ABTWERPSE CLUB VOOR BEZINNING EN SOLIDARITEIT, AFGEKORT : ACBS

Association sans but lucratif


Dénomination : ABTWERPSE CLUB VOOR BEZINNING EN SOLIDARITEIT, AFGEKORT : ACBS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 539.759.072

Publication

21/10/2013
ÿþ~~~~

:. ~~

, a MOD 2.2

In de bijhagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter-griffie" i

~ R ~ ' 2013 ~ d.~~,

MONITEEIP, BELGE'

LGJSCH STAATuOJ~it` '' WERPEN

Griffie

1 4  10 2813

bel« aar Belc Stam







Staatsbiad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsrir:  4sq " 09

Benaming

(voiuit) : ANTWERPSE CLUB VOOR BEZINNING EN SOLIDARITEIT

(verkort) : « ACBS »

Rechtsvorm : VZW

Zetel: Letterkundestraat 64 2610 ANTWERPEN

Onderwerp akte :

ANTWERPSE CLUB VOOR BEZINNING EN, SOLIDARITEIT « ACBS »

Ondergetekenden :

-Charles SABUSHIMIKE, National Register Nummer 63.08.28-547,89

Adres: Letterkundestraat 64, 2610 Antwerpen

Geboren te Mbuye (Burundi), op 28/08/1963

-Rosine NIYONIZIGIYE, National Register nummer 86.03.26-586.73 Adres: Lakborslei 182, 2100 Antwerpen

Geboren te Mukike (Burundi), op 26/03/1986

-Amédée BIHINJA, National Register nummer 81.02.09-551.21 Adres: Wambachtstraat 41/1, 2018 Antwerpen

Geboren te KArinzi (Burundi) op 09/02/1981

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstgevend doel op te richten, overeenkomstig de wet van 27

juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

TITEL I: Naam, Zetel, Doelstelling en Duur.

Art 1 : De vereniging wordt genoemd « ANTWERPSE CLUB VOOR BEZINNING EN SOLIDARITEIT « ACBS »

Art. 2 : De maatschappelijke zetel bevindt zich in de Letterkundestraat 64 te 2610 Antwerpen, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De Raad van Bestuur is gemachtigd om elke beslissing te nemen en de zetel over te plaatsen binnen de stad.

Art. 3 : de club heeft ais doel

" de oprichting van een referentie vriendenkring voor de educatie en de bloei van de kinderen tussen Burundezen en de onderdanen van andere landen die geïnteresseerd zijn door de activiteiten en objectieven van de club,

.De inrichting van ontspanningsactiviteiten.

" De versterking van de solidariteit.

De club neemt zich voor om alle sportieve, culturele, sociale, informatieve of andere activiteiten die van nature uit helpen bij de bloei van de leden te ontwerpen, te organiseren, te initiëren, te ondersteunen, uit te baten en te begunstigen..

Onder voorbehoud van haar onafhankelijkheid, kan de club zich op allerhande manieren interesseren in elke bedrijf, onderneming of vereniging die een vergelijkbaar doei heeft ten einde de realisatie van haar doelen, zelfs

.Indirect, tefaciliteren. _ _ ______

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

r

t MOD 2.2

Art. 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te alle tijden ontbonden. TITEL II Leden, Bijdragen

Art. 5 ; De club bestaat uit de stichtende leden en andere personen die later aanvaard zijn als lid. Het aantal leden is onbegrensd en kan niet minder dan 3 zijn.

Art, 6 : De club kan ereleden aannemen waarvan de rechten en plichten door de algemene vergadering worden opgesteld.

Art, 7 : de leden betalen een lidmaatschapsbijdrage waarvan het bedrag en de voorwaarden bepaald worden door de algemene vergadering of het binnenhuisreglement.

Art. 8 : De vraag voor lidmaatschap wordt gericht aan de raad van bestuur door middel van een bancaire domiciliëring op de rekening van de club.

Art, 9 : De leden zijn vrij zich op ieder ogenblijk uit vereniging terug te trekken door hun ontslag in te dienen bij de RvB die op haar beurt de AV inlicht.

Art.14 : De RvB kan een lid dat zich schuldig maakten aan ernstige inbreuken op de statuten schorsen tot aan de volgende Algemene vergadering

Art. 11 : Uitsluiting kan enkel uitgesproken worden door de AV die statutair een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet hebben.

Art. 12 : De ontslagnemende, geschorste of uitgesloten leden, hun rechthebbenden of de erfgenamen van overleden leden hebben geen recht op het sociaal vermogen en ze kunnen niet een overzicht van, noch een verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van zegels, noch een inventarisatie vragen of eisen.

TITEL 111: De Algemene Vergadering

Art.13 : De Algemene Vergadering is samengesteld uit de effectieve leden van de club. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij verhindering, door een bestuurder die hiervoor door de RvB is aangeduid.

Art. 14 : De AV is het hoogste orgaan van de club. Zij beschikt over brede bevoegdheden die haar zijn

toegekend door de wet, de huidige statuten en het binnenhuisreglement.

De toewijzingen van de AV houden in:

-goedkeuren van de statuten en het binnenhuisreglement

-benoemen en ontslagen van de bestuurders

-uitsluiten van leden

-goedkeuren van de budgetten en de rekeningen

-de ontbinding van de club uitspreken

Art.15 : De AV komt eenmaal per jaar samen. Een buitengewone AV kan worden gehouden als de RvB het nodig acht of als minimum een vijfde van de leden van de Algemene Vergadering hier om verzoeken.

Art. 16 : De AV wordt bijeen geroepen door de RvB door een gewone brief verzonden door de elektronische post of bezorgd door de gewone post of van hand tot hand overhandigd minimaal 15 dagen voordat de AV gehouden wordt. De uitnodiging bevat steeds de dagorde.

Art. 17 : Elk lid heeft het recht om de AV bij te wonen. Een lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid die een volmacht heeft die op de juiste wijze ondertekend is. Een lid kan slechts één volmacht hebben.

Art. 18 : Alle leden hebben een gelijke stem op de AV.

Art. 19 ; De beslissingen worden genomen met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. De ongeldige of blanco stemmen en de onthoudingen worden niet weerhouden voor de uiteindelijke berekening van de stemming. In geval van staking van stemmen is deze van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 20 : De AV kan slechts geldig beraadslagen over de punten die op de dagorde waren ingeschreven. Uitzonderlijk kan een niet ingeschreven agendapunt besproken worden op voorwaarde dat de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordig zijn op de AV en tweederden van hen de inschrijving op de agenda aanvaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

~ r a MOD 2.2

i ' .

Art. 21.: De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd in een verslagboek dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris of een andere bestuurder hiervoor aangeduid, De verslagen worden op de maatschappelijke zetel bewaard. Daar kunnen alle leden er inzage van nemen.

TITEL IV : De Raad van Bestuur

Art. 22 : Het dagelijks bestuur van de club gebeurt door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit minimum drie leden. Ze worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering tijdens een stemming met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art. 23 : De RvB duidt in haar midden een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan. De voorzitter is belast met het bijeenroepen en voorzitten van de vergaderingen van de RvB en de AV. De secretaris is ondermeer belast met het schrijven van de verslagen en het bewaken van het bewaren van documenten. De schatbewaarder is belast met het onderhoud van de rekeningen.

Art. 24 : De RvB wordt bijeen geroepen door de voorzitter of bij afwezigheid door een ander bestuurder. Hij -komt samen telkens het belang van de club het vereist. Hij kan enkel maar beraadslagen indien een meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger beslissend. De afwezige bestuurders kunnen zich laten vertegenwoordigen door één van hun collega's, drager van een ondertekende volmacht. Nochtans kan een bestuurder slechts drager van een volmacht zijn.

De beslissingen worden vastgelegd in een proces-verbaal, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een register ad hoc. De uitrekseis en andere akten die voortgebracht kunnen worden eveneens gezamenlijk door voorzitter en secretaris ondertekend. Tegenover derden wordt de VZW vertegenwoodigt door de voorzitter en secretaris.

Art, 25 ; De RvB kan, onder haar verantwoordelijkheid, daden of competenties delegeren naar een of meerdere zelf gekozen mandatarissen, leden van de club.

Art. 26 : De bestuurders gaan in het kader van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn enkel tegenover de club verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Art. 27 : Een bestuurder die ontslag wil nemen laat dit schriftelijk weten aan de RvB. Het mandaat van een bestuurder eindigt op de datum van de AV, behalve bij een andere beslissing van de AV.

TITEL V : Budget en rekeningen

Art, 28 ; De AV zal een of twee commissarissen aanduiden die belast zijn met de controle van de rekeningen van de club en die de AV een jaarrapport zal overhandigen bij het begin van elk boekjaar..

Art. 29 : Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. Bij wijze van uitzondering zal het eerste boekjaar beginnen bij de ondertekening van deze statuten en eindigen op 31 december van hetzelfde jaar. De rekeningen van het vorige begrotingsjaar en de begroting van het volgende boekjaar zijn jaarlijks afkomstig van CA. Ze worden eerst aan de voorafgaande controle van de commissarissen en vervolgens aan een gewone AG voorgelegd.

TITEL VI : Diverse bepalingen.

Art. 30 : Een binnenhuisreglement zal door de RvB aan de AV voorgelegd worden. Aanpassingen aan dit reglement kunnen door de AG aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen.

Bi) ontbinding van de club zal de Algemene Vergadering een of twee vereffenaars aanduiden en hun bevoegdheden bepalen, Zij geeft de toewijzing van de overdracht van de netto activa. Het maatschappelijk kapitaal dat netto overblijft zal na vereffening, besteed aan een vereniging die hetzelfde doel nastreeft en die door de Algemene Vergadering is aangeduid.

Gemaakt in Antwerpen, op g August 2013

Raad van bestuur

Benoemd als bestuurders

-Charles SABUSHIMIKE, National Register Nummer 63.08.28-547.89

Adres: Letterkundestraat 64, 2610 Antwerpen

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ABTWERPSE CLUB VOOR BEZINNING EN SOLIDARITEI…

Adresse
LETTERKUNDESTRAAT 64 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande