A-LISTAIR (BELGIUM)

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : A-LISTAIR (BELGIUM)
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 598.875.426

Publication

25/02/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

23-02-2015

Griffie

*15303463*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0598875426

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

A-LISTAIR (BELGIUM)

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

~~Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Peter Timmermans op 20/02/2015 blijkt dat een vennootschap werd opgericht waarvan de statuten luiden als volgt:

STATUTEN

Artikel 1 : Aard, rechtsvorm en naam

De vennootschap is een handelsvennootschap die de uitoefening van één of meer handelsactiviteiten tot doel heeft en zodoende de hoedanigheid van koopman verkrijgt. Zij neemt de vorm aan van een besloten vennootschap met beperkte aansprake¬lijkheid. Haar naam luidt:  A-LISTAIR (BELGIUM) .

Deze naam moet steeds  op alle akten, facturen, aankondigingen, brieven, orders, websites en andere stukken uitgaande van de vennootschap  gevolgd of voorafgegaan worden door de woorden  besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of het letterwoord  BVBA .

Artikel 2 : Zetel

De zetel is gevestigd te 2000 Antwerpen, Gijzelaarstraat 21, en de vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister (RPR) te Antwerpen.

De nauwkeurige aanduiding van de zetel en het woord rechtspersonenregister of de afkorting  RPR , gevolgd door de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, en het ondernemingsnummer, moeten steeds voorkomen op de stukken uitgaande van de vennootschap waarvan sprake in artikel 1 van de statuten.

De zetel kan bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder naar iedere andere plaats in hetzelfde taalgebied van België of het tweetalige Brusselse gewest worden overgebracht.

Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap, zal bekendgemaakt worden in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad, door toedoen van de zaakvoerder(s).

De vennootschap mag, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder(s), bestuurszetels, bijhuizen en agentschappen oprichten, zowel in België als in het buitenland.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden:

Het ontwerpen, stileren en bewerken van kleding, textiel, schoen- en lederwaren, modeartikelen en allerhande producten en accessoires voor jong en oud.

Het uitbaten van een mode design studio en atelier.

Het uitbaten van een groot- en kleinhandel, de in- en export, distributie, in kleding-, textiel-, schoenen lederwaren, alsmede in geschenken en fantasieartikelen. Daarin inbegrepen alle accessoires die hiermede verband houden.

Het uitbaten van een groot- en kleinhandel, export, distributie van alle dagdagelijkse consumptiegoederen in China en Azië vanuit Europa waaronder doch niet beperkt tot consumptiegoederen voor jong en oud.

Het ontwerpen en uitbaten van online verkoop via web-shop of anderszins.

Het geven van advies en consultancy in het algemeen, meer bepaald doch niet uitsluitend op het

Onderwerp akte :

Gijzelaarsstraat 21 2000 Antwerpen

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

vlak van algemeen bedrijfsbeleid, commercieel beleid, financieel beleid, economie, informatieverwerking en bovenstaande activiteiten.

De vennootschap mag zich ook toeleggen op alle administratieve, industriële, commerciële, financiële, roerende of onroerende verrichtingen die van aard zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

De vennootschap mag zich ook toeleggen op alle administratieve, industriële, commerciële, financiële, roerende of onroerende verrichtingen die van aard zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

De vennootschap mag bij wijze van inbreng, opslorping, fusie, inschrijving, geldschieting of om op het even welke wijze belangen nemen in andere bedrijven of vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

Zij mag zich borg stellen voor derden, hen aval verlenen, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verschaffen.

De vennootschap mag de functie van zaakvoerder, bestuurder of vereffenaar uitoefenen in andere vennootschappen.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ont¬bonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de bijzondere wettelijke voorschriften terzake en van de bijzondere aanwezigheids- en meerderheidsvereisten die door de wet worden opgelegd voor een statutenwijziging. Indien het net¬to ac¬tief van de vennoot¬schap gedaald is beneden één/vierde van het kapi¬taal kan de vergadering tot ontbinding beslui¬ten als het voorstel terzake goedgekeurd wordt door één/vier¬de van de op die vergade¬ring uit¬gebrach¬te stemmen.

Artikel 5 : Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt vijftigduizend (50.000,00) euro. Het is volledig geplaatst en verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde.

Artikel 6 : Rechten van iedere vennoot

De rechten van iedere vennoot blijken uit deze akte, uit de akten houdende wijziging daarvan, en uit het register van aandelen dat gehouden wordt in de zetel van de vennootschap overeenkomstig artikel 233 van het Wetboek van vennootschappen.

De overdrachten en de overgangen van aandelen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden pas vanaf de datum van inschrijving in register van aandelen.

Van die inschrijving worden certificaten tot bewijs hiervan afgegeven aan de houders van de effecten.

Deze certificaten mogen niet opgemaakt worden aan order noch aan toonder.

Artikel 7 : Aandelen

De aandelen zijn op naam.

Zij zijn genummerd van een (1) tot honderd (100).

Zij zijn ondeelbaar. De lidmaatschapsrechten verbonden aan een aandeel kunnen slechts worden uitgeoefend door één enkel persoon, die zowel een natuurlijk persoon als een rechtspersoon kan zijn.

Wanneer de enige vennoot een natuurlijke persoon is, wordt deze geacht hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van elke andere besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die hij nadien alleen zou oprichten of waarvan hij nadien de enige vennoot zou worden, behalve wanneer de aandelen van die andere vennootschap wegens overlijden aan hem overgaan. Deze natuurlijke persoon zal niet langer geacht worden hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van deze andere vennootschap(pen), zodra een nieuwe vennoot erin wordt opgenomen of zodra de ontbinding ervan wordt bekendgemaakt.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat, ten aanzien van de vennootschap, één enkele persoon als eigenaar van het aandeel aangewezen is.

Wanneer een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is en er geen gemeenschappelijke volmachtdrager werd aangeduid, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens voor wat betreft de besluiten over kapitaalvermindering, kapitaalverhoging en in vereffeningstelling van de vennootschap. In deze laatste gevallen komt het stemrecht de blote eigenaar toe.

Artikel 8 : overdracht van aandelen

A. Overdrachtsregeling zo er slechts een vennoot is

Indien alle aandelen zijn ingeschreven op naam van een vennoot kan deze ze vrij overdragen onder de levenden.

Bij overlijden van de enige vennoot gaan de rechten verbonden aan zijn aandelen tot aan de verdeling of de legaataflevering, over op de regelmatig in het bezit getreden of gestelde erfgenamen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

of legatarissen, naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap; waar¬bij ingeval het eigendomsrecht gesplitst wordt in vruchtge¬bruik en bloot eigendom, de vruchtgebruiker de lidmaatschapsrechten uitoefent verbonden aan de aandelen waarvan het eigendomsrecht is gesplitst. B. Overdrachtsregeling zo er meerdere vennoten zijn

Indien de aandelen op naam van meerdere vennoten zijn ingeschreven in het register van aandelen kunnen zij niet worden overgedragen onder de levenden of overgaan bij overlijden dan met instemming van tenminste de helft van de vennoten, die ten minste drie/vierde bezitten van het kapitaal verminderd met de rechten waarvan de overdracht of overgang is voorgesteld. Deze goedkeuring is niet vereist voor overdrachten onder de levenden en overgangen ingevolge overlijden aan mede-vennoten.

B.1. Overdracht onder de levenden

Bij een voorgenomen vervreemding moet de vennoot die een of meer aandelen wil overdragen, zijn medevennoten bij aangetekende brief inlichten over de identiteit van de voorgestelde overnemer(s), het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de voorwaarden van de over¬dracht.

Ingeval van overdracht ingevolge overname van de alge-heelheid van goederen, tengevolge van fusie of splitsing van de vennootschap aandeelhouder is huidige procedure strekkende tot goedkeuring van de overdracht onvermin¬derd van toepassing op de vervreemding, binnen de twee jaar na de verkrijging, van de aandelen door de vennootschap.

Indien de vennoten binnen de maand na toezending van het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, nalaten hier¬op te antwoorden, worden zij geacht akkoord te gaan met de vervreemding. Als de voorgestelde overdracht niet de vereiste instem¬ming bekomt is tegen het verzet van een of meer der vennoten, zelfs al wordt dit niet gemotiveerd geen be¬roep op de rechter open, doch de vennoot die zijn aande¬len wenst over te dragen kan de weigerende vennoten verplich¬ten, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden tegen de voorwaarden in gemeen akkoord te bepalen binnen een door hem gestelde termijn ten vroegste drie maanden na de aan hen daartoe bij aan¬getekende brief verzonden aanmaning.

Kan geen overeenstemming bereikt worden over de prijs dan geschiedt de overname op voet van de werkelijke waarde, te bepalen door een expert, door beide partijen aange¬steld.

Raken de partijen het niet eens over de aanduiding van één deskundige, dan geven zij elk opdracht aan een ex¬pert van hun keuze om deze waarde te bepalen.

Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde

deskundige.

Tegen diens beslissing staat geen rechtsmiddel open.

B1ijft een partij in gebreke haar expert aan te duiden binnen de veertien dagen na dat zij hiertoe werd verzocht bij aangetekende brief, of komen de experts van beide partijen niet tot éénzelfde resultaat, dan wordt de tweede, respectievelijk derde deskundige aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar binnen de zetel van de vennoot¬schap is gevestigd.

De afkoop van de aandelen moet tot stand gekomen zijn binnen de drie maanden na de definitieve vaststelling van de prijs, zoniet kan de overlater de ontbinding van de vennootschap vorderen, op voorwaarde dat hij deze eis instelt binnen de veertig dagen na het verstrijken van deze termijn. De overnameprijs, in gemeen akkoord, of na expertise bepaald, zal moeten betaald zijn binnen de vijf jaar na het verstrijken van de termijn bedongen in de aanmaning door de overlater tot verplichte overname door de weige¬rende vennoten en indien hij niet meteen volledig wordt gekweten moet hij worden vereffend in jaarlijks betaal¬bare fracties van ten minste één/vijfde per jaar.

Vanaf de vervaldag bedongen in gezegde aanmaning is er van rechtswege op de prijs of op het schuldig blijvend saldo een intrest verschuldigd berekend tegen de wette¬lijke rentevoet en jaarlijks betaalbaar op de gestelde vervaldag.

B.2. Overgang ingevolge overlijden

Ingeval van overlijden van een vennoot moeten de erfge¬namen, legatarissen of rechtverkrijgenden binnen de drie maanden na het overlijden, bij aangetekende brief ge¬richt aan de zaakvoerder van de vennootschap, de mede¬vennoten inlichten over de identiteit van de persoon of personen aan wie de aandelen van de overleden vennoot toevallen met vermelding van hun erfrechten.

Indien de medevennoten nalaten binnen de dertig dagen, na toezending van deze kennisgeving hun verzet tegen de overgang aan de zaakvoerder te laten kennen, worden zij geacht de erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgen¬den, als vennoot te aanvaarden.

Zijn er meerdere rechthebbenden dan moeten zij, indien zij in onverdeeldheid blijven binnen de vijf maanden aan de zaakvoerder meedelen wie van hen zij aanduiden om tegenover de vennootschap te gelden als eigenaar of gevolmachtigde.

Indien een aangewezen erfgenaam of legataris niet als vennoot wordt aanvaard bij gebrek aan de vereiste in¬stemming van de medevennoot of vennoten, moet(en) deze laatste(n) een overnemer aanwijzen, die aan de afgewezen erfgenaam of legataris de waarde van de over te nemen aandelen zal vergoeden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Deze waarde wordt behoudens minnelijke overeenkomst, bepaald en uitbetaald op de wijze als hiervoor vastge¬steld ingeval van weigering van overdracht onder de levenden.

Zolang de aangewezen erfgenaam of legataris niet is aanvaard als vennoot of zolang de door de weigerende vennoot of vennoten aangewezen overnemer zich niet ak¬koord heeft verklaard met de overname, wordt de uitoefe¬ning van de rechten verbonden aan de aandelen van een overleden vennoot opgeschort.

C. Voorkooprecht - voorkeurrecht

1/ Wanneer een of meerdere aandelen van de vennootschap moeten worden overgenomen uit de nalatenschap van een overleden vennoot omdat de erfgenaam of legataris niet als vennoot wordt toegelaten of wanneer een vennoot een of meer aandelen wenst over te dragen onder de levenden wordt aan de bestaande vennoten een voorkooprecht verleend in verhouding tot hun aandelenbezit. Indien sommige medevennoten geen gebruik wensen te maken van hun voorkooprecht dan kunnen de andere medevennoten na de uitoefening van hun voorkooprecht met betrekking tot het hen toekomende aantal aandelen, de overblijvende aandelen verwerven in verhouding tot hun nieuw aandelen¬bezit.

Indien tengevolge van deze proportionele verdeling een aantal aandelen niet kunnen worden toegewezen, dan ge¬schiedt de toekenning van dit ondeelbaar restaantal aan één van de gegadigde medevennoten, door loting georgani¬seerd door de zaakvoerder(s).

Indien geen der vennoten gebruik wenst te maken van zijn recht tot voorkoop, kan de vennootschap, met inachtne¬ming van de wettelijke voorschriften terzake, de over te nemen aandelen zelf inkopen. 2/ Ingeval van kapitaalverhoging waarop in geld wordt inge-tekend wordt aan de bestaande vennoten, met uit¬sluiting van alle andere personen, de voorkeur toegekend om in te tekenen op de nieuw uitgegeven aandelen, in verhouding tot hun respectievelijk aandelenbezit.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn die door de algemene vergadering wordt bepaald, maar die ten minste vijftien dagen bedraagt. Voor zover het voorkeurrecht niet geheel wordt uitgeoefend, worden de overblijvende aandelen aan de overige vennoten in dezelfde evenredigheid aangeboden. Op de aandelen waarop geen voorkeurrecht wordt uitgeoefend, kan maar worden ingeschreven door derden na instemming van tenminste de helft van de vennoten in het bezit van drie vierde van het kapitaal.

Indien de bestaande vennoten bij voorkeur mogen inteke¬nen op aandelen of aandelen bij voorkeur mogen overne¬men, hetzij ingevolge een wetsbepaling of ingevolge een statutair beding, dan komt ingeval van splitsing van een of meerdere aandelen in bloot eigendom en vruchtgebruik, als de betrokkenen het niet eens zijn over de toekenning van de nieuw te verwerven aandelen, het recht op inteke¬ning of het recht om de aandelen over te nemen vooreerst toe aan de bloot eigenaar die naar keuze ofwel de aande¬len verwerft in bloot eigendom en bezwaard met een zelf¬de vruchtgebruik als de bestaande aandelen, ofwel de aandelen verwerft in volle eigendom op last het inteken¬recht of het recht op overname te vergoeden aan de vruchtgebruiker.

Laat de bloot eigenaar het voorkeurrecht onbenut dan komt het intekenrecht of overnamerecht toe aan de vruchtge¬bruiker die de aandelen verwerft in volle eigen¬dom zonder gehouden te zijn tot enige vergoeding jegens de bloot ei¬genaar.

Indien de waarde van dit recht niet bepaald is en daar¬over geen akkoord tot stand komt tussen vruchtgebruiker en bloot eigenaar wordt deze waarde vastgesteld door een of meer deskundigen aangesteld conform hetgeen hiervoor is bedongen met betrekking tot de waardering van de aandelen.

Artikel 9 : Bestuur en de vertegenwoordiging

9.1. Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten of aandeelhouders, zaakvoerders of bestuurders, of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan. Iedere zaakvoerder beschikt individueel over de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur te verrich¬ten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere verhinderde of afwezige zaakvoerder kan door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoel in artikel 1322, alinea 2 van het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax of elektronische post, aan een van de medezaakvoerders volmacht verlenen om hem op de vergadering te vertegenwoordigen en in zijn plaats rechtsgeldig te stemmen. De opdrachtgever wordt in dit geval geacht aanwezig te zijn. 9.2. Vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De zaakvoerder mag bijzondere volmacht geven aan derde personen, zelfs indien deze geen vennoot zijn, om welbepaalde of een reeks van welbepaalde handelingen te verrichten. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht. De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerders, zelfs indien die handelingen buiten haar doel vallen, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn.

9.3. Bezoldiging en duur van de opdracht

Bij iedere benoeming van een zaakvoerder beslist de algemene vergadering of, en in welke mate, de functie bezoldigd zal worden uitgeoefend. Tezelfdertijd stelt zij vast voor welke duur de zaakvoerder aangesteld is. Deze duur kan zowel beperkt zijn, als gelden voor onbepaalde termijn.

9.4.1. Niet-statutaire zaakvoerder

Bij ontstentenis van een statutair zaakvoerder wordt de zaakvoerder door de algemene vergadering benoemd bij meerderheid van stemmen hetzij voor een onbepaalde tijd, hetzij voor een bepaalde tijd. Het behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering het aantal zaakvoerders te verhogen en de machten van de nieuwe zaakvoerders te bepalen. Hierbij moet zij echter de meerderheid, die de wet voorziet voor het wijzigen van de statuten, in acht nemen.

De zaakvoerder, statutair of niet, kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen door enkele kennisgeving aan de vennootschap, onder verplichting zijn ambt te blijven vervullen totdat redelijkerwijze in zijn opvolging kan worden voorzien.

9.4.2. Statutaire zaakvoerder

De functie van statutaire zaakvoerder geldt steeds voor de duur van de vennootschap.

De aanstelling tot die functie moet blijken uit de tekst van de statuten.

De statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen bij eenparige beslissing van alle vennoten, of door een gemotiveerd besluit van een buitengewone algemene verga-dering, dat steunt op gewichtige redenen en genomen is met inachtneming van de vereisten voor een statutenwij¬ziging. 9.5. Tegenstrijdig belang

Het lid van een college van zaakvoerders dat rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is gehouden artikel 259 § 1 van het Wetboek van Vennootschappen na te komen.

Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis, en de beslissing mag slechts genomen worden of de verrichting mag slechts gedaan worden voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor een tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de verrichting doen, doch moet hij hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Een onrechtstreeks belang wordt in ieder geval geacht aanwezig te zijn indien de persoon die bij de beslissing of verrichting een strijdig belang van vermogensrechtelijke aard heeft, de echtgenoot of een bloedverwant in de rechte opgaande of nederdalende lijn is van de zaakvoerder of een vennootschap waarvan de zaakvoerder een persoonlijk aansprakelijk vennoot is, of waarin hij rechtstreeks of onrechtstreeks een deelneming bezit van meer dan twintig ten honderd van het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 10 : Controle

De controle op de vennootschap wordt beheerst door artikel 130 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

Indien bij toepassing van artikel 141 van het Wetboek van vennootschappen de controle op de financiële toestand, op de jaarrekeningen en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van het Wetboek van Vennootschappen en van deze statuten, van de verrichtingen, opgedragen wordt aan een commissaris, of indien de algemene vergadering daartoe vrijwillig beslist, zal deze lid dienen te zijn van het instituut der bedrijfsrevisoren. Het zal de algemene vergadering zijn die de commissaris(sen) zal benoemen, eventueel hun aantal zal bepalen, alsmede de bezoldiging zal vaststellen in overeenstemming met de voorschriften van artikel 134 van het Wetboek van vennootschappen.

Indien geen commissaris wordt aangesteld, staan de verrichtingen van de vennootschap onder toezicht van iedere vennoot, die over alle bevoegdheden zal beschikken om de bewerkingen na te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap; hij kan zich daartoe laten vertegenwoordigen door een accountant.

Artikel 11 : Algemene vergadering

11.1. Beraadslaging - stemrecht

De algemene vergadering is het orgaan van de vennoot¬schap waarin de vennoten samenkomen om binnen de perken gesteld door de wet en de statuten te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap.

Zij vertegenwoordigt alle vennoten en haar besluiten gelden ook voor vennoten die niet deelnemen aan de be¬sluitvorming of die tegenstemden, mits de door de wet en de statuten opgelegde voorwaarden om geldig te beraad¬slagen zijn nageleefd. De besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen waarbij elk aandeel recht heeft op een stem. Evenwel kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moet worden verleden. Het stemrecht verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van een echtgenoot gehuwd onder het beheer van de gemeenschap van goederen, komt uitsluitend toe aan deze echtgenoot op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn persoon¬lijk vermogen dan wel aan het gemeenschappelijk vermogen dat bestaat tussen hem en zijn echtgenote. 11.2. Vertegenwoordiging  aanwezigheid

Iedere vennoot mag zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, die zelf stemrecht heeft. Hij zal daartoe door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoel in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) en waarvan kennis is gegeven per brief, telefax of elektronische post, aan een persoon die geen vennoot hoeft te zijn, volmacht geven hem op de vergadering te vertegenwoordigen en er in zijn plaats te stemmen. Op elke vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

11.3. Bureau  notulen

De algemene vergadering verkiest onder haar leden bij gewone meerderheid van stemmen, de voorzitter en de secretaris.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de zaakvoerder(s) en door de vennoten die erom verzoeken. Afschriften voor derden worden ondertekend door de zaakvoerder of de meerderheid der zaakvoerders en de commissarissen indien er zijn.

Wanneer de vennootschap slechts een vennoot telt oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen. De beslissingen van de enige vennoot die handelt in de plaats van de algemene vergadering worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bij¬gehouden.

11.4. Gewone algemene vergadering

Jaarlijks op de laatste vrijdag van de maand maart om negen uur wordt de gewone algemene vergadering gehouden op de zetel van de ven¬nootschap, of in een andere plaats in de gemeente waar de zetel gevestigd is, aangeduid in de oproeping.

Is deze dag een wettelijke feestdag dan wordt de verga¬dering op hetzelfde uur ge¬houden op de eerstvolgende werkdag.

11.5. Bijeenroeping

De bijeenroepingen voor de algemene vergadering bevatten de agenda en worden toegezonden aan iedere vennoot, zaakvoerder, eventuele commissaris, obligatiehouder of houder van een certificaat dat met medewerking van de vennootschap is uitgegeven, ten minste vijftien dagen voor de vergadering. Deze toezending geschiedt bij aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De voormelde personen die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. Zij kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering, welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering wordt aan de vennoten, de

commissarissen en de zaakvoerder(s) een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen ter beschikking worden gesteld. Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos verzonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

11.6. Vragenrecht

De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hun door de vennoten tijdens de vergadering of vooraf schriftelijk worden gesteld met betrekking tot hun verslag of de agendapunten - en de commissaris(sen) op de vragen die hem/hun door de vennoten tijdens de vergadering of vooraf schriftelijk worden gesteld met betrekking tot hun verslag - voor zover de mededeling van de gegevens of feiten niet van dien aard is dat zij nadelig zou zijn voor de zakelijke belangen van de vennootschap of voor de vertrouwelijkheid waartoe de vennootschap of haar bestuurders of commissarissen zich hebben verbonden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

De schriftelijke vragen dienen uiterlijk de vijfde dag voor de vergadering toe te komen op de zetel van de vennootschap of het adres daartoe aangegeven in de oproepingen.

De commissaris(sen) heeft/hebben het recht ter vergadering het woord te voeren in verband met de vervulling van hun taak.

11.7. Verdaging

De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze vergadering doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen. Artikel 12 : Boekjaar Jaarrekening Bestemming van het resultaat

Het boekjaar begint op één januari van ieder jaar en eindigt op één en dertig december van datzelfde jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoer¬der(s) een inventaris opgesteld, alsmede de jaarrekening, en het jaarverslag (voor zover dit wettelijk verplicht is), dit alles overeenkomstig artikel 92 van het Wetboek van vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenre¬kening en de toelichting. Zij vormt een geheel. De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaak-voerder(s) over de bestemming van het resultaat.

De nettowinst zoals die blijkt uit de resultatenreke¬ning kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Onder geen beding mag er winst uitgekeerd worden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto actief van de vennootschap, zoals het blijkt uit de jaarrekening, ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 13 : Ontbinding Vereffening

13.1. Ontbinding

De vennootschap wordt ontbonden door besluit van een buitengewone algemene vergadering, door rechterlijke beslissing, of door de vaststelling dat ze van rechts¬wege eindigt.

Het besluit tot ontbinding kan slechts door de algemene vergadering worden genomen met inachtneming van de bijzondere door de wet voorgeschreven procedures.

De akte waarin het ontbindingsbesluit wordt vastgelegd moet in authentieke vorm worden opgemaakt en de notaris moet hierin na onderzoek het bestaan en de externe wet¬tigheid bevestigen van de rechtshandeling en formali¬teiten die hebben geleid tot het besluit.

In zelfde akte worden de conclusies opgenomen van het controleverslag dat de commissaris, de revisor of de externe accountant heeft opgemaakt over de staat van activa en passiva die niet ouder mag zijn dan drie maanden voor het ontbindingsbesluit en die gevoegd is bij het bij¬zonder verslag opgesteld door de zaakvoerder(s) waarin het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht.

Na haar ontbinding blijft de vennootschap als rechts¬persoon voortbestaan voor haar vereffening. 13.2. Vereffenaars

De vereffening wordt verwezenlijkt door de zaakvoer¬der(s) ten ware de algemene vergadering zou besluiten een of meer vereffenaars aan te stellen.

De benoeming van de vereffenaar(s) zal ter bevestiging worden voorgelegd aan de Voorzitter van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De vereffenaars hebben ten aanzien van de vennoten de verplichting jaarlijks rekenschap te geven en de jaarrekening voor te leggen; daarenboven moeten zij een  omstandige staat van de toestand van de vereffening neerleggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, in de zevende en dertiende maand van het eerste jaar van de vereffening, en om het jaar vanaf het tweede jaar van de vereffening.

Aan de vereffenaar(s) worden de meest uitgebreide mach¬ten toegekend om de vereffening van de vennootschap tot een goed einde te brengen. Zij mogen de daden vermeld in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen stellen zonder dat zij daartoe een voorafgaan¬de machtiging van de algemene vergadering behoeven.

Ten ware de algemene vergadering er anders over beslist zijn de vereffenaars aangesteld voor onbepaalde duur, worden zij voor hun opdracht niet bezoldigd en indien zij met meerderen gelijktijdig in functie zijn, verte¬genwoor¬digen zij de vennootschap op de wijze als voor¬zien bij artikel 9.2 van de statuten.

13.3 Vereffeningssaldo

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen, en de kosten van de vereffening te dekken; het plan van deze verdeling moet vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel worden goedgekeurd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het batig saldo van de vereffening zal tussen al de vennoten verdeeld worden, volgens het aantal

aandelen dat zij ieder zullen bezitten, na aftrek van de stortingen die gebeurlijk nog verricht moeten

worden.

Artikel 14 : Keuze van woonplaats

De vennoten, zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars die hun woonplaats buiten de

Europese Economische Ruimte hebben, worden geacht voor de uitoefening van hun opdracht

woonplaats te kiezen op de zetel van de vennootschap, waar hun in verband met de afhandeling van

de vennootschapszaken alle mededelingen, betekeningen en dagvaardingen rechtstreeks kunnen

worden gedaan.

Artikel 15 : Gemeen recht

De partijen willen zich schikken naar het Wetboek van vennootschappen.

Bijgevolg worden de beschikkingen van dit Wetboek waarvan in deze statuten niet op geoorloofde

wijze zou zijn afgeweken, geacht in de huidige akte te zijn opgenomen, en worden de clausules die

strijdig zijn met de gebiedende beschikkingen van de bestaande en toekomstige wetten, geacht niet

geschreven te zijn.

INSCHRIJVING

Het kapitaal van de vennootschap, dat volledig ge¬plaatst is, bedraagt vijftigduizend (50.000,00)

euro en is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde.

Intekening

Op al deze aandelen is ingetekend door de enige oprichter, Mevrouw Chen Junmei, geboren te

Shanghai op twintig maart negentienhonderd tweeënzeventig, echtgenote van de heer Qiu Jiliang,

wonende te RM112 nummer 14, Luojin Road 888lane 4zhilane, Shanghai 201100, China, door

inbreng in geld.

Totaal: honderd (100) aandelen en vijftigduizend (50.000,00) euro.

Bewijs van deponering

De oprichter bevestigt dat elk aandeel tot beloop van honderd procent werd volstort, hetzij in totaal

een bedrag van vijftigduizend (50.000,00) euro.

Dit bedrag werd gedeponeerd op een bijzondere rekening ten name van de vennootschap in

oprichting geopend.

Door de notaris werd bevestigd bij toepassing van artikel 226, 1° van het Wetboek van

vennootschappen, dat de wettelijke voorwaarden aangaande de inschrijving en storting van het

kapitaal werden nageleefd.

OVERGANGSMAATREGELEN

BOEKJAAR:

Het eerste boekjaar loopt vanaf de dag dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal hebben tot

31/12/2015.

De eerste gewone algemene vergadering wordt gehouden in 2016.

BESTUUR:

Wordt als zaakvoerder benoemd:

mevrouw Chen Junmei, geboren te Shanghai op twintig maart negentienhonderd tweeënzeventig,

wonende te RM112 nummer 14, Luojin Road 888lane 4zhilane, Shanghai 201100, China, die dit

mandaat aanvaardt en bevestigt niet getroffen te zijn door enige maatregel die de uitoefening van dit

mandaat verbiedt.

De opdracht, die niet bezoldigd is, geldt voor onbe¬paalde duur, zonder evenwel statutair te zijn en

neemt een aanvang op de dag dat de vennootschap rechtspersoon¬lijkheid verwerft.

Krachtens artikel 9.2 der statuten is aan haar volledige vertegenwoordigingsbevoegdheid toegekend

om namens de vennootschap op te treden in en buiten rech¬te. Zij oefent deze bevoegdheid

individueel uit.

OVERNAME VERBINTENISSEN:

De vennootschap is opgericht op 20/02/2015 voor onbepaalde duur.

COMMISSARIS: geen

BIJZONDERE VOLMACHT:

Ondergetekende notaris wordt gemachtigd om zorg te dragen voor de formaliteiten van

openbaarmaking en inschrijving van de vennootschap in het rechtspersonenregister.

Als bijzondere mandataris, met recht van substitutie, wordt aangesteld, onder de opschortende

voorwaarde van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de

rechtbank van koophandel: mevrouw Patricia LEERS, voornoemd, aan wie de macht verleend wordt,

met recht van substitu¬tie, om het nodige te doen voor de inschrijving met inbegrip van eventuele

verbetering, wijziging en/of schrapping van de inschrijving van de vennootschap via de

ondernemingsloketten in de Kruispuntbank voor ondernemingen/rechtspersonenregister en voor haar

regis¬tratie als btw belastingplichtige.

VERTEGENWOORDIGING BIJ VOLMACHT

De oprichter werd bij schriftelijke onderhandse volmacht vertegenwoordigd door mevrouw LEERS

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Patricia Cynthia, advocaat, wonende te 2930 Brasschaat, Hoogboomsteenweg 102 B.

Voor ontledend uittreksel

Notaris Peter Timmermans

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
A-LISTAIR (BELGIUM)

Adresse
GIJZELAARSSTRAAT 21 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande