ADVIES DE WITH

Société en commandite simple


Dénomination : ADVIES DE WITH
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 536.583.907

Publication

19/07/2013
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ilestoeregá her tiÊair dé Rachge van Kooplrande, ,a Antwerpon, op

Griffie 10JOLi2010

fk

*13112 30

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

OndeBenai g g: Q 53 - 5 e 3 9 0 7(

(voluit) : Advies de With

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Pretoriastraat 8, 2600 Berchem

(volledig adres)

Onderwerp akte ; OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Een gewone commanditaire vennootschap wordt opgericht tussen de hierna genoemde vennoten die het maatschappelijk kapitaal als volgt volstorten:

1,De heer Hans de With, wonende te 2600 Berchem, Pretoriastraat 8, onderschrijft en volstort het maatschappelijk kapitaal voor een bedrag van 800 (achthonderd) Euro en zal optreden als beherend vennoot.

2.Mevrouw Aurelle Aladel, wonende te 2600 Berchem, Pretoriastraat 8, onderschrijft en volstort het maatschappelijk kapitaal voor een bedrag van 200 (tweehonderd) Euro en zal optreden als stille vennoot.

Het onderschreven maatschappelijk kapitaal bedraagt aldus 1000 (duizend) Euro dat volgestort wordt op de financiële rekening van de vennootschap.

De statuten worden vastgesteld als volgt:

STATUTEN

1. Naam, duur, zetel, doel:

Artikel 1

De vennootschap heeft de vorm van een gewone commanditaire vennootschap en handelt onder de benaming "Advies de With".

Artikel 2

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd. Zij verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de dag van de neerlegging van een uittreksel uit deze akte op de griffie van de rechtbank van koophandel.

De artikelen 39 en 43 van het Wetboek van Vennootschappen betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de onbekwaamheid, faillissement, toestand van kennelijk onvermogen of, voor wat betreft rechtspersonen, ontbinding van één der vennoten.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

1

1 n ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2600 Berchem, Pretoriastraat 8.

De zetel kan bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder(s) verplaatst worden naar iedere andere plaats in

België.

Artikel 4

De vennootschap heeft als doel:

1,Het verlenen van allerhande dienstprestaties m.b.t. lucht- en ruimtevaart techniek en computerconsultancy.

2.Het verlenen van allerhande dienstprestaties zoals het advies aan bedrijven op het vlak van marketing, management, verkooppolitiek, marktonderzoek, consulting, distributie, administratie, boekhouding en secretariaat; handelsbemiddeling; het verlenen van secretariaatsdiensten, het verstrekken van allerlei diensten met uitzondering van de gereglementeerde diensten.

3.Het geven van cursussen, seminaries, opleidingen, alsook het verlenen van diensten inzake aankoop- en verkooptechnieken en leveren van prestaties op commissiebasis voor eigen rekening of voor rekening van derden

4.Alle activiteiten en handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het doel vermeld onder 1 en 2 hiervoor,

5.Het uitoefenen van de functie van bestuurder of van vereffenaar bij andere vennootschappen.

6,Het eigen onroerend en eigen roerend patrimonium, gevormd door inbreng en verwerving behouden en in de ruimste zin van het woord beheren en oordeelkundig uitbreiden zowel in België als in het buitenland: dit is onder andere het beheren en het uitbaten, het aankopen en verkopen, het ruilen, het valoriseren, verhuren of in huur nemen van eigen onroerend en eigen roerend patrimonium alsmede van alles wat hiermede rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt.

7.Het aankopen, uitbaten of afstaan van brevetten, vergunningen of werken die betrekking hebben op haar maatschappelijk doel.

8.Het betrokken zijn door middel van inschrijving, inbreng, fusie, opslorping in ondernemingen of vennootschappen die al of niet hetzelfde of soortgelijk doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

9.Het zich ten gunste van andere ondernemingen borgstellen of haar aval verlenen, optreden als haar agent of als haar vertegenwoordiger.

De vennootschap mag uitsluitend en in eigen naam en voor eigen rekening het uit haar activiteiten voortkomende patrimonium in de ruimste zin van het woord beheren en oordeelkundig uitbreiden. Zij mag haar patrimonium uitbreiden door alle onroerende, zowel in volle eigendom als in vruchtgebruik en/of blote eigendom, alle onroerende zakelijke rechten zoals onder meer erfpacht- en opstalrechten en alle roerende goederen als investering verwerven, beheren, in stand houden en valoriseren.

Beheer wordt in deze zin verstaan dat aankoop, verhuring, uitrusting, verbouwing en vervreemding toegelaten zijn in zoverre zij nuttig of noodzakelijk zijn of bijdragen tot een meer gunstige samenstelling van het vennootschapspatrimonium. Daartoe mag zij alle onroerende, roerende en financiële handelingen verrichten, zoals ondermeer haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen in pand stellen,

De vennootschap mag aan haar bedrijfsleiders en/of werknemers gratis woonst verlenen, dit ter compensatie van de door hen uitgevoerde verrichtingen ten voordele van de vennootschap.

Deze opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap aile handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. De zaakvoerder mag de draagwijdte van het doel interpreteren

2. Vermogen van de vennootschap:

Artikel 5

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt 1000 (duizend) Euro en is verdeeld in 100 (honderd) aandelen van 10 (tien) Euro elk.

f

Artikel 6

Een participatie in de vennootschap mag op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, of overgaan wegens overlijden dan met eenparig goedvinden van alle vennoten.

Bij weigering, zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen. De overdracht of overgang geschiedt door de ondertekening van het register der vennoten en met inachtneming van de vormvereisten van het burgerlijk recht.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige.

De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

3. Vennoten:

Artikel 7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge Volgende personen zijn vennoot van de vennootschap:

aile natuurlijke en rechtspersonen die:

- erkend worden door de algemene vergadering die zich uitspreekt met eenparigheid van stemmen;

- tenminste inschrijven op één aandeel, waarbij deze inschrijving strekt tot aanvaarding van de statuten der

vennootschap, en in voorkomend geval, van het reglement van inwendige orde.

De toelating van een vennoot wordt vastgesteld door de ondertekening van het register der vennoten.

Overlijden

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot, De erfgenamen in rechte lijn of de echtgeno(o)t(e) van de overleden vennoot aan wie de aandelen van de overledene toekomen, worden van rechtswege vennoot. Andere erfgenamen worden slechts vennoot mits zij als vennoot worden toegelaten door de algemene vergadering beslissend met eenparigheid van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde stemmen. De stemmen van de overleden vennoot zijn geschorst tot wanneer de aandelen definitief zijn toegewezen. Indien de vergadering de toelating weigert hebben de erfgenamen recht op de waarde van de aandelen zoals deze wordt bepaald in onderling akkoord met de overblijvende vennoten of bij gebreke van akkoord door een door de rechtbank van koophandel aangestelde deskundige, De overblijvende vennoten kunnen een persoon aanduiden die de aandelen van de erfgenamen overneemt tegen de hierboven vastgestelde prijs.

Uitsluiting

Een vennoot kan worden uitgesloten door de algemene vergadering, beslissend met gewone meerderheid van stemmen. Een vennoot wordt van rechtswege uitgesloten ingeval van faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamheidverklaring (voor natuurlijke personen) of faillissement of vereffening met ontbinding (voor rechtspersonen). In dat geval heeft de uitgesloten vennoot recht op de waarde van de aandelen zoals deze wordt bepaald in onderling akkoord met de overblijvende vennoten of bij gebreke van akkoord door een door de rechtbank van koophandel aangestelde deskundige. De overblijvende vennoten kunnen een persoon aanduiden die de aandelen van de uitgesloten vennoot overneemt tegen de hierboven vastgestelde prijs.

Artikel 8

Het kapitaal van de vennootschap wordt samengesteld door inbrengen van de beherende vennoten en van

de stille vennoten. De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen

van de vennootschap.

Is beherende vennoot op het ogenblik van de oprichting van de vennootschap:

de heer Hans de With, voornoemd.

De overige vennoten zijn stille vennoten; zij staan slechts voor de schulden en verliezen van de vennootschap in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

Artikel 9

De aandelen zijn onverdeelbaar; de vennootschap erkent slechts één eigenaar per aandeel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Telkens meerdere personen eigenaar worden van een aandeel, kan de vennootschap de rechten van dit aandeel opschorten totdat één enkel persoon aangeduid wordt voor het uitoefenen van al de rechten tegenover de vennootschap. Dezelfde regel is van toepassing bij splitsing van het eigendomsrecht van een aandeel in naakte eigendom en vruchtgebruik, om welke reden dan ook. In geval van onenigheid tussen de rechthebbenden of van hoogdringendheid, kan de voorzitter van de bevoegde rechtbank op verzoek van één van hen, een gezamenlijke mandataris aanwijzen.

4. Bestuur

Artikel 10

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere gewone of statutaire zaakvoerders, al dan niet vennoten. Enkel beherende vennoten kunnen worden benoemd tot statutair zaakvoerder.

De statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de vergadering van de vennoten mits eenparigheid.

Gewone zaakvoerders kunnen te allen tijde worden ontslagen met gewone meerderheid van stemmen.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de vergadering van de vennoten bevoegd is.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door één zaakvoerder die alleen optreedt.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde, of voor een reeks bepaalde, rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de herroeping, de onbekwaamheidverklaring of het ontslag van de statutaire zaakvoerder.

De overblijvende zaakvoerders zullen de vennootschap verder besturen en kunnen, indien zij dit gepast achten, de algemene vergadering samenroepen om een nieuwe statutaire zaakvoerder te benoemen en, zo nodig, een beherend vennoot aan te wijzen_

Indien er geen zaakvoerders meer zijn, zal de algemene vergadering samenkomen om één of meerdere al dan niet statutaire zaakvoerders te benoemen en zonodig om één of meerdere beherende vennoten aan te wijzen, dit onverminderd het recht van de stille vennoten om in afwachting van deze benoeming en overeenkomstig de vennootschapswet de voorzitter van de rechtbank van koophandel te verzoeken om tijdelijk een niet vennoot als bewindvoerder aan te stellen voor dringende daden van beheer.

Artikel 11

Het mandaat van de zaakvoerder wordt bezoldigd tot andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

De zaakvoerder verbindt zich ertoe slechts te handelen in naam en voor rekening van de vennootschap bij het stellen van daden die binnen de doelstelling van de vennootschap vallen zoals bepaald in artikel 4.

5. Controle:

Artikel 12

Iedere stille vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap,

6. Vergadering van de vennoten;

Artikel 13

Een vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op 15 juni om 19 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

" "

i

4 1 " I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten,

De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap. De oproeping geschiedt door een zaakvoerder, bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste vijftien dagen voor de vergadering, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De zaakvoerder(s) is (zijn) verplicht een vergadering samen te roepen indien de stille vennoten die tenminste één vierde van de aandelen bezitten hierom verzoeken.

Artikel 14

De algemene vergadering van de vennoten beslist over de goedkeuring van de jaarrekening, over de wijziging aan welke bepaling ook van de statuten van de vennootschap, over de ontbinding van de vennootschap en in het algemeen over alles wat volgens de statuten uitdrukkelijk buiten de bevoegdheid van de zaakvoerder(s) valt, daaronder begrepen:

- de vaststelling van de jaarrekening;

- de bestemming van de beschikbare winst;

- de vaststelling van het salaris van de zaakvoerder(s), het instellen van een vennootschapsvordering tegen hen en het verlenen van kwijting,

Artikel 15

Elk aandeel heeft recht op één stem.

In de vergadering worden besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen; bij wijziging van de

statuten is eenparigheid van stemmen vereist.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt.

7r Inventaris, jaarrekening, winstverdeling, verliezen:

Artikel 16

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op 01.01 en eindigt op 31.12 van leder jaar,

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maken de beherende

vennoten de inventaris op, alsmede de jaarrekening.

Artikel 17

Van de te bestemmen winst van het boekjaar wordt vijf ten honderd vooraf genomen ten bate van een reserverekening in de boekhouding. Deze voorafneming is niet meer verplicht zodra deze reserve het tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt heeft. Over het saldo wordt beslist door de jaarvergadering.

8.Ohtbinding, vereffening:

Artikel 18

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de beherende vennoten die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaar. De vereffenaar is bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 181,182 en 183 van het Wetboek van Vennootschappen.

9. Keuze van woonplaats:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19

Alle vennoten en zaakvoerders wier woonplaats onbekend is, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

Artikel 20

Voor al wat niet in deze statuten is voorzien gelden de wettelijke bepalingen.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot 31 December 2013

De eerste jaarvergadering wordt gehouden op 15 juni 2014.

INTEKENING

Verklaren ais volgt te participeren in het vermogen van de vennootschap:

- Hans de With, voornoemd, ten belope van 800 Euro;

- Aurélie Aladel, voornoemd, ten belope van 200 Euro,

De vennoten verklaren onmiddellijk de tegenwaarde van hun participatie te zullen storten op de bankrekening van de vennootschap, ter nakoming van hun verplichtingen.

In ruil voor de door Hans de With, voornoemd, toegezegde inbreng worden hem 80 aandelen met een nominale waarde van 10 (tien) Euro toegekend.

In ruil voor de door Aurélie Aladel, voornoemd, toegezegde Inbreng worden haar 20 aandelen met een nominale waarde van 10 (tien) Euro toegekend.

De aandelen worden in de gezegde verhoudingen ingetekend in het aandelenregister van de vennootschap.

AANSTELLING ZAAKVOERDER

Wordt vaar onbepaalde duur tot gewone zaakvoerder van de vennootschap benoemd: de heer Hans de

With, voornoemd.

Het mandaat zal bezoldigd warden tot andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering.

BEKRACHTIGING

Overeenkomstig de bepalingen van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaart de vennootschap, vertegenwoordigd zoals hierboven vermeld, over te gaan tot de bekrachtiging van alle opdrachten en verbintenissen die door de oprichter(s) en de zaakvoerder(s) zouden aanvaard of aangegaan zijn voor rekening van de vennootschap in oprichting.

Bijgevolg wordt de vennootschap van bij het begin af geacht partij te zijn geweest bij de namens de vennootschap in oprichting aangegane verbintenissen en dit ter volledige bevrijding van diegene of diegenen die zijn opgetreden namens de vennootschap in oprichting.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad BIJZONDERE VOLMACHT

------------

Bijzondere volmacht wordt verleend aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Accountantskantoor Cools en Partners", gevestigd te 2600 Berchem, Fruithoflaan 124 bus 12113, met ondernemingsnummer 0861,174.305, aan wie de macht wordt verleend, met recht van indeplaatsstelling, om alle verrichtingen te doen inzake de neerlegging bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, de publicaties in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad, alle inschrijvingen en wijzigingen door te voeren bij de erkende ondernemingsloketten, de kruispuntbank van ondernemingen, een sociaal verzekeringsfonds, de fiscale administratie, evenals de BTW-administratie.

OPROEPING ALGEMENE VERGADERING

De vennoten zien er, tot wederintrekking per aangetekend schrijven, van af om de uitnodiging tot de Algemene Vergadering per aangetekend schrijven te ontvangen. Een uitnodiging per mail volstaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge Gedaan te Berchem op 21 juni 2013,

Hans de With

Zaakvoerder



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
ADVIES DE WITH

Adresse
PRETORIASTRAAT 8 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande