ZVEI - ZENTRALVERBAND ELEKTROTECHNIK- UND ELEKTRONIKINDUSTRIE, AFGEKORT : VERKORT) ZVEI

Divers


Dénomination : ZVEI - ZENTRALVERBAND ELEKTROTECHNIK- UND ELEKTRONIKINDUSTRIE, AFGEKORT : VERKORT) ZVEI
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 843.467.755

Publication

20/02/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

i Il IHll IIVIIRI W







BRUSSEL

in FEB Zon

Griffie

Ondernemingsnr : ?[13.4..6 515-

Benaming

(voluit) : ZVEI - ZENTRALVERBAND ELEKTROTECHNIK- UND

ELEKTRONIKINDUSTRIE

(verkort) . ZVEI

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk naar Duits recht

Zetei : Lyoner StraI e 9, 60528 Frankfurt am Main, Duitsland

Centrum van werkzaamheden in België:

Handelsstraat 31, 1000 Brussel, België

Onderwerp akte : Opening van een centrum van werkzaamheden in België; benoeming van de wettelijke vertegenwoordiger

I, OPENING VAN EEN CENTRUM VAN WERKZAAMHEDEN IN BELGIË

Analytisch uittreksel uit het besluit van de raad van bestuur van ZVEI  Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie van 19 december 2011 met betrekking tot de oprichting van het ZVEI-Kantoor Brussel ("centrum van werkzaamheden") in België naar Belgisch recht:

"De raad van bestuur van ZVEI die optreedt voor ZVEI  Zentraiverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e,V., Lyoner StraI e 9, D-60528 Frankfurt am Main, een vereniging die bestaat volgens de. wetten van Duitsland en is ingeschreven bij de plaatselijke rechtbank van Frankfurt am Main  register van de. verenigingen - onder nummer VR 4154 neemt het besluit om een bijkantoor ("centrum van werkzaamheden") te openen in België,

(i) met de volgende officiële naam en het volgende adres:

ZVEI-kantoor Brussel

Handelsstraat 31

1000 Brussel;

(ii) met als doeleinde en activiteiten om nauw samen te werken met de instellingen van de Europese Unie; en stelt Dr. Oliver Blank, ZVEI e.V. Directeur van de Europese Aangelegenheden, wonende te Lange Eikstraat 73

1970  Wezembeek-Oppem, aan als hoofd en wettelijk vertegenwoordiger van het ZVEI-kantoor Brussel."

II. STATUTEN VAN ZVEI - ZENTRALVERBAND ELEKTROTECHNIK- UND ELEKTRONIKINDUSTRIE "§ 1 Naam, rechtsvorm, zetel en maatschappelijk jaar

De officieel geregistreerde vereniging "ZVEI  Zentraiverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e.V." is, de groepering van de bedrijven van de elektrotechnische industrie die zijn gevestigd op het grondgebied van de Duitse Bondsrepubliek. De federatie wordt opgelicht als officieel geregistreerde vereniging (vzw naar Duits, recht), De zetel is gevestigd in Frankfurt am Main. Het maatschappelijk jaar is het kalenderjaar.

§ 2 Werkterreinen

Doel van de federatie is

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.de vertegenwoordiging van de gemeenschappelijke professionele belangen van haar leden tegenover politieke, maatschappelijke, economische en overige instellingen evenals de medewerking bij wettelijke maatregelen.

2.de bevordering van de algemene economische en technische ontwikkeling van de elektrotechnische industrie.

De federatie oefent geen commerciële activiteiten uit.

§ 3 Lidmaatschap

1.Bedrijven met zetel binnen het toepassingsgebied in overeenstemming met § 1 die een toegevoegde waarde genereren binnen de elektrotechnische of een soortgelijke industrie, kunnen gewoon lid worden van de federatie.

2.0p aanbeveling van een ZVEI-beroepsfederatie kunnen bedrijven die binnen de Europese Economische Ruimte en Zwitserland toegevoegde waarde genereren binnen de elektrotechnische of een soortgelijke industrie, eveneens de status verwerven van gewoon lid. De participatierechten in overeenstemming met § 8 beperken zich tot de beroepsfederatie die de aanbeveling doet en de mainstreamgebieden van de ZVEI.

3.Bedrijven die niet beantwoorden aan de condities in overeenstemming niet nr, 1 of 2, kunnen volgens de richtlijnen van de raad van bestuur, op aanbeveling van een ZVEI-beroepsfederatie de status verwerven van buitengewoon lid. De buitengewone leden hebben dezelfde rechten en plichten als de gewone leden, met uitzondering van het actieve en passieve stemrecht. Op het niveau van de beroepsfederatie kunnen aan buitengewone leden dezelfde rechten worden toegekend als aan de gewone.

4.Als er voor de productie en de distributie gescheiden, juridisch zelfstandige vennootschappen bestaan, kunnen zij enkel gezamenlijk lid worden.

5.0ok organisaties die zich gezamenlijk willen aansluiten bij de federatie, kunnen lid worden, op voorwaarde dat hun leden een toegevoegde waarde genereren binnen de elektrotechnische of een soortgelijke industrie. De rechten en plichten van de leden van deze collectieve organisatie worden geregeld door een collectieve overeenkomst, die moet worden goedgekeurd door de raad van bestuur.

6.De aanvraag voor lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te worden ingediend bij de zetel van de federatie. De verzoeker moet alle informatie meedelen, die noodzakelijk is om te beslissen over het lidmaatschap.

7.De aanvaarding gebeurt door het dagelijks bestuur van de federatie na raadpleging van de bevoegde beroepsfederatie in overeenstemming met richtlijnen die daarvoor door de raad van bestuur werden gegeven. Bedrijven aan wie het lidmaatschap wordt ontzegd, hebben het recht om in beroep te gaan bij de raad van bestuur van de federatie.

8.Personen die binnen de federatie uitstekende diensten hebben geleverd, kunnen worden verkozen tot ereleden. De ledenvergadering kan vroegere voorzitters die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de federatie, benoemen tot erevoorzitter voor het leven.

9.Flet lidmaatschap vervalt

a)door de ontbinding van het bedrijf of door de beëindiging van de productie binnen de elektrotechnische industrie of het soortgelijke genereren van een toegevoegde waarde aan het eind van een kwartaal. In geval van beëindiging kan het gewone lidmaatschap in overeenstemming met de richtlijnen van de raad van bestuur worden omgezet in een buitengewoon lidmaatschap;

b)door het ontslag dat met een opzeggingstermijn van zes maanden tegen het eind van een kalenderjaar kan worden ingediend;

c)ingevolge de uitsluiting door een schriftelijke mededeling van de voorzitter, wanneer een lid zich heeft schuldig gemaakt aan een zware schending van de plichten verbonden aan het lidmaatschap of wanneer een lid niet beantwoordt aan de interpretatie van het beroep door de groep van personen die wordt vertegenwoordigd door de federatie. Voor de uitsluiting moet de betrokkene de gelegenheid krijgen om zijn standpunt uiteen te zetten nadat hij werd gewezen op de beoogde maatregel, De betrokkene kan binnen de vier weken na ontvangst verzet aantekenen tegen de mededeling waarin de uitsluiting wordt uitgesproken. De raad van bestuur dient daarover een definitieve beslissing te nemen.

Een lid verliest door zijn ontslag elk recht op het vermogen van de federatie.

§ 4 Rechten en plichten van de leden

1.Alle gewone leden van de federatie hebben dezelfde rechten en plichten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2,AIle leden hebben het recht om deel te nemen aan alle diensten en faciliteiten van de federatie en haar onderafdelingen evenals aan de ervaringsuitwisselingen die daar plaatsvinden. Ze hebben bovendien recht op begeleiding bij alle aangelegenheden die deel uitmaken van het werkterrein van de federatie.

3.EIk lid oefent zijn stemrecht direct uit of via de door hem gekozen vertegenwoordiger binnen de organen van de federatie, ais dat is voorzien.

4.Elk lid is verplicht om de federatie bij het vervullen van haar taken zoveel mogelijk te ondersteunen, meer bepaald dient haar de vereiste informatie en documenten daarvoor te worden verstrekt. Over de details in verband met de omvang van de plichten wordt de definitieve beslissing in geval van twijfel genomen door de raad van bestuur.

5.EIk lid is verplicht om aan de federatie de vereiste middelen voor de uitvoering van de doelen van de federatie ter beschikking te stellen, meer bepaald om de statutair besliste bijdragen en heffingen per persoon stipt te betalen.

6.Ereleden zijn vrijgesteld van de verplichting om bijdragen te betalen.

§ 5 Organisatie

De organen van de federatie zijn:

1.de ledenvergadering

2.de raad van bestuur

3.de beperktere raad van bestuur

4.de beroepsfederaties

5.de deelstaatvestigingen

6.het dagelijks bestuur

§ 6 Ledenvergadering

1.De ledenvergadering bestaat uit afgevaardigden die door de deelstaatvestigingen en beroepsfederaties met eenvoudige meerderheid der stemmen worden gekozen voor telkens drie jaar en wel zodanig dat per fractie van 30 leden in de deelstaatvestigingen en per fractie van 15 leden in de beroepsfederaties één afgevaardigde mag worden verkozen. De deelstaatvestigingen en de beroepsfederaties verkiezen voorts het vereiste aantal plaatsvervangend afgevaardigden, die de functie van de afgevaardigden uitoefenen als die verhinderd zijn. Ais afgevaardigden kunnen eigenaars of leidinggevend personeel van een gewoon lid worden gekozen. Elke afgevaardigde heeft een stem en mag niet meer dan één regionale en één beroepsstem op zich-verenigen Het is niet toegelaten om stemmen over te dragen. Die afgevaardigden oefenen hun stemrecht naar eigen goeddunken en best vermogen uit.

Aan organisaties die in overeenstemming met § 3, nr. 5 van deze statuten een collectieve overeenkomst met ZVEI hebben afgesloten, kan in deze overeenkomst het recht worden toegekend om afgevaardigden voor de ledenvergadering van ZVEI te verkiezen en af te vaardigen.

2.Alle kwesties worden onderworpen aan de beslissing van de ledenvergadering, tenzij ze door deze

statuten werden overgedragen aan andere organen. Dat geldt dus meer bepaald voor:

a)de besluitvorming met betrekking tot de statuten en eventuele wijzigingen

b)de verkiezing van de raad van bestuur

c)de beslissing over de principes voor het innen van de bijdragen en de goedkeuring van de begroting

d)de kennisneming van het jaarverslag

e)de benoeming van de accountant, de goedkeuring van de jaarrekening en de decharge van de raad van

bestuur en het dagelijks bestuur

f)het ontslag van de leden van de raad van bestuur om zwaarwichtige redenen

g)de besluiten over de ontbinding van de federatie

h)de besluiten over de heffingen die door de raad van bestuur worden voorgesteld

i)de besluiten over het kiesreglement.

3.De gewone ledenvergadering wordt jaarlijks opgeroepen door de voorzitter. Ze moet plaatsvinden binnen de zes maanden na het einde van het maatschappelijke jaar. De oproeping, vergezeld van de agenda, dient schriftelijk te gebeuren en dient zo vroegtijdig naar de afgevaardigden te worden verstuurd dat er tussen de datum van de poststempel en de datum van de zitting een termijn van minstens drie weken (oproepingstermijn) ligt. Binnen dezelfde termijn krijgen alle leden van de federatie een mededeling over de oproeping van de ledenvergadering, vergezeld van de agenda, zodat zij eventueel contact kunnen opnemen met de afgevaardigden. Als de afgevaardigden bijkomende punten op de agenda willen plaatsen, moeten die uiterlijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

binnen een week na ontvangst van de agenda worden meegedeeld aan het dagelijks bestuur, zodat de overige afgevaardigden kunnen worden voorbereid en geïnformeerd.

Buitengewone ledenvergaderingen kunnen te allen tijde met een oproepingstermijn van twee weken worden bijeengeroepen door de beperktere raad van bestuur. De beperktere raad van bestuur is verplicht om een buitengewone ledenvergadering bijeen te roepen als dat door minstens een vierde van de leden van de raad van bestuur of een tiende van alle afgevaardigden schriftelijk wordt aangevraagd met opgave van het te bespreken punt. Een oproeping voor de buitengewone ledenvergadering kan uitzonderlijk ook via elektronische weg gebeuren. Ze moet in dat geval echter zo tijdig gebeuren dat het voor de afgevaardigden mogelijk is om hun tijdsbesteding zodanig te organiseren dat ze kunnen deelnemen aan de buitengewone ledenvergadering. Samen met de oproeping moet de agenda worden meegedeeld.

De voorzitter van de federatie leidt de vergadering. Als deze verhinderd is, nemen de vicevoorzitters de leiding op zich en als ook deze verhinderd zijn evenals voor de verkiezing van de raad van bestuur en de decharge, wordt dat een deelnemer aan de vergadering die wordt bepaald door acclamatie.

4.De ledenvergadering kan op een geldige wijze besluiten nemen als minstens een derde van alle afgevaardigden aanwezig is.

Om geldig te zijn, moeten besluiten van de ledenvergadering worden genomen met een eenvoudige meerderheid der stemmen van de afgevaardigden die aanwezig zijn op de ledenvergadering. Bij staking van stemmen vindt er een tweede stemming plaats. Als er andermaal staking van stemmen optreedt, beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

De verkiezingen vinden in overeenstemming met § 6, nr. 2 b) plaats op basis van het kiesreglement.

Voor de besluiten in verband met statutenwijzigingen en het ontslag van leden van de raad van bestuur is een meerderheid vereist van twee derden van alle aanwezige afgevaardigden. Voor de besluiten met betrekking tot de ontbinding van de federatie is een meerderheid vereist van twee derden van alle afgevaardigden.

§ 7 Raad van bestuur

1.De raad van bestuur bestaat uit maximaal 50 leden, inclusief de gecoöpteerde leden volgens deze § 7, nr. 1 en de leden die op grond van hun functie lid zijn van de raad van bestuur.

Ongeveer de helft daarvan moeten voorzitters zijn van de beroepsfederaties en deelstaatvestigingen. Minstens de helft van alle leden van de raad van bestuur worden verkozen door de gewone ledenvergadering volgens de bepalingen van het kiesreglement.

De ambtstermijn van de raad van bestuur bedraagt drie jaar. Een herverkiezing is toegelaten.

Verkiesbaar zijn eigenaars, wettelijke vertegenwoordigers of leidinggevende personeelsleden van een gewoon lid van de federatie. Leidinggevend personeel moet op grond van een schriftelijke volmacht bevoegd zijn om de firma te vertegenwoordigen. Als deze condities niet zijn vervuld, verlaat het gekozen lid de raad bestuur.

De raad van bestuur heeft het recht om nog meer personen bijkomend te verkiezen als lid van de raad van bestuur, Hun aantal mag in totaal niet groter zijn dan een vierde van alle leden van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan op voorstel van de voorzitter zijn directe voorganger in de functie van voorzitter verkiezen als bijkomend lid van de raad van bestuur om bepaalde taken nog langer waar te nemen en wel voor maximaal één ambtstermijn van de raad van bestuur. Voor hem zijn de condities in overeenstemming met § 7, nr. 1 niet van toepassing,

De raad van bestuur benoemt een penningmeester. Hij is ex officio lid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan op voorstel van zijn voorzitter de voorzitter van het dagelijks bestuur voor de duur van zijn activiteiten verkiezen tot lid van de raad van bestuur. De condities in overeenstemming met § 7, nr. 1, gelden niet voor de voorzitter van het dagelijks bestuur.

2.Alle kwesties waarvoor de beslissing niet is voorbehouden aan de ledenvergadering, zijn voorbehouden aan de raad van bestuur.

De volgende taken behoren meer bepaald tot zijn bevoegdheid:

a)de bepaling van de hoofdlijnen van het beleid van de federatie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

b)de verkiezing van de voorzitter, van maximaal vijf vicevoorzitters en eventuele bijkomende leden van de

beperktere raad van bestuur

c)de vaststelling van de goedgekeurde jaarrekening, de opstelling van het begrotingsontwerp en de bepaling

van het huishoudelijk reglement

d)de bepaling van de bijdragen en het lidmaatschapsgeld en de voorstellen voor heffingen

e)de installatie van permanente commissies en van werkgroepen van de raad van bestuur

f)de beslissing over de oprichting en ontbinding van beroepsfederaties en deelstaatvestigingen en alle

bijkomende kwesties die betrekking hebben op verscheidene beroepsfederaties of deelstaatvestigingen

g)de benoeming van ereleden

h)de benoeming en het ontslag van de voorzitter van het dagelijks bestuur en eventuele bijkomende leden

van het dagelijks bestuur

1)de voorbereiding en vastlegging van ledenvergaderingen.

3.Vergaderingen van de raad van bestuur vinden twee keer per jaar plaats en volgens behoefte, De raad van bestuur moet door de voorzitter worden bijeengeroepen als de bijeenroeping schriftelijk en met vermelding van de punten die moeten worden besproken, wordt gevraagd door een vierde van zijn leden.

De oproepingen gebeuren schriftelijk of via elektronische weg. De oproepingen moeten zo tijdig gebeuren dat de leden van de raad van bestuur de deelname kunnen inplannen in hun agenda. Samen met de oproeping moet de agenda worden meegedeeld.

4.De raad van bestuur kan geldig besluiten nemen als de helft van zijn leden aanwezig is. Elk lid van de raad van bestuur heeft één stem. De overdracht van het stemrecht is voor leden van de raad van bestuur toegelaten als een lid van de raad van bestuur zijn stem overdraagt aan een ander lid van de raad van bestuur, met die beperking dat een lid van de raad van bestuur niet meer dan twee stemmen kan hebben. De besluiten van de raad van bestuur worden genomen met een gewone meerderheid van de stemmen, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

5.Het ontslag van leden van de raad van bestuur vôôr het einde van hun ambtstermijn is enkel mogelijk omwille van zwaarwichtige redenen en moet gebeuren door de ledenvergadering.

§ 7a Beperktere raad van bestuur, voorzitter en vicevoorzitters

1.De beperktere raad van bestuur, de voorzitter en de vicevoorzitters worden verkozen door de raad van bestuur. De beperktere raad van bestuur bestaat minstens uit de voorzitter en de vicevoorzitters. De raad van bestuur kan uit zijn midden maximaal zeven bijkomende leden voor de beperktere raad van bestuur verkiezen.

2.De ambtstermijn van de voorzitter, de vicevoorzitters en alle overige leden van de beperktere raad van bestuur is dezelfde als die van de raad van bestuur. Herverkiezing is toegelaten.

3.Voor de voorzitter geldt dat hoogstens drie opeenvolgende ambtstermijnen toegelaten zijn. Voor de verkiezing tot de derde ambtsperiode is een meerderheid vereist van twee derden van de aanwezige leden van de raad van bestuur, Na verloop van minstens één tussenliggende verkiezingsperiode is een herverkiezing tot voorzitter mogelijk.

4.De voorzitter heeft de taak om de volledige federatie intern en extern te vertegenwoordigen en de taken waar te nemen die hem werden toegekend volgens deze statuten.

5.De federatie heeft maximaal vijf vicevoorzitters. Hun taak bestaat erin om de voorzitter te steunen en voor de thematische zwaartepunten die aan hen werden overgedragen, zelf de verantwoordelijkheid op te nemen binnen het kader van hun werk voor de federatie. De voorzitter kan een vicevoorzitter aanduiden als zijn plaatsvervanger, in het andere geval kan elke vicevoorzitter de voorzitter vertegenwoordigen als die verhinderd is.

6.De beperktere raad van bestuur is de raad van bestuur van de federatie in de zin van § 26 BGB (Duits Burgerlijk Wetboek). Telkens twee van zijn leden vertegenwoordigen de federatie in rechte en buiten rechte. De beperktere raad van bestuur kan besluiten van de raad van bestuur afwijzen als die in strijd zijn met de statuten, een besluit van de ledenvergadering of de geldende wetgeving.

7.De taken van de beperktere raad van bestuur worden door de raad van bestuur bepaald volgens de behoeften. Samen met de overdracht van de taken moet eveneens worden bepaald of de raad van bestuur gebonden is door de besluiten van de beperktere raad van bestuur ofwel of de raad van bestuur voor zichzelf voorbehoudt om een definitief besluit te nemen over de overgedragen taak.

8.Indien nodig komt de beperktere raad van bestuur na oproeping van de voorzitter samen voor een vergadering die ook als elektronische of telefonische conferentie kan worden opgevat. De oproepingen voor de vergaderingen van de beperktere raad van bestuur gebeuren schriftelijk of via elektronische weg. Ze moeten zo

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

tijdig gebeuren dat de leden van de beperktere raad van bestuur de deelname kunnen inplannen in hun agenda. Samen met de oproeping moet de agenda worden meegedeeld.

9.De vergaderingen van de beperktere raad van bestuur worden geleid door de voorzitter en als hij verhinderd is door de vicevoorzitter. Over de resultaten van de vergaderingen van de beperktere raad van bestuur worden alle leden van de raad van bestuur op de geëigende wijze geïnformeerd.

10.0e beperktere raad van bestuur kan geldig besluiten als minstens de helft van zijn leden aanwezig is of aan de elektronische of telefonische conferentie deelneemt. Elk lid heeft één stem. Het is niet toegelaten om het stemrecht over te dragen. Besluiten worden genomen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter,

§ 8 Beroepsfederaties

1.De beroepsfederaties zijn onderafdelingen van de federatie, Elke beroepsfederatie omvat aile gewone [eden die ais aanbieder actief zijn in hetzelfde marktsegment of dezelfde industriële productie hebben, evenals de buitengewone leden die aan hem zijn toegevoegd. Een lid kan in overeenstemming met zijn offertespectrum lid zijn van verscheidene beroepsfederaties. In geval van twijfel beslist de raad van bestuur op verzoek.

2.De beroepsfederaties hebben de opdracht om

a)de belangen van hun vakgebied te verdedigen en in het kader van de federatie te vertegenwoordigen

b)de federatie bij de uitoefening van haar taken te steunen vanuit vakkundig oogpunt. Ze verlenen advies en nemen besluiten over alle aangelegenheden in verband met hun vakgebieden. Als daarmee de belangen van de federatie of andere beroepsfederaties niet worden aangetast, dient de voorzitter van de beroepsfederatie de beslissing te vragen van de raad van bestuur van de federatie

c)te beslissen over de vorming en samenstelling van professionele of regionale onderafdelingen en technische comités.

3.De beroepsfederaties en hun onderafdelingen verkiezen voor de duur van drie jaar hun voorzitter en plaatsvervangers; elke beroepsfederatie verkiest bovendien de afgevaardigden voor de ledenvergadering in overeenstemming met § 6.

Het dagelijks bestuur moet in het bezit worden gesteld van de oproepingen of processen-verbaal van de ledenvergaderingen van de beroepsfederaties.

§ 9 Deelstaatvestigingen

1.Voor haar regionale vertegenwoordiging vomit de federatie in overeenstemming met het huishoudelijk reglement deelstaatvestigingen waarvan de werkterreinen zich kunnen uitstrekken over een of meer deelstaten. 2.De deelstaatvestigingen hebben meer bepaald de volgende taken:

a)de algemene thema's van de elektrotechnische en elektronische industrie vertegenwoordigen tegenover relevante beslissingsorganen in de regio

b)de leden die gevestigd zijn binnen hun werkterrein, begeleiden en nauwe banden garanderen tussen hen en de raad van bestuur en het dagelijks bestuur

c)de regionale taken in overleg met de federatie zelfstandig waarnemen en de belangen van de federatie vertegenwoordigen tegenover de regionale instanties.

3.Elke deelstaatvestiging verkiest de afgevaardigden voor de ledenvergadering in overeenstemming met §

6.

De ledenvergaderingen van de deelstaatvestigingen kunnen een raad van bestuur van de deelstaatvestiging verkiezen en een comité van toezicht installeren. De raad van bestuur van de deelstaatvestiging verkiest uit haar midden een voorzitter van de deeistaatvestiging. In overleg met de raad van bestuur van de deeistaatvestiging kan de voorzitter van het dagelijks bestuur een zaakvoerder voor de deelstaatvestiging benoemen, die het kantoor van de deelstaatvestiging leidt.

Het dagelijks bestuur moet tijdig op de hoogte worden gebracht van de ledenvergaderingen van de deelstaatvestigingen, die in de regel jaarlijks plaatsvinden. De oproepingen en de processen-verbaal moeten worden overgemaakt aan het dagelijks bestuur.

§ 10 Commissies en werkgroepen

ln de beroepsfederatie kunnen vakoverschrijdende commissies en werkgroepen worden gevormd om kwesties op te lossen die in de tijd of materieel begrensd zijn en die de taak hebben om de organen van de

MOD 2.2

` " federatie vaktechnisch te adviseren. Ze verkiezen uit hun midden een voorzitter en een plaatsvervangend

voorzitter voor de duur van hun opdracht, maar maximaal voor drie jaar. Herverkiezing is toegelaten.

§ 11 Samenwerkingsverbanden

1.Met toelating van de raad van bestuur kunnen in geval van behoefte thematische samenwerkingsverbanden worden gevormd met bedrijven en organisaties die geen lid zijn van de federatie.

2.Kunnen lid worden van een samenwerkingsverband:

a)gewone en buitengewone leden die actief zijn in het werkterrein van het samenwerkingsverband b)bedrijven die niet beantwoorden aan de condities voor een lidmaatschap, maar beantwoorden aan de condities die worden bepaald in het huishoudelijk reglement van het samenwerkingsverband

c)organisaties die actief zijn binnen het werkterrein van het samenwerkingsverband en beantwoorden aan de condities van het huishoudelijk reglement

3.De samenwerkingsverbanden stellen een eigen huishoudelijk reglement en een reglement met betrekking tot bijdragen op die zijn gebaseerd op een model voor een huishoudelijk reglement van de raad van bestuur. Daarin moeten ook de bijdragen worden bepaald die moeten worden betaald door de leden van het samenwerkingsverband die worden bepaald in nr. 2 b).

§ 12 Dagelijks bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge Het dagelijks bestuur bestaat uit de voorzitter van het dagelijks bestuur en eventueel uit bijkomende zaakvoerders die door de raad van bestuur worden benoemd en ontslagen. Het dagelijks bestuur leidt de zaken op basis van de instructies van de voorzitter en de raad van bestuur zelfstandig in het kader van de hoofdlijnen van het beleid van de federatie die werden bepaald door de raad van bestuur, het huishoudelijk reglement en de volmachten die hen werden toegekend. Het dagelijks bestuur moet verantwoording afleggen tegenover de raad van bestuur en de ledenvergadering,

Het dagelijks bestuur heeft het recht om met raadgevende stem deel te nemen aan de bijeenkomsten van alle organen van de federatie, tenzij het een besluit betreft in een aangelegenheid die het dagelijks bestuur zelf betreft. De raad van bestuur en de beperktere raad van bestuur kunnen besluiten om uitzonderingen te maken die verder gaan.

De zaakvoerders zijn met betrekking tot de taken die ze moeten vervuilen, bijzondere vertegenwoordigers in overeenstemming met § 30 BGB. Ze vertegenwoordigen de federatie bij de lopende transacties van de federatie, meer bepaald bij personeelsaangelegenheden, bij transacties in verband met de vaste activa van de federatie en de belegging van het vermogen van de federatie. De vertegenwoordigingsbevoegdheid strekt zich niet uit tot de aankoop of de verkoop van vastgoed.

Als het dagelijks bestuur uit verscheidene zaakvoerders bestaat, is de voorzitter van het dagelijks bestuur gezamenlijk met telkens één bijkomende zaakvoerder vertegenwoordigingsbevoegd. De voorzitter van het dagelijks bestuur kan in het kader van zijn vertegenwoordigingsbevoegdheid en de bestaande competentieregelingen aan medewerkers volmachten verlenen om de federatie te vertegenwoordigen bij rechtshandelingen.

§ 13 Ontbinding van de federatie

Als de federatie wordt ontbonden, oefenen de bestaande organen hun activiteit verder uit tot de vereffeningswerkzaamheden zijn afgesloten.

De ledenvergadering neemt de beslissing met betrekking tot het resterende vermogen. Het dient in eerste instantie om de contractuele aanspraken met betrekking tot de pensioenrechten van het personeel van de federatie veilig te stellen. Als het vermogen meer bedraagt en er geen andersluidend besluit van de ledenvergadering is, wordt het vermogen onder de leden verdeeld in verhouding tot hun aandeel in de opbrengst van het afgesloten maatschappelijk jaar.

§ 14 Algemene voorschriften

1.0e organen van de federatie, haar personeel en gevolmachtigden zijn verplicht om de feiten waarvan zij kennis krijgen, vertrouwelijk te behandelen als de inhoud daarvan dit vereist.

2.Besluiten van de organen van de federatie kunnen ook in schriftelijke of elektronische vorm worden genomen als de meerderheid van de leden zich daarmee akkoord verklaart, De bepalingen van de wet of deze statuten met betrekking tot de meerderheden die zijn vereist voor het besluit, worden daardoor niet aangetast.

MOo 2.2



Voor- Luik B - Vervolg

* behouden aan het Belgisch Staatsblad 3.In de vergaderingen van de organen en commissies kan ook worden onderhandeld over thema's die niet waren aangekondigd in de agenda, ais minstens twee derden van de leden die het recht hebben om deel te nemen, aanwezig zijn en er geen verzet wordt aangetekend.





4.Het stemrecht van een afgevaardigde of een lid van de raad van bestuur vervalt voor zijn persoonlijke aangelegenheden.



5.Over vergaderingen van de organen van de federatie worden processen-verbaal opgemaakt die door de voorzitter van de vergadering en een vertegenwoordiger van het dagelijks bestuur moeten worden getekend en , ter goedkeuring moeten worden voorgelegd aan de deelnemers van de vergadering. De processen-verbaal moeten direct nadat ze zijn opgemaakt, worden betekend aan de leden van de organen van de federaties. De , resultaten moeten zo snel mogelijk in de voorgeschreven vorm toegankelijk worden gemaakt voor de ledengroepen die door de commissies worden vertegenwoordigd.





6.Na verloop van een kiesperiode oefenen de leden van de organen van de federatie hun functie verder uit tot aan de nieuwe verkiezingen.

7.De activiteit van de leden van de organen van de federatie in overeenstemming met § 5, nr. 9 tot 5 is onbezoldigd."

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge Voor analytische uittreksels

Dr. Oliver Blank

Wettelijk vertegenwoordiger



Gelijktijdig hiermee neergelegd:

- statuten van ZVEI  Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie (gelegaliseerd origineel en

beëdigde vertaling);

- besluit van de raad van bestuur van ZVEI  Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie van 99

december 2019 (gelegaliseerd origineel en beëdigde vertaling);

- uittreksel van het Register van verenigingen van de rechtbank "Amtsgericht" van Frankfurt am Main ,

betreffende ZVEI  Zentraiverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie (gelegaliseerd origineel en beëdigde

vertaling);

- identiteitsdocumenten van Dr. Oliver Blank, wettelijk vertegenwoordiger.

















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ZVEI - ZENTRALVERBAND ELEKTROTECHNIK- UND EL…

Adresse
HANDELSSTRAAT 31 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale