A-KLANK

Association sans but lucratif


Dénomination : A-KLANK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.730.348

Publication

29/02/2012
ÿþ Mon 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECh3TCA,~,t K

KOOPHANDEL

] 6 -02- 202 ANTWeRpEN

bel a. *iaoaMis

BE

Sta











Ondernemingsnr : Benaming 0.843.730.348

(voluit) : A-klank

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Molenlei 17, 2530 Boechout

Onderwerp akte : Oprichting en statuten

Op zes februari tweeduizend en twaalf is tussen de ondergetekenden

Gijsels Dirk, wonende te Molenlei 17, te 2530 Boechout,

Verteurve Vera, wonende te Molentel 17, te 2530 Boechout,

Gijsels Bram, wonende te Liersesteenweg 142/5, 2640 Mortsel,

Gijsels Inne, wonende te Pieter Reypenslei 49, 2640 Mortsel,

allen stichtende leden,

een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming

« A-klank »,

De statuten worden onder de stichtende leden als volgt vastgelegd.

NAAM, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, DOEL, DUUR.

Artikel 1. De naam van de vereniging bedraagt : « A-klank ».

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Molenlei 17, te 2530 Boechout, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3.

-Het doel van de vereniging is : De vereniging heeft tot doel het gemeenschapsleven in Boechout en ruine omgeving meer tot ontplooiing te brengen en het cultuurleven te bevorderen docr het organiseren en ondersteunen van kwalitatieve cultuur- en vormingsinitiatieven.

De vereniging kan alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden besteed voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden binnen de door de statuten voorgeschreven voorwaarden.

LEDEN.

Artikel 5. Het aantal leden mag niet minder dan drie bedragen. Met leden wordt bedoeld de werkende leden. Alleen werkende leden zijn toegelaten.

Werkend lid van de vereniging zijn

1. de natuurlijke personen die verschijnen in de oprichtingsakte.

2. nieuwe leden welke nadien bij besluit van de algemene vergadering als lid aanvaard worden (bij gewone

meerderheid van stemmen).

Om lid te worden dienen nieuwe leden hun kandidatuur te richten aan de raad van bestuur.

De werkende leden, ebbE~rutemrecht in de algemene yergadering,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 6. De rechtspersonen dienen zich door een behoorlijk geaccrediteerde afgevaardigde te laten vertegenwoordigen.

Artikel 7. Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging; daartoe dient hij deze beslissing schriftelijk ter kennis te brengen van de raad van bestuur.

Artikel 8, Wordt geacht ontslagnemend te zijn, het lid dat zijn financiële verplichtingen niet nakomt, na daartoe bij aangetekend schrijven te zijn aangemaand. Een lid wordt als ontslagnemend beschouwd na vijftien dagen na het aangetekend schrijven verzonden te hebben. De raad van bestuur constateert of de voorwaarden vervuld zijn, die in dit artikel zijn vervat.

Artikel 9. De leden die niet langer deel uitmaken van de vereniging of hun rechthebbenden, mogen geen enkele terugbetaling of geen enkele vergoeding eisen, noch zich beroepen op om het even weEk recht op het bezit van de vereniging.

RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit ten minste drie leden, die worden gekozen door de algemene vergadering onder zijn leden bij gewone meerderheid van stemmen voor een termijn van vier jaar. De leden zijn herverkiesbaar.

De algemene vergadering voorziet in de mandaten opengevallen, hetzij door ontslag, door afstelling of door overlijden.

Indien een bestuurder ontslag wenst te nemen, dient hij een aangetekend schrijven te richten aan de raad van bestuur.

De uittredende bestuurders blijven bij het verstrijken van hun mandaat in dienst en verantwoordelijk totdat de algemene vergadering dit ontslag heeft bekrachtigd.

Indien door het ontslag van een bestuurder het aantal bestuurders onder drie is gezakt, dan moet de bestuurder aanblijven tot in diens vervanging is voorzien.

Artikel 11. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris. Dezelfde raad bepaalt hun respectieve werkzaamheden, alsook de duur van het mandaat. Bij ontslag kiest de raad van bestuur onder zijn leden een andere voorzitter en/of secretaris.

Artikel 12. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, en dit zo dikwijls als het belang van de vereniging zulks vergt. Hij moet samengeroepen worden op verzoek van twee bestuurders. In de uitnodiging moet de dagorde worden vermeld.

Artikel 13, De raad van bestuur beraadslaagt slechts geldig indien ten minste de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Elke beslissing van de raad wordt genomen met een eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het punt geschorst, Onthoudingen en ongeldige stemmen tellen niet mee in de beoordeling op bijeenkomsten van de raad van bestuur.

Op het einde van het dienstjaar stelt de raad van bestuur de rekeningen over het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgende dienstjaar op, en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 14. De beraadslagingen van de raad worden vastgelegd in de notulen, die in de maatschappelijke zetel worden bewaard en die tijdens de volgende zitting ter goedkeuring worden voorgelegd, Elk lid van de raad krijgt een kopie van deze notulen.

Artikel 15. De raad beheert de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in alle rechtshandelingen en in alle extra-rechtshandelingen. Hij oefent aile bevoegdheden uit welke door de statuten of de wet niet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Hij mag onder zijn verantwoordelijkheid een in zijn schoot opgericht bureau, hetzij één of meer van zijn leden, hetzij een derde die zelfs geen lid van de vereniging is, afvaardigen of speciale bevoegdheden toekennen. Deze toekenning kunnen gebeuren voor een speciale taak, en/of voor een vooraf bepaalde termijn.

Artikel 16. De bestuurders gaan omwille van hun functies geen enkele persoonlijke verplichting aan; zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 17, De handtekening van één bestuurder volstaat om de vereniging geldig te verbinden tegenover derden.

De rechtsvorderingen, zowel als eiser dan als verweerder, worden in naam van de vereniging gevoerd door de raad van bestuur op vervolging en verzoek van de voorzitter of van een daartoe afgevaardigd bestuurder.

De afschriften of uittreksels voor te leggen telkens als zulks nodig is, worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door één bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 18. Het dienstjaar begint op één januari en eindigt op 31 december van elk jaar. Op eenendertig december van elk jaar worden de boeken afgesloten en inventaris en afrekening van alle inkomsten en uitgaven opgemaakt. Het batig saldo behoort toe aan de vereniging.

ALGEMENE VERGADERING,

Artikel 19, Binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, wordt elk jaar een algemene vergadering gehouden, in principe op de eerste maart te 17.00 uur, Indien die dag een zondag is, wordt zij gehouden op de eerstvolgende werkdag. Zij wordt bijeengeroepen bij beslissing van de raad van bestuur.

Op verzoek van de raad van bestuur mogen ook bijzondere algemene vergaderingen worden bijeengeroepen, wanneer de raad zulks gepast oordeelt.

Wanneer ten minste één vijfde van de leden zulks schriftelijk en ondertekend aanvraagt, met vermelding van de punten die op de dagorde moeten worden ingeschreven, moet door de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen binnen de veertien dagen.

Elke algemene vergadering wordt gehouden op de plaats, dag en uur aangeduid in de uitnodigingen, die per gewoon schrijven moeten verzonden worden en ten minste acht dagen vôôr de vergadering ter post zijn afgegeven, of verstuurd per telefax of e-mail,

De uitnodigingen omvatten de punten op de dagorde waarover uitsluitend zal beraadslaagd worden.

Artikel 20. De algemene vergadering bestaat uit al de leden van de vereniging. Elk lid beschikt over één stem en mag deze persoonlijk uitbrengen of langs een gevolmachtigde om, die echter zelf lid moet zijn van de vereniging,

Artikel 21, Aan de algemene vergadering dienen verplicht te worden voorgelegd :

1. de goedkeuring van de rekeningen van ontvangsten en uitgaven over het afgelopen maatschappelijk jaar

2. de goedkeuring van de begroting van het lopend dienstjaar ;

3, de jaarlijkse bijdrage ;

4. de uitsluiting van de leden ;

5, de wijziging van de statuten ;

6. de ontbinding van de vereniging ;

7, de benoeming en/of het ontslag van bestuurders;

8, benoeming en/of het ontslag van commissarissen (leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren), alsook

hun bezoldigingen, in de gevallen waarin volgens de wet een commissaris verplicht is;

9. alle gevallen waarin de statuten het vereisen;

10, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Tevens brengen de bestuurders verslag uit aan de algemene vergadering van de door hen genomen

beleidsopties.

Artikel 22. Behoudens uitzonderingen voorzien door de statuten of door de wet, worden de beslissingen van alle algemene vergaderingen getroffen bij gewone meerderheid van stemmen, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zij. De beslissingen verbinden aile aanwezige en afwezige leden, Onthoudingen en ongeldige stemmen tellen niet mee in de beoordeling op bijeenkomsten van de algemene vergadering.

Artikel 23. Voor een wijziging van de statuten kan de algemene vergadering slechts geldig beraadslagen indien het onderwerp van de wijzigingen speciaal aangeduid is in de uitnodigingen, en indien de vergadering minstens tweederden van de leden verenigt, aanwezig of vertegenwoordigd.

Indien dit quorum niet is bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, welke beslist ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden; de beslissingen dienen genomen te worden met eenparigheid van de aanwezige stemmen.

Artikel 24. De beslissingen van de algemene vergadering worden vastgelegd in notulen, die op de maatschappelijke zetel bewaard worden en waarvan de leden kennis kunnen nemen. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vereniging.

Belanghebbende derden kunnen de besluiten van de algemene vergadering steeds opvragen per aangetekend schrijven, gericht aan het adres van de vereniging. De afschriften of uittreksels voor te leggen telkens als zulks nodig is, worden ondertekend door een bestuurder.

Op het einde van het werkingsjaar dient ontlasting te worden verleend aan de bestuurders.

TOEZICHT.

Artikel 25. Indien de aanstelling van een commissaris volgens de boekhoudkundige criteria wettelijk verplicht is, dan benoemt de algemene vergadering een commissaris, lid van het Instituut van Bedrijfsrevisoren, die gelast is met het toezicht op de rekeningen van de vereniging. Hij zal over de meest uitgebreide volmachten beschikken om zijn taak te vervullen.

FINANCIELE BEPALINGEN.

ey ~

MOD22

Luik B - Vervolg

Artikel 26. De inkomsten van de vereniging bestaan uit

1, de inkomsten verworven uit de jaarlijkse bijdrage van de leden.

Het bedrag van deze bijdrage wordt elk jaar vastgesteld door de algemene vergadering, op voorstel van de

raad van bestuur.

2. de inkomsten uit giften, schenkingen en subsidies.

3. de inkomsten verkregen uit de eigen activiteiten van de vereniging.

De maximum ledenbijdrage wordt bepaald op tweehonderd vijftig euro.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT.

Artikel 27. De raad van bestuur zal een huishoudelijk reglement mogen opstellen dat verenigbaar is met de bepalingen van deze statuten, teneinde de werking van de vereniging en van haar administratie te verzekeren.

ONBINDING, VEREFFENING.

Artikel 28. De algemene vergadering mag de ontbinding enkel uitspreken indien de tweederden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien deze voorwaarde niet vervuld is, zal binnen de drie weken een tweede vergadering kunnen worden bijeengeroepen die geldig zal beraadslagen, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zij.

Er zal geen enkele beslissing getroffen worden, zo zij niet gestemd wordt met een viervijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 29. Ingeval van ontbinding duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan, die gelast zijn met de vereffening van de goederen van de vereniging.

Het saldo van het actief moet een bestemming krijgen ten voordele van een andere vereniging zonder winstoogmerk, die zich bezighoudt met een gelijkaardig doel.

Artikel 30. Voor al hetgeen wat door deze statuten niet is geregeld, zal de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen, van toepassing zijn.

BIJZONDERE BEPALINGEN

In de bijzondere algemene vergadering, gehouden onmiddellijk na de oprichting van de vereniging, wordt beslist de volgende medestichters te benoemen tot bestuurder, allen aanvaardend en onder hen samenstellend

Tot voorzitter : Gijsels Dirk, 560909-441 43, grafisch ontwerper, van Belgische nationaliteit, geboren te Wilrijk op 9 september 1956, wonende te Molenlei 17, te 2530 Boechout;

Tot secretaris : Verteurve Vera, 560811-484 30, ambtenaar, van Belgische nationaliteit, geboren te Berchem (Antwerpen) op 11 augustus 1956, wonende te Molenlei 17, te 2530 Boechout;

Tot bestuurder ; Gijsels Bram, 840713-391 62, bediende, van Belgische nationaliteit, geboren te Antwerpen (Borgerhout) op 13 juli 1984, wonende te Liersesteenweg 142/5, 2640 Mortsel,

Tot bestuurder : Gijsels Inne, 870901-196 15, bediende, van Belgische nationaliteit, geboren te Antwerpen (Borgerhout) op 1 september 1987, wonende te Pieter Reypenslei 49, 2640 Mortsel,

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting van de vereniging tot eenendertig december tweeduizend en

twaalf;

De eerste algemene vergadering vindt plaats in het jaar tweeduizend dertien;

Het mandaat van de bestuurders, benoemd bij de oprichting van de vereniging, loopt tot de algemene

vergadering over het jaar tweeduizend vijftien;

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering te Boechout op zes februari tweeduizend en twaalf.

Gijsels Dirk,

Voorzitter

Voor-"ibehbuden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

- Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
A-KLANK

Adresse
MOLENLEI 17 2530 BOECHOUT

Code postal : 2530
Localité : BOECHOUT
Commune : BOECHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande