ACB ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ACB ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 841.204.091

Publication

19/12/2012
ÿþr

Moa za

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

II

~

psF

32 Be Ste'

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

10 DEC. 2012

KOOPHANI fiTURNHOUT

De griffier,

Ondernemingsnr : 0841.204.091

Benaming

(voluit) : ACB Architecten

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Corbiestraat 71, 2400 Mol

Onderwerp akte : Neerlegging verslagen quasi-inbreng

Neerlegging van het verslag, opgesteld door het bedrijfsrevisorenkantoor "13B&B Bedrijfsrevisoren" Burg, BVBA, Half Daghmael 11 bus 1, 3020 Herent en het verslag van de Zaakvoerders in het kader van artikel 222 van het Wetboek van Vennootschappen.

Clement Bollen

Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik 6 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bovoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

23/11/2011
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

*11306837*

Neergelegd

21-11-2011



Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : ACB Architecten

0841204091

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel: 2400 Mol, Corbiestraat 71

Onderwerp akte: BV orvv BVBA: OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor Jan Van Ermengem, geassocieerde notaris te Meerhout op eenentwintig november tweeduizend en elf, welke spoedig zal worden neergelegd ter registratie, dat door de heer Bollen Clement, wonende te 2400 Mol, Hangarstraat 2/11, een burgerlijke vennootschap onder de handelsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht die de volgende kenmerken vertoont:

NAAM. ACB Architecten.

VORM. Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

ZETEL. 2400 Mol, Corbiestraat 71.

VENNOTEN. Het aantal vennoten is onbeperkt. Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet als vennoot aanvaard worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijkingen, niet als vennoot aanvaard worden. Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden. Een stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent. Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien drie vierde van de architect-aandelen bezitten en dienen opgenomen te zijn op de Tabel. Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

DUUR. Onbepaalde duur.

DOEL. De vennootschap heeft tot doel voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, prestaties te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op: Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect; Het uitoefenen van het beroep van architect, o.m. door rechtstreeks of onrechtstreeks voor eigen rekening of voor rekening van derden opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, EPB-verslaggeving, EPC-verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuininrichting evenals opmetingen, topografie, en het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn. Het ontwerpen van gebouwen en dergelijke en controle op de uitvoering ervan; het verrichten van materieel werk dat voortvloeit uit de bouwkundige opdrachten met ondermeer tekenwerk, plannen, visualisaties, planning, coördinatie en de daaruit voortvloeiende lastgevingen; het ontwerpen, opmaken en uitvoeren van stedenbouwkundige studies en ruimtelijke plannen allerhande; het ontwerpen van interieurinrichting en meubilair; bureaumanagement; Het uitvoeren van studies en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit, sanitair, centrale verwarming, akoestiek, verluchting en dergelijke; Het uitvoeren van expertises; De taken toevertrouwd aan veiligheidscoördinatie en EPB-verslaggeving. Stedenbouw, burgerlijke bouwkundige, topografie en milieubeheer; Tuin-, landschap- en binnenhuisarchitectuur; Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het maatschappelijk doel; De vennootschap is bevoegd op een niet-commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten, welke haar doel dienen en hieraan ondergeschikt en bijkomstig zijn, dit volgens het beheer van een goed huisvader, en onder meer alle roerende en onroerende goederen aankopen, verkopen, in huur nemen, verhuren, in vruchtgebruik/recht van opstal/erfpacht nemen en geven, ruilen; belangen nemen bij middel van associatie, inbreng, fusie, onderschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op om het even welke andere wijze, in andere architectenvennootschappen. De vennootschap mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

functie van architect. Handelsverrichtingen, onder welke vorm dan ook, maken geen deel uit van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel zijnde de uitoefening van het beroep van architect. De vennootschap mag samenwerken met andere architecten of ontwerpers of met architectenvennootschappen, waarin zij al dan niet participeert. De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect. Deze voorwaarden zijn cumulatief; het is de deelneming die van uitsluitend professionele aard dient te zijn; zij dient derhalve te kaderen in de uitoefening van het beroep van architect. Andere wettelijke en gereglementeerde activiteiten van architect, kunnen door de vennootschap of haar vennoten slechts worden waargenomen voor zover wordt beantwoord aan de daartoe eventueel wettelijk gestelde kwalificaties en/of voorwaarden, en voor zover deze niet vallen onder de deontologisch voorziene beperkingen. De vennootschap mag niet aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen zoals bedoeld in de wetgeving op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies. De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet. Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen als haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen, en alle andere verbintenissen, voor haarzelf en zelfs voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft. Elke eventuele wijziging of aanvulling van het doel dient voorafgaand ter goedkeuring aan der Provinciale raad te worden voorgelegd.

KAPITAAL. Twintigduizend euro (¬ 20.000,00).

AANDELEN. Honderd aandelen zonder vermelding van waarde, elk met een fractiewaarde van één/honderdste van het kapitaal.

WINSTVERDELING. Van de te bestemmen winst van het boekjaar wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Over de bestemming van het saldo wordt beslist door de algemene vergadering.

DEONTOLOGISCHE REGELS. (a) De vennootschap, zaakvoerders en de vennoten dienen steeds de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig, de Wet van zesentwintig juni negentienhonderd drieënzestig, het Reglement van Beroepsplichten, de Deontologie en de aanbevelingen van de Orde van Architecten naleven, en dienen zich te onthouden van handelingen die onverenigbaar zijn met het beroep van architect of die strijdig zijn met de beroepsplichten. De vennootschap zal in het bijzonder waken over de stipte naleving van de door de Nationale Raad van de Orde van Architecten en de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten vastgelegde regels. (b) Alle vennoten van een architect-rechtspersoon zijn voor hun activiteiten binnen de architect-rechtspersoon verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken. (c) De architect-vennootschap kan het beroep van architect pas uitoefenen nadat zij ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten. (d) De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie. (e) Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten als vennoot voor de duur van de schorsing, onverminderd de rechten van de overige vennoten de geschorste architect uit te sluiten. Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te worden. (f) Ingeval van terugtreding, ontslag, overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere veno(o)t(en), ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met in acht name van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden. (g) Gelet op de noodzaak van continuïteit voor de cliënt, en de belangen van de cliënten te vrijwaren onder andere inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering door fysische of rechtspersonen die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen, dienen de nodige maatregelen te worden getroffen ingeval van ontbinding/vereffening van de vennootschap, in geval van terugtreding, ontslag, uitsluiting, overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of in geval van onbeschikbaarheid van een vennoot. De schikkingen desbetreffend zullen voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten worden overgemaakt; (h) De architect-vennootschap kan het beroep van architect pas uitoefenen nadat zij ook een burgerlijke- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten overeenkomstig de wet van 15 februari 2006.

BOEKJAAR. Van één januari tot en met eenendertig december van het hetzelfde burgerlijke jaar.

ALGEMENE VERGADERING. De gewone algemene vergadering wordt gehouden op drie juni om tien uur uur op de maatschappelijke zetel, of op elke andere plaats vermeld in het bericht van de bijeenroeping. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

BESTUUR-CONTROLE. De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet bezoldigd, zij moeten geen vennoot zijn. Conform artikel 2 §2, 1° van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig dienen alle zaakvoerders, bestuurders, leden van het directiecomité en meer algemeen alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam van en voor rekening van de vennootschap, natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten allen ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft. Het mandaat van zaakvoerder is al dan niet bezoldigd; het bedrag van de bezoldiging zal door de algemene vergadering elk jaar wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap. Bij de handtekening onder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld. Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen inzake het bestuur van de vennootschap. Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de architectrechtspersoon verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld. Wanneer de vennootschap de functie uitoefent van bestuurder, zaakvoerder of lid van een directiecomité van een andere vennootschap wordt ze vertegenwoordigd door een vaste vertegenwoordiger die wordt belast met de uitvoering van de opdracht haar naam en voor haar rekening. Deze vaste vertegenwoordiger wordt benoemd onder haar zaakvoerders, vennoten, of werknemers. De vennootschap kan verder geldig worden vertegenwoordigd door bijzondere volmachtdragers binnen de grenzen van hun volmacht. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien. Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect. Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld. Er wordt geen commissaris benoemd omdat zij er als kleine onderneming niet toe gehouden is.

SLOT-EN OVERGANGSBEPALINGEN

Benoeming van een niet-statutair zaakvoerder en vaste vertegenwoordiger: De oprichter heeft beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire zaakvoerder en vaste vertegenwoordiger, en dit voor onbepaalde duur, de heer Clement Bollen, voormeld, aanwezig die het mandaat aanvaardt. Het mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Overname van verbintenissen: De comparant verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan vanaf een mei tweeduizend en elf. Deze overname zal maar effect sorteren, van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. Verbintenissen aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar: Het eerste boekjaar neemt een aanvang op het moment dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend en twaalf.

Eerste gewone algemene vergadering: De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend dertien.

Volmacht: De oprichter geeft bij deze bijzondere volmacht aan bvba Adacfi, en in het bijzonder de heer Hans Blockx, kantoorhoudende te 2400 Mol, Martelarenstraat 44, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om alle mogelijke formaliteiten te vervullen betreffende de neerlegging en/of publicatie die verband houden met beslissingen van de zaakvoerders, van de algemene vergadering, of van personen belast met het dagelijks bestuur, alsook alle formaliteiten te vervullen met

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

betrekking tot de kruispuntbank voor ondernemingen, de ondernemingsloketten, en de aanvraag van een B.T.W.-nummer, en de neerlegging van de documenten op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Eenpersoonsvennootschap: De oprichter verklaart tot op heden geen aandeelhouder te zijn van een éénpersoons besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, en verklaart te weten dat op basis van de huidige wetgeving hij maar van één éénpersoonsvennootschap vennoot kan zijn, zonder zijn beperkte aansprakelijkheid te verliezen. Bovendien verklaart hij te weten dat op basis van de huidige wetgeving een éénpersoonsvennootschap een gestort kapitaal dient te hebben van minimum twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12 400,00) binnen het jaar na het eenhoofdig worden, zoniet wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap die ontstaan zijn sinds het eenhoofdig worden van de vennootschap.

Notaris Jan Van Ermengem.

Tegelijk hierbij neergelegd: uitgifte van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ACB ARCHITECTEN

Adresse
CORBIESTRAAT 71 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande