van Brussel.

De zetel kan verplaatst worden naar iedere andere plaats in het Hoofdstedelijk Gewest Brussel bij beslissing van de algemene vergadering volgens de voorwaarden voor het wijzigen van de statuten. De vereniging kan antennes of bijhuizen vestigen in eender welke plaatsbij beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van ieder winstoogmerk, de studie, de promotie, de verdeling, de ontwikkeling en het opzetten van de Zinneke Parade en de eraan verbonden activiteiten: de grondslagen ervan worden verder omschreven in het charter. Ze streeft ernaar dit doel te verwezenlijken met alle mogelijke middelen en met name, onder meer, door de Zinneke Parade de realiseren en het proces te begeleiden dat ertoe leidt, Zij mag iedere handeling vervullen die rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden is met haar doel. Alzo kan zij onder andere haar medewerking verlenen of zich interesseren aan iedere aan haar doel gelijkaardige activiteit,

De vereniging werkt samen met «Zinneke asbllvzw» 0471.6129.470, dat zijn maatschappelijke zetel op hetzelfde adres heeft; zij vormen samen een operationeel geheel in hun dagelijkse werking.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor een onbeperkte duur; zij kan op ieder moment Ontbonden worden. TITEL II  Leden

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden. Het aantal van de leden van de vereniging mag niet minder dan zes bedragen, maar is niet beperkt. Enkel de effectieve leden genieten van de volle rechten toegestaan door de wet en de voorliggende statuten. De eerste effectieve leden zijn de stichters.

Art. 6. Zijn de effectieve (eden, de huidige leden van de algemene vergadering en de personen die daartoe een schriftelijke vraag indienen en die op voordracht van de raad van bestuur worden aanvaard door de algemene vergadering en dit bij meerderhéid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 7. De effectieve leden hebben het recht zich te allen tijde uit de vereniging terug te trekken door hun ontslag aan de raad van bestuur aan te kondigen. Het effectief lid dat het verschuldigde lidgeld niet betaald heeft, wordt als ontslagnemend beschouwd in de maand na de herinnering die hen per brief wordt toegestuurd. De uitsluiting van een effectief lid kan enkel uitgesproken worden door de algemene vergadering bij meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.. De raad van bestuur mag de effectieve leden opschorten die zich schuldig maken aan ernstige inbreuken op de statuten, het reglement van inwendige orde en het charter en de wetten.

Het ontslagen, opgeschorte of uitgesloten effectieve lid, evenals zijn erfgenamen en rechtsopvolgers zullen geen enkel recht kunnen laten gelden op het sociaal fonds. Zij kunnen niet eisen noch verzoeken, noch

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2,2

overzicht, noch overgave van de rekeningen, noch aanplakking van gerechtelijke zegels, noch inventaris, noch terugbetaling van de gestorte lidgelden.

Art. 8. De vereniging moet een register bijhouden van de effectieve leden, onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur.

Alle beslissingen" inzake toelating, ontslag of uitsluiting van effectieve leden worden nauwgezet ingeschreven in het register door de raad van bestuur binnen de acht dagen na kennisneming door dé raad van de zich voorgedane wijzigingen.

Alle leden mogen het ledenregister raadplegen op de sociale zetel van de vereniging, evenals de verslagen en de beslissingen genomen door de algemene vergadering en de raad van bestuur, de boekhoudkundige documenten van de vereniging, en dit op eenvoudig schriftelijk gemotiveerd verzoek aan de raad van bestuur.

TITEL. III  Bijdragen

Art. 9. De effectieve leden dienen een jaarlijkse bijdrage te storten.

Het bedrag van deze bijdrage wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Het bedrag mag de som van 100

euro niet overschrijden.

TITEL IV  De algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering bestaat uit de leden van de vereniging. De effectieve leden hebben recht op beslissing; in die zin is de algemene vergadering soeverein. Minstens éénmaal per jaar moet een algemene vergadering worden belegd, en dit in de loop van het eerste semester van het kalenderjaar.

De vereniging kan ook op ieder ogenblik samengeroepen worden in een uitzonderlijke algemene vergadering bij beslissing van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste een vijfde van de effectieve leden. Iedere vergadering zal plaatsvinden op de datum, het uur en de plaats zoals voorzien in de uitnodiging. Alle effectieve leden moeten hierop worden uitgenodigd.

Art. 11. Alle effectieve leden worden uitgenodigd op de algemene vergadering bij gewone brief, e-mail of ander verzendingsmiddel in naam van de raad van bestuur en dit, 15 dagen op voorhand. De agenda wordt vermeld in de uitnodiging. Elk voorstel ondertekend door een twintigste van de leden moet opgenomen worden in de agenda. Behoudens de gevallen voorzien door de wet, kan de algemene vergadering op een geldige wijze beslissingen nemen betreffende de punten die niet werden opgenomen in de agenda voor zover deze agenda naar behoren bij aanvang van de vergadering werd goedgekeurd.

Art. 12. De bevoegdheden van de algemene zijn deze zoals vastgesteld door artikel 4 van de wet van 27

juni 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 of nog diegenen vastgesteld door huidige statuten.

Zijn o.a. voorbehouden aan haar bevoegdheid:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en het ontslag van bestuurders;

-de goedkeuring van budget en rekeningen;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-de benoeming en de herroeping van de controleurs voor de rekeningen en de vaststelling van hun loon, in

de gevallen voorzien door de wet;

-de kwijting die aan de bestuurders en desgevallend aan de controleurs voor de rekeningen moet

toegestaan worden;

-de uitsluiting van vennoten.

Art. 13. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. De beslissingen zijn genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Elk effectief lid kan zich door een ander effectief lid laten vervangen. Een lid mag hoogstens een ander lid vertegenwoordigen.. Ingeval van gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter of bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Ingeval van wijziging van de statuten is een 2/3 meerderheid vereist en ingeval van een wijziging van het doel van de vereniging is een 415 meerderheid vereist.

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register van de processen-verbaal getekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bijgehouden op de sociale zetel waar alle leden er kennis van kunnen nemen. Elke wijziging aan de statuten moet, binnen een termijn van een maand van zijn datum, worden neergelegd bij de griffie van de handelsrechtbank voor publicatie in de "Bijlagen van het Belgisch Staatsblad". Hetzelfde geldt voor elke nominatie, ontslag of herroeping van bestuurders.

Art. 14. Onder voorbehoud van de uitzonderingen voorzien door de wet is de algemene vergadering rechtsgeldig samengesteld indien de helft van de effectieve leden aanwezig is of vertegenwoordigd is. Indien de vergadering niet geldig kan zeteten, zal volgens hetzelfde principe een nieuwe vergadering worden vastgelegd welke zal kunnen beslissen over dezelfde agenda, en dit ongeacht het aantal aanwezigen.

f

}

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

Art.,15. liet sociaal-maatschappelijk boekjaar begint op 1 januari en eindigt de 31ste december van ieder jaar.

Art. 16. De raad van bestuur is gehouden om jaarlijks ter goedkeuring van de algemene vergadering de rekeningen en balansen van het verlopen boekjaar voor te leggen evenals de voorbegroting voor het volgend jaar.

TITEL V  Raad van bestuur

Art. 17. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimaal 5 leden en maximaal uit 10 leden. De duur van het mandaat is drie jaar, hernieuwbaar. teder bestuurder die wordt aangeduid om een falende bestuurder te vervangen, beëindigt het mandaat van zijn voorganger. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering in functie van de interesse die zij tonen voor het doel van de vereniging. Zij kunnen te allen tijde door haar ontslagen worden. De algemene vergadering benoemt onder de bestuurders de voorzitter en de ondervoorzitter van de vereniging. De voorzitter of bij gebreke de ondervoorzitter zetelen de algemene vergadering voor evenals de raad van bestuur en het dagelijks bestuur.

Art. 18. De raad van bestuur kiest tussen zijn leden een secretaris en een penningmeester. De raad van bestuur stelt eveneens het dagelijks bestuur met 3 tot 5 bestuursleden samen, waaronder de voorzitter en ondervoorzitter. Alle bevoegdheden die niet bij wet of bij huidige statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden of nog voorbehouden aan de raad van bestuur kunnen aan het dagelijks bestuur worden overgedragen.

Art. 19. De raad komt bijeen op uitnodiging van de voorzitter of de secretaris. De voorzitter en/secretaris dienen op schriftelijk en gemotiveerd verzoek van minstens twee bestuurders de raad van bestuur bijeen te roepen binnen een termijn van 15 dagen.

Art. 20. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij absolute meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of bij schriftelijke volmacht vertegenwoordigde leden. De meerderheid van de leden dienen aanwezig te zijn. Wanneer er gelijkheid is van stemmen, Is de stem van de voorzitter en/of diegene die hem vervangt doorslaggevend. De beslissingen worden opgetekend onder de vorm van processen-verbaal ondertekend door de voorzitter en een bestuurslid en opgenomen in een daartoe speciaal gehouden register. Uittreksels die dienen medegedeeld te worden en alle andere akten zullen ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurslid.

Art. 21. De raad van bestuur heeft, onder voorbehoud van de bevoegdheden die hij overhevelt aan het dagelijks bestuur, de meest uitgestrekte bevoegdheden voor de administratie en het bestuur van de vereniging. Zijn enkel uitgesloten de akten die door de wetof huidige statuten voorbehouden worden aan de algemene vergadering. Hij benoemt hetzij hijzelf, via een mandataris alle agenten, bedienden en leden van het personeel van de vereniging en ontslaat ze; hij stelt hun activiteiten en bezoldigingen vast.

Art. 22. Delegatie van bestuur : het dagelijks bestuur delegeert het bestuur van de activiteiten en de desbetreffende budgetten aan de directeur of directrice van het algemene coördinatieteam.

De rechterlijke acties, zowel bij aanvraag als bij verdediging, worden aangespannen of ondersteund namens de vereniging door de raad van bestuur, hiervoor vertegenwoordigd door de voorzitter of de hiervoor aangestelde bestuurder die elk individueel kunnen handelen.

De handelingen die de vereniging verbinden, afgezien van deze die betrekking hebben op het dagelijkse beleid, worden gezamenlijk ondertekend, tenzij door een speciale delegatie van de raad, door de voorzitter en een bestuurder die hun bevoegdheden niet zullen moeten rechtvaardigen ten opzichte van de derden.

De bestuurders gaan, in redenen van hun functie, geen énkele persoonlijke verbintenis aan en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat, Deze wordt gratis uitgeoefend.

TITEL VI  Reglement van inwendige orde

Art. 23. Een reglement van inwendige orde zal kunnen worden voorgesteld door de raad van bestuur aan de algemene vergadering. Wijzigingen aan dit reglement zullen kunnen worden aangebracht door een algemene vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL VII  Diverse bepalingen

Art. 24. Ingeval van ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering handelen volgens de artikelen 19 en 20 van de wet van 27 juni 1921. Zij zal de vereffenaars aanstellen hun bevoegdheid bepalen en de affectatie vastleggen welke gegeven zal moeten worden aan het sociaal actief. Het actief zal worden toegekend bij voorkeur aan een vereniging met gelijkaardige objectieven. Deze beslissingen evenals de namen, beroepen en adressen van de vereffenaars zullen worden opgenomen in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

MOD2.2

}

Luik B - Vervolg

Art. 25. Alles wat niet expliciet in deze statuten zou voorzien zijn wordt door de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, geregeld.

Voor

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/05/2013
ÿþ .w.--- Moo 2.2

._-~~___ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*13079559*



VI

beh~ aai Bell

Staa'

zriUssa,

Griffie

Ondernemingsnr : 0472.984.173

Benaming

(voluit) : Zinneke vzw

(verkant) : Zinneke

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 71, hopstraat, 1000 Brussel

Onderwerp akte Herbenoeming van Bedrijfsrevisor

De Algemene Vergadering van Zinneke vzw van 28 maart 2013 keurt de herbenoeming van de heer Régis Cazin, Bedrijfsrevisor, als commissaris van de vereniging voor 3 jaar (boekjaren 2013, 2014 en 2015) goed,

RIJDAMS Marcel, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam én hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

22/02/2013
ÿþMOD 2.2

? lw;; ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

.i 2 FE~. 2J13

Griffie

BIII

11

11

Voor-

behoudel aan het Belgisch

Staatsbia

Ondernemingsar : 0472,984,773

Benaming

(voluit) ZINNEKE

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 1000 Brussel, Hopstraat 71

Onderwerp akte : Voorstel van inbreng algemeenheid van ZINNEKE VZW naar ZINNEKE ASBL

Uitgifte van het voorstel van inbreng algemeenheid van de vereniging zonder winstoogmerk "ZINNEKE VZW", waarvan de zetel gevestigd is te 1000 Brussel, Hopstraat 71, ondememingsnummer 0472.984.173, naar de vereninging zonder winstoogmerk "ZINNEKE ASBL", waarvan de zetel gevestigd is te 1000 Brussel, Hopstraat 71, ondememingsnummer 0471.529.470, opgemaakt door Meester Catherine HATERT, notaris te Sint-Joost-ten-Node, op zeven februari tweeduizend dertien, vooralsnog niet geregistreerd.

Catherine HATERT,

Notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

04/04/2011
ÿþ M6R2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening:

III II 1ff III 11111111 I il O Iii IO II

*11050629*

aRusse

r~r}} 3  03~ 2011 Griïi'ie

Voc behot

aan

Belgi Staats

Ondernemingsnr : 0472.984.173

Benaming

(voluit) : Zinneke vzw

(verkort) : Zinneke

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 71, hopstraat, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Herbenoeming van Bedrijfsrevisor

De Algemene Vergadering van Zinneke vzw van 23 juni 2010 keurt de herbenoeming van Dhr. Régis Cazin, Bedrijfsrevisor, als commissaris van de vereniging voor 3 jaar (boekjaren 2010, 2011 en 2012) goed.

RIJDAMS Marcel, bestuurder

04/04/2011
ÿþMoa 2.2

Ondernemingsnr : 0472.984.173

Benaming

(voluit) : Zinneke vzw

(verkort) : Zinneke

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 71, hopstraat, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Onslag, herbenoemingen en benoemingen van bestuursters en.bestuurders

Algemene Vergaderingen van Zinneke vzw van 02 februari 2011 te Brussel keurd goed het "

Ontslag van bestuurder :

"

Mr DELHEZ Pierre, Groot Eiland, 15, 1000 Brussel

Herbenoemingen van een bestuurster en bestuurders:

BENABID Ali, De Broyerstraat, 37, 1180 Brussel

CORIJN Eric, G. Lorandstraat, 20, 1050 Brussel

GENARD Jean-Louis, F. Stroobantstraat, 8, 1050 Brussel

MISHALLE Luk, Veeartsenstraat, 77, 1070 Brussel

RIJDAMS Marcel, Hopstraat, 71, 1000 Brussel

VAN NESTE Anne-Sophie, St Goriksplein, 20, 1000 Brussel

Benoemingen van bestuurster en bestuurders:

GIELEN Maarten, Jubelfeestlaan, 132, 1080 Brussel geboren te Aalst op 23/11/1984 KANKONDA Cécila, Gelovingenstraat, 13, 1180 Brussel geboren te Luik op 07/02/1964 KINNAER Lissa, Femand Bemierstraat, 25, 1060 Brussel geboren te Leuven op 17/07/1979

LOLO Marie-Paule, Kliniekstraat, 77, 1070 Brussel geboren té Marseille op 30/01/1971

OUACHEN Mohamed, Volxenlaan, 254, 1190 Brussel geboren te Charleroi op 31/10/1974

De raad van bestuur is nu als volgt samengesteld:

BENABID Ali, bestuurder

CORIJN Eric, bestuurder

GENARD Jean-Louis, bestuurder

GIELEN Maarten, bestuurder

KANKONDA Cécila, bestuurster

KINNAER Lissa, bestuurster

LOLO Marie-Paule, bestuurster

MISHALLE Luk, bestuurder

OUACHEN Mohamed, bestuurder

RIJDAMS Marcel, voorzitter

VAN NESTE Anne-Sophie, bestuurster

RIJDAMS Marcel, president

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.



Lât In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voo behou

aan I

Belgi Staats

1111111J111,111.1,11,1I1111M11111



,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ZINNEKE

Adresse
HOPSTRAAT 71 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale