A & G THUISZORG

Association sans but lucratif


Dénomination : A & G THUISZORG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 559.890.532

Publication

29/08/2014
ÿþLuik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging ter griffie van de akte



1 NITEUR

tLGt

Rechtbank van koophandel

Al jk Antwerpen

1TSBLAD 1 9 Alle. 2014

afdelinjrig pen

Voor-

behoudt aan he Belgisc

Staatsbl,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

ondeBe

Benaming g: 0 5 5 9. 8 9 0. 5 3 2

(voluit) A&G Thuiszorg

(verkort)

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Van Stralenstraat 18 bus 1

2060 Antwerpen

Onderwerp akte : Oprichting

Op 14 augustus 2014 werd tussen de ondergetekenden:

1) Mevrouw MUZO Altagracia, geboren te Santo Domingo op dertig januari negentienhonderd vierenzestig, wonende te 3078 BK Rotterdam (Nederland), Middenhagen 56,

2) De heer DE BOER Geert, geboren te Ooststellingwerf op vijf december negentienhonderd vijfenvijftig, wonende te 3078 BK Rotterdam (Nederland), Middenhagen 56.

3) De heer DE BOER Rudolf, geboren te Ooststellingwerf op achtentwintig februari negentienhonderd

zesentachtig, wonende te 3082 WH Rotterdam (Nederland), Bouwmanstraat 8 A.

Overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten de volgende zijn:

STATUTEN

TITEL 1: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam A&G Thuiszorg. De vermelding "vereniging zonder winstoogmerk" moet altijd aan de naam worden toegevoegd en moet voorkomen op alle documenten die van de vzw uitgaan.

2. Haar zetel is gevestigd te 2060 Antwerpen, Van Stratenstraat 18 bus 1

De zetel kan, bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering, gewijzigd worden en ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

3. De vereniging heeft tot doel:

Het verlenen van alle vormen van thuiszorg en maatschappelijke dienstverlening.

4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde worden ontbonden. TITEL 2: LEDEN, AANVAARDING, ONTSLAG

5. De vereniging bestaat uit werkende en toetredende leden.

6. De toetredende leden worden lid door het betalen van de lidmaatschapsbijdrage.

7. Werkende leden zijn zij die daarenboven tot het doel van artikel 3 bijdragen en door de raad van bestuur worden aanvaard. Het zijn de huidige stichters-ondertekenaars en allen die later als werkend lid zullen worden aangenomen.

8. De vereniging bestaat uit ten minste drie werkende leden.

9. De jaarlijkse bijdrage, door alle leden verschuldigd, mag niet hoger zijn dan honderd euro (¬ 100,00). De raad van bestuur zal jaarlijks het bedrag van deze bijdrage vaststellen.

10. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

11, De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

TITEL 3: RAAD VAN BESTUUR

12, De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden. Zij worden gekozen door de algemene vergadering van de werkende leden en zijn door deze te allen tijde afzetbaar. Ais evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

13, Het mandaat van bestuurders duurt zes (6) jaar. Elk lid van de raad van bestuur is herkiesbaar. Het mandaat eindigt door overlijden, ontslagname, afzetting of niet herverkiezing.

14. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

" J.

ª% Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

:--De tandtekeningrran-tweebestuurders-,-of-de handtekeningvarrde-voorzitter van-de -raad varrtestuur; mits-

volmacht van de meerderheid van de raad van bestuur, volstaat om tegenover derden de vzw te verbinden.

16. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Desgevallend kunnen een ondervoorzitter, een adjunctsecretaris, een archivaris-bibliothecaris en één of meerdere bijgevoegde raadsleden onder de bestuursleden gekozen worden.

17. De raad van bestuur oefent aile machten uit, behalve diegene die door de wet en de statuten voorbehouden

zijn aan de algemene vergadering van de werkende leden.

TITEL 4: ALGEMENE VERGADERING

18. De beraadslaging van de algemene vergadering, die bestaat uit de werkende leden, is vereist In de volgende gevallen:

- wijziging van de statuten;

benoeming en afzetting van de bestuurders.

Benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

ª% kwijling aan de bestuurders en commissarissen.

goedkeuring van de begroting en de rekeningen.

het ontbinden van de vereniging.

- uitsluiting van een lid.

Omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

- Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

19. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste éénlvijfde van de leden het vraagt.

20. Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één/twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

21. De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid.

22. Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet anders bepaalt.

23. Bij het nemen van besluiten door de algemene vergadering mag van de agenda afgeweken worden indien de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden hiermee instemt.

24. De algemene vergadering beslist geldig welk ook het aantal aanwezigen is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, behoudens in de door de wet voorziene gevallen.

25. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee/derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee/derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen kan aannemen met de hiervoor vermelde meerderheden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

26. De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluiting van het

boekjaar, op de plaats vermeld in de uitnodiging.

TITEL 5: BEGROTING EN REKENINGEN

27. Het boekjaar loopt van één januari tot éénendertig december, in afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de heerlegging van onderhavige statuten en de benoeming van de bestuurders op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

28. De raad van bestuur legt op de jaarlijkse algemene vergadering, de jaarrekening van het voorbije boekjaar,

alsook de begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TITEL 6: ONTBINDING EN VEREFFENING

29. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden overgedragen aan de KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ VOOR DIERKUNDE VAN ANTWERPEN, AFGEKORT: ZOO ANTWERPEN VZW. Bij niet-aanvaarding wordt het patrimonium overgedragen aan een vereniging die gelijke doelstellingen nastreeft zoals bepaald in artikel 3 van de statuten.

30. Geen enkel lid, noch het ontslagnemende, of uitgesloten lid, noch hun erfgenamen hebben enig recht op roerende of onroerende bezittingen van de vereniging. Zij kunnen de jaarlijkse bijdragen, de roerende of onroerende giften of schenkingen door hen, hun lasthebbers of door hun erflaters afgestaan, niet terugeisen.

TITEL 7: SLOTBEPALINGEN

31. Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld kan voorzien worden in een huishoudelijk reglement dat door de raad van bestuur wordt opgesteld.

32. De statuten zijn integraal van toepassing na de goedkeuring door de algemene vergadering van de werkende leden en vanaf de deponering op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen. TITEL 8: OVERGANGSBEPALINGEN.

33. De algemene vergadering heeft heden tot bestuurders verkozen:

- Mevrouw MUZO Altagracia, voornoemd, voorzitter

- De heer DE BOER Geert, voornoemd, penningmeester en secretaris.

Altagracia MUZO Geert DE BOER

Voorzitter .Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
A & G THUISZORG

Adresse
VAN STRALENSTRAAT 18 BUS1 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande