ABSTRACT

Association sans but lucratif


Dénomination : ABSTRACT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 505.961.601

Publication

08/12/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

Killian Van Damme, Grote Dweersstraat 46  9140 Temse, geboren te Sint-Niklaas op 05091992

Ruben Joël Jacques Pot, Ter Beke 23  8200 Brugge, geboren te Brugge op 22-03-1989

Nicholas Lucas Anthony Van der Veken, Liersesteenweg 52  2560 Kessel (Nijlen), geboren te Lier op 27-03-

1992

Jeroen Engeler, Geelsebaan 85 bus 9  2460 Kasterlee, geboren te Turnhout op 22-03-1990

Philip Ludo R de Bruijn, Tiensesteenweg 174  3001 Heverlee (Leuven), geboren te Leuven op 01081990

Amber Johanna L Schurmans, Hoogboomsteenweg 141  2950 Kapellen, geboren te Roosendaal en Nispen,

Nederland op 03-12-1995.

Anouk Mariette O van Dongen, Kolonel Harrystraat 29  2660 Hoboken (Antwerpen), geboren te Wilrijk

(Antwerpen) op 1105-1993

Roxane Erwin K Van den Broek, De Noteschelp 55  2180 Ekeren (Antwerpen), geboren te Brasschaat op 02-

10-1995

Nicolas Nonneman, Kleine Dweersstraat 77  9140 Temse, geboren te Beveren op 24-04-1993

Flora Renée J Carrijn, A. Thierrylaan 32  3001 Heverlee (Leuven), geboren te Leuven op 25-11-1957

Absoc vzw, Korte Nieuwstraat 33  2000 Antwerpen. Vertegenwoordigd door Jeroen Engeler, Geelsebaan 85 bus 9  2460 Kasterlee, geboren te Turnhout op 22-03-1990 in de hoedanigheid van penningmeester.

Naam vereniging: Abstract vzw

Adres vereniging: Korte Nieuwstraat 33  2000 Antwerpen

Art. 1. Oprichting:

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden:

Ondernemingsnummer:

STATUTEN

en de hierna genoemde rechtspersonen:

Hoofdstuk 1.- Naam, Zetel, Doel

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Abstract

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Korte Nieuwstraat 33

*14311987*

Luik B

2000

België

0505961601

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Antwerpen

Griffie

Neergelegd

04-12-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 2. Benaming en maatschappelijke zetel van de vereniging: De vereniging draagt de naam Abstract. De zetel van de vereniging is gevestigd te Korte Nieuwstraat 33 en valt onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

De maatschappelijke zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Art. 3. Doel vereniging: de vereniging heeft tot doel de samenhorigheid van de studenten van de KU Leuven in Antwerpen te bevorderen door middel van sociale, sportieve en culturele activiteiten (voorgenoemde lijst is niet limitatief). Dit doet het door het oprichten van een Fakbar, een studentencafé zoals er reeds verschillende bestaan van KU Leuven-studentenkringen in Leuven. Dit zijn Absoc vzw, studentenkring van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen  Campus Carolus Antwerpen en Astra, studentenkring van de Faculteit Letteren  Campus Sint-Andries Antwerpen, zoals erkend door de Studentenraad KU Leuven. Een fakbar is een ontmoetingsplaats voor KUL studenten en hun geïnviteerden, ingebed in een studentenkring. Een fakbar organiseert culturele en ontspannende activiteiten die er op gericht zijn de sociale contacten tussen alle binnen-en buitenlandse studenten in Antwerpen te bevorderen. De fakbars zijn daarnaast ook een drankgelegenheid die aan democratische prijzen dranken verkoopt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. Werkende leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat jaarlijks wordt neergelegd op de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Antwerpen. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de werkende leden toepasselijk. De werkende leden bestaan uitsluitend uit personen die voldoen aan minstens een van onderstaande voorwaarden:

Vertegenwoordiger zijn van minstens een van de studentenkringen van KU Leuven-studenten in Antwerpen, nl. Absoc vzw, studentenkring van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen  Campus Carolus Antwerpen en Astra, studentenkring van de Faculteit Letteren  Campus Sint-Andries Antwerpen;

KU Leuven-alumni zijn;

Behoren tot het KU Leuven-personeel.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Art. 5. Om lid te worden moet men als dusdanig aanvaard worden door de algemene vergadering. Het verzoek om toelating van een kandidaat effectief lid moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter van de raad van bestuur. Er dient geen lidgeld betaald te worden.

Art. 6. Het lidmaatschap eindigt door overlijden en door ontslag. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Tot uitsluiting wordt enkel beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het werkend lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er een vervanger is gevonden.

Een werkend lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

Wanneer het werkend lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om werkend lid te worden in de

V.Z.W.

Wanneer een werkend lid 3 maal niet aanwezig is geweest op de algemene

vergadering.

Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een werkend lid is geheim. De raad van bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting. Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkend lid. Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden werkend lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Hoofdstuk 2.  Lidmaatschap: voorwaarden tot toelaten en uittreden van leden

Hoofdstuk 3 - Raad van bestuur

Art. 7. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur bestaande uit minimum twee leden. Deze worden verkozen uit en door de algemene vergadering en zij zijn herbenoembaar bij aftreden. De leden van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

raad van bestuur worden benoemd voor een periode van 3 jaar. De mandaten worden kosteloos uitgeoefend. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De andere personen die deel uitmaken van deze raad zijn bestuurders. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis gebracht worden. De bestuurders kunnen ten alle tijden afgezet worden door de algemene vergadering. De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht en de in hun beheer bedreven misgrepen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bevoegdheden raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 8. De raad van bestuur leidt als college de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd als college voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur benoemt en ontslaat als college de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur als college kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur als college kan, indien zij dit nodig oordeelt, een afgevaardigde bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Art. 9. De raad van bestuur vergadert volgens het stelsel der beraadslagende vergadering. De helft der leden moeten aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur, per gewone brief, fax of e-mail die aan ieder effectief lid van de raad van bestuur wordt gestuurd minstens vijf dagen voor de voorgestelde datum. Het register met de beraadslagingen van de raad van bestuur wordt bij gehouden op de zetel van de vereniging waar het ter inzage ligt voor belanghebbenden.

Het is de Raad van Bestuur toegestaan over te gaan tot de oprichting van een Dagelijks bestuur indien het dat wenselijk acht. De Raad van Bestuur moet hierbij de Algemene vergadering schriftelijk op de hoogte stellen met ten minste de vermelding van de motivatie en de personen die in het Dagelijks bestuur zullen zetelen.

Het dagelijks bestuur mag opgedragen worden aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder of lid, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden.

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De leden van de algemene vergadering zijn diegenen welke ingeschreven zijn op de laatste neergelegde lijst op de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Antwerpen.

Art. 11. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

het wijzigen van de statuten,

het benoemen en het ontslaan van de bestuurders en commissarissen

het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend m.b.t. commissies,

het goedkeuren van de jaarlijkse rekeningen en begroting en geeft kwijting aan zijn bestuurders en

commissarissen ,

de ontbinding van de vereniging,

de uitsluiting van een lid,

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin de

statuten dat vereisen

keurt het reglement van inwendige orde goed.

Hoofdstuk 4. Dagelijks bestuur

Hoofdstuk 5. - Algemene Vergadering

Bevoegdheden van de algemene vergadering

Art. 12. Er moet minstens eenmaal per jaar een algemene vergadering worden gehouden en wanneer 1/5 van de leden van de algemene vergadering dit vraagt.

De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur, per gewone brief, fax of e-mail die aan ieder effectief lid van de algemene vergadering wordt gestuurd minstens acht

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

dagen voor de voorgestelde datum. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda.

Art. 13. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig is met een meerderheid van 4/5 . Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeen geroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 en 2/3 aanwezigheid worden besloten.

Hoofdstuk 5. - Reglement van inwendige orde

Art. 14. De interne organisatie en de werking van de vereniging worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement opgesteld door de raad van bestuur en goedgekeurd door de algemene vergadering.

Hoofdstuk 6. - Begrotingen en rekeningen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Aldus opgemaakt in drie exemplaren te Antwerpen, op 20-11-2014

Art. 15. Het vereniging- en boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor . Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. De raad van bestuur geeft kwijting aan zijn bestuurders

Art.16. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering die ze heeft uitgesproken eventueel vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en beslist over het aanwenden van goederen en waarden der ontbonden vereniging na het passief te hebben vereffend en mits aan die goederen en waarden een bestemming te geven die zoveel mogelijk de doeleinden benadert waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht of aan een vereniging met belangeloos doel. In regel gaan alle resterende goederen en waarden integraal naar de studentenkringen van de KU Leuven in Antwerpen (Absoc & Astra). Het is de Raad van Bestuur die een voorstel doet voor de eigenlijke verdeling tussen deze kringen en het is de Algemene vergadering die deze verdeling goedkeurt.

In geval van gerechtelijke ontbinding zal met hetzelfde doel door de vereffenaars een algemene vergadering der werkende leden bijeengeroepen worden.

Art. 17. De duur van de vereniging is onbeperkt. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden indien 2/3 van de stemgerechtigde werkdende leden aanwezig zijn en met een meerderheid van 4/5 op de algemene vergadering.

Zijn verkozen door de Algemene vergadering om in de raad van bestuur te zetelen:

- Killian Van Damme, voorzitter

- Jeroen Engeler, penningmeester-ondervoorzitter

- Nicholas Van der Veken, bestuurder

- Nicolas Nonneman, secretaris

- Philip de Bruijn, bestuurder

- Ruben Pot, bestuurder

Hoofdstuk 7. - Ontbinding en vereffening

Coordonnées
ABSTRACT

Adresse
KORTE NIEUWSTRAAT 33 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande