ADVIESBUREAU G & R

Société en commandite simple


Dénomination : ADVIESBUREAU G & R
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 899.529.401

Publication

27/08/2012
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

16 -08- 2012

GRIFFIE F~; HTBANK van KQQPHAN6L' MECHELEN

i 11111111101111111111111

*12146667*

Ondernemingsnr : 0899529401

Benaming

(voluit) : Adviesbureau G & R

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Tivolilaan 98, 2800 Mechelen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering van 27 juli 2012 blijkt dat de statuten integraal worden herschreven om ze in overeenstemming te brengen met de regelgeving BIBF. De tekst is als volgt: Artikel 1  Rechtsvorm en benaming

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de vorm van een handelsvennootschap heeft aangenomen, in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. Haar naam luidt "Adviesbureau G &

R"

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2800 Mechelen, Tivolilaan 98. Hij kan worden overgebracht naar een andere plaats, bij besluit van de algemene vergadering der vennoten.

Artikel 3 - Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur vanaf 1 juli 2008. De vennootschap wordt niet ontbonden bij overlijden, ontslag, faillissement, onder curatelenstelling of onbekwaamheid van een vennoot. Zij kan slechts voortijdig worden ontbonden bij unaniem besluit van alle vennoten. Bij gebrek aan een beherend vennoot, zal zij echter van rechtswege in vereffening gesteld worden

Artikel 4  Doel

De vennootschap heeft als burgerlijk doel:

-de organisatie van boekhoudingdiensten en raadgeving daaromtrent;

-het openen, het houden, het centraliseren en het sluiten van boekingen, geschikt voor het opmaken van de rekeningen;

-het bepalen van de resultaten en het opmaken van de jaarrekening in de door de wet bepaalde vorm.

-het belastingadvies, bijstand en vertegenwoordiging van belastingplichtigen in alle belastingaangelegenheden.

-studie - organisatie- en raadgevend bureau betreffende financiële, fiscale en sociale aangelegenheden. -juridische adviesverlening, in het bijzonder dan de bijstand bij de oprichting en vereffening van vennootschappen.

-de vennootschap mag via inbreng, fusie, inschrijving belangen nemen in of optreden als bestuurder van andere rechtspersonen of burgerlijke vennootschappen met een gelijkaardig doel

-de vennootschap mag op treden als vereffenaar van andere vennootschappen

-de vennootschap mag alle verrichtingen, met inbegrip van financiële, roerende en onroerende verrichtingen, doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap voor zover die verrichtingen in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroep van boekhouder.

Artikel 5  Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten, beherende en stille vennoten. Deze vennoten moeten natuurlijke personen zijn. Er moet minstens één beherende vennoot en één stille vennoot zijn.

Bij overlijden, ontslag, faillissement, onder curatelenstelling of onbekwaamheid van de enige beherende vennoot, moet hij worden opgevolgd door één enkel persoon, door hem op voorhand aan te wijzen en op voorwaarde dat deze persoon door de andere vennoten aanvaard wordt.

Indien, in bovengenoemde situatie niemand in aanmerking wenst te komen als beherend vennoot en besloten wordt de vennootschap in vereffening te stellen, gelden de normale wettelijke bepalingen met betrekking tot het zaakvoeren en vereffenen.

Bij overlijden, ontslag, faillissement, onder curatelenstelling of onbekwaamheid van de enige stille vennoot, zal hij vervangen worden door een door hem op voorhand aangewezen persoon, eveneens op voorwaarde dat deze door de andere vennoten aanvaard wordt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r

VooÇ~

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bij overlijden, ontslag, faillissement, onder curatelenstelling of onbekwaamheid van de enige stille vennoot, zal hij vervangen worden door een door hem op voorhand aangewezen persoon, eveneens op voorwaarde dat deze door de andere vennoten aanvaard wordt.

Heeft de weggevallen vennoot geen opvolger aangewezen dan wordt hij als vennoot vervangen door de persoon die door de overblijvende vennoten wordt aangewezen.

Artikel 6 -- Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door de beherende vennoten die hun functie persoonlijk uitoefenen. De beherende vennoten, ook zaakvoerders genoemd, zullen individueel erkend zijn door het BIBF. Zij zijn bevoegd om te besluiten over alle aangelegenheden die de vennootschap betreffen, mits ze binnen haar doel vallen en niet behoren tot de specifieke bevoegdheid van de algemene vergadering. Handelingen of besluiten gesteld buiten het doel van de vennootschap of strijdig met de statuten, zijn ongeldig en niet tegenwerpelijk aan derden, en kunnen evenmin worden tegengeworpen door derden aan de vennootschap.

Artikel 7 - Controle

Ieder vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Artikel 8 - Algemene vergadering

De algemene vergadering van de vennoten omvat zowel de beherende als de stille vennoten.

De vennoten komen bijeen telkens wanneer één der vennoten hierom verzoekt. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, waarbij elke vennoot kan stemmen in verhouding tot zijn deel van het vennootschapsvermogen. De meerderheid van de stemrechten moet in het bezit zijn van leden van het BIBF. Wijzigingen van de essentiële delen van dit vennootschapscontract zijn enkel mogelijk bij eenparig besluit van alle vennoten. De algemene vergadering zal beslissen over de vergoeding van de beherende vennoten.

Artikel 9 - Boekjaar - jaarrekening - bestemming van het resultaat

Het boekjaar van de vennootschap loopt van 1 juli tot 30 juni. Op het einde van het boekjaar wordt de boekhouding afgesloten en maakt een beherende vennoot de inventaris op van het vermogen van de vennootschap. Hierbij aansluitend maakt de beherende vennoot de jaarrekening over het afgesloten boekjaar op. De jaarrekening omvat de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt een geheel en wordt opgemaakt in overeenstemming met de boekhoudwet en de vennootschappenwet.

Zij wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de jaarlijkse algemene vergadering die gehouden wordt op de eerste maandag van oktober om 17 uur. Deze vergadering beslist over de goedkeuring van de balans en jaarrekening, evenals over de kwijting te verlenen aan de beherende vennoten.

Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de nettowinst van de vennootschap. De algemene vergadering beslist over de bestemming van dit batig saldo.

Het nadelige saldo van de resultatenrekening vormt het verlies van de vennootschap.

Eventueel kan een beherende vennoot een deel van dit verlies persoonlijk ten laste nemen.

Artikel 10 - Ontbinding - Vereffening

De vennootschap wordt ontbonden, hetzij ingevolge rechterlijke beslissing die kracht van gewijsde heeft bekomen, hetzij ten gevolge een besluit van de algemene vergadering, genomen met eenparigheid van stemmen.

De vennootschap blijft na de ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot de sluiting ervan.

De vereffening zal geschieden door een vereffenaar door de algemene vergadering te kiezen.

Het netto resultaat van de vereffening, na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen, wordt door de vereffenaar verdeeld onder de vennoten van de vennootschap, naar rato van hun inbreng,

Als de vereffenaar zijn opdracht heeft beëindigd, brengt bij verslag uit aan de algemene vergadering die, na kennis te hebben genomen van het verslag van de door de vennoten aangestelde commissaris ter verificatie van het verslag van de vereffenaar, de vereffeningsrekening goedkeurt en de vereffenaar kwijting verleent, waarna de vereffening is gesloten.

BESLUIT:

Na lezing van de nieuwe statuten worden deze aanvaard door de vennoten met eenparigheid van stemmen. Opgemaakt te Mechelen, 27 juli 2012

Guido Noëth,

Beherend vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij'van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADVIESBUREAU G & R

Adresse
TIVOLILAAN 98 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande