400

Association sans but lucratif


Dénomination : 400
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.752.585

Publication

06/06/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111,.11011.111914111111111

NEERGELEGD

2 8 MEI 2843

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHAM te MECHELEN!

Ondernemingsnr : 53q."?-5i , 58

Benaming

(voluit) : 400

(verkort) : 400

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 2800 Mechelen, Keizerstraat 20

Onderwerp akte : oprichtingsakte

De ondergetekenden:

1° Willocx Bart, Hamsesteenweg 79, 9200 Dendermonde, geboren te Hamme op 15.03.1969 2° Gepts Anne-Marie, Bosmanslei 18, 2018 Antwerpen, geboren te Antwerpen op 20.03.1956 3' Kools Ludo, Van Benedenlaan 15, 2800 Mechelen, geboren te Essen op 21.03.1953

zijn op 3 mei 2013 overeengekomen, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de', verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "400" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam "400".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2800 Mechelen, Keizerstraat 20 in het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de herdenking te organiseren van de 400ste verjaardag van de ingebruikname van het Hof van Savoye als gerechtsgebouw in Mechelen.

Zij kan daartoe alle wetenschappelijke en socio  culturele activiteiten organiseren om deze verjaardag te gedenken. Zij wil de evolutie van het recht en het gerecht onderzoeken, zowel nationaal als internationaal, en de toekomst ervan verkennen.

Zij is bevoegd om alle commerciële en financiële daden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken, Zij kan alle roerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er'. alle eigendomsrechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Leden

Art. 5. De vereniging telt enkel werkende leden met een minimum van drie. De oprichters zijn de eerste. werkende leden van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding bij gewone meerderheid. Art. 6. Door de werkende leden is geen jaarlijkse bijdrage verschuldigd.

Art. 7_ Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail,

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. De stemming gebeurt geheim.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor al wat daartoe bepaald wordt in de wet van 27 juni 1921,

ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbij horend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 9. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering alsmede haar bevoegdheden geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921,

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vô6r de algemene vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 10. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur, Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in behandeling worden genomen op voorstel of met het akkoord van de voorzitter van de algemene vergadering.

Art. 11. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, mits minstens de helft van de leden van de vereniging aanwezig is, behoudens strengere meerderheden zoals bepaald in de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de algemene vergadering.

Art. 12. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de algemene vergadering, de secretaris en de leden die het wensen.

Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden aan de leden bij gewone brief of per e-mail ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Raad van Bestuur

Art. 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum drie bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering bij geheime stemming.

fi

a

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders worden benoemd voor één jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

De bestuurders moeten voor het verstrijken van hun mandaat het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt,

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Art. 14, De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college, Hij leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende goederen, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, enz..,

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de zware tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 15. De raad van bestuur kan één of meer personen benoemen die met het dagelijks bestuur worden belast. De raad van bestuur bepaalt welke bevoegdheden door het dagelijks bestuur kunnen worden uitgeoefend, en op welke wijze één of meer leden van het dagelijks bestuur voor welke aangelegenheden de vereniging rechtsgeldig kunnen vertegenwoordigen.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen.

Art, 16. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda,

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de ondervoorzitter, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders,

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, mits minstens de meerderheid van de bestuurders aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij horend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register. Zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Begrotingen en rekeningen

Art, 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Deze worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding en vereffening

' MOD 2,2



Voorbehouden aart' hét Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg



Art. 18. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening en de bestemming van de activa zoals hierna bepaalt,







Art. 19. In geval vaan ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa onder deze , verenigingen naar goedvinden. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 20. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken

inzake de verenigingen van toepassing, .

OVERGANGSBEPALING

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 3 mei 2013 tot 31 december 2014,

Aldus goedgekeurd door de oprichtersvergadering te Mechelen op 3 mei 2014, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Mechelen.

Getekend:

Oprichter 1: Willocx Bart, Hamsesteenweg 79, 9200 Dendermonde, geboren te Hamme op 15.03.1969 Oprichter 2: Gepts Anne-Marie, Bosmanslei 18, 2018 Antwerpen, geboren te Antwerpen op 20.03.1956 Oprichter 3: Kools Ludo, Van Benedenlaan 15, 2800 Mechelen, geboren te Essen op 21.03.1953

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2013 - Annexes du Moniteur belge



























Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
400

Adresse
KEIZERSTRAAT 20 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande